Connect with us

Administrație locală

„ASISTEL” – servicii gratuite de asistență psihologică și juridică pentru persoanele vulnerabile din Iași

Published

on

Consilierii locali au aprobat vineri încheierea unui protocol de colaborare cu Asociația „RE: START CAUZĂ BUNĂ”, în vederea derulării la Iași, în perioada 15 aprilie-15 decembrie 2018 a proiectului „ASISTEL”, prin care se oferă servicii gratuite de asistență psihologică și juridică persoanelor care au venit mai mic sau egal cu salariul minim pe economie.

Asociația „RE: START CAUZĂ BUNĂ” derulează proiectul la București, dar își propune implementarea acestui program și în alte orașe mari din țară, în prima etapă fiind incluse municipiile Iași, Cluj și Timișoara.

„Proiectul se adresează persoanelor care trec printr-un moment dificil al vieții: pierderea unei persoane dragi, abuz familial, dependența de orice fel, anxietate, atacuri de panică, depresie, divorț sau alte situații în care este necesar sprijinul psihologic sau juridic”, se arată în referatul de specialitate al proiectului de hotărâre.

Persoanele interesate vor putea beneficia de serviciile proiectului „ASISTEL”, prin apelarea numărului de telefon 0757.378.278, de luni până vineri, între orele 09.00-13.00, la capătul celălalt al firului fiind un reprezentant al asociaței. În funcție de problemele semnalate, apelul beneficiarilor va fi redirecționat către unul dintre specialiștii implicați în acest program.

Prin încheierea protocolului de colaborare între Municipiul Iași și Asociația „RE: START CAUZĂ BUNĂ”, în perioada 15 aprilie-15 decembrie 2018 se va derula proiectul „ASISTEL”, unde:

Centrele „RE: START CAUZĂ BUNĂ” vor oferi gratuit beneficiarilor servicii diverse din partea voluntarilor și a specialiștilor implicați în proiect: psihologic, avocați, asistenți sociali sau alte cadre specializate.

În schimb, Municipiul Iași va facilita relația de colaborare dintre Baroul Municipiului Iași și Colegiul Psihologilor din România, Filiala Iași cu Asociația „RE: START CAUZĂ BUNĂ”, în vederea identificării voluntarilor necesari, respectiv va mediatiza proiectul, inclusiv prin materialele realizate de reprezentanții asociației, ce vor fi publicate în edițiile print și online a săptămânalului „Curierul de Iași”, dar și pe site-ul Primăriei Municipiului Iași.Facebook Comments
Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Administrație locală

Ce sa faci pentru a-ti proteja smartphone-ul

Published

on

By

Majoritatea oamenilor au astazi un smartphone. Desi asistam la o adevarata revolutie in ultimii zece ani, aceste tehnologii condensate sunt totusi la fel de fragile pe cat sunt de eficiente. Pentru a le prelungi longevitatea, este, asadar, recomandat sa le protejam cu produse care indeplinesc caracteristici specifice. Si pentru a proteja cel mai bine aceste obiecte, care au devenit aproape indispensabile pentru un numar mare de consumatori, nu exista lipsa de solutii.

Pentru a raspunde cerintelor fiecaruia, fiecare tip de protectie satisface nevoi diferite. Si daca siguranta este obiectivul principal al protectiilor, nici designul nu este abandonat. Dimpotriva.

Telefoanele mobile devin din ce in ce mai mari. In cautarea unei performante din ce in ce mai mari, producatorii isi dezvolta constant produsele pentru a raspunde nevoilor noastre in continua crestere. Versatilitatea acestor dispozitive a devenit, de asemenea, caracteristica principala a acestora. Initial dedicate asigurarii comunicarii mobile, vocatia telefoanelor mobile s-a schimbat acum. Atat de mult, incat functiile acestor telefoane mobile sunt acum multiple. Acest lucru a schimbat numele acestor obiecte. Telefoanele mobile simple au evoluat, numindu-se acum smartphone-uri.

Versatilitatea smartphone-urilor nu este singura lor caracteristica. In acelasi timp, telefonul are si rol de consola de jocuri, player muzical, aparat foto sau sursa de stocare. In timp ce smartphone-urile entry level sunt disponibile, in general, pentru mai putin de 200 de euro, modelele  de calitate superior sunt mult mai scumpe. Acestea pot ajunge acum la peste 1000 de euro. Fata de investitia pe care o implica, aceste obiecte necesita asadar o atentie speciala.

Ca in cazul oricarui produs de inalta tehnologie, unul dintre elementele principale de protejat este cutia in sine. Protectia este efectuata de carcase. Acestea sunt de obicei concepute astfel incat sa acopere spatele smartphone-ului. Aceste carcase telefoane sunt impartite in mai multe categorii, care se disting in principal prin compozitiile lor. Astfel, este posibila gasirea unor carcase flexibile, dar si modele mai rigide.

La magazinul online etuo.ro, vei gasi carcase din silicon (moi) sau poliuretan (mai rigide).

La fel ca si carcasele, husele sunt disponibile in modele multiple. De la tesatura la piele, este posibil sa gasesti unele care sa satisfaca toate gusturile si culorile. In plus, poti alege huse personalizate, precum cele oferite de etuo.ro Cu toate acestea, alegand o husa, trebuie sa te asiguri ca este perfect adecvata morfologiei smartphone-ului pentru care va oferi protectie.

Protejeaza ecranul telefonului cu folii protectie. Daca aspectul estetic al dispozitivelor este protejat, ecranul este adesea neglijat. Cu toate acestea, este una dintre cele mai importante parti ale smartphone-urilor. In timp ce producatorii au abandonat aproape complet tastele, ecranul tactil implica utilizarea constanta a ecranului. Cu cat suprafata este mai mare, cu atat este mai probabil sa fie expusa impactului. Prin urmare, sunt disponibile protectii de ecran dedicate, de tip folie, astfel incat un impact sa nu afecteze aceasta parte esentiala a dispozitivului. Proiectate pentru a proteja ecranul in timp ce permit utilizarea optima a ecranului tactil, aceste protectii trebuie totusi aplicate cu grija. Retine ca, in cazul anumitor marci de telefoane, instalarea poate fi realizata doar de profesionisti.

Asadar, pentru a avea protectie 100% pentru telefonul tau, alege accesoriile de la etuo.ro. Astfel, vei avea un telefon functional pentru cat mai mult timp.

 

 

Facebook Comments
Continue Reading

Administrație locală

Funerare Alexandru, un exemplu pentru firmele de pompe funebre din Iași

Published

on

Chiar și în domeniul serviciilor funebre, există firme care reușesc să ajungă în topuri și să se remace prin varietatea de servicii oferite și complexitatea acestora.

Dar ce te face cel mai bine să fii cunoscut? Bineînțeles că și reclama are un rol important aici, însă cel mai important rol i se alocăcalității serviciilor oferite.

Funerare Alexandru este o firmă de pompe funebre din capitală, ajunsă în topuri prin dăruirea și seriozitatea de care a dat dovadă în muncă.

Există și firme de servicii funerare din Iași care au profitat de exemplul oferit de Funerare Alexandru și au reușit astfel să fie în topuri. Care sunt aceste firme și ce au luat din exemplul oferit de Funerare Alexandru? Veți afla în rândurile de mai jos!

Daniel și Anca servicii funerare

Firma Daniel Și Anca din Iași sa poate lăuda cu servicii funerare complexe și complete, exact lucrul pe care managerul de la Funerare Alexandru îl consideră cel mai important. În momentele de durere și suferință planificarea ritualului de înmormântare poate deveni un chin.

Cu ajutorul serviciilor funerare de calitate, Daniel și Anca este o firmă mereu disponibilă să răspundă cerințelor noastre. Diversitatea serviciilor oferite fac totul mult mai ușor pentru persoanele îndoliate și astfel momentele grele trec altfel.

Pe scurt, serviciile pe care aceștia le pun la dispoziție sunt:

 • consiliere funerară nonstop conform dogmelor creștine
 • medic constatator de deces care poate elibera certificatul constatator
 • întocmirea în totalitate a atuturor actelor necesare
 • organizarea completă a ritualului de înmormântare în conformitate cu dogmele creștine
 • aranjamente florale, coroane și jerbe
 • transport intern sau internațional cu limuzine funerare moderne
 • organizarea parastaselor și a meselor de pomenire, săli și servicii de catering
 • asistență funerară și pentru zonele rurale
 • îmbălsămare, cosmetizare și tanatopraxie efectuate de personal calificat
 • comercializare articole funerare
 • ofertă personalizată

Servicii funerare Morfeu

„În astfel de momente unii oameni nici nu știu bine ce-și doresc, de aceea am învățat de la Funerare Alexandru că e bine să le oferim pachete funerare complete cu tot ce au nevoie.”

Astfel, serviciile funerare Morfeu pun la dispoziție următoarele pachete:

Pachetul economic : sicriu de brad, pânză de ochi, voal, cruce și toiag ceară, cruce de lemn, transport de depunere în localitate, set de pomene 8 kg (scară, cruce, jug, S, opt colaci, 9 colăcei, 9 porumbite), colăcei 25 buc (pentru poduri și podoabe), colive 2 buc – 1 la gropari, 1 de împărțit la groapă, coș cu fructe, față de masă, ulei – 1 litru, apaos – 1 litru, 15 prosoape pentru podoabe, 6 poduri care cuprind – 1 prosop, 1 colacel, 1 lumanare, 1 chibrit, 1 sacosa neagra, Podul mare care cuprinde – 1 pilota mica, 1 perna mica, 1 lumanare, 1 chibrit, 1 colacel, 1 galeata + 1 cana la care se leaga o batista si un colacel), batiste de impartit la Biserica – 20 buc, prosoape preot si dascal – 2 buc, prosoape pentru colturile sicriului – 4 buc,Masa de pomenire de la groapa care cuprinde: pahare + lingurite de unica folosinta; 4 litri de vin; 2 litri de suc.

Celelalte pachete mediu, premium și luxury oferă aceleași produse doar că în cantități mult mai mari.  Opțional, clienții pot beneficia și de: pachet de dezhumare (colac, saculet, prosoape, sapunuri, spirt pentru gropari), întocmire dosar de acte, coroane funerare, îmbalsamare+ spalat + imbracat+ cosmetizare, cortegiu funerar, praznic, lucrari funerare.

Pentru un eveniment bine organizat alegeți pe cei mai buni care au învățat de la cei mai buni!

Facebook Comments
Continue Reading

Administrație locală

Municipiul Iași a aderat la Proiectul de Unire a Basarabiei cu România

Published

on

By

Consiliul Local al Municipiului Iași a votat în unanimitate Rezoluția de aderare a Municipiului Iași la Proiectul de Unire a Basarabiei cu România. Evenimentul, care a avut loc în cadrul ședinței Consiliului Local de vineri, 30 martie, s-a finalizat cu semnarea de către primarul Mihai Chirica și fiecare dintre consilierii prezenți a documentului amintit.

„Cred că am reușit să redactăm una dintre cele mai reprezentative rezoluții privind Unirea Basarabiei cu România. Trebuie să spun, fără echivoc, că o parte din această rezoluție se bazează pe decizia Senatului Statelor Unite ale Americii, care în 1991 a spus că sprijină necondiționat Unirea Republicii Moldova cu țara noastră. O altă parte din document se bazează pe discuțiile și dezbaterile pe care le-am avut atât în Liga Aleșilor Locali Unioniști, cât și cu societatea civilă, respectiv cu asociațiile studențești și organizațiile unioniste, atât din România, cât și de pe malul stâng al Prutului. Cu toate punctele enunțate, concluzia este una singură: Unirea Basarabiei cu România este un act de reparație istorică, care vine din trecuturile seculare ale acestei regiuni și care trebuie dusă la bun sfârșit”, a declarat primarul Mihai Chirica.

REZOLUTIA UNIONISTĂ DE ADERARE A MUNICIPIULUI IAȘI LA PROIECTUL DE UNIRE A BASARABIEI CU ROMÂNIA

 • Întrucât Statul Medieval Moldova și-a câștigat independența în secolul al XIV-lea.
 • Întrucât Orașul Iași a fost capitala Moldovei istorice între anii 1564 și 1862,

fiind astfel capitala ținutului dintre Prut si Nistru până la momentul de tristă amintire 12 mai 1812.

 • Întrucât Moldova a fost invadată în 1806 de către Armata Rusă, partea răsăriteană a Moldovei fiind anexată de către Imperiul Rus în 1812, ca urmare a Tratatului Ruso – Turc de la București.
 • Întrucât ieșenii, între moldoveni, s-au aflat în primele rânduri ale Revoluției

Române din 1848, care a început la Iași și a conturat primul proiect de țară al României, care avea în vedere adoptarea valorilor culturale și politice ale Occidentului civilizat, introducerea democrației liberale și a statului de drept, precum și realizarea unității naționale a tuturor românilor într-un stat modern.

 • Întrucât alegerea ca domnitor la Iași, la 5 ianuarie 1859, a unionistului Alexandru Ioan Cuza a reprezentat primul pas către realizarea Unirii Principatelor Române și formarea României ca stat național modern.
 • Întrucât la 15 noiembrie 1917 Guvernul Sovietic a proclamat dreptul la autodeterminare al popoarelor din Imperiul Rus și înființarea unor state separate.
 • Întrucât la 2 decembrie 1917 Sfatul Țării, Adunarea Constituantă Moldovenească aleasă în mod democratic, a proclamat Moldova ca stat independent.
 • Întrucât la 20 martie 1918 Adunarea Constituantă (Sfatul Țării) a votat unirea Basarabiei cu România.
 • Întrucât la 27 Martie 1918, când s-a proclamat Unirea Basarabiei cu România, la 28 noiembrie 1918, când s-a declarat Unirea Bucovinei cu Romania și la 1 Decembrie 1918, când s-a realizat și ultima etapă a Marii Uniri odată cu Unirea Transilvaniei, Banatului, Crișanei și Maramureșului cu România, Regele și Regina României, Guvernul și Parlamentul se găseau la Iași, unde funcționa capitala temporară a Țării.
 • Întrucât „Statele Unite, Franța, Italia, Marea Britanie, Japonia și restul statelor aliate au aprobat și au recunoscut în mod explicit reunirea Moldovei cu România în Tratatul de Pace de la Paris din 28 octombrie 1920”
 • Întrucât forțele armate ale Uniunii Sovietice au invadat Regatul României la 28 iunie 1940 și au ocupat estul Moldovei, Bucovina de Nord și Herța, încălcând Carta Ligii Națiunilor, Tratatul de la Paris din 1920, Tratatul General pentru Renunțarea la Război din 1928, Pactul Româno – Sovietic de Ajutor Reciproc din 1936, Convenția pentru Definirea Agresiunii din 1933 și principii general recunoscute ale dreptului internațional.
 • Întrucât asupra anexării Basarabiei, a Bucovinei de Nord și a Herței s-a hotărât în mod prospectiv în anumite protocoale secrete dintr-un tratat de neagresiune încheiat între URSS și Germania la 23 august 1939.
 • Întrucât între 1940 și 1953 sute de mii de români din Basarabia și Bucovina au fost deportați de Uniunea Sovietică în Asia Centrală și Siberia.
 • Întrucât Guvernul Statelor Unite și-a exprimat în mod repetat refuzul de a recunoaște ocuparea de teritorii în urma termenilor pactului Ribbentrop – Molotov, inclusiv anexarea Estoniei, a Letoniei și a Lituaniei în 1940.
 • Întrucât Guvernele Regatului Unit, Uniunii Sovietice și Statelor Unite sunt părți ale Cartei Atlanticului din 14 august 1941, în care semnatarele și-au declarat „dorința de a nu fi martore la schimbări teritoriale care nu concordă cu voința exprimată în mod liber a popoarelor interesate” și și-au afirmat dorința „de a fi martore la restaurarea drepturilor suverane și a autoguvernării către cei care au fost vitregiți cu forța de ele” în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.
 • Întrucât la 31 august 1989 Consiliul Suprem al Moldovei a declarat limba română ca limbă oficială a Republicii și a repus în drepturi alfabetul latin, interzis de Guvernul Sovietic în timpul ocupației, ca alfabet al românei scrise.
 • Întrucât în martie 1990 poporul român al Moldovei a putut vota, în alegeri libere și corecte, deputați pentru Consiliul Suprem al Moldovei.
 • Întrucât la 27 aprilie 1990 Consiliul Suprem al Moldovei a reinstaurat steagul românesc ca steag oficial al republicii.
 • Întrucât la 23 iunie 1990 Consiliul Suprem al Moldovei a declarat Republica Moldova stat suveran.
 • Întrucât la 16 decembrie 1990 peste opt sute de mii de români s-au strâns la A Doua Mare Adunare Națională în capitala Moldovei, Chișinău, să declare independența națională a românilor din teritoriile ocupate.
 • Întrucât poporul Moldovei a refuzat să ia parte la referendumul sovietic din 3 martie 1991, în ciuda eforturilor guvernamentale sovietice de amenințare și intimidare a poporului moldovean spre a accepta un nou tratat unional.
 • Întrucât, în temeiul articolului 8 din Actul Final de la Helsinki, „toate popoarele au mereu dreptul, în deplină libertate, să-și hotărască, când și dacă doresc, statutul politic intern și extern, fără ingerințe exterioare și să își urmărească după propria voie dezvoltarea politică, economică, socială și culturală”

Consiliul Local al Municipiului Iași, constituit în temeiul Legii 215/2001 privind administrația publică locală, adoptă următoarea rezoluție:

 1. Susținem necondiționat proiectul de unire cât mai grabnică a Moldovei de dincolo de Prut cu România, în puterea dreptului istoric și al dreptului de neam.
 2. Ne angajăm să ne implicăm în procesul de reîntregire națională prin mijloace pașnice, cu respectarea democrației și statului de drept, ca reparație morală pentru suferințele trecutului și prezentului, ca formă de cinstire a tuturor celor care au suferit, atât de pe urma Pactului Ribbentrop – Molotov dar și a regimului stalinist, instaurate în urma celui de al Doilea Război Mondial.
 3. Vom sprijini prin mijloace pașnice, ale democrației și statului de drept, unirea tuturor teritoriilor cu aceeași limbă și tradiție cu noi, pentru ca fii și nepoții noștri să se bucure de un viitor în libertate, prosperitate și democrație, ca șanse de împlinire pe care generația contemporană nouă nu le-a avut.
 4. Vom acționa prin toate demersurile legale pentru integrarea într-un singur corp a întregii diaspore române, indiferent de unde provin românii plecați în străinătate, din România, Basarabia, Bucovina de Nord sau alte ținuturi românești.
 5. Vom sprijini prin toate demersurile democratice și ale statului de drept integrarea bisericilor de pe cele două maluri ale Prutului, sub conducerea Patriarhului României.
 6. Vom sprijini pe toate căile legale schimburile permanente de cetățeni dinspre Basarabia spre România, pentru a-și desăvârși educația, cultura și întregirea spiritului de neam românesc, dar și dinspre România spre Basarabia pentru strângerea relațiilor pe plan cultural, social, economic, uman.
 7. Vom căuta, prin mijloace prevăzute de lege și de statul de drept, difuzarea către Basarabia a cât mai multor manuale școlare, cărți, publicații diverse în limba română, necesare prezentării adevărului istoric în ceea ce privește legăturile de sânge între cetățenii de pe cele două maluri ale Prutului.
 8. Vom sprijini schimburile culturale și academice și de orice fel care favorizează demersul românilor de pe ambele maluri ale Prutului în vederea înfăptuirii unirii Basarabiei cu România.

Să ne ajute Dumnezeu ca într-o bună zi să trăim clipa fericită a unirii depline, când nu va mai fi graniță pe Prut, iar oamenii dintre Nistru și Tisa vor munci împreună la realizarea obiectivelor comune, alături de celelalte popoare ale Europei.

Prin prezenta Rezoluție unionistă ne exprimăm bucuria de a împărtăși cu frații noștri basarabeni sărbătoarea Centenarului Marii Uniri, sub tricolor, în cadrul valorilor naționale si democratice ale spațiului cultural românesc.

Trăiască Unirea Basarabiei cu România!

Primarul Municipiului Iași

Mihai Chirica

și

Membrii Consiliului Local al Municipiului Iași

Legislatura 2016 – 2020


Facebook Comments
Continue Reading

Parteneri

Ultimile stiri locale

Afaceri7 ore ago

Alege excelenta in domeniul educational, alege Asociatia Succes in Educatie si Sport!

Asociatia Succes in Educatie si Sport este o organizatie non-profit, care promoveaza si sustine educatia si sportul din Romania. Principala activitate...

Sport11 ore ago

Dribling pe sub candelabre: Reginele baschetul 3×3 s-au încoronat la Palat! Alexandrion Group a susținut evenimentul!

România, pe locul doi la tineret! Baschetul 3×3 și-a încoronat duminică seara campioanele din circuitul mondial feminin într-unul dintre cele mai...

Sporto zi ago

Cursuri autorizate de Instructor fitness și personal trainer

Sportul e pasiunea ta? Cum ar fi să fii mereu în formă și să câștigi bani în timp ce tu...

videochat Iasi videochat Iasi
Uncategorized2 zile ago

De ce sa faci videochat in Iasi? Lista aproape interminabila de motive!

Incepand din 2020, odata cu aparitia Studio 20 in cel mai important oras din Moldova, exista posibilitatea de a face...

Afaceri2 zile ago

Succes Grup – Servicii Dedicate de Business pentru Companii

Succes Grup este o companie specializată în activități de presă și PR, software, consultanță, formare profesională, training, marketing și servicii...

Social3 zile ago

Aqua Carpatica are o compoziție minerală bogată care amplifică gustul vinului, spune Martin Riese

Secretul unui șpriț bun stă în echilibrul dintre vin, apă minerală și bule. O apă minerală de calitate, prin electroliții...

Eveniment4 zile ago

ANUNT FINALIZARE PROIECT ,,Granturi pentru capital de lucru acordate IMM-urilor” RATUR TRANS SRL

 RATUR TRANS SRL anunta finalizarea proiectului cu titlul ,,Granturi pentru capital de lucru acordate IMM-urilor RATUR TRANS ” proiect  nr....

Afaceri5 zile ago

AG Travel aduce paradisul mai aproape de tine

Ag Travel – de la idee la o vacanță de neuitat Ag Travel  este o agenție tour-operatoare, ce are ca...

Eveniment5 zile ago

Noile iPhone13 in premiera la Quickmobile!

Numai este niciun secret ca Apple lanseaza o noua gama de telefoane iPhone, iar Quickmobile.ro este magazinul care le va...

Uncategorized5 zile ago

Sfaturile modelelor de videochat VixenStudio care te pot ajuta sa iti schimbi viata!

Modelele de videochat duc cu adevarat o viata de lux. Pentru ele este foarte important sa aiba grija zi de...

Social7 zile ago

Utilitatea și importanța cursurilor de prim ajutor

De ce este importantă cunoașterea acordării manevrelor de prim ajutor ?Cunoștințele de prim ajutor sunt vitale atât la nivel de...

Social7 zile ago

Curs de urgențe medicale în cabinete stomatologice

Ești medic stomatolog  și ai nevoie să intervii  eficient  în cazul în care pacientul tău prezintă afecțiuni ce  necesită intervenția...

Evenimento săptămână ago

O zi din magia toamnei. Inspiratia #focustogreenecolife la final de vacanta

O zi din magia toamnei. Inspiratia #focustogreenecolife la final de vacanta – Ziarul Nationalul ...

Evenimento săptămână ago

DJ DEGIANNY continua sa isi incante fanii cu noi mixuri de senzatie!

… house, progressive house, electro, edm, trance, festival sunt parte a DJ DEGIANNY – muzica fiind cea mai mare pasiune...

Sporto săptămână ago

Baschet la Palat! Super eveniment sustinut de Alexandrion Group!

Super eveniment de baschet 3×3 chiar în Palatul Parlamentului sustinut de Alexandrion Group. Finalele circuitelor mondiale vin la București. Bucureștiul...

Evenimento săptămână ago

Cum să îți upgradezi camera de gaming cu iluminare RGB controlabilă minunată

Ai un computer cu jocuri uimitoare și un spațiu personal dedicat pentru a te bucura de ele, dar parcă simți...

Știrile Săptămânii