Connect with us

Administrație locală

„ASISTEL” – servicii gratuite de asistență psihologică și juridică pentru persoanele vulnerabile din Iași

Published

on

Consilierii locali au aprobat vineri încheierea unui protocol de colaborare cu Asociația „RE: START CAUZĂ BUNĂ”, în vederea derulării la Iași, în perioada 15 aprilie-15 decembrie 2018 a proiectului „ASISTEL”, prin care se oferă servicii gratuite de asistență psihologică și juridică persoanelor care au venit mai mic sau egal cu salariul minim pe economie.

Asociația „RE: START CAUZĂ BUNĂ” derulează proiectul la București, dar își propune implementarea acestui program și în alte orașe mari din țară, în prima etapă fiind incluse municipiile Iași, Cluj și Timișoara.

„Proiectul se adresează persoanelor care trec printr-un moment dificil al vieții: pierderea unei persoane dragi, abuz familial, dependența de orice fel, anxietate, atacuri de panică, depresie, divorț sau alte situații în care este necesar sprijinul psihologic sau juridic”, se arată în referatul de specialitate al proiectului de hotărâre.

Persoanele interesate vor putea beneficia de serviciile proiectului „ASISTEL”, prin apelarea numărului de telefon 0757.378.278, de luni până vineri, între orele 09.00-13.00, la capătul celălalt al firului fiind un reprezentant al asociaței. În funcție de problemele semnalate, apelul beneficiarilor va fi redirecționat către unul dintre specialiștii implicați în acest program.

Prin încheierea protocolului de colaborare între Municipiul Iași și Asociația „RE: START CAUZĂ BUNĂ”, în perioada 15 aprilie-15 decembrie 2018 se va derula proiectul „ASISTEL”, unde:

Centrele „RE: START CAUZĂ BUNĂ” vor oferi gratuit beneficiarilor servicii diverse din partea voluntarilor și a specialiștilor implicați în proiect: psihologic, avocați, asistenți sociali sau alte cadre specializate.

În schimb, Municipiul Iași va facilita relația de colaborare dintre Baroul Municipiului Iași și Colegiul Psihologilor din România, Filiala Iași cu Asociația „RE: START CAUZĂ BUNĂ”, în vederea identificării voluntarilor necesari, respectiv va mediatiza proiectul, inclusiv prin materialele realizate de reprezentanții asociației, ce vor fi publicate în edițiile print și online a săptămânalului „Curierul de Iași”, dar și pe site-ul Primăriei Municipiului Iași.Facebook Comments
Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Administrație locală

Descopera Materialele de Constructie: Cherestea, Tego, MDF si OSB – Optiuni Versatile si Fiabile de la Materiale.Online

Published

on

By

Atunci cand vine vorba de constructii si amenajari, alegerea materialelor potrivite este cruciala pentru rezistenta, durabilitate si aspectul final al proiectului. Cherestea, Tego, MDF si OSB sunt cateva dintre materialele esentiale in constructii si amenajari, iar achizitionarea directa de la Materiale.Online iti ofera acces rapid si comod la aceste produse de calitate. In acest articol, vom explora utilizarile si beneficiile MDF-ului si OSB-ului, alaturi de versatilitatea cherestelei si a tegoului, oferite de https://materiale.online/.

1. Cherestea:

Cherestea este un material esential in constructii, fiind utilizata intr-o varietate de proiecte, inclusiv:

– Structuri de sustinere: Cherestea este utilizata in constructia de pereti, grinzi si plansee, oferind o baza solida si rezistenta pentru intregul proiect de constructie. Aceasta este disponibila in diferite dimensiuni si calitati, potrivite pentru diverse aplicatii.

– Mobilier si amenajari interioare: Cherestea este folosita si pentru confectionarea mobilierului, scarilor si altor elemente de amenajare interioara. Datorita rezistentei si aspectului sau natural, cherestea adauga o nota de calitate si frumusete in orice spatiu.

2. Tego:

Tego este un material compozit, format din lemn si placi de particule, si este utilizat in principal in industria constructiilor. Acesta ofera mai multe avantaje, printre care se numara:

– Rezistenta la umiditate: Tego este un material rezistent la umezeala, ceea ce il face potrivit pentru utilizarea in medii umede, cum ar fi baile, bucatariile sau zonele cu o expunere crescuta la apa.

– Stabilitate si durabilitate: Datorita structurii sale solide si rezistente, tegoul asigura o stabilitate superioara si rezistenta in timp. Acesta poate fi utilizat pentru constructia de podele, plafoane si alte elemente structurale.

3. MDF (fibra de densitate medie):

MDF-ul este un material fabricat prin comprimarea fibrelor de lemn cu rasini sintetice. Acesta este apreciat pentru urmatoarele caracteristici:

– Prelucrare usoara: MDF-ul este un material versatil, care poate fi usor taiat, modelat si finisat. Acesta poate fi utilizat pentru constructia de mobilier, obiecte decorative si alte elemente personalizate.

– Stabilit

ate si uniformitate: Datorita procesului de fabricatie controlat, MDF-ul are o densitate si o structura uniforma, oferind stabilitate si rezistenta la deformari. Acesta este ideal pentru constructia de mobilier si obiecte care necesita precizie si finisare impecabila.

4. OSB (placi din lemn orientat):

OSB-ul este un material compozit, alcatuit din fibre de lemn orientate in straturi si presate impreuna cu rasini sintetice. Acesta ofera urmatoarele avantaje:

– Rezistenta si durabilitate: OSB-ul este cunoscut pentru rezistenta si durabilitatea sa superioara. Acesta poate fi utilizat in constructia de plansee, pereti si acoperisuri, oferind stabilitate si siguranta in timp.

– Izolare termica si fonica: Datorita densitatii si structurii sale, OSB-ul ofera o buna izolare termica si fonica. Acesta contribuie la eficienta energetica a cladirilor si la confortul interior.

De ce sunt MDF-ul si OSB-ul alegeri foarte bune pentru constructii:

MDF-ul si OSB-ul sunt optiuni excelente pentru constructii datorita caracteristicilor lor remarcabile. Acestea ofera stabilitate, rezistenta si versatilitate, fiind potrivite pentru diverse aplicatii in constructii si amenajari interioare. De la mobilier la elemente structurale, MDF-ul si OSB-ul asigura durabilitate si calitate in proiectele tale.

Magazinul online Materiale.Online iti pune la dispozitie o gama variata de materiale, inclusiv cherestea, Tego, MDF si OSB, pentru a satisface nevoile tale de constructii si amenajari. Fie ca ai nevoie de materiale pentru structuri solide, mobilier sau obiecte decorative, Materiale.Online iti ofera optiuni de inalta calitate si fiabilitate. Acceseaza https://materiale.online/ si descopera gama lor extinsa de materiale pentru a-ti transforma proiectele in realitate!

Facebook Comments
Continue Reading

Administrație locală

Dezinsectia – un mod eficient de a combate plosnitele, gandacii si alte insecte

Published

on

By

Dezinsectia este o metoda eficienta de combatere a invaziilor insectelor din locuinte si birouri, cum ar fi plosnitele, gandacii si alte specii similare. Aceasta poate fi efectuata prin mai multe metode, inclusiv prin utilizarea de substante chimice, metode fizice si biologice.

Substantele chimice utilizate pentru dezinsectie sunt, de obicei, insecticide care pot fi aplicate prin pulverizare, prin injectare sau prin impregnarea materialelor. Acestea au un efect rapid si eficient impotriva insectelor, dar trebuie utilizate cu precautie, deoarece pot fi daunatoare pentru animalele si plantele din jur. In plus, majoritatea insecticidelor sunt toxice si pot fi periculoase pentru sanatatea umana daca sunt manipulate sau utilizate in mod necorespunzator. De aceea, cel mai bine ar fi sa alegem servicii dezinsectie realizate de profesionisti.

Metodele fizice de dezinsectie implica distrugerea insectelor prin mijloace mecanice sau termice. De exemplu, plosnitele pot fi inlaturate prin aspirare cu un vacuum, iar gandacii pot fi prinsi in capcane sau pot fi atrasi prin utilizarea unor lumini speciale.

Dezinsectia biologica se bazeaza pe utilizarea de organisme naturale, cum ar fi nematozi sau alte specii de insecte, pentru a controla populatia de gandaci si insecte. De exemplu, un gandac care se hraneste cu larvele de plosnite poate fi utilizat pentru a controla populatia de plosnite.

Indiferent de metoda aleasa, este important sa se ia masuri adecvate pentru a preveni reaparitia gandacilor. Asta poate include mentinerea curateniei si dezinfectarea regulata a spatiilor, precum si siguranta alimentelor si a apei potabile.

Un alt aspect important al dezinsectiei este alegerea unui furnizor de servicii profesionist si calificat. Va recomandam Compania DDD. Expertii de aici vor avea experienta si cunostintele necesare pentru a selecta metoda adecvata si pentru a aplica insecticide in siguranta si eficient. Ei vor fi, de asemenea, instruiti cum sa evite raspandirea infestatiei si cum sa previna reaparitia ei in viitor.

In cazul in care va confruntati cu o problema cu insectele si gandacii, este recomandat sa contactati un specialist in dezinsectie care poate evalua situatia si poate recomanda cele mai bune optiuni pentru controlul infestatiei. Este important sa se ia in considerare si factorii precum dimensiunea si tipul de spatiu, gradul de infestare, precum si preocuparile privind sanatatea si siguranta.

In plus, exista si masuri preventive pentru a reduce riscul de infestare cu insecte, cum ar fi eliminarea surselor de hrana si apa pentru insecte, pastrarea curateniei si izolarea zonei afectate. Prin urmare, o abordare holistica, care include atat dezinsectia, cat si masuri preventive, este cea mai eficienta metoda pentru a combate si preveni problemele cu insectele.

In final, trebuie sa se aminteasca ca dezinsectia nu este doar un proces de eliminare a insectelor, dar un proces continuu de management al plagilor, care necesita atentie constanta pentru a se asigura ca problemele de insecte nu se vor reinnoi. Prin luarea masurilor adecvate si alegerea unui furnizor de servicii dezinsectie calificat, se poate asigura o protectie eficienta impotriva plagilor de insecte si se poate preveni raspandirea acestora in viitor.

In concluzie, dezinsectia este o metoda eficienta de combatere a invaziilor insectelor, dar aceasta metoda trebuie abordata cu precautie si prin respectarea regulilor specifice, fie ca este vorba de utilizarea de substante chimice sau de metode fizice sau biologice pentru prevenirea recidivei. Este important sa se aleaga metoda potrivita in functie de specificul cazului si sa se ia masurile de precautie necesare pentru a minimiza riscul de daune pentru sanatate umana si  pentru mediu.

Facebook Comments
Continue Reading

Administrație locală

Tuningro.ro Cel mai mare Distributor de Huse scaune dedicate

Published

on

By

tuningro.ro pareri, despre tuningro.ro

UNINGRO UNIC IMPORATATOR DE HUSE SCAUNE DEDICATE PENTRU 1450 DE MODELE AUTO.Tuningro RTT DISTRIBUTION SRL ofera accesorii auto prin plaforma www.tuningro.ro

Tuningro este un brand romanesc fondat in anul 2014

Tuningro este inregistrata la Osim toate produsele brandului Tuningro fiind desemenea inregistrate si licentiate la OSIM.

Echipa Tuningro este intotdeauna atenta la nevoile clientilor si depune eforturi sustinute pentru a evni in intampinarea lor cu solutii eficiente si prompte.

Datorita determinarii de a comercializa doar produse de calitate dar si datorita dezvoltarii rapide a gamei de produse ,Tuningro a crea un departament de cercetare al nevoilor posesorilor de automobile care creaza constant noi produse pentru a le face viata oamneilor mai buna si a trasnmite prin produsele create bucurie si satisfactie.

Sub brandul romanesc Tuningro sunt importate o gama larga de accesorii auto avand in catalog peste 7000 de produse auto cum ar fi:

Huse scaune Tuningro dedicate pentru fiecare model de autoturism

Prelate Auto Tuningro

Covorase material textil tuningro

Accesorii exeterioare camion Tuningro

Accesorii interior camion tuningro

Elemente optice tuningro,lampi pozitie tuningro, stopuri camioane Tuningro

Electronice auto tuningro

Elemente caroserie Tuningro

Accesorii auto interioare tuningro

Accesorii auto exeterioare Tuningro.

Facebook Comments
Continue Reading

Parteneri

Ultimile stiri locale

ferestrele ferestrele
Social7 ore ago

De ce ar trebui sa iti schimbi ferestrele: 3 indicii evidente

Cand vine vorba de confort, mereu acordam importanta fiecarui detaliu. De la dusumeaua pe care pasim, pana la materialul asternuturilor...

Ferestre PVC antracit Ferestre PVC antracit
Social10 ore ago

Ferestre PVC antracit – moderne si elegante

De cativa ani incoace, ferestrele antracit au batut toate recordurile de popularitate cand vine vorba de alegerea culorii de ferestre....

călătorie călătorie
Turism5 zile ago

Cum să planifici o călătorie cu un buget redus chiar la noi în țară

Când ai bugetul strâmt, pare că dorința de a explora frumusețea țării noastre e și mai aprigă. Iar în acest...

Uncategorized5 zile ago

Xiaomi anunță lansarea globală a seriei Xiaomi 13T

[București, 26 Septembrie 2023] – Xiaomi a dezvăluit astăzi cele mai recente smartphone-uri din seria Xiaomi 13T, proiectate pentru clienții...

Uncategorized6 zile ago

TikTok investește în lupta împotriva dezinformării

București, 26 septembrie 2023 – TikTok publică al doilea raport al platformei sub Codul UE de Bune Practici privind Dezinformarea,...

Uncategorized6 zile ago

Samsung Romania da startul celei de-a treia editii a competitiei Solve for Tomorrow pentru tineri inovatori

București, 26 septembrie 2023 – Samsung Electronics România anunță startul celei de-a treia ediții a competiției naționale Solve for Tomorrow. Ediția...

Uncategorized6 zile ago

MGT serbează anul acesta 25 de ani de activitate pe piaţa din România

MGT Educațional, unul dintre jucătorii importanți de pe piața distribuției de soluții și echipamente IT, sărbătorește astăzi un sfert de...

ferestrele ferestrele
Social6 zile ago

Când trebuie să înlocuiești ferestrele casei tale? Iată cele mai comune semne

Durata de viață a unei ferestre dintr-un cămin obișnuit poate varia între 10 și 20 de ani, în funcție de...

studio videochat bucuresti studio videochat bucuresti
Uncategorized7 zile ago

Munca intr-un studio de videochat din Bucuresti – sansa de a-ti implini visurile!

Cei care se declara surprinsi de succesul industriei de divertisment online dedicata adultilor nu au inteles cu adevarat realitatile acestui...

Afaceri7 zile ago

Cum se poate obține eficiență și sustenabilitate cu centralele pe lemne?

Centralele pe lemne reprezintă o opțiune tradițională și ecologică pentru încălzirea locuinței tale. Dolinex.ro oferă o gamă variată de centrale...

Viața în Iasio săptămână ago

Ochii pe tine: machiaje rapide pentru evenimente de neuitat

Îngrijirea pielii nu este doar o practică de frumusețe, ci și un aspect important al sănătății generale. O piele sănătoasă...

Viața în Iasio săptămână ago

Eșecuri obișnuite în îngrijirea grădinii și soluții salvatoare

Grădinăritul este o artă, dar și o știință. Chiar și grădinarii experimentați pot să greșească din când în când, iar...

Viața în Iasio săptămână ago

Amenajarea livingului: 5 erori frecvente pe care trebuie să le ocolești

Una dintre cele mai mari greșeli în amenajări interioare pe care le poți face atunci când amenajezi livingul este să...

Afacerio săptămână ago

Ghidul tău despre cum un designer de interior poate face diferența

Un designer de interior nu este doar o persoană care îți alege mobilier sau culori frumoase. El este un profesionist...

Afacerio săptămână ago

De la concept la companie: strategii pentru a-ți dezvolta afacerea

Într-o lume în care inovația și antreprenoriatul sunt la ordinea zilei, poate fi foarte tentant să îți începi propriul drum...

Afacerio săptămână ago

Navighează cu succes în lumea start-up-urilor tech: Ghidul complet pentru lansare

Un antreprenor este o persoană care inițiază și conduce o afacere, asumându-și riscurile și responsabilitățile asociate, cu scopul de a...

Știrile Săptămânii