Cultură
Evenimente la Iași, sub auspiciile Familiei Regale a României
Published
5 ani agoon

Astăzi, 29 martie, la Iași se desfășoară mai multe evenimente sub auspiciile Familiei Regale a României. Astfel, de la ora 11.00 a avut loc expoziția „Misiunea Militară Franceză Berthelot și Familia Regală a României”, la Institutul Francez, filiala Iași, moment urmat de conferința – dezbatere „Henri Mathias Berthelot la Iași”. Evenimentul este organizat de Fundația ACTUS și Primăria Municipiului Iași, prin Departamentul CENTENAR, fiind parte a proiectului „Henri Mathias Berthelot. Două patrii: Franța și România”.
În anul celebrării Centenarul Marii Uniri de la 1918, Ateneul Iași a pregătit încă un eveniment în acord cu importanța acestui moment istoric: vernisajul expoziției „Iași, oraș regal”. Cu această ocazie, la ora 13.30 va fi inaugurat spațiul nou amenajat în incinta Ateneului, respectiv „Mica Galerie de Artă”.
Evenimentul se va bucura de prezența Alteței sale Regale Maria a României, precum și a Vicepresedintelui Senatului României, Iulia Scântei. Pe 21 martie, Ateneul Iași a primit Înaltul Patronaj al Majestății Sale Margareta, Custodele Coroanei Române.
Pe de altă parte, Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași prin Muzeul de Artă anunță deschiderea expoziției de pictură „Iași –Amfiteatrul Unirii” a artistului Emil Ciocoiu, eveniment cultural de anvergură europeană, dedicat Centenarului „Iași – capitala Regatului României 1916 – 1918”, precum și Centenarului Marii Uniri – 1 decembrie 1918.
Evenimentul este organizat sub Auspiciile Familiei Regale a României, în parteneriat cu European Artists Management Bruxelles și Primăria Municipiului Iași, Departamentul Centenar. Vernisajul expoziției „Iași –Amfiteatrul Unirii” are loc astăzi, de la ora 18.00, la Palatul Culturii din Iași, în sălile Muzeului de Artă, în prezența ASR Principesa Maria a României și a pictorului Emil Ciocoiu.
„Expoziția va aduce în atenția publicului, în perioada 29 martie – 29 aprilie 2018, în premieră la Iași, 40 de lucrări semnate de pictorul Emil Ciocoiu, expuse anterior în galerii de renume din Europa, bucurându-se de aprecierea criticilor de artă. Cea mai importantă lucrare care va fi prezentată, în premieră internațională, în cadrul expoziției de la Palatul Culturii din Iași – Muzeul de Artă, a fost realizată anul acesta, an al Centenarului României moderne și este omagiul artistului plastic Emil Ciocoiu față de rolul istoric și cultural al orașului Iași la înfăptuirea Marii Uniri din 1 decembrie 1918: «Amfiteatrul Unirii», un tablou monumental (170 x 220 cm), ulei pe pânză, care a inspirat și titlul evenimentului expozițional.” a precizat curatorul expoziției, senatorul Iulia Scântei.
You may like
-
Cum alegi cel mai bun cuptor electric
-
Lautarii pentru nunta, botez, majorat si alte evenimente se pot promova gratis pe StirileOlteniei.ro
-
Oferte pentru cazare de Paşte 2023
-
De ce sunt rafturile metalice o soluţie ingenioasă pentru garajul tău?
-
Credit rapid fara anaf pentru un impas în viață
-
Încep calificările naționale pentru Campionatul Mondial de Esports de la Iași
Afaceri
Romania – campioana mondiala la o meserie veche de peste 10.000 de ani.
Published
2 luni agoon
februarie 5, 2023
Romania – campioana mondiala la o meserie veche de peste 10.000 de ani.
In fiecare an la Londra, are loc Campionatul Mondial de Fabricare a Pantofilor, o reuniune a celor mai buni pantofari si confectioneri de incaltaminte din toate colturile lumii.
Dupa multe teste si o crancena asteptare, locul 1 a fost desemnat, iar pozitionarea sa pe harta nu este in alta parte decat in Romania, in Arad, in curtea si mai ales in atelierul unui adevarat geniu: artistul Victor Vulpe.
Barbatul de 43 de ani a reusit sa aduca trofeul de campion mondial in confectionarea de incaltaminte pe plaiurile romanesti, asta dupa ce mai bine de 20 de ani a transformat orice obiect din piele in opera de arta.
A inceput cu o curea din piele si a ajuns sa fie campion mondial la confectionarea de pantofi din piele
In urma cu peste 20 de ani, in timpul studentiei, Victor, pe atunci un studnet genial la Arte si Design, si-a descoperit adevarata pasiune. Acesta putea sa transforme orice obiect din piele in opera de arta. A inceput pur si simplu prin modificarea unei centuri din piele.
Apoi a trecut la genti. A inceput sa confectioneze genti de piele si curele pentru colegii sai in in curant de la genti si curele, s-a dezvoltat si a ajuns sa treaca la confectionarea de incaltaminte.
Astazi, la atatia ani dupa, cu un drum lung, plin de munca si de vointa, Victor pune Romania pe harta, cu inca un trofeu, inca un loc medaliat cu aur pe cel mai mare podium din acest domeniu.
Victor se poate compara cu adevarat cu cele mai mari nume ale tarii, la acest moment, fiind un ambasador al tarii prin meseria sa, o profesie cu foarte multa istorie in spate. Deloc straina de vechii mestesugari romani, cizmaria are o istorie de peste 10.000 de ani, conform specialistilor.
Cea mai veche piesa de incaltaminte isi are originea in SUA, iar specialistii concluzionau in urma unui studiu ca aceasta ar fi fost realizata din fibrele unui copac, datand cu apeoximativ 10.000 de ani in urma.
Din peste 50 de milioane de perechi de pantofi, acestia au obtinut trofeul!
Ei bine, la peste 10.000 de ani, barbatul de 43 de ani din Arad a adus Romaniei trofeul. Peste 50 de milioane de perechi de incaltari se fabrica in Romania anual, iar in intreaga lume peste 3 miliarde. Cu toate acestea, numai una singura, o singura pereche magica a reusit sa acapareze atentia in Londra, celor mai mari cunoscatori din domeniul fabricarii incaltamintei. Astfel, Victor Vulpe a reusit sa acapareze unul dintre cele mai mari trofee si sa ajunga poate indeplinirea celui mai mare vis a oricarui artist in acest domeniu: castigarea World Championships in Shoemakings.
Cultură
Cum să zugrăvesști o cameră: 10 pași pentru a picta pereții ca un zugrav profesionist
Published
2 luni agoon
ianuarie 22, 2023
A învăța cum să zugrăvești o cameră în mod corespunzător este esențial atât pentru cei începători cu bricolaj, pentru noii proprietari, cât și pentru experții veterani în îmbunătățirea locuinței. La urma urmei, este destul de nedureroasă, relativ ieftină și, dacă ceva nu merge groaznic de rău, este ușor de reparat. Dar înainte de a lua rola și de a începe cu primul strat de lavabil, este esențial să ai un plan de atac. Așa că am cerut o mână de experți cele mai bune sfaturi și trucuri pentru a vă ajuta să începeți. Citiți mai departe pentru a afla cum să vopsiți o cameră și vedeți pas cu pas ce va trebui să faceți pentru a vă asigura că proiectul dvs. este un succes.
- Planificați-vă abordarea
Începeți prin a vă gândi cum doriți să arate proiectul finit și amintiți-vă că nu vă limitați la patru pereți sau o cameră întreagă în aceeași culoare. Luați în considerare pictarea unui perete de accent într-o nuanță îndrăzneață sau evidențierea mulurilor într-o nuanță sau finisaj contrastant. Și nu uitați să priviți în sus și să vedeți dacă tavanul ar putea folosi și o reîmprospătare.
- Alege-ți culoarea
Răsfoirea prin punți de ventilatoare și așchii de vopsea poate fi copleșitoare. Începeți prin a afla caracteristicile generale ale culorii: Vrei o nuanță caldă sau rece? Neutru sau saturat? Dacă aveți mobilier sau artă existentă, veți dori, de asemenea, să luați în considerare modul în care nuanța le va completa. Odată ce vă dați o idee despre ceea ce căutați, alegeți câteva nuanțe și obțineți mostre – o mulțime de mărci direct către consumatori, vă vor trimite mostre adezive pe care le puteți testa pe perete pentru o mai bună înțelegere de umbră (și vă va scuti de o călătorie la magazin). Testează culorile pentru a vedea cum arată în cameră în diferite momente ale zilei.
Multe companii de vopsele au, de asemenea, instrumente pe site-urile lor web care vă vor permite să încărcați o fotografie a spațiului dvs. și să previzualizați diferite culori pe pereți. Dar culorile pot arăta diferit în condițiile lumii reale, așa că va trebui totuși să le încerci în spațiul dumneavoastră.
- Alegeți-vă instrumentele și materialele
Fiecare proiect este unic și este posibil să aveți nevoie de instrumente diferite în funcție de vopseaua pe care o alegeți și de starea pereților dvs., dar există câteva elemente obligatorii:
- vopsea
- amorsă
- trafalet
- băț de prelungire pentru rolele de vopsea
- cârpe
- pensule
- tava de vopsea
- hârtie abrazivă
- bandă de pictor
- ruletă
- cuțit pentru chit
4. Stabiliți de câtă vopsea lavabilă veți avea nevoie
Indiferent dacă pictezi o cameră de toaletă sau exteriorul casei tale, trebuie să calculezi necesarul de vopsea lavabilă pentru pereți:
- Măsoară lungimea, lățimea și înălțimea camerei. Folosește o ruletă și notează într-un carnețel fiecare dintre aceste dimensiuni (în metri).
- Află perimetrul camerei:
- camera este sub forma de pătrat, atunci Perimetrul = 4 x Lungime
- camera este sub forma de dreptunghi, atunci Perimetrul = 2 x (Lungime x lățime)
- dacă încăperea nu are forma unui dreptunghi sau pătrat, măsoara toate laturile camerei și adună-le;
- Calculează suprafața totală a pereților. Înmulțește perimetrul cu înălțimea camerei și vei obtine suprafața totală a pereților în metri pătrați.
- P x h = suprafața totală a pereților (m²)
- Calculează aria ușilor și ferestrelor.
- Aria ferestrei (m²) = Lungime x lățime
- Aria ușii (m²) = Lungime x lățime
- Află suprafata finală de zugravit. Scade din suprafața totală a pereților, aria ușilor și a ferestrelor.
- Suprafața totală – Aria ferestrei – Aria usii = Suprafața finală de zugravit
Simulare:
Să presupunem că rezultatul final pe care l-ai obținut, suprafața finală de zugrăvit este de 62 m². Va trebui apoi să vezi indicatiile producătorului de pe cutia de vopsea. Pe langa cantitate, presupunem 9 litri, ți se specifică și consumul, ca de exemplu 300 ml/m² (pentru doua straturi). Ce ai de facut mai departe:
- identifica consumul în litri pentru un metru patrat, 300 : 1000 = 0,3 l/m² (consumul pentru doua straturi);
- calculeaza de cati litri ai nevoie pentru a acoperi 62 m²:
1 m²………………………..0,3 l
62 m² ………………………….X l
X = (62 x 0,3) : 1 = 18.6 l
- calculează de câte găleti ai nevoie pentru a vopsi suprafata ta finala de zugravit, de 62 m²:
18.6 : 9 = 2.06 > rezulta ca vei avea nevoie de 2 galeti a cate 9 l pentru proiectul tau de zugravit, insa trebuie sa tii cont si de un surplus de necesar;
Nota: Producatorul specifică pe ambalajul produsului consumul pe m², dar și pentru câte straturi, unul, două, trei. Dacă este consumul pentru un singur strat, atunci rezultatul final, pentru a afla de câte găleți ai nevoie, îl vei înmulți cu 2.În exemplul de mai sus nu a fost cazul, consumul specificat de producător era pentru două straturi.
Atenție!
Este foarte important să ai o rezervă de cantitate, un surplus de vopsea lavabilă, deoarece sunt mai multi factori care vor determina un consum mai mare decât cel specificat de producator pe ambalajul cutiei. Altfel spus, există șanse foarte mari ca testele de laborator ale producatorului să difere de condițiile propriu-zise din apartamentul tău, lucru datorat unor factori precum:
- gradul de absorbție al pereților (este mai mare dacă sunt proaspăt gletuiți);
- tipul de amorsă folosită(se recomandă să folosești de la același producător cu al vopselei lavabile);
- timpul alocat pentru uscarea amorsei (este important să nu se scurteze durata de așteptare);
- modul în care s-a facut diluarea vopselei (este necesar să se respecte procentajul);
- calitatea uneltelor de lucru (trafalet, pensulă);
- temperatura din încapere (temperaturile scăzute, gradul de umezeală nu permit o uscare corespunzatoare a suprafeței de lucru);
- aerisirea corespunzătoare a spațiului de lucru;
- aplicarea unui strat de vopsea deschisă peste o culoare închisă (necesită mai multa vopsea);
Recomandare:
Acorda atenție procesului de achiziție al vopselei lavabile, citind cu atenție informațiile tehnice. Pe lângă faptul că unele sunt vopsele de interior, altele de exterior, vopseaua lavabila poate avea si diferite proprietati, ca de exemplu vopsea antimucegai (impiedica formarea sporilor de mucegai) sau vopsea antibacteriana (pentru un mediu sanatos).
De asemenea, nu te grabi sa compari pretul, fara a verifica inainte gradul de acoperire (cati litri/m², cate straturi sunt necesare) sau rezistenta in timp.
Plănuiți să văruiți un perete gri cărbune? Probabil că veți avea nevoie de vopsea suplimentară atunci când treceți de la întuneric la lumină. La celălalt capăt al spectrului, o bază de culoare profundă tinde să necesite mai multe straturi de vopsea decât o culoare mai deschisă, spune Carolyn Noble, manager de marketing și design color la Pratt & Lambert. Ea recomandă aplicarea unui grund cu tentă gri pe suprafață înainte de a vă vopsi pereții într-o culoare saturată pentru a reduce numărul de aplicații. Când vine vorba de finalizare, poate ați auzit că, cu cât este mai lucioasă, cu atât este mai mare rata de acoperire, dar nu este o diferență suficientă pentru a schimba numărul de galoane pe care trebuie să-i cumpărați, spune Minchew.
Dacă pictați o suprafață foarte texturată, mai degrabă decât una netedă, cumpărați puțin în plus, spune Julianne Simcox, manager asociat de brand Pratt & Lambert. Dulapurile cu lucrări complicate de morărie necesită, de asemenea, mai multă vopsea; Minchew sugerează să cumpărați cu aproximativ 10% mai mult decât sa calculat.
- Pregătiți pereții și camera
Nu vrei să strici canapeaua ta preferată sau moștenirea pe care ți-a dat-o bunica, așa că golește camera de toată mobila. Dacă nu aveți suficient spațiu pentru a muta tot ce aveți, împingeți totul în centrul camerei. Acoperiți piesele cu o cârpă sau cu o folie ușoară de plastic și faceți același lucru cu podeaua, precum și cu orice dulapuri sau blaturi care ar putea fi în pericol de stropire în exces. „Nu sări peste cârpa – vopseaua se va stropi, promitem”, spun antreprenorii din New Jersey – și veri – John Colaneri și Anthony Carrino , vedetele serialelor HGTV Cousins Undercover și Kitchen Cousins , precum și The Build Up și Grand Design pe Ellen DeGeneres’s Ellentube.
Luați o rolă de bandă pentru pictori – verii recomandă FrogTape – și aplicați-o ferm pe marginile colțurilor camerei, pe mulurile de bază și ale coroanei și pe carcasele ușilor și ferestrelor, folosind un cuțit de chit pentru a sigila dacă este necesar. „Obținerea unei etanșări bune, astfel încât vopseaua să nu ajungă sub bandă este totul, în plus, se va desprinde după ce totul este uscat”, spun Colaneri și Carrino. Dacă îndrăznești (sau ai mâna fermă a unui artist), poți sări peste înregistrare. Îndepărtați întrerupătorul de lumină și capacele prizei și aplicați bandă de vopsit pentru a proteja prizele și întrerupătoarele de picături de vopsea. Înainte de a începe, asigurați-vă că știți cum să reparați gips-carton , astfel încât să puteți curăța orice spărturi din pereți.
- Amestecați vopseaua
Utilizați un bețișor de vopsea din lemn pentru a amesteca vopseaua și amestecați din nou des pe parcursul proiectului. Vopseaua care nu este amestecată constant poate duce la separarea ingredientelor și veți risca să compromiteți adevărata culoare pe care o doriți. Dacă utilizați mai mult de o galeată de vopsea, combinați vopselelel într-o găleată mare în cazul în care există o ușoară variație de culoare.
- Alege-ți tehnicile de pictură
Vopseaua este amestecată și rola este gata, dar asigurați-vă că planificați o strategie înainte de a începe. Lucrați din partea de sus a camerei în jos, începând cu tavanele. Planifică un perete focal îndrăzneț? Pictați mai întâi pereții de culoare deschisă alăturați. „Nu-ți face griji dacă primești vopsea pe ceea ce va fi peretele tău de accent – vopseaua întunecată va acoperi orice vopsea mai deschisă a găsit drumul acolo. După ce peretele mai deschis se usucă, îndepărtează marginea, astfel încât culoarea închisă să nu se scurgă pe noua vopsea”, ne sfătuiesc specialiștii Colaneri și Carrino. Dacă acoperiți pereții întunecați cu o nuanță mai strălucitoare, planificați trei straturi: grund, plus două straturi din noua culoare pentru a vă asigura că nimic nu se vede.
Începeți cu câte un perete pe rând. Luați o pensulă și „decupați” – pictați de-a lungul mulării și colțurilor de sus în jos – în timp ce partenerul dvs. de pictură folosește o rolă pentru a acoperi întinderea principală a peretelui, rămânând departe de acele puncte mai precise. Când aplicați vopsea cu rola, utilizați mișcări lungi într-un model W pentru o acoperire amplă (și pentru a evita acele urme deranjante ale rolei). Odată ce peretele este uscat la atingere, este gata pentru un al doilea strat.
Dacă vopsiți garnitura, îndepărtați banda pictorului și așteptați ca pereții să se usuce înainte de a aplica bandă pe pereți. Începeți cu ornamentul cel mai apropiat de tavan, treceți la ramele ușilor și fe
- Nu uitați de aerisire(ventilație)
A privi vopseaua uscată nu este distractiv. Asigurați-vă că spațiul dvs. este bine ventilat pe tot parcursul proiectului, deschizând ferestrele și folosind ventilatoare. „Menținerea încăperii calde și un ventilator care sufla cu siguranță ajută la accelerarea procesului de uscare”, spun verii. „Dacă este o zi umedă, va dura mult mai mult pentru ca vopseaua să se usuce.”
- Curățați
Ai zugrăvit mai multe încăperi, însă nu este timpul să te relaxezi. Îndepărtați toată banda de pictor și folosiți cârpe pentru picături, asigurându-vă că orice scurgere sau stropire sunt șterse înainte de a se usca. Pentru vopselele lavabile pe bază de latex și apă, curățați periile cu apă cu săpun. Puteți folosi o perie de pictor pentru a curăța și a remodela perii.
- Acordă-ți suficient timp
Timpul pe care îl va dura proiectul tău depinde de dimensiunea camerei tale, de modul în care îl zugravești și de nivelul tău de calificare. De exemplu, folosirea unei nuanțe întunecate pe pereți și zugrăvirea tavanului și a ornamentelor va dura mai mult decât a vopsi pereții într-o culoare neutră. În timp ce unele spații pot fi realizate în câteva ore, altele pot dura câteva zile. Asigurați-vă că bugetați mai mult timp decât credeți că va avea nevoie de lucrare și nu uitați să luați în considerare pregătirea și curățarea.
Cultură
Joi, 18 august, se dă startul We Love Music Festival!
Published
8 luni agoon
august 17, 2022
Atmosfera de vară te duce cu gândul la concertele în aer liber. Distracţia este cuvântul cheie ce descrie aceste evenimente. Muzica este o idee excelentă, atunci când îţi doreşti să te relaxezi şi să ai parte de momente de neuitat. Cum ar fi să iei parte la un concert dedicat muzicii anilor 2000? Te cuprinde nostalgia doar la gândul că ai putea asculta cele mai frumoase piese ale acelei perioade.
Încă mai ţii minte toate hiturile anilor 2000? Atunci avem un playlist special creat pentru tine. Ia-ţi liber în perioada 18-21 august şi ia parte la cel mai mare festival organizat în judeţul Vâlcea.
Pe parcursul a 4 zile, festivalul reuneşte mai bine de 30 de artişti naţionali şi internaţionali, ale căror piese s-au aflat în topurile ultimelor decenii. Desfăşurat în aer liber, într-un cadru natural de poveste, la marginea pădurii, evenimentul se adresează tuturor categoriilor de vârstă. Sunt aşteptaţi invitaţi din toate colţurile României, ce îşi doresc să aibă parte de momente de neuitat.
We love Music Festival va aduce în faţa publicului artişti precum 3 Sud Est, L.A., Connect-R, Jay Sean, Oceana, Ricchi e Poveri, ATB, Lou Bega sau Blue.
Pe lângă muzica live, publicul se va putea bucura şi de un parc de distracţii, amenajat pe Platoul Feţeni din Râmnicu Vâlcea. Astfel, vor putea lua parte la festival şi familiile cu copii, deoarece aceştia vor avea parte de o serie de activităţi cât se poate de interesante.
Pentru că invitaţii să aibă parte de o experienţă completă, organizatorii s-au gândit la fiecare detaliu. Evenimentul găzduieşte şi o zonă de food-court, de unde puteţi să vă delectaţi cu o gamă variată de preparate, pentru toate gusturile.
We Love Music Festival este un eveniment ce se poate descrie prin efervescenţă. La începutul anilor 2000, sute de tineri alegeau să îşi petreacă serile de weekend la discotecă, fredonând melodii până în zorii zilei. Participând la We Love Music Festival vei avea senzaţia că te-ai întors în vremurile de altădată.
Se resimte la orice pas atmosfera disco, deci este momentul oportun să te bucuri de serile de vară şi să uiţi de stresul cotidian.
Playlistul este special conceput pentru a anima atmosfera festivalului, iar muzica se adresează tuturor categoriilor de vârstă, de la adolescenţii dornici de distracţie, până la adulţii nostalgici. Cu toţii vor putea fredona versurile celor mai cunoscuţi artişti, într-un peisaj de poveste.
Luna august este pentru relaxare, fiind momentul în care foarte multe persoane se află în concediu. Şi cum poţi să petreci mai bine această perioadă din an, decât să iei parte la un festival de muzică live?
Ia parte la We love Music Festival şi vei beneficia de momente unice. Muzică bună, distracţie în aer liber şi atmosfera de festival, toate acestea te vor face să ai parte de o experienţă inedită, în ultima lună de vară.
Program şi regulament We Love Music Festival

Iată câteva lucruri de care trebuie să ţineţi cont atunci când vă aflaţi în perimetrul festivalului. Este interzis accesul cu obiecte contondente care pot duce la vătămarea altor participanţi. Nu este permis accesul cu mâncare sau băutură din exteriorul festivalului. Se recomandă pelerinele de ploaie deoarece accesul cu umbrele este interzis. Întregul regulament al festivalului poate fi citit aici: https://welovemusicfestival.ro/regulament/
Şi pentru ca participanţii la festival să aibă cele mai bune condiţii şi să se poată întoarce acasă, programul de transport în comun pe ruta Râmnicu Vâlcea – Platoul Fețeni a fost modificat şi prelungit, iar programul este disponibil pe pagina de Facebook a festivalului.
Parteneri
Ultimile stiri locale


Cum alegi cel mai bun cuptor electric
Când vine vorba de alegerea unui cuptor electric, există multe aspecte de luat în considerare, cum ar fi tipul cuptorului,...
Lautarii pentru nunta, botez, majorat si alte evenimente se pot promova gratis pe StirileOlteniei.ro
Publicația online independentă StirileOlteniei.ro ce a fost lansată în data de 01 decembrie 2022, de Ziua Națională a României, se află în...


Oferte pentru cazare de Paşte 2023
Sărbătorile de Paște sunt o ocazie minunată de a te relaxa și de a petrece timp de calitate cu familia...


De ce sunt rafturile metalice o soluţie ingenioasă pentru garajul tău?
Garajul este un loc unde depozitezi deseori fel de fel de obiecte, ceea ce înseamnă că ar trebui să ai...


Credit rapid fara anaf pentru un impas în viață
Dacă te confrunți cu o situație financiară dificilă, un împrumut rapid fără anaf poate fi o soluție excelentă. Acest tip...
Încep calificările naționale pentru Campionatul Mondial de Esports de la Iași
România, în calitate de țară organizatoare, va avea jucători și echipe direct calificate la Campionat, fără a mai fi nevoie...


Împrumut cu aprobare pe loc ori credit bancar clasic?
Căutați un împrumut și analizați alternativele? Împrumuturile rapide și cele convenționale sunt două dintre cele mai comune metode de a...
Noua serie Galaxy A prezentată oficial în România
Noua serie Samsung Galaxy A, cea mai populară gamă de smartphone-uri din portofoliul companiei, a fost prezentată oficial în România. Cele...
Noul monitor ultra wide de la Philips înlătură nevoia unui ecran secundar
București, 28 martie 2023 – Philips 45B1U6900C îmbină două monitoare într-unul singur. Noul monitor are scopul de a facilita fluxul de...


Avantajele utilizării lămpilor cu LED în spațiile rezidențiale
Lămpile cu LED sunt o alegere populară pentru iluminarea caselor și birourilor, deoarece oferă o serie de avantaje față de...
Activitatile recreative si beneficiile lor in caminele pentru batrani: Un pas spre imbunatatirea starii emotionale si fizice
În căminele pentru bătrâni, activitățile recreative reprezintă o componentă esențială a îngrijirii rezidenților și au rolul de a îmbunătăți starea...
Avantajele cafelei boabe: de ce să cumperi cafea boabe în loc de cafea gata măcinată
Întrebaţi cum începe o zi bună, cei mai mulţi dintre noi vor spune că începe cu o cafea bună. Şi...
De ce ar trebui să cumperi o electrovalvă pentru apă si care sunt argumentele?
De ce ar trebui să cumperi o electrovalvă pentru apă si care sunt argumentele? Electrovalvele pentru apă sunt o componentă...
Xiaomi lanseaza Seria Redmi Note 12 in Romania
Seria Redmi Note 12 continuă să aducă caracteristici exclusive de nivel flagship la dispozitive din gama upper-mid range, redefinind fotografia...


Credit urgent online în două minute printr-o instituție financiară nebancară
Poate că aveți în vedere un împrumut, dar nu știți de unde să-l contractați? Pentru că dorim să vă informăm,...
ANUNT FINALIZARE PROIECT Proiect finantat in cadrul masurii „Granturi pentru capital de lucru acordat entitatiilor din domeniul agroalimentar” pentru SC FORST PROD SRL,
SC FORST PROD SRL, cu sediul in localitatea Tirgu Neamt , judet NEAMŢ, strada PROGRESULUI, nr. 4, CUI...
Știrile Săptămânii
-
Afaceri4 zile ago
Împrumut cu aprobare pe loc ori credit bancar clasic?
-
Uncategorized4 zile ago
Noua serie Galaxy A prezentată oficial în România
-
Eveniment5 zile ago
Avantajele cafelei boabe: de ce să cumperi cafea boabe în loc de cafea gata măcinată
-
Uncategorized5 zile ago
Xiaomi lanseaza Seria Redmi Note 12 in Romania
-
Uncategorized4 zile ago
Noul monitor ultra wide de la Philips înlătură nevoia unui ecran secundar
-
Eveniment5 zile ago
De ce ar trebui să cumperi o electrovalvă pentru apă si care sunt argumentele?
-
Eveniment5 zile ago
Activitatile recreative si beneficiile lor in caminele pentru batrani: Un pas spre imbunatatirea starii emotionale si fizice
-
Uncategorized3 zile ago
Încep calificările naționale pentru Campionatul Mondial de Esports de la Iași