Connect with us

Afaceri

Samsarii imobiliari au motiv de chefuiala. Lucrarile de constructii fara autorizatie nu se mai pedepsesc cu inchisoarea

Published

on

Executia fara autorizatie a lucrarilor de constructii, in cazul monumentelor istorice, drumurilor publice, retelelor de utilitati, forajelor sau exploatarilor de resurse minerale, nu va mai fi sanctionata cu inchisoarea, prevede un proiect de lege initiat de parlamentarii puterii. Initiativa legislativa ii are ca autori pe mai multi deputati, in frunte cu fostul ministru al Justitiei Florin Iordache.

Autorii propun eliminarea din lege a unei prevederi care stabileste ca infractiune si pedepseste cu amenda sau inchisoare de la 3 luni la un an executia fara autorizatie de construire sau de desfiintare ori cu nerespectarea prevederilor acesteia a urmatoarelor tipuri de lucrari:

– lucrari de construire, reconstruire, extindere, reparare, consolidare, protejare, restaurare, conservare, precum si orice alte lucrari, indiferent de valoarea lor, care urmeaza sa fie efectuate la toate categoriile de monumente istorice prevazute de lege

– monumente, ansambluri, situri – inclusiv la anexele acestora, identificate in acelasi imobil – teren si/sau constructii, la constructii amplasate in zone de protectie a monumentelor si in zone construite protejate, stabilite potrivit legii, ori la constructii cu valoare arhitecturala sau istorica deosebita, stabilite prin documentatii de urbanism aprobate;

– lucrari de construire, reconstruire, modificare, extindere, reparare, modernizare si reabilitare privind caile de comunicatie de orice fel, drumurile forestiere, lucrarile de arta, retelele si dotarile tehnico-edilitare, bransamente si racorduri la retele de utilitati, lucrarile hidrotehnice, amenajarile de albii, lucrarile de imbunatatiri funciare, lucrarile de instalatii de infrastructura, lucrarile pentru noi capacitati de producere, transport, distributie a energiei electrice si/sau termice, precum si de reabilitare si retehnologizare a celor existente;

– lucrari de foraje si excavari necesare pentru efectuarea studiilor geotehnice si a prospectiunilor geologice, proiectarea si deschiderea exploatarilor de cariere si balastiere, a sondelor de gaze si petrol, precum si a altor exploatari de suprafata, subterane sau subacvatice;

– organizarea de tabere de corturi, casute sau de rulote.

Proiectul mentine insa pedeapsa cu inchisoarea pentru celelalte doua categorii prevazute de lege, si anume:

– continuarea executarii lucrarilor dupa dispunerea opririi acestora de catre organele de control competente;

– intocmirea ori semnarea documentatiilor tehnice

– D.T. necesare pentru autorizarea executarii lucrarilor de constructii, precum si a proiectelor tehnice si a documentatiilor de executie, pentru alte specialitati decat cele certificate prin diploma universitara.

Autorii proiectului isi motiveaza propunerea prin faptul ca pe rolul instantelor de judecata se afla cateva mii de dosare care privesc executarea unor lucrari fara autorizatie, dar in proportie de 99% cazurile respective se sanctioneaza cu o simpla amenda. In plus, potrivit initiatorilor, amenzile pentru astfel de infractiuni au un cuantum menit sa descurajeze demararea unor lucrari fara autorizatie de construire.

”Consideram ca o asemenea initiativa are atat rolul de a decongestiona activitatea instantelor, cat si acela de a nu mai fi nevoie ca, pentru fiecare autorizatie care a expirat cateva zile, functionarii de la Inspectoratul de Stat in Constructii, sa nu mai fle nevoiti (sic!) sa depuna plangeri penale”, incearca sa explice initiatorii in expunerea de motive a proiectului. Acestia invoca in sprijinul proiectului si exemple concrete de pe rolul instantelor pentru astfel de situatii:

– ”A expirat de cateva zile o autorizatie de constructie care avea ca termen doi ani si, pentru ca lucrarile au continuat, autoritatilor locale sau persoanelor fizice le sunt deschise dosare penale in conditiile in care se cunoaste ca termenul de aprobare a unei noi autorizatii dureaza, in cel mai bun caz, 30 de zile, dar in practica s-a demonstrat ca poate dura si cateva luni”.

Aici, autorii mai arata ca o autorizatie de construire se poate elibera doar dupa expirare, lucru care duce automat la sistarea unor lucrari de anvergura, in anumite cazuri fiind vorba despre lucrari ale autoritatilor publice locale, cu finantare europeana, ceea ce provoaca intarzieri pentru finalizarea lucrarilor.

– ”Persoane au strans bani pentru asfaltarea sau pietruirea unui drum care nu era prins in niciun proiect de asfaltare al autoritatilor locale si acestor cetateni, care nu doreau decat imbunatatirea conditiilor de trai, li s-au deschis dosare penale”.

– ”Zeci de constructii monument din intreaga tara se prabusesc lunar, iar proprietarii nu pot face nici macar imbunatatiri la fatade din cauza faptului ca autorizatiile pentru astfel de cladiri pot dura si ani de zile pana a fi aprobate. La nivelul Ministerului Culturii si ldentitatii Nationale, comisia de resort avut luni intregi cat nu a functionat, din diverse motive, iar proprietarilor care au facut reparatii de urgenta li s-a intocmit dosar penal”.

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Facebook Comments
Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Afaceri

Obiecte decorative pentru o cameră de zi modernă

Published

on

By

Leuk Home

O cameră de zi modernă este locul perfect pentru a vă pune în valoare stilul personal. Fie că doriți să adăugați culoare și interes printr-o serie de tablouri sau fotografii, fie că doriți să optați pentru ceva mai subtil cu câteva piese atent selectate, există o mulțime de modalități de a face ca spațiul dvs. să vă reflecte personalitatea. Iată câteva sfaturi simple pentru a adăuga un pic de fler livingului tău!

1. Alege una sau două piese principale care te încântă cel mai mult și folosește-le ca ancoră pentru restul procesului de decorare. Aceasta poate fi o operă de artă care îți vorbește direct, sau poate fi un accesoriu precum un suport de lumânări. Aceste obiecte vor ajuta la stabilirea tonului pentru restul alegerilor tale de decorare și le vor da vizitatorilor o idee despre ceea ce te face să te simți bine.

2. Dacă ești în căutarea a ceva mai tradițional, ia în considerare adăugarea unui covor sub picioare – este o modalitate excelentă de a anima orice spațiu! Covoarele vin în toate formele și mărimile, așa că nu există cu adevărat nicio limită în ceea ce privește câte stiluri și culori diferite ar putea aduce în joc aici.

3. Adăugați câteva plante. Acestea aduc culoare și viață în orice spațiu și ajută la purificarea aerului prin absorbția dioxidului de carbon și eliberarea oxigenului înapoi în el! Plantele pot fi amplasate oriunde, de la mese la rafturi și până la colțuri – asigurați-vă doar că primesc suficientă lumină pentru a nu se ofili!

4. Folosește un abajur interesant pe o lampă sau o lampă de masă existentă care are deja o bază cu un abajur care se potrivește bine cu estetica ta generală.

5. Ia-ți niște rafturi pentru cărți! Rafturile nu mai sunt doar pentru depozitarea cărților, ci sunt și locuri excelente pentru a expune alte lucruri, cum ar fi figurine, vaze, mici tablouri.

Camerele de zi moderne se bazează pe detalii

Un spațiu bine proiectat ar trebui să reflecte personalitatea și interesele dumneavoastră, fiind în același timp funcțional și confortabil. Micile obiecte decorative achiziționate dintr-un magazin decorațiuni interioare vă pot ajuta să vă exprimați în moduri care depășesc alegerile tipice de decorare a canapelelor și scaunelor.

În primul rând, va trebui să vă alegeți cu înțelepciune mobilierul. Vrei piese care să dureze cât mai mult timp și care să se potrivească cu stilul tău de viață. Dacă aveți animale de companie sau copii, luați în considerare posibilitatea de a obține rame metalice în loc de rame din lemn – acestea sunt mai durabile și mai ușor de curățat.

Apoi, alegeți schema de culori potrivită pentru pereți și covoare. De exemplu: dacă vă plac culorile luminoase, cum ar fi roșu și roz, dar doriți ceva puțin mai neutru decât pereții negri sau albi, atunci luați în considerare vopsirea pereților în albastru! În acest fel nu va părea atât de strident atunci când cineva intră în cameră din altă parte a casei!

Apoi urmează iluminatul – decorarea pentru iluminarea ambientală poate fi complicată la început, dar odată ce ați reușit să o faceți, devine o a doua natură! Un bun punct de plecare este folosirea regulatoarelor de intensitate, deoarece acestea permit oamenilor să ajusteze cantitatea de lumină în funcție de starea de spirit pe care o doresc la un moment dat. Un obiect decorativ este orice obiect care nu este strict funcțional. Poate fi orice, de la o vază la un tablou, dar nu are niciun scop în afară de a arăta frumos. În unele cazuri, aceste obiecte pot avea și o semnificație istorică sau culturală.

Ce trebuie să luați în considerare

– Spațiul disponibil în sufrageria dvs.

– Cantitatea de lumină care intră în sufrageria dumneavoastră

– Forma mobilierului dumneavoastră (dacă este cazul)

Facebook Comments
Continue Reading

Afaceri

Rolul unui avocat specializat în dreptul asigurărilor

Published

on

By

Cabinet Avocat Varzaru Ion

Dacă vă aflați în mijlocul unui litigiu privind o cerere de despăgubire, dacă trebuie să acționați în instanță compania de asigurări sau dacă sunteți în căutarea unui expert în una dintre polițele dumneavoastră de asigurare care să vă ajute să înțelegeți ce înseamnă și care sunt opțiunile dumneavoastră, un avocat specializat în asigurări poate fi o resursă valoroasă și necesară.

Un avocat specializat în asigurări are ani de experiență și educație care se ocupă de detaliile polițelor de asigurare, de acordurile de acoperire, de jargonul juridic și de birocrația care vine odată cu depunerea unei cereri de despăgubire sau cu trimiterea cazului dumneavoastră în instanță.

O sarcină tipică pentru un avocat specializat în asigurări ar putea fi un litigiu între un client și compania de asigurări auto în legătură cu faptul dacă daunele provocate de client au fost sau nu acoperite de polița de asigurare sau dacă acesta are dreptul la o despăgubire după ce un alt șofer l-a lovit.

Avocații de asigurări își ajută clienții să navigheze în legislația privind asigurările, care este adesea complexă și confuză. Un avocat specializat în asigurări vă poate ajuta să vă înțelegeți drepturile în calitate de deținător de poliță și să vă asigurați că primiți tratamentul pe care îl meritați din partea companiei de asigurări. Avocații de asigurări pot ajuta și în alte probleme juridice care implică polițe de asigurare, inclusiv ajutând întreprinderile să negocieze contracte cu asigurătorii lor.

Dacă ați fost rănit într-un accident de mașină și nu știți unde să vă adresați pentru ajutor, ar putea fi momentul să vorbiți cu un avocat specializat în asigurări. Acesta vă poate ajuta să vă înțelegeți drepturile, să determinați valoarea cererii dumneavoastră de despăgubire și să obțineți îngrijirile medicale de care aveți nevoie. În timp ce mulți oameni aleg să plătească din buzunar sau să intenteze un proces împotriva șoferului vinovat, există mai multe motive pentru care urmărirea unei cereri de despăgubire de asigurare este cea mai bună opțiune.

Știați că societățile de asigurări nu vor îndrepta întotdeauna lucrurile în urma unui dezastru sau accident? S-ar putea să vă confruntați cu o luptă dificilă și stresantă pentru a obține despăgubirile pe care le meritați.

Unele situații comune în care oamenii angajează un avocat de asigurări includ:

  • atunci când sunteți implicat într-un accident de mașină și doriți să vă asigurați că asigurarea celeilalte părți este răspunzătoare pentru pagube
  • când doriți să intentați un proces împotriva asigurătorului altcuiva pentru că nu a plătit despăgubirile
  • atunci când locuința dvs. a fost avariată de un dezastru natural, iar propriul asigurător nu vrea să plătească reparațiile, obiectele de înlocuire (sau chiar să recunoască faptul că este responsabil)
  • revendicarea unei polițe de asigurare de viață după decesul persoanei iubite
  • evaluarea polițelor existente în ceea ce privește valoarea lor în numerar, transferabilitatea (capacitatea de a muta polița de la o persoană la alta) și consecințele fiscale ale transferului sau vânzării poliței
  • gestionarea litigiilor dintre asigurători și asigurați cu privire la cererile de despăgubire pentru asigurări de proprietate
  • înțelegerea drepturilor dumneavoastră în cadrul unei polițe de asigurare a proprietarilor de locuințe, auto sau a proprietarilor de afaceri
  • revizuirea oricărui document legat de polița dumneavoastră de asigurare înainte de a-l semna

Cu ce se ocupă un avocat de asigurări?

O casă avocatură București vă poate ajuta să primiți răspunsuri la întrebări despre ceea ce aveți dreptul și despre cum să depuneți cereri de despăgubire, precum și să vă ajute să vă construiți un caz în cazul în care cererea dvs. este respinsă. Atunci când aveți de-a face cu companiile de asigurări, este important să aveți de partea dvs. pe cineva care știe cum funcționează aceste entități și care sunt obligațiile lor legale.

Asigurările sunt o industrie în continuă schimbare, iar un avocat specializat în asigurări vă poate ajuta să le înțelegeți. Oricare ar fi nevoile dumneavoastră, de la o afacere mică la o companie mare care are nevoie de o echipă de avocați care să vă ajute cu legile și reglementările în continuă schimbare, un avocat de asigurări are expertiza de care aveți nevoie.

Ce face un avocat de asigurări?

Un avocat specializat în asigurări oferă consultanță cu privire la toate aspectele dreptului asigurărilor, inclusiv:

-Răspundere civilă

-Protecția consumatorului

-Fraudă în domeniul asigurărilor

-Daune materiale

-Accidente auto

-Procesele proprietarilor de locuințe

Facebook Comments
Continue Reading

Afaceri

Comandă buchete de flori senzaționale cu livrare în Moldova

Published

on

By

Livrare Flori Moldova

Obținerea unui buchet de flori pentru partenerul tău este o modalitate clasică, încercată și adevărată de a face noaptea specială. Dar cum rămâne cu acele momente când vrei să faci ceva puțin diferit? Dacă sunteți în căutarea unor idei proaspete pentru a face următoarea întâlnire și mai spectaculoasă (și poate chiar să o ajutați să treacă de la „prima” la „a doua”).

Complimentează-le înfățișarea cu o floare care să se potrivească cu ochii lor

Dacă partenerul tău are ochi albaștri hipnotizanți, poți găsi un buchet cu flori care au aceeași nuanță de albastru. Întotdeauna este plăcut să primești flori care se potrivesc cu culoarea ochilor – mai ales dacă ei nu aveau nicio idee despre această semnificație ascunsă (indiciu: este un subiect de conversație excelent!). Vor fi flatați și uimiți de atenția ta romantică la detalii.

Comandați un buchet online cu livrare flori Chișinău. Alegeți din multe flori proaspete și frumoase care vă vor încânta prietenii și familia.

-Un singur buchet de trandafiri parfumați

-O duzină de trandafiri roșii într-un aranjament în formă de inimă

-O selecție de garoafe albe, margarete și bujori

-Un aranjament amuzant de floarea-soarelui și margarete.

Apoi puteți alege data la care doriți să vă fie livrat buchetul, puteți completa o felicitare care va fi inclusă cu florile și puteți plăti comanda folosind diferite modalități de plată. Nici că se poate mai simplu!

Oferim, de asemenea, o mare varietate de opțiuni pentru clienții corporativi. Fie că doriți să livrăm flori tuturor angajaților dumneavoastră cu ocazia zilelor de naștere, fie că doriți să trimiteți flori partenerilor dumneavoastră ca scuză pentru că ați ratat o întâlnire importantă, avem tot ce vă trebuie. Puteți chiar să configurați o comandă permanentă, astfel încât să trimitem flori în fiecare lună.

Aveți nevoie de un buchet de flori, dar nu aveți timp să mergeți la magazin pentru a le cumpăra?

Surprindeți-i pe cei dragi cu un buchet de flori minunat! Buchete cu trandafiri, orhidee, lalele și alte flori sunt disponibile pentru livrare în orașul dumneavoastră.

Florile pot fi folosite ca o modalitate exotică de a arăta locurile în care ați fost sau pe care ați dori să le vizitați împreună. Trimiterea unui aranjament cu flori tropicale este o modalitate excelentă de a spune „Mi-a fost dor de tine cât am fost plecat” sau „Mă gândesc

Vreți să vă asigurați că buchetul este proaspăt și livrat la timp?

Dacă sunteți în căutarea de a comanda buchetul de flori perfect pentru cineva special, nu căutați mai departe de livrareflori.md! Selecția lor de flori proaspăt tăiate are tot ce vă puteți dori – și chiar mai mult. Fie că sunteți în căutarea a ceva tradițional sau a ceva mai unic, ei au tot ce vă trebuie.

Fiecare floare este tratată cu cea mai mare grijă și atenție. Dacă aveți întrebări despre ce flori ar putea fi cele mai potrivite pentru ocazia sau stilul dumneavoastră, reprezentanții companiei sunt bucuroși să vă ajute.

Livrareflori.md oferă livrare în aceeași zi în mai multe orașe, ceea ce face ușor și convenabil să împărtășești un cadou frumos cu cei dragi, indiferent unde locuiesc! Ei oferă, de asemenea, aranjamente personalizate, așa că, dacă aveți ceva special în minte, vor fi bucuroși să facă acest lucru.

Facebook Comments
Continue Reading

Parteneri

Ultimile stiri locale

Eveniment3 zile ago

Banometru și Dragoș Pătraru: două zile de prezentări și ședințe gratuite de consiliere financiară pentru timișoreni, pe 20 și 21 mai, la Iulius Town

Echipa programului gratuit de sănătate financiară Banometru, alături de Dragoș Pătraru, Starea Nației, își anunță prezența în Timișoara, la Iulius...

Leuk Home Leuk Home
Afaceri6 zile ago

Obiecte decorative pentru o cameră de zi modernă

O cameră de zi modernă este locul perfect pentru a vă pune în valoare stilul personal. Fie că doriți să...

Eveniment7 zile ago

Cum isi va folosi copilul tau pantofii?

Alegerea unei perechi de pantofi depinde si de contextul in care vor fi folositi. Daca este vorba de pantofi pentru...

Evenimento săptămână ago

„Strategia Națională de Educație Parentală” reloaded sau pumnul de fier în mănușă de catifea

    Coșmarul numit Strategia Națională de Educație Parentală a reapărut în spațiul public românesc. Aceasta se poate regăsi pe...

Evenimento săptămână ago

Știrile oferă o nouă perspectivă

Un avantaj major al citirii de știri Transilvania zilnic este reprezentat de faptul că oamenii...

Cultură2 săptămâni ago

TOP 10 CEI MAI BUNI BUCĂTARI DIN LUME ÎN 2021

TOP 10 CEI MAI BUNI BUCĂTARI DIN LUME ÎN 2021 Cui nu-i place să mănânce mâncare delicioasă? Pun pariu că...

Eveniment2 săptămâni ago

Legea salarizării aplicată în integralitate din luna iulie pentru polițiști

Scaunele directorilor de penitenciare rămân incă ocupate prin veșnicile imputerniciri, personaje dubioase cu care ministrul justiției se laudă că a...

Eveniment2 săptămâni ago

Care sunt cele mai bune lampi stradale?

Daca doriti sa beneficiati de iluminare excelenta in jurtul casei, atunci este o idee foarte buna sa tineti cont de...

Viața în Iasi2 săptămâni ago

Cum alegi halatul de baie potrivit? 5 lucruri de care să ții cont

Știi acel sentiment de confort total când te învelești într-un material pufos imediat după ce te-ai bucurat de o baie...

Uncategorized2 săptămâni ago

Brandul HONOR s-a lansat în România

Seria HONOR Magic4 și smartphone-ul HONOR X8 au fost vedetele evenimentului  București, 6 mai 2022 – Brandul global de tehnologie HONOR...

Exclusiv2 săptămâni ago

Dezvoltarea Regiunilor Nord-Vest și Vest

Acest articol pune în discuție sub raport tehnic și, bineînțeles, polemic dezvoltarea Regiunilor Nord-Vest și Vest în comparație cu celelalte...

Știri din județ2 săptămâni ago

De ce sa cumperi o masinuta fara pedale pentru copilul tau mic?

Cand putem sa ii cumparam celui mic o masinuta fara pedale? Inca de cand cei mici isi dezvolta capacitatea de...

Eveniment2 săptămâni ago

Cine te ajuta cu personalizarea locuintei tale

De fiecare data cand vrei sa amenajezi un spatiu, exista o anumita procedura care trebuie pusa in practica, indiferent de...

Eveniment2 săptămâni ago

Cumpara cuverturi pentru patul celor mici de laTexx

Copiii sunt fascinati de culoare, de modele inedite, de povesti in imagini, iar cuverturile Texx indeplinesc toate aceste criterii. Dincolo...

Social2 săptămâni ago

Mica sirenă sau mica prințesă? Marea dilemă a viitoarelor miresici

Îți mai amintești de copilărie când, visai ca rochia ta de mireasă să fie în stil prințesă sau sirenă? Cele...

Eveniment2 săptămâni ago

Ie-romaneasca.ro și bluze tradiționale pentru bărbaţi

Creatorii de modă și designerii creează colecții de ii tradiționale românești frumoase. Purtând o ie românească la orice eveniment solemn, vei...

Știrile Săptămânii