Connect with us

Social

Tot ce trebuie sa stii despre cafeaua verde

Published

on

Ceasca de cafea

Devenita faimoasa in 2012, atunci cand Dr. Oz a mentionat pentru prima oara beneficiile pe care le are, se poate spune ca acest sortiment de cafea verde de la Contego este mult superioara celei pe care majoritatea o consumam zi de zi. Cafeaua verde este neprocesata, neprelucrata si cu o aroma mult mai intensa, ce seamana mai mult cu un ceai, insa efectele benefice pe care aceasta le aduce organismului fac din ea o alternativa mult mai sanatoasa a cafelei clasice.

Boabele de cafea verde au un continut ridicat de acid clorogenic,cel care este responsabil cu mentinerea unui corp in forma si mai suplu, insa, prin prajire, cantitatea de acid clorogenic scade.

Ce este si care sunt beneficiile acidului clorogenic?

Acizii clorogenici continuti de boabele de cafea verde sunt recunoscuti pentru efectul antiinflamator si antioxidant, de asemenea stabilizeaza nivelul de zahar din sange.
Datorita cantitatilor importante de antioxidanti, reusesc sa lupte impotriva cancerului, sa regleze metabolismul si sa elimine kilogramele in plus, dar se reuseste amanarea imbatranirii prin incetinirea distrugerii celulelor.

Cafeaua verde are un continut mai ridicat de antioxidanti chiar si decat ceaiului verde si consumul acesteia nu are nici un fel de repercursiune negativa asupra organismului.Consumul acesteia poate fi asemanata cu o cura de detoxifiere.

Acidul clorogenic care are un rol important in arderea grasimilor, devine inactiv atunci cand boabele sunt supuse unor temperaturi inalte, de aceea trebuie avut grija in momentul alegerii unui anume brand, ca boabele de cafea sa nu fie macinate la temperaturi mai mari de 40 de grade, in asa fel incat sa se poata beneficia de toate avantajele acestuia.

Cafea verde

Cum se consuma cafeaua verde?

Cafeaua verde poate fi consumata atat in forma de pulbere, cat si sub forma de boabe si trebuie preparata astfel:
– daca doresti sa o consumi sub forma de pulbere, 20 de grame de boabe trebuie macinate intr-o rasnita , iar pudra obtinuta se pune in mod egal in doua cesti. Pudra se acopera cu apa fierbinte si se lasa pentru aproximativ 10 minute, apoi se strecoara si se indulceste dupa preferinte
– daca vrei sa folosesti boabele, trebuie sa lasi la hidratat peste noapte 20 de grame de boabe de cafea verde in 300 ml apa. Dimineata, se pune la fiert pentru aproximativ 15 minute. Amestecul se lasa la racit, se strecoara si se indulceste dupa gust.

Este recomandat a se consuma una-doua cesti de cafea verde pe zi, de preferinta in prima parte a zilei.

Care sunt beneficiile consumului de cafea verde?

Proprietatile boabelor neprajite de cafea au nenumarate beneficii, printre cele mai importante care merita enumerate, trebuie precizate:
– lupta impotriva radicalilor liberi si previn cancerul
– reduce stresul oxidativ cu 12-16%
– acidul cafeic din compozitie actioneaza precum un tonic general
–  ajuta la detoxifierea ficatului si diminueaza riscul de diabet
– stabilizeaza nivelul de zahar din sange
– este un dezinfectant natural, cu efecte antiinflamatoare, antipiretice si antiseptice
– regleaza cresterea tensiunii arteriale si ajuta in cazul celor ce sufera de insomnie sau tahicardie.

Continue Reading