Connect with us

Eveniment

Grupul Monza, la intersecția dintre pasiune și performanță în medicină | IasiAZI.ro

Published

on

Michelangelo De Salvo, unul dintre cei mai mari manageri italieni din sfera de sănătate, care a condus spitale cu renume, încă din anii ’70, a investit în propriul spital din Italia în 1993 şi a ajuns, încetul cu încetul, să pună bazele unei reţele de 12 spitale, cu nu mai puţin de 3.000 de angajaţi, o capacitate totală de 1.200 de paturi şi o cifră de afaceri anuală care se ridică la 220 de milioane de euro. 

Dintre cei 3.000 de angajaţi, 300 sunt români. Văzând pregătirea solidă a medicilor şi asistentelor din România, familia De Salvo a fost de la început legată emoţional de ţara noastră. Aşa că dorinţa şi alegerea de a investi aici au venit în mod firesc. După o serie de studii care i-au arătat că România suferea de un deficit major în ce priveşte tratamentul chirurgical al bolilor cardiovasculare, Michelangelo De Salvo a decis: va face un spital în România, pentru români şi cu medici români. Va demonstra că se poate face performanţă în România, dacă oferi condiţiile necesare pentru ca actul medical să se desfăşoare la cele mai înalte standarde.

Aşa a ajuns să fie ridicat, în 2012, Spitalul Monza, cel mai mare spital de chirurgie cardiovasculară şi cardiologie intervenţională din ţară, astăzi un centru specializat în chirurgia de nişă şi de înaltă performanţă, fie că vorbim despre cardiologie, neurochirurgie, ortopedie, ginecologie, urologie sau chirurgie generală. 

Spitalul Monza – 6 ani de standarde de excelenţă 

Între timp, lucrurile au evoluat şi Grupul Monza România înseamnă astăzi, pe lângă Spitalul Monza: Centrul Medical Monza Bucureşti, Clinicile Ritmico, precum şi Centrele Monza–Ares. „Am demonstrat, în cei şase ani de activitate, că dacă ai medicii, managementul şi tehnologia potrivite, nimic nu e imposibil. Dacă până acum ceva timp, tendinţa era să mergi în afară pentru intervenţii şi tratamente care nu erau disponibile aici, noi ne-am propus să schimbăm această prejudecată. 95% dintre medicii noştri sunt români şi au o pregătire la fel de bună ca a celor din străinătate. Operăm 1.000 de pacienţi pe cord deschis la Monza şi alţi 5.000 în cadrul altor specialităţi în fiecare an şi avem 30.000 de pacienţi trataţi în ambulatoriu anual.“, a declarat Luca Militello, CEO Grupul Monza România. 

Spitalul Monza dispune de 140 de paturi, 9 săli de operaţie şi 3 săli de angiografie, iar în 2017 a încheiat anul cu un volum total de afaceri estimat la 25 de milioane de euro, ajungând la break-even după numai patru ani. Mai mult, în timp ce în toate domeniile există un deficit major de resursă umană, spitalul Monza a reuşit să îşi ţină alături cei mai buni medici, precum şi cel mai bun personal auxiliar. „Sinergia cu Italia ne-a ajutat. La noi, formarea profesională este continuă, iar schimburile de experienţă sunt constante şi benefice pentru toţi cei implicaţi“, completează Militello. 

Performanţa se vede rapid. De exemplu, Spitalul Monza este primul spital privat care a introdus chirurgia robotică, un tip de chirurgie minim-invazivă de ultimă generaţie, cu ajutorul robotului da Vinci. Recent, spitalul a achiziţionat şi cel mai nou model al acestuia, da Vinci Xi, care poate performa cu precizie operaţii de ginecologie, bariatrie sau urologie, în mod special afecţiuni oncologice în care disecţia milimetrică este imperativă. „Pus în mâna oamenilor potriviţi – adică a chirurgilor cu mare experienţă şi pregătire internaţională pe care îi avem alături la Monza -, robotul da Vinci Xi este cu atât mai performant. Și aşa am făcut încă un pas înainte în chirurgia de vârf“, povesteşte directorul. 

IasiAZI.ro

Facebook Comments
Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Eveniment

Bucuria verde cu #focustogreenecolife in 2021

Published

on

By

Focus to green eco life, eveniment sustinut de Aqua Carpatica, te-a invitat si pe parcursul anului 2021 la actiuni constiente si intentionate legate de natura, pentru a ingriji partea vie si verde a planetei. Fie ca a fost vorba de oameni, de natura sau de animale, cu totii, impreuna, ne putem uni pentru a ne purta de grija reciproc si a avea o viata mai buna, sub sigla #focustogreenecolife.
Cerceteaza si tu viata vazuta prin prisma elementelor ce creeaza ecosistemul viu care ne inconjoara. Fa o actiune intentionata, voluntara, prin care sa aduci o schimbare pozitiva in mediul in care traiesti.
Afla cat de importanta este apa, ca resursa vitala pentru viata noastra si pentru pamant.

Poti accesa articolele despre evenimentele #focustogreenecolife si informatii legate de ape si viata verde a planetei, pe blogul proiectului https://focustogreenecolife.wordpress.com/
Desi actiunile noastre constiente pot fi modeste, acestea sunt menite sa transmita un mesaj.
Ne dorim ca si tu sa fii mereu informat, astfel incat sa devii constient de importanta atitudinii personale fata de mediul inconjurator, care sustine viata pe Pamant.
Evenimentul lunar “Focus to Green-ECO-Life”, sustinut de Aqua Carpatica, este organizat de Focus to Life (focustolife.ro), in parteneriat cu Clubul Media (clubulmedia.ro) și Portalul PR Spiritual TOT CEEA CE ESTE (totceeaceeste.ro).

Facebook Comments
Continue Reading

Eveniment

Anunt de finalizare a implementarii proiectului societatii SC Serenaris Investment SRL

Published

on

By

comunicat de presa

20.01.2022

Anunț de finalizare a implementării proiectului societății SC Serenaris Investment SRL

SC Serenaris Investment SRL anunta finalizarea proiectului cu nr RUE 12729 în-scris în cadrul Măsurii ”Granturi pentru capital de lucru”, instituită prin OUG nr 130/2020.
Proiectul s-a derulat începând cu data semnării contractului de finanțare cu Mi-nisterul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri/ AIMMAIPE , respectiv 30.07.2021.

Obiectivul proiectului îl reprezintă sprijinirea SC Serenaris Investment SRL
Proiectul are printre principalele rezultate, următoarele:
-menținerea activității pe o perioada de minim 6 luni,
-menținerea numărului locurilor de munca față de data depunerii cererii, pe o perioadă de minimum 6 luni, la data acordării granturilor.

Valoarea proiectului este de 487.336,83 lei (valoarea totala) din care: 423.771,15 lei grant si 63.565,68 lei cofinanțare.

Proiect cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operaţional Competitivitate 2014-2020

SERENARIS INVESTMENT SRL

Persoană de contact:
Cornelia-Serena Pasca,
0725352463
pasca_cornelia@yahoo.com

Facebook Comments
Continue Reading

Eveniment

Anunt de finalizare a implementarii proiectului societatii SC INTERNATIONAL PAPER BUSINESS SRL

Published

on

By

comunicat de presa

 

18.01.2022

Anunț de finalizare a implementării proiectului societății  SC INTERNATIONAL PAPER BUSINESS SRL

SC INTERNATIONAL PAPER BUSINESS SRL anunță finalizarea proiectului cu nr RUE 10126 înscris în cadrul Măsurii ”Granturi pentru capital de lucru”, instituită prin OUG nr 130/2020.

Proiectul s-a derulat începând cu data semnării contractului de finanțare cu Ministerul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri/ AIMMAIPE, respectiv 02.08.2021.

Obiectivul proiectului îl reprezintă sprijinirea SC INTERNATIONAL PAPER BUSINESS SRL

Proiectul are printre principalele rezultate, următoarele:

-menținerea activității pe o perioada de minimum 6 luni,

-menținerea numărului locurilor de munca față de data depunerii cererii, pe o perioadă de minimum 6 luni de la data acordării granturilor.

Valoarea proiectului este de 834813.75 lei (valoarea totala) din care: 725925 lei grant si 108888.75 lei cofinanțare.

Proiect cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operaţional Competitivitate 2014-2020

SC INTERNATIONAL PAPER BUSINESS SRL

Persoană de contact:

Bodea Nicoleta-Ines

ipbpolus@yahoo.com

Facebook Comments
Continue Reading

Parteneri

Ultimile stiri locale

Social13 ore ago

Cum alegi tamplaria potrivita pentru locuinta ta?

In mod traditional, tamplaria este considerata drept o lucrare din lemn. In zilele noastre insa, alte materiale precum PVC-ul sau...

Eveniment5 zile ago

Bucuria verde cu #focustogreenecolife in 2021

Focus to green eco life, eveniment sustinut de Aqua Carpatica, te-a invitat si pe parcursul anului 2021 la actiuni constiente...

Eveniment6 zile ago

Anunt de finalizare a implementarii proiectului societatii SC Serenaris Investment SRL

20.01.2022 Anunț de finalizare a implementării proiectului societății SC Serenaris Investment SRL SC Serenaris Investment SRL anunta finalizarea proiectului cu...

Social6 zile ago

Motofierastraie Rotakt cu carburator Walbro

Motofierăstraiele moderne sunt adaptate pentru a se potrivi fiecărui utilizator şi a condițiilor de lucru specifice. Înainte de a cumpăra...

Social6 zile ago

Ce beneficii obtii la inlocuirea ferestrelor vechi

Ferestrele vechi din lemn care v-au servit multi ani ar trebui totusi inlocuite cu altele noi din PVC din mai...

Evenimento săptămână ago

Anunt de finalizare a implementarii proiectului societatii SC INTERNATIONAL PAPER BUSINESS SRL

  18.01.2022 Anunț de finalizare a implementării proiectului societății  SC INTERNATIONAL PAPER BUSINESS SRL SC INTERNATIONAL PAPER BUSINESS SRL anunță...

Evenimento săptămână ago

Plexiglas – cum îți va ușura munca de zi cu zi?

O poziție organizată corespunzător la locul de muncă, este una dintre bazele muncii eficiente. Această regulă se aplică practic oricărei activități,...

Afacerio săptămână ago

Plexiglas pentru perete pentru casă și local

Cum să reîmprospătezi rapid interiorul Sticla acrilică, sau așa-numitul plexiglas, este un material cu multe avantaje. Datorită faptului că este netoxic,...

Afacerio săptămână ago

Plexiglas – cum îți va ușura munca de zi cu zi?

O poziție organizată corespunzător la locul de muncă, este una dintre bazele muncii eficiente. Această regulă se aplică practic oricărei activități,...

Afacerio săptămână ago

Ce abilități ai nevoie pentru a fi bucătar?

Ce abilități ai nevoie pentru a fi bucătar? Alegerea de a începe o carieră ca bucătar este ceva ce oricine...

Evenimento săptămână ago

Ministrul Culturii, Lucian Romașcanu, s-a infectat cu noua tulpină de coronavirus

Ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu, a anunțat joi, 13 ianuarie, că a fost confirmat cu COVID-19. Ministrul este vaccinat cu două...

Evenimento săptămână ago

Care este importanța unei uniforme de bucătar în ospitalitate?

Multe locuri de muncă aleg să adopte o uniformă de personal, inclusiv retail, asistență medicală și medii de producție. Chiar...

Culturăo săptămână ago

Care este importanța unei uniforme de bucătar în ospitalitate?

Multe locuri de muncă aleg să adopte o uniformă de personal, inclusiv retail, asistență medicală și medii de producție. Chiar...

Afaceri2 săptămâni ago

Ce poartă bucătarul șef în husa sa de tip roll ?

Ce poartă bucătarul șef în husa sa de tip roll ? Având un set de cuțite pe care le cunoașteți...

Eveniment2 săptămâni ago

Izolarea termică a ferestrelor – o modalitate de a reduce facturile

În multe cazuri, izolarea întregii clădiri este fie imposibilă, fie foarte costisitoare. Dacă ai un apartament într-un bloc, de obicei nu...

Afaceri2 săptămâni ago

Izolarea termică a ferestrelor – o modalitate de a reduce facturile

În multe cazuri, izolarea întregii clădiri este fie imposibilă, fie foarte costisitoare. Dacă ai un apartament într-un bloc, de obicei nu...

Știrile Săptămânii