Connect with us

Eveniment

Cel mai mic SUV bavarez caută clienți dornici de imagine în România | IasiAZI.ro

Published

on

Mulţi pot considera BMW X2 drept un exponent al gamei X care respectă direcţia dată de X4 şi X6. Adică o variantă coupe a deja cunoascutelor X1, X3 şi X5. Numai că nou-venitul este mai mult decât atât pentru că diferă radical de orice alt X printr-un design evoluat care combină formele unui coupé cu cele ale unui SUV fără a da naştere, ca până acum, unei struţo—cămile. Pe lângă un design exterior care atrage privirile ca un magnet BMW X2 reprezintă, conform lui Adrian van Hooydonk, vicepreşedinte executiv al BMW Group Design, „o expresie a dinamicii moderne şi extrovertite” care aduce „o faţetă nouă, proaspătă şi interesantă a BMW în segmentul compact”.

Dincolo de prezentările pompoase ale designerilor, micul SAC (Sports Activity Coupé), cum le place bavarezilor să îl numească, este gândit astfel încât să atragă tinerii activi, dornici de imagine, care acordă o mare valoare individualităţii, distracţiei autentice la volan şi stilului de viaţă.

Pe şosea, BMW X2 are atitudinea unui atlet în forma sa de vârf. Acest lucru este valabil pentru versiunea de bază şi chiar mai mult pentru modelele M Sport şi M Sport X. BMW X2 M Sport X combină elemente de design de la BMW M cu cele ale familiei BMW X. De notat că, pentru prima dată, în lista de preţuri, BMW face trecerea de la linii de design, la modele – M Sport şi M Sport X.

Modelul este mai scurt şi mai scund cu peste şapte centimetri faţă de BMW X1 păstrând însă ampatamentul, diferenţa fiind făcută de consolele scurte. Și, dacă tot îl comparăm cu fratele său, este demn de menţionat că, faţă de X1, noul X2 are un portbagaj cu 35 de litri mai mic (470 l faţă de 505 l), şi un coeficient aerodinamic mai bun care are drept rezultat o dinamică superioară, un consum mai redus şi, cum altfel, emisii poluante mai mici. Un alt element distinctiv al lui X2 faţă de restul familiei de SUV-uri BMW este poziţionarea logo-ului mărcii pe montanţii C, un indiciu de design mult admirat la coupé-urile BMW clasice precum 2000 CS şi 3.0 CSL care face automobilul să fie recunoscut instantaneu pe şosea.

Varianta testată de Capital de-a lungul a mai bine de 600 km, xDrive 20d M Sport, a strălucit exact acolo unde şi fraţii săi mai mari se comportă admirabil, adică la parcurgerea şoselelor de munte pline de viraje. E drept că, spre dosebire de majoritatea modelelor X, micul X2 nu pare să iubească drumurile accidentate şi cu atât mai puţin traseele off-road, în ciuda existenţei tracţiunii integrale. Mult mai stăpân pe forţele sale pe drumurile asfaltate, mai ales cele din oraşe, vehiculul îşi îndeplineşte cu brio rolul de furnizor de imagine pentru posesorul său. În interior, pe lângă un post de conducere clasic BMW, orientat către şofer, X2 surprinde printr-o poziţie înaltă a scaunelor care asigură o vizibilitate bună pentru şofer şi pasageri, dar elimină senzaţia de coupé. Practic, dacă din exterior e limpede că ai de-a face cu un vehicul sportiv, interiorul te păstrează în zona vehiculelor din gama X. În privinţa tandemului propulsor – cutie de viteze nu sunt multe de spus. Cu un coeficient aerodinamic Cd de doar 0,28, X2 xDrive 20d este unul dintre cele mai eficiente aerodinamic modele din întregul segment. Motorul generează o putere maximă de 190 CP şi un cuplu de 400 Nm, ambele asigurând rezerve de putere mai mult decât suficiente pentru un vehicul de 1,6 tone.

 

Concurent puternic

SUV-urile cu aspect de coupe au apărut ca ciupercile după ploaie odată ce imperialul X6 de la BMW a dovedit că există clienţi mai mult decât suficienţi pentru astfel de vehicule. Dintre acestea însă, singurul care pare a reprezenta o ţintă pentru X2-ul bavarez este Land Rover Range Rover Evoque, model care a adus sume impresionante pentru producătorul britanic deţinut de Tata Motors. Spre desosebire de BMW X2, acesta este mai lung cu 10 mm, are un ampatament mai scurt (2.660 mm), dar şi un portbagaj mai încăpător (575 litri). Dacă cel mai ieftin Evoque costă la noi 36.890 de euro, noul X2 are un preţ de bază de 34.093 de euro.

 

Caracteristici tehnice BMW X2

Motor                                             2.0

Capacitate cilindrică                  1.995 cmc

Putere                                            190 CP

Combustibil                                  motorină

Viteza maximă                            200 km/h

Acceleraţie 0-100 km/h           7,7 sec.

Consum mediu                           4,7 l/100 km

Emisii CO2                                     124 g/km

Preţ                                                 56.723 euro

(Articol publicat în numărul 31 al revistei Capital, disponibil la centrele de difuzare a presei în săptămâna 6 – 12 august 2018)

IasiAZI.ro

Facebook Comments
Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Eveniment

Bucuria verde cu #focustogreenecolife in 2021

Published

on

By

Focus to green eco life, eveniment sustinut de Aqua Carpatica, te-a invitat si pe parcursul anului 2021 la actiuni constiente si intentionate legate de natura, pentru a ingriji partea vie si verde a planetei. Fie ca a fost vorba de oameni, de natura sau de animale, cu totii, impreuna, ne putem uni pentru a ne purta de grija reciproc si a avea o viata mai buna, sub sigla #focustogreenecolife.
Cerceteaza si tu viata vazuta prin prisma elementelor ce creeaza ecosistemul viu care ne inconjoara. Fa o actiune intentionata, voluntara, prin care sa aduci o schimbare pozitiva in mediul in care traiesti.
Afla cat de importanta este apa, ca resursa vitala pentru viata noastra si pentru pamant.

Poti accesa articolele despre evenimentele #focustogreenecolife si informatii legate de ape si viata verde a planetei, pe blogul proiectului https://focustogreenecolife.wordpress.com/
Desi actiunile noastre constiente pot fi modeste, acestea sunt menite sa transmita un mesaj.
Ne dorim ca si tu sa fii mereu informat, astfel incat sa devii constient de importanta atitudinii personale fata de mediul inconjurator, care sustine viata pe Pamant.
Evenimentul lunar “Focus to Green-ECO-Life”, sustinut de Aqua Carpatica, este organizat de Focus to Life (focustolife.ro), in parteneriat cu Clubul Media (clubulmedia.ro) și Portalul PR Spiritual TOT CEEA CE ESTE (totceeaceeste.ro).

Facebook Comments
Continue Reading

Eveniment

Anunt de finalizare a implementarii proiectului societatii SC Serenaris Investment SRL

Published

on

By

comunicat de presa

20.01.2022

Anunț de finalizare a implementării proiectului societății SC Serenaris Investment SRL

SC Serenaris Investment SRL anunta finalizarea proiectului cu nr RUE 12729 în-scris în cadrul Măsurii ”Granturi pentru capital de lucru”, instituită prin OUG nr 130/2020.
Proiectul s-a derulat începând cu data semnării contractului de finanțare cu Mi-nisterul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri/ AIMMAIPE , respectiv 30.07.2021.

Obiectivul proiectului îl reprezintă sprijinirea SC Serenaris Investment SRL
Proiectul are printre principalele rezultate, următoarele:
-menținerea activității pe o perioada de minim 6 luni,
-menținerea numărului locurilor de munca față de data depunerii cererii, pe o perioadă de minimum 6 luni, la data acordării granturilor.

Valoarea proiectului este de 487.336,83 lei (valoarea totala) din care: 423.771,15 lei grant si 63.565,68 lei cofinanțare.

Proiect cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operaţional Competitivitate 2014-2020

SERENARIS INVESTMENT SRL

Persoană de contact:
Cornelia-Serena Pasca,
0725352463
pasca_cornelia@yahoo.com

Facebook Comments
Continue Reading

Eveniment

Anunt de finalizare a implementarii proiectului societatii SC INTERNATIONAL PAPER BUSINESS SRL

Published

on

By

comunicat de presa

 

18.01.2022

Anunț de finalizare a implementării proiectului societății  SC INTERNATIONAL PAPER BUSINESS SRL

SC INTERNATIONAL PAPER BUSINESS SRL anunță finalizarea proiectului cu nr RUE 10126 înscris în cadrul Măsurii ”Granturi pentru capital de lucru”, instituită prin OUG nr 130/2020.

Proiectul s-a derulat începând cu data semnării contractului de finanțare cu Ministerul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri/ AIMMAIPE, respectiv 02.08.2021.

Obiectivul proiectului îl reprezintă sprijinirea SC INTERNATIONAL PAPER BUSINESS SRL

Proiectul are printre principalele rezultate, următoarele:

-menținerea activității pe o perioada de minimum 6 luni,

-menținerea numărului locurilor de munca față de data depunerii cererii, pe o perioadă de minimum 6 luni de la data acordării granturilor.

Valoarea proiectului este de 834813.75 lei (valoarea totala) din care: 725925 lei grant si 108888.75 lei cofinanțare.

Proiect cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operaţional Competitivitate 2014-2020

SC INTERNATIONAL PAPER BUSINESS SRL

Persoană de contact:

Bodea Nicoleta-Ines

ipbpolus@yahoo.com

Facebook Comments
Continue Reading

Parteneri

Ultimile stiri locale

Eveniment2 zile ago

Bucuria verde cu #focustogreenecolife in 2021

Focus to green eco life, eveniment sustinut de Aqua Carpatica, te-a invitat si pe parcursul anului 2021 la actiuni constiente...

Eveniment2 zile ago

Anunt de finalizare a implementarii proiectului societatii SC Serenaris Investment SRL

20.01.2022 Anunț de finalizare a implementării proiectului societății SC Serenaris Investment SRL SC Serenaris Investment SRL anunta finalizarea proiectului cu...

Social2 zile ago

Motofierastraie Rotakt cu carburator Walbro

Motofierăstraiele moderne sunt adaptate pentru a se potrivi fiecărui utilizator şi a condițiilor de lucru specifice. Înainte de a cumpăra...

Social3 zile ago

Ce beneficii obtii la inlocuirea ferestrelor vechi

Ferestrele vechi din lemn care v-au servit multi ani ar trebui totusi inlocuite cu altele noi din PVC din mai...

Eveniment4 zile ago

Anunt de finalizare a implementarii proiectului societatii SC INTERNATIONAL PAPER BUSINESS SRL

  18.01.2022 Anunț de finalizare a implementării proiectului societății  SC INTERNATIONAL PAPER BUSINESS SRL SC INTERNATIONAL PAPER BUSINESS SRL anunță...

Eveniment4 zile ago

Plexiglas – cum îți va ușura munca de zi cu zi?

O poziție organizată corespunzător la locul de muncă, este una dintre bazele muncii eficiente. Această regulă se aplică practic oricărei activități,...

Afaceri4 zile ago

Plexiglas pentru perete pentru casă și local

Cum să reîmprospătezi rapid interiorul Sticla acrilică, sau așa-numitul plexiglas, este un material cu multe avantaje. Datorită faptului că este netoxic,...

Afaceri5 zile ago

Plexiglas – cum îți va ușura munca de zi cu zi?

O poziție organizată corespunzător la locul de muncă, este una dintre bazele muncii eficiente. Această regulă se aplică practic oricărei activități,...

Afaceri5 zile ago

Ce abilități ai nevoie pentru a fi bucătar?

Ce abilități ai nevoie pentru a fi bucătar? Alegerea de a începe o carieră ca bucătar este ceva ce oricine...

Eveniment6 zile ago

Ministrul Culturii, Lucian Romașcanu, s-a infectat cu noua tulpină de coronavirus

Ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu, a anunțat joi, 13 ianuarie, că a fost confirmat cu COVID-19. Ministrul este vaccinat cu două...

Eveniment6 zile ago

Care este importanța unei uniforme de bucătar în ospitalitate?

Multe locuri de muncă aleg să adopte o uniformă de personal, inclusiv retail, asistență medicală și medii de producție. Chiar...

Cultură6 zile ago

Care este importanța unei uniforme de bucătar în ospitalitate?

Multe locuri de muncă aleg să adopte o uniformă de personal, inclusiv retail, asistență medicală și medii de producție. Chiar...

Afacerio săptămână ago

Ce poartă bucătarul șef în husa sa de tip roll ?

Ce poartă bucătarul șef în husa sa de tip roll ? Având un set de cuțite pe care le cunoașteți...

Evenimento săptămână ago

Izolarea termică a ferestrelor – o modalitate de a reduce facturile

În multe cazuri, izolarea întregii clădiri este fie imposibilă, fie foarte costisitoare. Dacă ai un apartament într-un bloc, de obicei nu...

Afacerio săptămână ago

Izolarea termică a ferestrelor – o modalitate de a reduce facturile

În multe cazuri, izolarea întregii clădiri este fie imposibilă, fie foarte costisitoare. Dacă ai un apartament într-un bloc, de obicei nu...

Administrație localăo săptămână ago

Evoluția șorțurilor de-a lungul istoriei

Evoluția șorțurilor de-a lungul istoriei Obiceiul de a purta un șorț a fost împrumutat de la est și de la...

Știrile Săptămânii