Connect with us

Eveniment

FOTO Topul celor mai scumpe apartamente vândute în București | IasiAZI.ro

Published

on

Anul acesta este aşteptată livrarea a peste 14.000 de locuinţe noi pe piaţa rezidenţială din Bucureşti şi împrejurimi, un punct maxim înregistrat în istoria modernă a acestui sector economic, conform unui studiu realizat de compania de consultanţă imobiliară Coldwell Banker. Aproximativ 51,5% din ofertă se adresează segmentului denumit mass market, caracterizat de preţuri mici. Locuinţele destinate clasei medii a populaţiei reprezintă 46,3% din totalul prognozat, conform calculelor Coldwell Banker, iar restul de 2,2% se referă la piaţa de locuinţe de lux.

Un calcul simplist arată că, la un preţ mediu de 70.000 de euro pe apartament, valoarea stocului anual de locuinţe noi puse pe piaţa Capitalei poate fi estimată la aproape un miliard de euro. Interesant este că cele 200-300 de apartamente de lux, câte se vând anual, depăşesc 100 mil. euro, echivalentul unei ponderi de 10% din valoarea pieţei rezidenţiale. În ciuda unui volum anual mic, preţurile locuinţelor de lux au crescut cu o rată anuală de 5-6% în ultimii cinci ani, potrivit vânzătorilor de astfel de imobile. Preţul mediu pe metru pătrat construit variază acum între 2.000 şi 2.800 de euro.

Tot în zona premium a pieţei rezidenţiale intră şi proprietăţile istorice. Liderul acestui segment, casa de licitaţii Artmark Historical Estate, vizează anul acesta o creştere cu 30% a valorii proprietăţilor deţinute în portofoliu, până la nivelul de 125 mil. euro.

„Asistăm la un interes sporit al investorilor locali, şi, în ultima vreme, a celor străini, pentru comorile arhitecturale de pe teritoriul României. Oferta potenţială este de aproximativ 1.000 de proprietăţi istorice, însă cele mai multe din fostele reşedinţe nobiliare extra-urbane (castele, palate, conace) sunt învăluite în uitare şi încă aşteaptă să fie redescoperite şi reintroduse în circuitul imobiliar”, spune Constantin Prisecaru, Managing Partner al Artmark Historical Estate.

 

Dezvoltatorul imobiliar One United Properties, fondat de antreprenorii Victor Căpitanu şi Andrei Diaconescu, este cel care domină nişa apartamentelor de lux. În ultimii doi ani, compania a vândut câte 150 apartamente de lux pe an. Numai în 2017 a încasat din astfel de vânzări circa 50 mil. euro, iar cele mai scumpe trei apartamente vândute în prima jumătate a acestui an pe piaţa bucureşteană sunt amplasate în trei proiecte ale firmei.

Preţuri de penthouse

Cele mai scumpe trei apartamente vândute în primul semestru din 2018 sunt penthouse-uri amplasate în proiectele One Herăstrău Park, One Herăstrău Plaza şi One Charles de Gaulle. Valoarea lor cumulată depăşeşte 6,2 mil. euro.

Cea mai scumpă proprietate vândută în acest an este un penthouse amplasat în One Herăstrău Park. Detaliile despre acest apartament sunt reduse, deoarece vânzătorul a semnat un acord de confidenţialitate, însă beneficiază de o privelişte unică şi a fost cumpărat cu 2,7 mil. euro.

Locul doi este ocupat tot de un apartament la ultimul etaj al noului proiect exclusivist One Charles de Gaulle, amplasat exact în intersecţia Charles de Gaulle. Locuinţa este desfăşurată pe două etaje şi are o suprafaţă de 287 de metri pătraţi construiţi, la care se adaugă o terasă de 50 de metri pătraţi utili ce deserveşte livingul de 70 de metri pătraţi şi alte două terase configurate pentru zona de dormit, cu o suprafaţă de 42 de metri pătraţi, respectiv 14 metri pătraţi. Apartamentul are în total patru dormitoare şi a fost cumpărat la preţul de 2,2 mil. euro. Proiectul se află în ultima etapă de construcţie, urmând a fi predat cumpărătorilor în decurs de o lună şi mai sunt doar cinci apartamente la vânzare.

Următoarea locuinţă în top este un penthouse amplasat în proiectul One Herăstrău Plaza. Apartamentul are o suprafaţă de 294 de metri pătraţi construiţi, desfăşurată pe un singur etaj şi o vedere panoramică asupra parcului Herăstrău. Această proprietate a fost vândută cu un preţ de 1,36 mil. euro.

Cele trei proiecte de lux finalizate de One United Properties în ultimii trei ani însumează o suprafaţă construită de 68.000 de metri pătraţi, împărţită la circa 300 de apartamente. Dintre acestea doar cinci unităţi mai sunt disponibile la vânzare. Volumul de încasări generat de aceste proiecte a fost de circa 90 mil. euro, plus TVA, potrivit reprezentanţilor companiei.

 

Cine cumpără

Profilul cumpărătorului de apartamente de lux descrie angajatul unei multinaţionale, cu salariu mare şi o poziţie în top management, sau antreprenorul care are propria afacere. Sunt cazuri în care cumpărătorii sunt tineri, la început de carieră sau la studii, ai căror părinţi le oferă privilegiul unei locuinţe într-o zonă exclusivistă a Capitalei.

„Nu ştiu câţi bani câştigă într-un an, dar ştiu că vine la noi şi îşi permite să cumpere în cinci tranşe eşalonate, fără să apeleze la un credit, cel puţin un apartamente cu două camere care poate costa şi 150.000 de euro, plus TVA“, explică Beatrice Dumitraşcu, vicepreşedinte residential sales în cadrul One United Properties.

Cumpărătorii care contractează credite se asigură că partea de împrumut este mică şi apelează la bancă nu pentru că nu au suficienţi bani, ci pentru a nu îşi bloca numerarul. Cei care cumpără apartamente din faza de construcţie optează, de regulă, pentru plata în tranşe eşalonate până la predarea locuinţei de către dezvoltator.

Există şi categoria investitorilor, care preferă să cumpere un apartament şi să îl închirieze, ca o alternativă la depozitul bancar.

„Chiriile pe zona de lux variază mult. Dacă o garsonieră poate fi închiriată cu 900 de euro/lună, poţi ajunge să plăteşti 7.500 de euro/lună pentru un penthouse“, adaugă Beatrice Dumitraşcu.  

Închiriază, în special, străinii care muncesc în România, dar şi români care locuiesc în provincie şi vin periodic în Bucureşti.

Luxul rezistă

 

Apetitul de consum al românilor s-a reflectat şi în evoluţia preţului locuinţelor. Creşterea medie anuală a acestora a fost 4,1% în 2017, în timp ce pentru Bucureşti majorarea medie anuală a preţului s-a situat la 6,3%, conform datelor Băncii Naţionale a României (BNR). Anul trecut, Comitetul European de Risc Sistemic a avertizat opt ţări privind riscurile de pe piaţa imobiliară, pentru că au depăşit mai mulţi ani la rând ritmul mediu de creştere al preţurilor din Europa, care este de 6%. „Noi am fost aproape de 6%, în ultimii doi ani. Nu am trecut pragul de semnal, dar nu suntem foarte departe de el“, a declarat Liviu Voinea, viceguvernatorul BNR.

Scumpirile au continuat şi anul acesta, când preţul mediu cerut de proprietarii de apartamente vechi a depăşit pragul de 1.000 de euro/mp în şapte oraşe mari din ţară, conform site-ului de anunţuri imobiliare.ro. În primul trimestru, preţul locuinţelor din România s-a majorat cu 6,6%, faţă de perioada similară din 2017, avansul fiind peste media Uniunii Europene de 4,7%, conform Eurostat.

Reprezentanta One United Properties constată că volumul locuinţelor de lux în construcţie este într-o creştere evidentă şi este încrezătoare că preţurile vor mai ajunge la nivelul practicat în 2007-2008, cu condiţia unei evoluţii organice a pieţei.

„De anul trecut, multă lume a început să vorbească despre faptul că piaţa rezidenţială se apropie cu paşi repezi de o nouă criză. Eu cred, în schimb, că mai este loc de creştere, iar dacă se întâmplă ceva, va fi o corecţie a preţurilor, nicidecum o prăbuşire a pieţei. Nu există locuinţe suficiente să satisfacă cererea, mai ales pe segmentul de lux, pentru că aici nu s-a construit foarte mult“, concluzionează Beatrice Dumitraşcu.

TOP

 

Locul 1. Penthouse în proiectul One Herăstrău Park. Apartamentul de lux beneficiază de o privelişte unică. S-a vândut cu 2,7 mil. euro

Locul 2. Penthouse în complexul One Charles de Gaulle din centrul oraşului, pe două etaje, cu living, bucătărie, patru dormitoare şi trei terase. S-a vândut cu 2,2 mil. euro

Locul 3. Penthouse în One Herăstrău Plaza, cu o suprafaţă de 294 de metri pătraţi construiţi şi o vedere panoramică asupra parcului. S-a vândut cu 1,36 mil. euro

IasiAZI.ro

Facebook Comments

Eveniment

Pentru remedierea defecțiunilor la laptop, te rugăm să consulți specialiștii în reparații laptopuri

Published

on

By

Ca oricare alt dispozitiv, un laptop nou trebuie să funcționeze perfect și în parametrii stabiliți de producător. În timpul utilizării constante, laptopul poate suferi uzură și poate dezvolta probleme care îi pot afecta performanța. În primele 24 de luni, cât este în garanție, problemele pot fi rezolvate de producător sau de către un service autorizat. Cu toate acestea, odată ce garanția expiră, va trebui să faci față defecțiunilor pe cont propriu.

Atunci când observi că laptopul tău întâmpină dificultăți sau prezintă probleme, cea mai bună opțiune este să te adresezi unui service laptop Constanta autorizat. Există numeroase motive pentru care ar trebui să alegi această variantă, iar în continuare îți vom prezenta principalele motive pentru care este important să beneficiezi de serviciile profesionale de întreținere și reparații laptopuri.

Unul dintre argumentele cheie pentru care ar trebui să te adresezi unui service laptop autorizat este capacitatea lor de a identifica rapid și precis defecțiunile. Identificarea corectă și rapidă a problemei este esențială pentru a rezolva problema într-un timp cât mai scurt și în mod eficient. Datorită experienței și echipamentelor profesionale utilizate de companiile specializate în servicii de mentenanță și reparații laptopuri, orice defecțiune poate fi diagnosticată în maxim 24 de ore.

Pe lângă diagnosticarea rapidă și corectă a problemelor, un alt avantaj al colaborării cu un service laptop autorizat este viteza de intervenție. Fie că este necesară înlocuirea unei componente, curățarea laptopului de praf sau rezolvarea problemelor de software, un service autorizat va repara laptopul într-un interval de timp cuprins între 24 și 48 de ore.

Deși internetul este plin de informații despre posibilele probleme cu laptopurile, este important să ții cont că un diagnostic corect și o reparare eficientă necesită experiența specialiștilor. Când alegi un service laptop autorizat, poți fi sigur că vei beneficia de servicii prestate de personal calificat. Acest lucru înseamnă că indiferent dacă ai nevoie de mentenanță sau reparații, laptopul tău va funcționa la parametrii optimi sub îndrumarea profesioniștilor.

Un alt avantaj al serviciilor profesionale pentru întreținere și reparații laptopuri este garanția oferită. Garanția acoperă atât componentele înlocuite, cât și munca echipei de service. Perioada de garanție pentru piesele înlocuite variază în funcție de producător și de tipul componentelor și poate fi între 3 și 12 luni.

Dacă aceste argumente te-au convins să renunți la căutarea soluțiilor online pentru problemele laptopului tău și să alegi serviciile profesionale, poți apela la un service laptop de încredere, precum SmeuGSM din Constanța. Această companie oferă personal calificat și cu experiență pentru a repara laptopul tău în cel mai scurt timp posibil. Pentru mai multe informații despre serviciile oferite de SmeuGSM, te invităm să vizitezi www.smeugsm.ro.”

Facebook Comments
Continue Reading

Eveniment

Macromex și Horeca Culinary School pregătesc anul acesta 100 de specialiști în bucătăria preparatelor sous-vide

Published

on

By

  • Fiecare curs de bucatar durează aproximativ 4 luni, iar modulul de produse sous-vide este un curs împărțit în teorie, demonstrații și exerciții

București, 19 septembrie 2023 – Macromex, unul dintre jucătorii principali din industria alimentară românească, integrează în Horeca Culinary School un curs specializat pe preparatele sous-vide, care va pregăti, până la finele acestui an, 100 de specialiști gata de a fi integrați direct în piața muncii.

„În general, 30% dintre cursanți intră direct în piața muncii după absolvire, sau chiar până în absolvire, ca urmare a practicii desfășurate în diferite restaurante partenere din București și împrejurimi. Estimăm că alți 30% se integrează pe parcurs, majoritatea cursanților noștri fiind deja angajați în alte domenii, când se înscriu la curs. Ceilalți, fie se integrează gradual, fie își deschid propriul business în domeniul Horeca”, declară Liviu Trașcă, Business Development Director, Macromex.

În medie, grupele au până la 20 de cursanți, ce urmează pregătirea timp de aproximativ 4 luni. Modulul de produse congelate și sous-vide este un curs împărțit în teorie, demonstrații și exerciții.

Macromex acordă proiectului susținere financiară și prin produse, informații și suport de curs, alături de informații relevante de la specialiștii proprii. Horeca Culinary School pune la dispoziție un laborator dotat cu echipamente de top, aliniate standardelor mondiale, în cadrul singurei școli din România acreditata World Chefs.

În 2022, Macromex a lansat platforma digitală horeca.macromex.ro, ce regrupează toate soluțiile eficiente și este un produs complex, menit să sprijine afacerile HoReCa. Platforma aduce un ajutor real pentru business și pentru sustenabilitate, rețetele la cheie și sfaturile despre eficiența operațională.

În plus, Bocado este o altă inițiativă a companiei, o platforma de comenzi online B2B dedicată clienților HoReCa ce reduce timpul de comandă și optimizează gestiunea fluxului de aprovizionare.

Macromex este liderul industriei de produse alimentare, pe segmentul de produse congelate, cu un portofoliu extins de branduri precum Edenia, Corso, La Strada, Azuris şi branduri partenere: Philadelphia, La Lorraine, Farm Frites Dr. Oetker (Inedit, Paula), Mars, Haagen Dasz. Viziunea companiei este de a crea în România o industrie Horeca matură, condusă de inspirație, eficiență si profitabilitate. Astfel, Macromex își asumă misiunea de a furniza soluții pentru fiecare tip de business prin consiliere, portofoliul de produse și tehnologie. Mai multe informații sunt disponibile pe horeca.macromex.ro.

Facebook Comments
Continue Reading

Eveniment

Comentarii la Duminica după Înălțarea Sfintei Cruci

Published

on

By

Evanghelia Duminicii după Înălțarea Sfintei Cruci 

„Zis-a Domnul: Oricine voieşte să vină după Mine, să se lepede de sine, să-şi ia crucea şi să-Mi urmeze Mie. Căci cine va voi să-şi scape viaţa, o va pierde, iar cine îşi va pierde viaţa sa pentru Mine şi pentru Evanghelie, acela o va mântui.

Căci ce-i foloseşte omului să câştige lumea întreagă dacă-şi pierde sufletul? Sau ce ar putea să dea omul în schimb pentru sufletul său? Căci de cel ce se va ruşina de Mine şi de cuvintele Mele, în neamul acesta desfrânat şi păcătos, şi Fiul Omului Se va ruşina de el când va veni întru slava Tatălui Său, cu sfinţii îngeri. Şi le zicea lor: Adevărat grăiesc vouă că sunt unii dintre cei ce stau aici care nu vor gusta moartea, până ce nu vor vedea Împărăţia lui Dumnezeu venind întru putere.”(Marcu 8, 34-38; 9, 1)

Duminica aceasta se numeşte după Înălţarea Sfintei Cruci. În fond, Biserica Ortodoxă și de asemenea întreaga Ortodoxie din lume respiră Tainele Împărăţiei, numai după Sfânta Cruce, după ce Aceasta s-a umplut de Lumină, asemeni unui Rai redobândit.

Iisus Hristos este Cel care a dăruit și continuă să ne ofere din viaţa Sa viaţă Crucii. În chip jertfelnic și minunat, O aduce în conştiinţa noastră ca pe o fiinţă vie. De aici şi cântarea ce i-o adresăm, şi rugăciunea şi răspunsul ce-l primim. „Bucură-te Sfântă Cruce, păzitoare a creștinilor!“este asemenea unei rugăciuni, a unei parole care schimbă în noi garda sufletului, legând inima noastră de Înviere.

Dar, suntem noi pregătiţi să purtăm Crucea?

Să ne aducem aminte atunci când ucenicul cel de taină, Nicodim, caută lămuriri asupra tainelor prezenţei lui Dumnezeu în lume, Mântuitorul, care folosise deja exemple din viaţa pământească pentru a limpezi înălţimile cereşti, pune întrebarea fundamentală fiecărei vocaţii: „cum veţi crede când vă voi spune despre lucrurile cereşti?” (Ev. Ioan 3:12).

De ani de zile asistăm, uneori neputincioși , alteori revoltați, dar niciodată indiferenți la atacurile asupra Crucii ca semn de închinare. Cei care îmbrăţişează Scriptura pe post de dumnezeu împăiat, bun doar să le servească intereselor şi vorbirilor lor despre Dumnezeu, nu cu Dumnezeu, par că sunt orbiţi tocmai de duşmanul Crucii, de către Satana…

Evanghelia din Duminica dinaintea Înălţării Sfintei Cruci a făcut trimitere de un moment greu al neamului lui Israel. Mai precis atunci când evreii au fost salvaţi privind spre un şarpe de aramă ridicat în mijlocul lor, la vreme de pustiire veninoasă (Numeri 21).

În deplină consonanță cu acea amintire a minunii lui Dumnezeu, Hristos Dumnezeu spune: „Şi, după cum Moise a înălţat şarpele în pustiu, la fel trebuie să fie înălţat Fiul Omului, ca oricine crede în El să aibă viaţa veşnică“ (Ioan 3, 14-15).

Oare să fie Hristos idolatru şi închinător la chip cioplit, sau oare, insistând pe simbol, uităm de realismul intervenţiei lui Dumnezeu în planul vieţii poporului lui Israel? Nicidecum, deoarece creștinii ortodocși nu interpretează aiuritor Sfânta Evanghelie precum cultele protestante și neo- protestante!

Dumnezeu nu a vindecat simbolic pe cei atinşi de muşcătura morţii. Fiul Omului, S-a Înălţat pe muchia de blestem a Crucii, pe noi ne-a izbăvit din moarte, real şi veşnic. De aici prima provocare a Crucii în viaţa creştinului: să vadă Crucea vie şi dătătoare de Viaţă.

Vrednicul de pomenire Părintele Arsenie Boca spunea că „cine face semnul Crucii trebuie să fie pregătit să poarte Crucea“. Crucea este provocarea cea mai mare a vocaţiei noastre umane, ne aduce dinaintea ochilor mereu Învierea Domnului, început învierii noastre. Acelaşi vrednic de pomenire Părinte Arsenie consemna Lecţia Mântuitorului pe Cruce: „Oamenii veacului acestuia vă vor face şi vouă ce Mi-au făcut Mie. De M-au prigonit pe Mine, şi pe voi vă vor prigoni. Dacă pe Mine M-au denunţat Stăpânirii veacului acestuia, şi pe voi vor pune mâna şi vă vor da în judecăţi şi vă vor duce înaintea regilor şi stăpânitorilor lor şi vă vor arunca în temniţe pentru vinovăţia numelui Meu! Deci păziţi-vă de oameni“! De ce atâta prigoană? Fiindcă creştinii au ieşit din complicitatea cu păcatul. Şi-au schimbat cetăţenia. Ei s-au declarat cetăţenii Împăratului Cerurilor“ (vol. Icoane pentru suflet, 2014, p. 14). 

****

“Cuvântul Crucii, pentru cei pieritori, nebunie este. Iar nouă celor ce ne mântuim, puterea lui Dumnezeu este” (I Corinteni 1, 18)

Mântuitorul Iisus Hristos ne atrage atenția că nu-L putem urma fără lepădarea de sine și purtarea crucii. Sunt momente în viață când realmente simțim ca fiind foarte grea crucea pe care suntem datori să o ducem. Prin cruce înțelegem astfel suferințele, greutățile, bolile, singurătatea

Dar sa nu deznadajduim. Sa cerem ajutorul lui Dumnezeu si vom simti cum greutatea crucii va fi mai usor de purtat, pentru că nu vom mai fi singuri în purtarea ei, ci împreună cu Hristos.

Trebuie să ne reamintim faptul că, chiar Mântuitorul a fost doborât de greutatea crucii, atunci când Se îndrepta spre locul răstignirii Sale. Iar Simon din Cirene, L-a ajutat sa-Și poarte crucea.

Crucea este legată nu doar de moarte, ci și de înviere.Nu doar de răstignire, ci slși de biruirea morții. Din acest motiv, nu trebuie deloc să renunțăm în a o purta, pentru că ea nu este doar jertfă și osteneală, ci și leac și biruire a tot ce este păcătos în noi.

Dacă suntem cu adevărat creștini, atunci trebuie să împlinim ceea ce Iisus Hristos ne cere: „Cine vrea să vină după Mine, să se lepede pe sine, să-și ia crucea sa și să-Mi urmeze Mie!”.

În aceste condiții, nu este cu putință să devenim ucenici ai lui Hristos Cel răstignit pe cruce, dacă refuzăm să ducem o viață fără Sfânta Cruce.

Să luăm exemplu de la Mântuitorul Iisus Hristos, Cel care a fost trădat, lovit și răstignit, dar El nu a ocolit umilirea, batjocura și moartea. Nici noi, nu trebuie să ne ferim de cruce. Din moment ce putem ieși biruitori, prin puterea Celui ce a biruit moartea, suntem cumva îndreptați să devenim urmași ai Lui Hristos, încă de aici, din această existență pământească.

Așadar, mesajul Evangheliei acestei Duminici de după Înălțarea Sfintei Cruci se poate înțelege într-o cheie directă, care nu lasă vreun semn în a o interpreta, din moment ce nu suntem singuri să purtăm fiecare propria sa cruce, ci suntem ajutați de către El.

***

Pentru a susține jurnalismul independent, aveți link ul de donații mai jos:

https://www.paypal.com/donate/?hosted_button_id=EX3UVYDFJP2MW

 

Această prezentare sintetizată a fost realizată după scrierile, vechile cazanii și cuvinte de folos creștin – ortodoxe acceptate, iar rolul redactorului platformei BPNews Daniel Mihai este acela de a aduce la lumină și conștiința publicului larg învățăturile ortodoxe

Facebook Comments

Continue Reading

Parteneri

Ultimile stiri locale

călătorie călătorie
Turism4 zile ago

Cum să planifici o călătorie cu un buget redus chiar la noi în țară

Când ai bugetul strâmt, pare că dorința de a explora frumusețea țării noastre e și mai aprigă. Iar în acest...

Uncategorized4 zile ago

Xiaomi anunță lansarea globală a seriei Xiaomi 13T

[București, 26 Septembrie 2023] – Xiaomi a dezvăluit astăzi cele mai recente smartphone-uri din seria Xiaomi 13T, proiectate pentru clienții...

Uncategorized5 zile ago

TikTok investește în lupta împotriva dezinformării

București, 26 septembrie 2023 – TikTok publică al doilea raport al platformei sub Codul UE de Bune Practici privind Dezinformarea,...

Uncategorized5 zile ago

Samsung Romania da startul celei de-a treia editii a competitiei Solve for Tomorrow pentru tineri inovatori

București, 26 septembrie 2023 – Samsung Electronics România anunță startul celei de-a treia ediții a competiției naționale Solve for Tomorrow. Ediția...

Uncategorized5 zile ago

MGT serbează anul acesta 25 de ani de activitate pe piaţa din România

MGT Educațional, unul dintre jucătorii importanți de pe piața distribuției de soluții și echipamente IT, sărbătorește astăzi un sfert de...

ferestrele ferestrele
Social6 zile ago

Când trebuie să înlocuiești ferestrele casei tale? Iată cele mai comune semne

Durata de viață a unei ferestre dintr-un cămin obișnuit poate varia între 10 și 20 de ani, în funcție de...

studio videochat bucuresti studio videochat bucuresti
Uncategorized6 zile ago

Munca intr-un studio de videochat din Bucuresti – sansa de a-ti implini visurile!

Cei care se declara surprinsi de succesul industriei de divertisment online dedicata adultilor nu au inteles cu adevarat realitatile acestui...

Afaceri6 zile ago

Cum se poate obține eficiență și sustenabilitate cu centralele pe lemne?

Centralele pe lemne reprezintă o opțiune tradițională și ecologică pentru încălzirea locuinței tale. Dolinex.ro oferă o gamă variată de centrale...

Viața în Iasio săptămână ago

Ochii pe tine: machiaje rapide pentru evenimente de neuitat

Îngrijirea pielii nu este doar o practică de frumusețe, ci și un aspect important al sănătății generale. O piele sănătoasă...

Viața în Iasio săptămână ago

Eșecuri obișnuite în îngrijirea grădinii și soluții salvatoare

Grădinăritul este o artă, dar și o știință. Chiar și grădinarii experimentați pot să greșească din când în când, iar...

Viața în Iasio săptămână ago

Amenajarea livingului: 5 erori frecvente pe care trebuie să le ocolești

Una dintre cele mai mari greșeli în amenajări interioare pe care le poți face atunci când amenajezi livingul este să...

Afacerio săptămână ago

Ghidul tău despre cum un designer de interior poate face diferența

Un designer de interior nu este doar o persoană care îți alege mobilier sau culori frumoase. El este un profesionist...

Afacerio săptămână ago

De la concept la companie: strategii pentru a-ți dezvolta afacerea

Într-o lume în care inovația și antreprenoriatul sunt la ordinea zilei, poate fi foarte tentant să îți începi propriul drum...

Afacerio săptămână ago

Navighează cu succes în lumea start-up-urilor tech: Ghidul complet pentru lansare

Un antreprenor este o persoană care inițiază și conduce o afacere, asumându-și riscurile și responsabilitățile asociate, cu scopul de a...

Uncategorizedo săptămână ago

Samsung și Universitatea Michigan îmbunătățesc tehnologia ceasurilor inteligente pentru alergători

Studiul explorează cum tehnologia ceasului Galaxy poate îmbunătăți sănătatea și performanța alergătorilor prin evaluarea pierderii de transpirație și a VO2...

Evenimento săptămână ago

Pentru remedierea defecțiunilor la laptop, te rugăm să consulți specialiștii în reparații laptopuri

Ca oricare alt dispozitiv, un laptop nou trebuie să funcționeze perfect și în parametrii stabiliți de producător. În timpul utilizării...

Știrile Săptămânii