Connect with us

Eveniment

FOTO Topul celor mai scumpe apartamente vândute în București | IasiAZI.ro

Published

on

Anul acesta este aşteptată livrarea a peste 14.000 de locuinţe noi pe piaţa rezidenţială din Bucureşti şi împrejurimi, un punct maxim înregistrat în istoria modernă a acestui sector economic, conform unui studiu realizat de compania de consultanţă imobiliară Coldwell Banker. Aproximativ 51,5% din ofertă se adresează segmentului denumit mass market, caracterizat de preţuri mici. Locuinţele destinate clasei medii a populaţiei reprezintă 46,3% din totalul prognozat, conform calculelor Coldwell Banker, iar restul de 2,2% se referă la piaţa de locuinţe de lux.

Un calcul simplist arată că, la un preţ mediu de 70.000 de euro pe apartament, valoarea stocului anual de locuinţe noi puse pe piaţa Capitalei poate fi estimată la aproape un miliard de euro. Interesant este că cele 200-300 de apartamente de lux, câte se vând anual, depăşesc 100 mil. euro, echivalentul unei ponderi de 10% din valoarea pieţei rezidenţiale. În ciuda unui volum anual mic, preţurile locuinţelor de lux au crescut cu o rată anuală de 5-6% în ultimii cinci ani, potrivit vânzătorilor de astfel de imobile. Preţul mediu pe metru pătrat construit variază acum între 2.000 şi 2.800 de euro.

Tot în zona premium a pieţei rezidenţiale intră şi proprietăţile istorice. Liderul acestui segment, casa de licitaţii Artmark Historical Estate, vizează anul acesta o creştere cu 30% a valorii proprietăţilor deţinute în portofoliu, până la nivelul de 125 mil. euro.

„Asistăm la un interes sporit al investorilor locali, şi, în ultima vreme, a celor străini, pentru comorile arhitecturale de pe teritoriul României. Oferta potenţială este de aproximativ 1.000 de proprietăţi istorice, însă cele mai multe din fostele reşedinţe nobiliare extra-urbane (castele, palate, conace) sunt învăluite în uitare şi încă aşteaptă să fie redescoperite şi reintroduse în circuitul imobiliar”, spune Constantin Prisecaru, Managing Partner al Artmark Historical Estate.

 

Dezvoltatorul imobiliar One United Properties, fondat de antreprenorii Victor Căpitanu şi Andrei Diaconescu, este cel care domină nişa apartamentelor de lux. În ultimii doi ani, compania a vândut câte 150 apartamente de lux pe an. Numai în 2017 a încasat din astfel de vânzări circa 50 mil. euro, iar cele mai scumpe trei apartamente vândute în prima jumătate a acestui an pe piaţa bucureşteană sunt amplasate în trei proiecte ale firmei.

Preţuri de penthouse

Cele mai scumpe trei apartamente vândute în primul semestru din 2018 sunt penthouse-uri amplasate în proiectele One Herăstrău Park, One Herăstrău Plaza şi One Charles de Gaulle. Valoarea lor cumulată depăşeşte 6,2 mil. euro.

Cea mai scumpă proprietate vândută în acest an este un penthouse amplasat în One Herăstrău Park. Detaliile despre acest apartament sunt reduse, deoarece vânzătorul a semnat un acord de confidenţialitate, însă beneficiază de o privelişte unică şi a fost cumpărat cu 2,7 mil. euro.

Locul doi este ocupat tot de un apartament la ultimul etaj al noului proiect exclusivist One Charles de Gaulle, amplasat exact în intersecţia Charles de Gaulle. Locuinţa este desfăşurată pe două etaje şi are o suprafaţă de 287 de metri pătraţi construiţi, la care se adaugă o terasă de 50 de metri pătraţi utili ce deserveşte livingul de 70 de metri pătraţi şi alte două terase configurate pentru zona de dormit, cu o suprafaţă de 42 de metri pătraţi, respectiv 14 metri pătraţi. Apartamentul are în total patru dormitoare şi a fost cumpărat la preţul de 2,2 mil. euro. Proiectul se află în ultima etapă de construcţie, urmând a fi predat cumpărătorilor în decurs de o lună şi mai sunt doar cinci apartamente la vânzare.

Următoarea locuinţă în top este un penthouse amplasat în proiectul One Herăstrău Plaza. Apartamentul are o suprafaţă de 294 de metri pătraţi construiţi, desfăşurată pe un singur etaj şi o vedere panoramică asupra parcului Herăstrău. Această proprietate a fost vândută cu un preţ de 1,36 mil. euro.

Cele trei proiecte de lux finalizate de One United Properties în ultimii trei ani însumează o suprafaţă construită de 68.000 de metri pătraţi, împărţită la circa 300 de apartamente. Dintre acestea doar cinci unităţi mai sunt disponibile la vânzare. Volumul de încasări generat de aceste proiecte a fost de circa 90 mil. euro, plus TVA, potrivit reprezentanţilor companiei.

 

Cine cumpără

Profilul cumpărătorului de apartamente de lux descrie angajatul unei multinaţionale, cu salariu mare şi o poziţie în top management, sau antreprenorul care are propria afacere. Sunt cazuri în care cumpărătorii sunt tineri, la început de carieră sau la studii, ai căror părinţi le oferă privilegiul unei locuinţe într-o zonă exclusivistă a Capitalei.

„Nu ştiu câţi bani câştigă într-un an, dar ştiu că vine la noi şi îşi permite să cumpere în cinci tranşe eşalonate, fără să apeleze la un credit, cel puţin un apartamente cu două camere care poate costa şi 150.000 de euro, plus TVA“, explică Beatrice Dumitraşcu, vicepreşedinte residential sales în cadrul One United Properties.

Cumpărătorii care contractează credite se asigură că partea de împrumut este mică şi apelează la bancă nu pentru că nu au suficienţi bani, ci pentru a nu îşi bloca numerarul. Cei care cumpără apartamente din faza de construcţie optează, de regulă, pentru plata în tranşe eşalonate până la predarea locuinţei de către dezvoltator.

Există şi categoria investitorilor, care preferă să cumpere un apartament şi să îl închirieze, ca o alternativă la depozitul bancar.

„Chiriile pe zona de lux variază mult. Dacă o garsonieră poate fi închiriată cu 900 de euro/lună, poţi ajunge să plăteşti 7.500 de euro/lună pentru un penthouse“, adaugă Beatrice Dumitraşcu.  

Închiriază, în special, străinii care muncesc în România, dar şi români care locuiesc în provincie şi vin periodic în Bucureşti.

Luxul rezistă

 

Apetitul de consum al românilor s-a reflectat şi în evoluţia preţului locuinţelor. Creşterea medie anuală a acestora a fost 4,1% în 2017, în timp ce pentru Bucureşti majorarea medie anuală a preţului s-a situat la 6,3%, conform datelor Băncii Naţionale a României (BNR). Anul trecut, Comitetul European de Risc Sistemic a avertizat opt ţări privind riscurile de pe piaţa imobiliară, pentru că au depăşit mai mulţi ani la rând ritmul mediu de creştere al preţurilor din Europa, care este de 6%. „Noi am fost aproape de 6%, în ultimii doi ani. Nu am trecut pragul de semnal, dar nu suntem foarte departe de el“, a declarat Liviu Voinea, viceguvernatorul BNR.

Scumpirile au continuat şi anul acesta, când preţul mediu cerut de proprietarii de apartamente vechi a depăşit pragul de 1.000 de euro/mp în şapte oraşe mari din ţară, conform site-ului de anunţuri imobiliare.ro. În primul trimestru, preţul locuinţelor din România s-a majorat cu 6,6%, faţă de perioada similară din 2017, avansul fiind peste media Uniunii Europene de 4,7%, conform Eurostat.

Reprezentanta One United Properties constată că volumul locuinţelor de lux în construcţie este într-o creştere evidentă şi este încrezătoare că preţurile vor mai ajunge la nivelul practicat în 2007-2008, cu condiţia unei evoluţii organice a pieţei.

„De anul trecut, multă lume a început să vorbească despre faptul că piaţa rezidenţială se apropie cu paşi repezi de o nouă criză. Eu cred, în schimb, că mai este loc de creştere, iar dacă se întâmplă ceva, va fi o corecţie a preţurilor, nicidecum o prăbuşire a pieţei. Nu există locuinţe suficiente să satisfacă cererea, mai ales pe segmentul de lux, pentru că aici nu s-a construit foarte mult“, concluzionează Beatrice Dumitraşcu.

TOP

 

Locul 1. Penthouse în proiectul One Herăstrău Park. Apartamentul de lux beneficiază de o privelişte unică. S-a vândut cu 2,7 mil. euro

Locul 2. Penthouse în complexul One Charles de Gaulle din centrul oraşului, pe două etaje, cu living, bucătărie, patru dormitoare şi trei terase. S-a vândut cu 2,2 mil. euro

Locul 3. Penthouse în One Herăstrău Plaza, cu o suprafaţă de 294 de metri pătraţi construiţi şi o vedere panoramică asupra parcului. S-a vândut cu 1,36 mil. euro

IasiAZI.ro

Facebook Comments
Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Eveniment

Ce soft de gestiune poți alege pentru magazinul tău în 2022?

Published

on

By

Pentru a ține pasul cu piața și pentru a întrece așteptările clienților, un magazin online nu trebuie să suprindă doar prin produsele, serviciile oferite sau o interfață intuitivă, la fel de importante sunt software-urile care simplifică operațiunile și eficientizează procesele de zi cu zi. Pentru cei ce dețin magazine online, poate exista un punct în care fluxul de comenzi devine greu de gestionat, iar o problemă foarte răspândită ține de timpul îndelungat destinat actualizării manuale a stocurilor. În 2022, cei ce dețin magazine online nu mai pot fi îngreunați de astfel de probleme, pentru că dificultățile sunt remediate, iar opțiunile sunt eficientizate și gestionate cu succes de software-urile de gestiune destinate magazinelor. 

Cât de util este un soft pentru gestiunea magazinului? 

Un soft performant care ține pasul cu ultimele standarde impuse de o piață competitivă te poate ajuta să operezi eficient și fără bătăi de cap toate operațiunile care stau la baza afacerii tale. Cu un soft de gestiune pentru magazin propus de NextUp.ro poți defini, sorta în funcție de categorie și poți urmări toate produsele în timp real, poți adăuga oricând fotografii cu cele mai mici eforturi, dar poți și să te bucuri de stocuri actualizate automat cu fiecare comandă. Un astfel de soft îți oferă și o repartizare eficientă a cheltuielilor de întreținere și o evidență a încasărilor, nu mai trebuie să te complici cu realizarea inventarului deoarece se va realiza automat, iar operațiunile de contabilitate pot fi simplificate semnificativ. Lista de avantaje continuă cu setările facile de facturare, o rapiditate inegalabilă, automatizări precise, și notificări personalizabile ale stocurilor.

Softurile de gestiune sau de management al comenzilor le pot oferi antreprenorilor o eficiență greu de egalat și o productivitate sporită în baza operațiunilor simplificate și automatizate. Pe lângă avantajele enumerate mai sus, ar mai fi de menționat că printr-un sistem de management se poate crea, publica și edita conținutul de pe site, fără a fi nevoie de cunoștințe de programare. Aspectul poate fi schimbat cu ușurință, noi secțiuni pot fi introduse, iar paginile produselor pot fi îmbunătățite oricând în cel mai scurt timp. 

Un alt avantaj de seamă ține de înlocuirea actualizărilor manuale ale stocurilor. În acest fel erorile sunt prevenite, iar timpul este economisit considerabil. Inventarul ajunge să fie actualizat și el foarte rapid, canalele sunt gestionate mult mai ușor, iar procesarea comenzilor este îmbunătățită drastic.  Un astfel de sistem asigură o organizare eficientă și automată a tuturor informațiilor, statisticilor și detaliilor importante precum popularitatea produselor și alte aspecte care contribuie la menținerea unui avantaj competitiv. 

Este bine de știut că sistemele de gestiune pot și să sporească numărul comenzilor. Cum ora 22 este un prag important pentru plasarea comenzilor, dar și un timp în care nimeni nu este la birou, un sistem performant axat pe gestiunea comenzilor automatizează operațiunile, generează email-urile potrivite, poate face cea mai economică alegere în privința transportului și îmbunătățește semnificativ experiențele clienților. 

Acestea fiind spuse, un sistem performant de gestiune poate fi un ajutor esențial în menținerea unui avantaj competitiv pe o piață populară aflată într-o continuă schimbare. Automatizările și umbrela de procese simplifică semnificativ operațiunile de zi cu zi, un astfel de sistem poate ușura munca tuturor echipelor, economisește timpul, simplifică operațiunile și poate genera rezultate surprinzătoare pe termen lung. 

 

 Sursa foto: Unsplash.com

Facebook Comments
Continue Reading

Eveniment

5 pași de urmat atunci când investiți în piese utilaje

Published

on

By

Piesele de utilaje reprezintă o investiție serioasă. Vorbim de o cheltuială importantă care trebuie făcută înțelegând scopurile principale: maximizarea profitului adus de utilaj dar și prelungirea duratei de viață a acestuia.

Trebuie să investiți în piese utilaje pentru ca echipamentul să funcționeze eficient și să opereze la capacitate maximă. Dar în același timp vreți să vă asigurați si că veți profita cât mai mult timp de acesta. Aflați cum puteți să faceți cea mai bună alegere în rândurile de mai jos.

Pasul nr. 1: Verificări periodice

Verificările periodice ne asigură că suntem mereu informați în privința stării echipamentului pe care îl utilizăm pe șantier. Și în acest domeniu, informația înseamnă putere. În acest caz, puterea se traduce în posibilitatea de a face anumite reparații și reglaje la timp, evitând în acest fel costuri mult mai mari.

Inspecția vizuală zilnică ar trebui făcută la începutul și la finalul activității. E un pas simplu care nu consumă foarte mult timp, dar care ne poate scăpa de probleme serioase. Observând din timp eventualele defecțiuni, vom reuși să le remediem cu un minim de cheltuieli.

Pasul nr. 2: Respectați intervalele de service și celelalte cerințe ale producătorului

Este important să îndeplinim toate cerințele de service și să efectuăm verificările în acele intervale cerute de producător. Informațiile de acest fel apar în manualul de utilizare al utilajului. Parcurgerea acestuia este importantă și reprezintă un aspect care nu ar trebui neglijat.

Mai mult, în cazul în care utilajul funcționează în condiții grele, la temperaturi ridicate, de pildă, mulți producători recomandă scurtarea intervalelor de service.

Echivalarea calendaristică a intervalelor din manual este simplă: 10 ore de utilizare înseamnă o zi. 50 de ore – o săptămână. O mie de ore de utilizare – un an.

Pasul nr. 3: Surpriza nu are ce căuta la capitolul investiții

Cu excepția accidentelor și a situațiilor total neprevăzute care pot apărea pe un șantier, schimbul unei anumite piese nu trebuie să fie niciodată o supriză. Dacă respectați pașii de mai sus, puteți face un plan întins pe o perioadă mai lungă, știind când și ce sume urmează să investiți în anumite piese.

Verificările ne oferă o altă perspectivă, pe lângă identificarea eventualelor probleme. Descoperim și urmărim gradul de uzură, anticipând în acest fel momentul în care piesa respectivă va trebui schimbată.

Pasul nr. 4: Alegeți piese utilaje în cunoștință de cauză

Fiecare utilaj are nevoile sale. Dacă alegem piese de calitate, potrivite pentru modelul respectiv, atunci utilajul va funcționa fără probleme și ne va aduce profit.

O fișă a pieselor de schimb care poate fi obținută de la orice producător vă ajută să obțineți informații clare despre piesa care trebuie schimbată. De asemenea, atunci când comandați o piesă, trebuie să-i comunicați furnizorului modelul, tipul și seria de șasiu pentru a evita orice eroare.

 

Pasul nr. 5: Investiți în stocuri și rezerve

La pasul numărul 3 vorbeam de necesitatea eliminării suprizelor din procesul de achiziție al pieselor utilaje. Putem duce această idee mai departe. Să vorbim despre înlocuirea unui ulei hidraulic sau de motor: putem avea un plan legat de momentul aproximativ în care acesta trebuie schimbat. De asemenea, trebuie luat în calcul faptul că uleiul ar trebui completat în anumite momente.

Așadar, ideal ar fi să avem o rezervă din acest produs. Facem investiția o singură dată și ne asigurăm în acest fel necesarul pentru o anumită perioadă. La fel putem proceda și în cazul altor piese predispuse la uzură. Dar mare atenție la condițiile de păstrare. De exemplu, dacă vom comanda o baterie pe care o depozităm în mod greșit, atunci aceasta poate fi inutilizabilă în momentul în care avem nevoie de ea.

Concluziile sunt clare: economiile prost gândite și piesele nepotrivite cumpărate doar pentru că „sunt mai ieftine” ne vor aduce, în timp, pierderi însemnate.

Facebook Comments
Continue Reading

Eveniment

Cum să ai cele mai cool ţinute de toamnă cu ajutorul salopetelor

Published

on

By

Uneori te poţi plictisi de clasicele combinaţii de blugi şi pulover sau tricou şi vrei să adaugi ceva nou şi interesant în garderoba ta. O salopetă poate fi exact piesa de care ai nevoie pentru a da acest aer fresh ţinutelor tale de toamnă. Această piesă vestimentară se poate adapta tuturor evenimentelor din viaţa ta, în funcţie de modelul şi materialul din care este realizată. Poţi avea şi o ţinută mai elegantă u salopete, dar şi ţinute mai casual, pentru activităţile lejere de zi cu zi. 

 

Iată cum să ai cele mai cool ţinute de toamnă cu ajutorul salopetelor:

Salopeta de blugi + cămaşă în carouri

Este o combinaţie îndrăzneaţă, care aduce foarte mult cu un stil inspirat din zona cowboy. Poate merge accesorizată cu nişte ciocate şi o pălărie western pentru un look complet. De asemenea, merge şi într-o variantă mai temperată cu tenişi albi şi un ghiozdan cool, pentru zilele în care ai de alergat prin oraş şi vrei să fii lejer. Atenţie totuşi, dacă trebuie să mergi la birou sau ai anumite întâlniri de afaceri mai serioase poate să nu fie cea mai bună alegere. 

Salopeta cu pantalon evazat + pantofi cu toc

O variantă pentru femeile cu un stil de viaţă ce necesită nişte ţinute mai elegante o reprezintă salopeta cu pantalon evazat în combinaţie cu pantofi cu toc. Este o soluţie excelentă prin care poţi rămâne comodă pe parcursul zilei, dar să ai şi un look frumos şi elegant. După muncă poţi schimba încălţămintea cu ceva cu talpă joasă şi te poţi bucura în continuare de salopeta ta comodă la o ieşire în oraş. Dacă nu ştii de unde poţi lua o salopetă de damă nouă şi interesantă, Adona.ro reprezintă o variantă extrem de bună, tocmai pentru că au multe modele pentru toate gusturile.

Salopetă de in + jachetă de blugi

Pentru perioada de început de toamnă în care temperatura este încă destul de ridicată încât să porţi in, o idee interesantă ar fi combinarea unei salopete de in cu o geacă de blugi. Rezultatul aceste combinaţii este o ţinută fresh şi actuală, extrem de comodă, merge de minune cu primele zile de toamnă când temperaturile sunt ceva mai blânde. În picioare poţi pune nişte balerini comozi ori o pereche de încălţăminte sport, în funcţie de preferinţe şi piesele pe care le ai deja în garderobă. O astfel de ţinută merge perfect în weekend, la o plimbare lejeră prin parc. 

Aşadar, salopetele pot fi integrate în multe ţinute, iar în funcţie de accesorii poţi obţine un look mai lejer sau unul ceva mai elegant. Nu trebuie să te fereşti de salopete dacă te gândeşti că nu merg pentru forma corpului tău, tocmai pentru că de regulă sunt destul de flatante pentru multe tipuri de siluete şi sunt şi extrem de comode în acelaşi timp. Aşa că, dacă toamna asta vrei să faci ceva diferit cu ţinutele tale de zi cu zi, poţi încerca o salopetă pentru un look cool, fresh şi extrem de actual. 

 

Sursă foto: unsplash.com

Facebook Comments
Continue Reading

Parteneri

Ultimile stiri locale

Batoza de Porumb Batoza de Porumb
Social4 ore ago

Batoza de Porumb ROBP5T60 – aliatul micului fermier

Batoza de porumb Rotakt este unul dintre mai multele utilaje agricole de care cu siguranţă are nevoie orice mic fermier....

Hotel Izvoare Hotel Izvoare
Turism4 ore ago

Oferte speciale pentru un Crăciun 2022 de vis la Hotel Izvoare!

Parcă nici nu ne dăm seama cât de repede trece timpul. La fel de repede va veni și luna decembrie,...

haine de sală haine de sală
Social5 ore ago

Cum să alegi cele mai potrivite haine de sală

Ai decis să faci o schimbare radicală și să adopți un stil de viață sănătos. Pe lângă o alimentație sănătoasă,...

panouri solare panouri solare
Socialo zi ago

Investiţia în panouri solare te ajută să reduci costul imens al facturilor

O problemă care începe să aibă un impact din ce în ce mai are asupra românilor este costul facturilor la...

atractii turistice atractii turistice
Turismo zi ago

Top 3 atractii turistice din Transilvania

Orice roman a auzit de minunatele atractii turistice ale Transilvaniei. Aceasta zona a tarii are un farmec aparte, fascinand turistii...

Centrală termică Centrală termică
Socialo zi ago

Centrală termică pe lemn sau peleți? Tu ce alegi?

O centrală termică a devenit indispensabilă din casa noastră, mai ales când sezonul rece se apropie cu pași repezi. În...

Știri din județ2 zile ago

Bolerouri tricotate și bolerouri elegante – Ce să alegi și cum să le porți

Dacă dorești să fii în tendințe în acest sezon de modă, atunci trebuie doar să-ți îndrepți atenția către bolerouri tricotate...

Știri din județ2 zile ago

Sacouri în carouri și sacouri slim fit la modă în acest sezon

Mulți bărbați adepți ai stilului urban, deschiși la lucruri noi, preferă sacouri în carouri, atunci când vine vorba de modă. Acest...

Știri din județ2 zile ago

Șepci și fulare pentru bărbați stilați

Deși mulți bărbați optează acum pentru pălării sau berete, șapca continuă să aibă o prezență puternică în garderoba masculină, ca...

Exclusiv2 zile ago

Sfaturi despre organizarea camerei celui mic

Organizarea obiectelor din camera celui mic poate fi o adevarata provocare, in special daca aici se regasesc numeroase jucarii, puzzle-uri...

Exclusiv2 zile ago

Cum poti alege cele mai bune blendere?

Blenderul este un aparat electrocasnic utilizat in primul rand pentru a zdrobi alimentele, dar care, datorita accesoriilor pe care le...

Viața în Iasi2 zile ago

Smartwach – Ceasuri inteligente pentru oameni moderni

Viața fără un smartwatch este acum de neconceput. Pentru mulți utilizatori, un ceas inteligent este un plus excelent. O singură privire la ceas...

Eveniment2 zile ago

Ce soft de gestiune poți alege pentru magazinul tău în 2022?

Pentru a ține pasul cu piața și pentru a întrece așteptările clienților, un magazin online nu trebuie să suprindă doar...

Eveniment3 zile ago

5 pași de urmat atunci când investiți în piese utilaje

Piesele de utilaje reprezintă o investiție serioasă. Vorbim de o cheltuială importantă care trebuie făcută înțelegând scopurile principale: maximizarea profitului...

Eveniment3 zile ago

Cum să ai cele mai cool ţinute de toamnă cu ajutorul salopetelor

Uneori te poţi plictisi de clasicele combinaţii de blugi şi pulover sau tricou şi vrei să adaugi ceva nou şi...

Eveniment4 zile ago

Vrei sa scapi de chin atunci cand te muti?

  Fie ca tocmai ti-ai cumparat apartamentul mult visat sau ca te  muti intr-o chirie noua, trebuie sa ai grija...

Știrile Săptămânii