Eveniment
Top 10 produse dispărute din casele românilor | IasiAZI.ro
Published
5 ani agoon

De la 1 septembrie 2018 becul cu halogen va ajunge pe această listă, întrucât următoarea etapă a reglementării UE prevede interzicerea surselor de iluminat non-direcţionale cu halogen – cunoscute altfel ca „becurile standard în formă de pară sau lumânare”. Pentru locuinţele din România, acest lucru marchează următorul pas spre un stil de viaţă mai ecologic, care reduce semnificativ consumul de energie – şi aduce un alt articol comun mai aproape de dispariţie.
Privitul imaginilor din vacanţă ale familiei cu ajutorul unui proiector cu diapozitive sau ascultatul la Walkman sunt acum activităţi ale trecutului, care au fost înlocuite ca urmare a schimbărilor tehnologice şi sociale.
“Interzicerea treptată a becurilor cu halogen este dovada unui angajament asumat la nivel european pentru economisirea energiei şi reducerea amprentei de carbon. Acest lucru nu este doar o oportunitate de a beneficia de facturi reduse la curent electric, ci oferă consumatorilor posibilitatea de a alege o anumită temperatură de culoare, calitate şi design, atunci când se face trecerea la becuri cu LED”, a declarat Bogdan Balaci, Director General Philips Lighting/Signify pentru Sud-Estul Europei.
Signify a încheiat cu parteneriat cu Deborah Sugg Ryan, profesor la Universitatea din Portsmouth, pentru a dezvălui topul articolelor casnice dispărute din ultimele decade. După ce a examinat mai multe locuinţe, profesorul Sugg Ryan a indicat mai multe articole care au evoluat treptat sau au fost eliminate – becul incandescent ocupând un loc printre cele mai recente articole ce completează această listă.
- Becul incandescent
- Telefonul fix cu disc
- Pick-up-ul
- Pagini aurii
- Video-ul
- Walkman-ul
- Faxul
- Maşina de scris
- Discheta
- Modemul dial-up
Holul
Telefon fix cu disc
Telefonul fix cu disc este o curiozitate pentru adolescenţii de astăzi care au crescut cu telefoane cu butoane şi cu ecran tactil. Părinţii vigilenţi au blocat tastatura pentru a împiedica adolescenţii să facă apeluri lungi, costisitoare. Când Serviciul de Telecomunicaţii Britanic a fost privatizat în 1984, o nouă gamă de telefoane a devenit disponibilă pentru închiriere şi vânzare, iar telefonul cu disc rotativ a dispărut treptat. În ciuda dispariţiei telefonului cu disc rotativ, expresiile „formează un număr” şi „închide” (însemnând a aşeza receptorul la loc în furcă) se folosesc şi azi.
Masa pentru telefon
În mod tipic, gospodăriile aveau doar un telefon, care era păstrat pe o poliţă sau o masă în hol. Acest lucru a dus la dezvoltarea mesei pentru telefon, care a fost foarte populară între anii 1920 şi 1960. Masa pentru telefon consta în mod tipic într-o singură piesă de mobilier formată dintr-un scaun, lângă care se afla o poliţă pe care era aşezat telefonul, iar dedesubt erau agendele de telefon şi Pagini Aurii. Multe gospodării ţineau o cutie cu bani pe poliţă pentru a plăti apelurile telefonice sau o clepsidră, pentru ca utilizatorii să vorbească puţin la telefon. Declinul său a început odată cu apariţia telefonului fără fir.
Sufrageria
Aparatul video sau VCR
Disponibil din 1963, aparatul VCR a atins succesul pe piaţă în 1975, majoritatea oamenilor mai degrabă închiriindu-l, deoarece era foarte costisitor. Caseta video avea câteva inconveniente, printre care o lungime limitată din cauza căreia înregistrările erau tăiate brusc, uzându-se în timp. Pe la finele anilor 1980, mai mult de jumătate dintre locuinţe aveau un aparat video. DVD playerele au devenit populare în anii 1980 şi 1990, însă înregistrările video au persistat, deşi DVD-urile au devenit disponibile, până când camerele video digitale au devenit tot mai accesibile ca preţ.
Albumul de fotografii
Puţini dintre noi mai printează fotografiile, acum când există camerele telefoanelor mobile performante, iar reţelele de socializare acţionează ca un portal pentru instantaneele noastre preferate.
“Familia mea nu poate fi singura cu copilul cel mare născut la finalul anilor 1990 şi care păstrează poze din primii săi ani de viaţă într-un album foto, dar şi cu un copil mai mic, născut în noul mileniu, ale cărui poze sunt stocate într-o aplicaţie foto pe computer,” a spus Deborah Sugg Ryan, Profesor la Universitatea din Portsmouth.
Proiectorul şi diapozitivele de 35 mm
Disponibile din 1936 pentru camerele fixe, diapozitivele de 35 mm erau populare printre fotografii amatori ca urmare a costului developării fotografiilor şi deteriorării printurilor color, care tindeau să se decoloreze. Pregătirea unei prezentări de diapozitive era un ritual; trebuia ca diapozitivele să fie încărcate corect în tavă, cu faţa în jos şi înapoi. În plus, becul proiectorului trebuia înlocuit frecvent şi proiectoarele se puteau bloca, supraîncălzi şi chiar arde. Diapozitivul de 35 mm a început să decadă în anii 1970, când costurile developării au scăzut şi calitatea s-a îmbunătăţit, fiind înlocuit de fotografia digitală în anii 1990, spre fericirea celor care se temeau de invitaţia vecinilor: „Ai vrea să vii pe la mine să vezi diapozitivele din vacanţă?”
Bucătărie
Cazanul de spălat rufe şi presa pentru haine ude
Până în anii 1960, spălatul rufelor a fost cea mai grea sarcină domestică pentru majoritatea femeilor, realizată de obicei în zilele de luni şi durând întreaga zi. Spălatul rufelor se făcea într-un cazan, aflat de obicei în bucătărie, fie într-un bazin larg, cu spaţiu dedesubt pentru aprinderea focului, fie fără suport şi alimentat cu gaz sau electricitate pentru încălzirea apei. Hainele albe erau frecate de o scândură pentru spălat şi apoi fierte în cazan, învârtite şi agitate manual cu un băţ. Hainele aburinde erau apoi scoase din cazan cu o bară lungă sau cleşti, acest proces fiind unul periculos. Urma ulterior clătirea şi stoarcerea manuală sau cu o presă, care era o sarcină foarte grea. Cazanul a fost înlocuit de chiuveta dublă în anii 1960, maşinile automate de spălat de haine, fără îndoială cele mai utile aparate casnice, devenind predominante în anii 1970.
Dulapul ‘Easiwork’ sau bufetul de bucătărie
Până la mijlocul anilor 1920 majoritatea comercianţilor de mobilă au vândut cel puţin un model de bufet de bucătărie, care era disponibil într-o varietate largă de mărimi, preţuri şi specificaţii. Acestea aveau forma unui dulap de sine stătător cu multe uşi şi sertare. Acestea încorporau de obicei o sită de făină, un coş de făină, un sertar de pâine cu garnituri metalice, un făcăleţ, o listă de cumpărături, un recipient pentru zahăr şi borcane de depozitare. Exista un blat glisant sau rabatabil pentru pregătirea mesei şi de asemenea un frigider pentru carne ; cele mari includeau şi plăci de călcat haine. Bucătăriile astfel amenajate au avut nevoie de mult mai mult timp pentru a-şi face loc în locuinţe şi până la începutul anilor 1960 nu erau foarte des întâlnite în casele familiilor cu nivel de trai mediu. Această bucătărie integrată într-un bufet ar trebui readusă la viaţă pentru bucătăriile urbane compacte contemporane.
Dormitor
Aparat electric de ceai
„Aparatul automat de făcut ceai”, alimentat cu gaz, a fost brevetat de Samuel Rowbottom în 1891. Conceput pentru a fi utilizat lângă pat pentru a fierbe ceai dimineaţa, acesta includea un ceas cu alarmă analog, care declanşa mecanismul de fierbere a apei, folosind aburul pentru a împinge apa printr-un tub în ceainic. Versiunile alimentate de curent electric au devenit disponibile în anii 1930, unele incluzând şi o lampă. În anii 1970, ceainicele au atins un statut fără precedent ; se estima că se găseau în 2 milioane de locuinţe. În 2010, a fost readus la viaţă în versiunile „alb retro” şi „cream vintage”, cât şi în versiunea modenă cu ceas LCD.
Combina audio
Combina audio sau boombox-ul a fost un aparat ce se regăsea în multe dormitoare ale adolescenţilor anilor 1970 şi 1980, dar era şi portabil. Era prevăzut cu un receptor radio AN/FM şi unul sau două casetofoane audio/ aparate de înregistrate audio, sunetul fiind emis printr-un amplificator integrat şi două sau mai multe boxe. Era deseori purtat pe un umăr, mai degrabă decât de mâner, din motive practice, dar şi ca simbol al statutului. Declinul casetelor audio şi dezvoltarea CD-urilor audio a condus la declinul boombox-ului, odată cu MP3 playerele şi telefoanele inteligente. Walkmanul a înlocuit boomboxul pe stradă. În dormitoarele adolescenţilor, boomboxul a fost înlocuit de boxe şi staţii cu Bluetooth.
Biroul
Asistent personal digital sau PDA
Asistentul personal digital a fost predecesorul telefonului mobil. Primul a fost organizatorul Psion, lansat în 1984, care a devenit un obiect extrem de râvnit. Era un computer personal mobil de mici dimensiuni, dezvoltat iniţial pentru afaceri, dar şi-a făcut loc şi în gospodării, putând fi utilizat pentru notiţe, liste, calcule, agende de telefon şi calendar de programări. PDA-urile au fost înlocuite în final de telefoanele inteligente la începutul anilor 2010. Termenul de „asistent personal digital” a fost reciclat acum de tehnologie şi este utilizat pentru a face referire la programul de recunoaştere vocală cu inteligenţă artificială care poate răspunde la întrebări.
Casetofonul portabil (Walkman)
Casetofonul audio portabil original Walkman a fost lansat în anul 1980 şi a schimbat modul în care oamenii ascultau muzică. Pentru adolescenţi, a înlocui boombox-ul de dimensiuni mari. Walkman-ul compact şi uşor putea fi utilizat în timpul mersului, călătoritului sau al jogging-ului. Spre sfârşitul anilor 1990 casetele cu bandă au fost înlocuite de noile tehnologii digitale precum CD-ul, MinicDisc şi MP3. Ca şi PDA-ul, casetofonul portabil a fost înlocuit de telefonul inteligent. Cu toate acestea „efectul Walkman-ului” persistă prin intermediul telefonului inteligent, care a fost de asemenea învinuit pentru izolare, comportament neadecvat şi narcisism.
IasiAZI.ro
You may like
-
Cum să planifici o călătorie cu un buget redus chiar la noi în țară
-
Xiaomi anunță lansarea globală a seriei Xiaomi 13T
-
TikTok investește în lupta împotriva dezinformării
-
Samsung Romania da startul celei de-a treia editii a competitiei Solve for Tomorrow pentru tineri inovatori
-
MGT serbează anul acesta 25 de ani de activitate pe piaţa din România
-
Când trebuie să înlocuiești ferestrele casei tale? Iată cele mai comune semne
Eveniment
Pentru remedierea defecțiunilor la laptop, te rugăm să consulți specialiștii în reparații laptopuri
Published
o săptămână agoon
septembrie 22, 2023
Ca oricare alt dispozitiv, un laptop nou trebuie să funcționeze perfect și în parametrii stabiliți de producător. În timpul utilizării constante, laptopul poate suferi uzură și poate dezvolta probleme care îi pot afecta performanța. În primele 24 de luni, cât este în garanție, problemele pot fi rezolvate de producător sau de către un service autorizat. Cu toate acestea, odată ce garanția expiră, va trebui să faci față defecțiunilor pe cont propriu.
Atunci când observi că laptopul tău întâmpină dificultăți sau prezintă probleme, cea mai bună opțiune este să te adresezi unui service laptop Constanta autorizat. Există numeroase motive pentru care ar trebui să alegi această variantă, iar în continuare îți vom prezenta principalele motive pentru care este important să beneficiezi de serviciile profesionale de întreținere și reparații laptopuri.
Unul dintre argumentele cheie pentru care ar trebui să te adresezi unui service laptop autorizat este capacitatea lor de a identifica rapid și precis defecțiunile. Identificarea corectă și rapidă a problemei este esențială pentru a rezolva problema într-un timp cât mai scurt și în mod eficient. Datorită experienței și echipamentelor profesionale utilizate de companiile specializate în servicii de mentenanță și reparații laptopuri, orice defecțiune poate fi diagnosticată în maxim 24 de ore.
Pe lângă diagnosticarea rapidă și corectă a problemelor, un alt avantaj al colaborării cu un service laptop autorizat este viteza de intervenție. Fie că este necesară înlocuirea unei componente, curățarea laptopului de praf sau rezolvarea problemelor de software, un service autorizat va repara laptopul într-un interval de timp cuprins între 24 și 48 de ore.
Deși internetul este plin de informații despre posibilele probleme cu laptopurile, este important să ții cont că un diagnostic corect și o reparare eficientă necesită experiența specialiștilor. Când alegi un service laptop autorizat, poți fi sigur că vei beneficia de servicii prestate de personal calificat. Acest lucru înseamnă că indiferent dacă ai nevoie de mentenanță sau reparații, laptopul tău va funcționa la parametrii optimi sub îndrumarea profesioniștilor.
Un alt avantaj al serviciilor profesionale pentru întreținere și reparații laptopuri este garanția oferită. Garanția acoperă atât componentele înlocuite, cât și munca echipei de service. Perioada de garanție pentru piesele înlocuite variază în funcție de producător și de tipul componentelor și poate fi între 3 și 12 luni.
Dacă aceste argumente te-au convins să renunți la căutarea soluțiilor online pentru problemele laptopului tău și să alegi serviciile profesionale, poți apela la un service laptop de încredere, precum SmeuGSM din Constanța. Această companie oferă personal calificat și cu experiență pentru a repara laptopul tău în cel mai scurt timp posibil. Pentru mai multe informații despre serviciile oferite de SmeuGSM, te invităm să vizitezi www.smeugsm.ro.”
Eveniment
Macromex și Horeca Culinary School pregătesc anul acesta 100 de specialiști în bucătăria preparatelor sous-vide
Published
2 săptămâni agoon
septembrie 19, 2023
- Fiecare curs de bucatar durează aproximativ 4 luni, iar modulul de produse sous-vide este un curs împărțit în teorie, demonstrații și exerciții
București, 19 septembrie 2023 – Macromex, unul dintre jucătorii principali din industria alimentară românească, integrează în Horeca Culinary School un curs specializat pe preparatele sous-vide, care va pregăti, până la finele acestui an, 100 de specialiști gata de a fi integrați direct în piața muncii.
„În general, 30% dintre cursanți intră direct în piața muncii după absolvire, sau chiar până în absolvire, ca urmare a practicii desfășurate în diferite restaurante partenere din București și împrejurimi. Estimăm că alți 30% se integrează pe parcurs, majoritatea cursanților noștri fiind deja angajați în alte domenii, când se înscriu la curs. Ceilalți, fie se integrează gradual, fie își deschid propriul business în domeniul Horeca”, declară Liviu Trașcă, Business Development Director, Macromex.
În medie, grupele au până la 20 de cursanți, ce urmează pregătirea timp de aproximativ 4 luni. Modulul de produse congelate și sous-vide este un curs împărțit în teorie, demonstrații și exerciții.
Macromex acordă proiectului susținere financiară și prin produse, informații și suport de curs, alături de informații relevante de la specialiștii proprii. Horeca Culinary School pune la dispoziție un laborator dotat cu echipamente de top, aliniate standardelor mondiale, în cadrul singurei școli din România acreditata World Chefs.

În 2022, Macromex a lansat platforma digitală horeca.macromex.ro, ce regrupează toate soluțiile eficiente și este un produs complex, menit să sprijine afacerile HoReCa. Platforma aduce un ajutor real pentru business și pentru sustenabilitate, rețetele la cheie și sfaturile despre eficiența operațională.
În plus, Bocado este o altă inițiativă a companiei, o platforma de comenzi online B2B dedicată clienților HoReCa ce reduce timpul de comandă și optimizează gestiunea fluxului de aprovizionare.
Macromex este liderul industriei de produse alimentare, pe segmentul de produse congelate, cu un portofoliu extins de branduri precum Edenia, Corso, La Strada, Azuris şi branduri partenere: Philadelphia, La Lorraine, Farm Frites Dr. Oetker (Inedit, Paula), Mars, Haagen Dasz. Viziunea companiei este de a crea în România o industrie Horeca matură, condusă de inspirație, eficiență si profitabilitate. Astfel, Macromex își asumă misiunea de a furniza soluții pentru fiecare tip de business prin consiliere, portofoliul de produse și tehnologie. Mai multe informații sunt disponibile pe horeca.macromex.ro.

Eveniment
Comentarii la Duminica după Înălțarea Sfintei Cruci
Published
2 săptămâni agoon
septembrie 17, 2023
Evanghelia Duminicii după Înălțarea Sfintei Cruci
„Zis-a Domnul: Oricine voieşte să vină după Mine, să se lepede de sine, să-şi ia crucea şi să-Mi urmeze Mie. Căci cine va voi să-şi scape viaţa, o va pierde, iar cine îşi va pierde viaţa sa pentru Mine şi pentru Evanghelie, acela o va mântui.
Căci ce-i foloseşte omului să câştige lumea întreagă dacă-şi pierde sufletul? Sau ce ar putea să dea omul în schimb pentru sufletul său? Căci de cel ce se va ruşina de Mine şi de cuvintele Mele, în neamul acesta desfrânat şi păcătos, şi Fiul Omului Se va ruşina de el când va veni întru slava Tatălui Său, cu sfinţii îngeri. Şi le zicea lor: Adevărat grăiesc vouă că sunt unii dintre cei ce stau aici care nu vor gusta moartea, până ce nu vor vedea Împărăţia lui Dumnezeu venind întru putere.”(Marcu 8, 34-38; 9, 1)
Duminica aceasta se numeşte după Înălţarea Sfintei Cruci. În fond, Biserica Ortodoxă și de asemenea întreaga Ortodoxie din lume respiră Tainele Împărăţiei, numai după Sfânta Cruce, după ce Aceasta s-a umplut de Lumină, asemeni unui Rai redobândit.
Iisus Hristos este Cel care a dăruit și continuă să ne ofere din viaţa Sa viaţă Crucii. În chip jertfelnic și minunat, O aduce în conştiinţa noastră ca pe o fiinţă vie. De aici şi cântarea ce i-o adresăm, şi rugăciunea şi răspunsul ce-l primim. „Bucură-te Sfântă Cruce, păzitoare a creștinilor!“este asemenea unei rugăciuni, a unei parole care schimbă în noi garda sufletului, legând inima noastră de Înviere.
Dar, suntem noi pregătiţi să purtăm Crucea?
Să ne aducem aminte atunci când ucenicul cel de taină, Nicodim, caută lămuriri asupra tainelor prezenţei lui Dumnezeu în lume, Mântuitorul, care folosise deja exemple din viaţa pământească pentru a limpezi înălţimile cereşti, pune întrebarea fundamentală fiecărei vocaţii: „cum veţi crede când vă voi spune despre lucrurile cereşti?” (Ev. Ioan 3:12).
De ani de zile asistăm, uneori neputincioși , alteori revoltați, dar niciodată indiferenți la atacurile asupra Crucii ca semn de închinare. Cei care îmbrăţişează Scriptura pe post de dumnezeu împăiat, bun doar să le servească intereselor şi vorbirilor lor despre Dumnezeu, nu cu Dumnezeu, par că sunt orbiţi tocmai de duşmanul Crucii, de către Satana…
Evanghelia din Duminica dinaintea Înălţării Sfintei Cruci a făcut trimitere de un moment greu al neamului lui Israel. Mai precis atunci când evreii au fost salvaţi privind spre un şarpe de aramă ridicat în mijlocul lor, la vreme de pustiire veninoasă (Numeri 21).
În deplină consonanță cu acea amintire a minunii lui Dumnezeu, Hristos Dumnezeu spune: „Şi, după cum Moise a înălţat şarpele în pustiu, la fel trebuie să fie înălţat Fiul Omului, ca oricine crede în El să aibă viaţa veşnică“ (Ioan 3, 14-15).
Oare să fie Hristos idolatru şi închinător la chip cioplit, sau oare, insistând pe simbol, uităm de realismul intervenţiei lui Dumnezeu în planul vieţii poporului lui Israel? Nicidecum, deoarece creștinii ortodocși nu interpretează aiuritor Sfânta Evanghelie precum cultele protestante și neo- protestante!
Dumnezeu nu a vindecat simbolic pe cei atinşi de muşcătura morţii. Fiul Omului, S-a Înălţat pe muchia de blestem a Crucii, pe noi ne-a izbăvit din moarte, real şi veşnic. De aici prima provocare a Crucii în viaţa creştinului: să vadă Crucea vie şi dătătoare de Viaţă.
Vrednicul de pomenire Părintele Arsenie Boca spunea că „cine face semnul Crucii trebuie să fie pregătit să poarte Crucea“. Crucea este provocarea cea mai mare a vocaţiei noastre umane, ne aduce dinaintea ochilor mereu Învierea Domnului, început învierii noastre. Acelaşi vrednic de pomenire Părinte Arsenie consemna Lecţia Mântuitorului pe Cruce: „Oamenii veacului acestuia vă vor face şi vouă ce Mi-au făcut Mie. De M-au prigonit pe Mine, şi pe voi vă vor prigoni. Dacă pe Mine M-au denunţat Stăpânirii veacului acestuia, şi pe voi vor pune mâna şi vă vor da în judecăţi şi vă vor duce înaintea regilor şi stăpânitorilor lor şi vă vor arunca în temniţe pentru vinovăţia numelui Meu! Deci păziţi-vă de oameni“! De ce atâta prigoană? Fiindcă creştinii au ieşit din complicitatea cu păcatul. Şi-au schimbat cetăţenia. Ei s-au declarat cetăţenii Împăratului Cerurilor“ (vol. Icoane pentru suflet, 2014, p. 14).
****
“Cuvântul Crucii, pentru cei pieritori, nebunie este. Iar nouă celor ce ne mântuim, puterea lui Dumnezeu este” (I Corinteni 1, 18)
Mântuitorul Iisus Hristos ne atrage atenția că nu-L putem urma fără lepădarea de sine și purtarea crucii. Sunt momente în viață când realmente simțim ca fiind foarte grea crucea pe care suntem datori să o ducem. Prin cruce înțelegem astfel suferințele, greutățile, bolile, singurătatea
Dar sa nu deznadajduim. Sa cerem ajutorul lui Dumnezeu si vom simti cum greutatea crucii va fi mai usor de purtat, pentru că nu vom mai fi singuri în purtarea ei, ci împreună cu Hristos.
Trebuie să ne reamintim faptul că, chiar Mântuitorul a fost doborât de greutatea crucii, atunci când Se îndrepta spre locul răstignirii Sale. Iar Simon din Cirene, L-a ajutat sa-Și poarte crucea.
Crucea este legată nu doar de moarte, ci și de înviere.Nu doar de răstignire, ci slși de biruirea morții. Din acest motiv, nu trebuie deloc să renunțăm în a o purta, pentru că ea nu este doar jertfă și osteneală, ci și leac și biruire a tot ce este păcătos în noi.
Dacă suntem cu adevărat creștini, atunci trebuie să împlinim ceea ce Iisus Hristos ne cere: „Cine vrea să vină după Mine, să se lepede pe sine, să-și ia crucea sa și să-Mi urmeze Mie!”.
În aceste condiții, nu este cu putință să devenim ucenici ai lui Hristos Cel răstignit pe cruce, dacă refuzăm să ducem o viață fără Sfânta Cruce.
Să luăm exemplu de la Mântuitorul Iisus Hristos, Cel care a fost trădat, lovit și răstignit, dar El nu a ocolit umilirea, batjocura și moartea. Nici noi, nu trebuie să ne ferim de cruce. Din moment ce putem ieși biruitori, prin puterea Celui ce a biruit moartea, suntem cumva îndreptați să devenim urmași ai Lui Hristos, încă de aici, din această existență pământească.
Așadar, mesajul Evangheliei acestei Duminici de după Înălțarea Sfintei Cruci se poate înțelege într-o cheie directă, care nu lasă vreun semn în a o interpreta, din moment ce nu suntem singuri să purtăm fiecare propria sa cruce, ci suntem ajutați de către El.
***
Pentru a susține jurnalismul independent, aveți link ul de donații mai jos:
https://www.paypal.com/donate/?hosted_button_id=EX3UVYDFJP2MW
Această prezentare sintetizată a fost realizată după scrierile, vechile cazanii și cuvinte de folos creștin – ortodoxe acceptate, iar rolul redactorului platformei BPNews Daniel Mihai este acela de a aduce la lumină și conștiința publicului larg învățăturile ortodoxe
Parteneri
Ultimile stiri locale


Cum să planifici o călătorie cu un buget redus chiar la noi în țară
Când ai bugetul strâmt, pare că dorința de a explora frumusețea țării noastre e și mai aprigă. Iar în acest...


Xiaomi anunță lansarea globală a seriei Xiaomi 13T
[București, 26 Septembrie 2023] – Xiaomi a dezvăluit astăzi cele mai recente smartphone-uri din seria Xiaomi 13T, proiectate pentru clienții...
TikTok investește în lupta împotriva dezinformării
București, 26 septembrie 2023 – TikTok publică al doilea raport al platformei sub Codul UE de Bune Practici privind Dezinformarea,...
Samsung Romania da startul celei de-a treia editii a competitiei Solve for Tomorrow pentru tineri inovatori
București, 26 septembrie 2023 – Samsung Electronics România anunță startul celei de-a treia ediții a competiției naționale Solve for Tomorrow. Ediția...


MGT serbează anul acesta 25 de ani de activitate pe piaţa din România
MGT Educațional, unul dintre jucătorii importanți de pe piața distribuției de soluții și echipamente IT, sărbătorește astăzi un sfert de...


Când trebuie să înlocuiești ferestrele casei tale? Iată cele mai comune semne
Durata de viață a unei ferestre dintr-un cămin obișnuit poate varia între 10 și 20 de ani, în funcție de...


Munca intr-un studio de videochat din Bucuresti – sansa de a-ti implini visurile!
Cei care se declara surprinsi de succesul industriei de divertisment online dedicata adultilor nu au inteles cu adevarat realitatile acestui...


Cum se poate obține eficiență și sustenabilitate cu centralele pe lemne?
Centralele pe lemne reprezintă o opțiune tradițională și ecologică pentru încălzirea locuinței tale. Dolinex.ro oferă o gamă variată de centrale...


Ochii pe tine: machiaje rapide pentru evenimente de neuitat
Îngrijirea pielii nu este doar o practică de frumusețe, ci și un aspect important al sănătății generale. O piele sănătoasă...


Eșecuri obișnuite în îngrijirea grădinii și soluții salvatoare
Grădinăritul este o artă, dar și o știință. Chiar și grădinarii experimentați pot să greșească din când în când, iar...


Amenajarea livingului: 5 erori frecvente pe care trebuie să le ocolești
Una dintre cele mai mari greșeli în amenajări interioare pe care le poți face atunci când amenajezi livingul este să...


Ghidul tău despre cum un designer de interior poate face diferența
Un designer de interior nu este doar o persoană care îți alege mobilier sau culori frumoase. El este un profesionist...


De la concept la companie: strategii pentru a-ți dezvolta afacerea
Într-o lume în care inovația și antreprenoriatul sunt la ordinea zilei, poate fi foarte tentant să îți începi propriul drum...


Navighează cu succes în lumea start-up-urilor tech: Ghidul complet pentru lansare
Un antreprenor este o persoană care inițiază și conduce o afacere, asumându-și riscurile și responsabilitățile asociate, cu scopul de a...
Samsung și Universitatea Michigan îmbunătățesc tehnologia ceasurilor inteligente pentru alergători
Studiul explorează cum tehnologia ceasului Galaxy poate îmbunătăți sănătatea și performanța alergătorilor prin evaluarea pierderii de transpirație și a VO2...
Pentru remedierea defecțiunilor la laptop, te rugăm să consulți specialiștii în reparații laptopuri
Ca oricare alt dispozitiv, un laptop nou trebuie să funcționeze perfect și în parametrii stabiliți de producător. În timpul utilizării...
Știrile Săptămânii
-
Afaceri6 zile ago
Cum se poate obține eficiență și sustenabilitate cu centralele pe lemne?
-
Uncategorized6 zile ago
Munca intr-un studio de videochat din Bucuresti – sansa de a-ti implini visurile!
-
Uncategorized5 zile ago
MGT serbează anul acesta 25 de ani de activitate pe piaţa din România
-
Uncategorized5 zile ago
Samsung Romania da startul celei de-a treia editii a competitiei Solve for Tomorrow pentru tineri inovatori
-
Uncategorized5 zile ago
TikTok investește în lupta împotriva dezinformării
-
Social6 zile ago
Când trebuie să înlocuiești ferestrele casei tale? Iată cele mai comune semne
-
Uncategorized4 zile ago
Xiaomi anunță lansarea globală a seriei Xiaomi 13T
-
Turism4 zile ago
Cum să planifici o călătorie cu un buget redus chiar la noi în țară