Connect with us

Eveniment

ce fac cu cei aproape 1 MILION de euro strânși de la candidații care vor să intre în profesie | IasiAZI.ro

Published

on

Pe adresa de mail a redacţiei am primit o scrisoare de la mai mulţi candidaţi la la examenul de primirie în profesia de avocat de anul acesta. O redăm integral şi aşteptăm ca cei care conduc UNBR să ia măsuri. Este regretabil că o astfel de instituţie permite ca an de an să fie emise subiecte pline de greşeli impardonabile. Faptul că povestea se repetă ridică multe suspciuni şi pare că totul ar fi planificat pentru a putea intra în profesie un număr limitat de candidaţi, mare parte dintre ei fiind pregătiţi de cei care ar avea conexiuni cu profesorii din comisiile de examen, acuză candidaţii.

Scrisoarea candidaţilor la examenul de primire în profesia de avocat către UNBR

„Examenul de primire în profesia de avocat este organizat anual de către Uniunea Naţională a Barourilor din România şi Institutul Naţional de Pregătire şi Perfectare a Avocaţilor. Este al doilea an în care examenul este susţinut în mod unitar, în clădirile Universităţii din Bucureşti, lucru decis de Consiliul UNBR, deşi până în 2016 inclusiv, examenul putea fi susţinut în centrele teritoriale ale INPPA. Taxa de înscriere la examen este de 1000 de lei, astfel că, în urma examenului de pe 31 august s-au strâns aproximativ 3 milioane de lei, anul trecut 4 milioane de lei, ş.a.m.d.

Toată lumea se întreabă la ce e bună această taxă pentru că sunt oameni care susţin examenul a doua, a treia, a patra oară şi ştiu deja condiţiile în care au dat examenul. S-ar zice că primim şampanie, ca la decolare, creveţi ori candy bar, însă aşteptările sunt, de fapt, invers proporţionale cu realitatea. Exisă nişte reguli de respectat la intrarea în sală, ce fac obiectul poveştilor ce răsar după examen, una mai captivantă ca alta, în funcţie de sală ori de supraveghetori. Examenul durează 4 ore plus o oră de stat în sală înainte de sosirea subiectelor, timp în care, ce să vezi, ai putea să bei nişte apă, că aşa se face.

Au fost situaţii în care candidaţilor nu li s-a permis să intre cu propria apă la jumate în sală, aparent din aceleaşi motive pentru care nu au voie cu telefon, fiţuici, pixul propriu, ceas deştept etc. Deşi nu seamănă şi nu au aceeaşi utilitate, aceste obiecte păgâne au, desigur, un numitor comun – copiatul – care le interzice la intrarea în solemna sală de examen. Dar relax, au ei şi pix, şi apă (banane şi Twix nu) să-ţi dea, după pofta inimii. Pe catedră se află sticle de 2L de apă, izvor nesecat în astfel de clipe încordate, precum şi pahare de plastic de aproximativ 100 ml. Numai priveliştea te face să simţi că delirezi în Deşertul Namib. 

 

Pe cale de simetrie, ai zice că ar fi ideal să existe nişte aparate de aer condiţionat, având în vedere că dai examenul vara, însă te resemnezi cu geamurile deschise larg direct spre vacarmul de pe stradă, că doar eşti în centrul Capitalei. Toate acestea incluse în cei 1000 de lei pe cap de candidat. Cu apa, aerul şi fraierul am lămurit, însă omul de rând se întreabă dacă îşi poate alina suferinţa cu nişte subiecte concepute în mod profesionist, aşa cum s-ar aştepta din partea unor profesionişti cu minim 10 ani de experienţă în spate – că aşa zice regulamentul.

În fiecare an se strecoară greşeli de diferite grade printre subiecte. Se mai fac contestaţii, se mai face scandal, însă mereu cu acelaşi rezultat: rezolvarea contestaţiilor NU se motivează şi candidaţii rămân în ceaţă, ştiind că au învăţat conform tematicii.

Examenul de pe 31 august a constat, ca de obicei, în 100 de grile din 5 materii: organizarea şi exercitarea profesiei de avocat, drept civil, drept de procedură civilă, drept penal şi drept de procedură penală. La fiecare materie au existat grile pertinente, grile interpretabile şi grile greşite, care sfidează logica şi legea.

Există situaţia mai multor candidaţi care nu vor promova examenul din cauza grilelor de drept penal greşite. Spre exemplu:

G2-77 . În cazul în care instanţa pronunţă o soluţie de condamnare la pedeapsa închisorii, a cărei executare este suspendată sub supraveghere: 

a)      este obligatorie aplicarea unei pedepse accesorii; 

b)      este obligatorie impunerea în sarcina inculpatului a unor obligaţii dintre cele prevăzute de art. 93 alin. 2 C.pen.; 

c)      pedepsele complementare urmează să fie executate după împlinirea termenului de supraveghere.

Baremul este AB, în condiţiile în care nu există o prevedere legală care obligă instanţa să aplice o pedeapsă accesorie în caz de suspendarea executării pedepsei sub supraveghere. Nu a existat o erată care să corecteze baremul.

 

O alta grila care controversata care reinventeaza Codul Penal este

G2 – 63. Pentru a exista concurs ideal de infractiuni este necesar ca:

a) infractiune comise sa fie savarsite doar cu intentie, sau doar din culpa;

b) infractiunile sa fie savarasite de aceeasi persoana, chiar si cu forme de vinovatie diferite;

c) sa existe unitate de subiect pasiv secundar.

Baremul la aceasta grila este A, in conditiile in care infractiunile care intra in componenta concursului ideal de infractiuni pot fi comise cu orice forma de vinovatie, deci nu doar cu intentie, sau doar din culpa. Aceasta teza este confirmata atat de jurisprudenta insantelor de judecata romane, cat si de marii doctrinari ai Roaniei, si aici ma refer la V. Cioclei, G. Bodoroncea etc.

Tot la Drept Penal, celebra comisie de elaborare a subiectelor a reinventat participatia impropie prin grila

     G2 – 68. Participatia penala este improprie cand:

        a) toti participantii contribuie din culpa la savarsirea faptei prevazute de legea penala;

        b) autorul actioneaza cu intentie si complicele fara vinovatie;

        c)complicele actioneaza cu intentie, iar autorul fara vinovatie.

Baremul este BC, in conditiile in care art. 52 alin. 1 C. penal, care reglementeaza participatia improprie, prevede: Savarsirea, nemijlocita, cu intentie, de catre o persoana a unei fapte prevazute de legea penala la care, din culpa sau fara vinovatie, contribuie cu acte de executae o alta persoana (adica un coautor, nu un complice), se sanctioneaza cu pedeapsa prevazuta de lege pentru fapta comisa cu intentie. Prin urmare, modalitatea lipsa de vinovatie si intentie, in care contributia participantului este fara vinovatie la fapta savarsita de autor cu intentie se poate referi doar la coautor, care, in viziunea Codului penal, este considerat participant, un indiciu in acest sens fiind si titlul capitolului (Autorul si participantii). Intr-adevar, coautorul poate savarsi fapta atat cu intentie, culpa sau fara vinovatie, insa nu este si cazul complicelului, care asa cum este prezentat mai sus, savarseste fapta prevazuta de legea penala numai cu intentie, insa probabil comisia de elaborare a subiectelor s-a substituit legiutorului roman, incercand si modificarea institutiei participatiei improprii prevazuta de Codul penal.

De asemenea, domnii care au elaborat cu sudoare subiectele, au inventat infracţiunea de favorizare a infractorului, deşi în Noul Cod Penal există doar favorizarea făptuitorului. Tâlhăria în formă agravată s-a strecurat şi ea printre grile, în timp ce Codul Penal prevede doar tâlhăria(simplă) şi tâlhăria calificată. Acestea sunt doar exemple de delir academic, ce ştirbesc importanţa şi exigenţa acestui examen.

Facem precizarea ca acestea sunt doar unele din grilele gresite cu care candidatii inscrisi la examenul de primire in prosesie ca avocar stagiar au fost rasplatiti in schimbul sumei de 1000 lei. 

Acestea fiind zise, a mai trecut un an iar UNBR si INPPA si-au facut iar jumatatea de milion de euro, iar candidatii raman cu acelasi gust amar pe care l-au avut si in anii precedenti. Va intrebati cum e sa isi bata cineva joc de tine pe banii si sacrificiile tale? Inscrieti-va la examenul de intrare in profesia ca avocat si cu siguranta o sa aflati”.

IasiAZI.ro

Facebook Comments

Eveniment

Ecovillas: Preturile imobilelor pot creste cu pana la 40% in urmatorii 5 ani

Published

on

By

Zona Pipera, un pol al noilor investiții imobiliare și o atracție pentru viitorii proprietari. Cererea pentru segmentul premium-high class este în creștere an de an. În următorii 5 ani putem asista la o ofertă tot mai mare de locuințe noi livrate, dar și o creștere a prețurilor pe metrul pătrat de 30-40%.

  • Clienții caută să investească în locuințe care se află în proximitatea școlilor și aleg proiectele ce le oferă cele mai multe beneficii și calitate în construcție, bineînțeles ținând cont și de proximitate.
  • Zona de Nord a Bucureștiului se tot dezvoltă și va deveni cel mai atractiv pol de investiții imobiliare în următorii cinci ani. Vorbim în principal de zona Pipera, acolo unde există suprafețe de teren neconstruite și unde dezvoltatorii au șantiere deschise și construiesc mii de locuințe.

În aceste zone se vor crea comunități mari ce vor declanșa dezvoltarea infrastructurii și o creștere a pieței rezidențiale.  Se țintește atragerea unor oameni de afaceri, manageri de companii, străini, fiind o zonă în continuă dezvoltare urbană, cu multe facilități și aproape de ceea ce contează pentru locuitori.

Se poate observa cum zona Pipera este tot mai atractivă pentru dezvoltatorii imobiliari luând în considerare numărul mare de proiecte rezidențiale aflate în construcție și cererea pentru acest segment premium-high-class

În prezent, numai în zona Pipera sunt cel puțin 20 de proiecte rezidențiale noi în construcție ce urmează să livreze apartamente și case anul acesta și în anul 2025. Volumul ridicat de proprietăți a declanșat o cerere mai mare pe această zonă și tranzacții importante în anul 2023.

Datorită competiției din zonă, companiile constructoare au creat produse speciale pentru a atrage clienții. De exemplu, la unele ansambluri se oferă locurile de parcare gratuit sau se vând apartamente cu buget de mobilier integrat deja în prețul locuinței. Alții au ales să îi lase pe oameni să se mute în casă și să achite locuința după câteva luni pentru a facilita vânzarea proiectului. Unii dezvoltatori au mizat de confort și tehnologii noi lansând pe piață un concep unic.

La Epique home am implementat tehnologii noi verzi care nu numai că ajută la asigurarea unui confort sporit acasă, ci reduc costurile cu o casă. Am ieșit pe piață cu un produs sustenabil, ce utilizează materiale durabile și ne-am axat pe calitatea construcției pentru a livra case eficiente energetic, fără pierderi de căldură și consum redus. Casele noastre au pompe de căldură geotermală, recuperatoare de energie în fiecare cameră – locatarii nu mai trebuie să aerisească, practic casele se aerisesc singure și recuperează căldura, ceea ce se traduce într-un consum mai mic de energie. De asemenea, avem răcire pasivă și am folosit pe fațadă doar marmura ca material astfel încât cei care se mută aici să nu mai aibă grija ca la o anumită perioadă trebuie să intervină la fațadă. Același lucru și la interior unde regăsim: marmură, parchet stratificat, lemn, beton.  (VLAS VECESLAV – CEO Ecovillas Company)

Pe o piață unde oferta este mai mare, clienții sunt mai selectivi și analizează mai mult înainte de a lua o decizie de achiziție a unei proprietăți.

Este nevoie de mai mult de o lună de zile până când clientul ia decizia de achiziție, după ce a venit la prima vizionare. Însă prospectarea pieței poate dura și până la 3 luni de zile. Clienții au devenit pretențioși și caută calitatea construcției, vor finisaje durabile și încearcă să se documenteze cât mai mult și mai bine în legătură cu ceea ce le oferă un ansamblu rezidențial. În plus, negociază mai mult termenii din contractul semnat cu dezvoltatorul și încearcă să obțină reduceri mai mari de preț la avansuri plătite mai mari.

Cu toate acestea, dezvoltatorii care au înțeles nevoia clienților de flexibilitate au vândut fără probleme, chiar și pe această piață dificilă.

La 10  luni de la lansarea în piață a proiectului Epique home, am reusit să vindem jumătate dintre proprietăți. Valoarea acestor case vândute fiind de aproximativ 3 milioane de euro. Ceea ce ne arată să segmentul high-class este în creștere, că există cerere mare pentru astfel de produse. Și ne bucură să vedem că în zona de Nord apar tot mai multe proiecte axate pe calitate și reducerea impactului asupra mediului. (VLAS VECESLAV – CEO Ecovillas Company)

Epique home este un proiect rezidențial de 18 case, construit de Ecovillas Company în zona Erou Iancu Nicolae, aproape de cele mai importante instituții de învățământ internaționale și oferă un concept unic pentru piața rezidențială. Casele au 4 camere, 3 băi și parcare acoperită. Acestea beneficiază de inovație prin materialele folosite și tehnologiile verzi implementate pentru confort și reducerea consumului.

Articolul Ecovillas: Preturile imobilelor pot creste cu pana la 40% in urmatorii 5 ani apare prima dată în Ziarul Nationalul.

Facebook Comments
Continue Reading

Eveniment

Bononia Estate Winery & Resort, locul unde luxul este ȋn armonie cu natura, chiar pe malul Dunării

Published

on

By

Dacă esti un iubitor de escapade ȋn natură ce doreşte să-şi golească mintea şi să ȋşi umple sufletul pe malul fluviului, bucurându-se de frumosul unui colţ de Eden şi de toate experienţele pe care le poţi trăi aici, dar fără să faci rabat la confort, atunci ţi-ai găsit locul ideal, la numai o oră distanţă de Craiova.

Bononia Estate Winery & Resort este un hotel boutique cu privelişte la Dunăre, cu 22 de camere modern decorate, situat pe un vast domeniu cu cramă şi podgorie de viţă de vie.

Clădirea principală are o poveste ce traversează trei secole – XIX, XX si XXI, o clasică moştenire pe care familia s-a luptat să o menţină şi să o recondiţioneze. Cutreierând proprietatea, pe fiecare alee te poţi conecta cu istoria, ȋn timp ce simţi mirosul de iarbă proaspătă şi aerul răcoros al Dunării. În acelaşi timp pentru că te afli pe o podgorie cu cramă, să nu uităm de diversitatea de vinuri ce te ȋncântă cu mirosul bogat al celor mai rafinate buchete. Este momentul să ne răsfăţăm toate simţurile ȋntr-o călătorie cu stil şi eleganţă, ȋntr-un loc cu mult bun gust ce ȋţi va depăşi toate asteptările.

Mobila modernă şi facilităţile de calitate te aşteaptă ȋn camerele şi apartamentele cu vedere la Dunăre, sau la grădină, pe care le poţi alege ȋn functie de pairing-ul cu vinul preferat – camera albă, roşie sau rosé.

Echipa Bononia te va ȋntâmpina cu ospitalitate şi disponibilitatea de a-ţi ȋndeplini toate dorinţele şi solicitările, fie că ne referim la preferinţele culinare sau la activităţile outdoor şi indoor de care eşti interesat şi aici chiar ai de unde alege. Biciclete, excursii de pescuit, cycling, private yacht, plimbări cu vespa, utv, ridicări cu balonul cu aer cald fie deasupra proprietăţii, fie deasupra fortăreţei Belogradchik, jeep safari, degustare de vin chiar ȋn podgorie sau mai romantic, pe o limbă de pământ ȋn mijlocul apei. Dacă eşti ȋn căutarea unei experienţe clasice, poţi opta pentru degustările de vin ce au loc ȋn enoteca domeniului ce datează din anul 1895, acolo unde savoarea timpului se ȋmpleteste cu savoarea vinului, oferind astfel garanţia unui moment unic. Ai la dispoziţie mai multe pachete de degustare cu aperitive delicioase din care poţi alege ȋn functie de vechimea vinului şi de tipul de lemn folosit pentru depozitare.

După o zi plină de activităţi şi experienţe noi, un moment de relaxare la spa este binevenit. Infinity pool dacă iubeşti să ȋnoti cu vedere către Dunare, masaje faciale şi corporale, sau saună uscata, cu aburi, aromaterapie cu sisteme de cea mai bună calitate, dezvoltate de specialiştii din Estonia.

Seara pregăteşte-te de un răsfăţ culinar pregătit de Filip Zahariev, executive chef cu peste 14 ani de experienţă pe teritoriul Scandinaviei.

O echipă excelentă te asteaptă la Bononia Estate pentru a se asigura că şederea ta va fi ȋncântătoare şi că vei reveni cu drag de fiecare dată.

Convinge-te de frumuseţea proprietăţii accesandhttps://bononiaresort.com/unde vei descoperi şi oferta exclusivă pentru pachetele de Paste şi 1 Mai, unde tradiţionalul se ȋmbină armonios cu eleganţa. Fii pregătit de un răsfăţ pe cinste la cina ȋn regia vestitului jurat Masterchef Bulgaria chef Kustef, livesax şi recital Lidia Buble ca să nu te simţi departe de acasă.

Facebook Comments
Continue Reading

Eveniment

Termenul de depunere a proiectelor , în cadrul apelului dedicat IMM-urilor, prelungit prin ordin de ministru

Published

on

By

Proiectelor Europene

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) a prelungit, oficial, prin ordin de ministru, termenul de depunere a proiectelor pentru acțiunea „Dezvoltarea întreprinderilor și a antreprenoriatului” – componenta „Investiții pentru dezvoltarea IMM care sprijină creșterea durabilă și crearea de locuri de muncă”. Data până la care pot fi depuse cereri de finanțare în sistemul informatic MySMIS2021/SMIS2021+, conform ordinului nr. 1020 din 16.04.2024, este 20 mai 2024, ora 24:00.

Decizia de prelungire a termenului de depunere a proiectelor a fost luată ca urmare a interesului manifestat de potențialii beneficiari în accesarea fondurilor disponibile în cadrul Programului Tranziție Justă 2021-2024.

Consiliul Județean Gorj încurajează, pe această cale, antreprenorii din județ să își concretizeze proiectele sau ideile de proiecte, să întocmească documentațiile necesare și să le depună, având în vedere disponibilitatea MIPE de a prelungi, în funcție de interesul manifestat, termenele până la care pot fi accesate fondurile în cadrul PTJ 2021-2027.

Reiterăm, pe această cale, că interesul instituției este acela de a maximiza procentul de absorbție a fondurilor din PTJ, sprijinind orice inițiativă care contribuie la dezvoltarea și diversificarea economică la nivelul județului Gorj.

Facebook Comments
Continue Reading

Parteneri

Ultimile stiri locale

Cât durează un proces terapeutic? Cât durează un proces terapeutic?
Viața în Iasi2 ore ago

Cât durează un proces terapeutic?

Abordarea unui proces terapeutic este o călătorie unică și profund personală, care implică o gamă variată de emoții, descoperiri și...

Social13 ore ago

Cupoanele de reducere: Mit sau realitate? Află cum poți să economisești cu adevărat

Cupioanele de reducere nu sunt un mit; ele sunt o realitate care te poate salva între 5% și 25%. Economisirile...

Eveniment3 zile ago

Ecovillas: Preturile imobilelor pot creste cu pana la 40% in urmatorii 5 ani

Zona Pipera, un pol al noilor investiții imobiliare și o atracție pentru viitorii proprietari. Cererea pentru segmentul premium-high class este...

Uncategorized3 zile ago

Agenția de creație DDB România semnează prima campanie de imagine a grupului de companii PPC din România

București, 15 aprilie 2023 – Agenția de creație DDB România anunță semnarea primei campanii de imagine a Grupului Public Power...

Entertainment3 zile ago

Mașini noi, cu livrare rapidă, direct de pe Autovit.ro.

Peste 1200 de oferte, 30 de mărci cu garanție de până la 7 ani și motorizări eligibile pentru Programul Rabla...

Afaceri4 zile ago

Montarea Tablei Cutate: Ghid complet oferit de Dachdeckerspezialist

Când vine vorba de acoperișuri, alegerea materialelor potrivite și a unei echipe calificate pentru montare sunt cruciale pentru asigurarea durabilității...

Afaceri4 zile ago

Profesioniști în Montarea Tablei Cutate pentru un Acoperiș Durabil și Estetic

În cadrul proiectelor de construcție sau renovare a acoperișului, montarea tablei cutate reprezintă o opțiune populară datorită durabilității și aspectului...

Uncategorized4 zile ago

B.D.G. Import își extinde portofoliul prin parteneriatul cu William Grant & Sons

București, 18 aprilie 2024 – B.D.G. Import, singura companie cu acționariat 100% românesc din top 3 importatori de băuturi spirtoase din...

Eveniment4 zile ago

Bononia Estate Winery & Resort, locul unde luxul este ȋn armonie cu natura, chiar pe malul Dunării

Dacă esti un iubitor de escapade ȋn natură ce doreşte să-şi golească mintea şi să ȋşi umple sufletul pe malul...

Eveniment5 zile ago

Termenul de depunere a proiectelor , în cadrul apelului dedicat IMM-urilor, prelungit prin ordin de ministru

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) a prelungit, oficial, prin ordin de ministru, termenul de depunere a proiectelor pentru acțiunea...

Viața în Iasi5 zile ago

Proprietățile asfaltului care îl fac perfect pentru pavajul din curte

Asfaltul este un material de construcție versatil și durabil, cunoscut pentru utilizarea sa în pavajul din curți și drumuri. Este...

Uncategorized5 zile ago

Conexiuni adevărate: Heineken® și Bodega lansează “The Boring Phone”

17 aprilie 2024: Heineken®, în colaborare cu Bodega, creatorii de bun-gust în materie de modă și street culture, lansează “The Boring...

Uncategorized5 zile ago

La East European Comic Con, viitorii artiști vizuali primesc feedback relevant de la ECHO School

București, 17 aprilie 2024 – ECHO School, primul program de facultate în dezvoltarea jocurilor video din România, anunță participarea sa...

Exclusiv5 zile ago

Totul despre Conference Systems: transformă ședințele în experiențe facile!

Să te ocupi de gestionarea unei firme înseamnă să ai grijă de tot ce înseamnă partea de logistică, dar și...

Uncategorized6 zile ago

Expoziția de design „Newfound Equilibrium” a Samsung va fi prezentată la Milan Design Week 2024

Expoziția va oferi vizitatorilor o experiență imersivă, care descrie într-un mod artistic filosofia de design a Samsung România, București –...

Uncategorizedo săptămână ago

OnePlus inaugurează primul punct de prezentare a produselor și lansează OnePlus Watch 2, cel mai nou ceas inteligent din portofoliu

*Vizitatorii pop-up store-ului pot beneficia de reduceri de până la 700 de lei la produsele OnePlus disponibile pe oppostore.ro București,...

Știrile Săptămânii