Volumul de creanţe negarantate pus la vânzare de companiile din aceste domenii reprezintă circa 75% din total, versus 45% în ianuarie-august 2017. Valoarea acestui tip de portofolii a crescut cu 10% in 2018, faţă de ianuarie – august 2017.
Pe locul doi ca volum de creanţe negarantate disponibile spre vânzare, la distanţă mare faţă de sectorul utilităţilor, au fost creanţele venite de la instituţiile financiare nebancare, deşi acestea au înregistrat o scădere de 84% de la un an la altul, în vreme ce valoarea lor a coborât cu doar 21%. Dacă în perioada ianuarie – august 2017 creanţele IFN-urilor reprezentau circa 42% din total, în ianuarie – august 2018, acestea au coborat la 15% din total.
Pe locul trei se află creanţele negarantate venite din sectorul bancar, numărul acestora scăzând cu circa 70% în 2018 faţă de 2017, în vreme ce valoarea portofoliilor a coborât cu doar 57%. Din totalul de creanţe negarantate disponibile spre vânzare, acestea reprezentau anul trecut circa 13%, coborând în 2018 la 8%.
Volumul de creanţe negarantate disponibile în piaţă spre vânzare a scăzut cu circa 55% în lunile ianuarie – august 2018, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, în vreme ce valoarea lor a scăzut cu doar 35%, arată un studiu al DCA. În perioada analizată se constată, de asemenea, o scădere a numărului total de licitaţii cu circa 20%, precum şi o dublare a valorii medii a creanţelor negarantate de la 850 Euro în 2017 la 1.700 Euro în 2018.
Variaţiunile foarte mari de la un an la altul demonstrează că în 2018 a devenit neprofitabil pentru creditori să-şi vândă portofoliile de creanţe. Aceasta este o consecinţă a modificării la început de an a Codului Fiscal, potrivit căreia un creditor nu poate înregistra ca pierdere mai mult de 30% din portofoliul său de credite neperformante, restul fiind înregistrat ca venit.
“Un creditor ajunge să plătească taxă pe venit, dar care este de fapt format şi din pierderi. Iar dacă creditorul decide să-şi vândă creditele neperformante, preţul primit se va adăuga şi el la venit. În acest fel, un creditor ajunge să plătească un impozit pe venit mult prea mare, care îl descurajează să-şi mai vândă creanţele,” este de părere Dimana Vlaeva, managing director DCA Romania. Ea explică şi că “dublarea valorii medii a creanţelor negarantate reprezintă o consecinţă a portofoliilor reduse de credite neperformante disponibile spre vânzare în piaţă şi a cererii crescute din partea colectorilor de creanţe de a cumpăra într-un context în care se aşteaptă noi modificări legislative la orizont menite să îngrădească şi mai mult acest segment de piaţă.”
Platforma CRAIOVA.biz vă ajută să vă promovați afacerea online în Oltenia.
Comunitatea de utilizatori a site-ului beneficiază în mod gratuit de știri economice, evenimente, afaceri, tech, imobiliare, social, sănătate, sport, diverse anunturi.
Cropped closeup image of sensual female lips injected with syringe, Aesthetic corrective procedures concept
Procedura de mărire a buzelor oferă un număr mare de beneficii estetice, reușește să îmbunătățească în mod considerabil dimensiunea și forma buzelor. Dacă există nemulțumiri cu privire la aspectul buzelor, acest lucru va afecta calitatea vieții și va crea nesiguranțe greu de depășit.
De ce să apelezi la mărire buze- câteva motive
Pentru a-ți înfrumuseța zâmbetul. Zâmbetul este principala ta armă de seducție, fie socială, fie amoroasă. Un zâmbet frumos, cu buze frumos desenate, plin de viață, este un atu deloc de neglijat. Și, acest zâmbet frumos se poate obține cu ajutorul unui procedeu de mărire buze.
Este un procedeu care nu doare. Injecțiile în buze se fac acum fără durere. Se efectuează anestezii locale și produsele utilizate conțin anestezianți. Astfel, injectarea buzelor se face extrem de simplu și ușor.
Este o procedură care se poate adapta dorințelor tale
Există o gamă foarte largă de tehnici și produse. Poți alege între tratamente care variază de la o simplă rehidratare pentru buzele uscate, de exemplu, până la o creștere totală a volumului. Între cele două, toate variantele sunt posibile.
Este o procedură la modă
Injecțiile în buze sunt în ziua de azi destul de frecvente. Numeroase sunt vedetele de la Hollywood și de la noi din țară au recurs la ele.
De ce nu ai încerca și tu?
La urma urmei, dacă toți ceilalți o fac, de ce nu ai încerca și tu această procedură? La urma urmei, unele doamne sau domnișoare aleg deja un machiaj permanent sau semipermanent. Aici efectul durează aproximativ 1 an. Într-adevăr, s-ar putea să îți dorești să dureze mai mult, dar faptul că trebuie să o faci din nou (sau nu) este un avantaj: decizia ta nu va avea impact asupra viitorului dumneavoastră pe termen lung. Augmentarea buzelor, chiar dacă nu trebuie banalizată, poate fi considerată un simplu act cosmetic.
Ce trebuie să știi înainte de a apela la procedura de mărire a buzelor
Cu două săptămâni înainte de procedură, trebuie să te abții de la utilizarea medicamentelor sau a produselor care pot subția sângele, cum ar fi aspirina, vitamina E și uleiul de pește (de exemplu, suplimentele omega-3). Acest lucru va reduce riscul de sângerare sau de vânătăi.
După procedură, medicul pune, de obicei, gheață pe buze timp de aproximativ 10 minute cam atât. În afară de o ușoară umflătură care se va instala în decurs de 1 până la 4 zile și, uneori, de unele vânătăi, în funcție de fiecare persoană, rezultatele pot fi observate imediat.
Spre deosebire de o intervenție chirurgicală sau de o procedură mai intensă, cum ar fi un peeling, nu există o recuperare propriu-zisă. Acest lucru înseamnă că, de îndată ce se termină programarea, te poți întoarce la serviciu sau la școală, de exemplu. Cu toate acestea, probabil că nu vei fi în cea mai bună formă. Timp de câteva zile, va fi important să nu faci nimic care să activeze fluxul de sânge către față și buze. Așadar, fără exerciții fizice riguroase, fără masaj, fără tratamente faciale etc.
În plus, este important să nu îți atingi buzele timp de câteva zile.
In articolul precedent am precizat ca, echipa de la ”Incisiv de Prahova” primește amenințări în fiecare zi. Am învățat să trăim cu amenințările/combinatiile și să nu le băgăm prea mult în seamă, la fel cum am învățat să trăim cu gălețile de lături pe care unii și alții ni le varsă în cap de dimineața până seara. Am declarat ca, le consideram pe toate parte din meserie, mai ales acum, când tehnologia a pus câte o portavoce în mâna fiecăruia. Până la urmă, dezvaluim lucruri pe care alții nu le vor spuse, cam cu asta se ocupă jurnaliștii. Restul e PR.
Am dezvaluit ca, dintre toate amenintarile si laturile ne-au atras atentia cele ale lui Nea’ Oaie de la MOVILA VULPII care AU TRECUT PE PRIMUL LOC LA PROSTIE SI IMBECILITATE.
PROBABIL I SE TRAGE DE LA PREA MULTA OMLETA MANCATA SI CERSITA DE LA DETINUTII PE CARE II PAZEA LA MOVILA VULPII. PROBABIL SI DE LA PREA MULTA PROSTIE COMBINATA CU BAUTURA, am mai precizat.
Dupa publicarea acestui articol, Nea’ Oaie a recidivat cu amenintarile.
Tupeul magarului
Nea’ Oaie de la MOVILA VULPII NU s-a mai suparat ca magarul pe sat atunci cand:
„Oita” sa a fost mutata la dispecarat, la program de 12 ore, de la program de 8 ore, atunci cand „oita” sa a fost favorizata sa efectueze schimburi de tura in weekend cu colegi ai „Oitei” , ca sa poata sa iasa la pensie cu o suma mai mare;
Nea’ Oaie zis „Tractor” NU s-a mai suparat ca magarul pe sat atunci cand „oita” sa a fost favorizata pentru program de 12 ore care se platesc dublu;
Nea’ Oaie NU s-a mai suparat ca magarul pe sat atunci cand favoriza detinutii care ii pazea pentru oua prajite, omleta si/sau cand ii puneau pe acestia sa ii faca gratar cu mici.
In aceste conditii nu intelegem daca Nea’ Oaie zis „Tractor” este doar o oaie „capie” si/sau magar.
Noi credem ca datorita urechilor sale, Nea’ Oaie a parasit turma de oi si s-a reincarnat intr-o gloaba de magar.
Rolul magarului in turma de oi se explica prin faptul ca aceste ANIMALE impartasesc ura fata de reprezentantii familiei canine: lupi, vulpi, caini sau coioti. Magarilor NU le pace atunci cand acestia apar pe teritoriul lor. Vazand un dusman, MAGARUL devine agitat si scoate sunete care atrage atentia ciobanului.
NEA’ OAIE, mai usor cu pianul pe scari! (Redactia Incisiv de Prahova).