Connect with us

Eveniment

de ce a declanșat de fapt atacul la Dragnea | IasiAZI.ro

Published

on

Pe lângă foarte mulţi analişti şi strategi politici, „însuşi Liviu Dragnea se chinuie să descâlcească iţele din spatele atacului Gabrielei Firea-Pandele. Dinspre oamenii apropiaţi de liderul PSD au venit informaţii încă dinaintea CEx, potrivit cărora urma să aibă loc un conflict puternic, care să vizeze (pentru a nu ştiu câta oară) poziţia lui Liviu Dragnea.

Informaţiile pe care le-am obţinut, confirmate neoficial, vorbesc despre o reuniune a liderilor revoltaţi pe dictatorul Dragnea, numele acestora cuprinzându-i pe Nicolae Bădălău, Mihai Tudose, Sorin Grindeanu, Ecaterina Andronescu şi, surpriză, Paul Stănescu. Care, după ce s-au întâlnit în diverse formule, au apelat şi la Gabriela Firea, promiţându-i sprijin. De ce tocmai la Primarul General al Capitalei?

Pentru că aceasta avea deja un motiv de supărare pe liderul PSD şi pe cei din jurul lui Liviu Dragnea. Originea lui era în momentul 10 August – Mitingul Diasporei! Când, împreună cu Speranţa Cliseru, prefectul Capitalei, încerca să ia o distanţă cât mai mare de ceea ce urma să se întâmple la Bucureşti! Plecau într-o delegaţie oficială, taman la Tokio, la o reuniune pe teme de administraţie. Reuniunea avea o durată de trei zile, 9-12 august. Numai că, pe data de 8 august, au pierdut un avion şi, totodată, posibilitatea de a ajunge la Tokio. Asta a stricat planul iniţial!

O să spuneţi că era ceva important, doar d-aia plecaseră de la Bucureşti, deşi se anunţau un milion de oameni pe străzi! O fi fost, numai că desfăşurarea evenimentelor avea să ne demonstreze altceva.

Gabriela Firea şi Speranţa Cliseru au pierdut legătura spre Tokio şi au rămas pe aeroportul de escală, respectiv pe aeroportul internaţional din Istanbul. Data era 8 August. În mod normal, pentru că tot nu mai era posibilă deplasarea oficială, trebuiau să se întoarcă la Bucureşti. Mai ales că, aşa cum vă spuneam, se anunţa o mega-manifestaţie cu probleme în Bucureşti. 

Din acest moment, logica noastră începe să nu mai aibă nici o legătură cu motivaţia reală a plecării. Pentru că s-a întâmplat ceva interesant. Imediat, prefectul Capitalei, Speranţa Cliseru, a cerut aprobare de la Ministerul Administraţiei şi Internelor să se reruteze, să plece în capitala Estoniei, Tallinn, unde se desfăşura o altă reuniune. Deci, dacă nu-i Tokio, măcar Tallinn să o despartă de Bucureşti.

 

Prefectul Capitalei era în delegaţie oficială, nu în concediu de studii, aşa că avea nevoie de aprobarea ministrului pentru un nou memorandum de deplasare. Numai că ministrul Carmen Dan nu i-a aprobat prefectului Capitalei noua deplasare şi i-a cerut să se întoarcă imediat la Bucureşti. Ceea ce s-a întâmplat. 

Acest eveniment a stârnit mânia Gabrielei Firea, care are o relaţie extrem de apropiată cu prefectul Capitalei. Speranţa Cliseru este unul din asset-urile primite de la soţul ei, primarul din Voluntari, Florin Pandele. Un om de încredere, pe care nu-l voia compromis în ceea ce se anunţa a fi o confruntare extrem de dură între manifestanţi şi forţele de ordine.

Gabriela Firea este un om care a lucrat în presă şi a intuit foarte bine consecinţele de imagine ale semnării unui ordin de evacuare a Pieţei Victoriei. Și nu a ascuns acest lucru în intervenţiile ulterioare.

Nu voia ca ordinul de evacuare să fie semnat de Speranţa Cliseru, nu voia să fie în Bucureşti atunci când urmau să aibă loc violenţele, dorea să-şi conserve capitalul de imagine. De altfel, Gabriela Firea a mutat imediat destinaţia, de la simpozionul japonez la cel estonian. Numai că omul lui Dragnea, Carmen Dan, l-a chemat la ordine pe omul lui Firea, Speranţa Cliseru, iar aceasta s-a supus.

După ce v-am explicat contextul evenimentelor din 10 August şi premizele scandalului dintre Liviu Dragnea şi Gabriela Firea, vă rog să citiţi şi pasajul din scrisoarea deschisă pe care Primarul General a făcut-o publică în cursul zilei de vineri:

În primul rând, nu am ieşit cu niciun fel de declaraţii publice înainte de a epuiza toate căile statutare, în interiorul partidului, şi de a mi se pune în cârcă, premeditat, decontul evenimentelor din 10 august, din Piaţa Victoriei. Ca să nu existe niciun fel de dubiu, condamn cu fermitate manifestările violente ale unor participanţi la miting, care au fost la un pas să degenereze. Intervenţia jandarmilor a fost, prin urmare, cât se poate de legitimă. Mai departe, dacă forţele de ordine au dat dovadă de exces de zel, dacă au folosit forţa în mod nejustificat, sau nu, este treaba organelor de anchetă să stabilească şi în niciun caz nu poate fi responsabilitatea mea, ci a ministrului de Interne. Dacă s-a greşit, să-şi asume vina, dacă totul a fost minunat, să culeagă laurii. Cât despre loialitate, aceasta este, cel puţin în cazul meu, o trăsătură fundamentală de caracter, dar nu cu orice preţ şi în orice condiţii. (fragment din scrisoarea G. Firea)

 

Vi se pare  suficient de clar că Gabriela Firea vede un complot marca Liviu Dragnea-Carmen Dan, menit să-i submineze capitalul electoral şi de imagine? Evident că da! 

Costurile politice ale acestui conflict iscat între Liviu Dragnea şi Gabriela Firea le va suporta PSD, indiferent cine va câştiga. 

Prin oraş se vorbeşte despre o moţiune de cenzură, care va viza guvernul Vioricăi Dăncilă. Moţiune ce va fi votată de unii parlamentari PSD. Posibil să cadă guvernul, pentru că stilul de conducere al lui Liviu Dragnea a stârnit multe animozităţi şi şi-a făcut mulţi duşmani, deşi până acum liderul PSD a dovedit că este precum pisica cu nouă vieţi. Va scăpa şi de această dată?”, a relatat Dan Andronic într-un editorial pentru Evenimentul Zilei.

IasiAZI.ro

Facebook Comments
Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Eveniment

Stirile Olteniei se lansează azi!

Published

on

By

La mulți ani Oltenia, la mulți ani România!

Azi, de Ziua României, ia naștere proiectul online Știrile Olteniei.

Cele mai noi știri din Gorj, Dolj, Olt, Mehedinți și Vâlcea, ce trebuie luate în seamă, verificate, o să apară prima dată aici!

Facebook Comments
Continue Reading

Eveniment

3 lucruri de care poți avea nevoie în grădina ta și a căror utilitate nu o știai

Published

on

By

Dacă ești printre fericiții posesori ai unei case cu curte sau grădină pe care o poți folosi atât pentru activități recreative cât și pentru relaxare și liniște, ar trebui să știi deja că există foarte multe lucruri de care ai nevoie pentru a-ți menține mica ta oază de liniște în condiții optime. Aproape sigur ai descoperit, în timpul petrecut având grijă de casă și grădină, foarte multe utilaje,echipamente, instrumente și lucruri pe care, înainte, nu le percepeai utilitatea, cu adevărat. Astăzi, dacă te gândești de exemplu la tunsul gazonului din grădina ta fără o motocoasă sau o mașină de tuns, ți s-ar părea ceva inuman să pui mâna pe o coasă clasică și să pierzi ore în șir făcând ceva atât de linear și plictisitor. Ei bine, probabil că mai există multe alte echipamente sau lucruri la care, cel mai probabil, nu te-ai gândit, și care îți pot ușura viața în viitor. 

Iată 3 lucruri de care poți avea nevoie în grădina ta și a căror utilitate nu o știai !

 

 

Pentru a delimita zonele din grădina ta într-un mod eficient și plăcut poți apela la utilizarea unui garduleț solar LED. Acest accesoriu atât de folositor unei grădini moderne are dublu scop: delimitarea zonelor și a traseelor din grădină și iluminarea lor pe timpul nopții. Acest gard este dotat cu un dispozitiv solar care generează energie electrică pe timpul zilei pentru a putea fi folosită, ulterior, pe timpul nopții și, astfel, consumul de energie electrică pentru iluminarea curții pe timpul nopții va fi aproape de zero. De asemenea acest gard este proiectat să se aprindă la apus și să se închidă, automat, la răsărit.

 

  • Prelată pentru grădină

 

Probabil ai auzit de prelată pentru grădină, însă, poate te-ai gândit că aceasta este folosită doar în scopuri industriale, la ferme sau culturi de legume. Ei bine, trebuie să știi că poți folosi prelate și pentru a acoperi anumite zone din grădina ta atunci când ai nevoie să te adapostesti de ploaie. De exemplu, dacă organizezi o petrecere în curte sau un grătar și vine o ploaie torențială poți apela la prelate impermeabile de la Bricolaj pentru a fi sigur că petrecerea sau grătarul nu vor fi influențate de condițiile meteorologice. O astfel de prelată poate deveni extrem de folositoare pentru tine.

 

  • Sistem de răcire cu ceață

 

Un astfel de sistem devine extrem de folositor pentru confortul tău și al familiei tale în intimitatea propriei grădini atunci când temperaturile exterioare devin insuportabile, vara. Acest sistem se poate monta pe prelată ,pe umbrelele amenajate în grădină sau pe terasă și consumă foarte puțină apă. Acest sistem produce o perdea de microparticule reci care îți vor scădea temperatura în grădină și va face ca zilele toride de vară să devină mult mai suportabile.

Așadar, pe lângă toate uneltele, echipamentele și utilajele care sunt necesara într-o grădină modernă, poți apela și la un gărduleț solar LED pentru delimitarea curții și iluminare nocturnă, prelate pentru a-ți proteja invitații de ploaie atunci când organizezi o petrecere în curte sau un sistem de răcire cu ceață pe care îl poți folosi vara, pentru ca tu și familia ta să vă bucurați de grădină în orice condiții.

 

sursa foto: Unsplash.com

Facebook Comments
Continue Reading

Eveniment

Raportul pe care ORICE companie trebuie sa il trimita: risti amenzi uriase daca nu o faci!

Published

on

By

Sunt multe obligatii pe care le ai in calitate de persoana juridica, mai ales de ordin birocratic. Insa, atunci cand se gandesc sa isi infiinteze propria firma, foarte putini oameni se gandesc la evidenta deseurilor si la raportul pe care trebuie sa il trimita an de an. In necunostinta de cauza, asa ajung multi patroni sa primeasca amenzi ce pot ajunge si pana la 40.000 de lei! Prin urmare, informarea este primul pas pentru a evita penalizari costisitoare, cel de-al doilea pas important fiind externalizarea acestei răspunderi catre o companie specializata.

Ce presupune gestionarea si evidenta deseurilor pentru o persoana juridica

 

In primul rand, ce presupune gestionarea deseurilor? Orice societate, indiferent de marime si de activitate, produce deseuri. Fie ca este vorba despre cosul de gunoi din bucataria biroului sau despre o activitate industriala in masa, orice companie lasa ceva in urma din acest punct de vedere. Prin activitatea de gestionare si de evidenta a deseurilor, persoana juridica identifica tipul de deseuri produse, apoi devine responsabila cu evidente lunare si rapoarte anuale. Responsabilul de mediu este cel care se ocupa de aceste aspecte, in anumite situatii speciale fiind chiar nevoie ca acesta sa aiba cursuri de specialitate.

Aceste situatii speciale fac referire la firmele autorizate sa colecteze deseuri, pentru care apar obligații in plus, cum ar fi evidente si raportari legate de baterii, echipamente electronice si nu numai.

Despre raportarea anuala

Pe langa evidentele lunare, toate societatile sunt obligate sa trimita un raport – fie pe suport de hartie, fie pe suport electronic, pe SIM (Sistemul Integrat de Mediu).

Sistemul Integrat de Mediu este un sistem activ din anul 2013, prin intermediul caruia se fac raportari de la societati in privinta deseurilor, substantelor periculoase, biosecuritatii si altele. Tot aici se depun si cereri pentru eliberarea de diverse documente: avizul de mediu, acordul de mediu, autorizatia de mediu, autorizatia integrata de mediu, stabilirea obligatiilor de mediu, revizuirea actelor reglementare.

In ceea ce priveste evidenta deseurilor, orice companie trebuie sa trimita acest raport catre SIM pana in data de 15 martie a anului ce succede anul de raportare. Daca acest pas nu este facut, deseori din necunostinta de cauza, persoana juridica risca o amenda intre 15.000 si 30.000 de lei – iar cel mai rau lucru este faptul ca penalizarile se pot cumula!

Drept urmare, externalizarea acestor obligații este un pas crucial pentru orice societate comerciala care vrea sa se asigure ca gestionarea deseurilor va fi un proces executat corect, de la inceput, pana la final – raportarea SIM de la Stratos este doar unul dintre serviciile oferite de aceasta firma specializata in consultanta de mediu, extrem de util pentru orice patron care vrea sa lase acest procedeu in maini sigure.

In concluzie, este important, in special pentru un antreprenor la inceput de drum, sa nu uite sa se intereseze in privinta tuturor obligatiilor pe care companiile le au din punct de vedere al mediului inconjurator. Oricine produce deseuri, in special o firma, asa ca evita amenzile uriase si stai linistit cu ajutorul unor persoane specializate in toti pasii din spatele gestiunii deseurilor.

 

Sursa foto: pixabay.com

Facebook Comments
Continue Reading

Parteneri

Ultimile stiri locale

Eveniment3 zile ago

Stirile Olteniei se lansează azi!

La mulți ani Oltenia, la mulți ani România! Azi, de Ziua României, ia naștere proiectul online Știrile Olteniei. Cele mai noi...

Antica Studio Antica Studio
Exclusiv3 zile ago

Masajul – prilej de relaxare și răsfăț

Masajul este o tehnică care a fost folosită de secole pentru a promova relaxarea și starea de bine. Astăzi, masajul...

Eveniment4 zile ago

3 lucruri de care poți avea nevoie în grădina ta și a căror utilitate nu o știai

Dacă ești printre fericiții posesori ai unei case cu curte sau grădină pe care o poți folosi atât pentru activități...

drojdie inactiva drojdie inactiva
Uncategorized4 zile ago

Cum imbunatateste drojdia inactiva aluaturile dospite

Drojdia inactiva, cunoscuta ca si drojdie dezactivata sau „nutritional yeast”, nu actioneaza ca si agent de crestere in aluaturile dospite....

Eveniment4 zile ago

Raportul pe care ORICE companie trebuie sa il trimita: risti amenzi uriase daca nu o faci!

Sunt multe obligatii pe care le ai in calitate de persoana juridica, mai ales de ordin birocratic. Insa, atunci cand...

Afaceri5 zile ago

Ritualuri pentru începerea anului școlar

Deschiderea unui nou an școlar este un eveniment așteptat de mulți elevi, chiar dacă acest lucru coincide cu finalizarea vacanței...

Eveniment5 zile ago

Vrei ca animalul tău de companie să aibă o creștere armonioasă? Iată aici câteva sfaturi importante de care trebuie să ții cont pentru câinele tău!

Să îți achiziționezi un câine nu este o decizie foarte simplă. Aceasta îți va schimba viața radical, deoarece în locuința...

ferestre termopan ferestre termopan
Social5 zile ago

5 beneficii pentru ferestre termopan cu geam dublu

Gama de ferestre termopan si usile cu geam dublu se diferentiaza de restul datorita faptului ca sunt formate din doua...

Eveniment5 zile ago

Ce metode chirurgicale te pot ajuta să îți mărești și să îți îngrosi penisul?

Faloplastia (sau penoplastia) este o procedură chirurgicală intimă care permite mărirea penisului. Pacienții care doresc îngroșarea sau prelungirea penisului au...

Haine sport Haine sport
Social7 zile ago

Haine sport pentru sezonul rece

Îți place la nebunie să faci sport, și mai ales, să faci sport în natură? Nu ştii ce haine sport...

Ferestre termopan Ferestre termopan
Social7 zile ago

Ferestre termopan, piesa cheie în amenajarea băii

Ferestre termopan sunt o alegere inspirată pentru a fi montate în baie atât din punct de vedere al funcționalității, cât...

Știri din județo săptămână ago

Alege excelența în servicii medicale! – Centrul Medical Gh Iliev Iași

La Centrul Medical Gh Iliev din Iași este creat un mediu concentrat pe oameni și nevoile acestora. Oferă un spectru...

Socialo săptămână ago

Importanța screening-ului și a diagnosticului prenatal

Ce sunt testele prenatale? Testele prenatale sunt teste efectuate în timpul sarcinii pentru a verifica starea de sănătate a femeii...

Uncategorizedo săptămână ago

Articole vestimentare perfecte pentru barbati in sezonul rece

Toamna aduce cu sine temperaturi scazute care se vor resimti pentru cel putin cateva luni. Chiar daca nu este vorba...

Evenimento săptămână ago

Anunț de începere a implementării proiectului societății PRO MAYS SRL

24.11.2022 Anunț de începere a implementării proiectului societății PRO MAYS SRL PRO MAYS S.R.L anunță lansarea proiectul cu titlul ”Granturi...

Motofierăstrău Motofierăstrău
Socialo săptămână ago

Motofierăstrău electric sau pe benzină: pro şi contra

Alegerea unui motofierăstrău nu este întotdeauna un lucru uşor de făcut. Mai ales când există atât de multe modele pe...

Știrile Săptămânii