Connect with us

Eveniment

Capul corupției în Europa, decorat cu cea mai înaltă distincție oferită de statul român | IasiAZI.ro

Published

on

Ilham Aliyev este cel de-al patrulea şi actualul preşedinte al Azerbaijanului, fiind în funcţie din 2003 Este deseori criticat că ar conduce ţara într-un mod autoritar şi uneori este descris de analişti şi comentatori politici ca fiind „capul corupţiei în Europa. Guvernul Aliev a fost clasat de Transparency International printre cele mai corupte din Europa. În 2004 a primit de la statul român Ordinul naţional „Steaua României” este cel mai vechi ordin naţional. În 2009 Aliyev a fost inclus în cartea 500 cei mai influenţi musulmani din lume.

Avere considerabilă

Familia prezidenţială azeră şi-a extins influenţa în toate sectoarele economice iar averea obtinuta este una considerabilă. Pe insulele artificiale în formă de palmier – Palm Jumeirah din Dubaï, era inaugurat în 2013 hotelul de cinci stele – Sofitel Dubaï Palm Resort and Spa. Hotelul are 360 de camere poziţionate de-a lungul unor cascade de apă şi dispune de o grădină verticală. Unele dintre cele 182 de apartamente dispun de propria lor piscină.

Dar clienţii care petrec aici un sejur nu sunt la curent că dorm în realitate la familia preşedintelui Republicii Azerbaidjan, Ilham Aliev.

Ilham Aliev este preşedinte de aproape 15 ani, post “moştenit” de la tatăl său cu ocazia alegerilor prezidenţiale din 2003 şi reales pe funcţie în 2013.

 

Informaţiile jurnaliştilor de la Forbidden Stories au scos la iveală că hotelul, parte a grupului francez AccorHotels este construit pe un teren aparţinând unei companii a celor două fiice ale preşedintelui azer. Este o societate ecran ce îşi are contul în opaca bancă malteză Pilatus Bank. Aici sunt adăpostite profiturile provenite din activitatea hotelului Sofitel Palm din Dubaï cât şi din ansamblul activităţilor imobiliare derulate de família Aliev în Emiratele Arabe Unite.

Banca este condusă de un iranian reţinut în luna martie în Statele Unite pentru că a încălcat sancţiunile americane. Pilatus Bank adăposteşte activele copiiilor mai multor demnitari ai regimului azer, precum dezvăluia, înainte să fie omorâtă, jurnalista malteză Daphne Caruana Galizia iar ancheta jurnaliştilor de la Forbidden Stories o confirmă.

Toate conturile deschise în această bancă au fost îngheţate, la iniţiativa unui supervizor bancar maltez.AccorHotels, care girează complexul de lux în cadrul unui parteneriat comercial încheiat cu familia Aliev nu a dorit să comenteze ancheta. A precizat că în materie de “luptă contra spălării banilor, grupul supervizează fluxul financiar care ar putea avea o origine ori o destinaţie delictuală ».

Mai mult, există încă un hotel situat în Dubai, din grupul AccorHotels, care este girat, sub franciză, de o societate care aparţine şi ea familiei prezidenţiale azere.

 

Transparency International notează că familia prezidenţială azeră şi-a extins influenţa în toate sectoarele economice iar averea obtinuta este una considerabilă.

Ancheta jurnaliştilor arată că familia Aliev şi apropiaţi ai lor, printre care şi copiii unui ministru azer extrem de important – ministrul pentru Urgenţe, deţin în realitate zeci de proprietăţi de lux pe insula sub formă de palmier din Dubai. Valoarea acestor proprietăţi depăşeşte 107 milioane de euro. Au fost depistate totodată numeroase alte active cumpărate în secret de responsabili din Azerbaidjan, de-a lungul Uniunii Europene prin intermediul unor societăţi ecran create în Malta. Toate au conturile în aceeaşi bancă malteză  – Pilatus Bank.

Este vorba de o proprietate de 3,7 milioane de euro în Spania, investiţii de mai multe milioane în societăţi franceze de lux. Beneficiarii reali sunt copiii aceluiaşi ministru azer de Urgenţe.Si aceştia au refuzat să vorbească cu jurnaliştii şi nu au confirmat lista activelor deţinute în Dubai şi Europa pe motiv că doresc să îşi menţină secrete proprietăţile din motive de securitate.

SURSA: RFI

 

IasiAZI.ro

Facebook Comments
Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Eveniment

Bucuria verde cu #focustogreenecolife in 2021

Published

on

By

Focus to green eco life, eveniment sustinut de Aqua Carpatica, te-a invitat si pe parcursul anului 2021 la actiuni constiente si intentionate legate de natura, pentru a ingriji partea vie si verde a planetei. Fie ca a fost vorba de oameni, de natura sau de animale, cu totii, impreuna, ne putem uni pentru a ne purta de grija reciproc si a avea o viata mai buna, sub sigla #focustogreenecolife.
Cerceteaza si tu viata vazuta prin prisma elementelor ce creeaza ecosistemul viu care ne inconjoara. Fa o actiune intentionata, voluntara, prin care sa aduci o schimbare pozitiva in mediul in care traiesti.
Afla cat de importanta este apa, ca resursa vitala pentru viata noastra si pentru pamant.

Poti accesa articolele despre evenimentele #focustogreenecolife si informatii legate de ape si viata verde a planetei, pe blogul proiectului https://focustogreenecolife.wordpress.com/
Desi actiunile noastre constiente pot fi modeste, acestea sunt menite sa transmita un mesaj.
Ne dorim ca si tu sa fii mereu informat, astfel incat sa devii constient de importanta atitudinii personale fata de mediul inconjurator, care sustine viata pe Pamant.
Evenimentul lunar “Focus to Green-ECO-Life”, sustinut de Aqua Carpatica, este organizat de Focus to Life (focustolife.ro), in parteneriat cu Clubul Media (clubulmedia.ro) și Portalul PR Spiritual TOT CEEA CE ESTE (totceeaceeste.ro).

Facebook Comments
Continue Reading

Eveniment

Anunt de finalizare a implementarii proiectului societatii SC Serenaris Investment SRL

Published

on

By

comunicat de presa

20.01.2022

Anunț de finalizare a implementării proiectului societății SC Serenaris Investment SRL

SC Serenaris Investment SRL anunta finalizarea proiectului cu nr RUE 12729 în-scris în cadrul Măsurii ”Granturi pentru capital de lucru”, instituită prin OUG nr 130/2020.
Proiectul s-a derulat începând cu data semnării contractului de finanțare cu Mi-nisterul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri/ AIMMAIPE , respectiv 30.07.2021.

Obiectivul proiectului îl reprezintă sprijinirea SC Serenaris Investment SRL
Proiectul are printre principalele rezultate, următoarele:
-menținerea activității pe o perioada de minim 6 luni,
-menținerea numărului locurilor de munca față de data depunerii cererii, pe o perioadă de minimum 6 luni, la data acordării granturilor.

Valoarea proiectului este de 487.336,83 lei (valoarea totala) din care: 423.771,15 lei grant si 63.565,68 lei cofinanțare.

Proiect cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operaţional Competitivitate 2014-2020

SERENARIS INVESTMENT SRL

Persoană de contact:
Cornelia-Serena Pasca,
0725352463
pasca_cornelia@yahoo.com

Facebook Comments
Continue Reading

Eveniment

Anunt de finalizare a implementarii proiectului societatii SC INTERNATIONAL PAPER BUSINESS SRL

Published

on

By

comunicat de presa

 

18.01.2022

Anunț de finalizare a implementării proiectului societății  SC INTERNATIONAL PAPER BUSINESS SRL

SC INTERNATIONAL PAPER BUSINESS SRL anunță finalizarea proiectului cu nr RUE 10126 înscris în cadrul Măsurii ”Granturi pentru capital de lucru”, instituită prin OUG nr 130/2020.

Proiectul s-a derulat începând cu data semnării contractului de finanțare cu Ministerul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri/ AIMMAIPE, respectiv 02.08.2021.

Obiectivul proiectului îl reprezintă sprijinirea SC INTERNATIONAL PAPER BUSINESS SRL

Proiectul are printre principalele rezultate, următoarele:

-menținerea activității pe o perioada de minimum 6 luni,

-menținerea numărului locurilor de munca față de data depunerii cererii, pe o perioadă de minimum 6 luni de la data acordării granturilor.

Valoarea proiectului este de 834813.75 lei (valoarea totala) din care: 725925 lei grant si 108888.75 lei cofinanțare.

Proiect cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operaţional Competitivitate 2014-2020

SC INTERNATIONAL PAPER BUSINESS SRL

Persoană de contact:

Bodea Nicoleta-Ines

ipbpolus@yahoo.com

Facebook Comments
Continue Reading

Parteneri

Ultimile stiri locale

Eveniment2 zile ago

Bucuria verde cu #focustogreenecolife in 2021

Focus to green eco life, eveniment sustinut de Aqua Carpatica, te-a invitat si pe parcursul anului 2021 la actiuni constiente...

Eveniment2 zile ago

Anunt de finalizare a implementarii proiectului societatii SC Serenaris Investment SRL

20.01.2022 Anunț de finalizare a implementării proiectului societății SC Serenaris Investment SRL SC Serenaris Investment SRL anunta finalizarea proiectului cu...

Social2 zile ago

Motofierastraie Rotakt cu carburator Walbro

Motofierăstraiele moderne sunt adaptate pentru a se potrivi fiecărui utilizator şi a condițiilor de lucru specifice. Înainte de a cumpăra...

Social3 zile ago

Ce beneficii obtii la inlocuirea ferestrelor vechi

Ferestrele vechi din lemn care v-au servit multi ani ar trebui totusi inlocuite cu altele noi din PVC din mai...

Eveniment4 zile ago

Anunt de finalizare a implementarii proiectului societatii SC INTERNATIONAL PAPER BUSINESS SRL

  18.01.2022 Anunț de finalizare a implementării proiectului societății  SC INTERNATIONAL PAPER BUSINESS SRL SC INTERNATIONAL PAPER BUSINESS SRL anunță...

Eveniment4 zile ago

Plexiglas – cum îți va ușura munca de zi cu zi?

O poziție organizată corespunzător la locul de muncă, este una dintre bazele muncii eficiente. Această regulă se aplică practic oricărei activități,...

Afaceri4 zile ago

Plexiglas pentru perete pentru casă și local

Cum să reîmprospătezi rapid interiorul Sticla acrilică, sau așa-numitul plexiglas, este un material cu multe avantaje. Datorită faptului că este netoxic,...

Afaceri5 zile ago

Plexiglas – cum îți va ușura munca de zi cu zi?

O poziție organizată corespunzător la locul de muncă, este una dintre bazele muncii eficiente. Această regulă se aplică practic oricărei activități,...

Afaceri5 zile ago

Ce abilități ai nevoie pentru a fi bucătar?

Ce abilități ai nevoie pentru a fi bucătar? Alegerea de a începe o carieră ca bucătar este ceva ce oricine...

Eveniment6 zile ago

Ministrul Culturii, Lucian Romașcanu, s-a infectat cu noua tulpină de coronavirus

Ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu, a anunțat joi, 13 ianuarie, că a fost confirmat cu COVID-19. Ministrul este vaccinat cu două...

Eveniment6 zile ago

Care este importanța unei uniforme de bucătar în ospitalitate?

Multe locuri de muncă aleg să adopte o uniformă de personal, inclusiv retail, asistență medicală și medii de producție. Chiar...

Cultură6 zile ago

Care este importanța unei uniforme de bucătar în ospitalitate?

Multe locuri de muncă aleg să adopte o uniformă de personal, inclusiv retail, asistență medicală și medii de producție. Chiar...

Afacerio săptămână ago

Ce poartă bucătarul șef în husa sa de tip roll ?

Ce poartă bucătarul șef în husa sa de tip roll ? Având un set de cuțite pe care le cunoașteți...

Evenimento săptămână ago

Izolarea termică a ferestrelor – o modalitate de a reduce facturile

În multe cazuri, izolarea întregii clădiri este fie imposibilă, fie foarte costisitoare. Dacă ai un apartament într-un bloc, de obicei nu...

Afacerio săptămână ago

Izolarea termică a ferestrelor – o modalitate de a reduce facturile

În multe cazuri, izolarea întregii clădiri este fie imposibilă, fie foarte costisitoare. Dacă ai un apartament într-un bloc, de obicei nu...

Administrație localăo săptămână ago

Evoluția șorțurilor de-a lungul istoriei

Evoluția șorțurilor de-a lungul istoriei Obiceiul de a purta un șorț a fost împrumutat de la est și de la...

Știrile Săptămânii