Connect with us

Eveniment

S-a aflat planul REAL al lui Liviu Dragnea cu REFERENDUMUL pentru familie! Dezvăluiri de ULTIMĂ ORĂ! | IasiAZI.ro

Published

on

Liviu Dragnea confiscă referendumul pentru familie! Haideţi să nu mergem la vot! Acest mesaj poate fi regăsit destul de des în ultima vreme. Și pentru că este asumat şi unii oameni pe care-i apreciez, voi analiza implicaţiile absenteismului.

 

Referendumul de modificare a Constituţiei în sensul în care „familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor”, o precizare mai exactă a formulei existente, care conţine (doar) cuvântul “soţi”, a devenit subiect de dispută politică. Cum se putea altfel?

 

Tema principală a majorităţii comentariilor potrivnice acestei iniţiative este că referendumul este o creaţie a lui Liviu Dragnea & Co şi de aceea trebuie boicotat. O afirmaţie care face carieră pe reţelele sociale, găsind numeroşi adepţi. Ceea ce se întâmplă în realitate, este faptul că în mod “subtil”, partizanii boicotării referendumului intră într-o logică a radicalismului, transformând şi această temă într-un soi de exerciţiu de luptă de clasă.

 

 

Personal, am anunţat public că voi merge la referendum şi că voi vota DA, pentru că aşa cred că trebuie să procedez ca tată interesat de modul în care va arăta societatea pe care o lăsăm copiilor noştri. Atitudinea mea nu înseamnă că sunt împotriva vreunei minorităţi sexuale, sau că încerc să le iau din drepturi. Pe care de altfel încă nu le au în România.

 

Este pur şi simplu un răspuns la starea de confuzie care bântuie prin lumea largă, un răspuns pe care o societate responsabilă trebuie să-l dea unor întrebări puse de o generaţie mult mai tehnologizată, dar şi mai ruptă de viaţa reală. Iar acum avem posibilitatea să le arătăm ce înseamnă să alegi, de a spune DA sau NU.

 

 

Aceasta ar trebui să fie tema dezbaterii publice, nu implicarea lui Liviu Dragnea, a PSD-ALDE în organizarea referendumului, un act „contabil” al unei iniţiative civice.

 

Vreau să mai spun încă o dată că pe mine nu mă interesează cine-l organizează, ci rezultatul referendumului. Aş vrea să văd că sunt combătut cu argumente serioase, că trebuie să dau răspunsuri serioase, nu să tot scriu numele liderului PSD în răspunsurile pe care le dau pe Facebook.

 

Aş vrea să văd că influencerii ne anunţă că românii vor veni la vot în număr mare pentru a lua o decizie legată de viitorul copiilor lor. Nu că sunt îndemnat să nu mă duc la vot pentru că hotărârea de guvern va fi semnată de Viorica Dăncilă. O asemenea abordare ne arată nivelul scăzut de cultură politică, mentalitatea tribală pe care folosim în judecarea momentelor importante ale istoriei.

 

Dacă vreţi, se poate face o paralelă cu sărbătorirea Anului Centenar, un moment istoric împănat cu tot soiul de festivităţi şi proiecte dezlânate, în care partizanatul politic înseamnă tăierea unei hălci cât mai mari din bugetele alocate, fără a avea nici un plan coerent, fără cea mai mică preocupare faţă de rezultatul acestuia. Rezultatul previzibil este că nimeni nu va învăţa nimic din ceea ce a însemnat perioada Marelui Război, zbuciumul anilor 1918-1919.

 

Revenind la implicarea PSD-ALDE în această operaţiune vreau să spun că mi se pare de o stupizenie fără margini reacţia acelor partide care au anunţat că vor vor boicota referendumul, neînţelegând că aşa intră în jocul politic şi îi dau pe tavă lui Liviu Dragnea toate oportunităţile strategice şi de imagine.

 

 

Ce-i împiedică pe liberalii lui Liviu Orban să preia iniţiativa? Doar au votat alături de alţi parlamentari pentru organizarea referendumului. Au altă părere, cred că familia se întemeiază (doar) pe soţi, care la un moment dat pot fi doi bărbaţi sau două femei? Dacă este aşa, au dreptate să boicoteze, deşi mai cinstit ar fi să voteze NU.

Dar dacă nu cred asta, fac o prostie imensă neimplicându-se în organizare. La fel consider şi în privinţa celorlalţi, de la Dacian Cioloş la Victor Ponta, trecând prin USR. Deşi în cazul ultimilor am unele certitudini privind perspectiva lor asupra familiei.

Lăsându-l singur pe Liviu Dragnea în organizarea şi asumarea opţiunii de participare la vot, toţi ceilalţi lideri politici greşesc tactic. De fapt, au greşit atunci când au ignorat proiectul de lege depus la Parlament din 23 mai 2016, mai ales dacă ne amintim că guvernul lui Dacian Cioloş a stat la putere până în data de 4 ianuarie 2017.

Greşesc şi strategic întrucât pun Biserica Ortodoxă Română într-o postură ciudată, de a fi aliată cu PSD, deşi nu-şi doreşte acest lucru. Iar democratic ignoră semnăturile a trei milioane de oameni care şi-au dorit ca acest referendum să aibă loc.

 

Sfătuit de consilierii săi, Liviu Dragnea s-a urcat pe acest val. Numai că nu este bătălia lui, ci a milioane de români. A celor interesaţi de viitorul copiilor lor, de modul în care modelăm o societate pentru anii care vin. Nu este problema noastră, ci a lor, a copiilor noştri.

Spunem că suntem preocupaţi de educaţia lor, dar atunci când se pune problema unei dezbateri privind viitorul lor, unii preferă să anunţe că nu participă. Și ei ce să înveţe din asta? Că mai bine tac, stau acasă…

Ceea ce încercăm aici, în „Evenimentul Zilei”, este încurajarea unor discuţii, indiferent de punctul de vedere exprimat. Pentru că va veni un moment în care ideea unei schimbări se va vehicula din nou şi atunci vom şti că am lăsat premisele unei dezbateri de substanţă.

Poate că ne-am obişnuit prea mult cu directivele europene, cu politicienii care gândesc în locul nostru. Dar acum putem decide direct dacă suntem de acord sau nu cu o schimbare istorică.

 

„Modificarea Constituţiei în sensul definirii celei mai importante instituţii din istoria omenirii nu reprezintă o barieră pentru alte schimbări, ci doar obligă la un examen la nivel naţional a unor alte modificări de substanţă ale societăţii. Adică, dacă Codul Civil, care conţine aceleaşi precizări, poate fi modificat într-o conjunctură parlamentară mult mai relaxată, de către 200-250 de oameni, pentru modificarea Constituţiei va fi tot timpul nevoie de votul a milioane de români.

Aici cred că este adevărata miză a referendumului şi aş vrea să-i rog pe cei care propovăduiesc neparticiparea la vot să se gândească dacă soarta familiei merită ca în viitor să ajungă la mâna unei minorităţi în care sigur nu au încredere: parlamentarii.”, a scris Dan Andronic.

IasiAZI.ro

Facebook Comments
Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Eveniment

Bucuria verde cu #focustogreenecolife in 2021

Published

on

By

Focus to green eco life, eveniment sustinut de Aqua Carpatica, te-a invitat si pe parcursul anului 2021 la actiuni constiente si intentionate legate de natura, pentru a ingriji partea vie si verde a planetei. Fie ca a fost vorba de oameni, de natura sau de animale, cu totii, impreuna, ne putem uni pentru a ne purta de grija reciproc si a avea o viata mai buna, sub sigla #focustogreenecolife.
Cerceteaza si tu viata vazuta prin prisma elementelor ce creeaza ecosistemul viu care ne inconjoara. Fa o actiune intentionata, voluntara, prin care sa aduci o schimbare pozitiva in mediul in care traiesti.
Afla cat de importanta este apa, ca resursa vitala pentru viata noastra si pentru pamant.

Poti accesa articolele despre evenimentele #focustogreenecolife si informatii legate de ape si viata verde a planetei, pe blogul proiectului https://focustogreenecolife.wordpress.com/
Desi actiunile noastre constiente pot fi modeste, acestea sunt menite sa transmita un mesaj.
Ne dorim ca si tu sa fii mereu informat, astfel incat sa devii constient de importanta atitudinii personale fata de mediul inconjurator, care sustine viata pe Pamant.
Evenimentul lunar “Focus to Green-ECO-Life”, sustinut de Aqua Carpatica, este organizat de Focus to Life (focustolife.ro), in parteneriat cu Clubul Media (clubulmedia.ro) și Portalul PR Spiritual TOT CEEA CE ESTE (totceeaceeste.ro).

Facebook Comments
Continue Reading

Eveniment

Anunt de finalizare a implementarii proiectului societatii SC Serenaris Investment SRL

Published

on

By

comunicat de presa

20.01.2022

Anunț de finalizare a implementării proiectului societății SC Serenaris Investment SRL

SC Serenaris Investment SRL anunta finalizarea proiectului cu nr RUE 12729 în-scris în cadrul Măsurii ”Granturi pentru capital de lucru”, instituită prin OUG nr 130/2020.
Proiectul s-a derulat începând cu data semnării contractului de finanțare cu Mi-nisterul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri/ AIMMAIPE , respectiv 30.07.2021.

Obiectivul proiectului îl reprezintă sprijinirea SC Serenaris Investment SRL
Proiectul are printre principalele rezultate, următoarele:
-menținerea activității pe o perioada de minim 6 luni,
-menținerea numărului locurilor de munca față de data depunerii cererii, pe o perioadă de minimum 6 luni, la data acordării granturilor.

Valoarea proiectului este de 487.336,83 lei (valoarea totala) din care: 423.771,15 lei grant si 63.565,68 lei cofinanțare.

Proiect cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operaţional Competitivitate 2014-2020

SERENARIS INVESTMENT SRL

Persoană de contact:
Cornelia-Serena Pasca,
0725352463
pasca_cornelia@yahoo.com

Facebook Comments
Continue Reading

Eveniment

Anunt de finalizare a implementarii proiectului societatii SC INTERNATIONAL PAPER BUSINESS SRL

Published

on

By

comunicat de presa

 

18.01.2022

Anunț de finalizare a implementării proiectului societății  SC INTERNATIONAL PAPER BUSINESS SRL

SC INTERNATIONAL PAPER BUSINESS SRL anunță finalizarea proiectului cu nr RUE 10126 înscris în cadrul Măsurii ”Granturi pentru capital de lucru”, instituită prin OUG nr 130/2020.

Proiectul s-a derulat începând cu data semnării contractului de finanțare cu Ministerul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri/ AIMMAIPE, respectiv 02.08.2021.

Obiectivul proiectului îl reprezintă sprijinirea SC INTERNATIONAL PAPER BUSINESS SRL

Proiectul are printre principalele rezultate, următoarele:

-menținerea activității pe o perioada de minimum 6 luni,

-menținerea numărului locurilor de munca față de data depunerii cererii, pe o perioadă de minimum 6 luni de la data acordării granturilor.

Valoarea proiectului este de 834813.75 lei (valoarea totala) din care: 725925 lei grant si 108888.75 lei cofinanțare.

Proiect cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operaţional Competitivitate 2014-2020

SC INTERNATIONAL PAPER BUSINESS SRL

Persoană de contact:

Bodea Nicoleta-Ines

ipbpolus@yahoo.com

Facebook Comments
Continue Reading

Parteneri

Ultimile stiri locale

Evenimento zi ago

Bucuria verde cu #focustogreenecolife in 2021

Focus to green eco life, eveniment sustinut de Aqua Carpatica, te-a invitat si pe parcursul anului 2021 la actiuni constiente...

Eveniment2 zile ago

Anunt de finalizare a implementarii proiectului societatii SC Serenaris Investment SRL

20.01.2022 Anunț de finalizare a implementării proiectului societății SC Serenaris Investment SRL SC Serenaris Investment SRL anunta finalizarea proiectului cu...

Social2 zile ago

Motofierastraie Rotakt cu carburator Walbro

Motofierăstraiele moderne sunt adaptate pentru a se potrivi fiecărui utilizator şi a condițiilor de lucru specifice. Înainte de a cumpăra...

Social3 zile ago

Ce beneficii obtii la inlocuirea ferestrelor vechi

Ferestrele vechi din lemn care v-au servit multi ani ar trebui totusi inlocuite cu altele noi din PVC din mai...

Eveniment4 zile ago

Anunt de finalizare a implementarii proiectului societatii SC INTERNATIONAL PAPER BUSINESS SRL

  18.01.2022 Anunț de finalizare a implementării proiectului societății  SC INTERNATIONAL PAPER BUSINESS SRL SC INTERNATIONAL PAPER BUSINESS SRL anunță...

Eveniment4 zile ago

Plexiglas – cum îți va ușura munca de zi cu zi?

O poziție organizată corespunzător la locul de muncă, este una dintre bazele muncii eficiente. Această regulă se aplică practic oricărei activități,...

Afaceri4 zile ago

Plexiglas pentru perete pentru casă și local

Cum să reîmprospătezi rapid interiorul Sticla acrilică, sau așa-numitul plexiglas, este un material cu multe avantaje. Datorită faptului că este netoxic,...

Afaceri5 zile ago

Plexiglas – cum îți va ușura munca de zi cu zi?

O poziție organizată corespunzător la locul de muncă, este una dintre bazele muncii eficiente. Această regulă se aplică practic oricărei activități,...

Afaceri5 zile ago

Ce abilități ai nevoie pentru a fi bucătar?

Ce abilități ai nevoie pentru a fi bucătar? Alegerea de a începe o carieră ca bucătar este ceva ce oricine...

Eveniment6 zile ago

Ministrul Culturii, Lucian Romașcanu, s-a infectat cu noua tulpină de coronavirus

Ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu, a anunțat joi, 13 ianuarie, că a fost confirmat cu COVID-19. Ministrul este vaccinat cu două...

Eveniment6 zile ago

Care este importanța unei uniforme de bucătar în ospitalitate?

Multe locuri de muncă aleg să adopte o uniformă de personal, inclusiv retail, asistență medicală și medii de producție. Chiar...

Cultură6 zile ago

Care este importanța unei uniforme de bucătar în ospitalitate?

Multe locuri de muncă aleg să adopte o uniformă de personal, inclusiv retail, asistență medicală și medii de producție. Chiar...

Afacerio săptămână ago

Ce poartă bucătarul șef în husa sa de tip roll ?

Ce poartă bucătarul șef în husa sa de tip roll ? Având un set de cuțite pe care le cunoașteți...

Evenimento săptămână ago

Izolarea termică a ferestrelor – o modalitate de a reduce facturile

În multe cazuri, izolarea întregii clădiri este fie imposibilă, fie foarte costisitoare. Dacă ai un apartament într-un bloc, de obicei nu...

Afacerio săptămână ago

Izolarea termică a ferestrelor – o modalitate de a reduce facturile

În multe cazuri, izolarea întregii clădiri este fie imposibilă, fie foarte costisitoare. Dacă ai un apartament într-un bloc, de obicei nu...

Administrație localăo săptămână ago

Evoluția șorțurilor de-a lungul istoriei

Evoluția șorțurilor de-a lungul istoriei Obiceiul de a purta un șorț a fost împrumutat de la est și de la...

Știrile Săptămânii