Connect with us

Eveniment

Brandul care produce cel mai complicat ceas de lux din lume | IasiAZI.ro

Published

on

Înca de la începuturile industriei ceasurilor, maestri orologieri au încercat sa creeze piese cât mai complicate si mai interesante din punct de vedere tehnic. Împinsi de dorinta clientilor de a detine ceasuri cu care sa epateze, ceasornicarii au ajuns la detalii si componente care uimesc chiar si în ziua de astazi. Este de notorietate, de exemplu, lupta dintre industriasii anilor de început ai secolului XX, James Packard si Henry Graves Jr. pentru cel mai complicat ceas. Amândoi au solicitat companiei Patek Philippe piese care sa „rupa gura târgului”, iar unul dintre acestea, denumit sugestiv Supercomplication, a fost vândut la finalul anului trecut, la licitatie, pentru exorbitanta suma de 23,2 milioane de franci elvetieni (21 mil. euro). Patek Philippe Henry Graves Spercomplication avea, în 1933, nu mai putin de 24 de complicatii, iar pentru realizarea lui producatorul elvetian a avut nevoie de opt ani – trei pentru design si cinci pentru dezvoltare si asamblare. Ramas în cataloagele casei de licitatii Sotheby`s sub titulatura de „cel mai scump ceas vândut vreodata”, Supercomplication pare sa fi fost piesa care a dat celor de la Vacheron Constantin ideea de a crea ceva chiar mai complex si mai exclusivist pentru a aniversa împlinirea a 260 de ani de la nasterea companiei. Astfel, pe 17 septembrie 2015, manufactura elvetiana cu sediul în Plan-les-Ouates, Geneva, a prezentat un ceas care face din Supercomplication o simpla piesa de muzeu. Asta pentru ca Vacheron Constantin Reference 57260 are cu exact 33 de complicatii în plus fata de ceasul creat de Patek Philippe pentru Henry Graves Jr.

 

Cel mai complicat ceas din lume, inestimabil

Conform celor de la Vacheron Constantin, noua vedeta a ceasornicariei mondiale are nu mai putin de 2.800 de componente, iar pentru realizarea acestui ceas cu 57 de complicatii au muncit trei maestri ceasornicari mai bine de opt ani. Ascunse într-o carcasa din aur de 18 carate cu un diametru de 98 mm si o grosime de 50,55 mm, componentele Reference 57260 sunt atât de complex îmbinate încât multe dintre acestea pot fi observate doar dupa o îndelunga cercetare cu lupa. Nici afisarea celor 57 de complicatii nu a fost simpla, ceasul având nevoie nu de una ci de doua fete pentru a face loc tuturor acestora. Pentru multi, ideea de a prezenta pe doua cadrane informatii despre timpul din mai multe zone ale globului, calendare perpetuue, astronomice, religioase sau lunare, alaturi de cronograf, tourbillon pe trei axe cu balancier sferic si esapament si sonerii dintre care una imita clopotul de la catedrala Westminster, poate parea fara logica. Exista însa în aceasta lume – asa cum a aratat povestea lui Supercomplication – contemporani care îsi doresc sa fie proprietarii unor vârfuri ale tehnologiei pe care nimeni altcineva sa nu le poata avea. Desigur, asta implica si detinerea în conturi a sumei necesare unei astfel de achizitii. În cazul impresionantului Vacheron Constantin Reference 57260 despre banii aferenti achizitiei  nu sunt disponibile multe detalii. Doar ca ceasul a fost realizat la comanda unui colectionar care îsi doreste sa ramâna anonim. Cu toate acestea, luând în calcul piese în care se gasesc, disparate, complicatiile existente în Reference 57260, pretul total al acestei minuni a tehnicii ar trebui sa depaseasca suma de 5 milioane de euro. Este, desigur, doar o evaluare care poate fi depasita cu mult de realitate, ceasul fiind mai degraba inestimabil.

O marca, zece colectii

 

În oferta actuala a casei Vacheron Constantin se afla zece colectii, una mai spectaculoasa decât cealalta. Atât din punctul de vedere al maiestriei cu care sunt realizate piesele si a gradului de tehnologie si arta înglobate, cât si al pretului. Astfel, doritorii de ceasuri de lux care – conform lui Lars Oehlmann, directorul general al Vacheron Constantin Northern Europe –  pastreaza nealterat un echilibru perfect între maiestria tehnica si eleganta proiectarii, precum si un nivel ridicat de finisare, pot alege dintre piesele care compun colectiile Patrimony, Traditionnelle, Harmony, Malte, Quai de L`Ile, Overseas, 1972, Historiques, Heures Creatives si Metiers d`Art.

Spiritul „Haute Horlogerie”

Pasonatii de ceasuri, asa-numitii „aficionados”, stiu deja ca detinerea în propria colectie a unui Vacheron Constantin garanteaza includerea în cercurile selecte ale celor care, pe lânga patima, au si lo lejeritate financiara de invidiat. Asta pentru ca luxul se masoara în bani, dar mai ales, în eleganta si bun gust. Iar casa elvetiana producatoare de ceasuri reprezinta esenta acestor trei termeni, la care trebuie adaugate, conform lui Juan-Carlos Torres, CEO al Vacheron Constantin, „trei concepte fundamentale ale marcii: tehnica perfecta, estetica armonioasa si inspirata si nivelul ridicat de finisare.” De altfel, acelasi CEO aminteste ca aceste caracteristici se afla la baza istoriei de peste 260 de ani a manufacturii. 

 

Pe 17 septembrie 1755, un maestru ceasornicar în vârsta de doar 24 de ani angaja în atelierul sau primul ucenic. Contractul semnat de Jean-Marc Vacheron este primul document care atesta înfiintarea manufacturii care, în acelasi an, prezenta primul ceas de buzunar pe mecanismul caruia se observa clar inscriptia J: M: Vacheron A GENEVE. Pentru a îsi putea vinde produsele, Vacheron avea nevoie de un sediu în zona „buna” a Genevei, acolo unde alti cabinotieri încercau sa îsi dezvolte si ei afacerile. Doar ca manufacturile de atunci avea o cu totul alta organizare fata de cele actuale. Atelierul de lucru se afla, de obicei, la ultimul etaj al unei cladiri care gazduia si familia proprietarului afacerii. Asta pentru ca lucratorii sa poata beneficia de fiecare raza de lumina disponibila în timpul zilei. În timp, observând ca urcarea clientilor pâna la ultimul etaj pentru a discuta detaliile unei comenzi nu este tocmai utila, Jean-Marc Vacheron a decis sa amplaseze la etajul întâi al casei un cabinet destinat exclusiv negocierilor cu clientii. Un detaliu care s-a dovedit rapid foarte apreciat pentru intimitatea oferita celor care plateau sume importante în schimbul unui ceas.

 

 

În 1785, Abraham Vacheron, fiul lui Jean-Marc, preia afacerea tatalui sau si reuseste sa o tina în viata în ciuda greutatilor generate de Revolutia Franceza si ocuparea Genevei. Cinci ani mai târziu, apare primul ceas semnat Vacheron care avea, pe lânga cadranul care afisa ora si minutele, o complicatie. O noua generatie a familiei Vacheron, reprezentata de nepotul acestuia, Jacques Barthélémi, continua traditia si, în 1819, îl coopteaza în companie pe François Constantin, un comerciant versat îndragostit de ceasuri. Astfel ia nastere atât compania Vacheron Constantin cât si motto-ul acesteia „Faire mieux si possible ce qui est toujours possible”. Gratie lui François, firma devine cunoscuta în majoritatea tarilor bogate ale Europei si începe comertul la scara larga al produselor sale.

 

În 1880 simbolul marcii Vacheron Constantin devine „Crucea Malteza”. Desi poate parea doar un detaliu de marketing, acest simbol are, de fapt, legatura cu designul unei mici componente din ceasurile companiei care avea ca rol limitarea gradului în care resortul poate fi strâns. Au urmat ani de glorie ai marcii care a produs, rând pe rând, calibre si piese complete cât se poate de apreciate de cunoscatori. Din 1996, Vacheron Constantin devine parte a puternicului grup Richemont, acelasi care detine în prezent branduri precum Jaeger-LeCoultre, Lange&Sohne, IWC, Piaget, Officine Panerai, Roger Dubuis sau Baume & Mercier. Doar ca informatie suplimentara, Compagnie Financiere Richemont SA are vânzari anuale de 10,4 miliarde de euro si un profit operational de 2,6 miliarde.

Istoria, în cifre

1755 – Pe 17 septembrie, Jean-Marc Vacheron angajeaza primul sau ucenic.

1785 – Abraham Vacheron, fiul lui Jean-Marc, preia afacerea

1819 – La finalul razboialelor napoleoniene, Francois Constantin devine partener în noua companie Vacheron Constantin si preia rolul de reprezentant de vânzari.

1839 – Un mecanic genial, angajat la Vacheron Constantin pentru a gestiona productia, Georges-Auguste Leschot, a revolutionat industria ceasurilor prin dezvoltarea primei masini care realiza piese interschimbabile.

1875 – Prea înghesuita în sediul din Tour de L’Ile, compania se muta pe Rue des Moulins unde se deschide Maison Vacheron Constantin en L’Ile. Aici se afla astazi muzeul, boutique-ul, ahivele si deja vestitul „Ateliers Cabinotiers” al Vacheron Constantin.

1880 – Crucea Malteza devine simbol al marcii

1889 – Vacheron Constantin prezinta primele sale ceasuri de mâna la Expozitia Universala de la Paris

1906 – Este inaugurat primul boutique al companiei la Maison Vacheron Constantin en L’Ile

1934 – Este creat cel mai complex ceas al vremurilor pentru regele Farouk al Egiptului

1979 – Rezultatul unei munci de peste 8.700 de ore de munca meticuloasa, ceasul Kallista produs de Vacheron Constantin este considerat cel mai „stralucitor” din lume

2003 – Este prezentata colectia Egerie, dedicata femeilor.

2005 – Vacheron Constantin sarbatoreste împlinirea a 250 de ani

2008 – Colectia Quai de L’Ile este prezentata publicului

2015 – Vacheron Constantin Reference 57260 devine cel mai complicat ceas din lume

IasiAZI.ro

Facebook Comments

Eveniment

Cauzele Inflamației – Ce este și cauze comune

Published

on

By

Inflamația este un răspuns biologic natural al corpului nostru la factori de stres și agresiuni. Cu toate acestea, în unele situații, acest răspuns poate deveni cronic sau necontrolat, contribuind la dezvoltarea unor boli și afecțiuni grave. În acest articol, vom explora cauzele inflamației și cum să înțelegem mai bine acest proces biologic complex.

Ce Este Inflamația?

Inflamația este un răspuns imun și de apărare al organismului la infecții, leziuni și alte amenințări la adresa sănătății. Acest răspuns implică o serie de modificări în corp, inclusiv eliberarea de substanțe chimice inflamatorii și migrarea celulelor imune către zona afectată.

Cauze Comune Ale Inflamației:

 1. Infecții: Infecțiile bacteriene, virale și fungice pot declanșa un răspuns inflamator pentru a elimina agenții patogeni. De exemplu, când o rană se infectează, zona devine roșie, umflată și dureroasă.
 2. Leziuni și Traume: Orice formă de leziune fizică poate provoca inflamație pentru a facilita procesul de vindecare. De exemplu, când vă tăiați sau vă loviți, observați adesea că zona devine umflată și dureroasă.
 3. Boli Autoimune: În boli autoimune, sistemul imunitar atacă propriile țesuturi ale corpului, creând o inflamație cronică. Afecțiuni precum artrita reumatoidă și lupusul sunt exemple de boli autoimune.
 4. Stil de Viață și Dietă: Consumul excesiv de zahăr, alimentele procesate, alcoolul și fumatul pot contribui la inflamație cronică. De asemenea, stresul cronic poate declanșa răspunsuri inflamatorii în organism.
 5. Boli Metabolice: Boli precum diabetul de tip 2 și obezitatea sunt asociate cu inflamație cronică. Țesuturile grase ale corpului pot elibera substanțe chimice inflamatorii.
 6. Alergeni și Toxine: Alergenii din mediu, precum polenul sau praful, pot provoca reacții alergice care includ inflamație. Experiența expunerii la substanțe toxice, cum ar fi fumul de tutun sau poluarea aerului, poate declanșa, de asemenea, inflamații.
 7. Boală Cronică: Bolile cronice, cum ar fi boala inflamatorie intestinală (IBD) sau boala Crohn, implică inflamații cronice ale tractului gastrointestinal.

Impactul Inflamației Asupra Sănătății:

Inflamația acută este de obicei un răspuns benefic și necesar pentru vindecare, dar inflamația cronică poate avea efecte negative asupra sănătății:

 1. Deteriorarea Țesuturilor: Inflamația cronică poate duce la deteriorarea țesuturilor și la apariția cicatricilor.
 2. Durere: Inflamația poate provoca senzații de durere, care sunt o reacție la iritația nervilor la locul inflamației.
 3. Boli Cardiovasculare: Inflamația cronică este asociată cu un risc crescut de boli cardiovasculare, cum ar fi ateroscleroza.
 4. Boli Autoimune: Multe boli autoimune sunt caracterizate prin inflamație cronică și deteriorarea țesuturilor.
 5. Boli Metabolice: Inflamația cronică poate contribui la diabetul de tip 2 și la obezitate.

Managementul Inflamației:

Pentru a gestiona inflamația, este important să adoptați un stil de viață sănătos:

 1. Alimentație Sănătoasă: Consumați o dietă bogată în legume, fructe, cereale integrale și proteine slabe. Evitați alimentele bogate în zahăr și procesate.
 2. Exerciții Fizice: Activitatea fizică moderată poate ajuta la reducerea inflamației și la menținerea greutății corporale sănătoase.
 3. Reducerea Stresului: Gestionarea stresului prin tehnici precum meditația și yoga poate contribui la reducerea inflamației.
 4. Evitarea Factorilor de Risc: Limitați expunerea la alergeni și toxine și renunțați la obiceiurile dăunătoare, cum ar fi fumatul sau consumul excesiv de alcool.

Folosește plasturi cu antiinflamatori de la Mendo pentru o recuperare rapidă, aceștia fiind buni pentru durerea musculară, reumatică, articulară și pentru circulația sanguină.

În concluzie, inflamația este un răspuns biologic normal și necesar la diferite factori de stres, dar inflamația cronică poate contribui la apariția unor boli grave. Înțelegerea cauzelor inflamației și adoptarea unui stil de viață sănătos pot juca un rol crucial în menținerea sănătății și prevenirea unor afecțiuni asociate inflamației. Dacă aveți preocupări cu privire la inflamație sau la sănătatea dumneavoastră în general, consultați întotdeauna un medic sau specialist în domeniul sănătății.

Facebook Comments
Continue Reading

Eveniment

Foraje puturi de apă pentru nevoie casnice și nu numai

Published

on

By

Lipsa unui sistem centralizat este principala dificultate la organizarea alimentării cu apă a unei locuințe sau a unei case de vacanță. Tehnologia de foraje puturi de apă te ajută să rezolvi această problemă în mod competent și rapid. Tehnologia forării puțurilor de apă necesită nu numai anumite cunoștințe tehnice, ci trebuie să ai și o anumită pregătire pentru toate etapele muncii. Principalul lucru este alegerea tipului de puț și verificarea calității apei. La forarea puțurilor arteziene, acviferul se află sub presiune și indiferent de perioada anului, apa va fi furnizată constant și în volum suficient. Durata de viață a unei astfel de surse de apă este în medie de 50 de ani. Există tehnologii care permit forarea puțurilor prin nisipisuri de suprafata. Procesul de foraj nu durează o perioadă semnificativă de timp. Adâncimea unei astfel de structuri ajunge la 35 de metri, dar productivitatea sursei de apă este relativ scăzută. De asemenea, există riscul de pătrundere a apelor de suprafață, subterane și de colmatare.

Noile tehnologii permit și foraje puțuri de adancime. Adâncimea unei astfel de structuri este de până la 300 metri. Productivitatea depinde direct de locația acviferului și ideal ar fi să existe un izvor. Indiferent de echipament și tehnologie pentru forarea puțurilor, sursa de apă trebuie să fie potrivită pentru nevoile personale. Pentru rezidența permanentă, cea mai bună soluție, este puțul de adancime.

Tehnologie de foraje puturi de adâncime

Acviferele nisipoase de mare adâncime se află la o distanță de 50-300 de metri de suprafața pământului. În acest caz, debitul apei este de suficient pentru alimentarea cu apa și acest lucru este suficient pentru o cabană.

Recomandabil este să se apeleze la foraje puturi cu circulatie directa de noroi. Poți utiliza tuburi din plastic, PVC. O opțiune bună sunt aceste țevile de PVC care care rezistă perfect mișcărilor solului, iar durata lor de viață este de 30-50 de ani. Țevile din plastic sunt cele mai rezistente la coroziune.

Tehnologia de foraje puțuri în calcare

Calcarele acvifere apar neuniform și le poți întâlni la o adâncime de la 20 de metri până la 200 de metri. Cea mai comună adâncime la care se găsește apa potabilă este de 100 de metri. Datorită adâncimii semnificative a acviferului și presiunii mari subterane, un puț pe calcar poate fi un puț de presiune. De multe ori se fac și puțuri cu curgere autonomă. Toate au performanțe solide și sunt excelente pentru case rezidențiale și clădirile utilitare. Tehnologia de foraje puturi pe calcar presupune utilizarea metodelor de șoc predominant rotative și hidraulice. În roci dure, se recomandă folosirea unui ciocan pneumatic, care are un efect progresiv și reciproc asupra solului.

Puțurile arteziene dau un debit mare, apă de bună calitate și un volum necesar stabil. Pentru a realiza astfel de puțuri se utilizează tehnologia de găurire rotativă, care permite lucrătorilor profesioniști să ajungă la orizontul artezian profund. Este important să se selecteze un burghiu care se potrivește cu stratul geologic. De exemplu, pentru a găuri în roci extrem de dure, este necesar un vârf de diamant.

Tehnologia rotativă este potrivită pentru crearea unei surse de apă potabilă oriunde pe șantier. Dacă lucrarea se face corect, nici măcar calcarele nu vor complica procesul de foraj.

Testarea apei după lucrarea de foraj a puțului

nainte de forajul unui puț, este necesar să se efectueze o cercetare a zonei. Acest lucru va ajuta la determinarea calității sursei. Se recomandă ca probele de apă prelevate să fie testate într-un laborator și doar forajul executat corespunzător asigură obținerea apei potabile bune. Apa obținută în acest fel este trimisă la laborator, unde sunt analizați mai mulți indicatori: prezența acizilor, alcalinelor, metalelor, ionilor de hidrogen, mineralelor.

Există mai multe tehnologii pentru foraje puturi. Fiecare metodă are anumite nuanțe și este recomandată pentru condiții specifice. Toate tehnologiile sunt împărțite în cele care pot fi implementate manual și cele care sunt realizate cu echipamente speciale. Metoda manuală este relevantă atunci când forezi singur o sursă de apă potabilă și când ai instrumentele necesare pentru aceasta. În acest fel, se poate crea un puț de până la 30 de metri adâncime.

Forajul unui puț este un proces responsabil. Pentru a preveni consecințele neplăcute, trebuie luate în considerare toate caracteristicile importante. Durata de viață depinde direct de calitatea materialelor si a operatiilor executate Dacă este folosit incorect, chiar și o fântână arteziană bună poate fi distrusă în decurs de 5 ani. De asemenea, este important să folosești rațional sursa.

Facebook Comments
Continue Reading

Eveniment

Camera auto de bord NAVITEL R9 DUAL: Inovație și siguranță într-un singur dispozitiv

Published

on

By

NAVITEL, lider în tehnologie GPS, prezintă cu mândrie camera auto pentru bord NAVITEL R9 DUAL, o soluție avansată cu doi senzori Full HD, destinată să ofere șoferilor o experiență de înregistrare și navigare de neegalat.

Performanță video de excepție

NAVITEL R9 DUAL este echipată cu senzorul Sony 307 (STARVIS) și un procesor MSTAR 8339, garantând o calitate video full HD pentru ambele camere – frontală și din spate – în același timp. Cu un unghi de vizualizare de 170° pentru camera frontală și 136° pentru camera din spate, dispozitivul capturează detaliile cu precizie, inclusiv marginile drumului și zonele „orbite”. Senzorul super sensibil STARVIS 307 asigură o performanță deosebită în condiții de lumină scăzută.

Navigare inteligentă și alerte în timp real

Cu un modul GPS încorporat și o bază de date actualizată cu regularitate, NAVITEL R9 DUAL notifică șoferul despre restricțiile de viteză și avertismente, contribuind la o navigare eficientă și la evitarea situațiilor neplăcute.

Wi-Fi și control ușor cu Navitel DVR Center

Modulul Wi-Fi încorporat și aplicația Navitel DVR Center facilitează configurarea, actualizarea software-ului și gestionarea fișierelor direct de pe dispozitivul mobil, indiferent de sistemul de operare – iOS sau Android.

Control dual pentru securitate sporită

O caracteristică distinctivă a NAVITEL R9 DUAL este camera video Full HD pentru interiorul mașinii, oferind înregistrare și monitorizare completă a evenimentelor din spatele vehiculului. Aceasta se montează ușor pe geamul din spate cu bandă adezivă 3M, acoperind unghiurile moarte și completând astfel sistemul de supraveghere.

Baterie de mare capacitate pentru funcționare offline

Cu o baterie de 500 mAh, NAVITEL R9 DUAL poate funcționa offline și detectează automat impactul sau coliziunea în modul de parcare, pornind înregistrarea pentru protecție suplimentară. Fișierele de înregistrare sunt protejate și nu vor fi șterse în timpul suprascrierii în buclă.

Navitel DVR Player pentru gestionare eficientă a datelor

Înregistrările video sunt integrate cu traseul vehiculului, iar utilizatorii pot gestiona și edita fișierele cu ajutorul programului Navitel DVR Player pe PC.

Pentru a completa experiența, fiecare cumpărător primește un voucher pentru programul Navitel Navigator pentru dispozitivele cu sistemul de operare Android. Abonamentul anual include o licență pentru hărți din peste 45 de țări ale lumii.

NAVITEL R9 DUAL redefinește standardele în materie de camere auto pentru bord, oferind performanțe superioare, control ușor și funcționalități inovatoare pentru o experiență de conducere mai sigură și mai conectată.

Pentru mai multe informații despre NAVITEL R9 DUAL și alte produse NAVITEL, vă rugăm să vizitați website-ul nostru Navitel.com/ro.

Despre NAVITEL:

NAVITEL ocupă o poziție de vârf în furnizarea soluțiilor de navigație și monitorizare a vehiculelor, oferind o diversitate de produse și servicii de înaltă calitate destinate atât șoferilor individuali, cât și companiilor de transport la nivel global. Cu o experiență vastă și acces la tehnologii de ultimă generație, NAVITEL se implică să îmbunătățească calitatea experienței de conducere și să maximizeze siguranța pe drumurile din întreaga lume.

Website: http://www.navitel.com/roFacebook: https://www.facebook.com/p/Navitel-Romania-100065358645391/

Contact: Blogatu@gmail.com, contact@avantnet.ro

Nume Contact: Marius Calugaru

Titulatura: PR Manager

Telefon: 0785351511

Email: Blogatu@gmail.com

Website: https://perspektive.ro/

Facebook Comments
Continue Reading

Parteneri

Ultimile stiri locale

Uncategorized12 ore ago

Samsung a prezentat gama de dispozitive îmbunătățite cu AI din 2024 în cadrul evenimentului “World of Samsung”

“World of Samsung” celebrează modul în care inteligența artificială permite noi experiențe de viață conectată prin intermediul seriei de produse...

Uncategorized14 ore ago

Procesorul Nothing Phone (2a), proiectat împreună cu MediaTek

Nothing, compania de tehnologie cu sediul la Londra, a anunțat astăzi că Phone (2a) va avea un procesor personalizat Dimensity...

Uncategorizedo zi ago

Asigură-ți sursa de energie în orice situație cu generatoarele de curent pe benzină și pe motorină de pe www.motosapesicositoare.ro!

Fie că te afli în mijlocul unei pene de curent sau ai nevoie de o sursă portabilă de energie pentru...

Administrație localăo zi ago

Studiu ÎntreVecini: 65% dintre români declară că nu-și cunosc vecinii deloc sau că îi cunosc în mică măsură

65% dintre românii care locuiesc la bloc nu-și cunosc vecinii deloc sau îi cunosc în mică măsură, în timp ce...

Uncategorized3 zile ago

AOC dezvăluie o nouă generație de monitoare, redefinind eleganța pentru spațiul tău de acasă și birou

Noua serie AOC B3 include modele cu margini ultra înguste, conectivitate USB-C și rate de reîmprospătare de 100 Hz București,...

Eveniment5 zile ago

Cauzele Inflamației – Ce este și cauze comune

Inflamația este un răspuns biologic natural al corpului nostru la factori de stres și agresiuni. Cu toate acestea, în unele...

Uncategorized5 zile ago

Oportunități și Provocări în Construcții, ediția cu numărul 3!

 Îți place să fii la curent cu cele mai noi tendințe și inovații din domeniul construcțiilor? Atunci nu rata evenimentul...

Eveniment5 zile ago

Foraje puturi de apă pentru nevoie casnice și nu numai

Lipsa unui sistem centralizat este principala dificultate la organizarea alimentării cu apă a unei locuințe sau a unei case de...

Entertainment6 zile ago

Divertismentul de acasă atinge dimensiuni epice: televizorul TCL C805 este disponibl în variante de până la 98 inchi

România, 15 februarie 2024: TCL, lider de top în industria televizoarelor, este încântat să prezinte televizorul său revoluționar, TCL C805....

Uncategorized7 zile ago

OnePlus 12 și OnePlus 12R disponibile în pachete speciale pe oppostore.ro

București, 15 februarie 2024 – Cele mai noi smartphone-uri din portofoliul brandului global de tehnologie OnePlus, modelele OnePlus 12 și OnePlus...

Uncategorizedo săptămână ago

Alecsandra Roman este noul Chief Marketing Officer Voxa

București, 14 februarie 2024 – Voxa, liderul aplicațiilor de audiobook-ri și e-book-uri din România, își consolidează echipa de management regional...

Uncategorizedo săptămână ago

Festivalul IntenCity 28-30 iunie 2024

Festivalul IntenCity, aflat la cea de-a treia ediție, va avea loc în perioada 28-30 iunie 2024, în Craiova, pe două...

Evenimento săptămână ago

Camera auto de bord NAVITEL R9 DUAL: Inovație și siguranță într-un singur dispozitiv

NAVITEL, lider în tehnologie GPS, prezintă cu mândrie camera auto pentru bord NAVITEL R9 DUAL, o soluție avansată cu doi...

Uncategorizedo săptămână ago

Cum ne pregătim pentru alegerile europene din 2024

Peste 134 de milioane de oameni din Europa* vin pe TikTok în fiecare lună, iar mulți dintre aceștia vor vota...

Uncategorizedo săptămână ago

PC Garage anunță campania de Valentine’s Day “Vrei sa fiu a ta de gaming?”

București, România – 14 februarie 2024 – PC Garage, unul dintre cele mai mari magazine online de produse IT și electronice din...

Uncategorized2 săptămâni ago

Acer își extinde gama eMobility cu trotineta electrică Predator Extreme

Noi notebook-uri și monitoare Predator vor fi lansate la Intel Extreme Masters Katowice, în perioada 9-11 februarie 2024 Cuprins: Acer...

Știrile Săptămânii