Connect with us

Eveniment

Policolor a anunţat data mutării fabricii. Sute de angajaţi vor traversa oraşul | IasiAZI.ro

Published

on

„Procesul de mutare va fi încheiat în aprilie 2019, când noua fabrică va fi pusă în funcţiune. O parte dintre echipamentele fabricii din Theodor Pallady vor fi mutate pe Blvd.-ul Timişoara şi restul la fabrica Orgachim din Bulgaria. Vor fi achiziţionate şi noi echipamente. Investim 3,1 mil. euro în echipamente şi clădiri la noua fabrică din Bucureşti“, a declarat David Jordan, noul CEO al grupului Policolor-Orgachim.

Costul de mutare din Theodor Pallady în Militari a fost estimat la 5,4 mil. euro, din care achiziţia terenului reprezintă 2,3 mil. euro. Noua facilitate de producţie se construieşte pe un teren de 2,5 hectare cumpărat în ianuarie 2015 de la compania Chimester şi amplasat în spatele magazinului Dedeman Valea Cascadelor din cartierul Militari. Capacitatea de producţie a noii fabrici va creşte de la 11.000 de tone/an, cât este acum, la circa 26.000 de tone pe an. Pe lângă fabrică, Policolor va avea în Militari şi un nou depozit. Jordan a declarat pentru Capital că va păstra şi o parte din depoziele închiriate de la logisticienii KLG în Bolintin. 

Efectivul de salariaţi al Policolor va rămâne neschimbat după mutare, însă cei 350 de angajaţi vor trebui să facă naveta din estul în vestul oraşului.

„Schimbările sunt mereu dificile pentru oameni, mai ales după ce ai lucrat în aceeaşi fabrică timp de 35 de ani. Odată ce oamenii au văzut că noua fabrică se constuieşte şi a devenit o realitate au fost convinşi că mai au un viitor. Este o distanţă mare, dar ne vom asigură să ajungă acolo“, a declarat pentru Capital David Jordan.

CITIŢI ŞI Policolor se vinde după mutarea fabricii, iar banii vor fi investiţi în locuinţe

Etichetă proprie

El se aşteaptă ca dublarea capacităţii de producţie să aducă şi o creştere a vânzărilor, însă nu vrea să facă o estimare cu privire la cifra de afaceri a Policolor în România pentru anul 2018. În schimb, la nivel de grup, el previzionează un rulaj de 72 mil. euro, o creştere de aproximativ 10%. Într-un interviu acordat revistei Capital la începutul anului, Ion Florescu anticipa un ritm de creştere al vânzărilor din România similar cu cel din 2017, adică puţin sub 10%. În 2017, afacerile Policolor au fost de 28 mil. euro.

 

„Odată funcţională fabrica, ne aşteptăm ca vânzările să crească. Luăm în considerare producerea de vopsea sub etichetă proprie. Acum avem şi capacitatea necesară, iar costurile trebuie acoperite. La fabrica din Bulgaria producem vopsea cu etichetă proprie pentru ţerţe părţi din Olanda, Irlanda. Nu e o afacere uriaşă, dar este importantă“, spune Jordan, întrebat de Capital despre posibilitatea intrării pe nişa etichetelor proprii.

În ultimii ani, Policolor este prezentă în top cinci producători de vopsele după cifra de afaceri, iar Orgachim este liderul pieţei din Bulgaria.

Mina de aur

Banii necesari constuirii noii fabrici provin din vânzarea terenului din Theodor Pallady. Policolor a vândut cu 22 mil. euro terenul de 13,9 hectare către antreprenorii Raul Ciurtin şi Alina Codruţa Dobra şi Călin Gabriel Dobra. Aceştia vor construi în loc un complex comercial, potrivit informaţiilor Capital.

„Avem obligaţia să facem demolările şi curăţarea terenului. O parte din teren a fost deja curăţat, iar în ianuarie ne vom ocupa şi de restul. Tranzacţia de vânzare a întregului teren va mai dura o perioadă până la finalizarea actelor“, a mai spus David Jordan.

Policolor este unul din cele mai vechi şi mai apreciate branduri româneşti. Istoria companiei a început în 1965, când au fost puse bazele Întreprinderii de Lacuri şi Vopsele, furnizor al industriei naţionale şi al pieţei de larg consum din România. În 1990 devine societate pe acţiuni, sub denumirea SC Policolor SA. În 1997 are loc procesul de privatizare al companiei, prin achiziţia pachetului majoritar de acţiuni de către Fondul Român de Investiţii, împreună cu Romanian American Enterprise Fund, iar un an mai târziu Policolor achiziţionează pachetul majoritar de acţiuni al Orgachim JSC, cel mai mare producător de lacuri şi vopsele din Bulgaria. În prezent, din grupul Policolor mai fac parte producătorul de răşini Orgachim Resins şi producătorul de anhidride Ruse Chemicals. 

IasiAZI.ro

Facebook Comments
Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Eveniment

Bucuria verde cu #focustogreenecolife in 2021

Published

on

By

Focus to green eco life, eveniment sustinut de Aqua Carpatica, te-a invitat si pe parcursul anului 2021 la actiuni constiente si intentionate legate de natura, pentru a ingriji partea vie si verde a planetei. Fie ca a fost vorba de oameni, de natura sau de animale, cu totii, impreuna, ne putem uni pentru a ne purta de grija reciproc si a avea o viata mai buna, sub sigla #focustogreenecolife.
Cerceteaza si tu viata vazuta prin prisma elementelor ce creeaza ecosistemul viu care ne inconjoara. Fa o actiune intentionata, voluntara, prin care sa aduci o schimbare pozitiva in mediul in care traiesti.
Afla cat de importanta este apa, ca resursa vitala pentru viata noastra si pentru pamant.

Poti accesa articolele despre evenimentele #focustogreenecolife si informatii legate de ape si viata verde a planetei, pe blogul proiectului https://focustogreenecolife.wordpress.com/
Desi actiunile noastre constiente pot fi modeste, acestea sunt menite sa transmita un mesaj.
Ne dorim ca si tu sa fii mereu informat, astfel incat sa devii constient de importanta atitudinii personale fata de mediul inconjurator, care sustine viata pe Pamant.
Evenimentul lunar “Focus to Green-ECO-Life”, sustinut de Aqua Carpatica, este organizat de Focus to Life (focustolife.ro), in parteneriat cu Clubul Media (clubulmedia.ro) și Portalul PR Spiritual TOT CEEA CE ESTE (totceeaceeste.ro).

Facebook Comments
Continue Reading

Eveniment

Anunt de finalizare a implementarii proiectului societatii SC Serenaris Investment SRL

Published

on

By

comunicat de presa

20.01.2022

Anunț de finalizare a implementării proiectului societății SC Serenaris Investment SRL

SC Serenaris Investment SRL anunta finalizarea proiectului cu nr RUE 12729 în-scris în cadrul Măsurii ”Granturi pentru capital de lucru”, instituită prin OUG nr 130/2020.
Proiectul s-a derulat începând cu data semnării contractului de finanțare cu Mi-nisterul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri/ AIMMAIPE , respectiv 30.07.2021.

Obiectivul proiectului îl reprezintă sprijinirea SC Serenaris Investment SRL
Proiectul are printre principalele rezultate, următoarele:
-menținerea activității pe o perioada de minim 6 luni,
-menținerea numărului locurilor de munca față de data depunerii cererii, pe o perioadă de minimum 6 luni, la data acordării granturilor.

Valoarea proiectului este de 487.336,83 lei (valoarea totala) din care: 423.771,15 lei grant si 63.565,68 lei cofinanțare.

Proiect cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operaţional Competitivitate 2014-2020

SERENARIS INVESTMENT SRL

Persoană de contact:
Cornelia-Serena Pasca,
0725352463
pasca_cornelia@yahoo.com

Facebook Comments
Continue Reading

Eveniment

Anunt de finalizare a implementarii proiectului societatii SC INTERNATIONAL PAPER BUSINESS SRL

Published

on

By

comunicat de presa

 

18.01.2022

Anunț de finalizare a implementării proiectului societății  SC INTERNATIONAL PAPER BUSINESS SRL

SC INTERNATIONAL PAPER BUSINESS SRL anunță finalizarea proiectului cu nr RUE 10126 înscris în cadrul Măsurii ”Granturi pentru capital de lucru”, instituită prin OUG nr 130/2020.

Proiectul s-a derulat începând cu data semnării contractului de finanțare cu Ministerul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri/ AIMMAIPE, respectiv 02.08.2021.

Obiectivul proiectului îl reprezintă sprijinirea SC INTERNATIONAL PAPER BUSINESS SRL

Proiectul are printre principalele rezultate, următoarele:

-menținerea activității pe o perioada de minimum 6 luni,

-menținerea numărului locurilor de munca față de data depunerii cererii, pe o perioadă de minimum 6 luni de la data acordării granturilor.

Valoarea proiectului este de 834813.75 lei (valoarea totala) din care: 725925 lei grant si 108888.75 lei cofinanțare.

Proiect cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operaţional Competitivitate 2014-2020

SC INTERNATIONAL PAPER BUSINESS SRL

Persoană de contact:

Bodea Nicoleta-Ines

ipbpolus@yahoo.com

Facebook Comments
Continue Reading

Parteneri

Ultimile stiri locale

Eveniment2 zile ago

Bucuria verde cu #focustogreenecolife in 2021

Focus to green eco life, eveniment sustinut de Aqua Carpatica, te-a invitat si pe parcursul anului 2021 la actiuni constiente...

Eveniment2 zile ago

Anunt de finalizare a implementarii proiectului societatii SC Serenaris Investment SRL

20.01.2022 Anunț de finalizare a implementării proiectului societății SC Serenaris Investment SRL SC Serenaris Investment SRL anunta finalizarea proiectului cu...

Social2 zile ago

Motofierastraie Rotakt cu carburator Walbro

Motofierăstraiele moderne sunt adaptate pentru a se potrivi fiecărui utilizator şi a condițiilor de lucru specifice. Înainte de a cumpăra...

Social3 zile ago

Ce beneficii obtii la inlocuirea ferestrelor vechi

Ferestrele vechi din lemn care v-au servit multi ani ar trebui totusi inlocuite cu altele noi din PVC din mai...

Eveniment4 zile ago

Anunt de finalizare a implementarii proiectului societatii SC INTERNATIONAL PAPER BUSINESS SRL

  18.01.2022 Anunț de finalizare a implementării proiectului societății  SC INTERNATIONAL PAPER BUSINESS SRL SC INTERNATIONAL PAPER BUSINESS SRL anunță...

Eveniment4 zile ago

Plexiglas – cum îți va ușura munca de zi cu zi?

O poziție organizată corespunzător la locul de muncă, este una dintre bazele muncii eficiente. Această regulă se aplică practic oricărei activități,...

Afaceri4 zile ago

Plexiglas pentru perete pentru casă și local

Cum să reîmprospătezi rapid interiorul Sticla acrilică, sau așa-numitul plexiglas, este un material cu multe avantaje. Datorită faptului că este netoxic,...

Afaceri5 zile ago

Plexiglas – cum îți va ușura munca de zi cu zi?

O poziție organizată corespunzător la locul de muncă, este una dintre bazele muncii eficiente. Această regulă se aplică practic oricărei activități,...

Afaceri5 zile ago

Ce abilități ai nevoie pentru a fi bucătar?

Ce abilități ai nevoie pentru a fi bucătar? Alegerea de a începe o carieră ca bucătar este ceva ce oricine...

Eveniment6 zile ago

Ministrul Culturii, Lucian Romașcanu, s-a infectat cu noua tulpină de coronavirus

Ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu, a anunțat joi, 13 ianuarie, că a fost confirmat cu COVID-19. Ministrul este vaccinat cu două...

Eveniment6 zile ago

Care este importanța unei uniforme de bucătar în ospitalitate?

Multe locuri de muncă aleg să adopte o uniformă de personal, inclusiv retail, asistență medicală și medii de producție. Chiar...

Cultură6 zile ago

Care este importanța unei uniforme de bucătar în ospitalitate?

Multe locuri de muncă aleg să adopte o uniformă de personal, inclusiv retail, asistență medicală și medii de producție. Chiar...

Afacerio săptămână ago

Ce poartă bucătarul șef în husa sa de tip roll ?

Ce poartă bucătarul șef în husa sa de tip roll ? Având un set de cuțite pe care le cunoașteți...

Evenimento săptămână ago

Izolarea termică a ferestrelor – o modalitate de a reduce facturile

În multe cazuri, izolarea întregii clădiri este fie imposibilă, fie foarte costisitoare. Dacă ai un apartament într-un bloc, de obicei nu...

Afacerio săptămână ago

Izolarea termică a ferestrelor – o modalitate de a reduce facturile

În multe cazuri, izolarea întregii clădiri este fie imposibilă, fie foarte costisitoare. Dacă ai un apartament într-un bloc, de obicei nu...

Administrație localăo săptămână ago

Evoluția șorțurilor de-a lungul istoriei

Evoluția șorțurilor de-a lungul istoriei Obiceiul de a purta un șorț a fost împrumutat de la est și de la...

Știrile Săptămânii