Connect with us

Eveniment

Avertisment pentru Liviu Dragnea! Scenariu dramatic pentru liderul PSD. Ce-l așteaptă. „E ultima lui șansă” | IasiAZI.ro

Published

on

„România pare că a intrat într-o vrie totală. Se schimbă prin OUG ceea ce de-abia fusese schimbat cu mare tamtam, Legile Justiţiei, iar paradoxul nu este dat de faptul că cei de la PSD-ALDE sunt cei care schimbă ceea ce au modificat, ci faptul că nimeni nu scoate un cuvinţel, că nu se vede nici un #rezist indignat care să îndemne la manifestaţie.

 

O tăcere suspectă învăluie această mişcare, toată lumea fiind mult mai preocupată de soarta Elenei Udrea şi a Alinei Bica decât de modul în care sunt ameţite „curajoasele” intenţii ale lui Liviu Dragnea. Nimeni nu vrea (încă) să recunoască că lupta cu StatulParalel devine o bătaie cu perne la ceas de seară într-un internat de băieţi.

 

De unde vine această bălmăjeală permanentă? Din lipsă de strategie, din cauza lipsei de curaj sau a presiunilor externe? Cel mai probabil este vorba despre calitatea celor care au ajuns să conducă România. Principiul meritocraţiei (atât cât îşi făcuse loc în societăţile de stat) a fost înlocuit cu cel al supuşeniei absolute şi cu o împărţire a funcţiilor după modelul fanariot. Capitulaţiile otomane au fost înlocuite cu tratatul de aderare, iar în loc de Istanbul ne închinăm la Bruxelles, fiind gălăgioşi, dar atenţi să nu întindem prea mult coarda independenţei. Pe acelaşi principiu s-a tranzacţionat şi eşecul referendumului pentru definirea familiei în Constituţie.

 

Aceste lucruri răzbat destul de greu, dar lovitura care i-a fost dată lui Adrian Țuţuianu, unul din semnatarii scrisorii de revoltă, de către Liviu Dragnea s-a întors împotriva preşedintelui PSD. Pentru că în stilul său bombastic şi lăudăros, în înregistrările scurse în presă, Adrian Țuţuianu a făcut cea mai usturătoare analiză a guvernării.

 

 

„Era pe vremea comuniştilor o vorbă: „Fie prostul cât de prost, mintea vine după post„”. Aşa a grăit Adrian Țuţuianu, unul din liderii PSD, într-o „informală” cu primarii şi activiştii de partid strânşi pentru desluşirea hotărârilor Comitetului Executiv al partidului. Înregistrarea ne-a amuzat şi ne-a oripilat deopotrivă. Adrian Țuţuianu nu realiza că se afla în aceeaşi categorie cu cei pe care-i judeca atât de aspru. Părea o dovadă de naivitate în materie de politică şi de prostie în comunicare. Dar pe undeva simţeam că Adrian Țuţuianu spunea şi lucruri corecte.

 

De fapt, era o sinteză a gândirii strategice care domină la ora actuală principalul partid de guvernământ, aflat în chinurile facerii unei remanieri. Cred că este ultima şansă pe care Liviu Dragnea o mai are pentru a salva de la prăbuşire partidul. O remaniere care ar trebui să-l vizeze mai puţin pe Tudorel Toader, ministru Justiţiei, despre care putem avea multe păreri, numai că-i incompetent nu, şi mai mult pe ministrul Economiei Dănuţ Andruşcă. Care ar trebui să aducă oameni competenţi în locul oamenilor de paie puşi de baronii locali ca răsplată pentru susţinerea din interiorul partidului.

 

Dănuţ Andruşcă este exemplul perfect pentru modul în care a fost constituit acest guvern. Un personaj care se poate lăuda că are mai multe terenuri decât conferinţe de presă sau luări de cuvânt în parlament decide ce se întâmplă în economia românească.

Din 1990 încoace nu am văzut un ministru al Economiei de la care să nu afli nimic, care să nu aibă nici măcar o prezentare a strategiei de dezvoltare, să dea un interviu, sau măcar o declaraţie. În schimb, a intrat în imaginarul pesediştilor ca un act ratat. Până şi senatorul PSD Țuţuianu îl dădea ca exemplu în celebra sa expunere pe ministrul Economiei, Dănuţ Andruşcă, despre care afirma că „este atât de prost încât nu poate asculta mai mult de cinci minute când vorbeşte cineva cu el”, iar singura lui legătura cu economia „este faptul că a avut o vulcanizare”. Nu pot să nu-i dau dreptate! Și cu toate astea remanierea s-ar putea să-l ocolească pentru că are proptele puternice în partid, de la Neamţ, Iaşi sau mai ştiu eu de unde.

Când piaţa bursieră externă se contorsionează, dobânzile cresc, iar preţul petrolului o ia în sus, singura preocupare a lui Liviu Dragnea este să supravieţuiască. Știind exact că există riscul de a transforma economia românească într-un monstru identic cu cel din anii ’90, când numărul angajaţilor de la stat îl depăşea pe cel din zona privată, iar salariile erau mai mari, continuă să ia măsuri aberante din punct de vedere strategic. Știe că urmează o implozie, dar nu pare să-i pese. Orizontul său se reduce la problemele personale, iar acolo soarta României nu are loc.

Cea mai simplă dovadă o reprezintă cel mai savuros pasaj din „confesiunile” lui Adrian Țuţuianu: „Noi ne-am comportat ca un partid de maimuţe. Schimbarea a trei prim-miniştri a fost o tragedie pentru partid. Schimbarea unor miniştri, o tragedie. Calitatea Guvernului, o tragedie”. Știu că sună ca-n Caragiale, dar nu putea să fie exprimată mai bine o realitate politică. PSD a devenit un partid de „maimuţe”, iar România s-a transformat în „Planeta” lor.”, scrie Dan Andronic într-un editorial pentru Evenimentul Zilei.

IasiAZI.ro

Facebook Comments

Eveniment

Servicii de publicitate pentru firme in Craiova.biz

Published

on

By

Platforma CRAIOVA.biz vă ajută să vă promovați afacerea online în Oltenia.

Comunitatea de utilizatori a site-ului beneficiază în mod gratuit de știri economice, evenimente, afaceri, tech, imobiliare, social, sănătate, sport, diverse anunturi.

Propuneți inscrierea afacerii dumneavoastră, trimițând un e-mail la info@craiova.biz

Mult succes!

Facebook Comments
Continue Reading

Eveniment

De ce să apelezi la mărirerea buzelor – câteva motive

Published

on

By

Cropped closeup image of sensual female lips injected with syringe, Aesthetic corrective procedures concept

Procedura de mărire a buzelor oferă un număr mare de beneficii estetice, reușește să îmbunătățească în mod considerabil dimensiunea și forma buzelor. Dacă există nemulțumiri cu privire la aspectul buzelor, acest lucru va afecta calitatea vieții și va crea nesiguranțe greu de depășit.

De ce să apelezi la mărire buze- câteva motive

Pentru a-ți înfrumuseța zâmbetul. Zâmbetul este principala ta armă de seducție, fie socială, fie amoroasă. Un zâmbet frumos, cu buze frumos desenate, plin de viață, este un atu deloc de neglijat. Și, acest zâmbet frumos se poate obține cu ajutorul unui procedeu de mărire buze.

Este un procedeu care nu doare. Injecțiile în buze se fac acum fără durere. Se efectuează anestezii locale și produsele utilizate conțin anestezianți. Astfel, injectarea buzelor se face extrem de simplu și ușor.

Este o procedură care se poate adapta dorințelor tale

Există o gamă foarte largă de tehnici și produse. Poți alege între tratamente care variază de la o simplă rehidratare pentru buzele uscate, de exemplu, până la o creștere totală a volumului. Între cele două, toate variantele sunt posibile.

Este o procedură la modă

Injecțiile în buze sunt în ziua de azi destul de frecvente. Numeroase sunt vedetele de la Hollywood și de la noi din țară au recurs la ele.

De ce nu ai încerca și tu?

La urma urmei, dacă toți ceilalți o fac, de ce nu ai încerca și tu această procedură? La urma urmei, unele doamne sau domnișoare aleg deja un machiaj permanent sau semipermanent. Aici efectul durează aproximativ 1 an. Într-adevăr, s-ar putea să îți dorești să dureze mai mult, dar faptul că trebuie să o faci din nou (sau nu) este un avantaj: decizia ta nu va avea impact asupra viitorului dumneavoastră pe termen lung. Augmentarea buzelor, chiar dacă nu trebuie banalizată, poate fi considerată un simplu act cosmetic.

Ce trebuie să știi înainte de a apela la procedura de mărire a buzelor

Cu două săptămâni înainte de procedură, trebuie să te abții de la utilizarea medicamentelor sau a produselor care pot subția sângele, cum ar fi aspirina, vitamina E și uleiul de pește (de exemplu, suplimentele omega-3). Acest lucru va reduce riscul de sângerare sau de vânătăi.

După procedură, medicul pune, de obicei, gheață pe buze timp de aproximativ 10 minute cam atât. În afară de o ușoară umflătură care se va instala în decurs de 1 până la 4 zile și, uneori, de unele vânătăi, în funcție de fiecare persoană, rezultatele pot fi observate imediat.

Spre deosebire de o intervenție chirurgicală sau de o procedură mai intensă, cum ar fi un peeling, nu există o recuperare propriu-zisă. Acest lucru înseamnă că, de îndată ce se termină programarea, te poți întoarce la serviciu sau la școală, de exemplu. Cu toate acestea, probabil că nu vei fi în cea mai bună formă. Timp de câteva zile, va fi important să nu faci nimic care să activeze fluxul de sânge către față și buze. Așadar, fără exerciții fizice riguroase, fără masaj, fără tratamente faciale etc.

În plus, este important să nu îți atingi buzele timp de câteva zile.

Facebook Comments
Continue Reading

Eveniment

Nea’ Oaie de la MOVILA VULPII s-a suparat ca magarul pe sat si a trecut la amenintari/Tupeul Magarului (II)

Published

on

By

In articolul precedent am precizat ca, echipa de la ”Incisiv de Prahova” primește amenințări în fiecare zi. Am învățat să trăim cu amenințările/combinatiile și să nu le băgăm prea mult în seamă, la fel cum am învățat să trăim cu gălețile de lături pe care unii și alții ni le varsă în cap de dimineața până seara. Am declarat ca, le consideram pe toate parte din meserie, mai ales acum, când tehnologia a pus câte o portavoce în mâna fiecăruia. Până la urmă, dezvaluim lucruri pe care alții nu le vor spuse, cam cu asta se ocupă jurnaliștii. Restul e PR.

Am dezvaluit ca, dintre toate amenintarile si laturile ne-au atras atentia cele ale lui Nea’ Oaie de la MOVILA VULPII care AU TRECUT PE PRIMUL LOC LA PROSTIE SI IMBECILITATE.

PROBABIL I SE TRAGE DE LA PREA MULTA OMLETA MANCATA SI CERSITA DE LA DETINUTII PE CARE II PAZEA LA MOVILA VULPII. PROBABIL SI DE LA PREA MULTA PROSTIE COMBINATA CU BAUTURA, am mai precizat.

Dupa publicarea acestui articol, Nea’ Oaie a recidivat cu amenintarile.

Tupeul magarului

Nea’ Oaie de la MOVILA VULPII  NU s-a mai suparat ca magarul pe sat atunci cand:

  1. „Oita” sa a fost mutata la dispecarat, la program de 12 ore, de la program de 8 ore, atunci cand „oita” sa a fost favorizata sa efectueze schimburi de tura in weekend cu colegi ai „Oitei” , ca sa poata sa iasa la pensie cu o suma mai mare;
  2. Nea’ Oaie zis „Tractor” NU s-a mai suparat ca magarul pe sat atunci cand „oita” sa a fost favorizata pentru program de 12 ore care se platesc dublu;
  3. Nea’ Oaie NU s-a mai suparat ca magarul pe sat atunci cand favoriza detinutii care ii pazea pentru oua prajite, omleta si/sau cand ii puneau pe acestia sa ii faca gratar cu mici.

In aceste conditii nu intelegem daca Nea’ Oaie zis „Tractor” este doar o oaie „capie” si/sau magar.

Noi credem ca datorita urechilor sale, Nea’ Oaie a parasit turma de oi si s-a reincarnat intr-o gloaba de magar.

Rolul magarului in turma de oi se explica prin faptul ca aceste ANIMALE impartasesc ura fata de reprezentantii familiei canine: lupi, vulpi, caini sau coioti. Magarilor NU le pace atunci  cand acestia apar pe teritoriul lor. Vazand un dusman, MAGARUL devine agitat si scoate sunete care atrage atentia ciobanului.

NEA’ OAIE, mai usor cu pianul pe scari! (Redactia Incisiv de Prahova).

 

 

Articolul Nea’ Oaie de la MOVILA VULPII s-a suparat ca magarul pe sat si a trecut la amenintari/Tupeul Magarului (II) apare prima dată în Ziarul Incisiv de Prahova.

Facebook Comments
Continue Reading

Parteneri

Ultimile stiri locale

seturi fitness seturi fitness
Sport16 ore ago

Top 7 exerciții pentru creșterea masei musculare în zona fesierilor

Exercițiile fizice sunt adesea asociate cu îmbunătățirea imaginii corpului, menținerea greutății și reducerea anxietății și depresiei. Noi toate punem mare...

Motocultor Motocultor
Socialo zi ago

Motocultor Rotakt – ajutorul de care ai nevoie

Un motocultor este foarte util oricărui mic fermier deoarece pregătirea solului este una din principalele sarcini efectuate înainte de plantarea...

Evenimento zi ago

Servicii de publicitate pentru firme in Craiova.biz

Platforma CRAIOVA.biz vă ajută să vă promovați afacerea online în Oltenia. Comunitatea de utilizatori a site-ului beneficiază în mod gratuit de știri...

Știri din județo zi ago

Experimentați o îngrijire de calitate la Centrul Medical Dr. Gh. Iliev din Iași: Servicii de obstetrică și ginecologie la standarde internaționale

Centrul Medical Dr. Gh. Iliev din Iași este o unitate medicală modernă, de ultimă generație, care oferă o gamă largă...

ferestre PVC ferestre PVC
Socialo zi ago

Usi si ferestre PVC realizate pe comanda – WindowMAG

Tipul de usi si ferestre PVC reprezinta una dintre cele mai populare optiuni pentru izolarea termica a locuintei. Acestea sunt...

sistem de securitate sistem de securitate
Social3 zile ago

Ce este un sistem de securitate pentru locuință și cum funcționează

Avansul tehnologic, dar și vremurile pe care le trăim, sunt factori care ne determină să ne protejăm locuința, bunurile, iar...

Pachet cazare Pachet cazare
Turism3 zile ago

Pachet cazare pentru sărbătorile Pascale 2023 la Hotel Izvoare – Căciulata

Știm cât de mult vă doriți să ieșiți din cotidianul de zi cu zi și să petreceți timp de calitate...

Eveniment3 zile ago

De ce să apelezi la mărirerea buzelor – câteva motive

Cropped closeup image of sensual female lips injected with syringe, Aesthetic corrective procedures concept Procedura de mărire a buzelor oferă...

Știri din județ3 zile ago

Centrul Medical Dr. Gh. Iliev din Iași: Servicii de obstetrică și ginecologie de top

Centrul Medical Dr. Gh. Iliev din Iași oferă pacienților săi îngrijire și servicii de calitate, cu un accent deosebit pe...

Timisoara Timisoara
Turism4 zile ago

Timisoara – Ce poti vizita in orasul de pe Bega?

Dupa cum bine stii deja, Timisoara se numara printre cele mai frumoase orase ale tarii noastre. Ceea ce diferentiaza acest...

boiler cu acumulare boiler cu acumulare
Social4 zile ago

Tot ce trebuie să știi despre boiler cu acumulare

Boiler cu acumulare este încă un produs extrem de răspândit menit să asigure producția de apă caldă în locuințe. Ușor...

terapia Schroth terapia Schroth
Exclusiv5 zile ago

Cum să depistați primele semne ale apariției scoliozei

Scolioza este o tulburare comună a coloanei vertebrale care poate fi dificil de detectat. Adesea începe în copilărie, dar simptomele...

Eveniment6 zile ago

Nea’ Oaie de la MOVILA VULPII s-a suparat ca magarul pe sat si a trecut la amenintari/Tupeul Magarului (II)

In articolul precedent am precizat ca, echipa de la ”Incisiv de Prahova” primește amenințări în fiecare zi. Am învățat să...

Cultură6 zile ago

Cum să zugrăvesști o cameră: 10 pași pentru a picta pereții ca un zugrav profesionist

A învăța cum să zugrăvești o cameră în mod corespunzător este esențial atât pentru cei începători cu bricolaj, pentru noii proprietari, cât...

Eveniment7 zile ago

Alternative ecologice pentru restaurante de viitor – Ce noutăți poți introduce în afacerea ta pentru a proteja mediul înconjurător!

În ziua de astăzi, în domeniul HoReCa se pune tot mai mult accent pe protecția adecvată a consumatorului, dar și...

Uși de interior Uși de interior
Social7 zile ago

Uși de interior în 2023: ce factori să iei în considerare

Când vine vorba de amenajarea locuinței, fiecare produs trebuie ales cu atenție, în special uși de interior. Elementele de design...

Știrile Săptămânii