Connect with us

Eveniment

Firea se laudă că pasajul Ciurel e 90% finalizat! Adevărul, însă a ieșit la iveală! Lovitură uriașă pentru bucureșteni | IasiAZI.ro

Published

on

,,Am facut o vizita inopinata la santierul „Strapungere Ciurel – Nod Rutier Virtutii”, pentru a verifica stadiul lucrarilor la acest obiectiv de investii. Am recuperat intarzierile si am reusit sa aducem acest proiect de la 13% la 90%. Vorbim despre prima etapa, care presupune realizarea podului hobanat peste soseaua Virtutii.

L-am asigurat pe constructor, caruia i-am solicitat sa aloce toate resursele pentru accelerarea lucrarilor ca sa putem profita de tot timpul pe care il mai avem la dispozitie pana la iarna, ca fondurile pentru finalizarea acestui proiect sunt rezervate in buget, astfel incat acest obiectiv de investitii atat de important pentru fluidizarea traficului in Capitala sa fie finalizat cat mai rapid.

In prezent, se lucreaza la tensionarea hobanelor, la relocarea conductelor Elcen pentru apa industriala. Dupa relocarea acestor conducte, pe amplasamentul eliberat va incepe constructia unui stalp de sustinere pentru tablierul care va fi amplasat peste soseaua Virtutii.

S-au deviat toate retelele de medie si joasa tensiune, s-a mutat punctul Trafo, iar pe amplasamentele eliberate se lucreaza atat la platforme cat si la rampe de urcare si coborare de pe pod.

Valoare totală a proiectului este de 128 milioane euro.

Reamintim faptul ca, atunci cand a fost proiectat acest obiectiv de investitii, s-a dorit un culoar de expropriere care sa duca pana la Soseaua de Centura si autostrada A1, dar acest culoar nu a fost rezervat pentru executia lucrarii, ceea ce a dat posibilitatea primariilor de sector sa elibere autorizatii de construire in aceasta zona si, astfel, in urma construirii unor imobile pe amplasament, s-a ajuns la un numar de aproximativ 200 de cladiri care ar trebui demolate ca urmare a exproprierilor.

In consecinta, Primaria Capitalei a solicitat proiectantului sa vina cu o solutie pentru un culoar de expropriere care sa permita continuarea proiectului pana la autostrada, dar cu o interventie minima in zona construita.

Proiectantul a inaintat catre PMB o noua propunere de culoar, minim invaziv, prin care se propune exproprierea unui numar de maxim 20 de imobile, adica o reducere la 10% a numarului necesar de imobile care ar fi trebuit demolate, dar si o reducere semnificativa a costurilor necesare continuarii proiectului.

 

Se estimeaza ca noul culoar de exproprieri si sumele pentru despagubiri vor fi suspuse aprobarii CGMB anul viitor.

De asemenea, actuala administratie a comandat un studiu de trafic, astfel incat Nodul Rutier Virtutii sa nu ramana doar un proiect pe hartie. Din acest studiu a reiesit necesitatea construirii unui sens giratoriu, care va prelua traficul desfasurat pe pasaj. Odata ce podul hobanat va fi finalizat, se va construi si sensul giratoriu.

Date despre proiect 

Penetraţia Splaiul Independentei – Autostrada Bucureşti-Piteşti va avea o lungime de 8,3 kilometri, va incepe la intersectia Splaiul Independentei cu Sos. Virtuţii si se va termina pe A1, la Podul Ciorogarla.

Noua arteră va avea câte trei benzi pe sens si va fi mărginită in anumite zone de străzi colectoare a traficului zonal. Vor fi construite trei pasaje supraterane: la intersectia sos. Virtutii cu Splaiul Independentei, la intersectia Penetratia A1 – Bd. Uverturii si la intersectia cu Soseaua de Centura si in zona Pasajului CFR de la Ciorogarla.

Prin realizarea acestei penetraţii se va obţine o intrare mai facilă in Bucureşti dinspre autostrada Bucureşti – Piteşti, dar şi o redistribuire a traficului în importantele noduri de circulaţie propuse a se realiza prin pasaj denivelate.

Totodată se urmăreşte atragerea fluxurilor de circulatie, accesibilitatea la Autostrada A1 si din autostrada la centrul capitalei, costuri scăzute de transport, accesul la servicii, siguranţa traficului, susţinerea dezvoltării locale si impactul scăzut al emisiilor din trafic.

Caracteristici tehnice: lungime drum 6,44 km, suprafaţa drum 128.980 mp, lungime poduri şi rampe3.560 m.

Proiectul a fost împărţit pe trei tronsoane :

– Tronsonul I – km 0 ( Splaiul Independenţei) – Şos. Virtuţii

– Tronsonul II – Şos. Virtuţii – Şos. de Centură

– Tronsonul III – Şos. De Centură – Autostrada A1.”

 

Când va fi terminat, „Nodul rutier Virtuţii” îşi va afla obştescul sfârşit într-o tarla cu buruieni, de pe malul Lacului Morii. Drumul expres care ar trebui să facă legătura cu Autostrada Bucureşti-Piteşti este blocat de sute de construcţii. Primăriile de sector au dat autorizaţii fără ştiinţa PMB. În Capitală nu ştie stânga ce face dreapta. Sau invers.

Istoria „Penetraţiei Splai-Ciurel-Autostrada A1” începe undeva prin 2006 când s-a pus, în sfârşit, problema decongestionării traficului de pe Bulevardul Iuliu Maniu, singura arteră majoră care asigură ieşirea din Capitală către Autostrada Bucureşti-Piteşti.

Se întâmpla pe timpul când primar era Adriean Videanu. A venit, mai apoi, Sorin Oprescu cu a sa „Autostradă suspendată”, iar haosul continuă şi astăzi în mandatul primăriţei Gabriela Firea. Lucrările la podul hobanat de peste Dâmboviţa, care ar urma să facă legătura cu ipoteticul „Drum Expres” spre A1 sunt finalizate în mare parte. Atât doar că, deşi a promis, doi ani la rând, că „Nodul Rutier Virtuţii” va fi dat în folosinţă în cel mai scurt timp, o parte din banii alocaţi proiectului au fost raşchetaţi fără un motiv limpede. Unde mai pui că, odată finalizată, ieşirea dinspre Lacul Morii se va sfârşi într-un câmp plin de bălării, iar pe locul unde ar fi trebuit să se facă conexiunea cu şoseaua respectivă s-au construit o sumedenie de imobile. În paralel cu lucrările de pe şantier foştii primari ai sectorului 6 au emis circa 200 de autorizaţii de construire astfel că, în prezent, mare parte din clădirile ridicate ar trebui demolate. Adică, alţi bani şi altă distracţie, pentru exproprieri. Totul din cauza incompetenţei şi birocraţiei tipic dâmboviţene. Prostia naţională nu are limite.

11 ani de tergiversări

 

Istoricul proiectului este stufos, cam ca pe calapodul celebrului „Pasaj Basarab”, început de Băsescu, continuat de Videanu şi inaugurat de Oprescu. Toţi cei care lucrează în serviciile de specialitate din Primăria Municipiului Bucureşti îl cunosc în amănunt, dar se feresc, de teama represaliilor, să-şi asume vreo declaraţie cu nume şi prenume. Neoficial, câţiva „insideri” au acceptat, să spună însă, lucrurilor pe nume. Pe scurt, acest plan a fost gândit ca o alternativă la Bd. Iuliu Maniu, care să asigure conexiunea dintre Autostrada A1 şi Splaiul Independenţei, traversând oraşul la limita dintre cartierul Militari şi localitatea Roşu. Noul drum ar trebui să aibă trei benzi pe sens şi aproximativ 8,3 km în total. Contractul a fost semnat în noiembrie 2007 de primarul Videanu cu asocierea Max Boegl-Astaldi-Euroconstruct, cu termen de finalizare de 35 de luni, de la data începerii.

Autorizaţia de construire, emisă în iunie 2010, a fost anulată definitiv în 2013, după îndelungi lupte în instanţă cu locuitorii afectaţi de şantier. Lucrările au demarat în cele din urmă în 2014, pe o nouă autorizaţie, însă doar pentru nodul Virtuţii, fără ca nimeni să se mai gândească şi la preconizata şosea de legătură. Alocarea bugetară a fost precară, iar relocările de utilităţi, exproprierile şi alte blocaje birocratice au pus permanent beţe în roate.

Un pod prea îndepărtat

În iulie 2016, Gabriela Firea anunţa că penetraţia va avea doar două benzi pe sens în loc de trei, renunţându-se la drumurile colectoare, argumentând că, astfel, se vor diminua costurile prin evitarea exproprierilor de locuinţe construite recent. Proiectul este în continuare în aer şi există riscul să fie anulat complet. Dacă acest lucru se va întâmpla, nodul Virtuţii va fi aproape inutil fără conexiunea cu vestul oraşului.

Pentru că autorităţile s-au blocat în relocările de utilităţi – spun sursele noastre – PMB a tăiat, în septembrie 2017, suma de 35 milioane de lei – din bugetul de 90 milioane alocat – deşi Gabriela Firea a promis că nodul Virtuţii va fi gata la finalul anului trecut. Acum nici o lună a revenit şi a anunţat că va fi gata la anul, în 2019. Nici vorbă de aşa ceva! Deşi podul hobanat peste Dâmboviţa este realizat în proporţie de 85%, bretelele de acces cu străzile adiacente sunt departe de finalizare, fiind la un stadiu fizic de aproximativ 30%.

IasiAZI.ro

Facebook Comments

Eveniment

Pentru remedierea defecțiunilor la laptop, te rugăm să consulți specialiștii în reparații laptopuri

Published

on

By

Ca oricare alt dispozitiv, un laptop nou trebuie să funcționeze perfect și în parametrii stabiliți de producător. În timpul utilizării constante, laptopul poate suferi uzură și poate dezvolta probleme care îi pot afecta performanța. În primele 24 de luni, cât este în garanție, problemele pot fi rezolvate de producător sau de către un service autorizat. Cu toate acestea, odată ce garanția expiră, va trebui să faci față defecțiunilor pe cont propriu.

Atunci când observi că laptopul tău întâmpină dificultăți sau prezintă probleme, cea mai bună opțiune este să te adresezi unui service laptop Constanta autorizat. Există numeroase motive pentru care ar trebui să alegi această variantă, iar în continuare îți vom prezenta principalele motive pentru care este important să beneficiezi de serviciile profesionale de întreținere și reparații laptopuri.

Unul dintre argumentele cheie pentru care ar trebui să te adresezi unui service laptop autorizat este capacitatea lor de a identifica rapid și precis defecțiunile. Identificarea corectă și rapidă a problemei este esențială pentru a rezolva problema într-un timp cât mai scurt și în mod eficient. Datorită experienței și echipamentelor profesionale utilizate de companiile specializate în servicii de mentenanță și reparații laptopuri, orice defecțiune poate fi diagnosticată în maxim 24 de ore.

Pe lângă diagnosticarea rapidă și corectă a problemelor, un alt avantaj al colaborării cu un service laptop autorizat este viteza de intervenție. Fie că este necesară înlocuirea unei componente, curățarea laptopului de praf sau rezolvarea problemelor de software, un service autorizat va repara laptopul într-un interval de timp cuprins între 24 și 48 de ore.

Deși internetul este plin de informații despre posibilele probleme cu laptopurile, este important să ții cont că un diagnostic corect și o reparare eficientă necesită experiența specialiștilor. Când alegi un service laptop autorizat, poți fi sigur că vei beneficia de servicii prestate de personal calificat. Acest lucru înseamnă că indiferent dacă ai nevoie de mentenanță sau reparații, laptopul tău va funcționa la parametrii optimi sub îndrumarea profesioniștilor.

Un alt avantaj al serviciilor profesionale pentru întreținere și reparații laptopuri este garanția oferită. Garanția acoperă atât componentele înlocuite, cât și munca echipei de service. Perioada de garanție pentru piesele înlocuite variază în funcție de producător și de tipul componentelor și poate fi între 3 și 12 luni.

Dacă aceste argumente te-au convins să renunți la căutarea soluțiilor online pentru problemele laptopului tău și să alegi serviciile profesionale, poți apela la un service laptop de încredere, precum SmeuGSM din Constanța. Această companie oferă personal calificat și cu experiență pentru a repara laptopul tău în cel mai scurt timp posibil. Pentru mai multe informații despre serviciile oferite de SmeuGSM, te invităm să vizitezi www.smeugsm.ro.”

Facebook Comments
Continue Reading

Eveniment

Macromex și Horeca Culinary School pregătesc anul acesta 100 de specialiști în bucătăria preparatelor sous-vide

Published

on

By

  • Fiecare curs de bucatar durează aproximativ 4 luni, iar modulul de produse sous-vide este un curs împărțit în teorie, demonstrații și exerciții

București, 19 septembrie 2023 – Macromex, unul dintre jucătorii principali din industria alimentară românească, integrează în Horeca Culinary School un curs specializat pe preparatele sous-vide, care va pregăti, până la finele acestui an, 100 de specialiști gata de a fi integrați direct în piața muncii.

„În general, 30% dintre cursanți intră direct în piața muncii după absolvire, sau chiar până în absolvire, ca urmare a practicii desfășurate în diferite restaurante partenere din București și împrejurimi. Estimăm că alți 30% se integrează pe parcurs, majoritatea cursanților noștri fiind deja angajați în alte domenii, când se înscriu la curs. Ceilalți, fie se integrează gradual, fie își deschid propriul business în domeniul Horeca”, declară Liviu Trașcă, Business Development Director, Macromex.

În medie, grupele au până la 20 de cursanți, ce urmează pregătirea timp de aproximativ 4 luni. Modulul de produse congelate și sous-vide este un curs împărțit în teorie, demonstrații și exerciții.

Macromex acordă proiectului susținere financiară și prin produse, informații și suport de curs, alături de informații relevante de la specialiștii proprii. Horeca Culinary School pune la dispoziție un laborator dotat cu echipamente de top, aliniate standardelor mondiale, în cadrul singurei școli din România acreditata World Chefs.

În 2022, Macromex a lansat platforma digitală horeca.macromex.ro, ce regrupează toate soluțiile eficiente și este un produs complex, menit să sprijine afacerile HoReCa. Platforma aduce un ajutor real pentru business și pentru sustenabilitate, rețetele la cheie și sfaturile despre eficiența operațională.

În plus, Bocado este o altă inițiativă a companiei, o platforma de comenzi online B2B dedicată clienților HoReCa ce reduce timpul de comandă și optimizează gestiunea fluxului de aprovizionare.

Macromex este liderul industriei de produse alimentare, pe segmentul de produse congelate, cu un portofoliu extins de branduri precum Edenia, Corso, La Strada, Azuris şi branduri partenere: Philadelphia, La Lorraine, Farm Frites Dr. Oetker (Inedit, Paula), Mars, Haagen Dasz. Viziunea companiei este de a crea în România o industrie Horeca matură, condusă de inspirație, eficiență si profitabilitate. Astfel, Macromex își asumă misiunea de a furniza soluții pentru fiecare tip de business prin consiliere, portofoliul de produse și tehnologie. Mai multe informații sunt disponibile pe horeca.macromex.ro.

Facebook Comments
Continue Reading

Eveniment

Comentarii la Duminica după Înălțarea Sfintei Cruci

Published

on

By

Evanghelia Duminicii după Înălțarea Sfintei Cruci 

„Zis-a Domnul: Oricine voieşte să vină după Mine, să se lepede de sine, să-şi ia crucea şi să-Mi urmeze Mie. Căci cine va voi să-şi scape viaţa, o va pierde, iar cine îşi va pierde viaţa sa pentru Mine şi pentru Evanghelie, acela o va mântui.

Căci ce-i foloseşte omului să câştige lumea întreagă dacă-şi pierde sufletul? Sau ce ar putea să dea omul în schimb pentru sufletul său? Căci de cel ce se va ruşina de Mine şi de cuvintele Mele, în neamul acesta desfrânat şi păcătos, şi Fiul Omului Se va ruşina de el când va veni întru slava Tatălui Său, cu sfinţii îngeri. Şi le zicea lor: Adevărat grăiesc vouă că sunt unii dintre cei ce stau aici care nu vor gusta moartea, până ce nu vor vedea Împărăţia lui Dumnezeu venind întru putere.”(Marcu 8, 34-38; 9, 1)

Duminica aceasta se numeşte după Înălţarea Sfintei Cruci. În fond, Biserica Ortodoxă și de asemenea întreaga Ortodoxie din lume respiră Tainele Împărăţiei, numai după Sfânta Cruce, după ce Aceasta s-a umplut de Lumină, asemeni unui Rai redobândit.

Iisus Hristos este Cel care a dăruit și continuă să ne ofere din viaţa Sa viaţă Crucii. În chip jertfelnic și minunat, O aduce în conştiinţa noastră ca pe o fiinţă vie. De aici şi cântarea ce i-o adresăm, şi rugăciunea şi răspunsul ce-l primim. „Bucură-te Sfântă Cruce, păzitoare a creștinilor!“este asemenea unei rugăciuni, a unei parole care schimbă în noi garda sufletului, legând inima noastră de Înviere.

Dar, suntem noi pregătiţi să purtăm Crucea?

Să ne aducem aminte atunci când ucenicul cel de taină, Nicodim, caută lămuriri asupra tainelor prezenţei lui Dumnezeu în lume, Mântuitorul, care folosise deja exemple din viaţa pământească pentru a limpezi înălţimile cereşti, pune întrebarea fundamentală fiecărei vocaţii: „cum veţi crede când vă voi spune despre lucrurile cereşti?” (Ev. Ioan 3:12).

De ani de zile asistăm, uneori neputincioși , alteori revoltați, dar niciodată indiferenți la atacurile asupra Crucii ca semn de închinare. Cei care îmbrăţişează Scriptura pe post de dumnezeu împăiat, bun doar să le servească intereselor şi vorbirilor lor despre Dumnezeu, nu cu Dumnezeu, par că sunt orbiţi tocmai de duşmanul Crucii, de către Satana…

Evanghelia din Duminica dinaintea Înălţării Sfintei Cruci a făcut trimitere de un moment greu al neamului lui Israel. Mai precis atunci când evreii au fost salvaţi privind spre un şarpe de aramă ridicat în mijlocul lor, la vreme de pustiire veninoasă (Numeri 21).

În deplină consonanță cu acea amintire a minunii lui Dumnezeu, Hristos Dumnezeu spune: „Şi, după cum Moise a înălţat şarpele în pustiu, la fel trebuie să fie înălţat Fiul Omului, ca oricine crede în El să aibă viaţa veşnică“ (Ioan 3, 14-15).

Oare să fie Hristos idolatru şi închinător la chip cioplit, sau oare, insistând pe simbol, uităm de realismul intervenţiei lui Dumnezeu în planul vieţii poporului lui Israel? Nicidecum, deoarece creștinii ortodocși nu interpretează aiuritor Sfânta Evanghelie precum cultele protestante și neo- protestante!

Dumnezeu nu a vindecat simbolic pe cei atinşi de muşcătura morţii. Fiul Omului, S-a Înălţat pe muchia de blestem a Crucii, pe noi ne-a izbăvit din moarte, real şi veşnic. De aici prima provocare a Crucii în viaţa creştinului: să vadă Crucea vie şi dătătoare de Viaţă.

Vrednicul de pomenire Părintele Arsenie Boca spunea că „cine face semnul Crucii trebuie să fie pregătit să poarte Crucea“. Crucea este provocarea cea mai mare a vocaţiei noastre umane, ne aduce dinaintea ochilor mereu Învierea Domnului, început învierii noastre. Acelaşi vrednic de pomenire Părinte Arsenie consemna Lecţia Mântuitorului pe Cruce: „Oamenii veacului acestuia vă vor face şi vouă ce Mi-au făcut Mie. De M-au prigonit pe Mine, şi pe voi vă vor prigoni. Dacă pe Mine M-au denunţat Stăpânirii veacului acestuia, şi pe voi vor pune mâna şi vă vor da în judecăţi şi vă vor duce înaintea regilor şi stăpânitorilor lor şi vă vor arunca în temniţe pentru vinovăţia numelui Meu! Deci păziţi-vă de oameni“! De ce atâta prigoană? Fiindcă creştinii au ieşit din complicitatea cu păcatul. Şi-au schimbat cetăţenia. Ei s-au declarat cetăţenii Împăratului Cerurilor“ (vol. Icoane pentru suflet, 2014, p. 14). 

****

“Cuvântul Crucii, pentru cei pieritori, nebunie este. Iar nouă celor ce ne mântuim, puterea lui Dumnezeu este” (I Corinteni 1, 18)

Mântuitorul Iisus Hristos ne atrage atenția că nu-L putem urma fără lepădarea de sine și purtarea crucii. Sunt momente în viață când realmente simțim ca fiind foarte grea crucea pe care suntem datori să o ducem. Prin cruce înțelegem astfel suferințele, greutățile, bolile, singurătatea

Dar sa nu deznadajduim. Sa cerem ajutorul lui Dumnezeu si vom simti cum greutatea crucii va fi mai usor de purtat, pentru că nu vom mai fi singuri în purtarea ei, ci împreună cu Hristos.

Trebuie să ne reamintim faptul că, chiar Mântuitorul a fost doborât de greutatea crucii, atunci când Se îndrepta spre locul răstignirii Sale. Iar Simon din Cirene, L-a ajutat sa-Și poarte crucea.

Crucea este legată nu doar de moarte, ci și de înviere.Nu doar de răstignire, ci slși de biruirea morții. Din acest motiv, nu trebuie deloc să renunțăm în a o purta, pentru că ea nu este doar jertfă și osteneală, ci și leac și biruire a tot ce este păcătos în noi.

Dacă suntem cu adevărat creștini, atunci trebuie să împlinim ceea ce Iisus Hristos ne cere: „Cine vrea să vină după Mine, să se lepede pe sine, să-și ia crucea sa și să-Mi urmeze Mie!”.

În aceste condiții, nu este cu putință să devenim ucenici ai lui Hristos Cel răstignit pe cruce, dacă refuzăm să ducem o viață fără Sfânta Cruce.

Să luăm exemplu de la Mântuitorul Iisus Hristos, Cel care a fost trădat, lovit și răstignit, dar El nu a ocolit umilirea, batjocura și moartea. Nici noi, nu trebuie să ne ferim de cruce. Din moment ce putem ieși biruitori, prin puterea Celui ce a biruit moartea, suntem cumva îndreptați să devenim urmași ai Lui Hristos, încă de aici, din această existență pământească.

Așadar, mesajul Evangheliei acestei Duminici de după Înălțarea Sfintei Cruci se poate înțelege într-o cheie directă, care nu lasă vreun semn în a o interpreta, din moment ce nu suntem singuri să purtăm fiecare propria sa cruce, ci suntem ajutați de către El.

***

Pentru a susține jurnalismul independent, aveți link ul de donații mai jos:

https://www.paypal.com/donate/?hosted_button_id=EX3UVYDFJP2MW

 

Această prezentare sintetizată a fost realizată după scrierile, vechile cazanii și cuvinte de folos creștin – ortodoxe acceptate, iar rolul redactorului platformei BPNews Daniel Mihai este acela de a aduce la lumină și conștiința publicului larg învățăturile ortodoxe

Facebook Comments

Continue Reading

Parteneri

Ultimile stiri locale

călătorie călătorie
Turism4 zile ago

Cum să planifici o călătorie cu un buget redus chiar la noi în țară

Când ai bugetul strâmt, pare că dorința de a explora frumusețea țării noastre e și mai aprigă. Iar în acest...

Uncategorized4 zile ago

Xiaomi anunță lansarea globală a seriei Xiaomi 13T

[București, 26 Septembrie 2023] – Xiaomi a dezvăluit astăzi cele mai recente smartphone-uri din seria Xiaomi 13T, proiectate pentru clienții...

Uncategorized5 zile ago

TikTok investește în lupta împotriva dezinformării

București, 26 septembrie 2023 – TikTok publică al doilea raport al platformei sub Codul UE de Bune Practici privind Dezinformarea,...

Uncategorized5 zile ago

Samsung Romania da startul celei de-a treia editii a competitiei Solve for Tomorrow pentru tineri inovatori

București, 26 septembrie 2023 – Samsung Electronics România anunță startul celei de-a treia ediții a competiției naționale Solve for Tomorrow. Ediția...

Uncategorized5 zile ago

MGT serbează anul acesta 25 de ani de activitate pe piaţa din România

MGT Educațional, unul dintre jucătorii importanți de pe piața distribuției de soluții și echipamente IT, sărbătorește astăzi un sfert de...

ferestrele ferestrele
Social6 zile ago

Când trebuie să înlocuiești ferestrele casei tale? Iată cele mai comune semne

Durata de viață a unei ferestre dintr-un cămin obișnuit poate varia între 10 și 20 de ani, în funcție de...

studio videochat bucuresti studio videochat bucuresti
Uncategorized6 zile ago

Munca intr-un studio de videochat din Bucuresti – sansa de a-ti implini visurile!

Cei care se declara surprinsi de succesul industriei de divertisment online dedicata adultilor nu au inteles cu adevarat realitatile acestui...

Afaceri6 zile ago

Cum se poate obține eficiență și sustenabilitate cu centralele pe lemne?

Centralele pe lemne reprezintă o opțiune tradițională și ecologică pentru încălzirea locuinței tale. Dolinex.ro oferă o gamă variată de centrale...

Viața în Iasio săptămână ago

Ochii pe tine: machiaje rapide pentru evenimente de neuitat

Îngrijirea pielii nu este doar o practică de frumusețe, ci și un aspect important al sănătății generale. O piele sănătoasă...

Viața în Iasio săptămână ago

Eșecuri obișnuite în îngrijirea grădinii și soluții salvatoare

Grădinăritul este o artă, dar și o știință. Chiar și grădinarii experimentați pot să greșească din când în când, iar...

Viața în Iasio săptămână ago

Amenajarea livingului: 5 erori frecvente pe care trebuie să le ocolești

Una dintre cele mai mari greșeli în amenajări interioare pe care le poți face atunci când amenajezi livingul este să...

Afacerio săptămână ago

Ghidul tău despre cum un designer de interior poate face diferența

Un designer de interior nu este doar o persoană care îți alege mobilier sau culori frumoase. El este un profesionist...

Afacerio săptămână ago

De la concept la companie: strategii pentru a-ți dezvolta afacerea

Într-o lume în care inovația și antreprenoriatul sunt la ordinea zilei, poate fi foarte tentant să îți începi propriul drum...

Afacerio săptămână ago

Navighează cu succes în lumea start-up-urilor tech: Ghidul complet pentru lansare

Un antreprenor este o persoană care inițiază și conduce o afacere, asumându-și riscurile și responsabilitățile asociate, cu scopul de a...

Uncategorizedo săptămână ago

Samsung și Universitatea Michigan îmbunătățesc tehnologia ceasurilor inteligente pentru alergători

Studiul explorează cum tehnologia ceasului Galaxy poate îmbunătăți sănătatea și performanța alergătorilor prin evaluarea pierderii de transpirație și a VO2...

Evenimento săptămână ago

Pentru remedierea defecțiunilor la laptop, te rugăm să consulți specialiștii în reparații laptopuri

Ca oricare alt dispozitiv, un laptop nou trebuie să funcționeze perfect și în parametrii stabiliți de producător. În timpul utilizării...

Știrile Săptămânii