Connect with us

Eveniment

Firea se laudă că pasajul Ciurel e 90% finalizat! Adevărul, însă a ieșit la iveală! Lovitură uriașă pentru bucureșteni | IasiAZI.ro

Published

on

,,Am facut o vizita inopinata la santierul „Strapungere Ciurel – Nod Rutier Virtutii”, pentru a verifica stadiul lucrarilor la acest obiectiv de investii. Am recuperat intarzierile si am reusit sa aducem acest proiect de la 13% la 90%. Vorbim despre prima etapa, care presupune realizarea podului hobanat peste soseaua Virtutii.

L-am asigurat pe constructor, caruia i-am solicitat sa aloce toate resursele pentru accelerarea lucrarilor ca sa putem profita de tot timpul pe care il mai avem la dispozitie pana la iarna, ca fondurile pentru finalizarea acestui proiect sunt rezervate in buget, astfel incat acest obiectiv de investitii atat de important pentru fluidizarea traficului in Capitala sa fie finalizat cat mai rapid.

In prezent, se lucreaza la tensionarea hobanelor, la relocarea conductelor Elcen pentru apa industriala. Dupa relocarea acestor conducte, pe amplasamentul eliberat va incepe constructia unui stalp de sustinere pentru tablierul care va fi amplasat peste soseaua Virtutii.

S-au deviat toate retelele de medie si joasa tensiune, s-a mutat punctul Trafo, iar pe amplasamentele eliberate se lucreaza atat la platforme cat si la rampe de urcare si coborare de pe pod.

Valoare totală a proiectului este de 128 milioane euro.

Reamintim faptul ca, atunci cand a fost proiectat acest obiectiv de investitii, s-a dorit un culoar de expropriere care sa duca pana la Soseaua de Centura si autostrada A1, dar acest culoar nu a fost rezervat pentru executia lucrarii, ceea ce a dat posibilitatea primariilor de sector sa elibere autorizatii de construire in aceasta zona si, astfel, in urma construirii unor imobile pe amplasament, s-a ajuns la un numar de aproximativ 200 de cladiri care ar trebui demolate ca urmare a exproprierilor.

In consecinta, Primaria Capitalei a solicitat proiectantului sa vina cu o solutie pentru un culoar de expropriere care sa permita continuarea proiectului pana la autostrada, dar cu o interventie minima in zona construita.

Proiectantul a inaintat catre PMB o noua propunere de culoar, minim invaziv, prin care se propune exproprierea unui numar de maxim 20 de imobile, adica o reducere la 10% a numarului necesar de imobile care ar fi trebuit demolate, dar si o reducere semnificativa a costurilor necesare continuarii proiectului.

 

Se estimeaza ca noul culoar de exproprieri si sumele pentru despagubiri vor fi suspuse aprobarii CGMB anul viitor.

De asemenea, actuala administratie a comandat un studiu de trafic, astfel incat Nodul Rutier Virtutii sa nu ramana doar un proiect pe hartie. Din acest studiu a reiesit necesitatea construirii unui sens giratoriu, care va prelua traficul desfasurat pe pasaj. Odata ce podul hobanat va fi finalizat, se va construi si sensul giratoriu.

Date despre proiect 

Penetraţia Splaiul Independentei – Autostrada Bucureşti-Piteşti va avea o lungime de 8,3 kilometri, va incepe la intersectia Splaiul Independentei cu Sos. Virtuţii si se va termina pe A1, la Podul Ciorogarla.

Noua arteră va avea câte trei benzi pe sens si va fi mărginită in anumite zone de străzi colectoare a traficului zonal. Vor fi construite trei pasaje supraterane: la intersectia sos. Virtutii cu Splaiul Independentei, la intersectia Penetratia A1 – Bd. Uverturii si la intersectia cu Soseaua de Centura si in zona Pasajului CFR de la Ciorogarla.

Prin realizarea acestei penetraţii se va obţine o intrare mai facilă in Bucureşti dinspre autostrada Bucureşti – Piteşti, dar şi o redistribuire a traficului în importantele noduri de circulaţie propuse a se realiza prin pasaj denivelate.

Totodată se urmăreşte atragerea fluxurilor de circulatie, accesibilitatea la Autostrada A1 si din autostrada la centrul capitalei, costuri scăzute de transport, accesul la servicii, siguranţa traficului, susţinerea dezvoltării locale si impactul scăzut al emisiilor din trafic.

Caracteristici tehnice: lungime drum 6,44 km, suprafaţa drum 128.980 mp, lungime poduri şi rampe3.560 m.

Proiectul a fost împărţit pe trei tronsoane :

– Tronsonul I – km 0 ( Splaiul Independenţei) – Şos. Virtuţii

– Tronsonul II – Şos. Virtuţii – Şos. de Centură

– Tronsonul III – Şos. De Centură – Autostrada A1.”

 

Când va fi terminat, „Nodul rutier Virtuţii” îşi va afla obştescul sfârşit într-o tarla cu buruieni, de pe malul Lacului Morii. Drumul expres care ar trebui să facă legătura cu Autostrada Bucureşti-Piteşti este blocat de sute de construcţii. Primăriile de sector au dat autorizaţii fără ştiinţa PMB. În Capitală nu ştie stânga ce face dreapta. Sau invers.

Istoria „Penetraţiei Splai-Ciurel-Autostrada A1” începe undeva prin 2006 când s-a pus, în sfârşit, problema decongestionării traficului de pe Bulevardul Iuliu Maniu, singura arteră majoră care asigură ieşirea din Capitală către Autostrada Bucureşti-Piteşti.

Se întâmpla pe timpul când primar era Adriean Videanu. A venit, mai apoi, Sorin Oprescu cu a sa „Autostradă suspendată”, iar haosul continuă şi astăzi în mandatul primăriţei Gabriela Firea. Lucrările la podul hobanat de peste Dâmboviţa, care ar urma să facă legătura cu ipoteticul „Drum Expres” spre A1 sunt finalizate în mare parte. Atât doar că, deşi a promis, doi ani la rând, că „Nodul Rutier Virtuţii” va fi dat în folosinţă în cel mai scurt timp, o parte din banii alocaţi proiectului au fost raşchetaţi fără un motiv limpede. Unde mai pui că, odată finalizată, ieşirea dinspre Lacul Morii se va sfârşi într-un câmp plin de bălării, iar pe locul unde ar fi trebuit să se facă conexiunea cu şoseaua respectivă s-au construit o sumedenie de imobile. În paralel cu lucrările de pe şantier foştii primari ai sectorului 6 au emis circa 200 de autorizaţii de construire astfel că, în prezent, mare parte din clădirile ridicate ar trebui demolate. Adică, alţi bani şi altă distracţie, pentru exproprieri. Totul din cauza incompetenţei şi birocraţiei tipic dâmboviţene. Prostia naţională nu are limite.

11 ani de tergiversări

 

Istoricul proiectului este stufos, cam ca pe calapodul celebrului „Pasaj Basarab”, început de Băsescu, continuat de Videanu şi inaugurat de Oprescu. Toţi cei care lucrează în serviciile de specialitate din Primăria Municipiului Bucureşti îl cunosc în amănunt, dar se feresc, de teama represaliilor, să-şi asume vreo declaraţie cu nume şi prenume. Neoficial, câţiva „insideri” au acceptat, să spună însă, lucrurilor pe nume. Pe scurt, acest plan a fost gândit ca o alternativă la Bd. Iuliu Maniu, care să asigure conexiunea dintre Autostrada A1 şi Splaiul Independenţei, traversând oraşul la limita dintre cartierul Militari şi localitatea Roşu. Noul drum ar trebui să aibă trei benzi pe sens şi aproximativ 8,3 km în total. Contractul a fost semnat în noiembrie 2007 de primarul Videanu cu asocierea Max Boegl-Astaldi-Euroconstruct, cu termen de finalizare de 35 de luni, de la data începerii.

Autorizaţia de construire, emisă în iunie 2010, a fost anulată definitiv în 2013, după îndelungi lupte în instanţă cu locuitorii afectaţi de şantier. Lucrările au demarat în cele din urmă în 2014, pe o nouă autorizaţie, însă doar pentru nodul Virtuţii, fără ca nimeni să se mai gândească şi la preconizata şosea de legătură. Alocarea bugetară a fost precară, iar relocările de utilităţi, exproprierile şi alte blocaje birocratice au pus permanent beţe în roate.

Un pod prea îndepărtat

În iulie 2016, Gabriela Firea anunţa că penetraţia va avea doar două benzi pe sens în loc de trei, renunţându-se la drumurile colectoare, argumentând că, astfel, se vor diminua costurile prin evitarea exproprierilor de locuinţe construite recent. Proiectul este în continuare în aer şi există riscul să fie anulat complet. Dacă acest lucru se va întâmpla, nodul Virtuţii va fi aproape inutil fără conexiunea cu vestul oraşului.

Pentru că autorităţile s-au blocat în relocările de utilităţi – spun sursele noastre – PMB a tăiat, în septembrie 2017, suma de 35 milioane de lei – din bugetul de 90 milioane alocat – deşi Gabriela Firea a promis că nodul Virtuţii va fi gata la finalul anului trecut. Acum nici o lună a revenit şi a anunţat că va fi gata la anul, în 2019. Nici vorbă de aşa ceva! Deşi podul hobanat peste Dâmboviţa este realizat în proporţie de 85%, bretelele de acces cu străzile adiacente sunt departe de finalizare, fiind la un stadiu fizic de aproximativ 30%.

IasiAZI.ro

Facebook Comments

Eveniment

Ecovillas: Preturile imobilelor pot creste cu pana la 40% in urmatorii 5 ani

Published

on

By

Zona Pipera, un pol al noilor investiții imobiliare și o atracție pentru viitorii proprietari. Cererea pentru segmentul premium-high class este în creștere an de an. În următorii 5 ani putem asista la o ofertă tot mai mare de locuințe noi livrate, dar și o creștere a prețurilor pe metrul pătrat de 30-40%.

  • Clienții caută să investească în locuințe care se află în proximitatea școlilor și aleg proiectele ce le oferă cele mai multe beneficii și calitate în construcție, bineînțeles ținând cont și de proximitate.
  • Zona de Nord a Bucureștiului se tot dezvoltă și va deveni cel mai atractiv pol de investiții imobiliare în următorii cinci ani. Vorbim în principal de zona Pipera, acolo unde există suprafețe de teren neconstruite și unde dezvoltatorii au șantiere deschise și construiesc mii de locuințe.

În aceste zone se vor crea comunități mari ce vor declanșa dezvoltarea infrastructurii și o creștere a pieței rezidențiale.  Se țintește atragerea unor oameni de afaceri, manageri de companii, străini, fiind o zonă în continuă dezvoltare urbană, cu multe facilități și aproape de ceea ce contează pentru locuitori.

Se poate observa cum zona Pipera este tot mai atractivă pentru dezvoltatorii imobiliari luând în considerare numărul mare de proiecte rezidențiale aflate în construcție și cererea pentru acest segment premium-high-class

În prezent, numai în zona Pipera sunt cel puțin 20 de proiecte rezidențiale noi în construcție ce urmează să livreze apartamente și case anul acesta și în anul 2025. Volumul ridicat de proprietăți a declanșat o cerere mai mare pe această zonă și tranzacții importante în anul 2023.

Datorită competiției din zonă, companiile constructoare au creat produse speciale pentru a atrage clienții. De exemplu, la unele ansambluri se oferă locurile de parcare gratuit sau se vând apartamente cu buget de mobilier integrat deja în prețul locuinței. Alții au ales să îi lase pe oameni să se mute în casă și să achite locuința după câteva luni pentru a facilita vânzarea proiectului. Unii dezvoltatori au mizat de confort și tehnologii noi lansând pe piață un concep unic.

La Epique home am implementat tehnologii noi verzi care nu numai că ajută la asigurarea unui confort sporit acasă, ci reduc costurile cu o casă. Am ieșit pe piață cu un produs sustenabil, ce utilizează materiale durabile și ne-am axat pe calitatea construcției pentru a livra case eficiente energetic, fără pierderi de căldură și consum redus. Casele noastre au pompe de căldură geotermală, recuperatoare de energie în fiecare cameră – locatarii nu mai trebuie să aerisească, practic casele se aerisesc singure și recuperează căldura, ceea ce se traduce într-un consum mai mic de energie. De asemenea, avem răcire pasivă și am folosit pe fațadă doar marmura ca material astfel încât cei care se mută aici să nu mai aibă grija ca la o anumită perioadă trebuie să intervină la fațadă. Același lucru și la interior unde regăsim: marmură, parchet stratificat, lemn, beton.  (VLAS VECESLAV – CEO Ecovillas Company)

Pe o piață unde oferta este mai mare, clienții sunt mai selectivi și analizează mai mult înainte de a lua o decizie de achiziție a unei proprietăți.

Este nevoie de mai mult de o lună de zile până când clientul ia decizia de achiziție, după ce a venit la prima vizionare. Însă prospectarea pieței poate dura și până la 3 luni de zile. Clienții au devenit pretențioși și caută calitatea construcției, vor finisaje durabile și încearcă să se documenteze cât mai mult și mai bine în legătură cu ceea ce le oferă un ansamblu rezidențial. În plus, negociază mai mult termenii din contractul semnat cu dezvoltatorul și încearcă să obțină reduceri mai mari de preț la avansuri plătite mai mari.

Cu toate acestea, dezvoltatorii care au înțeles nevoia clienților de flexibilitate au vândut fără probleme, chiar și pe această piață dificilă.

La 10  luni de la lansarea în piață a proiectului Epique home, am reusit să vindem jumătate dintre proprietăți. Valoarea acestor case vândute fiind de aproximativ 3 milioane de euro. Ceea ce ne arată să segmentul high-class este în creștere, că există cerere mare pentru astfel de produse. Și ne bucură să vedem că în zona de Nord apar tot mai multe proiecte axate pe calitate și reducerea impactului asupra mediului. (VLAS VECESLAV – CEO Ecovillas Company)

Epique home este un proiect rezidențial de 18 case, construit de Ecovillas Company în zona Erou Iancu Nicolae, aproape de cele mai importante instituții de învățământ internaționale și oferă un concept unic pentru piața rezidențială. Casele au 4 camere, 3 băi și parcare acoperită. Acestea beneficiază de inovație prin materialele folosite și tehnologiile verzi implementate pentru confort și reducerea consumului.

Articolul Ecovillas: Preturile imobilelor pot creste cu pana la 40% in urmatorii 5 ani apare prima dată în Ziarul Nationalul.

Facebook Comments
Continue Reading

Eveniment

Bononia Estate Winery & Resort, locul unde luxul este ȋn armonie cu natura, chiar pe malul Dunării

Published

on

By

Dacă esti un iubitor de escapade ȋn natură ce doreşte să-şi golească mintea şi să ȋşi umple sufletul pe malul fluviului, bucurându-se de frumosul unui colţ de Eden şi de toate experienţele pe care le poţi trăi aici, dar fără să faci rabat la confort, atunci ţi-ai găsit locul ideal, la numai o oră distanţă de Craiova.

Bononia Estate Winery & Resort este un hotel boutique cu privelişte la Dunăre, cu 22 de camere modern decorate, situat pe un vast domeniu cu cramă şi podgorie de viţă de vie.

Clădirea principală are o poveste ce traversează trei secole – XIX, XX si XXI, o clasică moştenire pe care familia s-a luptat să o menţină şi să o recondiţioneze. Cutreierând proprietatea, pe fiecare alee te poţi conecta cu istoria, ȋn timp ce simţi mirosul de iarbă proaspătă şi aerul răcoros al Dunării. În acelaşi timp pentru că te afli pe o podgorie cu cramă, să nu uităm de diversitatea de vinuri ce te ȋncântă cu mirosul bogat al celor mai rafinate buchete. Este momentul să ne răsfăţăm toate simţurile ȋntr-o călătorie cu stil şi eleganţă, ȋntr-un loc cu mult bun gust ce ȋţi va depăşi toate asteptările.

Mobila modernă şi facilităţile de calitate te aşteaptă ȋn camerele şi apartamentele cu vedere la Dunăre, sau la grădină, pe care le poţi alege ȋn functie de pairing-ul cu vinul preferat – camera albă, roşie sau rosé.

Echipa Bononia te va ȋntâmpina cu ospitalitate şi disponibilitatea de a-ţi ȋndeplini toate dorinţele şi solicitările, fie că ne referim la preferinţele culinare sau la activităţile outdoor şi indoor de care eşti interesat şi aici chiar ai de unde alege. Biciclete, excursii de pescuit, cycling, private yacht, plimbări cu vespa, utv, ridicări cu balonul cu aer cald fie deasupra proprietăţii, fie deasupra fortăreţei Belogradchik, jeep safari, degustare de vin chiar ȋn podgorie sau mai romantic, pe o limbă de pământ ȋn mijlocul apei. Dacă eşti ȋn căutarea unei experienţe clasice, poţi opta pentru degustările de vin ce au loc ȋn enoteca domeniului ce datează din anul 1895, acolo unde savoarea timpului se ȋmpleteste cu savoarea vinului, oferind astfel garanţia unui moment unic. Ai la dispoziţie mai multe pachete de degustare cu aperitive delicioase din care poţi alege ȋn functie de vechimea vinului şi de tipul de lemn folosit pentru depozitare.

După o zi plină de activităţi şi experienţe noi, un moment de relaxare la spa este binevenit. Infinity pool dacă iubeşti să ȋnoti cu vedere către Dunare, masaje faciale şi corporale, sau saună uscata, cu aburi, aromaterapie cu sisteme de cea mai bună calitate, dezvoltate de specialiştii din Estonia.

Seara pregăteşte-te de un răsfăţ culinar pregătit de Filip Zahariev, executive chef cu peste 14 ani de experienţă pe teritoriul Scandinaviei.

O echipă excelentă te asteaptă la Bononia Estate pentru a se asigura că şederea ta va fi ȋncântătoare şi că vei reveni cu drag de fiecare dată.

Convinge-te de frumuseţea proprietăţii accesandhttps://bononiaresort.com/unde vei descoperi şi oferta exclusivă pentru pachetele de Paste şi 1 Mai, unde tradiţionalul se ȋmbină armonios cu eleganţa. Fii pregătit de un răsfăţ pe cinste la cina ȋn regia vestitului jurat Masterchef Bulgaria chef Kustef, livesax şi recital Lidia Buble ca să nu te simţi departe de acasă.

Facebook Comments
Continue Reading

Eveniment

Termenul de depunere a proiectelor , în cadrul apelului dedicat IMM-urilor, prelungit prin ordin de ministru

Published

on

By

Proiectelor Europene

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) a prelungit, oficial, prin ordin de ministru, termenul de depunere a proiectelor pentru acțiunea „Dezvoltarea întreprinderilor și a antreprenoriatului” – componenta „Investiții pentru dezvoltarea IMM care sprijină creșterea durabilă și crearea de locuri de muncă”. Data până la care pot fi depuse cereri de finanțare în sistemul informatic MySMIS2021/SMIS2021+, conform ordinului nr. 1020 din 16.04.2024, este 20 mai 2024, ora 24:00.

Decizia de prelungire a termenului de depunere a proiectelor a fost luată ca urmare a interesului manifestat de potențialii beneficiari în accesarea fondurilor disponibile în cadrul Programului Tranziție Justă 2021-2024.

Consiliul Județean Gorj încurajează, pe această cale, antreprenorii din județ să își concretizeze proiectele sau ideile de proiecte, să întocmească documentațiile necesare și să le depună, având în vedere disponibilitatea MIPE de a prelungi, în funcție de interesul manifestat, termenele până la care pot fi accesate fondurile în cadrul PTJ 2021-2027.

Reiterăm, pe această cale, că interesul instituției este acela de a maximiza procentul de absorbție a fondurilor din PTJ, sprijinind orice inițiativă care contribuie la dezvoltarea și diversificarea economică la nivelul județului Gorj.

Facebook Comments
Continue Reading

Parteneri

Ultimile stiri locale

Cât durează un proces terapeutic? Cât durează un proces terapeutic?
Viața în Iasio oră ago

Cât durează un proces terapeutic?

Abordarea unui proces terapeutic este o călătorie unică și profund personală, care implică o gamă variată de emoții, descoperiri și...

Social13 ore ago

Cupoanele de reducere: Mit sau realitate? Află cum poți să economisești cu adevărat

Cupioanele de reducere nu sunt un mit; ele sunt o realitate care te poate salva între 5% și 25%. Economisirile...

Eveniment3 zile ago

Ecovillas: Preturile imobilelor pot creste cu pana la 40% in urmatorii 5 ani

Zona Pipera, un pol al noilor investiții imobiliare și o atracție pentru viitorii proprietari. Cererea pentru segmentul premium-high class este...

Uncategorized3 zile ago

Agenția de creație DDB România semnează prima campanie de imagine a grupului de companii PPC din România

București, 15 aprilie 2023 – Agenția de creație DDB România anunță semnarea primei campanii de imagine a Grupului Public Power...

Entertainment3 zile ago

Mașini noi, cu livrare rapidă, direct de pe Autovit.ro.

Peste 1200 de oferte, 30 de mărci cu garanție de până la 7 ani și motorizări eligibile pentru Programul Rabla...

Afaceri4 zile ago

Montarea Tablei Cutate: Ghid complet oferit de Dachdeckerspezialist

Când vine vorba de acoperișuri, alegerea materialelor potrivite și a unei echipe calificate pentru montare sunt cruciale pentru asigurarea durabilității...

Afaceri4 zile ago

Profesioniști în Montarea Tablei Cutate pentru un Acoperiș Durabil și Estetic

În cadrul proiectelor de construcție sau renovare a acoperișului, montarea tablei cutate reprezintă o opțiune populară datorită durabilității și aspectului...

Uncategorized4 zile ago

B.D.G. Import își extinde portofoliul prin parteneriatul cu William Grant & Sons

București, 18 aprilie 2024 – B.D.G. Import, singura companie cu acționariat 100% românesc din top 3 importatori de băuturi spirtoase din...

Eveniment4 zile ago

Bononia Estate Winery & Resort, locul unde luxul este ȋn armonie cu natura, chiar pe malul Dunării

Dacă esti un iubitor de escapade ȋn natură ce doreşte să-şi golească mintea şi să ȋşi umple sufletul pe malul...

Eveniment5 zile ago

Termenul de depunere a proiectelor , în cadrul apelului dedicat IMM-urilor, prelungit prin ordin de ministru

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) a prelungit, oficial, prin ordin de ministru, termenul de depunere a proiectelor pentru acțiunea...

Viața în Iasi5 zile ago

Proprietățile asfaltului care îl fac perfect pentru pavajul din curte

Asfaltul este un material de construcție versatil și durabil, cunoscut pentru utilizarea sa în pavajul din curți și drumuri. Este...

Uncategorized5 zile ago

Conexiuni adevărate: Heineken® și Bodega lansează “The Boring Phone”

17 aprilie 2024: Heineken®, în colaborare cu Bodega, creatorii de bun-gust în materie de modă și street culture, lansează “The Boring...

Uncategorized5 zile ago

La East European Comic Con, viitorii artiști vizuali primesc feedback relevant de la ECHO School

București, 17 aprilie 2024 – ECHO School, primul program de facultate în dezvoltarea jocurilor video din România, anunță participarea sa...

Exclusiv5 zile ago

Totul despre Conference Systems: transformă ședințele în experiențe facile!

Să te ocupi de gestionarea unei firme înseamnă să ai grijă de tot ce înseamnă partea de logistică, dar și...

Uncategorized6 zile ago

Expoziția de design „Newfound Equilibrium” a Samsung va fi prezentată la Milan Design Week 2024

Expoziția va oferi vizitatorilor o experiență imersivă, care descrie într-un mod artistic filosofia de design a Samsung România, București –...

Uncategorizedo săptămână ago

OnePlus inaugurează primul punct de prezentare a produselor și lansează OnePlus Watch 2, cel mai nou ceas inteligent din portofoliu

*Vizitatorii pop-up store-ului pot beneficia de reduceri de până la 700 de lei la produsele OnePlus disponibile pe oppostore.ro București,...

Știrile Săptămânii