Connect with us

Eveniment

Motivul pentru care salariile au crescut peste aşteptări. Cine primeşte bani în plus | IasiAZI.ro

Published

on

Creşteri salariale peste media pieţei s-au produs în industrie (8,9%) şi în retail (6,7%). În acelaşi timp, sectorul bancar (5,4%), leasing-ul (4,6%) şi industria farmaceutică (4,8%) înregistrează creşteri mai mici decât media, dar depăşesc totuşi procentele bugetate anterior.

În ceea ce priveşte categoriile de personal, cele mai mari creşteri ale salariilor au fost înregistrate de muncitori/operatori (calificaţi şi necalificaţi) – 7,7%. Dintre toate categoriile de personal analizate, nivelurile de conducere au avut cele mai mici creşteri ale salariilor, puţin sub 6%.

Comparativ cu ediţiile anterioare ale studiului PayWell, creşterile salariale păstrează o traiectorie ascendentă. Creşterea medie a fost de 3,7% în 2016 şi de 5,1% în 2017. Toate sectoarele analizate au înregistrat creşteri mai mari decât în 2017. Cu toate acestea, sectorul bancar se evidenţiază cu o rată de creştere mai mult decât dublă faţă de 2017 (5,4% în 2018, faţă de 2,1%).

Ce forţează majorările

Ritmul accelerat de creştere salarială este determinat şi de fluctuaţia ridicată a personalului. Rata medie a fluctuaţiei de personal (plecări voluntare) a fost de 17,4% în 2018, cu aproape 4 puncte procentuale mai mare decât în 2017.

„Creşterile salariale peste medie reprezintă unul dintre stimulentele utilizate de companii pentru a atenua problema deficitului forţei de muncă. În plus, vedem o creştere semnificativă a salariilor lucrătorilor din producţie şi din sectorul hotelier, în timp ce sectoarele de retail şi cel bancar rămân în urmă ca nivel de evoluţie salarială. Problemele cu care se confruntă în prezent piaţa forţei de muncă din România au cauze mai profunde şi sunt potenţate de emigraţie şi lipsa corelării dintre sistemul de educaţie şi cerinţele economiei”, a declarat Daniel Anghel, Liderul Departamentului de Consultanţă fiscală şi Juridică, PwC România.

În ceea ce priveşte planurile pentru anul 2019, companiile estimează o creştere mai mică, în medie de 4,6%. Acestea au planificat o majorare cu 6,5% a salariilor pentru personalul implicat în producţie, în timp ce pentru restul categoriilor de personal creşterea nu va fi mai mare de 5% anul viitor.

 

În ceea ce priveşte modificările privind transferul de contribuţii sociale, aproximativ două treimi dintre companiile participante la studiu (63%) au majorat deja salariul brut, în timp ce 20% au utilizat mecanismul de compensare prin bonus. Doar 17% dintre companiile private au avut o abordare mixtă, ceea ce înseamnă că au crescut salariul brut pentru unele posturi, în timp ce pentru alte poziţii compensarea s-a făcut prin oferirea de bonus.

„Deficitul forţei de muncă pune presiune pe angajatori pentru a găsi şi alte metode, în afara salariului, de a-şi motiva atât proprii angajaţi, cât şi de a atrage potenţiali angajaţi. Este o cursă a flexibilităţii companiilor în a reuşi să devină cât mai atractive, în contextul în care, atât dinamica pieţei forţei de muncă, cât şi dorinţele şi nevoile generaţiilor noi de angajaţi sunt tot mai diverse.”, spune Ionuţ Sas, Partener, Departamentul de Consultanţă fiscală şi Juridică, PwC România.

Pe lângă salarii, puţin peste jumătate dintre companii (53%) oferă bonusuri fixe angajaţilor cu diverse ocazii. Companiile care activează în sectorul industrial şi în retail conduc în clasamentul bonusurilor fixe, 68% şi respectiv 73% dintre acestea oferă un bonus fix. Alte sectoare tind să prefere bonusuri legate de performanţă, ca supliment la salarii.

În 2018, numărul de companii orientate să ofere beneficii cu impact asupra echilibrului între serviciu şi viaţa personală este mai mare decât în 2017. În acest sens, 55% dintre companii au program de lucru flexibil, jumătate dintre organizaţii implică angajaţii lor în activităţi de responsabilitate socială (CSR), în timp ce 26% oferă abonamente la biblioteci online de cărţi. Acesta este modul în care companiile răspund cerinţelor angajaţilor pentru a asigura retenţia personalului.

„Companiile din mediul privat sunt din ce în ce mai mult sub presiunea pieţei muncii. Scăderea personalului calificat disponibil la toate nivelurile, în special pentru categoria de muncitori, la care se adaugă concurenţa din sectorul public, devenit atractiv în urma creşterilor salariale, au adus capitalul uman şi bugetele aferente acestuia pe lista de priorităţi a oamenilor de afaceri . Deoarece piaţa forţei de muncă va deveni din ce în ce mai competitivă, managerii şi departamentele de resurse umane trebuie să investească în programe de creştere a productivităţii pentru a-şi putea susţine planurile de dezvoltare, dovedind creativitate în ceea ce priveşte atragerea şi retenţia personalului, precum şi pentru crearea competenţelor necesare în rândul angajaţilor prin programe proprii”, a spus Oana Munteanu, Lider al Departamentului de Consultanţă în resurse umane, PwC România.

IasiAZI.ro

Facebook Comments

Eveniment

Ingrijirea si rejuvenarea tenului cu ajutorul microneedling-ului

Published

on

By

Cand vorbim despre un ten cat mai frumos, cat mai delicat si cu un aspect reintinerit, fiecare doamna si domnisoara cauta orice solutie pentru a obtine rezultatele dorite. In conditiile in care ai aplicat numeroase produse cosmetice fara a obtine rezultatele dorite, trebuie spus ca tratamentele faciale profesionale sunt alegerea oportuna pentru a avea tenul dorit.

Tratamentele faciale profesionale sunt oferite in cadrul saloanelor de infrumusetare si sunt disponibile intr-o mare varietate de proceduri. Printre acestea regasim si microneedling-ul sau tratamentul cu micro-ace. Procedura de microneedling Pitesti presupune anumite beneficii pentru persoanele care aleg sa urmeze acest tratament.

Tratamentul facial cu micro-ace

Utilizarea micro-acelor in cadrul tratamentelor faciale porneste de la faptul ca perforatiile de dimensiuni microscopice realizate prin intermediul micro-acelor vor favoriza regenerarea celulelor de elastina si colagen din primele doua straturi ale pielii fetei. Este important de amintit faptul ca pentru efectuarea acestor micro-perforatii este folosit un dispozitiv de tip medical.Acest dispozitiv special are un aspect similar cu cel al unui stilou.

Utilizarea dispozitivului pentru microneedling presupune un control eficient in ceea ce inseamna adancimea sau profunzimea de penetrare a straturilor de piele pe durata procedurii. Un numar mai mare de micro-ace utilizate in timpul procedurii inseamna o mai mare stimulare pentru productia de celule noi de colagen si de elastina. Micro-perforatiile reprezinta factorul care declanseaza actiunea de vindecare a organismului in urma careia sunt generate noi celule.

Tratamentul facial de microneedling Pitesti se recomanda a fi efectuat la intervalul de 1-2 saptamani. Aceste proceduri cu micro-ace sunt efectuate in saloanele de infrumusetare si de ingrijire corporala sub indrumarea si supravegherea personalului calificat.

Prin urmare vorbim despre siguranta faptului ca orice pacient care apeleaza la procedurile acestea va beneficia de expertiza si profesionalismul unei persoane calificate pentru aplicarea metodei respective.

3 motive pentru care sa urmezi procedura de microneedling

In situatia in care nu ai apelat pana acum la procedura de infrumusetare cu micro-ace, trebuie sa stii ca exista mai multe motive care recomanda aceasta alegere. Principalele 3 motive se refera la faptul ca este o metoda complet non-invaziva, la imbunatatirea semnificativa a aspectului tenului, dar si la hidratarea mai buna a tenului.

Prin faptul ca microneedling-ul este o abordare estetica non-invaziva poti sa ai certitudinea ca nu vor exista efecte adverse la nivelul tenului.Datorita stimularii productiei de colagen si elastina, dar si datorita actiunii la nivelul primelor doua straturi ale pielii fetei, multe dintre problemele care pot sa apara la nivelul tenului vor fi rezolvate sau prevenite.

Hidratarea profunda a pielii fetei si din zona gatului va favoriza un aspect mai luminos al pielii, dar si o patrundere mai eficienta a serumurilor folosite pentru aceasta procedura.Daca pui in balanta avantajele si beneficiile procedurii cu micro-ace si costurile acestui tratament facial, vei putea remarca faptul ca vorbim despre o procedura de ingrijire care chiar merita incercata.

Pentru microneedling Pitesti poti sa apelezi cu incredere la salonul de infrumusetare si cosmetica Routine Beauty Center. Mai multe informatii privind serviciile oferite sunt disponibile pe www.routine-beauty.ro.

Facebook Comments
Continue Reading

Eveniment

Două săptămâni până la Electric Castle: lista generoasă a activităților din festival

Published

on

By

 By Robert Cîrnu

Electric Castle se pregătește de debutul celei de-a 8-a ediții, iar cele 100 de ore de muzică live oferite de artiști veniți din 24 de țări sunt completate de alte zeci de ore de distracție prin surprizele pregătite de organizatori.

Domeniul Banffy din Bonțida simte deja vibrația pregătirilor pentru festival, cele peste 40 de hectare de teren care vor fi acoperite de scene, camping, zone de relaxare fiind împânzite de echipele de logistică. Totul pentru ca, începând din 13 iulie, publicul să se bucure de o nouă ediție spectaculoase de Electric Castle, cu nume precum Twenty One Pilots, Gorillaz, Peggy Gou, Disclosure sau Editors aflați în cap de afiș.

O călătorie cu balonul, lectura celui mai recent best seller în hamac, o discuție cu oameni ce provoacă status quo-ul sau un film bun vizionat înaintea concertului mult așteptat – lista activităților de zi la Electric Castle este atât de diversă încât alegerile vor fi greu de făcut.

EC Talks by E.ON îi are ca invitați, anul acesta, pe Răzvan Exarhu, Emilia Șercan, Mona Dîrțu și Cristian Lupșa pregătiți să dezbată alături de public teme precum pacea între generații sau relațiile între genuri. Sunt programate și sesiuni de masterclass cu antropologul Radu Umbreș, artista Alina Pash, Matt Black – fondatorul casei de producție Nija Tune, trupa Balkan Taksim, rectorul Universității „Babeș-Bolyai” și cunoscutul psiholog Daniel David.

Cele mai spectaculoase poze din festival sunt gata să fie surprinse din baloanele cu aer cald sau din deja emblematica Royal Wheel by Lidl, asta între două reprize de giant jenga, board games sau o competiție de bumping cars. Pentru cei ce caută mai degrabă o stare zen există sesiuni de yoga, ateliere de string art, origami și mandala, și o generoasă bibliotecă atent selectată. Participanții pot chiar încerca să refacă scena din „E.T.” cu ajutorul Flying Bikes, bicicletele ce pot zbura prin simpla pedalare.

Electric Castle este, oficial, primul festival din Upside Down, iar lucuri deloc obișnuite sunt pregătite să se întâmple. „Stranger Things” ajunge la castel iar experiențele AR și zona Arcade pot fi copleșitoare.

Orice festival ar trebui să aibă cel puțin o super petrecere, iar anul acesta, chiar în prima seară, participanții sunt invitați la TikTok Party by BT. În 13 iulie, scena Hangar va găzdui o petrecere realizată în parteneriat cu TikTok România, la care DJ Yoda va mixa hit-urile devenite virale în ultimii ani pe această rețea de socializare.

Line-upul muzical este completat și de unul de lifestyle, iar Electric Castle conturează în Bonțida experiența unui Anti-Mall. Aici vor putea fi găsite branduri de fashion precum Retro Future, Ototo, Koja Concept sau Not For The Fake. Oferta gastronomică rămâne la fel de generoasă ca la fiecare ediție și acoperă toate gusturile, de la mâncarea preferată la festival, burgers, la preparate asiatice, grecești sau mexicane. Nu lipsește zona de grill pentru cei care preferă să fie proprii chefs.

Ultimele bilete pentru ediția a 8-a sunt disponibile pe www.electriccastle.ro, fără a exista însă opțiunea de cazare în camping. Toate cele 25.000 de locuri puse la dispoziție în EC Village s-au epuizat deja, la fel și locurile din zona destinată rulotelo

 

 

Facebook Comments
Continue Reading

Eveniment

Cu Eurosurvey ai garantia unor lucrari calitative

Published

on

By

Faptul ca prezenta inginerilor pe santierele de lucru este esentiala este deja bine cunoscut. De acestia depinde in mare masura succesul proiectelor de constructii, dat fiind faptul ca rolul lor principal este de a monitoriza evolutia lucrarilor din santier cu planurile proiectate. Este foarte important ca serviciile de topo in santier sa fie efectuate de personal certificat si acreditat, pentru a nu exista posibilitatea de aparitie a unor riscuri sau inconveniente pe parcurs. De aceea la Eurosurvey te va astepta o echipa de specialisti avizati, care vor efectua cele mai precise masuratori si trasari.

 

De ce este importanta ingineria topografica?

Proiectele de constructii necesita o atentie deosebita inca din faza de proiect. Fiecare detaliu trebuie stabilit cu mare atentie pentru a evita aparitia oricarui risc. Masuratorile topografice sunt o etapa esentiala din acest proces, deoarece de ele depinde in mod direct felul in care evolueaza lucrarile. Rolul principal este acela de a asigura faptul ca tot ce se materializeaza corespunde in totalitate indicatiilor din proiect. Trasarea cotelor si axelor de lucru, verificarea paralelitatii anumitor elemente de baza, pozitionarea structurilor de rezistenta sau calculul volumelor sunt doar cateva dintre procedurile pe care le vizeaza acest domeniu vast.

 

Apeleaza la ingineri topografi cu experienta de la Eurosurvey

Eurosurvey se caracterizeaza prin oameni capabili, devotati si atenti. Fiecare inginer din echipa detine o vasta expertiza si experienta in domeniu pe care le va exercita in raport cu fiecare solicitare. Sunt implicati in totalitate in munca pe care o realizeaza si, daca proiectul o cere, vor fi prezenti pe santier pana la finalizarea lui, pentru a se asigura ca totul decurge conform planului initial. 

 

Beneficiaza de cea mai buna aparatura

Ne dorim sa putem asigura cele mai eficiente servicii si de aceea investim in mod constant in dispozitivele si instrumentele necesare pentru masuratori cat mai precise. Ne pozitionam in topul celor mai apreciate firme care furnizeaza servicii de topografie si ne dorim sa pastram aceasta pozitie. De aceea facem tot ce ne sta in putinta pentru a va oferi cele mai bune proceduri care sa va ajute sa consolidati un proiect conform cu cele mai inalte standarde de calitate si siguranta. 

 

Platesti costul corect in raport cu calitatea obtinuta

Cu Eurosurvey nu trebuie sa iti faci griji cu privire la pretul final. Ai garantia faptului ca acesta corespunde intocmai procedurilor efectuate. Vrem ca fiecare colaborare sa fie cat de corecta si transparenta posibil si de aceea propunem calculul pretului final dupa o vizita in teren, in functie de numarul de metri patrati, complexitatea proiectului, numarul de proceduri necesare.

Facebook Comments
Continue Reading

Parteneri

Ultimile stiri locale

Eveniment14 ore ago

Ingrijirea si rejuvenarea tenului cu ajutorul microneedling-ului

Cand vorbim despre un ten cat mai frumos, cat mai delicat si cu un aspect reintinerit, fiecare doamna si domnisoara...

Evenimento zi ago

Două săptămâni până la Electric Castle: lista generoasă a activităților din festival

 By Robert Cîrnu Electric Castle se pregătește de debutul celei de-a 8-a ediții, iar cele 100 de ore de muzică...

Logic Light Logic Light
Afaceri2 zile ago

Modele de aplice cu tehnologie modernă

Atunci când căutați soluția de iluminat perfectă pentru un spațiu îngust cum ar fi holul, luați în considerare luminile de...

Eveniment3 zile ago

Cu Eurosurvey ai garantia unor lucrari calitative

Faptul ca prezenta inginerilor pe santierele de lucru este esentiala este deja bine cunoscut. De acestia depinde in mare masura...

Aboscare Aboscare
Afaceri3 zile ago

Ce presupune îngrijirea unei persoane de vârstă înaintată

Îngrijirea unei persoane în vârstă poate fi o provocare. Există multe lucruri de luat în considerare atunci când se îngrijește...

supape supape
Uncategorized4 zile ago

Cum functioneaza supapele de siguranta si de unde le poti achizitiona pe cele mai bune

Sistemele si circuitele aflate sub presiune au nevoie de echipamente suplimentare speciale pentru a putea functiona in conditii depline de...

Eveniment5 zile ago

RTT DISTRIBUTION SRL nominalizat la Premium Soimii Engross

Compania Romaneasca RTT Distribution srl  este nominalizata la premium soimiii engross pentru performatele de care...

încălzire în pardoseală încălzire în pardoseală
Social5 zile ago

Ce trebuie să știi despre sistemul de încălzire în pardoseală

Considerat de toți a fi o noutate din ultima vreme, sistemul de încălzire în pardoseală datează de fapt din anii 1950. Chiar...

Eveniment5 zile ago

RTT DISTRIBUTION SRL despre Stirile false din BZI.RO

RTT DISTRINBUTION SRL -Stiri False In mediu Online Bzi.ro publica stiri false la adresa lor Un site no name din...

Eveniment6 zile ago

Fenomenul Luis Gabriel a lansat o piesă nouă numită „Vagabond”!

Industria muzicală din România şi-a descoperit o nouă stea. Luis Gabriel este un tânăr foarte talentat care a luat România...

Social7 zile ago

De ce să alegi încălzire în pardoseală pentru casa ta

Confort de utilizare, discreție a echipamentului, economie de energie… Sistemele de încălzire în pardoseală sunt atractive datorită avantajelor pe care le oferă...

Socialo săptămână ago

Trendurile si avantajele usilor si ferestrelor cu profile PVC in anul 2022

Cererea tot mai mare pentru tamplarie bine proiectata cu profile PVC a dus la progrese in calitatea, functionalitatea si textura...

Socialo săptămână ago

Avantajele creării unui magazin online

Având în vedere evoluția tehnologiei din ultimii ani, majoritatea antreprenorilor și-au dezvoltat afacerile și în sfera digitală. Primul pas către...

Socialo săptămână ago

Ralflo și Simona Nae colaborează după opt ani pentru „Ca Va”! Cum a învățat Simona Nae franceza de la Ralflo!

În urmă cu opt ani, Ralflo şi Simona Nae colaborau pentru prima oară, înregistrând piesa „Doar Tu” care s-a bucurat...

Socialo săptămână ago

Cornuleţele cu vişine de la Sânziene aduc fericire cu fiecare bucăţică

Știm cum câteodată ai poftă de ceva dulce și cum ți-ai dori să mănânci o delicatesă făcută în spirit românesc....

Socialo săptămână ago

Cum alegi cel mai bun motocultor pentru grădina ta

Vrei să profiţi la maximum de grădina ta în această vară? Îţi doreşti ca buruienile să nu îţi mai sufoce...

Știrile Săptămânii