Connect with us

Eveniment

EDITORIAL/Nouă tendință – judecătorii psihologi si uneori chiar psihiatri

Published

on

ÎN SIBIU POLIȚIȘTII TREBUIE SĂ FRATERNIZEZE CU INTERLOPII! ALTFEL, SUNT ELIMINAȚI DE „INTERLOPII BUGETARI” !

Într-o noapte de aprilie 2016 când polițistul Răduinea Marian se afla în serviciul de patrulare rutier, în Municipiul Sibiu, zona Alba Iulia, un autoturism BMW cu numere de probă (SB-PROBE) nu a oprit la semnalul agenților rutieri, gonind cu viteză prin oraș pentur a scăpa de polițiști.

Ulterior investigațiilor efectuate de polițsitul Răduinea Marian, autoturismul marca BMW s-a dovedit că aparținea unui personaj dubios din Sibiu pe nume Ciociu Ilie, patronul unor magazine de aur din zona P-ța Cibin, mun. Sibiu și administrator al unui parc auto cu autoturisme ce se vând la mâna a II-a.

Între timp, comisarul Prodea Nicolae de la Biroul Furturi de Auto din cadrul Serviciului de Investigații Criminale al IPJ Sibiu a identificat autoturismul în incinta unui service auto. În urma verificărilor s-a stabilit că auto figura în evidențele Poliției Europene (Cooperare Polițienească Internațională) ca fiind furat din Italia. Din Italia, autoturismul BMW în cauză a fost „expediat” în Germania de unde a și fost achiziționat de Ciociu Ilie (în luna octombrie 2015) la solicitarea cms. șef Pahonțu Alin șef serviciu rutier Sibiu – nepotul generalului Pahonțu Lucian (șeful Serviciului de Pază și Protecție) -, în prezent adjunctul șefului Inspectoratului Județean de Poliție Brașov.

   Pahonțu Alin a rezervat autoturismul BMW de pe un sitte, ulterior cumpărată și adusă în țară de Ciociu Ilie. Ciociu Ilie a fost omul de legătură al lui Pahonțu în această tranzacție, același Ciociu fiind cel care a primit și montat numerele roșii provizorii pe autoturism chiar de la Pahonțu Alin pentru a putea circula legal și se deplasa la RAR Sibiu. În momentul în care autoturismul a fost dus la RAR Sibiu (undeva prin luna ianuarie-februarie 2016) pentru identificarea autoturismului în vederea înmatriculării definitive în circulație, angajații R.A.R. Sibiu i-au comunicat lui Ciociu Ilie că autoturismul figurează furat în evidențe. Auzind aceasta Ciociu Ilie i-a rugat pe angajații R.A.R. să nu sesizeze Poliția întrucât autoturismul aparține, în prezent, lui Pahonțu Alin. Angajații R.A.R. Sibiu s-au conformat rugăminții lui Ciociu Ilie și nu au mai anunțat Poliția.

Ciociu Ilie este vecin cu locuința cu fostul adjunct al IPJ Sibiu, Făgădar Ioan, în prezent pensionar MAI. Făgădar l-a contactat telefonic pe comisarul șef Ivancea Tiberiu, șeful IPJ Sibiu, spunîndu-i că autoturismul achiziționat de Pahonțu Alin prin intermediul lui Ciociu Ilie este furat și că să rezolve problema urgent, altfel va fi nevoit să îl confiște. Discuția aceasta a fost auzită de Ana-Maria Păcurar (protejata șeflui IPJ Sibiu, Ivancea Tiberiu și colegă de birou cu polițistul Capotă căruia i-a fost furată suma de 10.000Euro din fișet în urmă cu câteva luni)

Șeful IPJ Sibiu, Ivancea Tiberiu, l-a contactat telefonic pe Pahonțu Alin: „Aline! Rezolvă poblema și vezi să nu afle comisarul șef Tarnu Lucian pentru că ar putea crea probleme!” (Tarnu Lucian este al doilea adjunct al lui Ivancea). Șeful S.I.P.I. Sibiu, Șebu Sebastian, lucrător M.A.I. pensionat la 42 de ani, în prezent directorul cancelarului prefectului Sibiu, a fost contactat urgent de același Ivancea și avertizat să nu facă vreo notă informativă în legătură cu autoturismul furat, până nu rezolvă Pahonțu Alin cu mașina.

La aproximativ o săptămână după e autoturismul a fost sechestrat de comisarul șef Prodea și adus în curtea IPJ Sibiu, polițistul Răduinea marian a avertizat public pe rețeaua de socializare FaceBook despre cum se încerca mușamalizarea furtului autoturismului pentru a rămâne în proprietatea lui Pahonțu Alin. Cercetările interne cu privire la autoturism au fost efectuate superficial, defectuos, ca și ancheta penală întocmit de același Prodea întrucât Ciociu Ilie a fost chemat pentru a-i fi returnat autoturismul. Nu se cunoaște dacă Ciociu Ilie a avut procură de la Pahonțu Alin pentru a ridica autoturismul, așa cum nu se cunoaște dacă există document notarial autentificat între Pahonțu Alin și Ciociu ilie pentru achiziția și înmatricularea autoturismului furat.

În urma postărilor lui Răduinea autoturismul nu a mai fost lăsat în custodia numitului Ciociu Ilie ci s-a luat legătura cu proprietarul de drept din Italia și a fost remis acestuia prin căi judiciare. Fiindcă polițistul Răduinea Marian a postat pe FaceBook fotografii cu BMW-ul furat și achiziționat de Pahonțu Alin, a fost cercetat disciplinar. Norocul lui Răduinea a fost că șeful IPJ Sibiu, Ivancea Tiberiu, a fost detașat 6 luni la IGPR și nu a mai apucat să îl sancționeze dsiciplinar.

În tot acest timp (de când a aflat despre faptul că autoturismul mult-dorit pe care l-a achiziționat și până să-i fie reținut pentru remiterea adevăratului proprietar), Pahonțu Alin  a folosit diverse mijloace pentru ca autoturismul furat să rămână în posesia lui… (a luat legătura cu un prieten polițist german pentru a-i facilita emiterea documentului de proveniență al autoturismului) Însă autoritățile germane i-au trimis un mare: „flit”.

Furtul autoturismului BMW achiziționat de Pahonțu Alin la suma de 18.000EURO a făcut obiectul unui dosar penal însă nu știm dacă a fost soluționat și, dacă a fost soluționat, nu se cunosc amănunte cu privire la soluția dată de Corpul de Control al IGPR la acea dat condus de chestorul Sandu Tudor (fost șef al Corpului de Control al MAI, în prezent pensionar MAI și angajt la Corpul Național al Polițiștilor) și nici de către DNA Alba-Iulia (prietenii lui Ivancea și Kovesi).

În prezent Ciociu Ilie este condamnat de instanțele naționale să execute o pedepsă privativă de libertate de 3 ani în România însă, a fugit în Italia unde execută o pedeapsă mult mai blândă: arestul la domiciliu https://sibiu100.ro/eveniment/109040-6-sibieni-urmariti-international-pentru-operatiuni-ilegale-cu-aur-retinuti/. (Alexandru Firicel- sef Departament Investigatii).

N.R. În urmă cu 2 săptămâni, în data de 04.10.2018 orele 1430 , polțistul Răduinea Marian a fost primit în audiență la Insectorul General al Poliției Române, domnul Buda Ioan, căruia i-a relatat și acest caz mușamalizat de polițiști sibieni (posibil și de procurori). Vom reveni cu dezvaluiri ale patrulaterului Pahontu, Coldea, Kovesi si Ivancea. Sa va tineti bine, ca noi ne-am luat masurile de protectie adecvate!

 

 

Facebook Comments

Eveniment

TOP 5 lucruri ce nu trebuie să lipsească dintr-o bucătărie modernă

Published

on

By

Amenajare casei la momentul actual este cu mult mai diferită decât modul în care se realiza acum 5 sau 10 ani. Acest fapt se întâmplă deoarece stilul de viață al generațiilor se schimbă, motiv pentru care nevoile și dorințele sunt diferite. Spre exemplu, persoanele tinere nu-și mai doresc o bucătărie închisă, ci țin mult mai mult la a sta cu prietenii atunci când gătesc, preferând de aceea un spațiu de tip open space.  

Iată care sunt TOP 5 lucruri ce nu trebuie să lipsească dintr-o bucătărie modernă: 

  1. Plita electrică sau cu inducție

La momentul actual, folosirea unui aragaz cu flacără nu mai este un lucru atât de obișnuit, fiind în vogă plitele electrice, ce minimizează riscul accidentelor sau cele cu inducție, unde căldura nu mai este o problemă. Pe lângă elementul practic pe care îl conferă acestea, plitele de acest tip se integrează cu mult mai ușor în mobila de bucătărie și oferă un aspect mult mai modern. 

  1. Mașina de spălat vase

Cine petrece puțin mai mult timp în bucătărie înțelege valoarea pe care o aduce o mașină de spălat vase. Aceasta îți va oferi mult mai mult timp liber pentru a sta cu familia sau cu prietenii tăi și te va ajuta să faci chiar și economie la factura de apă. În funcție de dimensiunea bucătăriei tale poți alege o variantă mai compactă sau poți merge pe o variantă mult mai mare, care îți va fi de folos atunci când gătești mai mult. 

  1. Hotă

Un element esențial de care trebuie să ții cont în amenajarea bucătăriei este aerisirea acesteia. Te poți orienta către câteva modele de hote incorporabile care se vor integra în design-ul ales de tine, dar te vor și ajuta atunci când este cazul.  

  1. Spații de depozitare

La fel ca în orice încăpere din casa ta, bucătăria are nevoie de spații de depozitare multiple care să te ajute să amenajarea lucrurilor. Recomandarea noastră este aceea de a încerca să folosești fiecare spațiu din bucătăria ta, inclusiv cele din colțuri, astfel încât să nu pierzi niciun loc, mai ales dacă nu dispui de o cămară separat. Poți opta pentru mobilier rabatabil sau pe roți.  

  1. Prize multiple

Deși pare un lucru nesemnificativ, să proiectezi bucătăria încă de la bun început cu prize multiple, va fi un avantaj pe care îl vei resimți atunci când o vei utiliza. Folosirea concomitent a electrocasnicelor precum cuptor cu microunde, filtru de cafea, cuptor sau chiar mașina de spălat vase trebuie să aibă un sistem electrocasnic care să le susțină și să facă utilizarea acestora sigură. 

În amenajarea bucătăriei tale, pe lângă lucrurile esențiale pe care trebuie să le ai, poți ține cont și de câteva principii de design, astfel încât aceasta să fie cu adevărat uimitoare: te poți juca cu contrastul dintre culorile închise și cele deschise, poți apela la surse de iluminare pentru a crea efectul de spațiu sau modul în care îți amenajezi mobila poate modifica percepția. 

 

Sursa foto: pexels.com

Facebook Comments
Continue Reading

Eveniment

Mentenanța mașinii: tot ce trebuie să știi și să verifici la propriul tău vehicul

Published

on

By

Dacă ai avut acces la o mașină în timp ce locuiai acasă, sunt șanse ca părinții tăi să fi ocupe de întreținerea acesteia sau să îți amintească când să o duci la service. Când ești pe cont propriu, întreținerea mașinii devine responsabilitatea ta. Da, poate fi costisitoare și consumatoare de timp, dar investiția pe care o faci la timp poate economisii bani ulterior.

 

1. Un parbriz murdar, împroșcat cu insecte este un pericol pentru siguranța ta, deoarece va obstrucționa vederea asupra drumului. Așa că fa-i o curățare regulată. Folosind partea spongioasă a racletei de la benzinărie, înmoaie întregul parbriz cu lichid de curățare. Apoi mișcă strâns racleta de la mijlocul parbrizului în lateral de sus în jos până ce geamul este din nou curat. Acest lucru este deosebit de important după o călătorie prelungită pe autostradă, când parbrizul este plin de insecte, iar utilizarea lichidului de spălare și a ștergătoarelor de mașină pentru a le îndepărta nu face decât să creeze o mizerie mare, care vă ascunde și mai mult câmpul vizuală.

2. Verifică presiunea în anvelope, deoarece menținerea presiunii adecvate în anvelope te va menține în siguranță. Anvelopele umflate necorespunzător – asta poate însemna supra-umflate sau sub-umflate – nu se opresc la fel de bine ca anvelopele cu presiunea corectă. De asemenea, aceasta problema poate mări șansele de explozie. În plus, anvelopele cu presiunea exactă au o durată de viață mai lungă și cresc eficiența consumului de combustibil, rata de frecție pe carosabil fiind mai scurtă. Fie că e vorba de anvelope mixte, de iarna sau vara, acestea vor avea de suferit dacă nu sunt întreținute. Iar în cazul în care nu ești echipat cu cauciucurile corespunzătoare anotimpului, poți verifica oricând E-roți.ro pentru mai multe informații cuprinzătoare.

Presiunea în anvelope este ceva asupra căruia trebuie să fii atent, deoarece se schimbă în mod constant pe măsură ce anvelopele înregistrează kilometri și temperatura fluctuează. De aceea este atât de important să o verifici în mod regulat și să adăugați aer atunci când este necesar. Unii experți spun că ar trebui să faci acest lucru la fiecare completare cu gaz.

3. Pentru ca mașina ta să funcționeze bine în timpul oricărui sezon, trebuie să te asiguri că verifici uleiul pentru a te asigura că nivelul nu este prea scăzut și că are consistența adecvată. Asigură-te întotdeauna că ai verificat manualul de utilizare al vehiculului tău pentru a confirma că utilizezi tipul de ulei recomandat pentru o performanța optimizată a vehiculului.

Pentru a te asigura că mașina te. are întotdeauna suficient ulei, este important să te obișnuiești să o verifici în mod regulat. Manualul tău de utilizare probabil recomandă să faci acest lucru la fiecare completare cu gaz. Verificarea nivelului de ulei al mașinii este foarte ușoară. Tot ce ai nevoie este un prosop de hârtie curat, lumină adecvată și aproximativ trei minute. Ar trebui să lași această verificare pentru final, deoarece trebuie să aștepți aproximativ cinci minute după ce oprești motorul pentru ca uleiul să se scurgă înapoi.

4. Spală mașina în mod regulat. În fiecare zi, mașinile noastre sunt expuse la soare, sare, grăsime și murdărie, ploi acide, smog, seva copacilor sau murdărite de alte substanțe provenite de la animale. Toate aceste elemente pot afecta vopseaua și carcasei mașinii în timp și de aceea este important să previi acest inconvenient.

Dincolo de spălătoria automată auto locală, există o întreagă industrie dedicată furnizării de materiale de curățenie, compuși de lustruire pentru restaurarea și îmbunătățirea vopselei, ceară și produse de protecție.

Sursă foto: unsplash.com

Facebook Comments
Continue Reading

Eveniment

TCL își continuă parteneriatul de succes prin care Inspiră Excelență în sport

Published

on

By

 Partener global FIBA

 Federația Internațională de Baschet

București, 2 august 2022 – TCL Electronics, unul dintre principalii jucători din industria TV la nivel mondial și printre cei mai mari producători de dispozitive electronice de consum, în parteneriat cu Federația Internațională de Baschet (FIBA), continuă să inoveze și să ofere experiențe captivante și memorabile, atât jucătorilor, cât și fanilor celei mai importante competiții europene de baschet, FIBA EuroBasket 2022.

TCL este recunoscut pentru promovarea importanței sportului și a spiritului care „Inspiră Excelență” în jucători, fani și întreaga comunitate. Toate acestea se aliniază cu ambiția TCL de a servi drept inspirație în toate domeniile vieții cotidiene, cu un ecosistem accesibil care îi determină pe oameni să acționeze, să creeze și să se dezvolte, în timp ce oferă produse care continuă să surprindă.

Această colaborare pe patru ani este urmarea acordului de parteneriat global care a fost semnat pentru prima oară în 2018, și care va dura până în 31 decembrie 2023. Noul acord extins prevede drepturi comerciale importante pentru toate competițiile FIBA, inclusiv Turneele Mondiale de Calificare Olimpice pentru bărbați și femei, FIBA Continental Cups (atât competiția masculină, cât și cea feminină), Cupa Mondială de Baschet pentru femei FIBA 2022 și evenimentul de vârf, Cupa Mondială de Baschet FIBA 2023. Drepturile specifice pentru aceste campionate includ vizibilitatea excepțională a brandului pe teren, dar și rolul de gazdă a competiției, „TCL Player of the Game”, ceea ce permite companiei să-și consolideze rolul într-un astfel de eveniment sportiv important, care depășește granițele Europei și ajunge în întreaga lume.

Rămâneți aproape pentru mai multe informații despre evenimentele viitoare! Noi colaborări vor fi anunțate la conferința de presă TCL la IFA.

Facebook Comments
Continue Reading

Parteneri

Ultimile stiri locale

dulap metalic dulap metalic
Uncategorized2 zile ago

„Atentie, se inchid usile”… unui dulap metalic pentru substante periculoase. Cum este securizat continutul?

Una dintre cele mai versatile piese de mobilier, preferate de catre oricine, indiferent de domeniul de activitate sau de scopul...

Eveniment3 zile ago

TOP 5 lucruri ce nu trebuie să lipsească dintr-o bucătărie modernă

Amenajare casei la momentul actual este cu mult mai diferită decât modul în care se realiza acum 5 sau 10...

Eveniment4 zile ago

Mentenanța mașinii: tot ce trebuie să știi și să verifici la propriul tău vehicul

Dacă ai avut acces la o mașină în timp ce locuiai acasă, sunt șanse ca părinții tăi să fi ocupe...

Eveniment5 zile ago

TCL își continuă parteneriatul de succes prin care Inspiră Excelență în sport

 Partener global FIBA  Federația Internațională de Baschet București, 2 august 2022 – TCL Electronics, unul dintre principalii jucători din industria TV...

Sport6 zile ago

Academia Victor Hănescu lansează campioni

Este deja binecunoscut faptul că de-a lungul anilor la Academia Victor Hănescu s-au lansat campioni, la toate categoriile de vârstă....

Eveniment6 zile ago

Cristina Obreja, fondator Life Dental Spa, premiată în cadrul Galei Health, Beauty & Lifestyle

Gala anuală Health, Beauty & Lifestyle, care premiază succesul în domenii cheie ale stării de bine și-a desemnat câștigătorii la...

magazin online de succes magazin online de succes
Socialo săptămână ago

10 sfaturi pentru un magazin online de succes

Dacă ai un business, atunci şi tu ai nevoie de un magazin online de succes. Evoluția tehnologiei are ca scop...

Chez Odette Chez Odette
Afacerio săptămână ago

Avantajele cateringului pentru un eveniment de afaceri sau conferință

Când găzduiești un eveniment de afaceri, una dintre cele mai importante decizii pe care va trebui să le iei este...

Evenimento săptămână ago

Rezervele de apă ale României „sunt în scădere, dar suficiente” conform ultimelor date oficiale de la Apele Române

Chiar dacă rezerva strategică de apă din principalele patruzeci de lacuri de acumulare își menține tendința de scădere, aceasta poate...

Evenimento săptămână ago

ȘASE modalități de a menține lucrătorii în siguranță în industria construcțiilor

Munca în construcții este o activitate periculoasă în mod inerent, cu un risc ridicat de accidente la fața locului, precum...

Suc din pulpă de roşii Suc din pulpă de roşii
Social2 săptămâni ago

Suc din pulpă de roşii bio, 100% natural şi fără conservanţi

Într-o lume din ce în ce mai industrializată şi mecanizată, să găseşti produse naturale este o adevărată aventură. În ultimii...

Eveniment2 săptămâni ago

TOP 5 avantaje pe care polita CASCO Masina Mea le ofera proprietarilor cu automobile de pana la 7 ani

Accidentele rutiere sunt din ce in ce mai frecvente pe drumurile din Romania, si nu...

Cornuleţe cu gem Cornuleţe cu gem
Social2 săptămâni ago

Sânziene – Cornuleţe cu gem ca în bucătăria bunicii

Câteodată, viața cotidiană, plină de griji mai mari decât oamenii, nu lasă loc pentru o pauză bine meritată. În agitația...

ferestrele din PVC ferestrele din PVC
Sport2 săptămâni ago

Usile si ferestrele din PVC ofera o protectie mai buna impotriva intemperiilor

Usile si ferestrele din PVC sunt foarte importante pentru integritatea unei locuinte. In anumite regiuni, vremea capricioasa si extrema provoaca...

Eveniment2 săptămâni ago

TOP 5 lucruri pe care i le poți oferi mamei tale de ziua ei

Ziua de naștere a mamei tale poate fi un eveniment foarte important și emoționant. Atunci...

Eveniment2 săptămâni ago

Ti-ai cumparat recent o locuinta? Iata care sunt principalele modificari pe care trebuie sa le faci in interiorul casei tale!

Atunci cand iti achizitionezi propria ta locuinta, este necesar sa iei in calcul si toate modificarile ulterioare pe care trebuie...

Știrile Săptămânii