Connect with us

Eveniment

EDITORIAL/Nouă tendință – judecătorii psihologi si uneori chiar psihiatri

Published

on

ÎN SIBIU POLIȚIȘTII TREBUIE SĂ FRATERNIZEZE CU INTERLOPII! ALTFEL, SUNT ELIMINAȚI DE „INTERLOPII BUGETARI” !

Într-o noapte de aprilie 2016 când polițistul Răduinea Marian se afla în serviciul de patrulare rutier, în Municipiul Sibiu, zona Alba Iulia, un autoturism BMW cu numere de probă (SB-PROBE) nu a oprit la semnalul agenților rutieri, gonind cu viteză prin oraș pentur a scăpa de polițiști.

Ulterior investigațiilor efectuate de polițsitul Răduinea Marian, autoturismul marca BMW s-a dovedit că aparținea unui personaj dubios din Sibiu pe nume Ciociu Ilie, patronul unor magazine de aur din zona P-ța Cibin, mun. Sibiu și administrator al unui parc auto cu autoturisme ce se vând la mâna a II-a.

Între timp, comisarul Prodea Nicolae de la Biroul Furturi de Auto din cadrul Serviciului de Investigații Criminale al IPJ Sibiu a identificat autoturismul în incinta unui service auto. În urma verificărilor s-a stabilit că auto figura în evidențele Poliției Europene (Cooperare Polițienească Internațională) ca fiind furat din Italia. Din Italia, autoturismul BMW în cauză a fost „expediat” în Germania de unde a și fost achiziționat de Ciociu Ilie (în luna octombrie 2015) la solicitarea cms. șef Pahonțu Alin șef serviciu rutier Sibiu – nepotul generalului Pahonțu Lucian (șeful Serviciului de Pază și Protecție) -, în prezent adjunctul șefului Inspectoratului Județean de Poliție Brașov.

   Pahonțu Alin a rezervat autoturismul BMW de pe un sitte, ulterior cumpărată și adusă în țară de Ciociu Ilie. Ciociu Ilie a fost omul de legătură al lui Pahonțu în această tranzacție, același Ciociu fiind cel care a primit și montat numerele roșii provizorii pe autoturism chiar de la Pahonțu Alin pentru a putea circula legal și se deplasa la RAR Sibiu. În momentul în care autoturismul a fost dus la RAR Sibiu (undeva prin luna ianuarie-februarie 2016) pentru identificarea autoturismului în vederea înmatriculării definitive în circulație, angajații R.A.R. Sibiu i-au comunicat lui Ciociu Ilie că autoturismul figurează furat în evidențe. Auzind aceasta Ciociu Ilie i-a rugat pe angajații R.A.R. să nu sesizeze Poliția întrucât autoturismul aparține, în prezent, lui Pahonțu Alin. Angajații R.A.R. Sibiu s-au conformat rugăminții lui Ciociu Ilie și nu au mai anunțat Poliția.

Ciociu Ilie este vecin cu locuința cu fostul adjunct al IPJ Sibiu, Făgădar Ioan, în prezent pensionar MAI. Făgădar l-a contactat telefonic pe comisarul șef Ivancea Tiberiu, șeful IPJ Sibiu, spunîndu-i că autoturismul achiziționat de Pahonțu Alin prin intermediul lui Ciociu Ilie este furat și că să rezolve problema urgent, altfel va fi nevoit să îl confiște. Discuția aceasta a fost auzită de Ana-Maria Păcurar (protejata șeflui IPJ Sibiu, Ivancea Tiberiu și colegă de birou cu polițistul Capotă căruia i-a fost furată suma de 10.000Euro din fișet în urmă cu câteva luni)

Șeful IPJ Sibiu, Ivancea Tiberiu, l-a contactat telefonic pe Pahonțu Alin: „Aline! Rezolvă poblema și vezi să nu afle comisarul șef Tarnu Lucian pentru că ar putea crea probleme!” (Tarnu Lucian este al doilea adjunct al lui Ivancea). Șeful S.I.P.I. Sibiu, Șebu Sebastian, lucrător M.A.I. pensionat la 42 de ani, în prezent directorul cancelarului prefectului Sibiu, a fost contactat urgent de același Ivancea și avertizat să nu facă vreo notă informativă în legătură cu autoturismul furat, până nu rezolvă Pahonțu Alin cu mașina.

La aproximativ o săptămână după e autoturismul a fost sechestrat de comisarul șef Prodea și adus în curtea IPJ Sibiu, polițistul Răduinea marian a avertizat public pe rețeaua de socializare FaceBook despre cum se încerca mușamalizarea furtului autoturismului pentru a rămâne în proprietatea lui Pahonțu Alin. Cercetările interne cu privire la autoturism au fost efectuate superficial, defectuos, ca și ancheta penală întocmit de același Prodea întrucât Ciociu Ilie a fost chemat pentru a-i fi returnat autoturismul. Nu se cunoaște dacă Ciociu Ilie a avut procură de la Pahonțu Alin pentru a ridica autoturismul, așa cum nu se cunoaște dacă există document notarial autentificat între Pahonțu Alin și Ciociu ilie pentru achiziția și înmatricularea autoturismului furat.

În urma postărilor lui Răduinea autoturismul nu a mai fost lăsat în custodia numitului Ciociu Ilie ci s-a luat legătura cu proprietarul de drept din Italia și a fost remis acestuia prin căi judiciare. Fiindcă polițistul Răduinea Marian a postat pe FaceBook fotografii cu BMW-ul furat și achiziționat de Pahonțu Alin, a fost cercetat disciplinar. Norocul lui Răduinea a fost că șeful IPJ Sibiu, Ivancea Tiberiu, a fost detașat 6 luni la IGPR și nu a mai apucat să îl sancționeze dsiciplinar.

În tot acest timp (de când a aflat despre faptul că autoturismul mult-dorit pe care l-a achiziționat și până să-i fie reținut pentru remiterea adevăratului proprietar), Pahonțu Alin  a folosit diverse mijloace pentru ca autoturismul furat să rămână în posesia lui… (a luat legătura cu un prieten polițist german pentru a-i facilita emiterea documentului de proveniență al autoturismului) Însă autoritățile germane i-au trimis un mare: „flit”.

Furtul autoturismului BMW achiziționat de Pahonțu Alin la suma de 18.000EURO a făcut obiectul unui dosar penal însă nu știm dacă a fost soluționat și, dacă a fost soluționat, nu se cunosc amănunte cu privire la soluția dată de Corpul de Control al IGPR la acea dat condus de chestorul Sandu Tudor (fost șef al Corpului de Control al MAI, în prezent pensionar MAI și angajt la Corpul Național al Polițiștilor) și nici de către DNA Alba-Iulia (prietenii lui Ivancea și Kovesi).

În prezent Ciociu Ilie este condamnat de instanțele naționale să execute o pedepsă privativă de libertate de 3 ani în România însă, a fugit în Italia unde execută o pedeapsă mult mai blândă: arestul la domiciliu https://sibiu100.ro/eveniment/109040-6-sibieni-urmariti-international-pentru-operatiuni-ilegale-cu-aur-retinuti/. (Alexandru Firicel- sef Departament Investigatii).

N.R. În urmă cu 2 săptămâni, în data de 04.10.2018 orele 1430 , polțistul Răduinea Marian a fost primit în audiență la Insectorul General al Poliției Române, domnul Buda Ioan, căruia i-a relatat și acest caz mușamalizat de polițiști sibieni (posibil și de procurori). Vom reveni cu dezvaluiri ale patrulaterului Pahontu, Coldea, Kovesi si Ivancea. Sa va tineti bine, ca noi ne-am luat masurile de protectie adecvate!

 

 

Facebook Comments
Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Eveniment

Bucuria verde cu #focustogreenecolife in 2021

Published

on

By

Focus to green eco life, eveniment sustinut de Aqua Carpatica, te-a invitat si pe parcursul anului 2021 la actiuni constiente si intentionate legate de natura, pentru a ingriji partea vie si verde a planetei. Fie ca a fost vorba de oameni, de natura sau de animale, cu totii, impreuna, ne putem uni pentru a ne purta de grija reciproc si a avea o viata mai buna, sub sigla #focustogreenecolife.
Cerceteaza si tu viata vazuta prin prisma elementelor ce creeaza ecosistemul viu care ne inconjoara. Fa o actiune intentionata, voluntara, prin care sa aduci o schimbare pozitiva in mediul in care traiesti.
Afla cat de importanta este apa, ca resursa vitala pentru viata noastra si pentru pamant.

Poti accesa articolele despre evenimentele #focustogreenecolife si informatii legate de ape si viata verde a planetei, pe blogul proiectului https://focustogreenecolife.wordpress.com/
Desi actiunile noastre constiente pot fi modeste, acestea sunt menite sa transmita un mesaj.
Ne dorim ca si tu sa fii mereu informat, astfel incat sa devii constient de importanta atitudinii personale fata de mediul inconjurator, care sustine viata pe Pamant.
Evenimentul lunar “Focus to Green-ECO-Life”, sustinut de Aqua Carpatica, este organizat de Focus to Life (focustolife.ro), in parteneriat cu Clubul Media (clubulmedia.ro) și Portalul PR Spiritual TOT CEEA CE ESTE (totceeaceeste.ro).

Facebook Comments
Continue Reading

Eveniment

Anunt de finalizare a implementarii proiectului societatii SC Serenaris Investment SRL

Published

on

By

comunicat de presa

20.01.2022

Anunț de finalizare a implementării proiectului societății SC Serenaris Investment SRL

SC Serenaris Investment SRL anunta finalizarea proiectului cu nr RUE 12729 în-scris în cadrul Măsurii ”Granturi pentru capital de lucru”, instituită prin OUG nr 130/2020.
Proiectul s-a derulat începând cu data semnării contractului de finanțare cu Mi-nisterul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri/ AIMMAIPE , respectiv 30.07.2021.

Obiectivul proiectului îl reprezintă sprijinirea SC Serenaris Investment SRL
Proiectul are printre principalele rezultate, următoarele:
-menținerea activității pe o perioada de minim 6 luni,
-menținerea numărului locurilor de munca față de data depunerii cererii, pe o perioadă de minimum 6 luni, la data acordării granturilor.

Valoarea proiectului este de 487.336,83 lei (valoarea totala) din care: 423.771,15 lei grant si 63.565,68 lei cofinanțare.

Proiect cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operaţional Competitivitate 2014-2020

SERENARIS INVESTMENT SRL

Persoană de contact:
Cornelia-Serena Pasca,
0725352463
pasca_cornelia@yahoo.com

Facebook Comments
Continue Reading

Eveniment

Anunt de finalizare a implementarii proiectului societatii SC INTERNATIONAL PAPER BUSINESS SRL

Published

on

By

comunicat de presa

 

18.01.2022

Anunț de finalizare a implementării proiectului societății  SC INTERNATIONAL PAPER BUSINESS SRL

SC INTERNATIONAL PAPER BUSINESS SRL anunță finalizarea proiectului cu nr RUE 10126 înscris în cadrul Măsurii ”Granturi pentru capital de lucru”, instituită prin OUG nr 130/2020.

Proiectul s-a derulat începând cu data semnării contractului de finanțare cu Ministerul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri/ AIMMAIPE, respectiv 02.08.2021.

Obiectivul proiectului îl reprezintă sprijinirea SC INTERNATIONAL PAPER BUSINESS SRL

Proiectul are printre principalele rezultate, următoarele:

-menținerea activității pe o perioada de minimum 6 luni,

-menținerea numărului locurilor de munca față de data depunerii cererii, pe o perioadă de minimum 6 luni de la data acordării granturilor.

Valoarea proiectului este de 834813.75 lei (valoarea totala) din care: 725925 lei grant si 108888.75 lei cofinanțare.

Proiect cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operaţional Competitivitate 2014-2020

SC INTERNATIONAL PAPER BUSINESS SRL

Persoană de contact:

Bodea Nicoleta-Ines

ipbpolus@yahoo.com

Facebook Comments
Continue Reading

Parteneri

Ultimile stiri locale

Eveniment2 zile ago

Bucuria verde cu #focustogreenecolife in 2021

Focus to green eco life, eveniment sustinut de Aqua Carpatica, te-a invitat si pe parcursul anului 2021 la actiuni constiente...

Eveniment2 zile ago

Anunt de finalizare a implementarii proiectului societatii SC Serenaris Investment SRL

20.01.2022 Anunț de finalizare a implementării proiectului societății SC Serenaris Investment SRL SC Serenaris Investment SRL anunta finalizarea proiectului cu...

Social2 zile ago

Motofierastraie Rotakt cu carburator Walbro

Motofierăstraiele moderne sunt adaptate pentru a se potrivi fiecărui utilizator şi a condițiilor de lucru specifice. Înainte de a cumpăra...

Social3 zile ago

Ce beneficii obtii la inlocuirea ferestrelor vechi

Ferestrele vechi din lemn care v-au servit multi ani ar trebui totusi inlocuite cu altele noi din PVC din mai...

Eveniment4 zile ago

Anunt de finalizare a implementarii proiectului societatii SC INTERNATIONAL PAPER BUSINESS SRL

  18.01.2022 Anunț de finalizare a implementării proiectului societății  SC INTERNATIONAL PAPER BUSINESS SRL SC INTERNATIONAL PAPER BUSINESS SRL anunță...

Eveniment4 zile ago

Plexiglas – cum îți va ușura munca de zi cu zi?

O poziție organizată corespunzător la locul de muncă, este una dintre bazele muncii eficiente. Această regulă se aplică practic oricărei activități,...

Afaceri4 zile ago

Plexiglas pentru perete pentru casă și local

Cum să reîmprospătezi rapid interiorul Sticla acrilică, sau așa-numitul plexiglas, este un material cu multe avantaje. Datorită faptului că este netoxic,...

Afaceri5 zile ago

Plexiglas – cum îți va ușura munca de zi cu zi?

O poziție organizată corespunzător la locul de muncă, este una dintre bazele muncii eficiente. Această regulă se aplică practic oricărei activități,...

Afaceri5 zile ago

Ce abilități ai nevoie pentru a fi bucătar?

Ce abilități ai nevoie pentru a fi bucătar? Alegerea de a începe o carieră ca bucătar este ceva ce oricine...

Eveniment6 zile ago

Ministrul Culturii, Lucian Romașcanu, s-a infectat cu noua tulpină de coronavirus

Ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu, a anunțat joi, 13 ianuarie, că a fost confirmat cu COVID-19. Ministrul este vaccinat cu două...

Eveniment6 zile ago

Care este importanța unei uniforme de bucătar în ospitalitate?

Multe locuri de muncă aleg să adopte o uniformă de personal, inclusiv retail, asistență medicală și medii de producție. Chiar...

Cultură6 zile ago

Care este importanța unei uniforme de bucătar în ospitalitate?

Multe locuri de muncă aleg să adopte o uniformă de personal, inclusiv retail, asistență medicală și medii de producție. Chiar...

Afacerio săptămână ago

Ce poartă bucătarul șef în husa sa de tip roll ?

Ce poartă bucătarul șef în husa sa de tip roll ? Având un set de cuțite pe care le cunoașteți...

Evenimento săptămână ago

Izolarea termică a ferestrelor – o modalitate de a reduce facturile

În multe cazuri, izolarea întregii clădiri este fie imposibilă, fie foarte costisitoare. Dacă ai un apartament într-un bloc, de obicei nu...

Afacerio săptămână ago

Izolarea termică a ferestrelor – o modalitate de a reduce facturile

În multe cazuri, izolarea întregii clădiri este fie imposibilă, fie foarte costisitoare. Dacă ai un apartament într-un bloc, de obicei nu...

Administrație localăo săptămână ago

Evoluția șorțurilor de-a lungul istoriei

Evoluția șorțurilor de-a lungul istoriei Obiceiul de a purta un șorț a fost împrumutat de la est și de la...

Știrile Săptămânii