Connect with us

Eveniment

EXCLUSIV/ÎN MINȚILE UNOR ȘEFI ILUMINAȚI DIN M.A.I., MUNCA DE POLIȚIE E PRECUM „MUNCA LA ȘAIBĂ” (LA NORMĂ)

Published

on

Pe zi ce trece observăm că munca de poliție e tot mai bagatelizată și în defavoarea noastră, a cetățenilor: prevenirea faptelor antisociale de către Poliție este aproape inexistentă în spațiul public deși Legea Poliției Române prevede, primordial, prevenirea faptelor antisociale și, ulterior, combaterea acestora.

Un aspect evident este normarea activității polițiștilor „din stradă” și, eventual, „din frontieră” chiar de către șefi ai acestora care le impun „să aibe activitate” indiferent de situație. Spre exemplu, în fiecare zi de lucru polițistul trebuie să verifice minimum 6 persoane. Adică, să oprească trecători pe stradă și „să-i ia la puricat” (spre exemplu un bătrânel care merge încărcat cu sacoșe de la piață e oprit de polițiști ca să „îl întrebe de sănătate”: dacă are băgate droguri în ceapă, cum îi mai arată buletinul de identitate – dacă nu îl are asupra lui „e bai mare”, de ce a călcat strâmb pe trecerea de pietoni ș.a.m.d.)

Pentru eficientizarea muncii de poliție, occidentalii au gândit un sistem informatic cu privire la Sistemul Naţional de Raportare a Incidentelor – SNRI, statul român cheltuind în anul 2011 aproximativ 7 milioane lei pentru achiziționarea și implementarea acestuia. Un sistem informatic foarte bun, menit să faciliteze munca de poliție, de implementare a datelor de interes operativ. Acest sistem este funcțional doar în câteva state vestice și România. Utilitatea acestui sistem a fost gresit înțeleasă de unii șefi din Poliție și M.A.I. (de ce oare nu ne surprinde). Să nu uităm ca există, încă, din păcate, oameni numiiți în funcții foarte înalte, care nu știu să deschidă un calculator și care nu pricep „ce e cu sistemele astea informatice”! Ce au înțeles „manageri-polițiști iluminați” din acest sistem performant? Că polițiștii trebuie sa introducă în această bază de date toate persoanele cu care intră în contact, în timpul serviciului! Soferi, pietoni, tot ce mișcă! Si au transformat aceasta activitate bine intenționată, într- un obiectiv al acestei munci de politie! Adică intr-un „plan de introducere a cetațenilor” în această bază de date – o bază de date prin care datele personale sunt stocate ilegal și abuziv „la umbra interesului operativ”. Mai pe românește: „lasă bă, să fie acolo, că nu cere de mâncare. Ai bifat și tu o activitate pe ziua de azi. Nu ți-ai luat banii degeaba”.

Deși Inspectoratul General al Poliției Române a susținut cu vehementă în adresa nr.153288/2018 că nu susține această practică de „normare” a muncii de poliție (amendarea contravențională a cetățenilor la comanda șefilor ierarhici), din contră, mentalitatea unor șefi din M.A.I. și Poliție nu s-a schimbat. Aceleași practici abuzive de a sancționa cetățenii „la normă” încă se regăsesc în Poliție. O recunoaște și fostul polițist din Poliția Rutieră Sibiu, Ciprian Turcu care a demisionat din Poliție, „luîndu-și lumea în cap” scârbit de practicile comuniste, apuse, ale unor „boieri” cu mentalitate de Inchizitor: „De când am intrat acolo, am avut certuri mari, în sensul că nu am vrut să dau atâtea amenzi câte au vrut ei.(…)Mi se spunea: Astăzi avem de dat amenzi la pietoni, că e acțiune pe pietoni, da? Păi eu, dacă am găsit 2 pietoni să le dau amendă, nu pot să le dau la 12 pietoni amendă” https://www.stirisinoutati.ro/acuzatii-grave-politiei-romane-un-fost-politist-explica-amanuntit-cum-functioneaza-sistemul-la-rutiera-se-dau-amenzi-la-comanda/?fbclid=IwAR0s8NLSw_hw27fDTwAUi29Px8a-fdHS7wM1rMGYd48QgAZ-W688a255N8M

Fiindcă nu se poate adapta la sistemul Inchizitor actual și polițistul sibian, Răduinea Marian este obligat să părăsească Poliția, cam după același „calapod” al polițistului Turcu. Doar „șefi luminați” și fricoși nu acceptă ca un agent să nu încalce Legea, ori-de-câte-ori șeful îi cere.

Nu ajungea planul de amenzi, acum introducem oameni, masini etc, „pe bandă” în aplicația informatică, încărcând-o aberant cu date inutile dar care dau bine în statistici, bilanțuri … căci munca de poliție, din păcate, la asta se rezumă în prezent: grafice și poze colorate unde șefii se aplaudă înte ei și își împart: pupicei, grade și prime pentru desene frumoase.  Planul comunist nu a dispărut și, se pare, nu va dispărea prea curând din acest sistem înapoiat, neperformant, care refuză cu îndârjire să se reformeze în sprijinul cetățenilor și al instituțiilor statului român. Ca să nu credeți că vorbim vorbe, vă arătăm o fotografie de pe un grup watt’s up al polițiștilor rutieri unde se evidențiază „cerințele” unui șef : Nu cere el acest „plan”! Seful IPJ are saptamanal „evaluare” pentru această activitate de „sancționare contravențională la normă”! Și este ceva ce există la nivel național, din păcate…

În concluzie, la nivel declarativ, IGPR susține că munca de poliție nu poate fi normată prin „aplicarea de sancțiuni la comandă”, această „normare a muncii de poliție” nefiind aplicabilă evaluărilor anuale pe care polițiștii le susțin prin prisma activității desfășurate. Cu toate acestea, șefi polițiști nu țin cont de nicio Lege/dispoziție (recomandare) ierarhică și fac tot ce au învățat ei când erau „tineri milițieni”: exercitarea abuzivă a funcției manageriale de poliție. Se mai miră instanțele de judecată de ce au atâtea cauze pe rol pentru anularea de contravenții ? Noi, cei din Redacția Incisiv de Prahova suntem lămuriți însă polițiștii care aplică sancțiuni contravenționale „la comanda șefului” ar trebui să știe că, în cazul în care instanța îi anulează procesul verbal de contravenție, va fi tras in personam la răspundere civilă pentru emiterea unui act nelegal, abuziv, plătind cheltuielile de judecată și eventuale daune morale acordate de instanța de judecată. Șeful nu va răspunde niciodată pentru acest abuz, din contră: va face mișto de polițistul sancționat fiindcă „nu s-a descurcat”.

Alexandru Firicel – șef Departament Investigații

N.R.: Munca de Poliție, munca în folosul cetățeanului și a statului român nu e o muncă de fabrică. Managerii din poliție ar trebui să mai studieze managementul (cărțile de management de pe care stuadiză studenții la ASE sunt ideale pentru acești manageri) și să îl și înțeleagă. Solicităm public Inspectoratului General al Poliției Române și Inspectoratului General al Poliției de Frontieră Române să emită un comunicat prin care „să spulbere” (sau nu) această practică din Poliția Română de aplicare a contravențiilor „pe bandă rulantă”, la normă, ca la fabrică.

 

 

Facebook Comments
Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Eveniment

Bucuria verde cu #focustogreenecolife in 2021

Published

on

By

Focus to green eco life, eveniment sustinut de Aqua Carpatica, te-a invitat si pe parcursul anului 2021 la actiuni constiente si intentionate legate de natura, pentru a ingriji partea vie si verde a planetei. Fie ca a fost vorba de oameni, de natura sau de animale, cu totii, impreuna, ne putem uni pentru a ne purta de grija reciproc si a avea o viata mai buna, sub sigla #focustogreenecolife.
Cerceteaza si tu viata vazuta prin prisma elementelor ce creeaza ecosistemul viu care ne inconjoara. Fa o actiune intentionata, voluntara, prin care sa aduci o schimbare pozitiva in mediul in care traiesti.
Afla cat de importanta este apa, ca resursa vitala pentru viata noastra si pentru pamant.

Poti accesa articolele despre evenimentele #focustogreenecolife si informatii legate de ape si viata verde a planetei, pe blogul proiectului https://focustogreenecolife.wordpress.com/
Desi actiunile noastre constiente pot fi modeste, acestea sunt menite sa transmita un mesaj.
Ne dorim ca si tu sa fii mereu informat, astfel incat sa devii constient de importanta atitudinii personale fata de mediul inconjurator, care sustine viata pe Pamant.
Evenimentul lunar “Focus to Green-ECO-Life”, sustinut de Aqua Carpatica, este organizat de Focus to Life (focustolife.ro), in parteneriat cu Clubul Media (clubulmedia.ro) și Portalul PR Spiritual TOT CEEA CE ESTE (totceeaceeste.ro).

Facebook Comments
Continue Reading

Eveniment

Anunt de finalizare a implementarii proiectului societatii SC Serenaris Investment SRL

Published

on

By

comunicat de presa

20.01.2022

Anunț de finalizare a implementării proiectului societății SC Serenaris Investment SRL

SC Serenaris Investment SRL anunta finalizarea proiectului cu nr RUE 12729 în-scris în cadrul Măsurii ”Granturi pentru capital de lucru”, instituită prin OUG nr 130/2020.
Proiectul s-a derulat începând cu data semnării contractului de finanțare cu Mi-nisterul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri/ AIMMAIPE , respectiv 30.07.2021.

Obiectivul proiectului îl reprezintă sprijinirea SC Serenaris Investment SRL
Proiectul are printre principalele rezultate, următoarele:
-menținerea activității pe o perioada de minim 6 luni,
-menținerea numărului locurilor de munca față de data depunerii cererii, pe o perioadă de minimum 6 luni, la data acordării granturilor.

Valoarea proiectului este de 487.336,83 lei (valoarea totala) din care: 423.771,15 lei grant si 63.565,68 lei cofinanțare.

Proiect cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operaţional Competitivitate 2014-2020

SERENARIS INVESTMENT SRL

Persoană de contact:
Cornelia-Serena Pasca,
0725352463
pasca_cornelia@yahoo.com

Facebook Comments
Continue Reading

Eveniment

Anunt de finalizare a implementarii proiectului societatii SC INTERNATIONAL PAPER BUSINESS SRL

Published

on

By

comunicat de presa

 

18.01.2022

Anunț de finalizare a implementării proiectului societății  SC INTERNATIONAL PAPER BUSINESS SRL

SC INTERNATIONAL PAPER BUSINESS SRL anunță finalizarea proiectului cu nr RUE 10126 înscris în cadrul Măsurii ”Granturi pentru capital de lucru”, instituită prin OUG nr 130/2020.

Proiectul s-a derulat începând cu data semnării contractului de finanțare cu Ministerul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri/ AIMMAIPE, respectiv 02.08.2021.

Obiectivul proiectului îl reprezintă sprijinirea SC INTERNATIONAL PAPER BUSINESS SRL

Proiectul are printre principalele rezultate, următoarele:

-menținerea activității pe o perioada de minimum 6 luni,

-menținerea numărului locurilor de munca față de data depunerii cererii, pe o perioadă de minimum 6 luni de la data acordării granturilor.

Valoarea proiectului este de 834813.75 lei (valoarea totala) din care: 725925 lei grant si 108888.75 lei cofinanțare.

Proiect cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operaţional Competitivitate 2014-2020

SC INTERNATIONAL PAPER BUSINESS SRL

Persoană de contact:

Bodea Nicoleta-Ines

ipbpolus@yahoo.com

Facebook Comments
Continue Reading

Parteneri

Ultimile stiri locale

Eveniment2 zile ago

Bucuria verde cu #focustogreenecolife in 2021

Focus to green eco life, eveniment sustinut de Aqua Carpatica, te-a invitat si pe parcursul anului 2021 la actiuni constiente...

Eveniment2 zile ago

Anunt de finalizare a implementarii proiectului societatii SC Serenaris Investment SRL

20.01.2022 Anunț de finalizare a implementării proiectului societății SC Serenaris Investment SRL SC Serenaris Investment SRL anunta finalizarea proiectului cu...

Social2 zile ago

Motofierastraie Rotakt cu carburator Walbro

Motofierăstraiele moderne sunt adaptate pentru a se potrivi fiecărui utilizator şi a condițiilor de lucru specifice. Înainte de a cumpăra...

Social3 zile ago

Ce beneficii obtii la inlocuirea ferestrelor vechi

Ferestrele vechi din lemn care v-au servit multi ani ar trebui totusi inlocuite cu altele noi din PVC din mai...

Eveniment4 zile ago

Anunt de finalizare a implementarii proiectului societatii SC INTERNATIONAL PAPER BUSINESS SRL

  18.01.2022 Anunț de finalizare a implementării proiectului societății  SC INTERNATIONAL PAPER BUSINESS SRL SC INTERNATIONAL PAPER BUSINESS SRL anunță...

Eveniment4 zile ago

Plexiglas – cum îți va ușura munca de zi cu zi?

O poziție organizată corespunzător la locul de muncă, este una dintre bazele muncii eficiente. Această regulă se aplică practic oricărei activități,...

Afaceri4 zile ago

Plexiglas pentru perete pentru casă și local

Cum să reîmprospătezi rapid interiorul Sticla acrilică, sau așa-numitul plexiglas, este un material cu multe avantaje. Datorită faptului că este netoxic,...

Afaceri5 zile ago

Plexiglas – cum îți va ușura munca de zi cu zi?

O poziție organizată corespunzător la locul de muncă, este una dintre bazele muncii eficiente. Această regulă se aplică practic oricărei activități,...

Afaceri5 zile ago

Ce abilități ai nevoie pentru a fi bucătar?

Ce abilități ai nevoie pentru a fi bucătar? Alegerea de a începe o carieră ca bucătar este ceva ce oricine...

Eveniment6 zile ago

Ministrul Culturii, Lucian Romașcanu, s-a infectat cu noua tulpină de coronavirus

Ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu, a anunțat joi, 13 ianuarie, că a fost confirmat cu COVID-19. Ministrul este vaccinat cu două...

Eveniment6 zile ago

Care este importanța unei uniforme de bucătar în ospitalitate?

Multe locuri de muncă aleg să adopte o uniformă de personal, inclusiv retail, asistență medicală și medii de producție. Chiar...

Cultură6 zile ago

Care este importanța unei uniforme de bucătar în ospitalitate?

Multe locuri de muncă aleg să adopte o uniformă de personal, inclusiv retail, asistență medicală și medii de producție. Chiar...

Afacerio săptămână ago

Ce poartă bucătarul șef în husa sa de tip roll ?

Ce poartă bucătarul șef în husa sa de tip roll ? Având un set de cuțite pe care le cunoașteți...

Evenimento săptămână ago

Izolarea termică a ferestrelor – o modalitate de a reduce facturile

În multe cazuri, izolarea întregii clădiri este fie imposibilă, fie foarte costisitoare. Dacă ai un apartament într-un bloc, de obicei nu...

Afacerio săptămână ago

Izolarea termică a ferestrelor – o modalitate de a reduce facturile

În multe cazuri, izolarea întregii clădiri este fie imposibilă, fie foarte costisitoare. Dacă ai un apartament într-un bloc, de obicei nu...

Administrație localăo săptămână ago

Evoluția șorțurilor de-a lungul istoriei

Evoluția șorțurilor de-a lungul istoriei Obiceiul de a purta un șorț a fost împrumutat de la est și de la...

Știrile Săptămânii