Connect with us

Eveniment

EXCLUSIV/MANIPULAREA CETĂȚENILOR DIN BĂICOI PENTRU ASCUNDEREA ADEVĂRAȚILOR INFRACTORI (EPISODUL XIV: MITING „ ECOLOGIST APOLITIC” CU POLITICIENI PENTRU SUSȚIENREA POLUATORULUI OMV PETROM)

Published

on

  Ziua de 28.10.2018 a fost o zi superbă din punct de vedere al vremii… o zi neobișnuit de caldă și senină pentru acest sfârșit de octombrie în care falșii ecologiști din Orașul Băicoi au decis să organizeze un miting de protest „împotriva poluării aerului și mediului din Băicoi”.

La acest „protest pașnic” au sosit și politicieni precum deputatul USR de Prahova, Rădulescu Dan și primarul Orașului Băicoi, Constantin Marius încercând să își facă o imagine bună pentru alegerile ce se apropie cu pași repezi. Despre Rădulescu Dan, fostul președinte al Consiliului Județean Prahova, Mircea Cozma susține într-o postare pe FaceBook, din data de 27.10.2018 orele 1739, că: „Barfe prin Campina.Am baut azi o cafea la o terasa in Campina cu niste prieteni .Mi-a zis unul dintre ei ca un fost angajat al Muzeului de Arta din Prahova,la casa Nicolae Grigorescu ,pe care-l cheama Radulescu Dan -Razvan se tot impiedica de mine cand ajunge prin carciuma respectiva dupa ce bea mai mult. Personal nu-l cunosc. Am auzit ca este profesor de arte..Poate am fost de acord sa-l angajeze d-l Sicoe ,directorul muzeului si m-a rugat sa-i maresc schema cu un post .N-am stiut ca l-a angajat pe unul care sa ma injure cand se imbata. Asa-i omul la betie ….Cred ca este legat cumva de povestea care circula prin Campina cu niste obiecte de arta foarte valoroase care le-a donat familia patriotului roman Constantin Stere la acel punct muzeistic si ca nu le-a gestionat corespunzator .O sa ma interesez mai mult ,sa vad pe unde mai lucreaza ,ce mai face…

Agitație multă și oameni puțini la „marele protest ecologist”: în jur de 100 persoane strânse „la blocuri” în Orașul Băicoi. Totuși, potrivit ultimelor date furnizate de biblioteca virtuală Wikipedia, Orașul Băicoi este înregistrat cu 17.981 locuitori iar 100 de manifestanți, „ecologiști pașnici” nu reprezintă Orașul Băicoi.

Primarul Orașului Băicoi a fost chemat pe „scena ecologistă” să țină oamenilor un discurs despre „marele și unicul poluator al Orașului Băicoi, societatea Vitalia”.

Primar Baicoi

Același primar al Orașului Băicoi a menționat în discursul său că Societatea ECOLOGICA „a lăsat moștenire” Consiliului Local și Primăriei Băicoi vechea groapă de gunoi, neecologizată, al cărei administrator a fost societatea ECOLOGICA.

„Ecologistul” Stuparu Ciprian (președintele organizației Eco Natura comunității Băicoi) a vrut să-i adreseze întrebări primarului Constantin Marius susținînd acesta că „din informațiile primite doar societatea Vitalia a fost amendată de Garda de Mediu Prahova”. Primarul Constantin s-a grăbit să-i răspundă susținînd că și Petrom a fost amendată de aceeași gardă de mediu însă „ecologistul” Stuparu nu i-a dat microfonul ca să audă toată mulțimea: și Petrom a fost amendată de aceeași Gardă de Mediu (se pare că „ecologiștii” se informează numai de unde vor, căci Incisiv de Prahova a publicat în episodul XII adresa Ministerului Mediului în care se evidenția că Petrom a fost amendată). După un mic răgaz, primarului i-a fost înmânat microfonul dar nu a mai menționat nimic despre OMV Petrom (i-o fi „suflat” Stuparu să nu-i denigreze sponsorul). Reiterăm că până în urmă cu 10 zile emisiile de hidrogen sulfurat erau emise în atmosferă fără ardere (mai nou, în Valea lui Dan, gazele sunt eliminate prin ardere). Iar acest aspect se datorează amenzii aplicate de Garda de Mediu Prahova gigantului Petrolier.

Administratorul Societății Vitalia, Răzvan Trocan, a oferit postului de televiziune RTv și ziarului Incisiv de Prahova un interviu în exclusivitate asigurînd populația Orașului Băicoi și autoritățile că societatea și-a îndeplinit obligațiile impuse de Garda Națională de Mediu.

„Însoțiți de primarul Constantin și USR-istul Rădulescu, pașnicii ecologiști” au pornit în jurul orei 14.00 într-un marș spre sediul societății Vitalia pentru „a scanda în fața marelui poluator, societatea Vitalia”. Însă, „ecologiștii” au blocat strada și trotuarele… doar erau însoțiți de primar și deputatul USR… și au crezut că pot face ce vor ei. A fost nevoie de intervenția Jandarmeriei pentru deblocarea căilor de circulație. În jurul orei 15.30 doar un număr de 50 de „ecologiști” au mai ajuns în fața porții societății Vitalia unde, împăreună cu primarul Băicoiului, au început să scandeze împotriva societății Vitalia. Adică, primarul stătea cu spatele la vechea groapă de gunoi din care emană mirosuri grele (aflată în grija Primăriei pe care o păstorește) și striga la vecinul Vitalia că e mizerie. Ipocrizie mai mare ca cea a primarului Băicoiului, Constantin Marius, nu ne-a mai fost dat să vedem…

În fața porții societății Vitalia „ecologiștii pașnici” au devenit agresivi și recalcitranți. Nici când reprezentanții societății Vitalia au ieșit să discute cu manifestanții aceștia nu s-au liniștit, din contră. Un „ecologist pașnic” a început să-i instige pe ceilalți manifestanți: „Să îi salutăm cu niște pietre pe cei de la Vitalia! Mergeți și aduceți bolovani, să-i aruncăm în poartă!” iar un altul l-a amenințat pe administratorul societății Vitalia, Răzvan Trocan: „Te aștept la colț!”

La ora 16.05 „ecologiștii pașnici” au fost însoțiți de jandarmi pe drumul de întoarcere în Orașul Băicoi.

Se pare că mai toate societățile din Orașul Băicoi „oferă atenții importante ecologiștilor” de la Eco Natura numai societatea Vitalia nu. Altfel, nu ne explicăm de ce Stuparu&co „omit” activitățile poluante a celorlalte societăți (OMV Petrom, crescătoriile de pui, vechea groapă de gunoi ș.a.m.d.). (Cerasela N.).

 

 

 

Facebook Comments
Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Eveniment

Ce soft de gestiune poți alege pentru magazinul tău în 2022?

Published

on

By

Pentru a ține pasul cu piața și pentru a întrece așteptările clienților, un magazin online nu trebuie să suprindă doar prin produsele, serviciile oferite sau o interfață intuitivă, la fel de importante sunt software-urile care simplifică operațiunile și eficientizează procesele de zi cu zi. Pentru cei ce dețin magazine online, poate exista un punct în care fluxul de comenzi devine greu de gestionat, iar o problemă foarte răspândită ține de timpul îndelungat destinat actualizării manuale a stocurilor. În 2022, cei ce dețin magazine online nu mai pot fi îngreunați de astfel de probleme, pentru că dificultățile sunt remediate, iar opțiunile sunt eficientizate și gestionate cu succes de software-urile de gestiune destinate magazinelor. 

Cât de util este un soft pentru gestiunea magazinului? 

Un soft performant care ține pasul cu ultimele standarde impuse de o piață competitivă te poate ajuta să operezi eficient și fără bătăi de cap toate operațiunile care stau la baza afacerii tale. Cu un soft de gestiune pentru magazin propus de NextUp.ro poți defini, sorta în funcție de categorie și poți urmări toate produsele în timp real, poți adăuga oricând fotografii cu cele mai mici eforturi, dar poți și să te bucuri de stocuri actualizate automat cu fiecare comandă. Un astfel de soft îți oferă și o repartizare eficientă a cheltuielilor de întreținere și o evidență a încasărilor, nu mai trebuie să te complici cu realizarea inventarului deoarece se va realiza automat, iar operațiunile de contabilitate pot fi simplificate semnificativ. Lista de avantaje continuă cu setările facile de facturare, o rapiditate inegalabilă, automatizări precise, și notificări personalizabile ale stocurilor.

Softurile de gestiune sau de management al comenzilor le pot oferi antreprenorilor o eficiență greu de egalat și o productivitate sporită în baza operațiunilor simplificate și automatizate. Pe lângă avantajele enumerate mai sus, ar mai fi de menționat că printr-un sistem de management se poate crea, publica și edita conținutul de pe site, fără a fi nevoie de cunoștințe de programare. Aspectul poate fi schimbat cu ușurință, noi secțiuni pot fi introduse, iar paginile produselor pot fi îmbunătățite oricând în cel mai scurt timp. 

Un alt avantaj de seamă ține de înlocuirea actualizărilor manuale ale stocurilor. În acest fel erorile sunt prevenite, iar timpul este economisit considerabil. Inventarul ajunge să fie actualizat și el foarte rapid, canalele sunt gestionate mult mai ușor, iar procesarea comenzilor este îmbunătățită drastic.  Un astfel de sistem asigură o organizare eficientă și automată a tuturor informațiilor, statisticilor și detaliilor importante precum popularitatea produselor și alte aspecte care contribuie la menținerea unui avantaj competitiv. 

Este bine de știut că sistemele de gestiune pot și să sporească numărul comenzilor. Cum ora 22 este un prag important pentru plasarea comenzilor, dar și un timp în care nimeni nu este la birou, un sistem performant axat pe gestiunea comenzilor automatizează operațiunile, generează email-urile potrivite, poate face cea mai economică alegere în privința transportului și îmbunătățește semnificativ experiențele clienților. 

Acestea fiind spuse, un sistem performant de gestiune poate fi un ajutor esențial în menținerea unui avantaj competitiv pe o piață populară aflată într-o continuă schimbare. Automatizările și umbrela de procese simplifică semnificativ operațiunile de zi cu zi, un astfel de sistem poate ușura munca tuturor echipelor, economisește timpul, simplifică operațiunile și poate genera rezultate surprinzătoare pe termen lung. 

 

 Sursa foto: Unsplash.com

Facebook Comments
Continue Reading

Eveniment

5 pași de urmat atunci când investiți în piese utilaje

Published

on

By

Piesele de utilaje reprezintă o investiție serioasă. Vorbim de o cheltuială importantă care trebuie făcută înțelegând scopurile principale: maximizarea profitului adus de utilaj dar și prelungirea duratei de viață a acestuia.

Trebuie să investiți în piese utilaje pentru ca echipamentul să funcționeze eficient și să opereze la capacitate maximă. Dar în același timp vreți să vă asigurați si că veți profita cât mai mult timp de acesta. Aflați cum puteți să faceți cea mai bună alegere în rândurile de mai jos.

Pasul nr. 1: Verificări periodice

Verificările periodice ne asigură că suntem mereu informați în privința stării echipamentului pe care îl utilizăm pe șantier. Și în acest domeniu, informația înseamnă putere. În acest caz, puterea se traduce în posibilitatea de a face anumite reparații și reglaje la timp, evitând în acest fel costuri mult mai mari.

Inspecția vizuală zilnică ar trebui făcută la începutul și la finalul activității. E un pas simplu care nu consumă foarte mult timp, dar care ne poate scăpa de probleme serioase. Observând din timp eventualele defecțiuni, vom reuși să le remediem cu un minim de cheltuieli.

Pasul nr. 2: Respectați intervalele de service și celelalte cerințe ale producătorului

Este important să îndeplinim toate cerințele de service și să efectuăm verificările în acele intervale cerute de producător. Informațiile de acest fel apar în manualul de utilizare al utilajului. Parcurgerea acestuia este importantă și reprezintă un aspect care nu ar trebui neglijat.

Mai mult, în cazul în care utilajul funcționează în condiții grele, la temperaturi ridicate, de pildă, mulți producători recomandă scurtarea intervalelor de service.

Echivalarea calendaristică a intervalelor din manual este simplă: 10 ore de utilizare înseamnă o zi. 50 de ore – o săptămână. O mie de ore de utilizare – un an.

Pasul nr. 3: Surpriza nu are ce căuta la capitolul investiții

Cu excepția accidentelor și a situațiilor total neprevăzute care pot apărea pe un șantier, schimbul unei anumite piese nu trebuie să fie niciodată o supriză. Dacă respectați pașii de mai sus, puteți face un plan întins pe o perioadă mai lungă, știind când și ce sume urmează să investiți în anumite piese.

Verificările ne oferă o altă perspectivă, pe lângă identificarea eventualelor probleme. Descoperim și urmărim gradul de uzură, anticipând în acest fel momentul în care piesa respectivă va trebui schimbată.

Pasul nr. 4: Alegeți piese utilaje în cunoștință de cauză

Fiecare utilaj are nevoile sale. Dacă alegem piese de calitate, potrivite pentru modelul respectiv, atunci utilajul va funcționa fără probleme și ne va aduce profit.

O fișă a pieselor de schimb care poate fi obținută de la orice producător vă ajută să obțineți informații clare despre piesa care trebuie schimbată. De asemenea, atunci când comandați o piesă, trebuie să-i comunicați furnizorului modelul, tipul și seria de șasiu pentru a evita orice eroare.

 

Pasul nr. 5: Investiți în stocuri și rezerve

La pasul numărul 3 vorbeam de necesitatea eliminării suprizelor din procesul de achiziție al pieselor utilaje. Putem duce această idee mai departe. Să vorbim despre înlocuirea unui ulei hidraulic sau de motor: putem avea un plan legat de momentul aproximativ în care acesta trebuie schimbat. De asemenea, trebuie luat în calcul faptul că uleiul ar trebui completat în anumite momente.

Așadar, ideal ar fi să avem o rezervă din acest produs. Facem investiția o singură dată și ne asigurăm în acest fel necesarul pentru o anumită perioadă. La fel putem proceda și în cazul altor piese predispuse la uzură. Dar mare atenție la condițiile de păstrare. De exemplu, dacă vom comanda o baterie pe care o depozităm în mod greșit, atunci aceasta poate fi inutilizabilă în momentul în care avem nevoie de ea.

Concluziile sunt clare: economiile prost gândite și piesele nepotrivite cumpărate doar pentru că „sunt mai ieftine” ne vor aduce, în timp, pierderi însemnate.

Facebook Comments
Continue Reading

Eveniment

Cum să ai cele mai cool ţinute de toamnă cu ajutorul salopetelor

Published

on

By

Uneori te poţi plictisi de clasicele combinaţii de blugi şi pulover sau tricou şi vrei să adaugi ceva nou şi interesant în garderoba ta. O salopetă poate fi exact piesa de care ai nevoie pentru a da acest aer fresh ţinutelor tale de toamnă. Această piesă vestimentară se poate adapta tuturor evenimentelor din viaţa ta, în funcţie de modelul şi materialul din care este realizată. Poţi avea şi o ţinută mai elegantă u salopete, dar şi ţinute mai casual, pentru activităţile lejere de zi cu zi. 

 

Iată cum să ai cele mai cool ţinute de toamnă cu ajutorul salopetelor:

Salopeta de blugi + cămaşă în carouri

Este o combinaţie îndrăzneaţă, care aduce foarte mult cu un stil inspirat din zona cowboy. Poate merge accesorizată cu nişte ciocate şi o pălărie western pentru un look complet. De asemenea, merge şi într-o variantă mai temperată cu tenişi albi şi un ghiozdan cool, pentru zilele în care ai de alergat prin oraş şi vrei să fii lejer. Atenţie totuşi, dacă trebuie să mergi la birou sau ai anumite întâlniri de afaceri mai serioase poate să nu fie cea mai bună alegere. 

Salopeta cu pantalon evazat + pantofi cu toc

O variantă pentru femeile cu un stil de viaţă ce necesită nişte ţinute mai elegante o reprezintă salopeta cu pantalon evazat în combinaţie cu pantofi cu toc. Este o soluţie excelentă prin care poţi rămâne comodă pe parcursul zilei, dar să ai şi un look frumos şi elegant. După muncă poţi schimba încălţămintea cu ceva cu talpă joasă şi te poţi bucura în continuare de salopeta ta comodă la o ieşire în oraş. Dacă nu ştii de unde poţi lua o salopetă de damă nouă şi interesantă, Adona.ro reprezintă o variantă extrem de bună, tocmai pentru că au multe modele pentru toate gusturile.

Salopetă de in + jachetă de blugi

Pentru perioada de început de toamnă în care temperatura este încă destul de ridicată încât să porţi in, o idee interesantă ar fi combinarea unei salopete de in cu o geacă de blugi. Rezultatul aceste combinaţii este o ţinută fresh şi actuală, extrem de comodă, merge de minune cu primele zile de toamnă când temperaturile sunt ceva mai blânde. În picioare poţi pune nişte balerini comozi ori o pereche de încălţăminte sport, în funcţie de preferinţe şi piesele pe care le ai deja în garderobă. O astfel de ţinută merge perfect în weekend, la o plimbare lejeră prin parc. 

Aşadar, salopetele pot fi integrate în multe ţinute, iar în funcţie de accesorii poţi obţine un look mai lejer sau unul ceva mai elegant. Nu trebuie să te fereşti de salopete dacă te gândeşti că nu merg pentru forma corpului tău, tocmai pentru că de regulă sunt destul de flatante pentru multe tipuri de siluete şi sunt şi extrem de comode în acelaşi timp. Aşa că, dacă toamna asta vrei să faci ceva diferit cu ţinutele tale de zi cu zi, poţi încerca o salopetă pentru un look cool, fresh şi extrem de actual. 

 

Sursă foto: unsplash.com

Facebook Comments
Continue Reading

Parteneri

Ultimile stiri locale

Știri din județ5 ore ago

Bolerouri tricotate și bolerouri elegante – Ce să alegi și cum să le porți

Dacă dorești să fii în tendințe în acest sezon de modă, atunci trebuie doar să-ți îndrepți atenția către bolerouri tricotate...

Știri din județ5 ore ago

Sacouri în carouri și sacouri slim fit la modă în acest sezon

Mulți bărbați adepți ai stilului urban, deschiși la lucruri noi, preferă sacouri în carouri, atunci când vine vorba de modă. Acest...

Știri din județ5 ore ago

Șepci și fulare pentru bărbați stilați

Deși mulți bărbați optează acum pentru pălării sau berete, șapca continuă să aibă o prezență puternică în garderoba masculină, ca...

Exclusiv5 ore ago

Sfaturi despre organizarea camerei celui mic

Organizarea obiectelor din camera celui mic poate fi o adevarata provocare, in special daca aici se regasesc numeroase jucarii, puzzle-uri...

Exclusiv5 ore ago

Cum poti alege cele mai bune blendere?

Blenderul este un aparat electrocasnic utilizat in primul rand pentru a zdrobi alimentele, dar care, datorita accesoriilor pe care le...

Viața în Iasi5 ore ago

Smartwach – Ceasuri inteligente pentru oameni moderni

Viața fără un smartwatch este acum de neconceput. Pentru mulți utilizatori, un ceas inteligent este un plus excelent. O singură privire la ceas...

Eveniment9 ore ago

Ce soft de gestiune poți alege pentru magazinul tău în 2022?

Pentru a ține pasul cu piața și pentru a întrece așteptările clienților, un magazin online nu trebuie să suprindă doar...

Eveniment2 zile ago

5 pași de urmat atunci când investiți în piese utilaje

Piesele de utilaje reprezintă o investiție serioasă. Vorbim de o cheltuială importantă care trebuie făcută înțelegând scopurile principale: maximizarea profitului...

Eveniment2 zile ago

Cum să ai cele mai cool ţinute de toamnă cu ajutorul salopetelor

Uneori te poţi plictisi de clasicele combinaţii de blugi şi pulover sau tricou şi vrei să adaugi ceva nou şi...

Eveniment3 zile ago

Vrei sa scapi de chin atunci cand te muti?

  Fie ca tocmai ti-ai cumparat apartamentul mult visat sau ca te  muti intr-o chirie noua, trebuie sa ai grija...

Eveniment3 zile ago

TOP 4 sfaturi utile pentru a alege coșul de cadou potrivit pentru colegii de birou

Alegerea unui coș de cadou pentru colegii din birou poate deveni un proces dificil, întrucât există diverse ocazii, precum și...

Eveniment3 zile ago

Ce responsabilitati au producatorii si importatorii fata de mediu?

Pana in 2030, Romania trebuie sa se ocupe de reciclarea unui procentaj de cel putin 65 la suta din totalul...

Eveniment4 zile ago

Amprenta de carbon – ce inseamna, cum se masoara si cum poate fi redusa

Amprenta de carbon a devenit un subiect din ce in ce mai discutat in ultimii ani, pentru ca a inceput...

Eveniment5 zile ago

Ce casca de copiat sa alegi?

Este o idee foarte bună să participi la un examen având la dispoziție căști de copiat ideale. În acest fel,...

Afaceri5 zile ago

Cum se aleg cele mai bune profile led in functie de incapere?

Tehnologiile de iluminare pe baza de led vin in ajutorul clientilor cu o serie de beneficii legate de costuri, consum...

Evenimento săptămână ago

De ce să alegi sacourile? 3 motive ce te vor convinge să abordezi un look mai elegant de acum încolo

Poate te numeri printre iubitorii de modă, ce privesc cu ochi buni îngrijirea față de aspectul lor de zi cu...

Știrile Săptămânii