Connect with us

Eveniment

EXPLOZIV/Prima parte a emisiunii dedicată crimei săvârșite de colonelul SRI Silviu Deatcu si posibila încercare de fraudare a asigurarilor de catre SRI

Published

on

Milităria! O carieră de mulți copii visată dar care puțini ajung să o îmbrățișeze la maturitate. Greutățile militarului pe care acesta le întâmpină în timpul misiunilor, pericolele deosebite la care acesta este expus, adrenalina, toate acestea explodează în imaginația copiilor. Însă, puțini cunosc faptul că militarul român este cel mai oropsit din categoria angajaților din România, fiind acesta supus abuzurilor și ilegalităților fiindcă: „ordinul se execută, nu se discută”. Aceasta și în condițiile în care „pentru țară” trebuie să îți sacrifici viața sau familia”, conform jurământului de credință cerut de articolul 54 din Constituție: „Fidelitatea fata de tara (1) Fidelitatea fata de tara este sacra. (2) Cetatenii carora le sunt incredintate functii publice, precum si militarii, raspund de indeplinirea cu credinta a obligatiilor ce le revin si, in acest scop, vor depune juramantul cerut de lege.”

Militarii, însă, sunt cei mai lipsiți de drepturi, chiar și în condițiile în care Curtea Constituțională a Românie admite excepții de neconstituționalitate a unor texte de Lege precum modificarea raporturilor de serviciu ale militarilor prin ordine de ministru/regulamente (Decizia CCR nr.308/2018: „ 28. Aşadar, pe fondul lacunei legislative evidenţiate mai sus, soluţia legislativă prevăzută de art.37 alin.(3) din Legea educației naționale nr.1/2011 contravine și normelor de tehnică legislativă, de vreme ce, potrivit Legii nr.24/2000 privind normele de tehnică legislativă pentru elaborarea actelor normative, republicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 260 din 21 aprilie 2010, cu modificările şi completările ulterioare, ordinele cu caracter normativ se emit numai pe baza şi în executarea legii și trebuie să se limiteze strict la cadrul stabilit de actele pe baza şi în executarea cărora au fost emise, fără ca prin acestea să poată fi completată legea. Astfel, Curtea constată că sunt încălcate și dispozițiile art.1 alin.(4) și (5) din Constituție.”). Această încălcare a Deciziei Curții Constituționale a României, obligatorie de la data publicării în Monitorul Oficial o recunoaște chiar Inspectoratul General pentru Situații de Urgență în adresa nr.6/1839/29.10.2018 prin invocarea Ordinului nr.M64/2013.

Aceeași adresă susține că „nu subsizstă o obligație legală pentru ca IGSU să încheie contracte cu avocați pentru apărarea militarilor în cauzele disciplinare”. Așa o fi, însă articolul 24 din Constituție care își are sediul în articolul 6 al Convenției EDO nu face distincție între cetățenii României. Iar dreptul la apărare este garantat fiindcă așa a votat poporul român Constituția României, drept constituțional, fundamental, care nu se aplică „pe ochi frumoși” ci tuturor cetățenilor acestei țări. Iar dreptul de acces la Justiție trebuie să fie asigurat tuturor cetățenilor acestei țări, indiferent de profesie, încă de la data vătămări unui drept fundamental, potrivit articolelor: 21, 52, 124 și 126 Constituție care prevede că accesul la Justiție nu poate fi îngrădit, judecătorul având obligația să judece cauzele primordial conform CEDO, Tratatelor Internaționale la care România este parte, dreptului european (comunitar), Constituției și Legii. Iar Deciziile Curții Constituționale se aplică pe durata întregului proces (de la data vătămării dreptului până la soluționarea cauzei de către instanța de judecată)… fiindcă așa a decis Curtea Constituțională a României în jurisprudența sa obligatorie de la data publicării în Monitorul Oficial, chiar dacă decizia Curții a fost publicată după ce a fost vătămat dreptul persoanei (pe durata procesului).

Din păcate, în „România modernă”, pentru ca o instanță de contencios să îi dea dreptate justițiabilului, s-a ajuns în situația că este imperios necesară sesizarea Curții Constituționale în fața isntanței învestite cu soluționarea litigiului și admiterea excepției de neconstituționalitate. Altfel, de regulă, instanțele de contencios eludează Deciziile CCR-ului alegând „să scrie mai puțin în motivarea hotărârilor” după dictarea falșilor consilieri juridici (angajați la stat, de regulă neavizați de organizația profesională a consilierilor juridici conform Deciziei CEDO Colegiul Consilierilor Juridici Argeș contra România). Deși Curtea Constituțională a României nu soluționează fondul litigiilor ci doar analizează textele de Lege prin prisma CEDO și ale Constituției, o decizie favorabilă justițiabilului îi este aplicabilă acestuia în acea cauză, instanța de contencios neavînd altă soluție decât să admită cererea reclamantului. Iar pentru faptul că Deciziile Curții Constituționale și cele ale Curții de la Strasbourg declarate admisibile și valabile în toate cauzele cu obiect în litigiu similar (precum respectarea dreptului la apărare) nu sunt aplicate de instanțele de judecată decât „după ureche” (în funcție de disponibilitatea completului de judecată), se ajunge în situația în care Deciziile Curții nu mai sunt aplicabile tuturor justițiabililor generîndu-se astfel un număr uriaș de dosare și, ulterior, incapacitatea instanțelor de a mai judeca obiectiv, într-un termen rezonabil, cauzele aflate pe rolul acestora… încălcarea dreptului la un proces echitabil și „legitimarea” vătămării unui drept.

În cazul de față, discutăm despre decizia Curții Constituționale a României nr.653/2017 prin care s-a stabilit de către Curtea Constituțională necesitatea respectării dreptului la apărare pentru polițiștii cercetați disciplinar, decizie pe care instanțele de judecată ar trebui să o aplice în toate cauzele care vizează nerespectarea dreptului la apărare de angajatori având ca obiect: litigii privind funcționarii publici respectiv conflict de muncă (modificarea disciplinară a raporturilor de serviciu).

Absolvenții de științe juridice despre care ne vorbește I.G.S.U., în fapt sunt tot angajați din IGSU… care, la rândul lor, sunt intimidați/amenințați de șefi căci: „ordinul se execută, nu se discută”… exact cum se întâmplă și în toate celelalte instituții/autorități publice în care „șeful e Dumenzeu”.

Aceeași entitate a M.A.I.-ului (I.G.S.U.) susține că militarii care au beneficiat de decontare aserviciilor avocațiale „sunt informații clasificate fiindcă așa au vrut ei”. Înțelegem de aici că în IGSU dreptul la apărare se efectuează „pe pile”/doar pentru șefi, deconturile acordate pentru serviciile avocațiale „nefiind publice”… Deci, banul public se oferă discreționar, „cu dedicație”, iar asta e o informație clasificată, nepublică… deși Legea privind protecția informațiilor clasificate nr.182/2002 și articolul 13 al Legii privind informațiile de interes public nr.544/2001 interzic cu desăvârșire cliasificarea informațiilor care ascund abateri de la Lege.

Sau, mai există posibilitatea ca aceste deconturi să nu fi fost niciodată realizate ori „realizate doar pe hârtie fiindcă nu sunt bani”, oamenii (militarii vizați) neprimind niciodată sumele datorate de structura IGSU pentru decontarea serviciilor de avocați conform cererilor justificate…banii „intrînd în buzunarele care trebuie”.

În concluzie, trebuie reținut de personalul militar (cu precădere) că și ei sunt cetățeni ai acestei țări care, pe timp de pace, beneficiază de toate drepturile și libertățile fundamentale, în acord cu prevederile tezei I ale articolului 7 din Legea privind statutul cadrelor militare: Îndatoririle, drepturile și libertățile cadrelor militare sunt cele stabilite de Constituția României, de legile tarii și de prezentul statut. Iar pentru ca aceste drepturi să le fie respectate, militarii trebuie să le solicite instituțiilor abilitate (inclusiv angajatorului lor, statul român prin M.A.I.).

Alexandru Firicel – șef Departament Investigații

Dec.307-2018_(Dos_.2904)_

Decizie_653_2017

 

 

Facebook Comments

Eveniment

Parteneriat pentru Excelență: DEKRA și Autoliv Transformă Performanța

Published

on

By

Mâine, 22 noiembrie 2024, ciocolatierii români își lansează colecțiile de dulciuri și cadouri pentru sărbătorile de iarnă,  la Sala Polivalentă din București. Expoziția va fi deschisă de vineri până duminică.

  • Se poartă învelișurile porțelanate pentru dulciurile de Crăciun.
  • Anul acesta, adulții pot găsi sub brad ciocolată cu jumări, bomboane cu vin fiert și praline cu… fetească neagră.
  • La copii, “se poartă” ciocolata sănătoasă, naturală, cu umpluturi de fructe sau chiar cu fructe întregi, în top fiind ghimbirul, umplutura de dovleac sau pralinele cu soc.
  • Se poartă, în sfârșit, patriotismul: Dulcelle lansează pralinele tricolor și turta dulce 1 decembrie, special pentru Ziua României.

Festivalul Chocolate Saga deschide sezonul cadourilor cu o ediție de Crăciun a evenimentului, la Sala Polivalentă din București și va reuni cele mai mari nume din România în domeniul ciocolatei.

Fiind singura expoziție de profil din țară, ciocolatierii și-au exprimat nevoia acestui eveniment înainte de luna decembrie, cu scopul de a definitiva contractele și parteneriatele pentru perioada sărbătorilor. Nu vor lipsi demonstrațiile live, lansarea unor noi colecții de praline și cadouri personalizate pentru Sărbătorile de iarnă.

“Această ediție de Crăciun pare să devină cea mai așteptată tradiție. După 3 ediții în doar doi ani, piața de ciocolată din România prinde contur. Atât maeștrii ciocolatieri, cât și vizitatorii, se declară mai interesați de ediția de Crăciun, care a început ca o ediție-pilot și s-a transformat în evenimentul anului.” (Adina Istrate, organizator)

Partenerii evenimentului

Partenerii oficiali Omnia Gusti Chefs Supplier, unul dintre cei mai mari furnizori de ingrediente pentru industria de cofetării si patiserii din România si Dulcelle, unul dintre cei mai cunoscuți si talentați manufacturieri de praline premiate la nivel internațional, vor susține Festivalul Chocolate Saga.

Live – evenimente spectaculoase de creație cu și din ciocolată

La această ediție, organizatorii au pregătit o zonă pentru demonstrații, in care maeștri talentați ai ciocolatei vor susține demonstrații in toate cele 3 zile de eveniment, potrivite pentru toate tipurile de public – de la spectacole de creație, la demonstrații practice. Acestea vor fi transmise live atât pe ecranele expoziției, cat si pe paginile de social media Chocolate Saga și ale partenerilor media.

Cei care vor fi prezenți vor putea învăța cum se fac pralinele, dar și secretul momentului: cum se prepară celebra ciocolata Dubai.

Se lansează Colecțiile de Sărbători

Cadourile de Moș Nicolae și de Crăciun încep cu dulciurile. Iar dulciurile încep cu ciocolata. În România, ciocolata începe cu Chocolate Saga. Oamenii de toate vârstele vor să vadă noile colecții  și să le achiziționeze din timp.

Ciocolata sănătoasă – 80% dintre expozanți au produse benefice pentru sănătate și mai mult de jumătate au și produse de post.

“Realitatea este că ciocolata românească este spectaculoasă, atât din punct de vedere al lucrării estetice, cât și  atunci când vorbim de gust și de ….sănătate. 80% dintre expozanți aduc în expoziție produse sănătoase. Unii dintre ei plusează și dau un scop medicinal preparatelor.“ (Adina Istrate, organizator)

Ce se poartă de Crăciun

“Se poartă învelișul porțelanat pentru prăjituri si, din câte îmi dau seama după cantitățile uriașe comandate de parteneri, în mod clar se poartă ciocolata premium, de cea mai bună calitate.  Rămâne în top vânzări ciocolata Dubai, dar urcă și umpluturile cu fructe sau uleiuri esențiale pentru sărbători.” (Octavian Petruț, Kestar)

„Suntem mândri că suntem români, motiv pentru care am creat o colecție de praline tricolor și una de turtă dulce în motive tradiționale românești, colecții pe care le-am prezentat și peste hotare să ne reprezinte gustul cu mândrie. ” (Ioana Bunea&Carmela Dragomir, Dulcelle)

“Într-o lume tot mai digitalizată, avem nevoie de conectare.

Iar când vine vorba de industria de cofetărie,  ciocolata este de departe pe primul loc.

În această perioadă, ciocolatierii setează trend-uri noi, gusturi de sărbătoare și împărtășesc pasiunea lor publicului larg. Suntem bucuroși să susținem aceasta întâlnire unică între ciocolatieri și venim totodată în întâmpinarea pasionaților care își creează singuri deserturile acasă.” (Marian Anghel, owner OmniaGusti)

Am înțeles că industria are nevoie de o întâlnire cu public la București, perioada sărbătorilor de iarnă fiind cea mai aglomerată din an pentru acest sector. Și pentru că este un subiect de interes național, suntem bucuroși să intermediem această întâlnire unică între ciocolatieri, partenerii noștri care prepară și vând produsele, cumpărători și publicul larg. Este momentul în care se lansează colecțiile, se semnează contractele, se fac degustări și chiar rezervări pentru sărbători. Este momentul în care se stabilesc trendurile și pasii de urmat în anul viitor.” (Andreea Ilina, organizator)

Chocolate Saga, cel mai mare Festival al Ciocolatei din Romania, ediția a 4-a de Crăciun, se desfășoară la Sala Polivalentă, în București, în perioada 22 -24 noiembrie 2023 , de vineri, orele 12:00 până duminică orele 18.00. Biletul de intrare costă 15 Ron, iar copiii sub 10 ani și persoanele cu dizabilități beneficiază de intrare gratuită.

Facebook Comments
Continue Reading

Eveniment

Cuțit de bucătărie Koken – versatilitate și precizie în gătit

Published

on

By

În bucătărie, fiecare instrument are un rol important, iar un cuțit de calitate poate transforma modul în care pregătești ingredientele. Cuțitul de bucătărie Koken este un partener indispensabil pentru orice pasionat de gătit sau bucătar profesionist. Cu un design simplu, dar eficient, și o lamă bine ascuțită, acest cuțit îmbină funcționalitatea cu un aspect elegant. Dacă ești în căutarea unui instrument versatil și durabil, acest model poate fi soluția ideală. Descoperă mai multe produse premium pe koken.ro.

Design și calitate

Cuțitul Koken este fabricat din oțel de înaltă calitate, ceea ce îi conferă o rezistență remarcabilă și o durată de viață lungă. Lama este proiectată pentru a tăia cu ușurință diverse ingrediente, de la carne la legume sau fructe, oferind tăieturi precise și uniforme. Finisajul atent al lamei previne deteriorarea ingredientelor delicate, păstrând aspectul și gustul acestora.

Mânerul ergonomic, fabricat din materiale rezistente, asigură o prindere confortabilă și sigură. Designul său echilibrat reduce oboseala mâinilor, chiar și în timpul utilizării îndelungate.

Utilitate și versatilitate

Acest cuțit este un instrument multifuncțional care poate fi utilizat pentru o gamă largă de operațiuni culinare:

  • Tocarea rapidă a cepei, usturoiului sau altor legume pentru supe și tocănițe.
  • Felierea precisă a cărnii sau a peștelui pentru preparate sofisticate.
  • Tăierea uniformă a fructelor pentru deserturi sau garnituri.

Indiferent de complexitatea rețetei, cuțitul Koken este capabil să răspundă tuturor cerințelor.

Avantajele cuțitului de bucătărie Koken

  • Performanță constantă: Lama bine ascuțită oferă tăieturi precise și ușor de realizat.
  • Durabilitate: Materialele de înaltă calitate asigură rezistența cuțitului în timp.
  • Ergonomie: Mânerul confortabil permite o utilizare ușoară și reduce riscul de accidente.
  • Aspect clasic: Designul său simplu și elegant îl face potrivit pentru orice bucătărie.

Îngrijirea și întreținerea cuțitului

Pentru a menține performanțele acestui cuțit, este recomandat să fie curățat manual cu apă caldă și detergent. Evită utilizarea mașinii de spălat vase, deoarece aceasta poate deteriora lama sau mânerul. O ascuțire periodică este esențială pentru a păstra cuțitul la standarde optime.

Concluzie

Cuțitul de bucătărie Koken este alegerea ideală pentru oricine își dorește un instrument fiabil și versatil. Fie că îl folosești pentru gătitul zilnic sau pentru rețete complexe, acest cuțit te va ajuta să obții rezultate profesionale. Descoperă întreaga gamă de produse de calitate pe koken.ro.

Articolul Cuțit de bucătărie Koken – versatilitate și precizie în gătit apare prima dată în Ziarul Nationalul.

Facebook Comments
Continue Reading

Eveniment

Comunicat de presă „PNRR: Fonduri pentru România modernă și reformată!“

Published

on

By

Mâine, 22 noiembrie 2024, ciocolatierii români își lansează colecțiile de dulciuri și cadouri pentru sărbătorile de iarnă,  la Sala Polivalentă din București. Expoziția va fi deschisă de vineri până duminică.

  • Se poartă învelișurile porțelanate pentru dulciurile de Crăciun.
  • Anul acesta, adulții pot găsi sub brad ciocolată cu jumări, bomboane cu vin fiert și praline cu… fetească neagră.
  • La copii, “se poartă” ciocolata sănătoasă, naturală, cu umpluturi de fructe sau chiar cu fructe întregi, în top fiind ghimbirul, umplutura de dovleac sau pralinele cu soc.
  • Se poartă, în sfârșit, patriotismul: Dulcelle lansează pralinele tricolor și turta dulce 1 decembrie, special pentru Ziua României.

Festivalul Chocolate Saga deschide sezonul cadourilor cu o ediție de Crăciun a evenimentului, la Sala Polivalentă din București și va reuni cele mai mari nume din România în domeniul ciocolatei.

Fiind singura expoziție de profil din țară, ciocolatierii și-au exprimat nevoia acestui eveniment înainte de luna decembrie, cu scopul de a definitiva contractele și parteneriatele pentru perioada sărbătorilor. Nu vor lipsi demonstrațiile live, lansarea unor noi colecții de praline și cadouri personalizate pentru Sărbătorile de iarnă.

“Această ediție de Crăciun pare să devină cea mai așteptată tradiție. După 3 ediții în doar doi ani, piața de ciocolată din România prinde contur. Atât maeștrii ciocolatieri, cât și vizitatorii, se declară mai interesați de ediția de Crăciun, care a început ca o ediție-pilot și s-a transformat în evenimentul anului.” (Adina Istrate, organizator)

Partenerii evenimentului

Partenerii oficiali Omnia Gusti Chefs Supplier, unul dintre cei mai mari furnizori de ingrediente pentru industria de cofetării si patiserii din România si Dulcelle, unul dintre cei mai cunoscuți si talentați manufacturieri de praline premiate la nivel internațional, vor susține Festivalul Chocolate Saga.

Live – evenimente spectaculoase de creație cu și din ciocolată

La această ediție, organizatorii au pregătit o zonă pentru demonstrații, in care maeștri talentați ai ciocolatei vor susține demonstrații in toate cele 3 zile de eveniment, potrivite pentru toate tipurile de public – de la spectacole de creație, la demonstrații practice. Acestea vor fi transmise live atât pe ecranele expoziției, cat si pe paginile de social media Chocolate Saga și ale partenerilor media.

Cei care vor fi prezenți vor putea învăța cum se fac pralinele, dar și secretul momentului: cum se prepară celebra ciocolata Dubai.

Se lansează Colecțiile de Sărbători

Cadourile de Moș Nicolae și de Crăciun încep cu dulciurile. Iar dulciurile încep cu ciocolata. În România, ciocolata începe cu Chocolate Saga. Oamenii de toate vârstele vor să vadă noile colecții  și să le achiziționeze din timp.

Ciocolata sănătoasă – 80% dintre expozanți au produse benefice pentru sănătate și mai mult de jumătate au și produse de post.

“Realitatea este că ciocolata românească este spectaculoasă, atât din punct de vedere al lucrării estetice, cât și  atunci când vorbim de gust și de ….sănătate. 80% dintre expozanți aduc în expoziție produse sănătoase. Unii dintre ei plusează și dau un scop medicinal preparatelor.“ (Adina Istrate, organizator)

Ce se poartă de Crăciun

“Se poartă învelișul porțelanat pentru prăjituri si, din câte îmi dau seama după cantitățile uriașe comandate de parteneri, în mod clar se poartă ciocolata premium, de cea mai bună calitate.  Rămâne în top vânzări ciocolata Dubai, dar urcă și umpluturile cu fructe sau uleiuri esențiale pentru sărbători.” (Octavian Petruț, Kestar)

„Suntem mândri că suntem români, motiv pentru care am creat o colecție de praline tricolor și una de turtă dulce în motive tradiționale românești, colecții pe care le-am prezentat și peste hotare să ne reprezinte gustul cu mândrie. ” (Ioana Bunea&Carmela Dragomir, Dulcelle)

“Într-o lume tot mai digitalizată, avem nevoie de conectare.

Iar când vine vorba de industria de cofetărie,  ciocolata este de departe pe primul loc.

În această perioadă, ciocolatierii setează trend-uri noi, gusturi de sărbătoare și împărtășesc pasiunea lor publicului larg. Suntem bucuroși să susținem aceasta întâlnire unică între ciocolatieri și venim totodată în întâmpinarea pasionaților care își creează singuri deserturile acasă.” (Marian Anghel, owner OmniaGusti)

Am înțeles că industria are nevoie de o întâlnire cu public la București, perioada sărbătorilor de iarnă fiind cea mai aglomerată din an pentru acest sector. Și pentru că este un subiect de interes național, suntem bucuroși să intermediem această întâlnire unică între ciocolatieri, partenerii noștri care prepară și vând produsele, cumpărători și publicul larg. Este momentul în care se lansează colecțiile, se semnează contractele, se fac degustări și chiar rezervări pentru sărbători. Este momentul în care se stabilesc trendurile și pasii de urmat în anul viitor.” (Andreea Ilina, organizator)

Chocolate Saga, cel mai mare Festival al Ciocolatei din Romania, ediția a 4-a de Crăciun, se desfășoară la Sala Polivalentă, în București, în perioada 22 -24 noiembrie 2023 , de vineri, orele 12:00 până duminică orele 18.00. Biletul de intrare costă 15 Ron, iar copiii sub 10 ani și persoanele cu dizabilități beneficiază de intrare gratuită.

Facebook Comments
Continue Reading

Parteneri

Ultimile stiri locale

lustre lemn foisor terasa rustice legenda casei lustre lemn foisor terasa rustice legenda casei
Uncategorized9 ore ago

Cum să Îți Transformi Foișorul sau Terasa cu Lustre din Lemn: Modele Rustice și Sfaturi de Iluminat

Descoperă cum să transformi terasa sau foișorul cu lustre din lemn. Găsește modele rustice, sfaturi de iluminat și idei de...

Sport14 ore ago

Michael Schumacher: dominanța în Formula 1 și lecții despre precizie și risc calculat

Michael Schumacher, de șapte ori campion mondial de Formula 1, este un simbol al excelenței și al dominanței în motorsport....

Setul de tigăi antiaderente Koken.ro Setul de tigăi antiaderente Koken.ro
Afacerio zi ago

Set de tigăi antiaderente Koken – combinația perfectă între calitate și performanță

Setul de tigăi antiaderente Koken este soluția ideală pentru prepararea alimentelor fără riscul de lipire. Fabricate din materiale de calitate...

Uncategorized3 zile ago

Un acoperiș bine realizat face diferența între confort și disconfort.

La Top Acoperiș Construct, suntem experți în construcția și repararea acoperișurilor, izolarea eficientă împotriva frigului și apei, dar și în...

Eveniment5 zile ago

Parteneriat pentru Excelență: DEKRA și Autoliv Transformă Performanța

Mâine, 22 noiembrie 2024, ciocolatierii români își lansează colecțiile de dulciuri și cadouri pentru sărbătorile de iarnă,  la Sala Polivalentă...

Afaceri6 zile ago

Dormitoare Elegante cu Toalete de Machiaj și Dressinguri Personalizabile

Un dormitor bine organizat nu înseamnă doar un spațiu pentru odihnă, ci și un loc care îți reflectă personalitatea și...

aparate slabit aparate slabit
Uncategorized6 zile ago

Aparatele de slabit – cand pot fi folosite si care sunt beneficiile acestora?

In ultimii ani, din ce in ce mai multe persoane cauta solutii eficiente pentru a elimina grasimea in exces. Dieta...

Social7 zile ago

Urmează un vot decisiv pentru ca Romania să nu intre într-o criză politică prelungită, pe modelul Bulgariei

Țara vecină este de 3 ani este într-o criza politică fără precedent, cu un președinte izolat și forțe politice care...

Politică locală7 zile ago

Votul din 1 decembrie trebuie să respingă austeritatea dorită de liderii Dreptei în 2025

O guvernare de dreapta ar putea face din 2025 anul austerității în România. Ilie Bolojan, noul președinte PNL, a afirmat...

Social7 zile ago

Oamenii de afaceri și partenerii străini vor ca alegerile din 1 decembrie să aducă stabilitate, predictibilitate și coerență

Cu încă două rânduri de alegeri în următoarele săptămâni, analiștii financiari afirmă că România trebuie să-și păstreze parcursul recent și...

Politică locală7 zile ago

Ce tip de vot poate alunga, pe 1 decembrie, incertitudinea ce riscă să arunce țara în haos

Incertitudinea din România poate să provoce haos economic și politic, avertizează analiștii financiari. Ca alternativă, social-democrații propun stabilitate și încredere...

Evenimento săptămână ago

Cuțit de bucătărie Koken – versatilitate și precizie în gătit

În bucătărie, fiecare instrument are un rol important, iar un cuțit de calitate poate transforma modul în care pregătești ingredientele....

Uncategorizedo săptămână ago

realme GT 7 Pro este lansat oficial în România

București, România – 26 noiembrie 2024 – realme, brandul de tehnologie cu cea mai rapidă creștere la nivel global, anunță lansarea...

Socialo săptămână ago

De ce votul din 1 decembrie nu trebuie să ne reîntoarcă la oferta cinică a guvernării din pandemie: măști pentru vii și saci negri pentru morți

Social democrații avertizează despre riscul unei noi guvernări de dreapta, ca în pandemie, când liderii politici petreceau fără măști sau...

Afacerio săptămână ago

Brazii argintii – simbolul eleganței în decorul de Crăciun

Brazii argintii sunt o alegere rafinată pentru cei care își doresc un Crăciun sofisticat și modern. La Bradumania, selectăm cu...

Politică locală2 săptămâni ago

Marcel Ciolacu susține dezvoltarea industriei materialelor de construcții românești. Program de 650 de milioane de euro

Candidatul PSD la Președinția României susține dezvoltarea industriei materialelor de construcții, în condițiile în care este nevoie de acestea pentru...

Știrile Săptămânii