A fi polițist este nu doar un prilej de mândrie și laudă ci și un motiv de înțelegere a greutății funcției publice de pe umerii persoanei care îmbracă această uniformă. Respectarea Legii și aducerea la îndeplinire a textelor de lege, cu respectarea drepturilor fundamentale ale Omului nu este o sarcină deloc ușoară fiindcă polițistul este cel care se confruntă primul cu persoanele care încalcă Legea și drepturile celorlalți. Polițistul din stradă și din frontieră este cel mai expus atât la agresiuni fizice și verbale cât și la intimidări, hărțuire chiar din partea șefilor ierarhici incompetenți care au ajuns să conducă, din păcate, în Poliția Română.
Nu același lucru se întâmplă cu „polițiștii de birou” din structurile suport (financiar contabil, resurse umane, administrativ-logistic, juridic, IT, control intern, psihologic, medical etc.) care stau ascunși prin birouri și plimbă, în cele opt ore de program de luni până vineri, o hârtie între: cantină, toaletă, locul pentru „degustarea” cafelelor și a țigărilor… dar, „sunt polițiști”. Printre acești „polițiști de birou” se numără și cei din structurile de control intern, indivizi care, de regulă, nu au habar despre munca de poliție și Lege. Ei sunt plătiți să-l apere pe șefu’ și pilele lui, să fabrice dosare/probe la comandă sau să le distrugă, tot la comandă „pentru binele șefului/pilei”… doar au aviz de poliție judiciară dat de Parchetul de pe Lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.
În data de 28 august 2018, un echipaj al Poliției Rutiere bucureștene l-a depistat în trafic pe „polițistul” de birou din structura de control intern a Poliției Capitalei, Pațurcă Constantin. Bineînțeles că acest mușamalizator și fabricant de probe, Pațurcă Constantin, și-a fluturat legitimația de „mare polițist” în fața agenilor de la rutieră pe care îi poate cerceta și sancționa oricînd (un fel de procuror Vasilescu Mihai de la Ialomița, cel care i-a amendat pe polițiștii Mocanu și Răducan cu suma de 5.000RON fiindcă „au avut tupeul să îl sancționeze pentru abateri de la legislația rutieră”). Doar, Pațurcă e „mâna dreaptă” a șefului Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, Voicu Marius … și, „toată lumea știe ce face șeful cu mâna dreaptă”. Pațurcă Constantin nu a reușit să-i intimideze pe „subalternii lui” de la Poliția Rutieră care l-au oprit în trafic, aceștia obligându-l pe „domnul polițist de birou”să sufle în aparatul etilotest. Concentrația de alcool pur în aerul expirat indicată de aparatul de măsurare a indicat cifra de 1,28mg/ alcool pur în aerul expirat.
Cazul a fost cenzurat de conducerea Poliției Capitalei pentru ca oamenii să nu știe ce fel de indivizi au ajuns să îmbrace haina de polițist și, implicit, să mușamalizeze acest caz (posibil și cu ajutorul Parchetului).
În data de 03 septembrie 2018, în jurul orelor 1400, un alt controlor intern din Poliția Capitalei (din păcate, nu am reușit să îi aflăm numele, prenumele, gradul și funcția) a fost surprins în birou emanînd halenă alcoolică: 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat. E chiar plăcut să vii la serviciu ca la cârciumă pentru a „mai trage câte-o dușcă cu colegii de matrapazlâcuri”. Și acest caz a fost cenzurat de conducerea Poliției Capitalei.
Chiar și informările lunare cu polițiști care au comis posibile abateri de la Lege nu se mai postează pe rețelele interne ale Poliției, de frică să nu afle Incisiv de Prahova despre polițiști hărțuiți și abuzați de șefi inculți, răzbunători sau despre mușamalizarea abaterilor de la Lege comise de aceiași șefi ori de apropiații/protejații lor.
Întrebată despre aceste 2 cazuri, Poliția Capitalei nu a vrut să ne furnizeze niciun răspuns pe motiv că „sunt date personale”…
Cu toate încercările de mușamalizare ale conducerii Poliței Capitalei, Incisiv de Prahova a aflat despre aceste două cazuri de „polițiști integrii” care fabrică probe și dosare sau distrug probe și dosare la ordinul șefului, indivizi salarizați și premiați din bani publici ca să se plimbe, nestingheriți, beți (eventual în uniforma de poliție), legea nefiind aplicabilă lor ci doar „fraierilor din stradă care nu fac ce și când vrea șeful”.
Astfel de indivizi sunt testați și declarați „apt psihologic” de alți „polițiști” care practică malpraxisul psihlogic în Poliția Capitalei deși, prin atracția lor față de alcool, pun în pericol ceilalți cetățeni și chiar polițiștii aflați la datorie, în stradă. Iar pentru că au încălcat Legea, ziua de 1 Decembrie le va aduce, cu siguranță, o nouă promovare în grad sau funcție ori, de ce nu, o nouă majorare salarială cu 50% din salariul de funcție „pentru lucrări de excepție”, din partea conducerii: ministerului Afacerilor Interne, Inspectoratului General al Poliției Române, Poliției Capitalei.
Alexandru Firicel
N.R. Este nevoie de o reformare totală a Poliției! Falșii polițiști din structurile de suport nu au niciun drept să poarte această uniformă și nici să încaseze: salarii, sporuri și prime necuvenite, pentru activități de poliție inexistente. După ce că nu fac muncă de poliție, îi mai și intimidează pe „colegii lor din stradă” cu acea legitimație de polițist obținută fraudulos, doar pentru că îl slugărește pe „șefuțul mult-iubit”.
Mâine, 22 noiembrie 2024, ciocolatierii români își lansează colecțiile de dulciuri și cadouri pentru sărbătorile de iarnă, la Sala Polivalentă din București. Expoziția va fi deschisă de vineri până duminică.
Se poartă învelișurile porțelanate pentru dulciurile de Crăciun.
Anul acesta, adulții pot găsi sub brad ciocolată cu jumări, bomboane cu vin fiert și praline cu… fetească neagră.
La copii, “se poartă” ciocolata sănătoasă, naturală, cu umpluturi de fructe sau chiar cu fructe întregi, în top fiind ghimbirul, umplutura de dovleac sau pralinele cu soc.
Se poartă, în sfârșit, patriotismul: Dulcelle lansează pralinele tricolor și turta dulce 1 decembrie, special pentru Ziua României.
Festivalul Chocolate Saga deschide sezonul cadourilor cu o ediție de Crăciun a evenimentului, la Sala Polivalentă din București și va reuni cele mai mari nume din România în domeniul ciocolatei.
Fiind singura expoziție de profil din țară, ciocolatierii și-au exprimat nevoia acestui eveniment înainte de luna decembrie, cu scopul de a definitiva contractele și parteneriatele pentru perioada sărbătorilor. Nu vor lipsi demonstrațiile live, lansarea unor noi colecții de praline și cadouri personalizate pentru Sărbătorile de iarnă.
“Această ediție de Crăciun pare să devină cea mai așteptată tradiție. După 3 ediții în doar doi ani, piața de ciocolată din România prinde contur. Atât maeștrii ciocolatieri, cât și vizitatorii, se declară mai interesați de ediția de Crăciun, care a început ca o ediție-pilot și s-a transformat în evenimentul anului.” (Adina Istrate, organizator)
Partenerii evenimentului
Partenerii oficiali Omnia Gusti Chefs Supplier, unul dintre cei mai mari furnizori de ingrediente pentru industria de cofetării si patiserii din România si Dulcelle, unul dintre cei mai cunoscuți si talentați manufacturieri de praline premiate la nivel internațional, vor susține Festivalul Chocolate Saga.
Live – evenimente spectaculoase de creație cu și din ciocolată
La această ediție, organizatorii au pregătit o zonă pentru demonstrații, in care maeștri talentați ai ciocolatei vor susține demonstrații in toate cele 3 zile de eveniment, potrivite pentru toate tipurile de public – de la spectacole de creație, la demonstrații practice. Acestea vor fi transmise live atât pe ecranele expoziției, cat si pe paginile de social media Chocolate Saga și ale partenerilor media.
Cei care vor fi prezenți vor putea învăța cum se fac pralinele, dar și secretul momentului: cum se prepară celebra ciocolata Dubai.
Se lansează Colecțiile de Sărbători
Cadourile de Moș Nicolae și de Crăciun încep cu dulciurile. Iar dulciurile încep cu ciocolata. În România, ciocolata începe cu Chocolate Saga. Oamenii de toate vârstele vor să vadă noile colecții și să le achiziționeze din timp.
Ciocolata sănătoasă – 80% dintre expozanți au produse benefice pentru sănătate și mai mult de jumătate au și produse de post.
“Realitatea este că ciocolata românească este spectaculoasă, atât din punct de vedere al lucrării estetice, cât și atunci când vorbim de gust și de ….sănătate. 80% dintre expozanți aduc în expoziție produse sănătoase. Unii dintre ei plusează și dau un scop medicinal preparatelor.“ (Adina Istrate, organizator)
Ce se poartă de Crăciun
“Se poartă învelișul porțelanat pentru prăjituri si, din câte îmi dau seama după cantitățile uriașe comandate de parteneri, în mod clar se poartă ciocolata premium, de cea mai bună calitate. Rămâne în top vânzări ciocolata Dubai, dar urcă și umpluturile cu fructe sau uleiuri esențiale pentru sărbători.” (Octavian Petruț, Kestar)
„Suntem mândri că suntem români, motiv pentru care am creat o colecție de praline tricolor și una de turtă dulce în motive tradiționale românești, colecții pe care le-am prezentat și peste hotare să ne reprezinte gustul cu mândrie. ” (Ioana Bunea&Carmela Dragomir, Dulcelle)
“Într-o lume tot mai digitalizată, avem nevoie de conectare.
Iar când vine vorba de industria de cofetărie, ciocolata este de departe pe primul loc.
În această perioadă, ciocolatierii setează trend-uri noi, gusturi de sărbătoare și împărtășesc pasiunea lor publicului larg. Suntem bucuroși să susținem aceasta întâlnire unică între ciocolatieri și venim totodată în întâmpinarea pasionaților care își creează singuri deserturile acasă.” (Marian Anghel, owner OmniaGusti)
Am înțeles că industria are nevoie de o întâlnire cu public la București, perioada sărbătorilor de iarnă fiind cea mai aglomerată din an pentru acest sector. Și pentru că este un subiect de interes național, suntem bucuroși să intermediem această întâlnire unică între ciocolatieri, partenerii noștri care prepară și vând produsele, cumpărători și publicul larg. Este momentul în care se lansează colecțiile, se semnează contractele, se fac degustări și chiar rezervări pentru sărbători. Este momentul în care se stabilesc trendurile și pasii de urmat în anul viitor.” (Andreea Ilina, organizator)
Chocolate Saga, cel mai mare Festival al Ciocolatei din Romania, ediția a 4-a de Crăciun, se desfășoară la Sala Polivalentă, în București, în perioada 22 -24 noiembrie 2023 , de vineri, orele 12:00 până duminică orele 18.00. Biletul de intrare costă 15 Ron, iar copiii sub 10 ani și persoanele cu dizabilități beneficiază de intrare gratuită.
În bucătărie, fiecare instrument are un rol important, iar un cuțit de calitate poate transforma modul în care pregătești ingredientele. Cuțitul de bucătărie Koken este un partener indispensabil pentru orice pasionat de gătit sau bucătar profesionist. Cu un design simplu, dar eficient, și o lamă bine ascuțită, acest cuțit îmbină funcționalitatea cu un aspect elegant. Dacă ești în căutarea unui instrument versatil și durabil, acest model poate fi soluția ideală. Descoperă mai multe produse premium pe koken.ro.
Design și calitate
Cuțitul Koken este fabricat din oțel de înaltă calitate, ceea ce îi conferă o rezistență remarcabilă și o durată de viață lungă. Lama este proiectată pentru a tăia cu ușurință diverse ingrediente, de la carne la legume sau fructe, oferind tăieturi precise și uniforme. Finisajul atent al lamei previne deteriorarea ingredientelor delicate, păstrând aspectul și gustul acestora.
Mânerul ergonomic, fabricat din materiale rezistente, asigură o prindere confortabilă și sigură. Designul său echilibrat reduce oboseala mâinilor, chiar și în timpul utilizării îndelungate.
Utilitate și versatilitate
Acest cuțit este un instrument multifuncțional care poate fi utilizat pentru o gamă largă de operațiuni culinare:
Tocarea rapidă a cepei, usturoiului sau altor legume pentru supe și tocănițe.
Felierea precisă a cărnii sau a peștelui pentru preparate sofisticate.
Tăierea uniformă a fructelor pentru deserturi sau garnituri.
Indiferent de complexitatea rețetei, cuțitul Koken este capabil să răspundă tuturor cerințelor.
Avantajele cuțitului de bucătărie Koken
Performanță constantă: Lama bine ascuțită oferă tăieturi precise și ușor de realizat.
Durabilitate: Materialele de înaltă calitate asigură rezistența cuțitului în timp.
Ergonomie: Mânerul confortabil permite o utilizare ușoară și reduce riscul de accidente.
Aspect clasic: Designul său simplu și elegant îl face potrivit pentru orice bucătărie.
Îngrijirea și întreținerea cuțitului
Pentru a menține performanțele acestui cuțit, este recomandat să fie curățat manual cu apă caldă și detergent. Evită utilizarea mașinii de spălat vase, deoarece aceasta poate deteriora lama sau mânerul. O ascuțire periodică este esențială pentru a păstra cuțitul la standarde optime.
Concluzie
Cuțitul de bucătărie Koken este alegerea ideală pentru oricine își dorește un instrument fiabil și versatil. Fie că îl folosești pentru gătitul zilnic sau pentru rețete complexe, acest cuțit te va ajuta să obții rezultate profesionale. Descoperă întreaga gamă de produse de calitate pe koken.ro.
Mâine, 22 noiembrie 2024, ciocolatierii români își lansează colecțiile de dulciuri și cadouri pentru sărbătorile de iarnă, la Sala Polivalentă din București. Expoziția va fi deschisă de vineri până duminică.
Se poartă învelișurile porțelanate pentru dulciurile de Crăciun.
Anul acesta, adulții pot găsi sub brad ciocolată cu jumări, bomboane cu vin fiert și praline cu… fetească neagră.
La copii, “se poartă” ciocolata sănătoasă, naturală, cu umpluturi de fructe sau chiar cu fructe întregi, în top fiind ghimbirul, umplutura de dovleac sau pralinele cu soc.
Se poartă, în sfârșit, patriotismul: Dulcelle lansează pralinele tricolor și turta dulce 1 decembrie, special pentru Ziua României.
Festivalul Chocolate Saga deschide sezonul cadourilor cu o ediție de Crăciun a evenimentului, la Sala Polivalentă din București și va reuni cele mai mari nume din România în domeniul ciocolatei.
Fiind singura expoziție de profil din țară, ciocolatierii și-au exprimat nevoia acestui eveniment înainte de luna decembrie, cu scopul de a definitiva contractele și parteneriatele pentru perioada sărbătorilor. Nu vor lipsi demonstrațiile live, lansarea unor noi colecții de praline și cadouri personalizate pentru Sărbătorile de iarnă.
“Această ediție de Crăciun pare să devină cea mai așteptată tradiție. După 3 ediții în doar doi ani, piața de ciocolată din România prinde contur. Atât maeștrii ciocolatieri, cât și vizitatorii, se declară mai interesați de ediția de Crăciun, care a început ca o ediție-pilot și s-a transformat în evenimentul anului.” (Adina Istrate, organizator)
Partenerii evenimentului
Partenerii oficiali Omnia Gusti Chefs Supplier, unul dintre cei mai mari furnizori de ingrediente pentru industria de cofetării si patiserii din România si Dulcelle, unul dintre cei mai cunoscuți si talentați manufacturieri de praline premiate la nivel internațional, vor susține Festivalul Chocolate Saga.
Live – evenimente spectaculoase de creație cu și din ciocolată
La această ediție, organizatorii au pregătit o zonă pentru demonstrații, in care maeștri talentați ai ciocolatei vor susține demonstrații in toate cele 3 zile de eveniment, potrivite pentru toate tipurile de public – de la spectacole de creație, la demonstrații practice. Acestea vor fi transmise live atât pe ecranele expoziției, cat si pe paginile de social media Chocolate Saga și ale partenerilor media.
Cei care vor fi prezenți vor putea învăța cum se fac pralinele, dar și secretul momentului: cum se prepară celebra ciocolata Dubai.
Se lansează Colecțiile de Sărbători
Cadourile de Moș Nicolae și de Crăciun încep cu dulciurile. Iar dulciurile încep cu ciocolata. În România, ciocolata începe cu Chocolate Saga. Oamenii de toate vârstele vor să vadă noile colecții și să le achiziționeze din timp.
Ciocolata sănătoasă – 80% dintre expozanți au produse benefice pentru sănătate și mai mult de jumătate au și produse de post.
“Realitatea este că ciocolata românească este spectaculoasă, atât din punct de vedere al lucrării estetice, cât și atunci când vorbim de gust și de ….sănătate. 80% dintre expozanți aduc în expoziție produse sănătoase. Unii dintre ei plusează și dau un scop medicinal preparatelor.“ (Adina Istrate, organizator)
Ce se poartă de Crăciun
“Se poartă învelișul porțelanat pentru prăjituri si, din câte îmi dau seama după cantitățile uriașe comandate de parteneri, în mod clar se poartă ciocolata premium, de cea mai bună calitate. Rămâne în top vânzări ciocolata Dubai, dar urcă și umpluturile cu fructe sau uleiuri esențiale pentru sărbători.” (Octavian Petruț, Kestar)
„Suntem mândri că suntem români, motiv pentru care am creat o colecție de praline tricolor și una de turtă dulce în motive tradiționale românești, colecții pe care le-am prezentat și peste hotare să ne reprezinte gustul cu mândrie. ” (Ioana Bunea&Carmela Dragomir, Dulcelle)
“Într-o lume tot mai digitalizată, avem nevoie de conectare.
Iar când vine vorba de industria de cofetărie, ciocolata este de departe pe primul loc.
În această perioadă, ciocolatierii setează trend-uri noi, gusturi de sărbătoare și împărtășesc pasiunea lor publicului larg. Suntem bucuroși să susținem aceasta întâlnire unică între ciocolatieri și venim totodată în întâmpinarea pasionaților care își creează singuri deserturile acasă.” (Marian Anghel, owner OmniaGusti)
Am înțeles că industria are nevoie de o întâlnire cu public la București, perioada sărbătorilor de iarnă fiind cea mai aglomerată din an pentru acest sector. Și pentru că este un subiect de interes național, suntem bucuroși să intermediem această întâlnire unică între ciocolatieri, partenerii noștri care prepară și vând produsele, cumpărători și publicul larg. Este momentul în care se lansează colecțiile, se semnează contractele, se fac degustări și chiar rezervări pentru sărbători. Este momentul în care se stabilesc trendurile și pasii de urmat în anul viitor.” (Andreea Ilina, organizator)
Chocolate Saga, cel mai mare Festival al Ciocolatei din Romania, ediția a 4-a de Crăciun, se desfășoară la Sala Polivalentă, în București, în perioada 22 -24 noiembrie 2023 , de vineri, orele 12:00 până duminică orele 18.00. Biletul de intrare costă 15 Ron, iar copiii sub 10 ani și persoanele cu dizabilități beneficiază de intrare gratuită.