In ecuatia functionarii unei motociclete la parametri maximi, motorul este componenta care da viata acestui vehicul pe doua roti. Cu alte cuvinte, executarea tuturor manevrelor, deplasarea si functionarea celorlalte compononente sunt dependente de capacitatea motorului si de puterea acestuia! La fel ca motocicleta in sine, motorul necesita si el o ingrijire periodica, instructiuni ce sunt cuprinde, desigur, intr-un manual de service motocicleta.
Asta daca vrei, bineinteles, ca motocicleta ta sa arate ca exponatele unui concurs de frumusete sau sa fie apreciata de catre trecatori!
Indiferent de modelul de motocicleta pe care il detii, in momentul in care intentionezi sa pleci la drum, se aduna praf, pe caroserie, oglinzi si pe faruri. In plus, in cazul unei ploi, caroseria motocicletei tale va deveni, in cel mai scurt timp, insalubra si de nerecunoscut.
Spalarea manuala a motocicletei si a motorului
Cu siguranta, prima varianta la care te gandesti atunci cand motocicleta ta necesita sa fie spalata este sa o duci la o spalatorie. O varianta deopotriva comoda, dar si costisitoare! Caci, de, confortul se plateste! Si asta o stim cu totii! Nu mai incape nicio urma de indoiala!
Iata, insa, ca exista o alternativa care te va ajuta sa economisesti ceva bani. Insa, trebuie sa pui un pic “osul” la treaba! Asa ca, fa-ti un pic de timp liber si hai la treaba!
Iar daca urmezi sfaturile urmatoare si instructiunile dintr-un manual de service pentru motociclete, mai mult ca sigur ca vei avea sorti de izbanda!
Alege spalarea manuala pentru motocicleta ta!
Sursa foto: pemotoare.ro
Fata de spalarea sub presiunea, cea manuala prezinta marele avantaj de a nu “ataca” o serie de componente sensibile ale motocicletei tale. Mai mult, caroseria ar avea si ea de suferit de pe urma actionarii cu substante cu actiune agresiva asupra suprafetelor motocicletei!
Pentru a nu afecta vopseaua, alege un loc ferit de soare, mai ales daca te afli in anotimpul cald. Soarele ataca vopseaua datorita, in principal, diferentei mari de temperatura si a subtantelor care se pot usca foarte usor. Pe timp ploios, picaturile de ploaie pot inlatura solutia de curatat, facand efortul tau in zadar.
La fel si pe timp de iarna, atunci cand spalatul motocicletei se recomanda sa fie facut intr-un mediu intern, departe de actiunea fulgilor de nea.
Pe de alta parte, curatarea motorului se realizeaza numai dupa acesta s-a racit complet. Nu de alta, dar se poate strica foarte usor daca arunci apa rece. Acelasi lucru este valabil si pe timpul iernii. Iarna poti folosi, insa, putina apa calduta.
Pregateste mai intai galetile de apa
Dupa ce ai citit instructiunile din manualul de service motociclete, urmatorul pas, inainte de a te apuca de treaba este sa te pregatesti cu doua galeti de apa: una pentru a amesteca detergentul si cealalta sa fie curata. Daca stai la curte, misiunea ta este si mai usoara! Poti apela la un furtun, astfel incat jetul de apa va curata mai usor murdaria. Pentru motor, poti folosi si o carpa umeda si una uscata pentru a sterge particulele de apa ramase.
Nu uita sa ai langa tine si o pereche de manusi, un degresant, o perie, lavete si cativa bureti cu microfibre, preferabil bumbac, dar si cateva solutii de curatare. Astfel, toata munca iti va lua mai putin timp.
Produsele de curatare se folosesc exact pe suprafata sau componenta specificata pe eticheta. In plus, apa ar trebui sa fie calduta, iar buretele sa nu intre in contact cu particulele abrazive de pe jos.
Nu spala motorul la jetul cu presiune, vezi manualul de service/reparatie
O regula de aur, prezenta in cuprinsul unui manual service motociclete se refera strict la curatarea motorului. De remarcat este faptul ca motorul este o zona delicata a motocicletei. De aceea, la curatarea acestuia nu vor folosi, sub nicio forma, jetul de apa cu presiune. Aceeasi regula se aplica si atunci cand spalam zonele unde se afla componentele electice sau tabloul de bord!
Si, la final, mai trebuie sa nu uiti un lucru! Zonele mai greu accesibile ale motocicletei se pot spala sau sterge cu o simpla perie sau o laveta uscata sau putin umeda!
Acum esti pregatit pentru drum? Daca da, ai grija si de partea mecanica a motocicletei si de micile interventii pe care le-ai putea realiza rapid, cum ar fi schimbarea uleiului moto sau ale altor piese auto-moto mai mult sau mai putin importante! Informatii pretioase in cele mai noi manuale service motociclete, disponibile si gratuit!
Mâine, 22 noiembrie 2024, ciocolatierii români își lansează colecțiile de dulciuri și cadouri pentru sărbătorile de iarnă, la Sala Polivalentă din București. Expoziția va fi deschisă de vineri până duminică.
Se poartă învelișurile porțelanate pentru dulciurile de Crăciun.
Anul acesta, adulții pot găsi sub brad ciocolată cu jumări, bomboane cu vin fiert și praline cu… fetească neagră.
La copii, “se poartă” ciocolata sănătoasă, naturală, cu umpluturi de fructe sau chiar cu fructe întregi, în top fiind ghimbirul, umplutura de dovleac sau pralinele cu soc.
Se poartă, în sfârșit, patriotismul: Dulcelle lansează pralinele tricolor și turta dulce 1 decembrie, special pentru Ziua României.
Festivalul Chocolate Saga deschide sezonul cadourilor cu o ediție de Crăciun a evenimentului, la Sala Polivalentă din București și va reuni cele mai mari nume din România în domeniul ciocolatei.
Fiind singura expoziție de profil din țară, ciocolatierii și-au exprimat nevoia acestui eveniment înainte de luna decembrie, cu scopul de a definitiva contractele și parteneriatele pentru perioada sărbătorilor. Nu vor lipsi demonstrațiile live, lansarea unor noi colecții de praline și cadouri personalizate pentru Sărbătorile de iarnă.
“Această ediție de Crăciun pare să devină cea mai așteptată tradiție. După 3 ediții în doar doi ani, piața de ciocolată din România prinde contur. Atât maeștrii ciocolatieri, cât și vizitatorii, se declară mai interesați de ediția de Crăciun, care a început ca o ediție-pilot și s-a transformat în evenimentul anului.” (Adina Istrate, organizator)
Partenerii evenimentului
Partenerii oficiali Omnia Gusti Chefs Supplier, unul dintre cei mai mari furnizori de ingrediente pentru industria de cofetării si patiserii din România si Dulcelle, unul dintre cei mai cunoscuți si talentați manufacturieri de praline premiate la nivel internațional, vor susține Festivalul Chocolate Saga.
Live – evenimente spectaculoase de creație cu și din ciocolată
La această ediție, organizatorii au pregătit o zonă pentru demonstrații, in care maeștri talentați ai ciocolatei vor susține demonstrații in toate cele 3 zile de eveniment, potrivite pentru toate tipurile de public – de la spectacole de creație, la demonstrații practice. Acestea vor fi transmise live atât pe ecranele expoziției, cat si pe paginile de social media Chocolate Saga și ale partenerilor media.
Cei care vor fi prezenți vor putea învăța cum se fac pralinele, dar și secretul momentului: cum se prepară celebra ciocolata Dubai.
Se lansează Colecțiile de Sărbători
Cadourile de Moș Nicolae și de Crăciun încep cu dulciurile. Iar dulciurile încep cu ciocolata. În România, ciocolata începe cu Chocolate Saga. Oamenii de toate vârstele vor să vadă noile colecții și să le achiziționeze din timp.
Ciocolata sănătoasă – 80% dintre expozanți au produse benefice pentru sănătate și mai mult de jumătate au și produse de post.
“Realitatea este că ciocolata românească este spectaculoasă, atât din punct de vedere al lucrării estetice, cât și atunci când vorbim de gust și de ….sănătate. 80% dintre expozanți aduc în expoziție produse sănătoase. Unii dintre ei plusează și dau un scop medicinal preparatelor.“ (Adina Istrate, organizator)
Ce se poartă de Crăciun
“Se poartă învelișul porțelanat pentru prăjituri si, din câte îmi dau seama după cantitățile uriașe comandate de parteneri, în mod clar se poartă ciocolata premium, de cea mai bună calitate. Rămâne în top vânzări ciocolata Dubai, dar urcă și umpluturile cu fructe sau uleiuri esențiale pentru sărbători.” (Octavian Petruț, Kestar)
„Suntem mândri că suntem români, motiv pentru care am creat o colecție de praline tricolor și una de turtă dulce în motive tradiționale românești, colecții pe care le-am prezentat și peste hotare să ne reprezinte gustul cu mândrie. ” (Ioana Bunea&Carmela Dragomir, Dulcelle)
“Într-o lume tot mai digitalizată, avem nevoie de conectare.
Iar când vine vorba de industria de cofetărie, ciocolata este de departe pe primul loc.
În această perioadă, ciocolatierii setează trend-uri noi, gusturi de sărbătoare și împărtășesc pasiunea lor publicului larg. Suntem bucuroși să susținem aceasta întâlnire unică între ciocolatieri și venim totodată în întâmpinarea pasionaților care își creează singuri deserturile acasă.” (Marian Anghel, owner OmniaGusti)
Am înțeles că industria are nevoie de o întâlnire cu public la București, perioada sărbătorilor de iarnă fiind cea mai aglomerată din an pentru acest sector. Și pentru că este un subiect de interes național, suntem bucuroși să intermediem această întâlnire unică între ciocolatieri, partenerii noștri care prepară și vând produsele, cumpărători și publicul larg. Este momentul în care se lansează colecțiile, se semnează contractele, se fac degustări și chiar rezervări pentru sărbători. Este momentul în care se stabilesc trendurile și pasii de urmat în anul viitor.” (Andreea Ilina, organizator)
Chocolate Saga, cel mai mare Festival al Ciocolatei din Romania, ediția a 4-a de Crăciun, se desfășoară la Sala Polivalentă, în București, în perioada 22 -24 noiembrie 2023 , de vineri, orele 12:00 până duminică orele 18.00. Biletul de intrare costă 15 Ron, iar copiii sub 10 ani și persoanele cu dizabilități beneficiază de intrare gratuită.
În bucătărie, fiecare instrument are un rol important, iar un cuțit de calitate poate transforma modul în care pregătești ingredientele. Cuțitul de bucătărie Koken este un partener indispensabil pentru orice pasionat de gătit sau bucătar profesionist. Cu un design simplu, dar eficient, și o lamă bine ascuțită, acest cuțit îmbină funcționalitatea cu un aspect elegant. Dacă ești în căutarea unui instrument versatil și durabil, acest model poate fi soluția ideală. Descoperă mai multe produse premium pe koken.ro.
Design și calitate
Cuțitul Koken este fabricat din oțel de înaltă calitate, ceea ce îi conferă o rezistență remarcabilă și o durată de viață lungă. Lama este proiectată pentru a tăia cu ușurință diverse ingrediente, de la carne la legume sau fructe, oferind tăieturi precise și uniforme. Finisajul atent al lamei previne deteriorarea ingredientelor delicate, păstrând aspectul și gustul acestora.
Mânerul ergonomic, fabricat din materiale rezistente, asigură o prindere confortabilă și sigură. Designul său echilibrat reduce oboseala mâinilor, chiar și în timpul utilizării îndelungate.
Utilitate și versatilitate
Acest cuțit este un instrument multifuncțional care poate fi utilizat pentru o gamă largă de operațiuni culinare:
Tocarea rapidă a cepei, usturoiului sau altor legume pentru supe și tocănițe.
Felierea precisă a cărnii sau a peștelui pentru preparate sofisticate.
Tăierea uniformă a fructelor pentru deserturi sau garnituri.
Indiferent de complexitatea rețetei, cuțitul Koken este capabil să răspundă tuturor cerințelor.
Avantajele cuțitului de bucătărie Koken
Performanță constantă: Lama bine ascuțită oferă tăieturi precise și ușor de realizat.
Durabilitate: Materialele de înaltă calitate asigură rezistența cuțitului în timp.
Ergonomie: Mânerul confortabil permite o utilizare ușoară și reduce riscul de accidente.
Aspect clasic: Designul său simplu și elegant îl face potrivit pentru orice bucătărie.
Îngrijirea și întreținerea cuțitului
Pentru a menține performanțele acestui cuțit, este recomandat să fie curățat manual cu apă caldă și detergent. Evită utilizarea mașinii de spălat vase, deoarece aceasta poate deteriora lama sau mânerul. O ascuțire periodică este esențială pentru a păstra cuțitul la standarde optime.
Concluzie
Cuțitul de bucătărie Koken este alegerea ideală pentru oricine își dorește un instrument fiabil și versatil. Fie că îl folosești pentru gătitul zilnic sau pentru rețete complexe, acest cuțit te va ajuta să obții rezultate profesionale. Descoperă întreaga gamă de produse de calitate pe koken.ro.
Mâine, 22 noiembrie 2024, ciocolatierii români își lansează colecțiile de dulciuri și cadouri pentru sărbătorile de iarnă, la Sala Polivalentă din București. Expoziția va fi deschisă de vineri până duminică.
Se poartă învelișurile porțelanate pentru dulciurile de Crăciun.
Anul acesta, adulții pot găsi sub brad ciocolată cu jumări, bomboane cu vin fiert și praline cu… fetească neagră.
La copii, “se poartă” ciocolata sănătoasă, naturală, cu umpluturi de fructe sau chiar cu fructe întregi, în top fiind ghimbirul, umplutura de dovleac sau pralinele cu soc.
Se poartă, în sfârșit, patriotismul: Dulcelle lansează pralinele tricolor și turta dulce 1 decembrie, special pentru Ziua României.
Festivalul Chocolate Saga deschide sezonul cadourilor cu o ediție de Crăciun a evenimentului, la Sala Polivalentă din București și va reuni cele mai mari nume din România în domeniul ciocolatei.
Fiind singura expoziție de profil din țară, ciocolatierii și-au exprimat nevoia acestui eveniment înainte de luna decembrie, cu scopul de a definitiva contractele și parteneriatele pentru perioada sărbătorilor. Nu vor lipsi demonstrațiile live, lansarea unor noi colecții de praline și cadouri personalizate pentru Sărbătorile de iarnă.
“Această ediție de Crăciun pare să devină cea mai așteptată tradiție. După 3 ediții în doar doi ani, piața de ciocolată din România prinde contur. Atât maeștrii ciocolatieri, cât și vizitatorii, se declară mai interesați de ediția de Crăciun, care a început ca o ediție-pilot și s-a transformat în evenimentul anului.” (Adina Istrate, organizator)
Partenerii evenimentului
Partenerii oficiali Omnia Gusti Chefs Supplier, unul dintre cei mai mari furnizori de ingrediente pentru industria de cofetării si patiserii din România si Dulcelle, unul dintre cei mai cunoscuți si talentați manufacturieri de praline premiate la nivel internațional, vor susține Festivalul Chocolate Saga.
Live – evenimente spectaculoase de creație cu și din ciocolată
La această ediție, organizatorii au pregătit o zonă pentru demonstrații, in care maeștri talentați ai ciocolatei vor susține demonstrații in toate cele 3 zile de eveniment, potrivite pentru toate tipurile de public – de la spectacole de creație, la demonstrații practice. Acestea vor fi transmise live atât pe ecranele expoziției, cat si pe paginile de social media Chocolate Saga și ale partenerilor media.
Cei care vor fi prezenți vor putea învăța cum se fac pralinele, dar și secretul momentului: cum se prepară celebra ciocolata Dubai.
Se lansează Colecțiile de Sărbători
Cadourile de Moș Nicolae și de Crăciun încep cu dulciurile. Iar dulciurile încep cu ciocolata. În România, ciocolata începe cu Chocolate Saga. Oamenii de toate vârstele vor să vadă noile colecții și să le achiziționeze din timp.
Ciocolata sănătoasă – 80% dintre expozanți au produse benefice pentru sănătate și mai mult de jumătate au și produse de post.
“Realitatea este că ciocolata românească este spectaculoasă, atât din punct de vedere al lucrării estetice, cât și atunci când vorbim de gust și de ….sănătate. 80% dintre expozanți aduc în expoziție produse sănătoase. Unii dintre ei plusează și dau un scop medicinal preparatelor.“ (Adina Istrate, organizator)
Ce se poartă de Crăciun
“Se poartă învelișul porțelanat pentru prăjituri si, din câte îmi dau seama după cantitățile uriașe comandate de parteneri, în mod clar se poartă ciocolata premium, de cea mai bună calitate. Rămâne în top vânzări ciocolata Dubai, dar urcă și umpluturile cu fructe sau uleiuri esențiale pentru sărbători.” (Octavian Petruț, Kestar)
„Suntem mândri că suntem români, motiv pentru care am creat o colecție de praline tricolor și una de turtă dulce în motive tradiționale românești, colecții pe care le-am prezentat și peste hotare să ne reprezinte gustul cu mândrie. ” (Ioana Bunea&Carmela Dragomir, Dulcelle)
“Într-o lume tot mai digitalizată, avem nevoie de conectare.
Iar când vine vorba de industria de cofetărie, ciocolata este de departe pe primul loc.
În această perioadă, ciocolatierii setează trend-uri noi, gusturi de sărbătoare și împărtășesc pasiunea lor publicului larg. Suntem bucuroși să susținem aceasta întâlnire unică între ciocolatieri și venim totodată în întâmpinarea pasionaților care își creează singuri deserturile acasă.” (Marian Anghel, owner OmniaGusti)
Am înțeles că industria are nevoie de o întâlnire cu public la București, perioada sărbătorilor de iarnă fiind cea mai aglomerată din an pentru acest sector. Și pentru că este un subiect de interes național, suntem bucuroși să intermediem această întâlnire unică între ciocolatieri, partenerii noștri care prepară și vând produsele, cumpărători și publicul larg. Este momentul în care se lansează colecțiile, se semnează contractele, se fac degustări și chiar rezervări pentru sărbători. Este momentul în care se stabilesc trendurile și pasii de urmat în anul viitor.” (Andreea Ilina, organizator)
Chocolate Saga, cel mai mare Festival al Ciocolatei din Romania, ediția a 4-a de Crăciun, se desfășoară la Sala Polivalentă, în București, în perioada 22 -24 noiembrie 2023 , de vineri, orele 12:00 până duminică orele 18.00. Biletul de intrare costă 15 Ron, iar copiii sub 10 ani și persoanele cu dizabilități beneficiază de intrare gratuită.