Connect with us

Eveniment

EXCLUSIV/”FETIS” DE SCURTA DURATA PENTRU TRIPLETA ADRIAN VAIDA (DIRECTOR INTERIMAR POLITIA LOCALA PLOIESTI), ADRIAN DOBRE – PRIMAR P.N.L SI COL ® SRI PRUNA EUGEN – CONSILIER

Published

on

Deși activitatea specialistilor/experților din profesiile liberale ar trebui să beneficieze de o marjă largă de independență în interpretarea rezultatelor si exprimarea opiniilor, aceasta este împiedicată nu doar de către angajatori ci si de „supervizorii” profesiei. Potrivit articolului 10 slineatul 1 din Anexa nr.1 la Hotararea Colegiului Psihologilor din România nr4CN/2013: „Art. 10. –(1) Psihologul acționează întotdeauna pentru oameni și în interesul acestora, valoarea socioeconomică a activității de psiholog fiind recunoscută prin lege. Psihologul este obligat să manifeste preocupare, empatie, respect și înțelegere față de beneficiari și față de problemele acestora, acționând întotdeauna fără manifestări de autoritate și fără să exploateze situația beneficiarului serviciilor psihologice.” Așadar, Psihologia nu este „o afacere” asa cum au inteles niste „jmecherasi cu epoleti” din Ministerul Afaceristilor Interni.

Colegiul Psihologilor din România ar fi trebuit să existe ca si organism national de promovare, pregătire si protejare a intereselor profesionale ale psihologilor romani nicidecum ca o organizație bolșevică sau de grup criminal organizat, asa cum a devenit după preluarea conducerii acestui organism de renumitul psiholog-criminalist, Tudorel Butoi.

În anul 2010 Tudorel Butoi a fost ales ca si președinte al Comisiei de atestare a Psihologilor don domeniul Ordine și Siguranță Publică, prevăzută de Legea psihologului nr.213/2004,  in cadrul Colegiului Psihologilor din Romania. Ulterior, si-a „montat” apropiatii din Ministerul Afacerilor Interne în scaunele Colegiului creînd astfel un organism puternic militienizat în cadrul organizației. S-a ajuns astfel în situația în care „milițienii jmecheri” sa încalce propriile hotărâri date de Colegiu în ceea ce privește atât abaterile disciplinare cat si cele referitoare la conflictul administrativ de interese respectiv cel al incompatibilitatilor.

De fapt, „milițienii jmecheri” în mâinile cărora a încăput conducerea Colegiului Psihologilor din România își afișează public încălcările de la propria Lege căci „nimeni si nimic nu le poate face ceva”, ei fiind „Dumnezeii” Psihologiei romanesti: Kiss Csaba (pe care vi l-am prezentat în articolul nostru anterior https://www.incisivdeprahova.ro/2018/12/13/exclusivcaz-clasic-de-incalcare-legii-incompatibilitate-si-conflict-de-interese-dr-kiss-csaba-din-politia-capitalei/), Turc Ștefania Mirela Oana (sotia sefului Centrului de Psihologie al Ministerului Afacerilor Interne, Turc Darius. Aceasta profesează ca „psiholog-politist” în cadrul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră Romane), Duvac Ion (fratele fostului director al Corpului de Control al Ministrului Afacerilor Interne, Duca Constantin, membru de vază în Asociația Criminalistilor din Romania, semianalfabet si slugarnic ori-de-cate-ori primea ordin „sa-l faca p’ala”), Iliescu Dragos (detinator de teste, vânzător de teste către centru psihologie, dragoste cu năbădăi),  Grigoraș Petru Călin (fost comisar sef – psiholog in Inspectoratul General al Politiei Romane).

În cadrul Colegiului Psihologilor din România sunt 12 supervizori în specialitatea „poligraf”. Bineinteles ca „marele supervizor” rămâne Kiss Csaba care, din mila, ii mai lasa si pe ceilalti 11 sa supervizeze…sa „manance si gura lor o paine amara”. Grosul supervizarilor in aceasta specialitate fiind acordata de Asociatia Romana de Psihologie Judiciara, paravanul perfect al afacerilor psihologice din cabinetul individual (PFA) patronat de acelasi Kiss Csaba…Pe sitte-ul alegericpr.ro se reăseste registrul unic cu toți psihologii pe specializari.

Potrivit articolului 16 din Anexa nr. 2 la Hotărârea Colegiului Psihologilor din România înregistrată sub nr.4CN/2013 pentru aprobarea Codului deontologic al profesiei de psiholog cu drept de liberă practică și a Codului de procedură disciplinară si publicată în Monitorul Oficial: ” Art. 16. – Orice alte proceduri administrative instrumentate de către alte instituții sau persoane juridice nu pot constitui temei pentru constatarea culpei profesionale și aplicarea de sancțiuni disciplinare pentru psihologi.”

Astfel, „jmecherii cu epoleti” în mâinile cărora a încăput Colegiul devin „intangibili în fața Legii”, aceștia putînd încălca orice norma de drept sau profesionala…doar nu sunt prosti sa se sancționeze ei pe ei, între ei, când afacerile lor în domeniul psihologiei prospera datorita lor si a incalcarilor Legii.

Deși articolul 10 alineatul 1 din Secțiunea a IV-a a Anexei nr.1 la Hotararea CPS 4CN/2013 interzice cu desăvârșire ca un funcționar public angajat într-o funcție publică de psiholog sa desfasoare, simultan, aceleași atributii in cadrul altei organizații, Kiss Csaba „nu are greturi”…doar e „deasupra Legii”:  „Art. 10. – (1) Constituie abatere disciplinară fapta psihologului care furnizează concomitent aceleași servicii psihologice către același beneficiar, persoană fizică sau juridică, atât prin intermediul unei forme independente de exercitare a profesiei, cât și prin intermediul calității sale de salariat/funcționar public.

Pentru acest individ si gruparea lui ce dețin funcții de psiholog atât în MAI cat si in Colegiul Psihologilor, Asociații respectiv cabinete de psihologie, nu se aplica alta lege în afara celei de „imbogățire din psihologie”.

Psihologii integrii din sistemul de apărare, ordine publica și siguranță națională sunt obligați să fie membrii cotizanți la zi, la Colegiul Psihologilor din Romania prin achitarea, individual, a taxei anuale in cuantum de 250 RON/an la care se adaugă și celelalte costuri ocazionate de participarea obligatorie (impusă de Colegiu) la conferințe/simpozioane pentru acumularea numarului de credite anuale obligatorii. Unele structuri din domeniul Ordinii și Siguranței Publice decontează o parte din aceste cheltuieli, altele nu. Comisiile din care Colegiul Psihologilor este format sunt pline cu membrii din structurile de Ordine și Siguranță Publica, (cu precadere cele de apărare si deontologie)…indivizi care incaseaza, lunar, sume fabuloase atat de la Colegiu cat și de la structura unde activează. De interes e situația lui Kiss, care e și formator, acorda atestatele de intrare n profesie, prestează contracte de supervizare (contra cost) cu psihologi in supervizare și apoi face parte din diverse comisii de angajare in M.A.I. a fostilor elevi pe care i-a avizat si care „i-au bagat bani in buzunar”, pentru a le fi apoi „sef psiholog suprem” (atât la Colegiu cat si in M.A.I.). Un astfel de dosar ce avea ca obiect conflictul de interese al psihologului-afaceris Kiss Csaba tocmai a fost clasat de Colegiului Psihologilor dar nu pentru că ar fi fost nevinovat, ci pentru că în anul 2017 fapta a fost redefinita.

Problemele cu psihologii din MAI sunt vechi și complicate. Intre Colegiu și MAI e o „dragoste cu năbădăi”, în funcție de cine e in fruntea Colegiului. Cât timp la conducerea Colegiului au fost Anitei si Iulian Stefan Laurențiu, a fost rău pentru „semnării psihologi” din M.A.I. Acum, la „carma” Colegiului se afla „băieții buni” pentru M.A.I… .

CENTRUL DE PSIHOSOCIOLOGIE al MAI a cumpărat teste de la diverse institute… ieftine, de proasta calitate informativă si profesionala, dar cu avizul Colegiului. Psihologul Dragoș Iliescu a început să observe derapajele si afacerile cu profesia de psiholog desfășurate de „mai marii sai”… ulterior, „jmecherasii psihologi” au inceput sa se dezică unii de alții. Problema e că psihologii din MAI au pe mai multe planuri subordonări duble: ca și specialiști sunt subordonați atât Centrului de PSIHOSOCIOLOGIE din M.A.i. cat si Colegiului iar că politisti/militari șefilor direcți ceea ce este ILEGAL! Asta face,că uneori să poată fi folosiți ca și instrumente de mobbing, tortura psihologica de catre conducerea structurilor M.A.I. a scăpa de cei incomozi: un aviz de port arma ridicat „la simpla opinie a psihologului”, un apt limitat, o trimitere la expertiza clinica „de specialitate”, toate acestea dispuse/ordonate de șeful „specialistului psiholog” căruia îi este frică să nu-și piardă locul de munca „fiindca nu l-a ascultat pe șeful” …rămâne că verticalitatea fiecărui psiholog sa dicteze în funcție și de cat de “degradat” e managementul.

Inca o anomalie e reprezentată de faptul că același psiholog e responsabil atât cu evaluarea cât și cu asistenta aceluiași colectiv de angajați. Cine sa mai vina la “spovedanie” când psihologul ii poate lua dreptul de a conduce auto MAI?

Cert este că la colegiu s-a înlocuit o gașcă de interese cu alta, psihologii onești nefiind nici mai protejați nici mai avantajati… Psihologii din M.A.I. nu beneficiază de nicio formare subvenționată de sistem (MAI+Colegiu) și neavând practic dreptul de a profesa in privat se blazează, abandonind și din considerente financiare, formarea ce ar trebui sa fie continua… ramanind astfel „sa faca Psihologie dupa dictarea sefului” ierarhic/de unitate.

Sistemul de evaluare al psihologilor avizati de Colegiul Psihologilor si care desfasoara atributii de psihologie in domeniul Ordine si siguranta publica este distrus. Oamenii sunt demotivați, nepregătiți, instrumente de lucru cel putin îndoielnice….

Cat timp indivizi precum Turc Marius, soția acestuia Turc Mirela, Kiss Csaba si acolitii lor vor rămâne în funcții atât în M.A.I. cat si in Colegiul Psihologilor, niciun infractor/dezadaptat nu va avea de suferit (a se observa cazurile media: pedofilul Stan Eugen, condamnatul Constantin Aurelian mentinut 2 ani în funcție după condamnare, functie în Poliția Capitalei, „vedeta porno” Borovina Alina din Aparatul central al M.A.I. etc. etc. etc.) … acești indivizi si acolitii lor continuind sa își vad nestingheriți de afacerile cu stiinta Psihologiei. Va urma. (Alexandru Firicel).

Facebook Comments
Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Eveniment

Anunt de finalizare a implementarii proiectului societatii SC INTERNATIONAL PAPER BUSINESS SRL

Published

on

By

comunicat de presa

 

18.01.2022

Anunț de finalizare a implementării proiectului societății  SC INTERNATIONAL PAPER BUSINESS SRL

SC INTERNATIONAL PAPER BUSINESS SRL anunță finalizarea proiectului cu nr RUE 10126 înscris în cadrul Măsurii ”Granturi pentru capital de lucru”, instituită prin OUG nr 130/2020.

Proiectul s-a derulat începând cu data semnării contractului de finanțare cu Ministerul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri/ AIMMAIPE, respectiv 02.08.2021.

Obiectivul proiectului îl reprezintă sprijinirea SC INTERNATIONAL PAPER BUSINESS SRL

Proiectul are printre principalele rezultate, următoarele:

-menținerea activității pe o perioada de minimum 6 luni,

-menținerea numărului locurilor de munca față de data depunerii cererii, pe o perioadă de minimum 6 luni de la data acordării granturilor.

Valoarea proiectului este de 834813.75 lei (valoarea totala) din care: 725925 lei grant si 108888.75 lei cofinanțare.

Proiect cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operaţional Competitivitate 2014-2020

SC INTERNATIONAL PAPER BUSINESS SRL

Persoană de contact:

Bodea Nicoleta-Ines

ipbpolus@yahoo.com

Facebook Comments
Continue Reading

Eveniment

Plexiglas – cum îți va ușura munca de zi cu zi?

Published

on

By

O poziție organizată corespunzător la locul de muncă, este una dintre bazele muncii eficiente. Această regulă se aplică practic oricărei activități, inclusiv lucrului la birou. Indiferent dacă lucrezi sau studiezi la birou, organizarea potrivită va optimiza cu siguranță acest proces. Cum să aranjezi cel mai bine un birou și cum poți folosi un material precum plexiglasul.

Cum să organizezi un birou pentru muncă și studiu?

Există câteva principii de bază ale organizării de birou care te vor ajuta în munca de zi cu zi:

  • Iluminare – este optim să așezi biroul lângă fereastră și lampa de birou pe partea stângă. Acestea sunt reguli generale, dar nivelul intensității luminii generate de lampă este, de asemenea, foarte important. Lumina prea puternică te va face să obosești repede, în timp ce lumina prea slabă poate cauza probleme de vedere.
  • Bineînțeles, dimensiunile biroului trebuie să fie ajustate la vârsta și înălțimea utilizatorului. Un adult pentru a lucre confortabil va avea nevoie de o masă de cel puțin 130 cm lățime și 85 cm adâncime. Înălțimea standard a biroului este de 70-75 cm. Oamenii înalți pot alege un birou de 80-85 cm.
  • Un scaun confortabil – fotoliile de birou cu reglare pe înălțime, spătar și cotiere sunt cele mai bune. O astfel de piesă de mobilier permite ajustarea optimă la preferințele tale.
  • Înainte de a începe lucrul, asigură-te că tot ce ai nevoie este pe birou. Un perete despărțitor pentru un birou din plexiglas poate fi de mare ajutor. Plexiglasul incolor va fi cel mai bun în acest sens. Poți pune pe placa de plexiglas diferite tipuri de foi de copiere, tabele, liste etc. Datorită acestui fapt, vei avea acces ușor la ele, fără a aglomera biroul.

Sticlă acrilică pentru birou – avantaje și dezavantaje

Plexiglasul pentru birou este o soluție practică care are destul de multe avantaje.

  • Dacă este așezat deasupra blatului de birou, îl va proteja împotriva deteriorărilor mecanice, decolorării, loviturilor etc. Plexiglasul este de 10 ori mai rezistent la impacturi decât sticla și, în același timp, este un material mult mai ușor. O astfel de protecție a blatului este deosebit de importantă pentru utilizatorii de birou mai tineri.
  • Bună organizare a muncii – Într-un dulap plexiglas transparent, poți plasa materialele de care ai nevoie la locul de muncă sau la studiu. Datorită transparenței ridicate a plexiglasului, acestea vor fi clar vizibile.
  • Rezistență la UV – Datorită rezistenței ridicate la radiații ultraviolete, blatul biroului din plexiglas transparent nu se va îngălbeni și nu își va pierde din transparență.

Pereți despărțitori de birou – cum se face?

Pentru a realiza pereți despărțitori de birou, se pot utiliza multe tipuri de materiale, însă, cel mai bun material este sticla acrilică sau plexiglasul. Sticla acrilică va funcționa excelent în acest scop. Este un material care este și mai puternic și mai rezistent la fisuri decât o placă acrilică. În același timp, greutatea este redusă la jumătate din greutatea sticlei.

Utilizarea plexiglasului în publicitate

Plexiglasul este un material perfect pentru producerea de elemente publicitare. Datorită utilizării polimetilmetacrilatului, sunt create elemente publicitare precum plăci iluminate, semne publicitare, litere iluminate, cutii de lumină, elemente decorative, rame și gadgeturi publicitare. Plexi este un material care poate fi ușor colorat, datorită căruia atractivitatea sa în industria de marketing crește. Materialul este, de asemenea, extrem de rezistent la condiții meteorologice extreme (temperatură, umiditate), datorită cărora expunerea elementelor publicitare în exterior garantează durabilitatea.

Plexiglasul este un material foarte atractiv care poate fi folosit în diferite moduri în publicitate. Plexiglasul de tip Fluo disponibil pe piață are margini iluminate, ceea ce este ideal pentru pregătirea semnelor și a literelor. Materialele publicitare pot lua orice formă și dimensiune. Tăierea plăcii este ușoară. Plasticitatea materialului și lipsa restricțiilor în alegerea culorii fac din plexiglas un adevărat aur pentru publicitate.

Facebook Comments
Continue Reading

Eveniment

Ministrul Culturii, Lucian Romașcanu, s-a infectat cu noua tulpină de coronavirus

Published

on

By

Ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu, a anunțat joi, 13 ianuarie, că a fost confirmat cu COVID-19. Ministrul este vaccinat cu două doze de vaccin anti-COVID 19 și spune că a aflat că este infectat după ce s-a întors din concediul de sărbători.

Demnitarul a explicat joi, într- o postare pe Facebook, că are o formă ușoară de boală, este acasă și se simte bine.

„După revenirea dintr-un scurt concediu, în vederea reluării activităților curente am făcut un test RT-PCR care s-a dovedit a fi… pozitiv.

 Sigur că m-am izolat imediat urmând un regim de tele-muncă până luni, când expiră carantina legală.

Am mai avut un episod de Covid19 în noiembrie 2020, sunt vaccinat cu două doze, m-am protejat rezonabil, totuși Omicron se descurcă mai bine…

Simptomele sunt minime, analizele OK, abia aștept întoarcerea între colegi.

 Ceea ce regret nespus este că am ratat una dintre cele mai frumoase, dacă nu cea mai frumoasă săptămână din anul unui ministru, săptămâna ce cuprinde Ziua Culturii Naționale.

Am lipsit de la decorarea cu Ordinul Steaua României de la Cotroceni a marelui Gheorghe Zamfir și a legendarului actor Constantin Codrescu, printre alții, la propunerea Ministerului Culturii.

Am ratat un superb concert al Orchestrei Metropolitane București sub bagheta lui Daniel Jinga, cu Paula Seling, la Buzău.

 Am ratat întâlniri deosebite cu omologul meu Sergiu Prodan de la Chișinau (ciudat, o singură cultură, doi miniștri…), cu membri ai Academiei Române, și, cel mai trist, am ratat prezența la superbul spectacol ce va avea loc sâmbătă, pe 15 ianuarie, la Teatrul Național, dedicat Zilei Culturii Naționale.

La TNB va concerta orchestra Operei Naționale sub bagheta lui Tiberiu Soare împreună cu artiști ai Operei, vor recita actori de calibru români și moldoveni, va fi minunat! Vă invit să urmăriți pe TVR sau la Radio Romania Cultural evenimentul.

În rest, să avem sănătate și să ne revedem curând!”, a anunţat Lucian Romaşcanu pe pagina sa de Facebook. (Cerasela N.).

Facebook Comments
Continue Reading

Parteneri

Ultimile stiri locale

Eveniment15 ore ago

Anunt de finalizare a implementarii proiectului societatii SC INTERNATIONAL PAPER BUSINESS SRL

  18.01.2022 Anunț de finalizare a implementării proiectului societății  SC INTERNATIONAL PAPER BUSINESS SRL SC INTERNATIONAL PAPER BUSINESS SRL anunță...

Evenimento zi ago

Plexiglas – cum îți va ușura munca de zi cu zi?

O poziție organizată corespunzător la locul de muncă, este una dintre bazele muncii eficiente. Această regulă se aplică practic oricărei activități,...

Afacerio zi ago

Plexiglas pentru perete pentru casă și local

Cum să reîmprospătezi rapid interiorul Sticla acrilică, sau așa-numitul plexiglas, este un material cu multe avantaje. Datorită faptului că este netoxic,...

Afacerio zi ago

Plexiglas – cum îți va ușura munca de zi cu zi?

O poziție organizată corespunzător la locul de muncă, este una dintre bazele muncii eficiente. Această regulă se aplică practic oricărei activități,...

Afaceri2 zile ago

Ce abilități ai nevoie pentru a fi bucătar?

Ce abilități ai nevoie pentru a fi bucătar? Alegerea de a începe o carieră ca bucătar este ceva ce oricine...

Eveniment3 zile ago

Ministrul Culturii, Lucian Romașcanu, s-a infectat cu noua tulpină de coronavirus

Ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu, a anunțat joi, 13 ianuarie, că a fost confirmat cu COVID-19. Ministrul este vaccinat cu două...

Eveniment3 zile ago

Care este importanța unei uniforme de bucătar în ospitalitate?

Multe locuri de muncă aleg să adopte o uniformă de personal, inclusiv retail, asistență medicală și medii de producție. Chiar...

Cultură3 zile ago

Care este importanța unei uniforme de bucătar în ospitalitate?

Multe locuri de muncă aleg să adopte o uniformă de personal, inclusiv retail, asistență medicală și medii de producție. Chiar...

Afaceri4 zile ago

Ce poartă bucătarul șef în husa sa de tip roll ?

Ce poartă bucătarul șef în husa sa de tip roll ? Având un set de cuțite pe care le cunoașteți...

Eveniment5 zile ago

Izolarea termică a ferestrelor – o modalitate de a reduce facturile

În multe cazuri, izolarea întregii clădiri este fie imposibilă, fie foarte costisitoare. Dacă ai un apartament într-un bloc, de obicei nu...

Afaceri5 zile ago

Izolarea termică a ferestrelor – o modalitate de a reduce facturile

În multe cazuri, izolarea întregii clădiri este fie imposibilă, fie foarte costisitoare. Dacă ai un apartament într-un bloc, de obicei nu...

Administrație locală5 zile ago

Evoluția șorțurilor de-a lungul istoriei

Evoluția șorțurilor de-a lungul istoriei Obiceiul de a purta un șorț a fost împrumutat de la est și de la...

implanturi dentare implanturi dentare
Uncategorized6 zile ago

Zambetul tau merita tot ce-i mai bun! Alege implanturile dentare de ultima ora

Nimic nu este mai important decat sanatatea. Iar sanatatea orala intra si ea in aceasta categorie. Problemele dentare se pot...

Uncategorized2 săptămâni ago

TCL aduce televizoarele Mini LED 144Hz și dispozitive mobile la CES 2022

Într-o serie de evenimente virtuale, TCL îți prezintă un nou mod de viață, un viitor marcat de dispozitive inteligente, inclusiv...

Turism3 săptămâni ago

Sfaturi pentru motociclisti in vederea unei semnalizari corecte

Detii o motocicleta puternica, insa nu stii cum sa procedezi correct la semnalizare cu ocazia schimbarii directiei de mers sau...

Social3 săptămâni ago

Ce trebuie să ştii înainte de a-ţi cumpăra un motocultor pentru grădina ta

Dacă te gândeşti să începi a cultiva una sau mai multe parcele de teren din curtea ta, primul lucru pe...

Știrile Săptămânii