Connect with us

Eveniment

EXCLUSIV/”FETIS” DE SCURTA DURATA PENTRU TRIPLETA ADRIAN VAIDA (DIRECTOR INTERIMAR POLITIA LOCALA PLOIESTI), ADRIAN DOBRE – PRIMAR P.N.L SI COL ® SRI PRUNA EUGEN – CONSILIER

Published

on

Deși activitatea specialistilor/experților din profesiile liberale ar trebui să beneficieze de o marjă largă de independență în interpretarea rezultatelor si exprimarea opiniilor, aceasta este împiedicată nu doar de către angajatori ci si de „supervizorii” profesiei. Potrivit articolului 10 slineatul 1 din Anexa nr.1 la Hotararea Colegiului Psihologilor din România nr4CN/2013: „Art. 10. –(1) Psihologul acționează întotdeauna pentru oameni și în interesul acestora, valoarea socioeconomică a activității de psiholog fiind recunoscută prin lege. Psihologul este obligat să manifeste preocupare, empatie, respect și înțelegere față de beneficiari și față de problemele acestora, acționând întotdeauna fără manifestări de autoritate și fără să exploateze situația beneficiarului serviciilor psihologice.” Așadar, Psihologia nu este „o afacere” asa cum au inteles niste „jmecherasi cu epoleti” din Ministerul Afaceristilor Interni.

Colegiul Psihologilor din România ar fi trebuit să existe ca si organism national de promovare, pregătire si protejare a intereselor profesionale ale psihologilor romani nicidecum ca o organizație bolșevică sau de grup criminal organizat, asa cum a devenit după preluarea conducerii acestui organism de renumitul psiholog-criminalist, Tudorel Butoi.

În anul 2010 Tudorel Butoi a fost ales ca si președinte al Comisiei de atestare a Psihologilor don domeniul Ordine și Siguranță Publică, prevăzută de Legea psihologului nr.213/2004,  in cadrul Colegiului Psihologilor din Romania. Ulterior, si-a „montat” apropiatii din Ministerul Afacerilor Interne în scaunele Colegiului creînd astfel un organism puternic militienizat în cadrul organizației. S-a ajuns astfel în situația în care „milițienii jmecheri” sa încalce propriile hotărâri date de Colegiu în ceea ce privește atât abaterile disciplinare cat si cele referitoare la conflictul administrativ de interese respectiv cel al incompatibilitatilor.

De fapt, „milițienii jmecheri” în mâinile cărora a încăput conducerea Colegiului Psihologilor din România își afișează public încălcările de la propria Lege căci „nimeni si nimic nu le poate face ceva”, ei fiind „Dumnezeii” Psihologiei romanesti: Kiss Csaba (pe care vi l-am prezentat în articolul nostru anterior https://www.incisivdeprahova.ro/2018/12/13/exclusivcaz-clasic-de-incalcare-legii-incompatibilitate-si-conflict-de-interese-dr-kiss-csaba-din-politia-capitalei/), Turc Ștefania Mirela Oana (sotia sefului Centrului de Psihologie al Ministerului Afacerilor Interne, Turc Darius. Aceasta profesează ca „psiholog-politist” în cadrul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră Romane), Duvac Ion (fratele fostului director al Corpului de Control al Ministrului Afacerilor Interne, Duca Constantin, membru de vază în Asociația Criminalistilor din Romania, semianalfabet si slugarnic ori-de-cate-ori primea ordin „sa-l faca p’ala”), Iliescu Dragos (detinator de teste, vânzător de teste către centru psihologie, dragoste cu năbădăi),  Grigoraș Petru Călin (fost comisar sef – psiholog in Inspectoratul General al Politiei Romane).

În cadrul Colegiului Psihologilor din România sunt 12 supervizori în specialitatea „poligraf”. Bineinteles ca „marele supervizor” rămâne Kiss Csaba care, din mila, ii mai lasa si pe ceilalti 11 sa supervizeze…sa „manance si gura lor o paine amara”. Grosul supervizarilor in aceasta specialitate fiind acordata de Asociatia Romana de Psihologie Judiciara, paravanul perfect al afacerilor psihologice din cabinetul individual (PFA) patronat de acelasi Kiss Csaba…Pe sitte-ul alegericpr.ro se reăseste registrul unic cu toți psihologii pe specializari.

Potrivit articolului 16 din Anexa nr. 2 la Hotărârea Colegiului Psihologilor din România înregistrată sub nr.4CN/2013 pentru aprobarea Codului deontologic al profesiei de psiholog cu drept de liberă practică și a Codului de procedură disciplinară si publicată în Monitorul Oficial: ” Art. 16. – Orice alte proceduri administrative instrumentate de către alte instituții sau persoane juridice nu pot constitui temei pentru constatarea culpei profesionale și aplicarea de sancțiuni disciplinare pentru psihologi.”

Astfel, „jmecherii cu epoleti” în mâinile cărora a încăput Colegiul devin „intangibili în fața Legii”, aceștia putînd încălca orice norma de drept sau profesionala…doar nu sunt prosti sa se sancționeze ei pe ei, între ei, când afacerile lor în domeniul psihologiei prospera datorita lor si a incalcarilor Legii.

Deși articolul 10 alineatul 1 din Secțiunea a IV-a a Anexei nr.1 la Hotararea CPS 4CN/2013 interzice cu desăvârșire ca un funcționar public angajat într-o funcție publică de psiholog sa desfasoare, simultan, aceleași atributii in cadrul altei organizații, Kiss Csaba „nu are greturi”…doar e „deasupra Legii”:  „Art. 10. – (1) Constituie abatere disciplinară fapta psihologului care furnizează concomitent aceleași servicii psihologice către același beneficiar, persoană fizică sau juridică, atât prin intermediul unei forme independente de exercitare a profesiei, cât și prin intermediul calității sale de salariat/funcționar public.

Pentru acest individ si gruparea lui ce dețin funcții de psiholog atât în MAI cat si in Colegiul Psihologilor, Asociații respectiv cabinete de psihologie, nu se aplica alta lege în afara celei de „imbogățire din psihologie”.

Psihologii integrii din sistemul de apărare, ordine publica și siguranță națională sunt obligați să fie membrii cotizanți la zi, la Colegiul Psihologilor din Romania prin achitarea, individual, a taxei anuale in cuantum de 250 RON/an la care se adaugă și celelalte costuri ocazionate de participarea obligatorie (impusă de Colegiu) la conferințe/simpozioane pentru acumularea numarului de credite anuale obligatorii. Unele structuri din domeniul Ordinii și Siguranței Publice decontează o parte din aceste cheltuieli, altele nu. Comisiile din care Colegiul Psihologilor este format sunt pline cu membrii din structurile de Ordine și Siguranță Publica, (cu precadere cele de apărare si deontologie)…indivizi care incaseaza, lunar, sume fabuloase atat de la Colegiu cat și de la structura unde activează. De interes e situația lui Kiss, care e și formator, acorda atestatele de intrare n profesie, prestează contracte de supervizare (contra cost) cu psihologi in supervizare și apoi face parte din diverse comisii de angajare in M.A.I. a fostilor elevi pe care i-a avizat si care „i-au bagat bani in buzunar”, pentru a le fi apoi „sef psiholog suprem” (atât la Colegiu cat si in M.A.I.). Un astfel de dosar ce avea ca obiect conflictul de interese al psihologului-afaceris Kiss Csaba tocmai a fost clasat de Colegiului Psihologilor dar nu pentru că ar fi fost nevinovat, ci pentru că în anul 2017 fapta a fost redefinita.

Problemele cu psihologii din MAI sunt vechi și complicate. Intre Colegiu și MAI e o „dragoste cu năbădăi”, în funcție de cine e in fruntea Colegiului. Cât timp la conducerea Colegiului au fost Anitei si Iulian Stefan Laurențiu, a fost rău pentru „semnării psihologi” din M.A.I. Acum, la „carma” Colegiului se afla „băieții buni” pentru M.A.I… .

CENTRUL DE PSIHOSOCIOLOGIE al MAI a cumpărat teste de la diverse institute… ieftine, de proasta calitate informativă si profesionala, dar cu avizul Colegiului. Psihologul Dragoș Iliescu a început să observe derapajele si afacerile cu profesia de psiholog desfășurate de „mai marii sai”… ulterior, „jmecherasii psihologi” au inceput sa se dezică unii de alții. Problema e că psihologii din MAI au pe mai multe planuri subordonări duble: ca și specialiști sunt subordonați atât Centrului de PSIHOSOCIOLOGIE din M.A.i. cat si Colegiului iar că politisti/militari șefilor direcți ceea ce este ILEGAL! Asta face,că uneori să poată fi folosiți ca și instrumente de mobbing, tortura psihologica de catre conducerea structurilor M.A.I. a scăpa de cei incomozi: un aviz de port arma ridicat „la simpla opinie a psihologului”, un apt limitat, o trimitere la expertiza clinica „de specialitate”, toate acestea dispuse/ordonate de șeful „specialistului psiholog” căruia îi este frică să nu-și piardă locul de munca „fiindca nu l-a ascultat pe șeful” …rămâne că verticalitatea fiecărui psiholog sa dicteze în funcție și de cat de “degradat” e managementul.

Inca o anomalie e reprezentată de faptul că același psiholog e responsabil atât cu evaluarea cât și cu asistenta aceluiași colectiv de angajați. Cine sa mai vina la “spovedanie” când psihologul ii poate lua dreptul de a conduce auto MAI?

Cert este că la colegiu s-a înlocuit o gașcă de interese cu alta, psihologii onești nefiind nici mai protejați nici mai avantajati… Psihologii din M.A.I. nu beneficiază de nicio formare subvenționată de sistem (MAI+Colegiu) și neavând practic dreptul de a profesa in privat se blazează, abandonind și din considerente financiare, formarea ce ar trebui sa fie continua… ramanind astfel „sa faca Psihologie dupa dictarea sefului” ierarhic/de unitate.

Sistemul de evaluare al psihologilor avizati de Colegiul Psihologilor si care desfasoara atributii de psihologie in domeniul Ordine si siguranta publica este distrus. Oamenii sunt demotivați, nepregătiți, instrumente de lucru cel putin îndoielnice….

Cat timp indivizi precum Turc Marius, soția acestuia Turc Mirela, Kiss Csaba si acolitii lor vor rămâne în funcții atât în M.A.I. cat si in Colegiul Psihologilor, niciun infractor/dezadaptat nu va avea de suferit (a se observa cazurile media: pedofilul Stan Eugen, condamnatul Constantin Aurelian mentinut 2 ani în funcție după condamnare, functie în Poliția Capitalei, „vedeta porno” Borovina Alina din Aparatul central al M.A.I. etc. etc. etc.) … acești indivizi si acolitii lor continuind sa își vad nestingheriți de afacerile cu stiinta Psihologiei. Va urma. (Alexandru Firicel).

Facebook Comments

Eveniment

TOP 5 lucruri ce nu trebuie să lipsească dintr-o bucătărie modernă

Published

on

By

Amenajare casei la momentul actual este cu mult mai diferită decât modul în care se realiza acum 5 sau 10 ani. Acest fapt se întâmplă deoarece stilul de viață al generațiilor se schimbă, motiv pentru care nevoile și dorințele sunt diferite. Spre exemplu, persoanele tinere nu-și mai doresc o bucătărie închisă, ci țin mult mai mult la a sta cu prietenii atunci când gătesc, preferând de aceea un spațiu de tip open space.  

Iată care sunt TOP 5 lucruri ce nu trebuie să lipsească dintr-o bucătărie modernă: 

  1. Plita electrică sau cu inducție

La momentul actual, folosirea unui aragaz cu flacără nu mai este un lucru atât de obișnuit, fiind în vogă plitele electrice, ce minimizează riscul accidentelor sau cele cu inducție, unde căldura nu mai este o problemă. Pe lângă elementul practic pe care îl conferă acestea, plitele de acest tip se integrează cu mult mai ușor în mobila de bucătărie și oferă un aspect mult mai modern. 

  1. Mașina de spălat vase

Cine petrece puțin mai mult timp în bucătărie înțelege valoarea pe care o aduce o mașină de spălat vase. Aceasta îți va oferi mult mai mult timp liber pentru a sta cu familia sau cu prietenii tăi și te va ajuta să faci chiar și economie la factura de apă. În funcție de dimensiunea bucătăriei tale poți alege o variantă mai compactă sau poți merge pe o variantă mult mai mare, care îți va fi de folos atunci când gătești mai mult. 

  1. Hotă

Un element esențial de care trebuie să ții cont în amenajarea bucătăriei este aerisirea acesteia. Te poți orienta către câteva modele de hote incorporabile care se vor integra în design-ul ales de tine, dar te vor și ajuta atunci când este cazul.  

  1. Spații de depozitare

La fel ca în orice încăpere din casa ta, bucătăria are nevoie de spații de depozitare multiple care să te ajute să amenajarea lucrurilor. Recomandarea noastră este aceea de a încerca să folosești fiecare spațiu din bucătăria ta, inclusiv cele din colțuri, astfel încât să nu pierzi niciun loc, mai ales dacă nu dispui de o cămară separat. Poți opta pentru mobilier rabatabil sau pe roți.  

  1. Prize multiple

Deși pare un lucru nesemnificativ, să proiectezi bucătăria încă de la bun început cu prize multiple, va fi un avantaj pe care îl vei resimți atunci când o vei utiliza. Folosirea concomitent a electrocasnicelor precum cuptor cu microunde, filtru de cafea, cuptor sau chiar mașina de spălat vase trebuie să aibă un sistem electrocasnic care să le susțină și să facă utilizarea acestora sigură. 

În amenajarea bucătăriei tale, pe lângă lucrurile esențiale pe care trebuie să le ai, poți ține cont și de câteva principii de design, astfel încât aceasta să fie cu adevărat uimitoare: te poți juca cu contrastul dintre culorile închise și cele deschise, poți apela la surse de iluminare pentru a crea efectul de spațiu sau modul în care îți amenajezi mobila poate modifica percepția. 

 

Sursa foto: pexels.com

Facebook Comments
Continue Reading

Eveniment

Mentenanța mașinii: tot ce trebuie să știi și să verifici la propriul tău vehicul

Published

on

By

Dacă ai avut acces la o mașină în timp ce locuiai acasă, sunt șanse ca părinții tăi să fi ocupe de întreținerea acesteia sau să îți amintească când să o duci la service. Când ești pe cont propriu, întreținerea mașinii devine responsabilitatea ta. Da, poate fi costisitoare și consumatoare de timp, dar investiția pe care o faci la timp poate economisii bani ulterior.

 

1. Un parbriz murdar, împroșcat cu insecte este un pericol pentru siguranța ta, deoarece va obstrucționa vederea asupra drumului. Așa că fa-i o curățare regulată. Folosind partea spongioasă a racletei de la benzinărie, înmoaie întregul parbriz cu lichid de curățare. Apoi mișcă strâns racleta de la mijlocul parbrizului în lateral de sus în jos până ce geamul este din nou curat. Acest lucru este deosebit de important după o călătorie prelungită pe autostradă, când parbrizul este plin de insecte, iar utilizarea lichidului de spălare și a ștergătoarelor de mașină pentru a le îndepărta nu face decât să creeze o mizerie mare, care vă ascunde și mai mult câmpul vizuală.

2. Verifică presiunea în anvelope, deoarece menținerea presiunii adecvate în anvelope te va menține în siguranță. Anvelopele umflate necorespunzător – asta poate însemna supra-umflate sau sub-umflate – nu se opresc la fel de bine ca anvelopele cu presiunea corectă. De asemenea, aceasta problema poate mări șansele de explozie. În plus, anvelopele cu presiunea exactă au o durată de viață mai lungă și cresc eficiența consumului de combustibil, rata de frecție pe carosabil fiind mai scurtă. Fie că e vorba de anvelope mixte, de iarna sau vara, acestea vor avea de suferit dacă nu sunt întreținute. Iar în cazul în care nu ești echipat cu cauciucurile corespunzătoare anotimpului, poți verifica oricând E-roți.ro pentru mai multe informații cuprinzătoare.

Presiunea în anvelope este ceva asupra căruia trebuie să fii atent, deoarece se schimbă în mod constant pe măsură ce anvelopele înregistrează kilometri și temperatura fluctuează. De aceea este atât de important să o verifici în mod regulat și să adăugați aer atunci când este necesar. Unii experți spun că ar trebui să faci acest lucru la fiecare completare cu gaz.

3. Pentru ca mașina ta să funcționeze bine în timpul oricărui sezon, trebuie să te asiguri că verifici uleiul pentru a te asigura că nivelul nu este prea scăzut și că are consistența adecvată. Asigură-te întotdeauna că ai verificat manualul de utilizare al vehiculului tău pentru a confirma că utilizezi tipul de ulei recomandat pentru o performanța optimizată a vehiculului.

Pentru a te asigura că mașina te. are întotdeauna suficient ulei, este important să te obișnuiești să o verifici în mod regulat. Manualul tău de utilizare probabil recomandă să faci acest lucru la fiecare completare cu gaz. Verificarea nivelului de ulei al mașinii este foarte ușoară. Tot ce ai nevoie este un prosop de hârtie curat, lumină adecvată și aproximativ trei minute. Ar trebui să lași această verificare pentru final, deoarece trebuie să aștepți aproximativ cinci minute după ce oprești motorul pentru ca uleiul să se scurgă înapoi.

4. Spală mașina în mod regulat. În fiecare zi, mașinile noastre sunt expuse la soare, sare, grăsime și murdărie, ploi acide, smog, seva copacilor sau murdărite de alte substanțe provenite de la animale. Toate aceste elemente pot afecta vopseaua și carcasei mașinii în timp și de aceea este important să previi acest inconvenient.

Dincolo de spălătoria automată auto locală, există o întreagă industrie dedicată furnizării de materiale de curățenie, compuși de lustruire pentru restaurarea și îmbunătățirea vopselei, ceară și produse de protecție.

Sursă foto: unsplash.com

Facebook Comments
Continue Reading

Eveniment

TCL își continuă parteneriatul de succes prin care Inspiră Excelență în sport

Published

on

By

 Partener global FIBA

 Federația Internațională de Baschet

București, 2 august 2022 – TCL Electronics, unul dintre principalii jucători din industria TV la nivel mondial și printre cei mai mari producători de dispozitive electronice de consum, în parteneriat cu Federația Internațională de Baschet (FIBA), continuă să inoveze și să ofere experiențe captivante și memorabile, atât jucătorilor, cât și fanilor celei mai importante competiții europene de baschet, FIBA EuroBasket 2022.

TCL este recunoscut pentru promovarea importanței sportului și a spiritului care „Inspiră Excelență” în jucători, fani și întreaga comunitate. Toate acestea se aliniază cu ambiția TCL de a servi drept inspirație în toate domeniile vieții cotidiene, cu un ecosistem accesibil care îi determină pe oameni să acționeze, să creeze și să se dezvolte, în timp ce oferă produse care continuă să surprindă.

Această colaborare pe patru ani este urmarea acordului de parteneriat global care a fost semnat pentru prima oară în 2018, și care va dura până în 31 decembrie 2023. Noul acord extins prevede drepturi comerciale importante pentru toate competițiile FIBA, inclusiv Turneele Mondiale de Calificare Olimpice pentru bărbați și femei, FIBA Continental Cups (atât competiția masculină, cât și cea feminină), Cupa Mondială de Baschet pentru femei FIBA 2022 și evenimentul de vârf, Cupa Mondială de Baschet FIBA 2023. Drepturile specifice pentru aceste campionate includ vizibilitatea excepțională a brandului pe teren, dar și rolul de gazdă a competiției, „TCL Player of the Game”, ceea ce permite companiei să-și consolideze rolul într-un astfel de eveniment sportiv important, care depășește granițele Europei și ajunge în întreaga lume.

Rămâneți aproape pentru mai multe informații despre evenimentele viitoare! Noi colaborări vor fi anunțate la conferința de presă TCL la IFA.

Facebook Comments
Continue Reading

Parteneri

Ultimile stiri locale

dulap metalic dulap metalic
Uncategorized2 zile ago

„Atentie, se inchid usile”… unui dulap metalic pentru substante periculoase. Cum este securizat continutul?

Una dintre cele mai versatile piese de mobilier, preferate de catre oricine, indiferent de domeniul de activitate sau de scopul...

Eveniment3 zile ago

TOP 5 lucruri ce nu trebuie să lipsească dintr-o bucătărie modernă

Amenajare casei la momentul actual este cu mult mai diferită decât modul în care se realiza acum 5 sau 10...

Eveniment4 zile ago

Mentenanța mașinii: tot ce trebuie să știi și să verifici la propriul tău vehicul

Dacă ai avut acces la o mașină în timp ce locuiai acasă, sunt șanse ca părinții tăi să fi ocupe...

Eveniment5 zile ago

TCL își continuă parteneriatul de succes prin care Inspiră Excelență în sport

 Partener global FIBA  Federația Internațională de Baschet București, 2 august 2022 – TCL Electronics, unul dintre principalii jucători din industria TV...

Sport6 zile ago

Academia Victor Hănescu lansează campioni

Este deja binecunoscut faptul că de-a lungul anilor la Academia Victor Hănescu s-au lansat campioni, la toate categoriile de vârstă....

Eveniment6 zile ago

Cristina Obreja, fondator Life Dental Spa, premiată în cadrul Galei Health, Beauty & Lifestyle

Gala anuală Health, Beauty & Lifestyle, care premiază succesul în domenii cheie ale stării de bine și-a desemnat câștigătorii la...

magazin online de succes magazin online de succes
Socialo săptămână ago

10 sfaturi pentru un magazin online de succes

Dacă ai un business, atunci şi tu ai nevoie de un magazin online de succes. Evoluția tehnologiei are ca scop...

Chez Odette Chez Odette
Afacerio săptămână ago

Avantajele cateringului pentru un eveniment de afaceri sau conferință

Când găzduiești un eveniment de afaceri, una dintre cele mai importante decizii pe care va trebui să le iei este...

Evenimento săptămână ago

Rezervele de apă ale României „sunt în scădere, dar suficiente” conform ultimelor date oficiale de la Apele Române

Chiar dacă rezerva strategică de apă din principalele patruzeci de lacuri de acumulare își menține tendința de scădere, aceasta poate...

Evenimento săptămână ago

ȘASE modalități de a menține lucrătorii în siguranță în industria construcțiilor

Munca în construcții este o activitate periculoasă în mod inerent, cu un risc ridicat de accidente la fața locului, precum...

Suc din pulpă de roşii Suc din pulpă de roşii
Social2 săptămâni ago

Suc din pulpă de roşii bio, 100% natural şi fără conservanţi

Într-o lume din ce în ce mai industrializată şi mecanizată, să găseşti produse naturale este o adevărată aventură. În ultimii...

Eveniment2 săptămâni ago

TOP 5 avantaje pe care polita CASCO Masina Mea le ofera proprietarilor cu automobile de pana la 7 ani

Accidentele rutiere sunt din ce in ce mai frecvente pe drumurile din Romania, si nu...

Cornuleţe cu gem Cornuleţe cu gem
Social2 săptămâni ago

Sânziene – Cornuleţe cu gem ca în bucătăria bunicii

Câteodată, viața cotidiană, plină de griji mai mari decât oamenii, nu lasă loc pentru o pauză bine meritată. În agitația...

ferestrele din PVC ferestrele din PVC
Sport2 săptămâni ago

Usile si ferestrele din PVC ofera o protectie mai buna impotriva intemperiilor

Usile si ferestrele din PVC sunt foarte importante pentru integritatea unei locuinte. In anumite regiuni, vremea capricioasa si extrema provoaca...

Eveniment2 săptămâni ago

TOP 5 lucruri pe care i le poți oferi mamei tale de ziua ei

Ziua de naștere a mamei tale poate fi un eveniment foarte important și emoționant. Atunci...

Eveniment2 săptămâni ago

Ti-ai cumparat recent o locuinta? Iata care sunt principalele modificari pe care trebuie sa le faci in interiorul casei tale!

Atunci cand iti achizitionezi propria ta locuinta, este necesar sa iei in calcul si toate modificarile ulterioare pe care trebuie...

Știrile Săptămânii