Eveniment
EXCLUSIV/Inculpați sau doar suspecți, deocamdată, „paraditorii” din „lotul DNA Ploiești” își așteaptă verdictul
Published
6 ani agoon
Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii urmează să decidă, în şedinţa de marţi, 15 ianuarie, avizarea revocării procurorului Lucian Onea de la Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti. Onea a condus DNA Ploieşti până anul trecut, când a fost pus sub urmărire penală şi suspendat din funcţie.
Joi, 10 ianuarie, procurorul-şef adjunct al DNA Nistor Călin, care exercită atribuțiile procurorului șef al DNA, a solicitat avizarea revocării lui Onea, „întrucât acesta și-a exercitat în mod necorespunzător atribuțiile specifice funcției deținute”.
Tot în şedinţa din 15 ianuarie, Secţia pentru procurori a CSM va lua în discuţie propunerea de prelungire a delegării în funcţia de procuror şef al Serviciului Teritorial Ploieşti al DNA a procurorului Nicolae Marin. Acesta ocupă funcţia de şef DNA Ploieşti din august 2018. Procurorul Marin a intrat în conflict cu Laura Codruţa Kovesi, în ultimele luni în care aceasta a condus DNA. După ce Kovesi a solicitat teste poligraf în DNA, pentru a afla cine a scurs în presă o înregistrare audio într-o şedinţă internă, Nicolae Marin a sesizat Inspecţia Judiciară, alături de Mihaiela Iorga Moraru şi Doru Ţuluş.
După cum v-am informat, Unitatea „de elită” DNA Ploieşti se transformă oficial în grup infracţional organizat. Este practic o premieră în Justiţie ca o întreagă unitate de parchet să fie acuzată că ar fi grup infracţional organizat. Procurorii Secției pentru anchetarea magistraților au extins acuzațiile în dosarul în care sunt vizați Lucian Onea și Mircea Negulescu, de la DNA Ploiești, aceștia urmând să fie cercetați și pentru constituire de grup infracțional organizat, după ce, joi, alți procurori din cadrul filialei au fost de asemenea audiați.
Procurorul de la secția specială care îi anchetează pe procurorii DNA Ploieşti este Adina Florea, adjuncta de la SIIJ şi candidat a lui Tudorel Toader pentru şefia DNA.
Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât încetarea activităţii la Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti pentru procurorul Alfred Savu şi revenirea la Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova, unitate de parchet de la care provine, pentru Giluela Deaconu și revenirea la Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpina și pentru Elena Cerasela Răileanu și revenirea la Parchetul de pe lângă Judecătoria Moreni, procurorii care se ocupau cu „paradeala”.
În urma unei anchete comune demarate de publicațiile Incisiv de Pahova si stirileproprahova.ro procurorii Lucian Onea, Mircea Negulescu, Alfred Virgiliu Savu, Giluela Deaconu, Elena Cerasela Răileanu și ofițerii de poliție judiciară Gabriela Florea și Mihai Iuliano Iordache și Nicolae Adrian Chiriță se fac vinovați de constituirea unui grup infracțional organizat care, în perioada 2013-2016, prin dosarele făcute „de paradeală” sau din simple „fetișuri” au acționat în scopul comiterii infracțiunilor de inducere în eroare a organelor judiciare, cercetare abuzivă, represiune nedreaptă, fals intelectual și uz de fals, încălcarea drepturilor și libertăților unor persoane, chiar dacă acestea erau nevinovate, divulgarea unor secrete de stat, abuz în serviciu, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată.
Procurorii Lucian Onea, Mircea Negulescu, zis Portocală, și polițistul Mihai Iuliano Iordache de la DNA Ploiești sunt acuzați că, în perioada 2013-2016, ar fi constituit un grup infracțional organizat la care ar fi aderat procurorii Giluela Diaconu, Cerasela Răileanu, Alfred Savu şi poliţista Gabriela Florea. Aceștia sunt acuzaţi şi de mai multe infracţiuni de represiune nedreaptă şi cercetare abuzivă.
„Cercetare abuzivă prev. de art. 280, alin. 1 Cod penal, constând în aceea că, în calitate de procuror DNA – Serviciul Teritorial Ploieşti, cu prilejul instrumentării dosarului penal nr. 183/P/2013, a exercitat presiuni şi constrângeri faţă de persoana vătămată Cosma Vlad Alexandru, cercetat în calitate de inculpat, în scopul de a-l determina să dea declaraţii cu privire la numiţii Ponta Victor Viorel, Ghiţă Sebastian Aurelian, Dragnea Liviu, Savu Daniel, (fost senator PSD – n.r.) Tudose Liviu Mihail (procuror general adjunct la Parchetul Curţii de apel Ploieşti – n.r.), Voloşevici Andrei, Bădescu Iulian (foşti primari PDL şi respectiv PSD ai municipiului Ploieşti – n.r.)”, se arată în documentul Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii
Procurorii şi poliţiştii de la DNA Ploieşti sunt acuzaţi şi de inducerea în eroare a organelor judiciare, fals intelectual, divulgarea informaţiilor secrete de stat şi abuz în serviciu, fals, uz de fals şi instigare la fals. Procurorii DNA Ploieşti sunt acuzaţi că l-ar fi constrâns pe fostul deputat PSD, Vlad Cosma, să falsifice probe împotriva fugarului Sebastian Ghiţă. Procurorii ar fi măsluit documente pentru a-l acuza pe Ghiţă de coruperea alegătorilor din Republica Moldova la alegerile prezidenţiale din 2014 şi ar fi acordat duble sau triple identităţi unor persoane. De exemplu, Vlad Cosma era şi inculpat, şi martor denunţător, şi martor ameninţat cu identitate protejată.
„În perioada 2013-2016, în mod repetat, în baza rezoluţiei infracţionale unice, în exercitarea funcţiei de procuror şef serviciu (Lucian Onea – n.r.) la DNA – Serviciul teritorial Ploieşti, încălcând atribuţiile de serviciu astfel cum acestea sunt reglementate de Legea 304/2004 (…), prin aceea că a permis în mod nelegal procurorului Negulescu Mircea să intrevină în anchetele desfăşurate de alţi procurori de caz, chiar şi în propriile anchete; a permis aministrarea materialului probator în dosare penale cu încălcarea dispoziţiiilor art. 2, art. 4, art. 5, art. 11 Cod procedură penală care reglementează legalitatea procesului penal, prezumţia de nevinovăţie, aflarea adevărului, respecatrea demnităţii umane şi a vieţii private, art. 100 care reglementează administrarea probelor, art. 101 care reglementează principiul loialităţii administrării probelor, art. 103 care reglementează aprecierea probelor, art. 125-126 Cod procedură penală referitoare la martorii ameninţaţi şi măsurile de protecţie dispuse în cursul urmăririi penale, dispoziţiile constituţionale care reglementează drepturile şi libertăţile părţilor din proces, cu consecinţa vătămării drepturilor şi intereselor legitime ale persoanelor care au fost transformate în ţinte de către procurorii din cadrul DNA – Serviciul teritorial Ploieşti (….) L-a instigat (Onea – n.r.) în mod direct şi nemijlocit la contrafacerea, fără vinovăţie, pe Cosma Vlad Alexandru a următoarelor înscrisuri sub semnătură privată:
- sesizarea formulată de către persoana căreia i s-a atribuit identitatea de Serghei Petruş;
- Tabelele în cuprisnul cărora s-au consemnat nume şi numere de telefon ale unor persoane cetăţeni moldoveni;”, se arată în procesul verbal de aducere la cunosţiinţă a acuzaţiilor formulate de SIIJ”.
Fostul şef al DNA Ploieşti Lucian Onea şi fostul procuror DNA Mircea Negulescu erau deja urmăriţi penal în acest dosar de mai bine de jumătate de an. Ei sunt suspendaţi din funcţie, fără a fi retribuiți. În plus, pe lângă infracțiunile enumerate mai sus, inculpatul Negulescu Mircea este acuzat și de folosirea abuzivă a funcției în scop sexual, pretinzând favoruri sexuale, și compromiterea intereselor justiției.
Alte persoane cărora li s-au încălcat drepturile și libertățile, dispunându-se privarea de libertate și trimiterea în judecată a acestora, cunoscând că sunt nevinovate, după ce au fost cercetați abuziv de grupul infracțional care au indus în eroare organele judiciare prin ticluirea și producerea de probe nereale, inclusiv prin contrafacerea unor înscrisuri: ofițerii de poliție Ionuț Adrian Rădulescu, Mihail Emanuel Saghel, fostul șef DGA Prahova, Constantin Ispas, procurorii Liviu Tudose și Aurelian Constantin Mihăilă, fostul președinte al CJ Prahova, Mircea Cosma și fiica acestuia, Andreea Cosma, fostul șef al Poliției Locale Ploiești, Cristinel Toader.
Nu ar fi exclus ca, în scurt timp, gașca infracțională de la DNA Ploiești să ajungă în „Beciul Domnesc”, acolo unde își trimiteau, fără nicio remușcare, victimele nevinovate. (Sava N.).
You may like
-
Cauciucuri de Iarnă vs. Cauciucuri All Season: Care sunt Cele Mai Potrivite pentru Anotimpul Rece?
-
Călin Georgescu explică: băuturile carbogazoase, noua armă a globalismului
-
Norocul și imaginația în cele mai bune romane de cazinou
-
Omul n-a fost pe Lună, dar e în închisoarea minții – filosofia cosmică a candidatului Călin Georgescu
-
Aparatul dentar invizibil, solutia moderna pentru o problema veche: zambetul perfect!
-
Cum să Îți Transformi Foișorul sau Terasa cu Lustre din Lemn: Modele Rustice și Sfaturi de Iluminat
Eveniment
Cauciucuri de Iarnă vs. Cauciucuri All Season: Care sunt Cele Mai Potrivite pentru Anotimpul Rece?
Published
10 ore agoon
decembrie 5, 2024Jocurile de noroc au avut și au o influență mare asupra lumii în care trăim. Încă din Antichitate, acestea erau o activitate foarte populară în rândul oamenilor simpli, dar și a clasei de aristocrați.
Așadar, nu avea cum să scape literaturii și de aceea, astăzi putem citi mai multe romane care au în centrul lor jocurile de noroc. Dar în acest articol, vom discuta mai degrabă despre influența opusă: cum a influențat literatura percepția noastră asupra cazinourilor și a pariurilor?
În primul rând, trebuie să-ți oferim câteva nume de romane pe care ți le și recomandăm să le citești:
- Jucătorul de Feodor Dostoievski (1867)
- Casino Royale de Ian Fleming (1953)
- Spaime și scârbe în Las Vegas de Hunter S. Thompson (1971)
- The Dark Side Of The Felt de Tyler Nals (2014)
- The House Always Wins de Brian Ruff (2017).
Aceste romane arată lucruri diferite despre jocurile de noroc, în funcție de experiența autorului pe care a avut-o cu ele. Totuși, vei găsi teme care sunt prezente și astăzi.
După ce te vei relaxa citind, merge și o relaxare la jocuri de noroc online. La cazinourile licențiate în România, te așteaptă multe promoții cu rotiri gratuite fără depunere de care merită să profiți. Delectează-te cu jocurile de noroc, dar, așa cum arată și unele cărți de mai sus, joacă responsabil!
Rolul literaturii
Rolul literaturii în lume este esențial. Aceasta ne ajută imaginația, putem analiza relații complexe între personaje și putem avea o înțelegere mai bună asupra vieților noastre și a lumii din jurul nostru.
Atunci când citești, îți dezvolți o serie largă de abilități, în afară afară de imaginația despre care am amintit mai sus. Are un rol spiritual, psihologic și social, iar pe deasupra, ne ajută să ne dezvoltăm vocabularul.
Prin romanele pe care le citim, putem să explorăm alte lumi și să intrăm în pielea personajelor. Din acest punct de vedere, literatura este foarte utilă și pentru empatie. De-a lungul timpului, romanele au reprezentat un mod de comunicare a ideilor cu o masă mare de oameni, chiar și mult după moartea autorului, cum este și cazul scriitorului rus Dostoievski.
Jocurile de cazinou
Printre temele și subiectele literaturii și-au găsit un loc și jocurile de cazinou. Prin această metodă, putem să cunoaștem ce jucau oamenii în trecut. În romane putem găsi numeroase referințe la jocuri de noroc, ceea ce ne ajută să ne creăm o imagine mai bună asupra popularității acestora în alte ere.
Dostoievski este un asemenea caz și datorită lui și altor scriitori ruși precum Lev Tolstoi, știm cât de răspândite erau jocurile de noroc în Rusia Țaristă. Chiar ambii autori clasici au avut mari probleme cu dependența de jocuri de noroc. Ba chiar Tolstoi și-a pierdut casa la cărți, dar a reușit să depășească adicția de jocuri de noroc.
Multe alte referințe în literatură ale jocurilor de cazinou se găsesc la William Shakespeare. Așa ne putem da seama că societatea britanică din secolele XVI și XVII era foarte pasionată de această activitate. Datorită literaturii, remarcăm și faptul că până la urmă, lumea nu s-au schimbat atât de mult.
O altă apariție extrem de interesantă în literatură este jocul de blackjack. De fapt, istoricii pun originea jocului în Franța secolului al XVII-lea datorită referinței din Don Quixote scrisă de Miguel de Cervantes.
Scriitori și jucători: cum experiența literară influențează abordarea în cazinouri
Prin romanul „Jucătorul”, Dostoievski arată cât de grave pot fi consecințele dependenței de jocuri de noroc. În acel roman, fiecare personaj are o anumită obsesie care îl face să-și piardă până la urmă rațiunea. Este o carte pe care orice jucător trebuie să o citească, pentru că reprezintă o bună metodă de prevenire a dependenței. O carte veche de 150 de ani este așadar încă relevantă pentru abordarea cu responsabilitate a jocurilor de noroc.
Celelalte cărți nu sunt centrate pe dependența de jocuri de noroc, ci mai mult pe acțiune. Și acestea, mai ales „Casino Royale”, au influențat abordarea în cazinouri. Jocurile de noroc nu sunt numai despre riscul unei sume de bani, ci și despre atmosferă, spectacol și multă acțiune.
Cărțile mai arată și fața întunecată a gamblingului, o industrie care nu demult era controlată de mafie. Literatura arată jocurile de casino cu lucrurile lor bune și cu lucrurile mai puțin bune. Asta se vede foarte bine în ”The Dark Side Of The Felt”, care este bazată tocmai pe experiența autorului Tyler Nals la cazinouri. Romanul arată aventura unui jucător de poker care a trecut și prin turnee ilegale.
Concluzii
În general, literatura este un instrument foarte bun pentru dezvoltarea unor abilități precum imaginația, empatia și înțelegerea relațiilor complexe care pot exista între oameni. Dacă ești un gambler, atunci îți recomandăm să citești și cărți care reprezintă această lume, cu toate lucrurile bune și cu toate lucrurile rele.
Romanele recomandate în introducerea articolului te vor ajuta să cunoști mai bine lumea largă și bogată a jocurilor de noroc. Pe deasupra, „Jucătorul” este un roman clasic, deci nu trebuie să lipsească din biblioteca nimănui, gambler sau nu.
Eveniment
Norocul și imaginația în cele mai bune romane de cazinou
Published
o zi agoon
decembrie 4, 2024Mâine, 22 noiembrie 2024, ciocolatierii români își lansează colecțiile de dulciuri și cadouri pentru sărbătorile de iarnă, la Sala Polivalentă din București. Expoziția va fi deschisă de vineri până duminică.
- Se poartă învelișurile porțelanate pentru dulciurile de Crăciun.
- Anul acesta, adulții pot găsi sub brad ciocolată cu jumări, bomboane cu vin fiert și praline cu… fetească neagră.
- La copii, “se poartă” ciocolata sănătoasă, naturală, cu umpluturi de fructe sau chiar cu fructe întregi, în top fiind ghimbirul, umplutura de dovleac sau pralinele cu soc.
- Se poartă, în sfârșit, patriotismul: Dulcelle lansează pralinele tricolor și turta dulce 1 decembrie, special pentru Ziua României.
Festivalul Chocolate Saga deschide sezonul cadourilor cu o ediție de Crăciun a evenimentului, la Sala Polivalentă din București și va reuni cele mai mari nume din România în domeniul ciocolatei.
Fiind singura expoziție de profil din țară, ciocolatierii și-au exprimat nevoia acestui eveniment înainte de luna decembrie, cu scopul de a definitiva contractele și parteneriatele pentru perioada sărbătorilor. Nu vor lipsi demonstrațiile live, lansarea unor noi colecții de praline și cadouri personalizate pentru Sărbătorile de iarnă.
“Această ediție de Crăciun pare să devină cea mai așteptată tradiție. După 3 ediții în doar doi ani, piața de ciocolată din România prinde contur. Atât maeștrii ciocolatieri, cât și vizitatorii, se declară mai interesați de ediția de Crăciun, care a început ca o ediție-pilot și s-a transformat în evenimentul anului.” (Adina Istrate, organizator)
Partenerii evenimentului
Partenerii oficiali Omnia Gusti Chefs Supplier, unul dintre cei mai mari furnizori de ingrediente pentru industria de cofetării si patiserii din România si Dulcelle, unul dintre cei mai cunoscuți si talentați manufacturieri de praline premiate la nivel internațional, vor susține Festivalul Chocolate Saga.
Live – evenimente spectaculoase de creație cu și din ciocolată
La această ediție, organizatorii au pregătit o zonă pentru demonstrații, in care maeștri talentați ai ciocolatei vor susține demonstrații in toate cele 3 zile de eveniment, potrivite pentru toate tipurile de public – de la spectacole de creație, la demonstrații practice. Acestea vor fi transmise live atât pe ecranele expoziției, cat si pe paginile de social media Chocolate Saga și ale partenerilor media.
Cei care vor fi prezenți vor putea învăța cum se fac pralinele, dar și secretul momentului: cum se prepară celebra ciocolata Dubai.
Se lansează Colecțiile de Sărbători
Cadourile de Moș Nicolae și de Crăciun încep cu dulciurile. Iar dulciurile încep cu ciocolata. În România, ciocolata începe cu Chocolate Saga. Oamenii de toate vârstele vor să vadă noile colecții și să le achiziționeze din timp.
Ciocolata sănătoasă – 80% dintre expozanți au produse benefice pentru sănătate și mai mult de jumătate au și produse de post.
“Realitatea este că ciocolata românească este spectaculoasă, atât din punct de vedere al lucrării estetice, cât și atunci când vorbim de gust și de ….sănătate. 80% dintre expozanți aduc în expoziție produse sănătoase. Unii dintre ei plusează și dau un scop medicinal preparatelor.“ (Adina Istrate, organizator)
Ce se poartă de Crăciun
“Se poartă învelișul porțelanat pentru prăjituri si, din câte îmi dau seama după cantitățile uriașe comandate de parteneri, în mod clar se poartă ciocolata premium, de cea mai bună calitate. Rămâne în top vânzări ciocolata Dubai, dar urcă și umpluturile cu fructe sau uleiuri esențiale pentru sărbători.” (Octavian Petruț, Kestar)
„Suntem mândri că suntem români, motiv pentru care am creat o colecție de praline tricolor și una de turtă dulce în motive tradiționale românești, colecții pe care le-am prezentat și peste hotare să ne reprezinte gustul cu mândrie. ” (Ioana Bunea&Carmela Dragomir, Dulcelle)
“Într-o lume tot mai digitalizată, avem nevoie de conectare.
Iar când vine vorba de industria de cofetărie, ciocolata este de departe pe primul loc.
În această perioadă, ciocolatierii setează trend-uri noi, gusturi de sărbătoare și împărtășesc pasiunea lor publicului larg. Suntem bucuroși să susținem aceasta întâlnire unică între ciocolatieri și venim totodată în întâmpinarea pasionaților care își creează singuri deserturile acasă.” (Marian Anghel, owner OmniaGusti)
Am înțeles că industria are nevoie de o întâlnire cu public la București, perioada sărbătorilor de iarnă fiind cea mai aglomerată din an pentru acest sector. Și pentru că este un subiect de interes național, suntem bucuroși să intermediem această întâlnire unică între ciocolatieri, partenerii noștri care prepară și vând produsele, cumpărători și publicul larg. Este momentul în care se lansează colecțiile, se semnează contractele, se fac degustări și chiar rezervări pentru sărbători. Este momentul în care se stabilesc trendurile și pasii de urmat în anul viitor.” (Andreea Ilina, organizator)
Chocolate Saga, cel mai mare Festival al Ciocolatei din Romania, ediția a 4-a de Crăciun, se desfășoară la Sala Polivalentă, în București, în perioada 22 -24 noiembrie 2023 , de vineri, orele 12:00 până duminică orele 18.00. Biletul de intrare costă 15 Ron, iar copiii sub 10 ani și persoanele cu dizabilități beneficiază de intrare gratuită.
Eveniment
Parteneriat pentru Excelență: DEKRA și Autoliv Transformă Performanța
Published
o săptămână agoon
noiembrie 28, 2024Mâine, 22 noiembrie 2024, ciocolatierii români își lansează colecțiile de dulciuri și cadouri pentru sărbătorile de iarnă, la Sala Polivalentă din București. Expoziția va fi deschisă de vineri până duminică.
- Se poartă învelișurile porțelanate pentru dulciurile de Crăciun.
- Anul acesta, adulții pot găsi sub brad ciocolată cu jumări, bomboane cu vin fiert și praline cu… fetească neagră.
- La copii, “se poartă” ciocolata sănătoasă, naturală, cu umpluturi de fructe sau chiar cu fructe întregi, în top fiind ghimbirul, umplutura de dovleac sau pralinele cu soc.
- Se poartă, în sfârșit, patriotismul: Dulcelle lansează pralinele tricolor și turta dulce 1 decembrie, special pentru Ziua României.
Festivalul Chocolate Saga deschide sezonul cadourilor cu o ediție de Crăciun a evenimentului, la Sala Polivalentă din București și va reuni cele mai mari nume din România în domeniul ciocolatei.
Fiind singura expoziție de profil din țară, ciocolatierii și-au exprimat nevoia acestui eveniment înainte de luna decembrie, cu scopul de a definitiva contractele și parteneriatele pentru perioada sărbătorilor. Nu vor lipsi demonstrațiile live, lansarea unor noi colecții de praline și cadouri personalizate pentru Sărbătorile de iarnă.
“Această ediție de Crăciun pare să devină cea mai așteptată tradiție. După 3 ediții în doar doi ani, piața de ciocolată din România prinde contur. Atât maeștrii ciocolatieri, cât și vizitatorii, se declară mai interesați de ediția de Crăciun, care a început ca o ediție-pilot și s-a transformat în evenimentul anului.” (Adina Istrate, organizator)
Partenerii evenimentului
Partenerii oficiali Omnia Gusti Chefs Supplier, unul dintre cei mai mari furnizori de ingrediente pentru industria de cofetării si patiserii din România si Dulcelle, unul dintre cei mai cunoscuți si talentați manufacturieri de praline premiate la nivel internațional, vor susține Festivalul Chocolate Saga.
Live – evenimente spectaculoase de creație cu și din ciocolată
La această ediție, organizatorii au pregătit o zonă pentru demonstrații, in care maeștri talentați ai ciocolatei vor susține demonstrații in toate cele 3 zile de eveniment, potrivite pentru toate tipurile de public – de la spectacole de creație, la demonstrații practice. Acestea vor fi transmise live atât pe ecranele expoziției, cat si pe paginile de social media Chocolate Saga și ale partenerilor media.
Cei care vor fi prezenți vor putea învăța cum se fac pralinele, dar și secretul momentului: cum se prepară celebra ciocolata Dubai.
Se lansează Colecțiile de Sărbători
Cadourile de Moș Nicolae și de Crăciun încep cu dulciurile. Iar dulciurile încep cu ciocolata. În România, ciocolata începe cu Chocolate Saga. Oamenii de toate vârstele vor să vadă noile colecții și să le achiziționeze din timp.
Ciocolata sănătoasă – 80% dintre expozanți au produse benefice pentru sănătate și mai mult de jumătate au și produse de post.
“Realitatea este că ciocolata românească este spectaculoasă, atât din punct de vedere al lucrării estetice, cât și atunci când vorbim de gust și de ….sănătate. 80% dintre expozanți aduc în expoziție produse sănătoase. Unii dintre ei plusează și dau un scop medicinal preparatelor.“ (Adina Istrate, organizator)
Ce se poartă de Crăciun
“Se poartă învelișul porțelanat pentru prăjituri si, din câte îmi dau seama după cantitățile uriașe comandate de parteneri, în mod clar se poartă ciocolata premium, de cea mai bună calitate. Rămâne în top vânzări ciocolata Dubai, dar urcă și umpluturile cu fructe sau uleiuri esențiale pentru sărbători.” (Octavian Petruț, Kestar)
„Suntem mândri că suntem români, motiv pentru care am creat o colecție de praline tricolor și una de turtă dulce în motive tradiționale românești, colecții pe care le-am prezentat și peste hotare să ne reprezinte gustul cu mândrie. ” (Ioana Bunea&Carmela Dragomir, Dulcelle)
“Într-o lume tot mai digitalizată, avem nevoie de conectare.
Iar când vine vorba de industria de cofetărie, ciocolata este de departe pe primul loc.
În această perioadă, ciocolatierii setează trend-uri noi, gusturi de sărbătoare și împărtășesc pasiunea lor publicului larg. Suntem bucuroși să susținem aceasta întâlnire unică între ciocolatieri și venim totodată în întâmpinarea pasionaților care își creează singuri deserturile acasă.” (Marian Anghel, owner OmniaGusti)
Am înțeles că industria are nevoie de o întâlnire cu public la București, perioada sărbătorilor de iarnă fiind cea mai aglomerată din an pentru acest sector. Și pentru că este un subiect de interes național, suntem bucuroși să intermediem această întâlnire unică între ciocolatieri, partenerii noștri care prepară și vând produsele, cumpărători și publicul larg. Este momentul în care se lansează colecțiile, se semnează contractele, se fac degustări și chiar rezervări pentru sărbători. Este momentul în care se stabilesc trendurile și pasii de urmat în anul viitor.” (Andreea Ilina, organizator)
Chocolate Saga, cel mai mare Festival al Ciocolatei din Romania, ediția a 4-a de Crăciun, se desfășoară la Sala Polivalentă, în București, în perioada 22 -24 noiembrie 2023 , de vineri, orele 12:00 până duminică orele 18.00. Biletul de intrare costă 15 Ron, iar copiii sub 10 ani și persoanele cu dizabilități beneficiază de intrare gratuită.
Parteneri
Ultimile stiri locale
Cauciucuri de Iarnă vs. Cauciucuri All Season: Care sunt Cele Mai Potrivite pentru Anotimpul Rece?
Jocurile de noroc au avut și au o influență mare asupra lumii în care trăim. Încă din Antichitate, acestea erau...
Călin Georgescu explică: băuturile carbogazoase, noua armă a globalismului
Într-o țară care își cântărește viitorul pe talerul unui vot incert, Călin Georgescu vine cu o dezvăluire epocală: băuturile carbogazoase...
Norocul și imaginația în cele mai bune romane de cazinou
Mâine, 22 noiembrie 2024, ciocolatierii români își lansează colecțiile de dulciuri și cadouri pentru sărbătorile de iarnă, la Sala Polivalentă...
Omul n-a fost pe Lună, dar e în închisoarea minții – filosofia cosmică a candidatului Călin Georgescu
Călin Georgescu, personaj cu o aură cosmică, pare să fi aterizat direct dintr-o galaxie îndepărtată a teoriilor conspiraționiste. După cum...
Aparatul dentar invizibil, solutia moderna pentru o problema veche: zambetul perfect!
Un zambet impecabil nu mai este doar un ideal, ci o realitate accesibila pentru oricine isi doreste sa corecteze imperfectiunile...
Cum să Îți Transformi Foișorul sau Terasa cu Lustre din Lemn: Modele Rustice și Sfaturi de Iluminat
Descoperă cum să transformi terasa sau foișorul cu lustre din lemn. Găsește modele rustice, sfaturi de iluminat și idei de...
Michael Schumacher: dominanța în Formula 1 și lecții despre precizie și risc calculat
Michael Schumacher, de șapte ori campion mondial de Formula 1, este un simbol al excelenței și al dominanței în motorsport....
Set de tigăi antiaderente Koken – combinația perfectă între calitate și performanță
Setul de tigăi antiaderente Koken este soluția ideală pentru prepararea alimentelor fără riscul de lipire. Fabricate din materiale de calitate...
Un acoperiș bine realizat face diferența între confort și disconfort.
La Top Acoperiș Construct, suntem experți în construcția și repararea acoperișurilor, izolarea eficientă împotriva frigului și apei, dar și în...
Parteneriat pentru Excelență: DEKRA și Autoliv Transformă Performanța
Mâine, 22 noiembrie 2024, ciocolatierii români își lansează colecțiile de dulciuri și cadouri pentru sărbătorile de iarnă, la Sala Polivalentă...
Dormitoare Elegante cu Toalete de Machiaj și Dressinguri Personalizabile
Un dormitor bine organizat nu înseamnă doar un spațiu pentru odihnă, ci și un loc care îți reflectă personalitatea și...
Aparatele de slabit – cand pot fi folosite si care sunt beneficiile acestora?
In ultimii ani, din ce in ce mai multe persoane cauta solutii eficiente pentru a elimina grasimea in exces. Dieta...
Urmează un vot decisiv pentru ca Romania să nu intre într-o criză politică prelungită, pe modelul Bulgariei
Țara vecină este de 3 ani este într-o criza politică fără precedent, cu un președinte izolat și forțe politice care...
Votul din 1 decembrie trebuie să respingă austeritatea dorită de liderii Dreptei în 2025
O guvernare de dreapta ar putea face din 2025 anul austerității în România. Ilie Bolojan, noul președinte PNL, a afirmat...
Oamenii de afaceri și partenerii străini vor ca alegerile din 1 decembrie să aducă stabilitate, predictibilitate și coerență
Cu încă două rânduri de alegeri în următoarele săptămâni, analiștii financiari afirmă că România trebuie să-și păstreze parcursul recent și...
Ce tip de vot poate alunga, pe 1 decembrie, incertitudinea ce riscă să arunce țara în haos
Incertitudinea din România poate să provoce haos economic și politic, avertizează analiștii financiari. Ca alternativă, social-democrații propun stabilitate și încredere...
Știrile Săptămânii
-
Uncategorized5 zile ago
Un acoperiș bine realizat face diferența între confort și disconfort.
-
Afaceri3 zile ago
Set de tigăi antiaderente Koken – combinația perfectă între calitate și performanță
-
Sport3 zile ago
Michael Schumacher: dominanța în Formula 1 și lecții despre precizie și risc calculat
-
Uncategorizedo zi ago
Aparatul dentar invizibil, solutia moderna pentru o problema veche: zambetul perfect!
-
Uncategorized2 zile ago
Cum să Îți Transformi Foișorul sau Terasa cu Lustre din Lemn: Modele Rustice și Sfaturi de Iluminat
-
Afacerio zi ago
Omul n-a fost pe Lună, dar e în închisoarea minții – filosofia cosmică a candidatului Călin Georgescu
-
Evenimento zi ago
Norocul și imaginația în cele mai bune romane de cazinou
-
Afaceri15 ore ago
Călin Georgescu explică: băuturile carbogazoase, noua armă a globalismului