Connect with us

Eveniment

Onea si Portocala, veste proasta de la Parchetul General/Ce masura s-a luat impotriva „penalilor” de la DNA-ST Ploiesti

Published

on

România actuala e o țară cu susul în jos, o țară în care tot ce odată era imoral, ilegal, acum este moral si legal. Nici nu ar avea cum sa fie altfel, din moment ce ilegaliști, avarii, indolenții au pus mâinile pe frâiele puterii.

Este si cazul renumitului Kiss Csaba, „mare politist-psiholog”, bine protejat de „cineva suspus” (vom afla si va vom spune), un individ a cărui pregătire profesională lasa foarte mult de dorit dar si victime.

În urma dezvăluirilor din presa „mica” despre Kiss Csaba, acesta riposteaza printr-un reportaj Tv (https://youtu.be/6hdcc9zglNg) facut la comanda de catre sindicatul „tuturor” si „oricui”, Prolex, condus de Vasile Lincu (persoană cunoscută ca si afacerist tenace). Mai exact, Incisiv de Prahova a evidențiat ilegalitati, abuzuri comise de Kiss Csaba:  https://www.incisivdeprahova.ro/2018/12/17/exclusivcolegiul-psihologilor-din-romania-este-condus-de-mafia-cu-epoleti-din-ministerul-afaceristilor-interni-kiss-si-turc/https://www.incisivdeprahova.ro/2018/12/13/exclusivcaz-clasic-de-incalcare-legii-incompatibilitate-si-conflict-de-interese-dr-kiss-csaba-din-politia-capitalei/).

Însă, aceste dezvăluiri sunt pe departe cele mai înfiorătoare abuzuri ale „marelui politist-psiholog” ce a fost adus cu mari intervenții de la Ministerul Apararii (tanchisti) la M.A.I. de renumitul psiholog criminalist Tudorel Butoi.

În materialul Tv fabricat de Prolex Tv pentru 《spalarea pacatelor „stăpânului directoarelor de minciuni”》, Kiss sustine ca, anual solutioneaza în acest laborator de psihologie judiciara 400 de cazuri… până la începutul anului 2016, în laboratorul de psihologie judiciara al Poliției Capitalei activau doar 2 politisti iar din 2016, laboratorul a căpătat statutul de birou primind încă 4 posturi pe langa cele 2 existente…iar Kiss a devenit sef birou laborator de psihologie judiciara peste 5 lucrători care solutionau tot 400 cauze/an. Adică, începând cu anul 2016, odată cu majorarea schemei de personal, laboratorul de psihologie judiciara al Polițiței Capitalei „freacă menta”, iar Kiss Csaba e sef, cu un salariu lunar uriaș, majorare salarială de 50% pentru „lucrări de exceptie” s.a.m.d. … pentru mai putina activitate.

Un aspect interesant consta in acela ca dr.Kiss Csaba nu este membru al sindicatului Prolex…iar Prolex Tv a făcut un reportaj de exceptie pentru „Un politist-psiholog de exceptie”, nemembru al sindicatului Prolex.

În acest material ne-am propus să va dezvăluim cateva dintre abaterile de la Lege, Codul Deontologic al Psihologului, bunele moravuri ale „renumitului profesionist” Kiss Csaba din perioada 2012-2016, fapte despre care foarte puțini au avut curajul sa ni le dezvăluie, sub protecția anonimatului, dat fiind înalta protecție de care beneficiază acest individ periculos pentru profesia de: politist, psiholog dar si pentru actul de Justitie, societate.

Menționăm că fostul șef al: Institutului de Criminalistica, dr. Țiru Gabriel si al Serviciului Criminalistică, Patrut Grigore (ambii pensionari în prezent) au fost sesizati cu privire la abaterile lui Kiss. Multe sesizări împotriva lui Kiss au fost depuse la compartimentele de control intern ale Poliției Capitalei si IGPR, toate fiind musamalizate de „nevertebratele cu epoleti” din aceste structuri. Fiind președinte al Comisiei de atestare a psihologilor cu drept de libera practica in domeniul ordinii si sigurantei publice din Colegiul Psihologilor din România, aceasta organizație „independenta” si „autonoma” înființată prin Legea nr.213/2004 nu a luat nicio măsură împotriva lui Kiss Csaba… au musamalizat toate sesizările.

  1. O fetiță în vârstă de 10 ani a fost violată. Însoțită de mama ei si polițistul investigator pentru a fii testată la poligraf de dr.Kiss Csaba, micuța a intrat în laborator. Kiss Csaba se juca cu receptorul telefonului fix si o întreabă pe micuța: „Ei! Cat de mare o avea ala care zici ca te-a violat? Era mai mare, mai mic decat receptorul asta?”
  2. O menajeră a furat din locuinta unui cetățean turc o sumă de bani si bijuterii. Adusă de investigatori la dr.Kiss Csaba pentru investigații la poligraf, prima intrebare a acestui „renumit si profesionist psiholog” adresata faptuitoarei a fost: „Ti-a dat turcul limbi?”
  3. O persoană condamnată, aflată în sttare de retinere in Penitenciar, a fost adusa la dr.Kiss pentru a fii investigata la poligraf pentru o posibila fapta penala despre care persoana condamnata ar fii avut cunostinta. Prima intrebare adresata de Kiss subiectului a fost: „O iei in cur?” Subiectul a negat faptul ca ar fii homosexual-pasiv. Kiss Csaba s-a aratat neincrezator in „declaratiile subiectului” si a insistat ca subiectul sa se dezbrace si sa ii arate, in amanunt, zona fesiera. Dr. Kiss Csaba nu este specializat în ginecologie sau chirurgie. Într-un final, subiectul s-a conformat cerinței lui Kiss, s-a dezbrăcat și l-a lăsat sa-i analizeze, în amănunt, zona fesiera. Laaflarea veștii că Dr.Kiss Csaba dezbracă oamenii în cabinetul de psihologie judiciara al Politiei Capitalei, dr. Țiru l-a chemat în biroul său și l-a apostrofat pe Kiss care ar fii spus: „Am gresit! Promit sa nu mai fac!”
  4. O persoana care a furat un telefon mobil a fost investigata la poligraf de dr.Kiss, concluziile acestuia fiind ca: „autorul nu a comis fapta!”… deși persoană în cauză recunoscuse comiterea faptei, declarația acesteia aflandu-se la dosarul penal al cauzei. Reacția lui Kiss a fost una halucinantă fata de investigației rămas contrariat: „Asta e! Am gresit… vezi di tu ce faci acum, cum o sucesti.”
  5. Dr. Kiss a fost acuzat că ar fii violat o persoana de sex feminin în biroul personal al acestuia din Poliția Capitalei. Si acest caz a fost mentinut ascuns, musamalizat „de către cei în drept”.
  6. Laboratorul de psihologie judiciara masluia si astfel de testări poligraf, evident de dr. Kiss Csaba… si acest aspect era si este cunoscut rezidenților din M.A.I., Politie dar si Colegiul Psihologilor, Asociația de Psihologie Judiciară etc. Însă, ca în orice breaslă, „dumnezeul” este protejat…Mai ales daca ti-a fost profesor care iti acordă calificative, verifica lucrările s.a.m.d.

Un astfel de caz de musamalizare de dr.Kiss este cel al unui autor de omor din Bacau investigat de „renumitul psiholog” al cărui rezultat a fost: „sincer”, adică „autorul nu a comis fapta”. Supărați de aceasta constatare a dr.Kiss, polițiștii investigatori au solicitat psihologului din laboratorul de psihologie judiciara al IPJ Bacau o nouă testare. Speriat, Kiss Csaba l-a contactat telefonic pe omologul său de la Bacău solicitandu-i sa acorde același rezultat dat de Kiss. Pentru aceasta, psihologul băcăuan urma să primească „10milioane”. Rezultatul dat de psihologul băcăuan a fost, bineînțeles, același cu cel al dr.Kiss… La scurt timp de la acordarea rezultatului autorului omorului însă, psihologul băcăuan a decedat.

„2 ș’un sfert” știau de aceasta tranzacție ilegală, imorală, împotriva codului deontologic al Psihologului… dar a tăcut și continua sa tacă.

  1. Atunci când „nu ieșea rezultatul care trebuia”  dr.Kiss lovea cu pumnul în aparatura de testare pentru a determina computerul „sa scoata rezultatul dorit de marele politisto-psiholog, Kiss”. Prin lovirea cu violenta a sparaturii, Kiss urmarea ca starea de tresarire/spaima/panica a subiectului sa se înregistreze în programul informatic si, implicit, în rezultatul final elaborat de computer.
  2. Un dosar penal cu prejudiciu de 2miliardeRON. Persoană bănuită a fost testată la un detector de minciuni dintr-un cabinet privat unde s-a stabilit că subiectul „minte” (ar fii autor). După primirea rezultatului, subiectul a solicitat să fie investigat de specialiștii din laboratorul de psihologie judiciara al Poliției Capitalei întrucât nu rezultatul considera ca fiind viabil. In acel moment psiholoaga-investigator (fosta elevă a lui Kiss) i-a comunicat subiectului ca: „Poti sa mergi, dar noi avem o intelegere cu Politia care va mentine rezultatul meu!”
  3. Cel mai „soft” abuz al lui Kiss (încălcarea normelor de incompatibilitate profesionala) adus vreodata la cunoștința instantei de judecată într-un dosar penal în care Kiss a investigat la aparatul poligraf atat partea vatamata cat si autorul deși, deontologic, etic, procedural, partile procedurale trebuiau investigate de specialiști în psihologie judiciara nicidecum de același specialist.

Instanța a admis plangerea avocatului împotriva testărilor psihologice care contravin codului etic al Psihologului, procedurilor .

Cam aceasta este, în mare, fata nevăzută a lui Kiss Csaba, „mare politist si mare psiholog”… O fata de acuzator, ilegalist, hărțuire sexual cunoscută de sefime, „apropiati” si menținută ascunsă, protejată. Ziarului si jurnalistilor Incisiv de Prahova nu le este teama de aceste personaje, din contra.

Cat timp indivizi precum Kiss Csaba si cei care il protejează vor rămâne „la butoane”, nu vom avea „O țară ca afara”. Va urma. (Alexandru Firicel).

 

Facebook Comments

Eveniment

MatHaus anunță reduceri de până la 50% de Black Friday la materiale pentru construcții, renovări sau reparații.

Published

on

By

  • Este vital ca TVA-ul la mâncare să rămână la 9%
  • Industria ospitalității este susținută în continuare de români – aceștia au cheltuit peste 1,8 miliarde de euro în turismul romanesc în semestrul I din 2024, în timp ce străinii doar puțin peste 300 de milioane de euro
  • România are nevoie de susținere legislativă pentru a putea contribui la micșorarea deficitului bugetar
  • Federația Ospitalității solicită ferm reducerea impozitului pe salarii și venituri, menținerea TA la 9% și menținerea tichetelor de vacanță
  • Fără oricare dintre aceste măsuri, acest segment nu poate supraviețui. Iar presiunea merge pe consumator

Federația Ospitalității averizează că, în acest moment, toată industria HoReCa se află la punctul 0. Pentru următorii ani, ori alegem să mâncăm de la marile lanțuri ori alegem să susținem jucătorii români mici și mijlocii.

Federația solicită ferm Guvernului reducerea impozitelor pe salarii și venituri ale angajaților, menținerea TVA la 9% pentru mâncare și păstrarea tichetelor de vacanță.

„Marea majoritate a business-urilor din ospitalitate nu au rezultate financiare mai bune decât anul trecut, iar cele care reușesc au, în mare parte, creșteri mici, de maximum 6%. Industria  traversează o perioadă dificilă, pentru că nu doar materiile prime s-au scumpit, ci sunt majorări de costuri pe toate planurile, iar asta duce la creșteri foarte mari, pentru că majorările au un efect multiplicator. În prezent, foarte puține afaceri din această industrie mai pot supraviețui, pentru că devine tot mai greu să rămâi la fel de competitiv ca înainte și să susții prețurile”, a declarat Valentin Șoneriu, președintele Federației Patronatelor din Industria Ospitalității din România (FPIOR).

Orice creștere a prețurilor se va simți în buzunarul sau satisfacția clienților

Orice creștere a cheltuielilor avute de companiile din industrie generează, automat, o evoluție similară a prețurilor către consumatorul final. Situația este critică, cu atât mai mult cu cât se estimează că, de anul viitor, vor fi introduse noi majorări de taxe, iar plafonarea prețului la energie va dispărea. Mai mult decât atât, business-urile din sectorul ospitalității este dependentă de calitatea angajaților, mâna de lucru reprezentând 30% din cheltuielile din această industrie.

„Suntem martorii unei premiere: pentru prima oară în 30 de ani, industria ospitalității din România prinde putere și intră într-o fază de consolidare. În ultimii ani, companiile din ospitalitate s-au tot eficientizat, au construit modele de business flexibile și adaptate, dar s-a ajuns la un punct de plafonare de la care nu mai pot susține creșterile de cheltuieli. Mulți antreprenori sunt pe un minimum de profit, motiv pentru care orice creștere va deveni un compromis – fie vor fi nevoiți să facă rabat de la calitatea serviciilor, adică să scadă numărul de angajați și să le crească nivelul de muncă, lucru care se va simți în scăderea calității serviciilor turistice din România, fie vor face rabat de la calitate. În ambele cazuri, vom fi martorii unui nou lanț de falimente a business-urilor românești. Acesta va fi încă un motiv pentru ca românii să plece în străinătate și pentru alte lanțuri internaționale să acapareze piața ospitalității din România.”, a mai precizat președintele FPIOR.

“Solicităm cu fermitate menținerea sistemului tichetelor de vacanță – soluție vitală pentru susținerea industriei ospitalității din România. Datorită tichetelor de vacanță, a crescut cu 60% procentul unităților de cazare și alimentație  care au ieșit din zona de negru în zona albă a autorizării și a fiscalizării, ceea ce a crescut considerabil veniturile încasate de stat, ce provin de la industria ospitalității. Știm că România nu atrage un număr însemnat de turiști străini, față de destinațiile vecine și concurente și asta se întâmplă pentru că, în fiecare an, guvernele României nu alocă bugete de promovare turistică care să ne facă mai cunoscuți și mai vizibili în lume, astfel încât să atragem mult mai mulți turiști străini.

Ce înseamnă asta pentru industrie? Înseamnă că mecanismele și politicile statului român nu susțin, ci afectează, industria ospitalității din România!

În aceste condiții , eliminarea tichetelor de vacanță, creșterea TVA la mâncare și la pachetele de cazare cu mic dejun și eventuale noi măriri de taxe și impozite vor detemina o nouă presiune asupra operatorilor HORECA și, desigur, acestea se vor reflecta în prețuri mai mari, necompetititve față de destinațiile externe concurente.” (Corina Martin, Secretar General FPIOR)

Efectele se propagă în lanț

Creșterea cheltuielilor va accelera însă și fenomenul de închidere a multor companii, dar și la apariția unor afaceri mici în zona de fast-food, unde prețurile care pot fi practicate sunt mai accesibile. De asemenea, este foarte posibil ca produsele de foarte bună calitate să înceapă să dispară din meniuri, pentru că nu vor mai fi consumate și vom asista la o reorientare către produse mai populare, mai ieftine.

„Un alt efect vizibil deja este scăderea numărului de clienți. Iar mulți dintre cei care totuși merg la restaurant au început să consume mai puțin. De exemplu, sar peste aperitive, consumă două beri în loc de trei, nu mai mânâncă deserturi. Și acest lucru se vede și în programul de funcționare al firmelor – majoritatea închid la ora 22:00, nu la 24:00, unele nu mai deschid lunea, altele o fac doar după-amiaza și tot mai multe au renunțat la un schimb complet, din cele două care lucrau anterior prin rotație. Totul  pentru a reduce cheltuielile, cu energia, cu salariile, cu impozitele”, a explicat Csaba Ludescher, directorul Departamentului de dezvoltare al Federației.

Ce soluții propun antreprenorii?

Toate aceste efecte, cumulate, vor contribui, potrivit reprezentanților FPIOR, la creșterea numărului românilor ce vor alege destinații externe pentru a-și petrece concediile și care își vor cheltui banii în afara țării. Un rezultat total contrar celui declarat de guvern și autoritățile de resort, care susțin că ȋși doresc creșterea încasărilor din turism.

Valentin Soneriu, președintele Federației Patronatelor din Industria Ospitalității din România, suține că sunt soluții posibile pentru prevenirea acestor riscuri: „În primul rând, trebuie găsită o formulă pe zona de taxare a muncii, deoarece industria ospitalității este dependentă de bacșiș, din cauza salariilor mici. Apoi, ar trebui să ne asigurăm că TVA-ul la mâncare rămâne la 9%, pentru că vom ajunge să ne batem cu prețurile din supermarketuri. De asemenea, este vital ca tichetele de vacanță este vital să rămână valabile, la fel ca și plafonarea la energie, pentru că suntem o industrie puternic influențată de aceste costuri.”

Reprezentanții FPIOR susțin că, ȋncă din primăvara lui 2024, multe afaceri din industria ospitalității  au ȋnceput să se ȋnchidă. Un număr tot mai mare de unități sunt puse la vânzare, pe site-urile de profil, dar și bucătării ȋntregi, mobilate și utilaje de bucătărie, pensiuni, sau mobilier hotelier. Efectul de domino se resimte și ȋn cazul firmelor care furnizează utilaje și materii prime pentru restaurante și hoteluri. Deși au scăzut prețurile, vânzările lor sunt mai mici, au greutăți la încadrarea la termen, iar restanțele clienților se tot măresc.

Aceștia fac apel la instituțiile statului pentru a susține dezvoltarea industriei prin păstrarea unei stabilități legislative, pe de o parte, și prin investiții în promovarea turismului românesc în rândul străinilor, de cealaltă parte.

Facebook Comments
Continue Reading

Eveniment

Tehnologie și Inovație pe TopUpdates24.com – Ultimele Descoperiri și Tendințe

Published

on

By

Secțiunea de tehnologie a TopUpdates24.com explorează lumea inovării, aducând cele mai recente știri despre noile descoperiri tehnologice și lansările de produse. De la inovații în inteligența artificială și tehnologia verde, până la cele mai noi gadgeturi și aplicații mobile, această secțiune acoperă o gamă largă de subiecte de interes.

Cititorii care doresc să fie la curent cu cele mai noi tendințe tehnologice vor găsi în TopUpdates24.com o sursă de informații de încredere și ușor de parcurs. Platforma oferă articole ce explică impactul tehnologiei asupra vieții de zi cu zi și inovațiile care modelează viitorul. Prin intermediul acestei secțiuni, utilizatorii au ocazia să descopere noutățile din domeniu și să exploreze noi oportunități oferite de tehnologie.

Articolul Tehnologie și Inovație pe TopUpdates24.com – Ultimele Descoperiri și Tendințe apare prima dată în Ziarul Nationalul.

Facebook Comments
Continue Reading

Eveniment

Semnal de alarmă Federația Ospitalității: Punctul 0 în turismul românesc: orice creștere a costurilor poate însemna prăbușirea HoReCa. Profiturile nu depășesc 6% într-o industrie vitală pentru economia României

Published

on

By

  • Este vital ca TVA-ul la mâncare să rămână la 9%
  • Industria ospitalității este susținută în continuare de români – aceștia au cheltuit peste 1,8 miliarde de euro în turismul romanesc în semestrul I din 2024, în timp ce străinii doar puțin peste 300 de milioane de euro
  • România are nevoie de susținere legislativă pentru a putea contribui la micșorarea deficitului bugetar
  • Federația Ospitalității solicită ferm reducerea impozitului pe salarii și venituri, menținerea TA la 9% și menținerea tichetelor de vacanță
  • Fără oricare dintre aceste măsuri, acest segment nu poate supraviețui. Iar presiunea merge pe consumator

Federația Ospitalității averizează că, în acest moment, toată industria HoReCa se află la punctul 0. Pentru următorii ani, ori alegem să mâncăm de la marile lanțuri ori alegem să susținem jucătorii români mici și mijlocii.

Federația solicită ferm Guvernului reducerea impozitelor pe salarii și venituri ale angajaților, menținerea TVA la 9% pentru mâncare și păstrarea tichetelor de vacanță.

„Marea majoritate a business-urilor din ospitalitate nu au rezultate financiare mai bune decât anul trecut, iar cele care reușesc au, în mare parte, creșteri mici, de maximum 6%. Industria  traversează o perioadă dificilă, pentru că nu doar materiile prime s-au scumpit, ci sunt majorări de costuri pe toate planurile, iar asta duce la creșteri foarte mari, pentru că majorările au un efect multiplicator. În prezent, foarte puține afaceri din această industrie mai pot supraviețui, pentru că devine tot mai greu să rămâi la fel de competitiv ca înainte și să susții prețurile”, a declarat Valentin Șoneriu, președintele Federației Patronatelor din Industria Ospitalității din România (FPIOR).

Orice creștere a prețurilor se va simți în buzunarul sau satisfacția clienților

Orice creștere a cheltuielilor avute de companiile din industrie generează, automat, o evoluție similară a prețurilor către consumatorul final. Situația este critică, cu atât mai mult cu cât se estimează că, de anul viitor, vor fi introduse noi majorări de taxe, iar plafonarea prețului la energie va dispărea. Mai mult decât atât, business-urile din sectorul ospitalității este dependentă de calitatea angajaților, mâna de lucru reprezentând 30% din cheltuielile din această industrie.

„Suntem martorii unei premiere: pentru prima oară în 30 de ani, industria ospitalității din România prinde putere și intră într-o fază de consolidare. În ultimii ani, companiile din ospitalitate s-au tot eficientizat, au construit modele de business flexibile și adaptate, dar s-a ajuns la un punct de plafonare de la care nu mai pot susține creșterile de cheltuieli. Mulți antreprenori sunt pe un minimum de profit, motiv pentru care orice creștere va deveni un compromis – fie vor fi nevoiți să facă rabat de la calitatea serviciilor, adică să scadă numărul de angajați și să le crească nivelul de muncă, lucru care se va simți în scăderea calității serviciilor turistice din România, fie vor face rabat de la calitate. În ambele cazuri, vom fi martorii unui nou lanț de falimente a business-urilor românești. Acesta va fi încă un motiv pentru ca românii să plece în străinătate și pentru alte lanțuri internaționale să acapareze piața ospitalității din România.”, a mai precizat președintele FPIOR.

“Solicităm cu fermitate menținerea sistemului tichetelor de vacanță – soluție vitală pentru susținerea industriei ospitalității din România. Datorită tichetelor de vacanță, a crescut cu 60% procentul unităților de cazare și alimentație  care au ieșit din zona de negru în zona albă a autorizării și a fiscalizării, ceea ce a crescut considerabil veniturile încasate de stat, ce provin de la industria ospitalității. Știm că România nu atrage un număr însemnat de turiști străini, față de destinațiile vecine și concurente și asta se întâmplă pentru că, în fiecare an, guvernele României nu alocă bugete de promovare turistică care să ne facă mai cunoscuți și mai vizibili în lume, astfel încât să atragem mult mai mulți turiști străini.

Ce înseamnă asta pentru industrie? Înseamnă că mecanismele și politicile statului român nu susțin, ci afectează, industria ospitalității din România!

În aceste condiții , eliminarea tichetelor de vacanță, creșterea TVA la mâncare și la pachetele de cazare cu mic dejun și eventuale noi măriri de taxe și impozite vor detemina o nouă presiune asupra operatorilor HORECA și, desigur, acestea se vor reflecta în prețuri mai mari, necompetititve față de destinațiile externe concurente.” (Corina Martin, Secretar General FPIOR)

Efectele se propagă în lanț

Creșterea cheltuielilor va accelera însă și fenomenul de închidere a multor companii, dar și la apariția unor afaceri mici în zona de fast-food, unde prețurile care pot fi practicate sunt mai accesibile. De asemenea, este foarte posibil ca produsele de foarte bună calitate să înceapă să dispară din meniuri, pentru că nu vor mai fi consumate și vom asista la o reorientare către produse mai populare, mai ieftine.

„Un alt efect vizibil deja este scăderea numărului de clienți. Iar mulți dintre cei care totuși merg la restaurant au început să consume mai puțin. De exemplu, sar peste aperitive, consumă două beri în loc de trei, nu mai mânâncă deserturi. Și acest lucru se vede și în programul de funcționare al firmelor – majoritatea închid la ora 22:00, nu la 24:00, unele nu mai deschid lunea, altele o fac doar după-amiaza și tot mai multe au renunțat la un schimb complet, din cele două care lucrau anterior prin rotație. Totul  pentru a reduce cheltuielile, cu energia, cu salariile, cu impozitele”, a explicat Csaba Ludescher, directorul Departamentului de dezvoltare al Federației.

Ce soluții propun antreprenorii?

Toate aceste efecte, cumulate, vor contribui, potrivit reprezentanților FPIOR, la creșterea numărului românilor ce vor alege destinații externe pentru a-și petrece concediile și care își vor cheltui banii în afara țării. Un rezultat total contrar celui declarat de guvern și autoritățile de resort, care susțin că ȋși doresc creșterea încasărilor din turism.

Valentin Soneriu, președintele Federației Patronatelor din Industria Ospitalității din România, suține că sunt soluții posibile pentru prevenirea acestor riscuri: „În primul rând, trebuie găsită o formulă pe zona de taxare a muncii, deoarece industria ospitalității este dependentă de bacșiș, din cauza salariilor mici. Apoi, ar trebui să ne asigurăm că TVA-ul la mâncare rămâne la 9%, pentru că vom ajunge să ne batem cu prețurile din supermarketuri. De asemenea, este vital ca tichetele de vacanță este vital să rămână valabile, la fel ca și plafonarea la energie, pentru că suntem o industrie puternic influențată de aceste costuri.”

Reprezentanții FPIOR susțin că, ȋncă din primăvara lui 2024, multe afaceri din industria ospitalității  au ȋnceput să se ȋnchidă. Un număr tot mai mare de unități sunt puse la vânzare, pe site-urile de profil, dar și bucătării ȋntregi, mobilate și utilaje de bucătărie, pensiuni, sau mobilier hotelier. Efectul de domino se resimte și ȋn cazul firmelor care furnizează utilaje și materii prime pentru restaurante și hoteluri. Deși au scăzut prețurile, vânzările lor sunt mai mici, au greutăți la încadrarea la termen, iar restanțele clienților se tot măresc.

Aceștia fac apel la instituțiile statului pentru a susține dezvoltarea industriei prin păstrarea unei stabilități legislative, pe de o parte, și prin investiții în promovarea turismului românesc în rândul străinilor, de cealaltă parte.

Facebook Comments
Continue Reading

Parteneri

Ultimile stiri locale

Uncategorizedo oră ago

Istoria distribuției digitale de jocuri: de ce au nevoie jucătorii de unități de memorie de mare capacitate?

Distribuția digitală a jocurilor video, astăzi integrată în industrie, a început în anii ’80, atunci când Atari 2600 a introdus...

Uncategorized2 ore ago

Sonos anunță reduceri de până la 30% disponibile de Black Friday

Filme, seriale, jocuri de societate, sesiuni îndelungate de audiție sau pur și simplu lenevit pe canapea – astfel de activități...

Uncategorized3 ore ago

Review pentru Zyxel AX6000 WiFi 6 Security Router

Zyxel AX6000 este un router WiFi 6 de ultimă generație, destinat utilizatorilor care caută o conexiune rapidă, stabilă și sigură,...

Pudra pentru volum lasă părul lipicios sau greu Pudra pentru volum lasă părul lipicios sau greu
Viața în Iasi4 ore ago

Pudra pentru volum lasă părul lipicios sau greu?

Pudra pentru volum a devenit un produs popular pentru cei care doresc să adauge textură și volum părului, fără să...

Uncategorized5 ore ago

RAZER PREZINTĂ VIPER V3 PRO SENTINELS EDITION – UN OMAGIU ADUS EXCELENȚEI ÎN ESPORTS

Razer Viper V3 Pro Sentinels Edition îmbină performanța de top cu un design remarcabil, marcând succesul echipei Sentinels cu ajutorul...

Uncategorized8 ore ago

Declarația lui Carlo Messina, CEO Intesa Sanpaolo Group, referitor la rezultatele financiare din al treilea semestru al anului 2024

„Rezultatele primelor nouă luni ale anului 2024 au reconfirmat poziția Intesa Sanpaolo ca lider european, valoarea noastră de piață situându-ne...

Uncategorizedo zi ago

Ericsson lansează 5G Advanced – o nouă gamă ce include soluții software pentru rețele programabile de înaltă performanță

După dezvoltarea rețelelor 5G, furnizorii de servicii de comunicații (CSP) sunt gata să facă următorul pas în ceea ce privește...

Uncategorizedo zi ago

Ce poți descoperi pe platformele de e-commerce de Black Friday 2024

Black Friday 2024, programat pentru data de 8 Noiembrie, promite să fie un eveniment de cumpărături remarcabil, oferind consumatorilor o...

Viața în Iasio zi ago

Cum alegem firma potrivită pentru servicii de Deratizare, Dezinsecție și Dezinfecție în Iași

Piața serviciilor de deratizare, dezinsecție și dezinfecție (DDD) este într-o continuă expansiune, mai ales în orașe mari precum Iași, unde...

Eveniment4 zile ago

MatHaus anunță reduceri de până la 50% de Black Friday la materiale pentru construcții, renovări sau reparații.

Este vital ca TVA-ul la mâncare să rămână la 9% Industria ospitalității este susținută în continuare de români – aceștia...

mobila moale chisinau mobila moale chisinau
Uncategorized4 zile ago

Cum să Alegi Salteaua Perfectă pentru un Somn Odihnitor

Mobila moale Chisinau Alegerea saltelei potrivite este crucială pentru a vă asigura un somn sănătos și odihnitor. O saltea bună...

Uncategorized4 zile ago

CARMEN ELECTRA, SUTE DE MII DE APRECIERI DIN LUMEA ÎNTREAGĂ PURTÂND O PIESĂ CREATĂ DE O ROMÂNCĂ

Carmen Electra a ales să-și promoveze apariția în documentarul After Baywatch: Moment in the Sun lansat în Statele Unite la...

Eveniment5 zile ago

Tehnologie și Inovație pe TopUpdates24.com – Ultimele Descoperiri și Tendințe

Secțiunea de tehnologie a TopUpdates24.com explorează lumea inovării, aducând cele mai recente știri despre noile descoperiri tehnologice și lansările de...

Uncategorized5 zile ago

Dyson anunță că muzicianul Stormzy devine Ambasador Global pentru căștile Dyson OnTrac™ 55 de ore în mintea unei vedete rock

București, 31.10.2024  – Dyson, compania globală de tehnologie, îl anunță cu mândrie pe muzicianul britanic Stormzy ca fiind cel mai nou...

Uncategorized5 zile ago

Cel mai bun instrument pentru era AI: cum să vă alegeți laptopul potrivit

Anul acesta, accentul se pune tot mai mult pe valorificarea inteligenței artificiale (AI) pentru creșterea productivității, iar peisajul calculatoarelor personale...

Uncategorized5 zile ago

Allview Solar Energy intră în parteneriat cu Austrotherm, pentru realizarea unui sistem fotovoltaic de 999,90 kWp, în scopul eficientizării consumului de energie şi reducerii emisiilor de dioxid de carbon

Brașov, 31 octombrie 2024. Divizia Solar Energy a companiei Visual Fan, furnizor de soluții Full EPC în sectorul regenerabil,  anunță semnarea...

Știrile Săptămânii