Comparati cele doua Raporte de activitate oficiale, al lui Claudiu Manda – presedintele Comisiei comune de control parlamentar asupra activitatii SRI si cel al dl. Viziteu, doar membru in aceeasi comisie.
Recent am citit un document emanat de catre un parlamentar USR, membru al Comisiei comune permanente a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii SRI, document autointitulat pompos “Raport de activitate paralel” publicat in 26.07.2018 pe pagina de Internet a cabinetului sau parlamentar, precizeaza expertul SRI, Col ® SRI Dedu Ion.
Actiunea oficiala a dansului cred ca a pornit dintr-o frustrare personala fata de menirea dansului in cadrul comisiei, reflectata prin propriile cuvinte “Va atasez un raport personal al activitatii comisiei de control a SRI, ca urmare a fpstului ca raportul prezentat de domnul Manda nu a luat in calcul opiniile si observatiile reprezentantilor opozitiei din comisie”. De observat este ca deputatul in cauza vorbeste in numele opozitei din comisie, deci isi asuma un rol de lider informal al membrilor opozanti majoritatii parlamentare dar fara ca acest aspect sa fie confirmat de membrii comisiei considerati de dansul ca “reprezentanti ai opozitiei in comisie”, respectiv vorbeste si scrie despre “activitatea comisiei de control a SRI” si nu despre activitatea personala pe care a desfasurat-o in cadrul acestei comisii. Mai mult dansul confera acestui document valoare oficiala si de legalitate, precizand inca din preambulul materialului asumat si publicat faptul ca temeiul actiunii sale are ca: “Baza legală a acestui raport – Hotărârea 30/1993 a Parlamentului României, Articol 7 (1) Anual, în şedinţa comună a celor două Camere, comisia prezintă un raport referitor la activitatea desfăşurată de către aceasta. Raportul se prezintă în termen de 5 luni de la încheierea anului anterior.”, sens in care considera si induce ideea ca documentul in cauza are forta juridica probanta, generand drepturi si obligatii pentru terte persoane interesate.
Ce ma surprinde este faptul ca documentul de referinta nu a fost analizat, combatut sau acceptat continutul acestuia, cu argumente pro sau contra, de catre: “membrii comisiei de control SRI”, respectiv de presedintele acesteia dl. Claudiu Manda, conducerea actuala a SRI si a MP-PICCJ, CSM, respectiv de oficiali ai Presedintiei Romaniei.
Recunosc ca am avut rabdarea sa citesc cele 41 de pagini ale documentului dar am constata ca este emanat cu simpatie si multa obedienta fata de activitate SRI, cu multe greseli de interpretare a situatiilor prezentate, generate in primul rand de superficialitatea, neintelegerea sau necunoasterea autorului a legislatiei incidente subiectului abordat. Imi este greu sa fac o analiza critica asupra continutului materialului respectiv intrucat ar fi prea multe de spus si scris si sincer nu am rabdarea necesara pentru asta, insa sper ca cei in drept sa faca o astfel de abordare critica a documentului asumat ofical de deputatul in cauza.
Ceea ce m-a surprin in mod neplacut este faptul ca parlamentarul m-a nominalizat printre cei “audiati” in data de 25.10.2017, notand intr-un mod manipulator, in dreptul meu ca “stare juridica” “colonel SRI – sanctionat disciplinar”, fara sa detalieze ce inseamna insemne aceasta sintagma, respectiv ca am pierdut un proces in contencios admnistrativ cu SRI si ca in noiembrie 2015 am atacat la CEDO sentintele judecatoresti in cauza. In fapt dansul prin tabelul publicat cu persoanele audiate, prin modalitate de redactare a dorit doar, posibil si la prounerea tacita a SRI sau a altor factori exogeni, sa induca ideea ca anumite persoane, in marea lor majoritate, sunt persoane publice cu probleme in justitie, sens in care credibilitatea acestora poate fi indoielnica in raport cu ceea ce dansii doresc sa exprime in cadrul comisiei.
De ce, referitor la situatia mea litigioasa cu SRI pe care am expus-o in fapat si de drept membrilor comisiei, alaturi de alte aspecte de interes pentru activitatea legala a acestui for de control parlamentar (cu referire la protocale, hcsat, interceptari etc…), dansul nu a comunicat public ce a rezultat si ce masuri concrete s-au luat fata de cele precizate de mine timp de 4 ore de audiere.
Nici pana astazi nu am primit un raspuns oficial de la comisia respectiva in raport cu ceea ce vorbit si discutat cu membrii comisiei. Astept, totusi, un raspuns concret de la aceasta comisie, din care face parte si dansul, cu atat mai mult cu cat in data de 12.12.2018 am primit o comunicare oficala de la CEDO prin care am fost informat ca s-a initiat procedura de intrebari clarificatoare adresate Guvernului Romaniei, pendinte de cauza ION DEDU vs. ROMANIA – https://hudoc.echr.coe.int/eng…
Semnificativ este faptul ca in acest material autorul, deputat in Parlamentul Romaniei, a scris mai multe adevaruri, cu sau fara stiinta, ce pot fi utilizate ca probe in procesele penale aflate pe rolul instantelor de judecata sau in cazul solicitarii de revizuri ori contestatie in anulare de persoane interesate. Intrucat atat presedintele comisiei Claudiu Manda cat si deputatul in cauza au facut publice rapoarte cu privire la problemele de interes pentru opinia publica, presa si institutii ale statului roman, cred ca ar putea, atat dansul cat si presedintele sau alti membri ai Comisiei comune de control parlamentar asupra activitatii SRI, sa fie chemati ca martori in instantele respective pentru a depune marturie in sensul sustinerii celor prezentate oficial in rapoartele respective, cu asumarea responsabilitatii conferite de lege, cu privire la situatiile de fapt si de drept induse de protocalele clasificate, interceptarile pe drept comun realizate cu sprijinul SRI etc., subiecte ce au fost pe masa de lucru a comisiei in cauza.
O mostra de absurditate juridica emanata de deputatul in cauza, ca exemplu, se regaseste la pag.39, in anexa 1, unde se precizeaza cu fermitate “SRI a fost abilitat prin lege să pună în aplicare mandate de supraveghere tehnica în baza Codului de procedura penală (CPP) din 1 iulie 2010. (…) Până în anul 2016, la solicitarea procurorilor SRI, a pus în aplicare mandate de supraveghere tehnică. ”. Mai mult dansul foloseste cu totul neadecavat pentru Romania, termenul de procuratura ce nu se mai foloseste in Romania actuala, termen ce provine din limba rusa “prokuratura” (actualmente legislatia aplicabila uziteaza notiune de parchet), dupa cum puteti constata singuri din textul “Pentru a pune în acord legislația cu decizia CCR, Guvernul Cioloș emite Ordonanța de urgență nr.6/2016, privind unele măsuri pentru punerea în executare a mandatelor de supraveghere tehnică dispuse în procesul penal. Prin aceasta ordonanța sunt clarificate situațiile în care SRI poate asista procuratura: în cazul infracțiunilor comise de militari sau infracțiuni…”.
Mai mult in Anexa 2 lauda asa zisa “Expertiza juridca a SRI” dand o serie de exemple aflate in spatiul public sens in care va sugerez sa le explorati si sa constatati singuri realitatea faptica pe care o doreste sa o inoculeze depre SRI, ca un adevarat promotor si comunicator ale SRI, in spatiul public, mai precizeaza ofiterul SRI.
„Cuvintele de mai jos, nu îmi aparțin. Ele sunt produsul unei minți analitice, unei minți obișnuite cu ascunderea realității. Domnul parlamentar face, pentru cei care au răbdarea de a parcurge textul, o paralela interesanta, care îl face copil de mingii pe Mitica Dumbrava, celebrul general.
„Tocmai de aceea, acest raport își propune să răspundă la câteva întrebări ridicate de activitatea comisiei de control a SRI și care au rămas fără răspuns din partea comisiei. Am scris aceste rânduri cu gândul la jurămantul pe care l-am depus în Parlament în ziua în care mi-am preluat mandatul dar și cu gândul la poporul român care este în mod constant ținta unor operațiuni de propagandă și de război informațional din partea unor grupări interne care au scopul de a destabiliza și de a afecta încrederea în instituțiile statului român.
În urmă activitătii din acest an, pot concluzionă că:
· Cei care atacă activitatea SRI nu o fac cu gândul că acest serviciu trebuie să devină unul mai democratic, mai performant și nici pentru a crește cu adevărat controlul parlamentar asupra acestuia. Cei care atacă Serviciul Român de Informații astăzi o fac doar pentru că această instituție a participat în ultimii ani la lupta împotrivă corupției din România.
· În cele 12 luni petrecute în comisia de control parlamentar asupra SRI pot concluzionă că aceasta a fost politizată excesiv de către majoritatea PSD/ALDE/UDMR, comisia ajungând să fie un amplificator ale unor acuzații neprobate.”, precizeaza si Mr ® SRI, Florea Daniel cu privire la ‘Raportul paralel” al Comisiei de control parlamentar asupra activitatii SRI. (Paul D.).
Ca oricare alt dispozitiv, un laptop nou trebuie să funcționeze perfect și în parametrii stabiliți de producător. În timpul utilizării constante, laptopul poate suferi uzură și poate dezvolta probleme care îi pot afecta performanța. În primele 24 de luni, cât este în garanție, problemele pot fi rezolvate de producător sau de către un service autorizat. Cu toate acestea, odată ce garanția expiră, va trebui să faci față defecțiunilor pe cont propriu.
Atunci când observi că laptopul tău întâmpină dificultăți sau prezintă probleme, cea mai bună opțiune este să te adresezi unui service laptop Constanta autorizat. Există numeroase motive pentru care ar trebui să alegi această variantă, iar în continuare îți vom prezenta principalele motive pentru care este important să beneficiezi de serviciile profesionale de întreținere și reparații laptopuri.
Unul dintre argumentele cheie pentru care ar trebui să te adresezi unui service laptop autorizat este capacitatea lor de a identifica rapid și precis defecțiunile. Identificarea corectă și rapidă a problemei este esențială pentru a rezolva problema într-un timp cât mai scurt și în mod eficient. Datorită experienței și echipamentelor profesionale utilizate de companiile specializate în servicii de mentenanță și reparații laptopuri, orice defecțiune poate fi diagnosticată în maxim 24 de ore.
Pe lângă diagnosticarea rapidă și corectă a problemelor, un alt avantaj al colaborării cu un service laptop autorizat este viteza de intervenție. Fie că este necesară înlocuirea unei componente, curățarea laptopului de praf sau rezolvarea problemelor de software, un service autorizat va repara laptopul într-un interval de timp cuprins între 24 și 48 de ore.
Deși internetul este plin de informații despre posibilele probleme cu laptopurile, este important să ții cont că un diagnostic corect și o reparare eficientă necesită experiența specialiștilor. Când alegi un service laptop autorizat, poți fi sigur că vei beneficia de servicii prestate de personal calificat. Acest lucru înseamnă că indiferent dacă ai nevoie de mentenanță sau reparații, laptopul tău va funcționa la parametrii optimi sub îndrumarea profesioniștilor.
Un alt avantaj al serviciilor profesionale pentru întreținere și reparații laptopuri este garanția oferită. Garanția acoperă atât componentele înlocuite, cât și munca echipei de service. Perioada de garanție pentru piesele înlocuite variază în funcție de producător și de tipul componentelor și poate fi între 3 și 12 luni.
Dacă aceste argumente te-au convins să renunți la căutarea soluțiilor online pentru problemele laptopului tău și să alegi serviciile profesionale, poți apela la un service laptop de încredere, precum SmeuGSM din Constanța. Această companie oferă personal calificat și cu experiență pentru a repara laptopul tău în cel mai scurt timp posibil. Pentru mai multe informații despre serviciile oferite de SmeuGSM, te invităm să vizitezi www.smeugsm.ro.”
Fiecare curs de bucatar durează aproximativ 4 luni, iar modulul de produse sous-vide este un curs împărțit în teorie, demonstrații și exerciții
București, 19 septembrie 2023 – Macromex, unul dintre jucătorii principali din industria alimentară românească, integrează în Horeca Culinary School un curs specializat pe preparatele sous-vide, care va pregăti, până la finele acestui an, 100 de specialiști gata de a fi integrați direct în piața muncii.
„În general, 30% dintre cursanți intră direct în piața muncii după absolvire, sau chiar până în absolvire, ca urmare a practicii desfășurate în diferite restaurante partenere din București și împrejurimi. Estimăm că alți 30% se integrează pe parcurs, majoritatea cursanților noștri fiind deja angajați în alte domenii, când se înscriu la curs. Ceilalți, fie se integrează gradual, fie își deschid propriul business în domeniul Horeca”, declară Liviu Trașcă, Business Development Director, Macromex.
În medie, grupele au până la 20 de cursanți, ce urmează pregătirea timp de aproximativ 4 luni. Modulul de produse congelate și sous-vide este un curs împărțit în teorie, demonstrații și exerciții.
Macromex acordă proiectului susținere financiară și prin produse, informații și suport de curs, alături de informații relevante de la specialiștii proprii. Horeca Culinary School pune la dispoziție un laborator dotat cu echipamente de top, aliniate standardelor mondiale, în cadrul singurei școli din România acreditata World Chefs.
În 2022, Macromex a lansat platforma digitală horeca.macromex.ro, ce regrupează toate soluțiile eficiente și este un produs complex, menit să sprijine afacerile HoReCa. Platforma aduce un ajutor real pentru business și pentru sustenabilitate, rețetele la cheie și sfaturile despre eficiența operațională.
În plus, Bocado este o altă inițiativă a companiei, o platforma de comenzi online B2B dedicată clienților HoReCa ce reduce timpul de comandă și optimizează gestiunea fluxului de aprovizionare.
Macromex este liderul industriei de produse alimentare, pe segmentul de produse congelate, cu un portofoliu extins de branduri precum Edenia, Corso, La Strada, Azuris şi branduri partenere: Philadelphia, La Lorraine, Farm Frites Dr. Oetker (Inedit, Paula), Mars, Haagen Dasz. Viziunea companiei este de a crea în România o industrie Horeca matură, condusă de inspirație, eficiență si profitabilitate. Astfel, Macromex își asumă misiunea de a furniza soluții pentru fiecare tip de business prin consiliere, portofoliul de produse și tehnologie. Mai multe informații sunt disponibile pe horeca.macromex.ro.
„Zis-a Domnul: Oricine voieşte să vină după Mine, să se lepede de sine, să-şi ia crucea şi să-Mi urmeze Mie. Căci cine va voi să-şi scape viaţa, o va pierde, iar cine îşi va pierde viaţa sa pentru Mine şi pentru Evanghelie, acela o va mântui.
Căci ce-i foloseşte omului să câştige lumea întreagă dacă-şi pierde sufletul? Sau ce ar putea să dea omul în schimb pentru sufletul său? Căci de cel ce se va ruşina de Mine şi de cuvintele Mele, în neamul acesta desfrânat şi păcătos, şi Fiul Omului Se va ruşina de el când va veni întru slava Tatălui Său, cu sfinţii îngeri. Şi le zicea lor: Adevărat grăiesc vouă că sunt unii dintre cei ce stau aici care nu vor gusta moartea, până ce nu vor vedea Împărăţia lui Dumnezeu venind întru putere.”(Marcu 8, 34-38; 9, 1)
Duminica aceasta se numeşte după Înălţarea Sfintei Cruci. În fond, Biserica Ortodoxă și de asemenea întreaga Ortodoxie din lume respiră Tainele Împărăţiei, numai după Sfânta Cruce, după ce Aceasta s-a umplut de Lumină, asemeni unui Rai redobândit.
Iisus Hristos este Cel care a dăruit și continuă să ne ofere din viaţa Sa viaţă Crucii. În chip jertfelnic și minunat, O aduce în conştiinţa noastră ca pe o fiinţă vie. De aici şi cântarea ce i-o adresăm, şi rugăciunea şi răspunsul ce-l primim. „Bucură-te Sfântă Cruce, păzitoare a creștinilor!“este asemenea unei rugăciuni, a unei parole care schimbă în noi garda sufletului, legând inima noastră de Înviere.
Dar, suntem noi pregătiţi să purtăm Crucea?
Să ne aducem aminte atunci când ucenicul cel de taină, Nicodim, caută lămuriri asupra tainelor prezenţei lui Dumnezeu în lume, Mântuitorul, care folosise deja exemple din viaţa pământească pentru a limpezi înălţimile cereşti, pune întrebarea fundamentală fiecărei vocaţii: „cum veţi crede când vă voi spune despre lucrurile cereşti?” (Ev. Ioan 3:12).
De ani de zile asistăm, uneori neputincioși , alteori revoltați, dar niciodată indiferenți la atacurile asupra Crucii ca semn de închinare. Cei care îmbrăţişează Scriptura pe post de dumnezeu împăiat, bun doar să le servească intereselor şi vorbirilor lor despre Dumnezeu, nu cu Dumnezeu, par că sunt orbiţi tocmai de duşmanul Crucii, de către Satana…
Evanghelia din Duminica dinaintea Înălţării Sfintei Cruci a făcut trimitere de un moment greu al neamului lui Israel. Mai precis atunci când evreii au fost salvaţi privind spre un şarpe de aramă ridicat în mijlocul lor, la vreme de pustiire veninoasă (Numeri 21).
În deplină consonanță cu acea amintire a minunii lui Dumnezeu, Hristos Dumnezeu spune: „Şi, după cum Moise a înălţat şarpele în pustiu, la fel trebuie să fie înălţat Fiul Omului, ca oricine crede în El să aibă viaţa veşnică“ (Ioan 3, 14-15).
Oare să fie Hristos idolatru şi închinător la chip cioplit, sau oare, insistând pe simbol, uităm de realismul intervenţiei lui Dumnezeu în planul vieţii poporului lui Israel? Nicidecum, deoarece creștinii ortodocși nu interpretează aiuritor Sfânta Evanghelie precum cultele protestante și neo- protestante!
Dumnezeu nu a vindecat simbolic pe cei atinşi de muşcătura morţii. Fiul Omului, S-a Înălţat pe muchia de blestem a Crucii, pe noi ne-a izbăvit din moarte, real şi veşnic. De aici prima provocare a Crucii în viaţa creştinului: să vadă Crucea vie şi dătătoare de Viaţă.
Vrednicul de pomenire Părintele Arsenie Boca spunea că „cine face semnul Crucii trebuie să fie pregătit să poarte Crucea“. Crucea este provocarea cea mai mare a vocaţiei noastre umane, ne aduce dinaintea ochilor mereu Învierea Domnului, început învierii noastre. Acelaşi vrednic de pomenire Părinte Arsenie consemna Lecţia Mântuitorului pe Cruce: „Oamenii veacului acestuia vă vor face şi vouă ce Mi-au făcut Mie. De M-au prigonit pe Mine, şi pe voi vă vor prigoni. Dacă pe Mine M-au denunţat Stăpânirii veacului acestuia, şi pe voi vor pune mâna şi vă vor da în judecăţi şi vă vor duce înaintea regilor şi stăpânitorilor lor şi vă vor arunca în temniţe pentru vinovăţia numelui Meu! Deci păziţi-vă de oameni“!De ce atâta prigoană? Fiindcă creştinii au ieşit din complicitatea cu păcatul. Şi-au schimbat cetăţenia. Ei s-au declarat cetăţenii Împăratului Cerurilor“ (vol. Icoane pentru suflet, 2014, p. 14).
****
“Cuvântul Crucii, pentru cei pieritori, nebunie este. Iar nouă celor ce ne mântuim, puterea lui Dumnezeu este” (I Corinteni 1, 18)
Mântuitorul Iisus Hristos ne atrage atenția că nu-L putem urma fără lepădarea de sine și purtarea crucii. Sunt momente în viață când realmente simțim ca fiind foarte grea crucea pe care suntem datori să o ducem. Prin cruce înțelegem astfel suferințele, greutățile, bolile, singurătatea
Dar sa nu deznadajduim. Sa cerem ajutorul lui Dumnezeu si vom simti cum greutatea crucii va fi mai usor de purtat, pentru că nu vom mai fi singuri în purtarea ei, ci împreună cu Hristos.
Trebuie să ne reamintim faptul că, chiar Mântuitorul a fost doborât de greutatea crucii, atunci când Se îndrepta spre locul răstignirii Sale. Iar Simon din Cirene, L-a ajutat sa-Și poarte crucea.
Crucea este legată nu doar de moarte, ci și de înviere.Nu doar de răstignire, ci slși de biruirea morții. Din acest motiv, nu trebuie deloc să renunțăm în a o purta, pentru că ea nu este doar jertfă și osteneală, ci și leac și biruire a tot ce este păcătos în noi.
Dacă suntem cu adevărat creștini, atunci trebuie să împlinim ceea ce Iisus Hristos ne cere: „Cine vrea să vină după Mine, să se lepede pe sine, să-și ia crucea sa și să-Mi urmeze Mie!”.
În aceste condiții, nu este cu putință să devenim ucenici ai lui Hristos Cel răstignit pe cruce, dacă refuzăm să ducem o viață fără Sfânta Cruce.
Să luăm exemplu de la Mântuitorul Iisus Hristos, Cel care a fost trădat, lovit și răstignit, dar El nu a ocolit umilirea, batjocura și moartea. Nici noi, nu trebuie să ne ferim de cruce. Din moment ce putem ieși biruitori, prin puterea Celui ce a biruit moartea, suntem cumva îndreptați să devenim urmași ai Lui Hristos, încă de aici, din această existență pământească.
Așadar, mesajul Evangheliei acestei Duminici de după Înălțarea Sfintei Cruci se poate înțelege într-o cheie directă, care nu lasă vreun semn în a o interpreta, din moment ce nu suntem singuri să purtăm fiecare propria sa cruce, ci suntem ajutați de către El.
***
Pentru a susține jurnalismul independent, aveți link ul de donații mai jos:
Această prezentare sintetizată a fost realizată după scrierile, vechile cazanii și cuvinte de folos creștin – ortodoxe acceptate, iar rolul redactorului platformei BPNews Daniel Mihai este acela de a aduce la lumină și conștiința publicului larg învățăturile ortodoxe