Connect with us

Eveniment

EXCLUSIV/“Raport de activitate paralel” al Comisiei de Control parlamentar asupra activitatii SRI

Published

on

Comparati cele doua Raporte de activitate oficiale, al lui Claudiu Manda – presedintele Comisiei comune de control parlamentar asupra activitatii SRI si cel al dl. Viziteu, doar membru in aceeasi comisie.

http://www.cdep.ro/comis…/controlul_sri/pdf/2018/rd_1003.pdf

http://lucianstanciuviziteu.ro/…/Raport-activitate-Comisia-…

Recent am citit un document emanat de catre un parlamentar USR, membru al Comisiei comune permanente a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii SRI, document autointitulat pompos “Raport de activitate paralel” publicat in 26.07.2018 pe pagina de Internet a cabinetului sau parlamentar, precizeaza expertul SRI, Col ® SRI Dedu Ion.

Actiunea oficiala a dansului cred ca a pornit dintr-o frustrare personala fata de menirea dansului in cadrul comisiei, reflectata prin propriile cuvinte “Va atasez un raport personal al activitatii comisiei de control a SRI, ca urmare a fpstului ca raportul prezentat de domnul Manda nu a luat in calcul opiniile si observatiile reprezentantilor opozitiei din comisie”. De observat este ca deputatul in cauza vorbeste in numele opozitei din comisie, deci isi asuma un rol de lider informal al membrilor opozanti majoritatii parlamentare dar fara ca acest aspect sa fie confirmat de membrii comisiei considerati de dansul ca “reprezentanti ai opozitiei in comisie”, respectiv vorbeste si scrie despre “activitatea comisiei de control a SRI” si nu despre activitatea personala pe care a desfasurat-o in cadrul acestei comisii. Mai mult dansul confera acestui document valoare oficiala si de legalitate, precizand inca din preambulul materialului asumat si publicat faptul ca temeiul actiunii sale are ca: “Baza legală a acestui raport – Hotărârea 30/1993 a Parlamentului României, Articol 7 (1) Anual, în şedinţa comună a celor două Camere, comisia prezintă un raport referitor la activitatea desfăşurată de către aceasta. Raportul se prezintă în termen de 5 luni de la încheierea anului anterior.”, sens in care considera si induce ideea ca documentul in cauza are forta juridica probanta, generand drepturi si obligatii pentru terte persoane interesate.
Ce ma surprinde este faptul ca documentul de referinta nu a fost analizat, combatut sau acceptat continutul acestuia, cu argumente pro sau contra, de catre: “membrii comisiei de control SRI”, respectiv de presedintele acesteia dl. Claudiu Manda, conducerea actuala a SRI si a MP-PICCJ, CSM, respectiv de oficiali ai Presedintiei Romaniei.
Recunosc ca am avut rabdarea sa citesc cele 41 de pagini ale documentului dar am constata ca este emanat cu simpatie si multa obedienta fata de activitate SRI, cu multe greseli de interpretare a situatiilor prezentate, generate in primul rand de superficialitatea, neintelegerea sau necunoasterea autorului a legislatiei incidente subiectului abordat. Imi este greu sa fac o analiza critica asupra continutului materialului respectiv intrucat ar fi prea multe de spus si scris si sincer nu am rabdarea necesara pentru asta, insa sper ca cei in drept sa faca o astfel de abordare critica a documentului asumat ofical de deputatul in cauza.
Ceea ce m-a surprin in mod neplacut este faptul ca parlamentarul m-a nominalizat printre cei “audiati” in data de 25.10.2017, notand intr-un mod manipulator, in dreptul meu ca “stare juridica” “colonel SRI – sanctionat disciplinar”, fara sa detalieze ce inseamna insemne aceasta sintagma, respectiv ca am pierdut un proces in contencios admnistrativ cu SRI si ca in noiembrie 2015 am atacat la CEDO sentintele judecatoresti in cauza. In fapt dansul prin tabelul publicat cu persoanele audiate, prin modalitate de redactare a dorit doar, posibil si la prounerea tacita a SRI sau a altor factori exogeni, sa induca ideea ca anumite persoane, in marea lor majoritate, sunt persoane publice cu probleme in justitie, sens in care credibilitatea acestora poate fi indoielnica in raport cu ceea ce dansii doresc sa exprime in cadrul comisiei.
De ce, referitor la situatia mea litigioasa cu SRI pe care am expus-o in fapat si de drept membrilor comisiei, alaturi de alte aspecte de interes pentru activitatea legala a acestui for de control parlamentar (cu referire la protocale, hcsat, interceptari etc…), dansul nu a comunicat public ce a rezultat si ce masuri concrete s-au luat fata de cele precizate de mine timp de 4 ore de audiere.
Nici pana astazi nu am primit un raspuns oficial de la comisia respectiva in raport cu ceea ce vorbit si discutat cu membrii comisiei. Astept, totusi, un raspuns concret de la aceasta comisie, din care face parte si dansul, cu atat mai mult cu cat in data de 12.12.2018 am primit o comunicare oficala de la CEDO prin care am fost informat ca s-a initiat procedura de intrebari clarificatoare adresate Guvernului Romaniei, pendinte de cauza ION DEDU vs. ROMANIA – https://hudoc.echr.coe.int/eng…
Semnificativ este faptul ca in acest material autorul, deputat in Parlamentul Romaniei, a scris mai multe adevaruri, cu sau fara stiinta, ce pot fi utilizate ca probe in procesele penale aflate pe rolul instantelor de judecata sau in cazul solicitarii de revizuri ori contestatie in anulare de persoane interesate. Intrucat atat presedintele comisiei Claudiu Manda cat si deputatul in cauza au facut publice rapoarte cu privire la problemele de interes pentru opinia publica, presa si institutii ale statului roman, cred ca ar putea, atat dansul cat si presedintele sau alti membri ai Comisiei comune de control parlamentar asupra activitatii SRI, sa fie chemati ca martori in instantele respective pentru a depune marturie in sensul sustinerii celor prezentate oficial in rapoartele respective, cu asumarea responsabilitatii conferite de lege, cu privire la situatiile de fapt si de drept induse de protocalele clasificate, interceptarile pe drept comun realizate cu sprijinul SRI etc., subiecte ce au fost pe masa de lucru a comisiei in cauza.
O mostra de absurditate juridica emanata de deputatul in cauza, ca exemplu, se regaseste la pag.39, in anexa 1, unde se precizeaza cu fermitate “SRI a fost abilitat prin lege să pună în aplicare mandate de supraveghere tehnica în baza Codului de procedura penală (CPP) din 1 iulie 2010. (…) Până în anul 2016, la solicitarea procurorilor SRI, a pus în aplicare mandate de supraveghere tehnică. ”. Mai mult dansul foloseste cu totul neadecavat pentru Romania, termenul de procuratura ce nu se mai foloseste in Romania actuala, termen ce provine din limba rusa “prokuratura” (actualmente legislatia aplicabila uziteaza notiune de parchet), dupa cum puteti constata singuri din textul “Pentru a pune în acord legislația cu decizia CCR, Guvernul Cioloș emite Ordonanța de urgență nr.6/2016, privind unele măsuri pentru punerea în executare a mandatelor de supraveghere tehnică dispuse în procesul penal. Prin aceasta ordonanța sunt clarificate situațiile în care SRI poate asista procuratura: în cazul infracțiunilor comise de militari sau infracțiuni…”.
Mai mult in Anexa 2 lauda asa zisa “Expertiza juridca a SRI” dand o serie de exemple aflate in spatiul public sens in care va sugerez sa le explorati si sa constatati singuri realitatea faptica pe care o doreste sa o inoculeze depre SRI, ca un adevarat promotor si comunicator ale SRI, in spatiul public, mai precizeaza ofiterul SRI.

„Cuvintele de mai jos, nu îmi aparțin. Ele sunt produsul unei minți analitice, unei minți obișnuite cu ascunderea realității. Domnul parlamentar face, pentru cei care au răbdarea de a parcurge textul, o paralela interesanta, care îl face copil de mingii pe Mitica Dumbrava, celebrul general.

„Tocmai de aceea, acest raport își propune să răspundă la câteva întrebări ridicate de activitatea comisiei de control a SRI și care au rămas fără răspuns din partea comisiei. Am scris aceste rânduri cu gândul la jurămantul pe care l-am depus în Parlament în ziua în care mi-am preluat mandatul dar și cu gândul la poporul român care este în mod constant ținta unor operațiuni de propagandă și de război informațional din partea unor grupări interne care au scopul de a destabiliza și de a afecta încrederea în instituțiile statului român.
În urmă activitătii din acest an, pot concluzionă că:
· Cei care atacă activitatea SRI nu o fac cu gândul că acest serviciu trebuie să devină unul mai democratic, mai performant și nici pentru a crește cu adevărat controlul parlamentar asupra acestuia. Cei care atacă Serviciul Român de Informații astăzi o fac doar pentru că această instituție a participat în ultimii ani la lupta împotrivă corupției din România.
· În cele 12 luni petrecute în comisia de control parlamentar asupra SRI pot concluzionă că aceasta a fost politizată excesiv de către majoritatea PSD/ALDE/UDMR, comisia ajungând să fie un amplificator ale unor acuzații neprobate.”, precizeaza si  Mr ® SRI, Florea Daniel cu privire la ‘Raportul paralel” al Comisiei de control parlamentar asupra activitatii SRI. (Paul D.).

 

 

 

Articolul EXCLUSIV/“Raport de activitate paralel” al Comisiei de Control parlamentar asupra activitatii SRI apare prima dată în Ziarul Incisiv de Prahova.

Facebook Comments
Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Eveniment

Ce soft de gestiune poți alege pentru magazinul tău în 2022?

Published

on

By

Pentru a ține pasul cu piața și pentru a întrece așteptările clienților, un magazin online nu trebuie să suprindă doar prin produsele, serviciile oferite sau o interfață intuitivă, la fel de importante sunt software-urile care simplifică operațiunile și eficientizează procesele de zi cu zi. Pentru cei ce dețin magazine online, poate exista un punct în care fluxul de comenzi devine greu de gestionat, iar o problemă foarte răspândită ține de timpul îndelungat destinat actualizării manuale a stocurilor. În 2022, cei ce dețin magazine online nu mai pot fi îngreunați de astfel de probleme, pentru că dificultățile sunt remediate, iar opțiunile sunt eficientizate și gestionate cu succes de software-urile de gestiune destinate magazinelor. 

Cât de util este un soft pentru gestiunea magazinului? 

Un soft performant care ține pasul cu ultimele standarde impuse de o piață competitivă te poate ajuta să operezi eficient și fără bătăi de cap toate operațiunile care stau la baza afacerii tale. Cu un soft de gestiune pentru magazin propus de NextUp.ro poți defini, sorta în funcție de categorie și poți urmări toate produsele în timp real, poți adăuga oricând fotografii cu cele mai mici eforturi, dar poți și să te bucuri de stocuri actualizate automat cu fiecare comandă. Un astfel de soft îți oferă și o repartizare eficientă a cheltuielilor de întreținere și o evidență a încasărilor, nu mai trebuie să te complici cu realizarea inventarului deoarece se va realiza automat, iar operațiunile de contabilitate pot fi simplificate semnificativ. Lista de avantaje continuă cu setările facile de facturare, o rapiditate inegalabilă, automatizări precise, și notificări personalizabile ale stocurilor.

Softurile de gestiune sau de management al comenzilor le pot oferi antreprenorilor o eficiență greu de egalat și o productivitate sporită în baza operațiunilor simplificate și automatizate. Pe lângă avantajele enumerate mai sus, ar mai fi de menționat că printr-un sistem de management se poate crea, publica și edita conținutul de pe site, fără a fi nevoie de cunoștințe de programare. Aspectul poate fi schimbat cu ușurință, noi secțiuni pot fi introduse, iar paginile produselor pot fi îmbunătățite oricând în cel mai scurt timp. 

Un alt avantaj de seamă ține de înlocuirea actualizărilor manuale ale stocurilor. În acest fel erorile sunt prevenite, iar timpul este economisit considerabil. Inventarul ajunge să fie actualizat și el foarte rapid, canalele sunt gestionate mult mai ușor, iar procesarea comenzilor este îmbunătățită drastic.  Un astfel de sistem asigură o organizare eficientă și automată a tuturor informațiilor, statisticilor și detaliilor importante precum popularitatea produselor și alte aspecte care contribuie la menținerea unui avantaj competitiv. 

Este bine de știut că sistemele de gestiune pot și să sporească numărul comenzilor. Cum ora 22 este un prag important pentru plasarea comenzilor, dar și un timp în care nimeni nu este la birou, un sistem performant axat pe gestiunea comenzilor automatizează operațiunile, generează email-urile potrivite, poate face cea mai economică alegere în privința transportului și îmbunătățește semnificativ experiențele clienților. 

Acestea fiind spuse, un sistem performant de gestiune poate fi un ajutor esențial în menținerea unui avantaj competitiv pe o piață populară aflată într-o continuă schimbare. Automatizările și umbrela de procese simplifică semnificativ operațiunile de zi cu zi, un astfel de sistem poate ușura munca tuturor echipelor, economisește timpul, simplifică operațiunile și poate genera rezultate surprinzătoare pe termen lung. 

 

 Sursa foto: Unsplash.com

Facebook Comments
Continue Reading

Eveniment

5 pași de urmat atunci când investiți în piese utilaje

Published

on

By

Piesele de utilaje reprezintă o investiție serioasă. Vorbim de o cheltuială importantă care trebuie făcută înțelegând scopurile principale: maximizarea profitului adus de utilaj dar și prelungirea duratei de viață a acestuia.

Trebuie să investiți în piese utilaje pentru ca echipamentul să funcționeze eficient și să opereze la capacitate maximă. Dar în același timp vreți să vă asigurați si că veți profita cât mai mult timp de acesta. Aflați cum puteți să faceți cea mai bună alegere în rândurile de mai jos.

Pasul nr. 1: Verificări periodice

Verificările periodice ne asigură că suntem mereu informați în privința stării echipamentului pe care îl utilizăm pe șantier. Și în acest domeniu, informația înseamnă putere. În acest caz, puterea se traduce în posibilitatea de a face anumite reparații și reglaje la timp, evitând în acest fel costuri mult mai mari.

Inspecția vizuală zilnică ar trebui făcută la începutul și la finalul activității. E un pas simplu care nu consumă foarte mult timp, dar care ne poate scăpa de probleme serioase. Observând din timp eventualele defecțiuni, vom reuși să le remediem cu un minim de cheltuieli.

Pasul nr. 2: Respectați intervalele de service și celelalte cerințe ale producătorului

Este important să îndeplinim toate cerințele de service și să efectuăm verificările în acele intervale cerute de producător. Informațiile de acest fel apar în manualul de utilizare al utilajului. Parcurgerea acestuia este importantă și reprezintă un aspect care nu ar trebui neglijat.

Mai mult, în cazul în care utilajul funcționează în condiții grele, la temperaturi ridicate, de pildă, mulți producători recomandă scurtarea intervalelor de service.

Echivalarea calendaristică a intervalelor din manual este simplă: 10 ore de utilizare înseamnă o zi. 50 de ore – o săptămână. O mie de ore de utilizare – un an.

Pasul nr. 3: Surpriza nu are ce căuta la capitolul investiții

Cu excepția accidentelor și a situațiilor total neprevăzute care pot apărea pe un șantier, schimbul unei anumite piese nu trebuie să fie niciodată o supriză. Dacă respectați pașii de mai sus, puteți face un plan întins pe o perioadă mai lungă, știind când și ce sume urmează să investiți în anumite piese.

Verificările ne oferă o altă perspectivă, pe lângă identificarea eventualelor probleme. Descoperim și urmărim gradul de uzură, anticipând în acest fel momentul în care piesa respectivă va trebui schimbată.

Pasul nr. 4: Alegeți piese utilaje în cunoștință de cauză

Fiecare utilaj are nevoile sale. Dacă alegem piese de calitate, potrivite pentru modelul respectiv, atunci utilajul va funcționa fără probleme și ne va aduce profit.

O fișă a pieselor de schimb care poate fi obținută de la orice producător vă ajută să obțineți informații clare despre piesa care trebuie schimbată. De asemenea, atunci când comandați o piesă, trebuie să-i comunicați furnizorului modelul, tipul și seria de șasiu pentru a evita orice eroare.

 

Pasul nr. 5: Investiți în stocuri și rezerve

La pasul numărul 3 vorbeam de necesitatea eliminării suprizelor din procesul de achiziție al pieselor utilaje. Putem duce această idee mai departe. Să vorbim despre înlocuirea unui ulei hidraulic sau de motor: putem avea un plan legat de momentul aproximativ în care acesta trebuie schimbat. De asemenea, trebuie luat în calcul faptul că uleiul ar trebui completat în anumite momente.

Așadar, ideal ar fi să avem o rezervă din acest produs. Facem investiția o singură dată și ne asigurăm în acest fel necesarul pentru o anumită perioadă. La fel putem proceda și în cazul altor piese predispuse la uzură. Dar mare atenție la condițiile de păstrare. De exemplu, dacă vom comanda o baterie pe care o depozităm în mod greșit, atunci aceasta poate fi inutilizabilă în momentul în care avem nevoie de ea.

Concluziile sunt clare: economiile prost gândite și piesele nepotrivite cumpărate doar pentru că „sunt mai ieftine” ne vor aduce, în timp, pierderi însemnate.

Facebook Comments
Continue Reading

Eveniment

Cum să ai cele mai cool ţinute de toamnă cu ajutorul salopetelor

Published

on

By

Uneori te poţi plictisi de clasicele combinaţii de blugi şi pulover sau tricou şi vrei să adaugi ceva nou şi interesant în garderoba ta. O salopetă poate fi exact piesa de care ai nevoie pentru a da acest aer fresh ţinutelor tale de toamnă. Această piesă vestimentară se poate adapta tuturor evenimentelor din viaţa ta, în funcţie de modelul şi materialul din care este realizată. Poţi avea şi o ţinută mai elegantă u salopete, dar şi ţinute mai casual, pentru activităţile lejere de zi cu zi. 

 

Iată cum să ai cele mai cool ţinute de toamnă cu ajutorul salopetelor:

Salopeta de blugi + cămaşă în carouri

Este o combinaţie îndrăzneaţă, care aduce foarte mult cu un stil inspirat din zona cowboy. Poate merge accesorizată cu nişte ciocate şi o pălărie western pentru un look complet. De asemenea, merge şi într-o variantă mai temperată cu tenişi albi şi un ghiozdan cool, pentru zilele în care ai de alergat prin oraş şi vrei să fii lejer. Atenţie totuşi, dacă trebuie să mergi la birou sau ai anumite întâlniri de afaceri mai serioase poate să nu fie cea mai bună alegere. 

Salopeta cu pantalon evazat + pantofi cu toc

O variantă pentru femeile cu un stil de viaţă ce necesită nişte ţinute mai elegante o reprezintă salopeta cu pantalon evazat în combinaţie cu pantofi cu toc. Este o soluţie excelentă prin care poţi rămâne comodă pe parcursul zilei, dar să ai şi un look frumos şi elegant. După muncă poţi schimba încălţămintea cu ceva cu talpă joasă şi te poţi bucura în continuare de salopeta ta comodă la o ieşire în oraş. Dacă nu ştii de unde poţi lua o salopetă de damă nouă şi interesantă, Adona.ro reprezintă o variantă extrem de bună, tocmai pentru că au multe modele pentru toate gusturile.

Salopetă de in + jachetă de blugi

Pentru perioada de început de toamnă în care temperatura este încă destul de ridicată încât să porţi in, o idee interesantă ar fi combinarea unei salopete de in cu o geacă de blugi. Rezultatul aceste combinaţii este o ţinută fresh şi actuală, extrem de comodă, merge de minune cu primele zile de toamnă când temperaturile sunt ceva mai blânde. În picioare poţi pune nişte balerini comozi ori o pereche de încălţăminte sport, în funcţie de preferinţe şi piesele pe care le ai deja în garderobă. O astfel de ţinută merge perfect în weekend, la o plimbare lejeră prin parc. 

Aşadar, salopetele pot fi integrate în multe ţinute, iar în funcţie de accesorii poţi obţine un look mai lejer sau unul ceva mai elegant. Nu trebuie să te fereşti de salopete dacă te gândeşti că nu merg pentru forma corpului tău, tocmai pentru că de regulă sunt destul de flatante pentru multe tipuri de siluete şi sunt şi extrem de comode în acelaşi timp. Aşa că, dacă toamna asta vrei să faci ceva diferit cu ţinutele tale de zi cu zi, poţi încerca o salopetă pentru un look cool, fresh şi extrem de actual. 

 

Sursă foto: unsplash.com

Facebook Comments
Continue Reading

Parteneri

Ultimile stiri locale

Batoza de Porumb Batoza de Porumb
Social3 ore ago

Batoza de Porumb ROBP5T60 – aliatul micului fermier

Batoza de porumb Rotakt este unul dintre mai multele utilaje agricole de care cu siguranţă are nevoie orice mic fermier....

Hotel Izvoare Hotel Izvoare
Turism3 ore ago

Oferte speciale pentru un Crăciun 2022 de vis la Hotel Izvoare!

Parcă nici nu ne dăm seama cât de repede trece timpul. La fel de repede va veni și luna decembrie,...

haine de sală haine de sală
Social4 ore ago

Cum să alegi cele mai potrivite haine de sală

Ai decis să faci o schimbare radicală și să adopți un stil de viață sănătos. Pe lângă o alimentație sănătoasă,...

panouri solare panouri solare
Socialo zi ago

Investiţia în panouri solare te ajută să reduci costul imens al facturilor

O problemă care începe să aibă un impact din ce în ce mai are asupra românilor este costul facturilor la...

atractii turistice atractii turistice
Turismo zi ago

Top 3 atractii turistice din Transilvania

Orice roman a auzit de minunatele atractii turistice ale Transilvaniei. Aceasta zona a tarii are un farmec aparte, fascinand turistii...

Centrală termică Centrală termică
Socialo zi ago

Centrală termică pe lemn sau peleți? Tu ce alegi?

O centrală termică a devenit indispensabilă din casa noastră, mai ales când sezonul rece se apropie cu pași repezi. În...

Știri din județo zi ago

Bolerouri tricotate și bolerouri elegante – Ce să alegi și cum să le porți

Dacă dorești să fii în tendințe în acest sezon de modă, atunci trebuie doar să-ți îndrepți atenția către bolerouri tricotate...

Știri din județo zi ago

Sacouri în carouri și sacouri slim fit la modă în acest sezon

Mulți bărbați adepți ai stilului urban, deschiși la lucruri noi, preferă sacouri în carouri, atunci când vine vorba de modă. Acest...

Știri din județo zi ago

Șepci și fulare pentru bărbați stilați

Deși mulți bărbați optează acum pentru pălării sau berete, șapca continuă să aibă o prezență puternică în garderoba masculină, ca...

Exclusivo zi ago

Sfaturi despre organizarea camerei celui mic

Organizarea obiectelor din camera celui mic poate fi o adevarata provocare, in special daca aici se regasesc numeroase jucarii, puzzle-uri...

Exclusivo zi ago

Cum poti alege cele mai bune blendere?

Blenderul este un aparat electrocasnic utilizat in primul rand pentru a zdrobi alimentele, dar care, datorita accesoriilor pe care le...

Viața în Iasio zi ago

Smartwach – Ceasuri inteligente pentru oameni moderni

Viața fără un smartwatch este acum de neconceput. Pentru mulți utilizatori, un ceas inteligent este un plus excelent. O singură privire la ceas...

Eveniment2 zile ago

Ce soft de gestiune poți alege pentru magazinul tău în 2022?

Pentru a ține pasul cu piața și pentru a întrece așteptările clienților, un magazin online nu trebuie să suprindă doar...

Eveniment3 zile ago

5 pași de urmat atunci când investiți în piese utilaje

Piesele de utilaje reprezintă o investiție serioasă. Vorbim de o cheltuială importantă care trebuie făcută înțelegând scopurile principale: maximizarea profitului...

Eveniment3 zile ago

Cum să ai cele mai cool ţinute de toamnă cu ajutorul salopetelor

Uneori te poţi plictisi de clasicele combinaţii de blugi şi pulover sau tricou şi vrei să adaugi ceva nou şi...

Eveniment4 zile ago

Vrei sa scapi de chin atunci cand te muti?

  Fie ca tocmai ti-ai cumparat apartamentul mult visat sau ca te  muti intr-o chirie noua, trebuie sa ai grija...

Știrile Săptămânii