Connect with us

Eveniment

Ziua maghiarilor, 15 martie 1848: de la Revoluție la anexare abuzivă!

Published

on

Prin OUG 114 s-a încercat pentru prima dată chiar privatizarea ANAF, în condițiile în care efectul global al OUG114 a fost transformarea în perceptori a companiilor care au poziții dominante în piață și chiar cvasi-monopol, în dauna urmăririi atente de către ANAF a ,,firului banilor’’. (…)Fiii patriei au renunțat la programul cu Banca Mondială privind eficientizarea ANAF și au privatizat activitatea de colectare de taxe, ascunse, nemergând pe firul banilor, evitându-l. Inclusiv prin schimbarea politicii de resurse umane a ANAF, pe modelul americanilor de la Hooter’s. Fetele de la Hooter’s nu au nevoie de multă experiență pentru a fi angajate. Anunțurile de angajare spun că trebuie să aibă minimum 18 ani și să aibă ,,capacitatea de a menține o imagine atractivă și să fie în formă’, precizeaza pe pagina sa de socializare jurnalistul  si analistul economic, Radu Teodor Soviani.

Am privit cu bucurie în urmă cu mai bine de un an vestea debarcării prin demisie a fostului premier Mihai Tudose, cel care, alături de ministrul său de finanțe, Ionuț Mișa, au consolidat statutul de știință respectabilă a cititului în stele vis-a-vis de politica fiscală.

Despre faptul că Ionuț Mișa s-a transformat în #nouaAmbramburica am scris în epocă arătând că Mișa este primul ministru de finanțe de istorie care ar fi trebuit demis chiar în ziua în care a fost audiat și înainte de depunerea jurământului pe motivul avansării ca program de guvernare a desfințării Pilonului 2 de pensii. Restul mandatului său a fost în aceiași linie.

Mihai Tudose și Ionuț Mișa au fost demni continuatori ai precedentului guvern PSD – Grindeanu/Viorel Ștefan, cei care și-au bătut joc de economie într-o perioadă în care trebuia să înceapă restructurarea sectorului bugetar, venind cu trăznăi gen impozitul pe gospodărie și angajarea în acest sens a 30.000 de consulanți fiscali, adică pe dos, doar pentru că nu știau cum să deghizeze mai bine mama infracțiunilor din România, care se cocea, respectiv spălarea de bani prin Cod Fiscal (impozitarea și spălarea averilor ,,nejustificate’’).

Încă înainte de desemnarea ca premier a anonimei dar cu lungă experiență de călătorii la Bruxelles – mă refer la Viorica Dăncilă și prezumtiv de bună credință, am subliniat un lucru esențial: viitorul cabinet este important prin ceea ce va face, dar mai ales prin ceea ce se va abțină să facă. Din acest punct de vedere am apreciat poziționarea odată cu desemnarea doamnei Dăncilă, în raport cu cele două lucruri: (i) ce va face – a anunțat că scoate SRI-ul din guvern, eliminând avizul SRI pentru miniștrii propuși ai cabinetului și (ii) a anunțat ceea ce se va abțină să facă: ,,cât timp voi fi eu prim ministru nu voi introduce nicio taxă nouă și nici nu le vom majora pe cele existente’’.

Am arătat la acel moment că istoric pare a fi angajamentul primar, de renunțare la ștampila ,,garantat de SRI’’, având în vedere pe de-o parte faptul că domnul Ponta făcea guverne la Cornu sub tutela SRI, iar pe de altă parte că Grindeanu și Tudose păreau să nu se poată dezlipi de ofițeri și ofițerași ai serviciului, Grindeanu fiind cel care, într-o altă operațiune istorica, prin care a încercat să captureze Palatul Victoria pentru a rămâne la butoane, l-a ales pe Ponta ca secretar general.

În mare parte, pare că Dăncilă a reușit doar parțial să scoată SRI din guvern din moment ce l-a ales ca ministru de finanțe pe Eugen Teodorovici (deținător de diplomă SRI, dar fără școală), care în trecut, când a fost Ponta premier, a avut avizul și ștampila ,,garantat de SRI’’. La rândul lui, Teodorovici și l-a ales ca șef al ANAF chiar pe Ionuț Mișa, celebru pentru faptul că plânge la televizor în timp ce se jură că e român și că își iubește țara. Nu în ultimul rând, doamnei Dăncilă i s-a dat drept consilier economic Darius Vâlcov, cel pe care încă din 2014 Liviu Dragnea îl supranumea ,,fiul patriei’’ și care la rândul lui a avut avizul SRI atunci când a fost ministru al bugetului/finanțelor în cabinetul lui Ponta.

Teodorovici-Mișa-Vâlcov reprezintă triunghiul economic care demonstrează, în opinia mea, că SRI poate accepta ieșirea din câmpul tactic când e vorba de ministerul afacerilor externe sau pentru românii de pretutindeni, dar nu a putut accepta ca în domeniul economic să fie numite persoane care în trecut  să nu fi fost avizate de el, de serviciu, respectiv ale căror vulnerabilități nu sunt în detaliu cunoscute și nu știm cum valorificate, de către SRI.

Cu aceste trei excepții ,,economice’’, pe tot parcursul anului 2018, Viorica Dăncilă s-a ținut de angajamentul scoaterii SRI din administrație făcând pași în topirea în primul rând a influenței SRI din justiție, unde, prin protocol, fosta securitate decidea prin ,,câmpul tactic’’ cine trebuie condamnat sau cine trebuie să piardă în civil și un aspect mai puțin dezbătut – cine trebuie protejat prin clasări subsumate dispozitivului ,,e fantoma noastră’’.

Chiar și în plan economic părea că discursul furat de consilierii doamnei Dăncilă din campania electorală din 1988 a primului Președinte Bush (,,read my lips. No new taxes’’) are șanse să se materializeze. Până în 19 decembrie 2018, când, pe rând, și arătând că nu înțeleg ce fac, patrioții garantați de SRI – Eugen Teodorovici și Darius Vâlcov s-au prezentat la Palatul Victoria, pe rând, pentru a își asuma ,,taxa pe lăcomie’’ devenită OUG 114.

Încă de la început am arătat aici, la psnews, în 19 decembrie 2018, că taxa pe ROBOR confirmă agenda anti-europeană a lui Teodorovici și că reprezintă o răzbunare pe populație. La acel moment nici BNR – care în afară de dat din gură și asta post-factum se pricepe în principal doar să dea vina pe alții atunci când economia merge prost – nu se gândea decât la sarmale și cozonaci, având în vedere declarațiile inițiale ale lui Isărescu și anume faptul că taxa pe ROBOR nu afectează ,,independența’’ BNR. Desigur, domnul Isărescu știa că independența BNR este ca tăria unui lanț – este la fel de tare cât de puternică este cea mai slabă verigă, iar domnul Isărescu știe că de 30 de ani conducerea BNR este majoritar o sumă de politruci slabi, care se bat să ajungă acolo pentru salarii grase pe care să le încaseze pentru a nu le păsa de economie.

Dar OUG114 reprezintă mult mai mult decât tot ceea ce s-a încercat până acum și anume taxarea întregii economii, deodată. Scopul? ,,Privatizarea profiturilor și naționalizarea pierderilor’’ – venituri discreționare de care să dispună administrația pentru a îi cheltui altfel decât eficient.

Prin OUG 114 s-a încercat pentru prima dată chiar privatizarea ANAF, în condițiile în care efectul global al OUG114 a fost transformarea în perceptori a companiilor care au poziții dominante în piață și chiar cvasi-monopol, în dauna urmăririi atente de către ANAF a ,,firului banilor’’.

Practic, ce înseamnă OUG114? Taxarea tuturor domeniilor care în acest moment reprezintă economia României, în cvasi-totalitatea sa: sistemul financiar-bancar și asigurările (Pilonul II), energia, comunicațiile și implicit, prin majorarea costului energiei urmare a taxei, și transporturile.

Oricât de fiu al patriei ar vrea să se dea Vâlcov arătând cu degetul către alți fii ai patriei care nu mai sunt patrioți (în esență, din același aluat ca și Vâlcov), OUG 114 nu este vreo idee genială și nici măcar nouă, inclusiv scopul ei: ,,taxa pe lăcomie’’. Pasionații de istorie pot merge în urmă cu 70 de ani, în 11 iunie 1948 când, printr-un alt ,,OUG’’ (legea 119/1948), Ziarul Scânteia titra: ,,Întreprinderile smulse din mâinile lacome ale exploatatorilor devin bun al întregului popor’’ atunci când partidul comunist viza prin naționalizare întreprinderile industriale, miniere, bancare, de asigurări și de transport. Vizează după 70 de ani alte domenii decât acestea, care reprezintă economia, OUG 114? Nu. Are un alt pretext decât ,,lăcomia’’ și reversul ei: ,,bun al întregului popor/înjumătățirea ratelor’’ OUG114/2018 decât Legea 119/1948? Nu.

Pentru naționalizarea din 1948, prețul plătit de populație continuă să crească și acum, după 70 de ani, el fiind amplificat inclusiv după căderea comunismului prin retrocedări frauduloase pe drepturi litigioase, unor moștenitori inventați, beneficiari ai capitalismului de cumetrie și corupției sub tutela protoacoalelor.

Pentru OUG114 însă, prețul taxării a tot ceea ce înseamnă economie și cedarea unor atribute ale ANAF, cu alte cuvinte a transformării neștiinței administrării economiei în taxe noi, a început să fie plătit de către populație chiar de a doua zi: Euro este peste 4,75 lei, dobânzile pentru creditele noi s-au majorat deja (băncile transferând deja pe populație și firme prin comisioane lunare de administrare noul impact al ,,taxei pe lăcomie’’ deși încă nu au plătit-o), gaze mai scumpe, curent mai scump, benzină mai scumpă, telefonie mai scumpă, internet mai scump – toate fiind efectele transformării companiilor dominante în perceptori naționali. Niciuna dintre aceste companii nu va suporta ,,taxa pe lăcomie’’, cum era de anticipat ci o transferă. Iar transferul se traduce deja în scăderea venitului disponibil al populației, a capacității de economisire, a investițiilor noi și în inflație.

In extenso, OUG 114 reprezintă privatizarea rolului ANAF – dacă companiile aduc taxe prin transferul lor către populație și companii, inspectorii fiscali, băgați în degringoladă (,,reorganizare’’) închid ochii la transferurile de bani la extern, fiind înlocuiți de către companii dominante în economie prin transferul sarcinii fiscale în facturile românilor și a perceperii de taxe noi prin intermediul companiilor.

Un singur lucru bun am identificat în intenția inițială a OUG114 și anume că taxa pe activele financiare va pune reflectorul pe evaziunea fiscală și spălarea de bani făcute inclusiv prin bănci din România (crede cineva că evaziune fiscală și spălaread de bani fac doar de băncile din Olanda, Austria, Germania, Elveția, Franța, multe dintre ele cu subsidiare în România?). Transferul de active financiare pentru a scăpa de taxă din partea băncilor nu ar mai fi dat pretextul inspectorilor de la ANAF, acum pensionați prin activitatea de perceptori pe care o vor Vâlcovii pentru companii dominante, să nu meargă pe firul banilor și ar fi fost stimulați să atragă răspunderea penală în ceea ce privește evaziunea.

Doar că, devine din ce în ce mai evident că punerea reflectorului pe spălarea de bani și evaziunea fiscală de către adevărații inițiatori ai unei taxe pe active (care nu sunt nici Vâlcov, nici Teodorovici) s-a încercat a fi neutralizată de către ,,fiii patriei’’ care nu au făcut decât să ofere pretextul și mijloacelor companiilor dominante de a supra-taxa populația. Fiii patriei au renunțat la programul cu Banca Mondială privind eficientizarea ANAF și au privatizat activitatea de colectare de taxe, ascunse, nemergând pe firul banilor, evitându-l. Inclusiv prin schimbarea politicii de resurse umane a ANAF, pe modelul americanilor de la Hooter’s. Fetele de la Hooter’s nu au nevoie de multă experiență pentru a fi angajate. Anunțurile de angajare spun că trebuie să aibă minimum 18 ani și să aibă ,,capacitatea de a menține o imagine atractivă și să fie în formă’’. Un criteriu care nu pare stărin nici Vâlcovilor, nici Teodorovicilor, consemneaza Radu Teodor Soviani pentru PS NEWS. (Cerasela N.).

 

 

Facebook Comments
Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Eveniment

Ce soft de gestiune poți alege pentru magazinul tău în 2022?

Published

on

By

Pentru a ține pasul cu piața și pentru a întrece așteptările clienților, un magazin online nu trebuie să suprindă doar prin produsele, serviciile oferite sau o interfață intuitivă, la fel de importante sunt software-urile care simplifică operațiunile și eficientizează procesele de zi cu zi. Pentru cei ce dețin magazine online, poate exista un punct în care fluxul de comenzi devine greu de gestionat, iar o problemă foarte răspândită ține de timpul îndelungat destinat actualizării manuale a stocurilor. În 2022, cei ce dețin magazine online nu mai pot fi îngreunați de astfel de probleme, pentru că dificultățile sunt remediate, iar opțiunile sunt eficientizate și gestionate cu succes de software-urile de gestiune destinate magazinelor. 

Cât de util este un soft pentru gestiunea magazinului? 

Un soft performant care ține pasul cu ultimele standarde impuse de o piață competitivă te poate ajuta să operezi eficient și fără bătăi de cap toate operațiunile care stau la baza afacerii tale. Cu un soft de gestiune pentru magazin propus de NextUp.ro poți defini, sorta în funcție de categorie și poți urmări toate produsele în timp real, poți adăuga oricând fotografii cu cele mai mici eforturi, dar poți și să te bucuri de stocuri actualizate automat cu fiecare comandă. Un astfel de soft îți oferă și o repartizare eficientă a cheltuielilor de întreținere și o evidență a încasărilor, nu mai trebuie să te complici cu realizarea inventarului deoarece se va realiza automat, iar operațiunile de contabilitate pot fi simplificate semnificativ. Lista de avantaje continuă cu setările facile de facturare, o rapiditate inegalabilă, automatizări precise, și notificări personalizabile ale stocurilor.

Softurile de gestiune sau de management al comenzilor le pot oferi antreprenorilor o eficiență greu de egalat și o productivitate sporită în baza operațiunilor simplificate și automatizate. Pe lângă avantajele enumerate mai sus, ar mai fi de menționat că printr-un sistem de management se poate crea, publica și edita conținutul de pe site, fără a fi nevoie de cunoștințe de programare. Aspectul poate fi schimbat cu ușurință, noi secțiuni pot fi introduse, iar paginile produselor pot fi îmbunătățite oricând în cel mai scurt timp. 

Un alt avantaj de seamă ține de înlocuirea actualizărilor manuale ale stocurilor. În acest fel erorile sunt prevenite, iar timpul este economisit considerabil. Inventarul ajunge să fie actualizat și el foarte rapid, canalele sunt gestionate mult mai ușor, iar procesarea comenzilor este îmbunătățită drastic.  Un astfel de sistem asigură o organizare eficientă și automată a tuturor informațiilor, statisticilor și detaliilor importante precum popularitatea produselor și alte aspecte care contribuie la menținerea unui avantaj competitiv. 

Este bine de știut că sistemele de gestiune pot și să sporească numărul comenzilor. Cum ora 22 este un prag important pentru plasarea comenzilor, dar și un timp în care nimeni nu este la birou, un sistem performant axat pe gestiunea comenzilor automatizează operațiunile, generează email-urile potrivite, poate face cea mai economică alegere în privința transportului și îmbunătățește semnificativ experiențele clienților. 

Acestea fiind spuse, un sistem performant de gestiune poate fi un ajutor esențial în menținerea unui avantaj competitiv pe o piață populară aflată într-o continuă schimbare. Automatizările și umbrela de procese simplifică semnificativ operațiunile de zi cu zi, un astfel de sistem poate ușura munca tuturor echipelor, economisește timpul, simplifică operațiunile și poate genera rezultate surprinzătoare pe termen lung. 

 

 Sursa foto: Unsplash.com

Facebook Comments
Continue Reading

Eveniment

5 pași de urmat atunci când investiți în piese utilaje

Published

on

By

Piesele de utilaje reprezintă o investiție serioasă. Vorbim de o cheltuială importantă care trebuie făcută înțelegând scopurile principale: maximizarea profitului adus de utilaj dar și prelungirea duratei de viață a acestuia.

Trebuie să investiți în piese utilaje pentru ca echipamentul să funcționeze eficient și să opereze la capacitate maximă. Dar în același timp vreți să vă asigurați si că veți profita cât mai mult timp de acesta. Aflați cum puteți să faceți cea mai bună alegere în rândurile de mai jos.

Pasul nr. 1: Verificări periodice

Verificările periodice ne asigură că suntem mereu informați în privința stării echipamentului pe care îl utilizăm pe șantier. Și în acest domeniu, informația înseamnă putere. În acest caz, puterea se traduce în posibilitatea de a face anumite reparații și reglaje la timp, evitând în acest fel costuri mult mai mari.

Inspecția vizuală zilnică ar trebui făcută la începutul și la finalul activității. E un pas simplu care nu consumă foarte mult timp, dar care ne poate scăpa de probleme serioase. Observând din timp eventualele defecțiuni, vom reuși să le remediem cu un minim de cheltuieli.

Pasul nr. 2: Respectați intervalele de service și celelalte cerințe ale producătorului

Este important să îndeplinim toate cerințele de service și să efectuăm verificările în acele intervale cerute de producător. Informațiile de acest fel apar în manualul de utilizare al utilajului. Parcurgerea acestuia este importantă și reprezintă un aspect care nu ar trebui neglijat.

Mai mult, în cazul în care utilajul funcționează în condiții grele, la temperaturi ridicate, de pildă, mulți producători recomandă scurtarea intervalelor de service.

Echivalarea calendaristică a intervalelor din manual este simplă: 10 ore de utilizare înseamnă o zi. 50 de ore – o săptămână. O mie de ore de utilizare – un an.

Pasul nr. 3: Surpriza nu are ce căuta la capitolul investiții

Cu excepția accidentelor și a situațiilor total neprevăzute care pot apărea pe un șantier, schimbul unei anumite piese nu trebuie să fie niciodată o supriză. Dacă respectați pașii de mai sus, puteți face un plan întins pe o perioadă mai lungă, știind când și ce sume urmează să investiți în anumite piese.

Verificările ne oferă o altă perspectivă, pe lângă identificarea eventualelor probleme. Descoperim și urmărim gradul de uzură, anticipând în acest fel momentul în care piesa respectivă va trebui schimbată.

Pasul nr. 4: Alegeți piese utilaje în cunoștință de cauză

Fiecare utilaj are nevoile sale. Dacă alegem piese de calitate, potrivite pentru modelul respectiv, atunci utilajul va funcționa fără probleme și ne va aduce profit.

O fișă a pieselor de schimb care poate fi obținută de la orice producător vă ajută să obțineți informații clare despre piesa care trebuie schimbată. De asemenea, atunci când comandați o piesă, trebuie să-i comunicați furnizorului modelul, tipul și seria de șasiu pentru a evita orice eroare.

 

Pasul nr. 5: Investiți în stocuri și rezerve

La pasul numărul 3 vorbeam de necesitatea eliminării suprizelor din procesul de achiziție al pieselor utilaje. Putem duce această idee mai departe. Să vorbim despre înlocuirea unui ulei hidraulic sau de motor: putem avea un plan legat de momentul aproximativ în care acesta trebuie schimbat. De asemenea, trebuie luat în calcul faptul că uleiul ar trebui completat în anumite momente.

Așadar, ideal ar fi să avem o rezervă din acest produs. Facem investiția o singură dată și ne asigurăm în acest fel necesarul pentru o anumită perioadă. La fel putem proceda și în cazul altor piese predispuse la uzură. Dar mare atenție la condițiile de păstrare. De exemplu, dacă vom comanda o baterie pe care o depozităm în mod greșit, atunci aceasta poate fi inutilizabilă în momentul în care avem nevoie de ea.

Concluziile sunt clare: economiile prost gândite și piesele nepotrivite cumpărate doar pentru că „sunt mai ieftine” ne vor aduce, în timp, pierderi însemnate.

Facebook Comments
Continue Reading

Eveniment

Cum să ai cele mai cool ţinute de toamnă cu ajutorul salopetelor

Published

on

By

Uneori te poţi plictisi de clasicele combinaţii de blugi şi pulover sau tricou şi vrei să adaugi ceva nou şi interesant în garderoba ta. O salopetă poate fi exact piesa de care ai nevoie pentru a da acest aer fresh ţinutelor tale de toamnă. Această piesă vestimentară se poate adapta tuturor evenimentelor din viaţa ta, în funcţie de modelul şi materialul din care este realizată. Poţi avea şi o ţinută mai elegantă u salopete, dar şi ţinute mai casual, pentru activităţile lejere de zi cu zi. 

 

Iată cum să ai cele mai cool ţinute de toamnă cu ajutorul salopetelor:

Salopeta de blugi + cămaşă în carouri

Este o combinaţie îndrăzneaţă, care aduce foarte mult cu un stil inspirat din zona cowboy. Poate merge accesorizată cu nişte ciocate şi o pălărie western pentru un look complet. De asemenea, merge şi într-o variantă mai temperată cu tenişi albi şi un ghiozdan cool, pentru zilele în care ai de alergat prin oraş şi vrei să fii lejer. Atenţie totuşi, dacă trebuie să mergi la birou sau ai anumite întâlniri de afaceri mai serioase poate să nu fie cea mai bună alegere. 

Salopeta cu pantalon evazat + pantofi cu toc

O variantă pentru femeile cu un stil de viaţă ce necesită nişte ţinute mai elegante o reprezintă salopeta cu pantalon evazat în combinaţie cu pantofi cu toc. Este o soluţie excelentă prin care poţi rămâne comodă pe parcursul zilei, dar să ai şi un look frumos şi elegant. După muncă poţi schimba încălţămintea cu ceva cu talpă joasă şi te poţi bucura în continuare de salopeta ta comodă la o ieşire în oraş. Dacă nu ştii de unde poţi lua o salopetă de damă nouă şi interesantă, Adona.ro reprezintă o variantă extrem de bună, tocmai pentru că au multe modele pentru toate gusturile.

Salopetă de in + jachetă de blugi

Pentru perioada de început de toamnă în care temperatura este încă destul de ridicată încât să porţi in, o idee interesantă ar fi combinarea unei salopete de in cu o geacă de blugi. Rezultatul aceste combinaţii este o ţinută fresh şi actuală, extrem de comodă, merge de minune cu primele zile de toamnă când temperaturile sunt ceva mai blânde. În picioare poţi pune nişte balerini comozi ori o pereche de încălţăminte sport, în funcţie de preferinţe şi piesele pe care le ai deja în garderobă. O astfel de ţinută merge perfect în weekend, la o plimbare lejeră prin parc. 

Aşadar, salopetele pot fi integrate în multe ţinute, iar în funcţie de accesorii poţi obţine un look mai lejer sau unul ceva mai elegant. Nu trebuie să te fereşti de salopete dacă te gândeşti că nu merg pentru forma corpului tău, tocmai pentru că de regulă sunt destul de flatante pentru multe tipuri de siluete şi sunt şi extrem de comode în acelaşi timp. Aşa că, dacă toamna asta vrei să faci ceva diferit cu ţinutele tale de zi cu zi, poţi încerca o salopetă pentru un look cool, fresh şi extrem de actual. 

 

Sursă foto: unsplash.com

Facebook Comments
Continue Reading

Parteneri

Ultimile stiri locale

Batoza de Porumb Batoza de Porumb
Social2 ore ago

Batoza de Porumb ROBP5T60 – aliatul micului fermier

Batoza de porumb Rotakt este unul dintre mai multele utilaje agricole de care cu siguranţă are nevoie orice mic fermier....

Hotel Izvoare Hotel Izvoare
Turism3 ore ago

Oferte speciale pentru un Crăciun 2022 de vis la Hotel Izvoare!

Parcă nici nu ne dăm seama cât de repede trece timpul. La fel de repede va veni și luna decembrie,...

haine de sală haine de sală
Social4 ore ago

Cum să alegi cele mai potrivite haine de sală

Ai decis să faci o schimbare radicală și să adopți un stil de viață sănătos. Pe lângă o alimentație sănătoasă,...

panouri solare panouri solare
Socialo zi ago

Investiţia în panouri solare te ajută să reduci costul imens al facturilor

O problemă care începe să aibă un impact din ce în ce mai are asupra românilor este costul facturilor la...

atractii turistice atractii turistice
Turismo zi ago

Top 3 atractii turistice din Transilvania

Orice roman a auzit de minunatele atractii turistice ale Transilvaniei. Aceasta zona a tarii are un farmec aparte, fascinand turistii...

Centrală termică Centrală termică
Socialo zi ago

Centrală termică pe lemn sau peleți? Tu ce alegi?

O centrală termică a devenit indispensabilă din casa noastră, mai ales când sezonul rece se apropie cu pași repezi. În...

Știri din județo zi ago

Bolerouri tricotate și bolerouri elegante – Ce să alegi și cum să le porți

Dacă dorești să fii în tendințe în acest sezon de modă, atunci trebuie doar să-ți îndrepți atenția către bolerouri tricotate...

Știri din județo zi ago

Sacouri în carouri și sacouri slim fit la modă în acest sezon

Mulți bărbați adepți ai stilului urban, deschiși la lucruri noi, preferă sacouri în carouri, atunci când vine vorba de modă. Acest...

Știri din județo zi ago

Șepci și fulare pentru bărbați stilați

Deși mulți bărbați optează acum pentru pălării sau berete, șapca continuă să aibă o prezență puternică în garderoba masculină, ca...

Exclusivo zi ago

Sfaturi despre organizarea camerei celui mic

Organizarea obiectelor din camera celui mic poate fi o adevarata provocare, in special daca aici se regasesc numeroase jucarii, puzzle-uri...

Exclusivo zi ago

Cum poti alege cele mai bune blendere?

Blenderul este un aparat electrocasnic utilizat in primul rand pentru a zdrobi alimentele, dar care, datorita accesoriilor pe care le...

Viața în Iasio zi ago

Smartwach – Ceasuri inteligente pentru oameni moderni

Viața fără un smartwatch este acum de neconceput. Pentru mulți utilizatori, un ceas inteligent este un plus excelent. O singură privire la ceas...

Eveniment2 zile ago

Ce soft de gestiune poți alege pentru magazinul tău în 2022?

Pentru a ține pasul cu piața și pentru a întrece așteptările clienților, un magazin online nu trebuie să suprindă doar...

Eveniment3 zile ago

5 pași de urmat atunci când investiți în piese utilaje

Piesele de utilaje reprezintă o investiție serioasă. Vorbim de o cheltuială importantă care trebuie făcută înțelegând scopurile principale: maximizarea profitului...

Eveniment3 zile ago

Cum să ai cele mai cool ţinute de toamnă cu ajutorul salopetelor

Uneori te poţi plictisi de clasicele combinaţii de blugi şi pulover sau tricou şi vrei să adaugi ceva nou şi...

Eveniment4 zile ago

Vrei sa scapi de chin atunci cand te muti?

  Fie ca tocmai ti-ai cumparat apartamentul mult visat sau ca te  muti intr-o chirie noua, trebuie sa ai grija...

Știrile Săptămânii