Romania are o clima cu ierni friguroase, drept urmare trebuie sa luam masurile necesare pentru a ne garanta confortul termic pe timp de iarna. Atunci cand locuiesti la bloc si este posibila racordarea la o retea de gaze, este foarte probabil sa optezi pentru o centrala clasica pe gaz. Situatia se schimba atunci cand locuiesti la casa si nu exista o retea de gaze in apropiere.
Indiferent ca ai posibilitatea de a te conecta la reteaua de gaze sau nu, atunci cand locuiesti la casa ai mai multe optiuni. Poti de exemplu sa optezi pentru folosirea unei centrale pe lemne, un tip de centrale recomandat de catre foarte multi instalatori.
O centrala pe lemne vine la pachet cu foarte multe avantaje
Cand locuiesti la casa, alegerea centralei termice ar trebui sa se indrepte catre un singur sens: centralele pe lemne. Acestea vin ca o solutie foarte practica dar si rezonabila de a-ti incalzi casa in mod eficient.
Desi pare a fi o investitie destul de costisitoare pentru inceput, mai ales pentru ca trebuie sa iti pregatesti in avans si combustibilul pentru alimentarea centralei, investitia va fi recuperata in timp. Dupa doar cativa ani vei face economii considerabile si te vei bucura ca ai ales sa iti cumperi o centrala pe lemne.
Modul de functionare al centralelor pe lemne
Daca nu esti familiarizat cu acest tip de centrale, este foarte probabil sa te intrebi cum functioneaza ele. Ei bine, ar trebui sa stii ca sistemul lor de functionare nu este unul foarte complicat. Cu toate acestea, arderea lemnului a fost eficientizata mai mult decat niciodata, iar de aceea ar trebui sa o incerci si tu!
Astfel, daca ai nevoie de o centrala termica si nu exista posibilitatea de a te conecta la o conduca de gaz, sau iti doresti o centrala mai economa, centrala pe lemne va corespunde perfect cu nevoile casei tale.
Centralele termice pe lemne au la baza un sistem de incalzire cu circulatie fortata, folosindu-se deci de combustibilul solid. Acesta este ars iar prin procesul de ardere este obtinuta atat incalzirea cat si apa calda.
Trebuie de asemenea sa stii ca ai de ales intre doua variante: modelele cu ardere clasica si centralele pe lemne cu gazeificare. Noi iti recomandam sa optezi pentru o centrala pe lemne cu gazeificare, deoarece se va dovedi a fi mult mai eficienta.
De ce sa alegi o centrala pe lemne?
Poate ca ti se pare mai comod sa optezi pentru o centrala electrica sau pe gaz, atata timp cat exista posibilitatea aceasta. Ei bine, nu te contrazicem. Cu toate acestea, exista o multime de motive pentru care ar trebui sa iti cumperi o centrala pe lemne.
Iata care sunt principalele motive pentru care ar trebui sa optezi pentru o centrala cu combustibil solid:
Vei fi independent. Adica nu vei depinde de o retea de gaze si vei detine controlul complet asupra centralei. Atata timp cat iti vei achizitiona cantitatea de lemne necesara pentru incalzire, cu siguranta temperaturile reduse de afara nu vor reprezenta o problema pentru tine.
Vei face economii. Este deja bine stiut faptul ca aceste centrale pe lemne ne incanta cu un consum de lemne redus insa cu toate acestea beneficiem de un randament foarte bun.
Este o investitie pe termen lung. Centrala pe lemne are o durata de viata foarte mare si totodata te vei bucura de eficienta sa o perioada indelungata de timp. Nu poate fi spus acelasi lucru si despre centralele pe gaz, sau despre cele electrice. Modelele Stropuva au o durata de viata de peste 25 de ani.
Sunt foarte simplu de utilizat. Iar un alt motiv pentru care ar trebui sa alegi o centrala pe lemne este faptul ca sunt foarte usor de folosit.
Asadar, daca te-am convins ca achizitia unei centrale pe lemne merita pe deplin, atunci nu ar mai trebui sa stai pe ganduri si sa intri pe stropuva-romania.ro pentru a-ti achizitiona noua ta centrala pe lemne!
Țara vecină este de 3 ani este într-o criza politică fără precedent, cu un președinte izolat și forțe politice care nu pot face un Guvern stabil .
Liderii PSD atrag atenția că asta se poate întâmpla dacă, după alegerile parlamentare, nu se formează un guvern stabil care să vină cu măsuri clare și coerente pentru români, cum a dovedit PSD de când a intrat la guvernare.
PSD a adus stabilitate la guvernare
PSD a intrat la guvernare in 2021 pentru a evita o criza politică prelungită, mai ales in contextul în care Romania era în mijlocul unor crize multiple, precum pandemia Covid 19 sau criza din energie, dar mai ales într-una politică, după incoerența guvernamentală și conflictele coaliției de dreapta USR-PNL. Iar un astfel de scenariu s-ar putea repeta după 1 decembrie, dacă partidele de dreapta vor lăsa orgoliile personale să decidă viitorul românilor.
“Altfel riscăm un scenariu de tip Bulgaria, să ne tot trezim cu alegeri o dată la trei luni. Vecinii noștri de la sud de Dunăre cred că în 3 ani au avut șapte rânduri de alegeri. Sunt extrem de importante alegerile de duminică, pentru că asta înseamnă un Parlament care la rândul său dă un guvern, care dă stabilitate, care îndreaptă România pe o cale de construcție”, a afirmat prim-vicepreședintele PSD, Sorin Grindeanu.
Romania, la un pas de criza politica pe modelul Bulgariei
Bulgarii au fost chemați la finalul lunii octombrie pentru a 7a oara la urne în ultimii 3 ani și jumătate, după ce partidele care au intrat în Parlament nu au reușit să formeze un guvern stabil.
Cu încă două rânduri de alegeri în următoarele săptămâni, analiștii financiari afirmă că România trebuie să-și păstreze parcursul recent și în următoarea guvernare. Stabilitatea, predictibilitatea și coerența, promovate de PSD, au reprezentat cheia încrederii partenerilor externi, a investitorilor străini și a agențiilor de rating globale în performanța țării.
Ce așteaptă oamenii de afaceri de la alegeri
România trebuie să rămână angrenată activ în menținerea progresului economic și social, este și mesajul transmis de reprezentanții mediului de afaceri.”Pentru un mediu antreprenorial prosper și pentru o societate în care să vrem să trăim avem nevoie în continuare de o democrație funcțională, de existența unui ecosistem de business ancorat în legislația europeană și în piața unică, de stabilitate fiscală, instituțională și politică”, se arată într-un comunicat al Romanian Business Leaders.
Stabilitatea și coerența, factori determinanți pentru viitorul României
Sub guvernarea PSD, beneficiind de stabilitate economică și politică, România a atras investiții masive și are perspective solide de evoluție, conform agențiilor globale de evaluare financiară.
Fitch Ratings a anunțat că păstrează ratingul țării noastre în categoria ”recomandat pentru investiții”. De asemenea, efectele guvernării social-democrate i-au determinat pe cei de la Moody’s să aprecizeze, în raportul publicat la începutul toamnei, că ”perspectiva stabilă echilibrează soliditatea economiei românești”, și să estimeze ”un potențial puternic de creștere pe termen mediu”.
Investițiile străine directe, creștere de 3,69% în primele 9 luni
Prin politicile economice, PSD a dus investiţiile directe ale nerezidenţilor în România în primele 9 luni la o creștere cu 3,69% faţă de cele 5,171 miliarde euro din perioada similară a anului trecut, arată ultimul raport al Băncii Naţionale a României (BNR).
Social democrații avertizează despre riscul unei noi guvernări de dreapta, ca în pandemie, când liderii politici petreceau fără măști sau restricții, iar românii erau închiși în case.
Printre scenariile pentru parlamentarele din 1 decembrie, dorința noului președinte PNL Ilie Bolojan ar fi un guvern de dreapta PNL-USR 2.0, deci aceeași alianță care a închis economia, piețele, străzile și a îngropat decedații în saci de plastic. Mai mult, același guvern de dreapta a introdus în PNRR celebrul prag de 9,4% din PIB pentru pensii, ce blocaa creșterea acestora pe 70 de ani și, totodată, a oficializat înghețarea salariului minim.
PSD: “Românii au văzut ce înseamnă o guvernare de dreapta”
“Avem nevoie de un PSD puternic în Parlamentul României. Sunt investiții în derulare în toate localitățile României. Sunt investiții deja realizate și în spitale, și în școli, și în autostrăzi. Vrem să renunțăm la toate acestea? Trebuie ca duminică toți oamenii să înțeleagă că aleg un viitor sigur sau aleg un experiment. Românii au văzut ce însemnă o guvernare de dreapta și nu cred că vreun român s-a simțit bine în acea perioadă”, a declarat, marți, ministrul PSD al Fondurilor Europene, Adrian Câciu.