Connect with us

Eveniment

Avem 100.000, nu trebuie să fie mai mulţi de câteva mii

Published

on

 

din tabla de otel zincat procesata la rece

Istoric

Profilele din tabla de otel zincat procesate la rece se regasesc astazi sub diferite utilizari in aproape toate constructiile moderne.

Exista o mare varietate de forme si dimensiuni care pot raspunde cu succes la diferite cerinte, incepand de la conformari structurale si terminand cu profile de inchidere pentru invelitori sau fatade.

Desi primele utilizari ale acestora au aparut in SUA inca din secolul XIX, in Europa si in lume au inceput sa fie utilizate abia din anii ‘60- ‘70, prima oara ca elemente nestructurale si abia apoi ca elemente secundare pentru structuri, mai ales pentru constructii industriale.

La ora actuala aceste profile se utilizeaza tot mai des pentru alcatuirea structurii de rezistenta a din ce in ce mai multe tipuri de cladiri din diverse domenii de activitate, constructiile realizate din profile de tabla de otel zincat procesate la rece, fiind un domeniu cu o creste spectaculoasa in ultimii ani.

Profile de tabla din otel zincat

“Z”, “U”, “C”, “Epsilon” sunt doar cateva dintre formele de profile care la ora actuala se pot realiza in mod curent pentru diverse tipuri de aplicatii.

RomehoME – este o companie fondata in anul 2007.

Dupa cateva realizari spectaculoase in domeniul termo-hidroizolatiilor, al confectiilor metalice si mai apoi al anvelopantelor, am considerat ca este momentul pentru a trece la pasul urmator – structuri din profile metalice din tabla de otel zincat formate la rece.

Din 2010 ne-am asumat un pionierat in sfera productiei industriale, realizand ansamble sau subansamble structurale, metalice, avand in prezent dovada anticiparii corecte a pietei prin pachetul de produse si servicii pe care il oferim.

Avand 10 ani de experienta pe diferite paliere, cu o atitudine pozitiva si o deschidere pe masura la standardele, normele si provocarile europene am adaugat la valorile companiei un alt capitol important, valorificand superior calitatea produselor si serviciilor prin integrarea conceptului de “dezvoltare durabila”.

Componentele de baza ale structurilor din profile de tabla de otel procesate la rece sunt profilele de tip “U” si de tip “C”, din acestea fiind alcatuite toate elementele structurale ale cladirii, peretii de fatada, peretii de interior, planseele, sarpantele, etc. Raportul foarte bun intre rezistenta si greutatea profilelor ofera mai multe solutii de proiectare, pastrand in acelasi timp nealterata rezistenta si stabilitatea constructiei.

Gradinita in Germania – reprezentare 3d a structurii de rezistenta

Profile tip “U”

Profile tip “C”

Profilele de tip “C” au principalul rol in ceea ce priveste rezistenta intregii constructii, in timp ce profilele de tip “U” au rol de ghidaj si/sau de inchidere in zonele mai putin expuse in mod uzual la partea inferioara si superioara a elementului respectiv.

Ca regula generala dimensiunile profilelor se calculeaza pentru fiecare proiect in parte tinand seama de foarte multe elemente si cerinte de proiectare.

Dimensiuni profile

Profile tip “C”

Profile tip “U”

Greutatea profilelor in functie de dimensiuni

Decupaje si strapungeri functionale

Utilizarea structurilor din profile de tabla de otel

Unul dintre aspectele cele mai importante ale structurilor din profile de tabla de otel procesate la rece este versatilitatea. Acestea pot fi utilizate pentru absolut toate tipurile de cladiri din diverse domenii, incepand cu constructiile din domeniul rezidential, cladiri pentru birouri si administrative, cladiri din domeniul sanatatii (policlinici, spitale) si bineinteles cladiri din domeniul industrial sau agricol.

 

Mai mult decat atat profilele din table de otel se pot utiliza cu succes pentru extinderi si pentru supraetajari/mansardari, avantajele fiind atat din punct de vedere al greutatii reduse dar si a rapiditatii executiei.

Locuinta unifamiliala Pitesti, Casa DIA

Supraetajare locuinta in Bucuresti

Avantajele utilizarii struturilor metalice din tabla de otel

Alegerea conformarii constructiei pe o structura metalica usoara, din profile de tabla de otel zincat procesata la rece, va confera cateva avantaje importante:

– Timp de executie redus

Este unul dintre cele mai importante avantaje ale constructiilor pe structura din profile de tabla de otel zincat.

Datorita faptului ca cele mai multe dintre procesele constructive folosesc procedee uscate (aprox. 80%) sau procedee umede cu timpi foarte scurti de punere in opera si utilizare (20%), se poate ajunge ca, impreuna cu o echipa experimentata de  montatori, termenele de executie sa fie extrem de reduse.

– Greutate redusa a constructiei

O constructie usoara, realizata din profile de tabla de otel zincat, presupune ca si fundatia pe care aceasta este asezata poate fi mai redusa decat in cazul unei constructii realizate pe structura obisnuita din zidarie si/sau beton armat, rezultand implicit si costuri mai reduse pentru realizarea acesteia.

In functie de structura terenului si de conformarea constructiei se poate ajunge la  reduceri de pana la 40% a fundatiei.

Din fericire, greutatea redusa a structurii din profile metalice se manifesta nu numai la nivelul fundatiilor dar si la nivelul usurintei de a transporta profilele respective de la fabrica pana la locul de executie dar si la usurinta de manipulare a acestora pe santier.

– Rezistenta si stabilitate in timp

Constructiile realizate pe structura din profile de tabla de otel zincat de catre romehoME sunt concepute sa actioneze ca un tot unitar, cu un comportament cat mai rigid, sub diversele tipuri de incarcari la care sunt supuse pe toata durata de viata a acestora.

Rigiditatea elementelor constructive se obtine prin folosirea a 4 suruburi autoforante/punct de imbinare si a utilizarii suruburilor metrice de calitate superioara pentru imbinari intre pereti sau elemente constructive perpendiculare pe acestia, a utilizarii unor profile cu inaltime mare (300mm) pentru plansee si pentru golurile de tamplarie in cazul unor deschideri mari, etc.

O constructie rigida nu sufera deformatii evidente sub incarcari datorate vantului, ploii, zapezii sau cutremurului, impiedicand aparitia fisurilor in finisaje si pastrarea nealterata a formei si a stabilitatii acesteia pentru o lunga perioada de timp.

Imbinare intre profile cu 4 suruburi/
punct de imbinare

Imbinare intre elemente
structurale cu surub metric

– Precizie in executie

Abaterile cat mai mici de la cotele si dimensiunile specificate prin proiect a tuturor elementelor constructive, atat pe orizontala cat si pe  verticala, definesc o constructie executata corect si cu pierderi reduse de materiale.

Profilele metalice din tabla de otel zincat produse de romehoME, sunt procesate pe utilaje specializate de inalta precizie, cu tolerante de ordinul micronilor si care impiedica atat torsionarea acestora in timpul productiei dar si aparitia muchiilor si colturilor deformate. Mai mult decat atat, pentru a impiedica aparitia unor deformatii la placarea profilelor cu placi de OSB sau placi pe baza de ciment, profilele metalice se preambutiseaza si se pregauresc in aceasta etapa, pe santier urmand sa se faca doar montajul.

Datorita acestor procesari uzinate abaterile de montaj sunt practic eliminate in proportie de 99%. Asta inseamna ca toate elementele constructive (pereti de exterior si interior, plansee, sarpante, tamplarie, etc) se imbina simplu si corect incepand de la structura metalica si placarile acesteia la exterior si interior, pana la finisaje si mobilier.

– Rezistenta ridicata la umiditate si coroziune

275 g de Zn/mp! Aceasta este cantitatea optima de zinc, care prin galvanizare, asigura o protectie optima a otelului impotriva coroziunii iar materia prima utilizata de RoMeHOME pentru executia structurilor din profile de tabla respecta acest standard de calitate.

Modalitatea de procesare a profilelor nu afecteaza stratul de zinc de pe foaia de tabla, asigurand protectia la coroziune timp indelungat, in functie si de modul de expunere al profilelor la mediul inconjurator (expus, partial protejat sau inglobat in elemente constructive) dar si de elementele efective de mediu la care este expus (soare, zapada, gheata, mediu salin, mediu desertic, mediu agresiv chimic, etc).

In general, se considera ca durata de viata a unei constructii pe structura din profile de tabla de otel zincat este cuprinsa intre 100 si 250 de ani, in functie de expunerea/protejarea elementelor constructive la factorii de stres.

– Produs prietenos cu mediul

Structurile metalice pot asigura prin conformarea corecta o buna protectie termica a constructiei, evitarea formarii condensului , respectiv economie de energie pe durata de utilizare a constructiei.

Datorita multiplelor optiuni de conformare se pot obtine constructii mult mai competitive din punct de vedere al reducerii pierderilor. Nu in ultimul rand structura metalica este reciclabila integral.

– Cea mai buna optiune pentru constructii eficiente energetic

Constructiile pe structura metalica din profile de tabla zincata procesate la rece constituie cea mai buna optiune in ceea ce priveste realizarea unei constructii eficienta energetic.

Datorita faptului ca profilele metalice care alcatuiesc structura de rezistenta sunt relativ subtiri puntile termice din dreptul acestora sunt reduse ca pondere in suprafata anvelopantei constructiei (pereti de exterior si acoperis sau terasa).

Se pot utiliza termoizolatii din vata minerala de sticla sau bazaltica dar si termoizolatii din fibre celulozice.
Pentru termoizolarea ulterioara a fatadelor si a acoperisului/terasei se pot utiliza toate tipurile de termoizolatii (vata minerala de sticla sau bazaltica, polistiren, spuma PIR, sticla celulara, etc). In ceea ce priveste modalitatile de finisare ale fatadelor se pot utiliza atat finisaje cu montaj umed de tip tencuiala decorativa sau placaje decorative cu piatra, etc, cat si toate tipurile de finisaje cu montaj uscat in sistem de fatada ventilata sau neventilata.

Detalii

FUNDATII

Comparativ, pentru aceiasi cladire si pentru acelasi teren de fundare, diferenta intre fundatii poate ajunge pana la 40%. Utilizarea constructiilor pe structura metalica din profile de tabla de otel zincat este ideala pentru terenurile dificile, cu probleme legate de acces, de conformare, etc.

Fundatie pentru constructie pe structura metalica

Fundatie pentru constructie pe structura uzuala din beton si/sau zidarie

Fundatia, in cazul constructiilor pe structura metalica din profile de otel zincat procesate la rece se poate realiza extrem de usor.
Sunt de urmarit aceleasi aspecte legate de hidroizolarea si de termoizolarea elevatiei ca si in cazul constructiilor din zidarie.

Ca varianta, termoizolatia se poate lipi de hidroizolatie cu adezivi sau suplimentar, se poate turna un strat de egalizare din beton sub grinda de fundatie care sa permita fixarea termoizolatiei.

Este recomandata etansarea imbinarilor dintre trotuarul de protectie din jurul constructiei si soclul acesteia sau in cazul in care se doreste ca spatial verde sa ajunga pana la soclu se vor utiliza membrane cu crampoane la o adancime de aproximativ 30 cm.

PERETI DE EXTERIOR / FATADE

Realizarea peretilor din profile de
tabla de otel zincat se face
respectand urmatoarele etape:
1 – Montarea profilelor sau a
elementelor prefabricate.
2 – Placarea profilelor cu placi
OSB sau cu placi pe baza de
ciment.

3 – Montarea termosistemului pe fatada

4 – Umplerea cu termoizolatie din
fibre celulozice a spatiului dintre
profile.
In cazul in care se monteaza vata
minerala placarea de la interior se va
face dupa montajul acesteia.

5 – Montarea foliei bariera impotriva
vaporilor.
6 – Montarea placilor de gips-carton
si a finisajului de termosistem.

PERETI DE EXTERIOR / FATADE

Peretii de fatada se pot conforma in foarte multe variante :
In primul desen de mai jos alaturat este prezentata o varianta “economica“ de realizare a unui detaliu de perete exterior.
Structura de rezistenta este realizata din profile metalice de 160 mm cu grosime de 1,6 mm. Se poate observa ca placarea interioara cu OSB a fost eliminata iar instalatiile electrice, de apa calda si rece si de incalzire sunt trecute prin termoizolatia din vata bazaltica a peretelui. Instalatiile de apa si de incalzire se vor proteja la condens cu mansoane de cauciuc sintetic.

La partea de interior, folia bariera imotriva vaporilor se monteaza direct pe structura metalica,  urmand apoi placarea dubla cu placi de gips-carton. In functie de cerintele de proiect acestea pot fi rezistente la umiditate, rezistente la foc sau placare cu placi acustice sau obisnuite.
La exterior se pot folosi placi pe baza de ciment de tip Aquapanel sau Vidiwall, peste care se  monteaza termosistemul din vata bazaltica.

Finisaje pentru fatada

Pentru finisare, la exterior se pot utiliza atat finisaje umede de tip tencuieli sau zugraveli decorative dar si finisaje de tip fatada ventilate cu placaje cu montaj umed sau uscat in conformitate cu cerintele de proiectare.

PLANSEE

Practic optiunile de rezolvare a planseelor se refera la deschiderea acestora si la cerintele pe care trebuie sa le indeplineasca conform proiectului.

In cazul planseelor cu deschideri de 6 m se pot utiliza profile cu dimensiunea de 300 mm, dublate spate in spate si cu placa de beton turnata pe un cofrag pierdut din tabla cutata.
Spatiul dintre profilele structurale se poate termoizola si poate fi utilizat pentru trecerea canalelor de ventilare si/ sau a altor instalatii. La partea de jos, finisajul din placi de gips-carton se poate fixa direct pe structura metalica sau in functie de cerintele de arhitectura pot fi introduce straturi suplimentare.

La partea superioara se pot utiliza atat detalii cu sapa uscata flotanta pentru a impiedica transmiterea zgomtelor dar si detalii performante pentru pardoseli in spatii cu umiditate ridicata (bai, bucatarii, chichinete, etc.

Pentru racordul cu peretii de fatada exista mai multe variante aplicabile in functie de deschiderea planseului de incarcarea acestuia dar si de forma constructiei.

Detaiu de record – planseu cu perete de fatada

Detaiu de planseu 

TERASE / SARPANTE

Fie ca este vorba despre terase sau sarpante, detaliile se pot rezolva cu o acuratete deosebita, ca si in cazul planseelor intermediare. Termoizolarea teraselor se poate face fie deasupra placii de beton fie intre profilele de sustinere ale acesteia.

Aticele se pot aplica pe fatada sau se pot dispune in continuarea peretelui de fatada.
Pentru hidroizolare se pot utiliza in principiu toate tipurile de mebrane respectand cerintele producatorilor.

Detaliu de terasa

Scurgerea apelor se poate face la guri
de scurgere montate pe terasa sau la
garguie sau la jgheaburi si burlane
dispuse pe fatada.
Alegerea unuia sau altuia dintre
sistemele de scurgere a apelor pluviale
se face in functie de suprafata terasei si
de panta acestuia.

Concluzii

Dupa cum se poate observa, structurile din profile de tabla de otel zincat procesate la rece ofera o varietate foarte mare de rezolvari atat pentru conformarea unor volumetrii interesante din punct de vedere architectural, cat si pentru rezolvari specifice de detaliere in functie de cerintele specifice de arhitectura, rezistenta sau instalatii.

 

Cu o echipa complexa formata din arhitecti, ingineri constructori de diverse specializari, economisti si specialisti in mediu, dar si personal cu inalta calificare in domeniul constructiilor, RomehoMe s-a dedicat inovatiei, productiei si implementarii in piata romaneasca a unor solutii si sisteme moderne in domeniul constructiilor, care sa ofere cel mai inalt nivel de siguranta si incredere investitorilor, proiectantilor dar si utilizatorilor.

 

 

Facebook Comments
Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Eveniment

MARIONETELE CARE CANDIDEAZĂ LA PREȘEDINȚIA ROMÂNIEI, BUGETUL SRI SI… „AGITATIA” MARE CU JUSTITIA!/ Mind belépünk és kész tébolyda.

Published

on

By

Peste 30 de militari români au murit și 180 răniți, în Afganistan sau Irak, în teatrele de operațiuni la care participă România. Lor li se adaugă diplomațîi răniti zilele astea la Kabul, plus cei răniți în alte misiuni de lupta pe alte fronturi, mai puțîn sîngeroase, unele sub mandat ONU (Mali, Angola, Albania, Kosovo).

România nu și-a apropiat mai mult programul Visa Waiver în toți acești ani. Recent, am aflat că unui om de cultură din România îi trebuie viză să meargă și în Canada, unde a primit un premiu, crezînd că toată lumea că nu mai era nevoie, că așa s-a raportat: mare succes al României, cum că cine are viză americană nu mai are nevoie de viză în Canada. E fals!!

Concret, nu există un câștig real, de nicio natură, al participării noastre în aceste misiuni pentru Alianța Nord Atlantică și ne îndoim serios că diurnele militarilor merită riscul major de acolo. Americanii au altă filosofie, altă tradiție și alte resurse, ba chiar tactică de a cădea la pace cu talibanii, deja. Nimeni nu știe, real, cîtă lume a murit în misiunile astea, că de fapt nu au avut niciun impact asupra vizelor în ciuda promisiunilor oficialilor români, și că Rusia s-a înarmat în ultimul hal în urmă acestei politici stupide.

Cînd a fost ultima oară cînd ne-a întrebat cineva dacă vrem să participăm la aceste misiuni? Ori dacă primim baza militară străină la Aeroportul Mihail Kogălniceanu? Sau dacă avem nevoie de rachete anti-Iran la Deveselu, cu riscul – între timp materializat – că Rusia să priceapă că sunt de fapt contra ei și să se reînarmeze, să investească într-o suprarachetă, și  alte mizerii care puteau fi evitate dacă, acum 15 ani, alegeam o altă politică externă, occidentală, fără a fi provocatoare?

Sau, alta intrebare cu raspuns potential negativ, dacă Georgia și Ucraina meritau invitate în NATO la summitul de la București, deși nici una, nici alta nu satisfăceau condiția preliminară necesară invitației (și nici vreo șansă să o satisfacă în viitor!), adică frontiere necontestate de vecini?

         Românii nu au fost întrebați niciodată.

În Consiliul de Securitate nu am prins loc, s-a aruncat vina pe abaterea diplomației noastre de la politica tradițională (adică ne-am dat de partea lui Netanyahu, în loc să jucăm la ambele capete, deci și cu arabii), dar ca sa fie bine si sa nu fie rau, am înființat Muzeul Naţional de Istorie a Evreilor şi al Holocaustului din România cu sediul in Calea Victoriei nr. 218 !! Dacă acest gen de oportunism ține la noi locul politicii externe, vorba aceea, ce era să căutăm acolo ca figuranți, mai bine că s-a ales mica și principiala Estonie. Cum știm din comparația Finlandei cu noi după pactul Ribentropp-Molotov (și ne amintește jurnalul lui Nicolae Iorga, publicat la Humanitas zilele astea, care dă detalii din Consiliul de Coroană), țările mici rezistă nu atât cu tancurile, cât cu caracterul.

Dacă are vreunul!!

De altfel, în Consiliului de Securitate al ONU eram simple momai figurante, atâta timp cât NATO a început campania de bombardare a Serbiei în martie 1999, care a durat 78 de zile, operațiunea fiind lansată fără acordul Consiliului de Securitate al ONU.

Azi, numărul candidaților la președinție crește vertiginos și se cheltuiesc atîția bani pe publicitate, că aproape toată lumea știe cine sunt.

Însă, electoratul din România știe așa de puțin despre cele trei puteri în stat (legislativă, executivă și judecătorească), despre atribuțiile și competențele Parlamentului, Guvernului și Președintelui (începînd cu domeniul de facto al autorității prezidențiale și nu hărțuiala cu guvernul, blocarea numirilor de miniștri, orgolii că a plecat coana Veorica la Tel-Aviv fără să-i zică și lui Iohannis sau plecarea în SUA la Trump fără mandat de la Parlament, sau măcar o consultare) încât se va alege, din nou, cu un președinte care nu ar rezista cinci minute într-un talk show onest despre poziția lui cu privire la: politică externă, înarmare, reconfigurări zonale (precum planurile lui Macron pentru Europa cu două viteze), actuala repoziționare involuntară a Angelei Merkel[1], participarea la misiuni și așa mai departe.

Sau dacă nimeni nu bagă de seamă că mîncăm Rusia „pe pâine” în online (bani aruncați de servicii că să lupte cu trolii Moscovei), dar în politică noastră externă pupăm papucul lui Trump (nu al Americii, ci al lui, personal), care vrea Rusia înapoi în … G7- și tot așa.

[1]“Europa trebuie să se repoziţioneze pentru a putea răspunde provocărilor venite din partea celor trei rivali globali ai săi, China, Rusia şi SUA”, a declarat miercuri, 16 mai 2019, cancelarul german Angela Merkel, relatează site-ul cotidianului The Guardian.

Diaspora vrea să poată vota zile în șir în noiembrie.

Ca să voteze ce și pe cine ? Are cea mai mică idee care sunt pozițiile candidaților pe zonele lor de competență ?

Președintele nu poate reforma poliția, nici să vrea, și nici educația. Autoritatea lui e pe zona de mai sus, plus supravegherea și performanța serviciilor secrete, care a încheiat în dușmănie (mai trebuia unul cu BOR!) Protocoale secrete neconstituționale și contrare procedurii penale, în detrimentul drepturilor procesuale ale cetățeanului. Cunosc ei, electorii, că Președintele României, care este și Președintele CSAT, nici nu mișcă în fața SRI-ului care, cu 12.000 de angajați (cifră plauzibilă conform nivelului cheltuielilor de personal), este al doilea cel mai mare din NATO, după al FBI și că, în România, sunt mai multe cadre militare si salariați publici de informații la „intern” decât în Marea Britanie, Franța și Germania la un loc ??!!

Notă: O să îi întrebe cineva pe candidații la prezidențiale de ce SRI are buget dublu față de serviciul secret intern german BVF ?

În ultimii patru ani, bugetul SRI a crescut cu mai mult de 100%.

Bugetul propus pentru SRI în 2019 în forma transmisă Parlamentului de către Guvern era de peste 2,4 miliarde de lei, în creştere cu 4,82% faţă de execuţia preliminată din 2018. În acest timp, PIB a crescut cu mai puțin de 50%. La rectificarea din august, bugetul SRI a crescut cu peste 396,5 milioane de lei. Concomitent, au crescut și cheltuielile cu personalul cu un de peste 356 milioane de lei. De asemenea, cheltuielile SRI cu „bunuri și servicii” au sporit, și ele, cu peste 14 milioane de lei.

SRI a reușit astfel să depășească chiar și la cheltuiala absolută Franța (DGSE – 300 mil. €) și Germania (BVF-BND 350 mil. €).

Iar în Polonia, de exemplu, o țară de două ori mai mare decât România și cu economie aproape triplă, bugetul ABW, serviciul intern de informațîi, a stagnat la mai puțîn de 120 de milioane de euro.

Înainte de rectificare, bugetele serviciilor secrete din România arată așa: SRI – 500 mil. €, SIE – 63 mil. €, SPP – 42 mil. €, STS – 72 mil. €. Ultimele trei poate par mici față de SRI, dar de fapt sunt tot mari. De exemplu, serviciul polonez de spionaj extern, AW, se descurcă cu doar 44 de milioane de euro.

Cât despre „subtilitățile” că Centrul Național Cyberint al SRI nu funcționează legal, ci în afara oricărei legi, doar în baza unei hârtii „de bună-purtare”, nulă juridic, eliberată de la CSAT, sau dacă candidații vor propune în legislație ca, în sfârșit, Curtea de Conturi să poată controla efectiv și nu formal și serviciile noastre, să nu mai câștige firmele lor licitațîi săptămânal, nu credem că sunt cunoscute nici macar de un alegător din 10.000!!!

Agitație mare cu justiția !

Continuăm să conducem la CEDO la condamnări abuzive (undue process/proces necuvenit, nedrept) și să furnizăm cel mai mare număr de cazuri noi, semn că justiția nu stă așa faimos cum susțin unii.

Că motivele nu sunt cele invocate de Comisia de la Veneția și C. E., este o altă „finețe” inaccesibilă la secțiile de votare Fututa, Udaţi – Mânzu, Cioara de Sus, Măciuca, Mădulari, Milcoiu, Cioca-Boca Carcaliu, Căpățâna Porcului, Amarăștenii de Sus, Căcăcioasa etc.

Justiția nu merge bine nu din cauza înființării SIIJ, nici a atitudinilor curajoase ale unor magistrați (e. g. Dana Garbovan) și nici pentru că nu ar mai avea aportul de un „excepțional profesionalism și o deplină moralitate” ale tractoristului Augustin Lazăr, ale narcomanei Lidia Stanciu ori ale plagiatoarei Kovesi Codruța Laura.

Justiția nu face dreptate din cauza nelegiferarii răspunderii magistraților (așa cum toate breslele profesionale au), a „răzbelului” fratricid din CSM, din cauza unor papitoi fițoși și suficienți precum judecătorul Danileț, care acceptă raportul sexual om – animal ca fiind normal, numai dacă animalul nu țipă de durere! (Ce dezaxat!)

Dar, cea mai mare tară a Justiției, care îi va atârna de gât ca o talangă de vaci cu sunet spart, ce o va urmări ani de aici încolo, o reprezintă „haiducii de panoplie”, „cavalerii tristei figuri”, ex-procurorii DNA libidinoși Negulescu, Onea, Savu și „zdrențele” (expresia lui „Portocală”, nu a noastră!) Gilu și Cerasela, asortați la șireturi și chiloți cu milițienii judiciari și cozile de topor de la ANAF.

Candidații știu, măcar, că asta ar fi o problemă, dar despre ce soluții sunt, cui să le ceară, cum și când să le aplice  etc., sunt tămâie!!

Se prefigurează deja, tradițional pe malurile Ciorogârlei, o mare bălăcăreală porcească. Toți ceilalți vor fi: penali, comuniști, retardați, neresetați, parveniți, fripturiști, securiști, neosecuriști, agenți ai Franței, SUA, Germaniei, Rusiei etc.

La bărbați, când nu mai au argumente, merge și întrebarea din bancul cu ursul și iepurașul: Da’ de ce n-ai bască?!

Bonus-uri pentru femei: că de ce se bagă în calea bărbaților, să stea la cratiță, sau că e prea tocită în genunchi, tută, fufă, agramată.

Dacă nu vor fi întrebați nimic in mod profesional, dacă nu expun poziții clare, legale și constituționale, pe problematica de care se ocupă președintele, candidații la aceste noi alegeri prezidențiale vor părea că joacă  într-unul dintre sezoanele telenovelelor turcești de pe Kanal D: numai plânsete și vaiete, inimi frânte, trădări în dragoste, hărțuiri, incesturi, ambîțuri pseudo-masculine prostești, aroganțe nemăsurate, exacerbări ale ego-ului și alte scenete tragi-comice.

Păi, dacă Iohannis va fi din nou întrebat care este primul gest pe care îl va face dacă va fi reales Președinte și va raspunde că va renunta la imunitatea constituțională prezidențială, va rog să-l votați, că poate n-a avut timp omul cinci ani să rezolve problema.

Dacă va fi întrebat despre fraudele și falsurile cu casele și va va răspunde: „Ghinion!”, votați-l că altfel îl condamnă, dracu’, ăștia și pe el și pe Carmen.

Dacă domnul Barna,  întrebat fiind care este primul gest pe care îl va face dacă va fi reales Președinte, va răspunde că dizolvă Parlamentul, puneți ștampila pe el pe buletinul de vot și sunați la 112!

Dacă Ramona Bruynseels va declara că „Suntem împreună cu Rusia parte a NATO”, votați-o și sunați-l pe Puțîn să-i dați vestea cea mare!

Astfel, spre linistea statului paralel, Comisiei de la Venetia, Comisiei Europene, Parlamentului European, Consiliului Europei, principiilor de la Bangalore, Clubului de la Berna, Clubului de la Roma, Clubului Bilderberg, sorosistilor de prost gust si Asociatiei creșterii viermilor de mătase, deciziile vor continuă să fie luate de cine le-a luat și pînă acum, în zona obscură, în vreme ce civilii sunt ocupați cu circul, fanfara, șaorma cu de toate și mahalaua.

Nu mai multe zile de vot erau necesare, ci mai multă informație pe fond ce vor face candidații după ce ajung președinți și cu ce echipă !

Dar cui nu cere, nici nu i se dă !

Dacă nu ne implicăm toți, pentru a echilibra perfect balanțele, va fi un balamuc total!

Vorba lui Kelemen Hunor: Mind belépünk és kész tébolyda. (Ec Adrian Radu).

Facebook Comments
Continue Reading

Eveniment

Cum se desfășoară și cum se recunoaște firma capabilă de a realiza un transport agabaritic

Published

on

By

Pentru multe persoane, transportul agabaritic pare să țină doar de autovehicule suficient de puternice pentru a putea realiza transportul. În această ordine de idei, pentru început trebuie menționat că acest tip de transport este cel ale cărui încărcături au masa situată în intervalul 1 – 1000 tone și înălțime/lățime de peste 100 metri.

Transporturile agabaritice țin și de găsirea unui traseu potrivit pentru a se putea realiza deplasarea. Dincolo de restricțiile pe care le impun dimensiunile și greutatea încărcăturii, firma de transport trebuie să obțină avizele speciale și autorizaţiile necesare pentru a putea desfășura operațiunea, transportul.

Ce recomandă o firmă de transport profesionistă?

În primul rând, un colectiv devotat și profesionist știe că transportul trebuie făcut într-un mod eficient, fără ca vehiculul să fie suprasolicitat. O recomandare bazată pe mulți ani de experiență și profesionalism este firma Holleman, cu site-ul oficial holleman.ro.

Această firmă dispune de cunoștințele, dotările și resursele necesare pentru a realiza transporturi agabaritice și grele – atât pe rute interne, cât și internaționale. Un astfel de transport trebuie realizat doar cu remorci și tractoare anume.

Nu în ultimul rând, în cazul unei astfel de operaţiuni este nevoie de o coordonare atentă și corectă până la cele mai mici detalii. Întreaga flotă componentă trebuie să respecte normele europene de protejare a mediului și, în aceeași ordine de idei, și să existe o garanție pentru fiecare transport început.

Pentru a satisface cât mai multe cerințe venite din partea clienților, Holleman și-a extins parcurile auto. Firma deține astfel de parcuri atât în România, cât și în Ucraina, Serbia, Bulgaria și Ungaria. Ele adăpostesc autotractoare puternice 4 x 2, 6 x 2, 6 x 4, 8 x 4 și diferite trailere – cu 3, 4 axe, extensibile, cu alveole pentru utilaje pe roți.

În aceeași ordine de idei, autotractoarele sunt și de tip gondolă – cu gât detașabil – special create pentru transportul combinelor sau efectuarea operațiunilor de încărcare/ descărcare a mărfurilor.

Avantajele posibilității de a transporta pe mai multe rute

Holleman, firma de transport agabaritic, execută transporturi pe ruta Europa de Vest – Europa de Est – Asia de Vest, către, din sau în România în cele mai multe din cazuri.

O astfel de firmă, ce realizează transporturi pe rute complexe, este cea de care publicul roman si nu numai, trebuie să afle. De exemplu, unele firme ce execută transporturi internaționale nu au ariile extrem de extinse și de aceea nu pot satisface nevoile tuturor clienților.

Nu în ultimul rând, pe tot parcursul transportului, mărfurile sau echipamentele trebuie să se afle în siguranță deplină. Atenție mare trebuie acordată și în ceea ce privește descărcarea și încărcarea – trebuie realizate doar cu utilaje speciale, manevrate de personal atestat în domeniu.

Pentru o idee cât mai clară despre serviciile pe care Holleman le execută cu plăcere, se poate accesa https://www.holleman.ro/, rubrica proiectele noastre. Acolo se vor regăsi și proiecte unice în România, cu finalizare corectă datorită bunei coordonări și a autotractoarelor de capacitate mare.

Facebook Comments
Continue Reading

Eveniment

Primul ajutor este cel care salveaza vieti!

Published

on

By

Primul ajutor este cel care salveaza vieti!

Ai fost martorul unui accident auto? O ruda sau un prieten a facut stop cardio-respirator langa tine? Copilul a mancat si s-a inecat? O sumedenie de evenimente nefavorabile se pot intampla oricand oriunde!

Diferenta dintre viata si moarte o poate face de cele mai multe ori, o informatie simpla, o metoda de acordare a primului ajutor si cel mai important modul de gestionare a unei situatii de urgenta.

Din pacate sistemul educational nu are in materiile de baza astfel de cursuri si informatii iar cunoasterea primul ajutor se poate afla urmand cursuri ale diferitelor centre de formare din tara.

La cursurile de prim ajutor organizate de Asociatia Succes in Educatie si Sport, participantii au posiblitatea practic de a realiza diverse proceduri pe manechine sau simulatoare fiind indrumati de lectori care in viata de zi cu zi, cu asta se ocupa, lucreaza in sistemul medical de urgenta.

Primul ajutor de baza inseamna sa realizezi anumite proceduri pana la venirea echipajului medical specializat, primul ajutor se poate acorda de catre oricine!… cu conditia sa se cunoasca procedeele corecte, in caz contrar se poate face mai mult rau decat bine.

Daca iti pasa de cei din jur si vrei sa fii mereu pregatit pentru o situatie critica, participa la cursuri de prim ajutor si dobandeste competente folositoare!

 

Facebook Comments
Continue Reading

Parteneri

Ultimile stiri locale

Eveniment21 de ore ago

MARIONETELE CARE CANDIDEAZĂ LA PREȘEDINȚIA ROMÂNIEI, BUGETUL SRI SI… „AGITATIA” MARE CU JUSTITIA!/ Mind belépünk és kész tébolyda.

Peste 30 de militari români au murit și 180 răniți, în Afganistan sau Irak, în teatrele de operațiuni la care...

EvenimentO zi ago

Cum se desfășoară și cum se recunoaște firma capabilă de a realiza un transport agabaritic

Pentru multe persoane, transportul agabaritic pare să țină doar de autovehicule suficient de puternice pentru a putea realiza transportul. În...

EvenimentO zi ago

Primul ajutor este cel care salveaza vieti!

Ai fost martorul unui accident auto? O ruda sau un prieten a facut stop cardio-respirator langa tine? Copilul a mancat...

Eveniment2 zile ago

Încă o ”taxă de șmecherie” la MApN!

(Preluare National – Catalin Tache): După cum dezvăluiam recent, procesul de modernizare a înzestrării Armatei Române o fi el unul...

Eveniment3 zile ago

JUSTITIA IN MANA SERVICIILOR – Ziarul Incisiv de Prahova

 Interviu cutremurator pentru Klaus Iohannis si SRI. (Preluare Lumea Justitiei): Dana Girbovan: „Ce a facut Iohannis este o procedura nereglementata...

Sport4 zile ago

KnockOut Store – manusi de box

Daca si tu iti doresti sa devi un sportiv mai bun si sa iti dobori adversarii din ring, echipa Knockout...

Eveniment4 zile ago

Strategii de promovare a unui produs recomandate de edcora.ro

Strategiile actuale de promovare ale unui produs sunt din ce în ce mai complexe și mai...

Eveniment4 zile ago

Cum a ajuns mafia italiana sa spele bani tocmai in Romania?/Evident, prin intermediul unor politicieni romani si a unor generali din serviciile de informatii

La data de 06.09.2019, Sorina Ruxandra Matei publica pe blogul sau personal “CARACALUL ROMÂNIEI. EXCLUSIV. Generalul DGPI, număr 2 din...

Eveniment4 zile ago

AJCSPH Summer Sports a ajuns la final, cu ultima editie a anului 2019, cea din septembrie 2019

Cea de-a patra editie a jocurilor sportive pe plaja adaptate pentru persoanele cu dizabilitati si utilizatori de fotoliu rulant AJCSPH...

Eveniment4 zile ago

Transport funerar international cu autovehicule acreditate

Schwarzes Auto eines Bestattungsunternehmens Este foarte dificil sa asimilam ideea ca o persoana draga a plecat din sanul familiei, fie...

Eveniment5 zile ago

Mafia italiana, DGIPI si fetitele duse la produs de catre sefi SRI – printre care si cumnata procuroarei de la unitatea de elita a DNA ST Ploiesti, Deaconu Giluela

La data de 06.09.2019, Sorina Ruxandra Matei publica pe blogul sau personal “CARACALUL ROMÂNIEI. EXCLUSIV. Generalul DGPI, număr 2 din...

Eveniment5 zile ago

CAZURILE “MIZIL- CARACAL” SI “MARA” ANCHETATE DE CORPUL DE CONTROL INTERN DIN IPJ PRAHOVA? PE BUNE?

Preluare (Incisiv National) Cu „PATRIA” care, cică, ar fi APRIORI, au rezolvat-o: o confundă cu Poporul.  În loc să își...

Eveniment6 zile ago

Inspectia Judiciara l-a incaltat cu al treilea dosar disciplinar pe procurorul Bogdan Pirlog/Primul dosar la sesizarea ziarului Incisiv de Prahova!

 #Rezistentul este acuzat de manifestari care aduc atingere onoarei sau probitatii profesionale ori prestigiului justitiei, savarsite in exercitarea sau in...

EvenimentO săptămână ago

Să citim criza în cheia cetățeanului

Este o criză guvernamentală. Nu neapărat una politică. Cum corect a precizat, spre uimirea mea, președintele Klaus Iohannis. Rezistând marți...

EvenimentO săptămână ago

RETRĂIRI ISTORICE ÎN VEACUL XXI, Ediția a XV –a Prof. Claudia Bota

RETRĂIRI ISTORICE ÎN VEACUL XXI, Ediția a XV –a Prof. Claudia Bota     Sesiunea Internațională de Comunicări Științifice –...

EvenimentO săptămână ago

Multe și mari semne de întrebare în cifrele bugetului

Multe și mari semne de întrebare în cifrele bugetului la 7 luni, principala certitudine fiind deteriorarea semnificativa a rezultatului bugetar....

Știrile Săptămânii