Connect with us

Eveniment

Avem 100.000, nu trebuie să fie mai mulţi de câteva mii

Published

on

 

din tabla de otel zincat procesata la rece

Istoric

Profilele din tabla de otel zincat procesate la rece se regasesc astazi sub diferite utilizari in aproape toate constructiile moderne.

Exista o mare varietate de forme si dimensiuni care pot raspunde cu succes la diferite cerinte, incepand de la conformari structurale si terminand cu profile de inchidere pentru invelitori sau fatade.

Desi primele utilizari ale acestora au aparut in SUA inca din secolul XIX, in Europa si in lume au inceput sa fie utilizate abia din anii ‘60- ‘70, prima oara ca elemente nestructurale si abia apoi ca elemente secundare pentru structuri, mai ales pentru constructii industriale.

La ora actuala aceste profile se utilizeaza tot mai des pentru alcatuirea structurii de rezistenta a din ce in ce mai multe tipuri de cladiri din diverse domenii de activitate, constructiile realizate din profile de tabla de otel zincat procesate la rece, fiind un domeniu cu o creste spectaculoasa in ultimii ani.

Profile de tabla din otel zincat

“Z”, “U”, “C”, “Epsilon” sunt doar cateva dintre formele de profile care la ora actuala se pot realiza in mod curent pentru diverse tipuri de aplicatii.

RomehoME – este o companie fondata in anul 2007.

Dupa cateva realizari spectaculoase in domeniul termo-hidroizolatiilor, al confectiilor metalice si mai apoi al anvelopantelor, am considerat ca este momentul pentru a trece la pasul urmator – structuri din profile metalice din tabla de otel zincat formate la rece.

Din 2010 ne-am asumat un pionierat in sfera productiei industriale, realizand ansamble sau subansamble structurale, metalice, avand in prezent dovada anticiparii corecte a pietei prin pachetul de produse si servicii pe care il oferim.

Avand 10 ani de experienta pe diferite paliere, cu o atitudine pozitiva si o deschidere pe masura la standardele, normele si provocarile europene am adaugat la valorile companiei un alt capitol important, valorificand superior calitatea produselor si serviciilor prin integrarea conceptului de “dezvoltare durabila”.

Componentele de baza ale structurilor din profile de tabla de otel procesate la rece sunt profilele de tip “U” si de tip “C”, din acestea fiind alcatuite toate elementele structurale ale cladirii, peretii de fatada, peretii de interior, planseele, sarpantele, etc. Raportul foarte bun intre rezistenta si greutatea profilelor ofera mai multe solutii de proiectare, pastrand in acelasi timp nealterata rezistenta si stabilitatea constructiei.

Gradinita in Germania – reprezentare 3d a structurii de rezistenta

Profile tip “U”

Profile tip “C”

Profilele de tip “C” au principalul rol in ceea ce priveste rezistenta intregii constructii, in timp ce profilele de tip “U” au rol de ghidaj si/sau de inchidere in zonele mai putin expuse in mod uzual la partea inferioara si superioara a elementului respectiv.

Ca regula generala dimensiunile profilelor se calculeaza pentru fiecare proiect in parte tinand seama de foarte multe elemente si cerinte de proiectare.

Dimensiuni profile

Profile tip “C”

Profile tip “U”

Greutatea profilelor in functie de dimensiuni

Decupaje si strapungeri functionale

Utilizarea structurilor din profile de tabla de otel

Unul dintre aspectele cele mai importante ale structurilor din profile de tabla de otel procesate la rece este versatilitatea. Acestea pot fi utilizate pentru absolut toate tipurile de cladiri din diverse domenii, incepand cu constructiile din domeniul rezidential, cladiri pentru birouri si administrative, cladiri din domeniul sanatatii (policlinici, spitale) si bineinteles cladiri din domeniul industrial sau agricol.

 

Mai mult decat atat profilele din table de otel se pot utiliza cu succes pentru extinderi si pentru supraetajari/mansardari, avantajele fiind atat din punct de vedere al greutatii reduse dar si a rapiditatii executiei.

Locuinta unifamiliala Pitesti, Casa DIA

Supraetajare locuinta in Bucuresti

Avantajele utilizarii struturilor metalice din tabla de otel

Alegerea conformarii constructiei pe o structura metalica usoara, din profile de tabla de otel zincat procesata la rece, va confera cateva avantaje importante:

– Timp de executie redus

Este unul dintre cele mai importante avantaje ale constructiilor pe structura din profile de tabla de otel zincat.

Datorita faptului ca cele mai multe dintre procesele constructive folosesc procedee uscate (aprox. 80%) sau procedee umede cu timpi foarte scurti de punere in opera si utilizare (20%), se poate ajunge ca, impreuna cu o echipa experimentata de  montatori, termenele de executie sa fie extrem de reduse.

– Greutate redusa a constructiei

O constructie usoara, realizata din profile de tabla de otel zincat, presupune ca si fundatia pe care aceasta este asezata poate fi mai redusa decat in cazul unei constructii realizate pe structura obisnuita din zidarie si/sau beton armat, rezultand implicit si costuri mai reduse pentru realizarea acesteia.

In functie de structura terenului si de conformarea constructiei se poate ajunge la  reduceri de pana la 40% a fundatiei.

Din fericire, greutatea redusa a structurii din profile metalice se manifesta nu numai la nivelul fundatiilor dar si la nivelul usurintei de a transporta profilele respective de la fabrica pana la locul de executie dar si la usurinta de manipulare a acestora pe santier.

– Rezistenta si stabilitate in timp

Constructiile realizate pe structura din profile de tabla de otel zincat de catre romehoME sunt concepute sa actioneze ca un tot unitar, cu un comportament cat mai rigid, sub diversele tipuri de incarcari la care sunt supuse pe toata durata de viata a acestora.

Rigiditatea elementelor constructive se obtine prin folosirea a 4 suruburi autoforante/punct de imbinare si a utilizarii suruburilor metrice de calitate superioara pentru imbinari intre pereti sau elemente constructive perpendiculare pe acestia, a utilizarii unor profile cu inaltime mare (300mm) pentru plansee si pentru golurile de tamplarie in cazul unor deschideri mari, etc.

O constructie rigida nu sufera deformatii evidente sub incarcari datorate vantului, ploii, zapezii sau cutremurului, impiedicand aparitia fisurilor in finisaje si pastrarea nealterata a formei si a stabilitatii acesteia pentru o lunga perioada de timp.

Imbinare intre profile cu 4 suruburi/
punct de imbinare

Imbinare intre elemente
structurale cu surub metric

– Precizie in executie

Abaterile cat mai mici de la cotele si dimensiunile specificate prin proiect a tuturor elementelor constructive, atat pe orizontala cat si pe  verticala, definesc o constructie executata corect si cu pierderi reduse de materiale.

Profilele metalice din tabla de otel zincat produse de romehoME, sunt procesate pe utilaje specializate de inalta precizie, cu tolerante de ordinul micronilor si care impiedica atat torsionarea acestora in timpul productiei dar si aparitia muchiilor si colturilor deformate. Mai mult decat atat, pentru a impiedica aparitia unor deformatii la placarea profilelor cu placi de OSB sau placi pe baza de ciment, profilele metalice se preambutiseaza si se pregauresc in aceasta etapa, pe santier urmand sa se faca doar montajul.

Datorita acestor procesari uzinate abaterile de montaj sunt practic eliminate in proportie de 99%. Asta inseamna ca toate elementele constructive (pereti de exterior si interior, plansee, sarpante, tamplarie, etc) se imbina simplu si corect incepand de la structura metalica si placarile acesteia la exterior si interior, pana la finisaje si mobilier.

– Rezistenta ridicata la umiditate si coroziune

275 g de Zn/mp! Aceasta este cantitatea optima de zinc, care prin galvanizare, asigura o protectie optima a otelului impotriva coroziunii iar materia prima utilizata de RoMeHOME pentru executia structurilor din profile de tabla respecta acest standard de calitate.

Modalitatea de procesare a profilelor nu afecteaza stratul de zinc de pe foaia de tabla, asigurand protectia la coroziune timp indelungat, in functie si de modul de expunere al profilelor la mediul inconjurator (expus, partial protejat sau inglobat in elemente constructive) dar si de elementele efective de mediu la care este expus (soare, zapada, gheata, mediu salin, mediu desertic, mediu agresiv chimic, etc).

In general, se considera ca durata de viata a unei constructii pe structura din profile de tabla de otel zincat este cuprinsa intre 100 si 250 de ani, in functie de expunerea/protejarea elementelor constructive la factorii de stres.

– Produs prietenos cu mediul

Structurile metalice pot asigura prin conformarea corecta o buna protectie termica a constructiei, evitarea formarii condensului , respectiv economie de energie pe durata de utilizare a constructiei.

Datorita multiplelor optiuni de conformare se pot obtine constructii mult mai competitive din punct de vedere al reducerii pierderilor. Nu in ultimul rand structura metalica este reciclabila integral.

– Cea mai buna optiune pentru constructii eficiente energetic

Constructiile pe structura metalica din profile de tabla zincata procesate la rece constituie cea mai buna optiune in ceea ce priveste realizarea unei constructii eficienta energetic.

Datorita faptului ca profilele metalice care alcatuiesc structura de rezistenta sunt relativ subtiri puntile termice din dreptul acestora sunt reduse ca pondere in suprafata anvelopantei constructiei (pereti de exterior si acoperis sau terasa).

Se pot utiliza termoizolatii din vata minerala de sticla sau bazaltica dar si termoizolatii din fibre celulozice.
Pentru termoizolarea ulterioara a fatadelor si a acoperisului/terasei se pot utiliza toate tipurile de termoizolatii (vata minerala de sticla sau bazaltica, polistiren, spuma PIR, sticla celulara, etc). In ceea ce priveste modalitatile de finisare ale fatadelor se pot utiliza atat finisaje cu montaj umed de tip tencuiala decorativa sau placaje decorative cu piatra, etc, cat si toate tipurile de finisaje cu montaj uscat in sistem de fatada ventilata sau neventilata.

Detalii

FUNDATII

Comparativ, pentru aceiasi cladire si pentru acelasi teren de fundare, diferenta intre fundatii poate ajunge pana la 40%. Utilizarea constructiilor pe structura metalica din profile de tabla de otel zincat este ideala pentru terenurile dificile, cu probleme legate de acces, de conformare, etc.

Fundatie pentru constructie pe structura metalica

Fundatie pentru constructie pe structura uzuala din beton si/sau zidarie

Fundatia, in cazul constructiilor pe structura metalica din profile de otel zincat procesate la rece se poate realiza extrem de usor.
Sunt de urmarit aceleasi aspecte legate de hidroizolarea si de termoizolarea elevatiei ca si in cazul constructiilor din zidarie.

Ca varianta, termoizolatia se poate lipi de hidroizolatie cu adezivi sau suplimentar, se poate turna un strat de egalizare din beton sub grinda de fundatie care sa permita fixarea termoizolatiei.

Este recomandata etansarea imbinarilor dintre trotuarul de protectie din jurul constructiei si soclul acesteia sau in cazul in care se doreste ca spatial verde sa ajunga pana la soclu se vor utiliza membrane cu crampoane la o adancime de aproximativ 30 cm.

PERETI DE EXTERIOR / FATADE

Realizarea peretilor din profile de
tabla de otel zincat se face
respectand urmatoarele etape:
1 – Montarea profilelor sau a
elementelor prefabricate.
2 – Placarea profilelor cu placi
OSB sau cu placi pe baza de
ciment.

3 – Montarea termosistemului pe fatada

4 – Umplerea cu termoizolatie din
fibre celulozice a spatiului dintre
profile.
In cazul in care se monteaza vata
minerala placarea de la interior se va
face dupa montajul acesteia.

5 – Montarea foliei bariera impotriva
vaporilor.
6 – Montarea placilor de gips-carton
si a finisajului de termosistem.

PERETI DE EXTERIOR / FATADE

Peretii de fatada se pot conforma in foarte multe variante :
In primul desen de mai jos alaturat este prezentata o varianta “economica“ de realizare a unui detaliu de perete exterior.
Structura de rezistenta este realizata din profile metalice de 160 mm cu grosime de 1,6 mm. Se poate observa ca placarea interioara cu OSB a fost eliminata iar instalatiile electrice, de apa calda si rece si de incalzire sunt trecute prin termoizolatia din vata bazaltica a peretelui. Instalatiile de apa si de incalzire se vor proteja la condens cu mansoane de cauciuc sintetic.

La partea de interior, folia bariera imotriva vaporilor se monteaza direct pe structura metalica,  urmand apoi placarea dubla cu placi de gips-carton. In functie de cerintele de proiect acestea pot fi rezistente la umiditate, rezistente la foc sau placare cu placi acustice sau obisnuite.
La exterior se pot folosi placi pe baza de ciment de tip Aquapanel sau Vidiwall, peste care se  monteaza termosistemul din vata bazaltica.

Finisaje pentru fatada

Pentru finisare, la exterior se pot utiliza atat finisaje umede de tip tencuieli sau zugraveli decorative dar si finisaje de tip fatada ventilate cu placaje cu montaj umed sau uscat in conformitate cu cerintele de proiectare.

PLANSEE

Practic optiunile de rezolvare a planseelor se refera la deschiderea acestora si la cerintele pe care trebuie sa le indeplineasca conform proiectului.

In cazul planseelor cu deschideri de 6 m se pot utiliza profile cu dimensiunea de 300 mm, dublate spate in spate si cu placa de beton turnata pe un cofrag pierdut din tabla cutata.
Spatiul dintre profilele structurale se poate termoizola si poate fi utilizat pentru trecerea canalelor de ventilare si/ sau a altor instalatii. La partea de jos, finisajul din placi de gips-carton se poate fixa direct pe structura metalica sau in functie de cerintele de arhitectura pot fi introduce straturi suplimentare.

La partea superioara se pot utiliza atat detalii cu sapa uscata flotanta pentru a impiedica transmiterea zgomtelor dar si detalii performante pentru pardoseli in spatii cu umiditate ridicata (bai, bucatarii, chichinete, etc.

Pentru racordul cu peretii de fatada exista mai multe variante aplicabile in functie de deschiderea planseului de incarcarea acestuia dar si de forma constructiei.

Detaiu de record – planseu cu perete de fatada

Detaiu de planseu 

TERASE / SARPANTE

Fie ca este vorba despre terase sau sarpante, detaliile se pot rezolva cu o acuratete deosebita, ca si in cazul planseelor intermediare. Termoizolarea teraselor se poate face fie deasupra placii de beton fie intre profilele de sustinere ale acesteia.

Aticele se pot aplica pe fatada sau se pot dispune in continuarea peretelui de fatada.
Pentru hidroizolare se pot utiliza in principiu toate tipurile de mebrane respectand cerintele producatorilor.

Detaliu de terasa

Scurgerea apelor se poate face la guri
de scurgere montate pe terasa sau la
garguie sau la jgheaburi si burlane
dispuse pe fatada.
Alegerea unuia sau altuia dintre
sistemele de scurgere a apelor pluviale
se face in functie de suprafata terasei si
de panta acestuia.

Concluzii

Dupa cum se poate observa, structurile din profile de tabla de otel zincat procesate la rece ofera o varietate foarte mare de rezolvari atat pentru conformarea unor volumetrii interesante din punct de vedere architectural, cat si pentru rezolvari specifice de detaliere in functie de cerintele specifice de arhitectura, rezistenta sau instalatii.

 

Cu o echipa complexa formata din arhitecti, ingineri constructori de diverse specializari, economisti si specialisti in mediu, dar si personal cu inalta calificare in domeniul constructiilor, RomehoMe s-a dedicat inovatiei, productiei si implementarii in piata romaneasca a unor solutii si sisteme moderne in domeniul constructiilor, care sa ofere cel mai inalt nivel de siguranta si incredere investitorilor, proiectantilor dar si utilizatorilor.

 

 

Facebook Comments
Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Eveniment

Iresponsabili/In cele 2 luni de guvernare Orban-Iohannis, deficitul bugetar lunar s-a TRIPLAT, la 10 miliarde de lei pe luna

Published

on

By

Pentru prima oara in istoria Romaniei, deficitul bugetar intr-un an depaseste 10 milarde de Euro!

Datele comunicate noaptea aceasta de ministerul finantelor arata ca gaura de venit in 2019 a fost de 48,3 miliarde de lei (4,64% din PIB). Fara criza ECONOMICA. Banii reprezinta echivalentul a jumatate din ,,camasa de forta” a FMI-Banca Mondiala-Comisia Europeana pusa politicienilor romani în 2009 si exportata de acestia romanilor, in criza (cele 20 de miliarde de Euro). Deficitul asta mai arata ceva: guvernantii actuali nu pot vedea de la o luna la alta, ba chiar de la o saptamana la alta (la final de noiembrie se rectifica bugetul pe deficit de 4,3%, iar acum e aproape 4,7%), nicidecum pe un an, doi, sau trei. E drept ca, în mare parte, deficitul bugetar se datoreaza guvernarii PSD care a lasat economia si a indus-o spre criza bugetara. Dar sa vedem faptele: Teodorovici și Vîlcov au lăsat după 10 luni un deficit ENORM (neindreptat spre investitii ci spre cheltuieli curente, respectiv un deficit de 28,8 miliarde lei). Deficit lunar mediu de 2,88 miliarde de lei) pentru primele 10 luni. Iresponsabili. Dar in cele 2 luni de guvernare Orban-Iohannis, deficitul bugetar lunar s-a TRIPLAT, la 10 miliarde de lei pe luna. Ceea ce reprezinta o maxima dovada de irepsonsbilitate. Diferenta de cheltuiala pe datorie se finanteaza la dobanzi medii de 25 de ori mai mari decât în Bulgaria, de 3 ori mai mari decat in Grecia, de doua ori si jumatate mai mult decat in Polonia, de 3 ori mai mari decat in Ungaria.
Iresponsabilitatea actualilor guvernanti O DEPASESTE pe cea a guvernantilor PSD, care oricum era mare!, dezvaluie analistul economic Radu Teodor Soviani. (Cerasela N.).

Articolul Iresponsabili/In cele 2 luni de guvernare Orban-Iohannis, deficitul bugetar lunar s-a TRIPLAT, la 10 miliarde de lei pe luna apare prima dată în Ziarul Incisiv de Prahova.

Facebook Comments
Continue Reading

Eveniment

Cel mai mare scandal din Politia Locala Ploiesti de la infiintare pana in prezent și o incercare disperata de mușamalizare pe măsură/Despre aceasta „impartialitate” oare stie Adrian Vaida? Adrian Dobre stie ce face?

Published

on

By

Ministrul finantelor publice, Florin Citu, a refuzat sa dea curs invitatiei Comisiei Economice, Industrii si Servicii a Senatului Romaniei, motivand ca el nu vine decat in fata Comisiei de Buget Finante. Pe motiv ca pe el nu il evalueaza acesta Comisie. Ho ho ho… Suspect comportamentul ministrului de finante, care in mod evident nu de evaluare se fereste ci nu vrea sa dea raspunsuri la intrebarile unor parlamentari, legitime. In trecut au mai incercat asta doua personaje nascute de sistemul de dinainte de 1989: turnatorul securitatii Manole (cunoscut si ca Mugur Isarescu), si fostul lucrator in comertul exterior din proximitatea Securitatii Statului – DIE, Misu Negritoiu. ,,Cadru de incredere”. Isarescu pana la urma s-a dus (dupa ce si-a asigurat complicitatea lui Tariceanu care sa scurticircuiteze dezbaterile, si nu numai a lui). Dar s-a dus. Negritoiu nu s-a mai dus, dupa ce a incercat sa ia in bascalie Parlamentul, exact cum incearca astazi fostul sau angajat de la ING Bank Romania, banca ce incalca embargoul impus de SUA Iranului, respectiv Florin Citu. Dar Parlamentul l-a revocat pe Negritoiu…. In acest context il invit pe domnul Citu, care fuge de Parlament la fel ca Negritoiu, sa citeasca scrisoarea deschisa transmisa de mine Parlamentului Romaniei in 1 noiembrie 2016, dupa ce anterior (ianuarie 2015) avertizasem Comisiile pentru combaterea Abuzurilor din Parlament asupra practicilor nelegale prin care Misu Negritoiu a cartelizat societatile de asigurari sa scumpeasca RCA si sa creeze criza de pe piata asigurarilor. Caretelizarea a fost chiar consfiintita prin protocol de catre ASF, institutie aflata atunci sub protocol cu SRI. Nu trebuie sa uitati ca abia in decembrie 2018, Consiliul Concurentei a ajuns la concluzia pe care eu o formulam Parlamentului Romaniei inca din ianuarie 2015 si a amendat societatile de asigurare RCA (timp in care au mai fost furati bani de la asigurati), pentru ca s-au inteles la pret. Practic, societatile de asigurare au furat bani de la asigurati, la scutul protocoalelor si mesajelor publice ticaloase ale lui Misu Negritoiu, semnatar de protocol cu SRI. Amenda data de Consiliulu Concurentei in decembrie 2018 a fost de 53 de milioane de Euro, bani sustrasi de la asigurati, prin intelegere neconcurentiala la pret. Sustin cu tarie parlamentarii si Parlamentul Romaniei sa nu se lase pacalit de atitudinea alde Negritoiu, importata si de domnul Florin Citu. Merita sa recititi integral scrisoarea mea deschisa catre Parlament, din 1 noiembrie 2016, precizeaza jurnalistul si analistul economic Radu Teodor Soviani. (Cerasela N.).

„Scrisoare deschisă către Parlamentul României referitoare la cazul Mișu Negrițoiu-ASF”

Având în vedere că societatea RST MEDIA, prin contractul de achiziție publică nr. 4229/13.12.2013 a avut ca obiect inclusiv comunicarea externă a Autorității de Supraveghere Financiară, stabilirea și urmărirea procedurilor de comunicare ale Autorității de Supraveghere Financiară, facem următoarele precizări:
RST MEDIA se delimitează ferm și categoric de scrisoarea Președintelui ASF, domnul Mișu Negrițoiu, aceasta neîncadrându-se în niciun fel în procedurile de comunicare implementate de RST MEDIA, în baza contractului cu ASF. Aceste metode sunt exclusiv utilizate din bagajul personal al domnului Mișu Negrițoiu. În niciun fel RST MEDIA nu poate fi asociată cu acest tip de comunicare în baza contractului pe care l-a încheiat cu ASF în anul 2013.
Mai mult, RST MEDIA, în executarea contractului cu ASF a implementat transparența răspunsului complet și concret și nu transmiterea de mesaje sau intenții în cadrul comunicărilor ASF. Principala preocupare a RST MEDIA în derularea contractului a fost comunicarea de informații certe și date cât mai complete destinate celor care le-au solicitat sau diverselor categorii de public și instituții în drept a afla informații reale, necenzurate, de la ASF.
În toată perioada în care RST MEDIA a întocmit și diseminat efectiv comunicări pentru ASF nu a existat nici măcar o situație care să se apropie de conținutul scrisorii personale a lui Mișu Negrițoiu către Parlamentul României și regretăm că o asemenea comunicare poartă sigla ASF în interesul personal al unui funcționar atâta timp cât scrisoarea lui Mișu Negrițoiu introduce judecăți de valoare, intenții litigioase, interpretări legislative și poziții personale ale unui funcționar.
RST MEDIA a avut în permanență obligații contractuale față de Autoritate, ca instituție, și nu față de funcționari ai acesteia, respectând rolul de a disemina informațiile de interes public. De aceea RST MEDIA atrage atenția Parlamentului României, mass-mediei și opiniei publice că tonul adoptat de Președintele ASF în scrisoarea către Parlament se circumscrie tonului privind comunicarea internă cu RST MEDIA.
Așa cum Mișu Negrițoiu a încercat să înlăture obligațiile legale de comunicare exercitate de RST MEDIA, într-un mod identic, Președintele ASF încearcă să amputeze obligația constituțională și legală a Parlamentului României de a sancționa derapaje majore și abateri de la mandatul încredințat funcționarilor, atunci când acestea se produc. În fapt, cele două spețe reprezintă extensia unei conduite abuzive, prejudicioase, care a determinat pe de-o parte perturbarea activității ASF prin amputarea funcției legale, obligatorii, de purtător de cuvânt al Autorității, iar pe de altă parte o încercare a lui Mișu Negrițoiu de a se sustrage funcției de control și supraveghere a Parlamentul României și a Comisiilor Parlamentare.
Prin îndepărtarea nelegală a domnului Radu Soviani din poziția de purtător de cuvânt al ASF, Mișu Negrițoiu a neutralizat orice obstacol în reacția internă a ASF în scopul și având ca efect eșecul major al pieței asigurărilor, prin majorarea nesustenabilă a RCA, intenție a lui Mișu Negrițoiu despre care RST MEDIA a învederat Parlamentul României încă din urmă cu 1 an și 9 luni (20 ianuarie 2015), efect sancționat de Parlamentul și Guvernul României prin recunoașterea exceselor asigurătorilor supravegheați de către ASF, astfel încât cele două instituții au constatat și au acționat în sensul temporizării evoluției iraționale a tarifelor RCA.
Conduita lui Mișu Negrițoiu care și-a asigurat complicitatea unor funcționari din ASF pentru îndepărtarea RST MEDIA și a domnului Radu Soviani din poziția de purtător de cuvânt, prin acțiuni și inacțiuni inițiate în scopul prejudicierii noastre, a condus la necesitatea tranșării în justiție a situației litigioase.
Considerăm că modalitatea prin care Președintele ASF a înțeles să mandateze și să conducă poziția procesuală a ASF în litigiul cu RST MEDIA trebuie analizată foarte atent de către Parlamentul României și de către mass-media, atâta timp cât acțiunile lui Mișu Negrițoiu au fost de natură să submineze poziția judiciară a ASF, situație creată de Mișu Negrițoiu atunci când a dispus ca reprezentarea juridică a ASF să fie făcută într-o modalitate care naște suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni.
Tonul și conținutul scrisorii Președintelui ASF din 31.10.2016 către Parlamentul României se circumscriu disprețului față de lege prin care ASF a înțeles să nu respecte o solicitare a instanței Curții de Apel București din data de 15.09.2016, în litigiul dintre ASF și RST MEDIA, litigiu în care societatea de Avocatură Mușat și Asociații a ,,reprezentat’’ Autoritatea de Supraveghere Financiară. Acest aspect confirmă încă o dată prejudicierea Autorității prin conduita abuzivă a lui Mișu Negrițoiu.
Situația pe care o reclamăm este subminarea judiciară a Autorității de Supraveghere Financiară într-un mod care a creat dubii și față de instanța de judecată, suspiciunea RST MEDIA fiind aceea că atribuirea contractului de asistență juridică de către ASF s-a efectuat exclusiv pe raporturile istorice dintre Mișu Negrițoiu și Gheorghe Mușat.
În ceea ce îl privește pe domnul Gheorghe Mușat, acesta a fost lucrător al Securității Statului înainte de 1989, iar în ceea ce îl privește pe domnul Mișu Negrițoiu, avem elemente concurente care ne îndreptățesc să credem că și domnia sa a fost sub contract cu Departamentul Securității Statului până în 1989, conform legii.
Mai mult, asocierea și modalitatea în care au acționat Mișu Negrițoiu și Gheorghe Mușat în litigiile cu RST MEDIA se aseamănă până la identificare cu modalitățile operative legendate ale fostei securități și se traduc prin abuz de încredere publică și utilizarea funcției cu încălcarea regimului incompatibilităților. Față de acest aspect precizăm că RST MEDIA a inițiat demersurile judiciare de devoalare și sancționare a acestor fapte.
Pentru a explica mai concret afirmația de mai sus arătăm că în data de 15.09.2016, Curtea de Apel București a pus în vedere Autorității de Supraveghere Financiară ca până la termenul din 27.10.2016 să depună contractul de asistență juridică pe baza căruia Mușat și Asociații reprezintă ASF în litigiul cu RST MEDIA. Ulterior dispoziției instanței Curții de Apel București, în data de 18.10.2016, o altă instanță, a Judecătoriei Sectorului 3, a respins acordarea cheltuielilor de judecată efectuate de ASF cu Mușat și Asociații prin factura nr. 209/08.02.2016 (factură transmisă personal domnului Mișu Negrițoiu), după ce RST MEDIA a reclamat faptul că factura sus-menționată reprezintă servicii fictive.
Acest aspect coroborat cu calitatea de lucrător al Securității București a domnului Gheorghe Mușat, precum și calitatea de lucrător a domnului Mișu Negrițoiu înainte de 1989, conform legii, ne conduce la ideea că amenințările la adresa Parlamentului cu contestația în instanța a unei eventuale revocări a domnului Mișu Negrițoiu de către Parlament se bazează exclusiv pe legăturile de serviciu dinainte de 1989 ale domnului Mișu Negrițoiu și afectează grav autoritatea de drept și democrația în România și pe încrederea pe care Mișu Negrițoiu o are că va obține introducerea în circuitul civil a unei hotărâri irevocabile, care să îi sprijine poziția. Beneficiul obținut/urmărit de către Mișu Negrițoiu acționând în modalitatea de mai sus este eludarea răspunderii față de actul abuziv comis.
RST MEDIA se identifică cu poziția Parlamentului României din scrisoarea lui Mișu Negrițoiu în sensul că domnul Mișu Negrițoiu a utilizat același ton față de RST MEDIA în scopul de a influența nelegal activitatea de purtător de cuvânt al Autorității a domnului Radu Soviani iar ulterior, pe o perioada de aproape 7 luni, în mod abuziv, a încercat determinarea RST MEDIA de a denunța ea însăși contractul sub amenințarea (adusă la îndeplinire în decembrie 2014) a unor prejudicii materiale și a ruperii contractului de către Mișu Negrițoiu.
RST MEDIA nu a făcut abatere de la standardele legale și profesionale de comunicare și ca urmare a suferit o denunțare abuzivă a contractului care a făcut și face obiectul unui litigiu în instanță, domnul Mișu Negrițoiu angrenând întregul sistem relațional de care dispune în principal din lucrători din cadrul Securității Statului dinainte de 1989 în vederea introducerii în circuitul civil a unei hotărâri judecătorești irevocabile în scopul de a hărțui RST MEDIA și pe domnul Radu Soviani, de a produce prejudicii și ca o răzbunare rezultată din neachiesarea RST MEDIA la manoperele dolosive inițiate de Mișu Negrițoiu.
În acest sens, RST MEDIA nu va precupeți niciun efort în a demantela sistemul relațional prin care Mișu Negrițoiu, în mod abuziv, a subminat poziția judiciară a ASF, în dauna interesului public, excedând mandatului acordat de Parlament, prin lege.
Față de cele ce urmează informăm opinia publică cu privire la încheierea de ședință din data de 15.09.2016 a Curții de Apel București, pe care ASF nu a respectat-o, punând astfel Autoritatea de Supraveghere Financiară în poziția de a nu se supune unei dispoziții a puterii judecătorești la care Mișu Negrițoiu, în mod ipocrit face vorbire în scrisoarea către Parlamentul României.
Deasemenea informăm opinia publică și cu privire la factura prin care ASF a plătit servicii judiciare domnului Mușat pentru servicii ce nu au fost recunoscute de instanță ca fiind opozabile RST MEDIA, reprezentând probabil alimentarea din bani publici a domnului Mușat.
Referitor la efectele conduitei descrise mai sus, deplângem consecințele în rândul magistraților pe care aceste manopere le imprimă dar în același timp numai denunțarea lor poate contribui la consolidarea statului de drept, regula legii și respectarea separației puterilor în stat.
Tehnicile și sistemul relațional utilizat astfel de domnul Mișu Negrițoiu aparțin unor vremuri demult apuse, care nu mai sunt compatibile cu statutul de stat membru NATO și al Uniunii Europene.
În niciun caz responsabilitatea lucrătorilor Autorității de Supraveghere Financiară nu trebuie decontată de Autoritate și nu poate fi împietată autoritatea publică a acestei instituții de actele abuzive ale unei persoane prinse și desprinse dintr-un organism defunct care încă nu vrea să își accepte condiția. A bon entendeur, salut.
Cu aleasă considerație,
Radu Soviani
Jurnalist independent

Facebook Comments
Continue Reading

Eveniment

Cum sa alegem cele mai bune manusi de box Knockout

Published

on

By

Precum orice echipament de box pe care il cumperi, trebuie sa stii care sunt caracteristicile acestuia, dupa ce elemente sa te uiti si care este bugetul tau.

Indiferent ca te antrenezi in sala de fitness sau in cea de lupte, sunt cateva elemente de care sa ti cont cand vrei sa iti alegi sacul de box ideal si manusile potrivite.

Deci cum poti sa te asiguri ca alegi cele mai bune manusi de box?

Cand vine vorba de manusile de box, trebuie sa tinem cont de mai multe elemente precum tipul lor.

Manusile de sparring dupa cum le sugereaza si numele sunt acele modele de manusi care te ajuta in sesiunile de sparring. Ele sunt utilizate pentru antrenamentele cu partener pentru ca au o densitate de spuma mare si protejeaza atat partenerul dar si mainile tale.

Manusile de antrenament sunt utilizate pentru multe exercitii in sala de antrenament iar ele sunt recomandate pentru incepatori. Le poti utiliza la sparring, pad-work, sac.

Manusile de sac Knockout sunt utilizate strict pentru acele exercitii de la sac si au rolul de a-ti exersa cat mai bine loviturile de pumn. Ele au mai putina spuma, dar si forma mai patratica, in acest sens tu o sa lovesti cat mai corect la sac.

Cand vrem sa ne asiguram ca alegem doar cele mai bune manusi trebuie sa ne uitam si la material – aici ne referm la piele naturala sau artificiala care sunt cele mai bune materiale pentru o manusa de box.

Vezi si gama completa de manusi de MMA de la Knockout care sa te ajute sa iti depasesti limitele in cusca de lupte.

 

Facebook Comments
Continue Reading

Parteneri

Ultimile stiri locale

Eveniment6 ore ago

Iresponsabili/In cele 2 luni de guvernare Orban-Iohannis, deficitul bugetar lunar s-a TRIPLAT, la 10 miliarde de lei pe luna

Pentru prima oara in istoria Romaniei, deficitul bugetar intr-un an depaseste 10 milarde de Euro! Datele comunicate noaptea aceasta de...

EvenimentO zi ago

Cel mai mare scandal din Politia Locala Ploiesti de la infiintare pana in prezent și o incercare disperata de mușamalizare pe măsură/Despre aceasta „impartialitate” oare stie Adrian Vaida? Adrian Dobre stie ce face?

Ministrul finantelor publice, Florin Citu, a refuzat sa dea curs invitatiei Comisiei Economice, Industrii si Servicii a Senatului Romaniei, motivand...

Eveniment2 zile ago

Cum sa alegem cele mai bune manusi de box Knockout

Precum orice echipament de box pe care il cumperi, trebuie sa stii care sunt caracteristicile acestuia, dupa ce elemente sa...

Eveniment2 zile ago

„Mongolii, ungurii, turcii, nemții, rusii nu au făcut românilor atât rău cât au făcut politicienii noștri în două decenii”- un adevăr dureros rostit de un academician român

Cine le-a deschis ușa rușilor în România. Emil Constantinescu, rol principal (Preluare Newsweek România):În 1998, rafinăria Teleajen a fost privatizată...

Social2 zile ago

Se anunţă vremuri bune pentru piteşteni: Cătălin Gherzan candidează la primăria Piteşti!

Sunt Cătălin Gherzan şi, înainte de toate, sunt un cetăţean al Municipiului Piteşti care doresc o schimbare în mai bine...

Eveniment3 zile ago

Gata, Vela a spart ”Frăția Căsuțelor”!

(Preluare National – Catalin Tache): După câțiva pași în spate, iată că Marcel Vela a făcut un mare salt înainte,...

Eveniment4 zile ago

Situaţia completurilor de 5 e total diferită de situaţia completurilor de 3

Pe scurt, problema e simplă dezvaluie Sorina Ruxandra Matei. La completurile de 5 există reglementare legală. Există lege. Ca atare,...

Eveniment5 zile ago

De ce vor Orban și Iohannis disoluția României și atacă magistratura. Strategia pământului pârjolit

Ca o confirmare de ce Orban si Iohannis nu vor o justitie independenta, ieri, Klaus Iohannis a decorat Grupul de...

Eveniment5 zile ago

Despre estetica mobilierului si importanta scaunelor

In ziua de astazi, birourile nu mai sunt proiectate pe baza numarului de scaune si mese care sunt necesare in...

Eveniment5 zile ago

Ce alegem – Pariuri online sau offline

Multi se intreaba care este cel mai sigur mod de a juca pariuri, nefiind siguri ce sa aleaga dintre pariurile...

Eveniment6 zile ago

Avantajele oferite de terminalele de pariuri sportive

Pariurile sportive reprezinta un hobby important pentru multe persoane, de aceea ele obisnuiesc sa se uite...

Eveniment6 zile ago

Prietenul fostului procuror Negulescu Mircea de la conducerea Politiei Locale Ploiesti prins ca a primit foloase necuvenite si a semnat in fals la cursurile de perfectionare din anul 2015/CSM PLoiesti a intrat in vizor pentru aceeasi inginerie si acelasi faptas

Ca o confirmare de ce Orban si Iohannis nu vor o justitie independenta, ieri, Klaus Iohannis a decorat Grupul de...

Eveniment7 zile ago

Senatorul PNL -Viorel Badea – a luat ilegal cateva milioane de euro de la Departamentul Romanilor de Pretutindeni (DRP) in urma cu aproape un deceniu/A furat inclusiv banii pentru construcţia unei biserici

Viorel Badea a fost şef la Departamentul pentru Românii de peste Hotare (DRRH) în timpul guvernării CDR. 147 de pagini...

EvenimentO săptămână ago

Seful Politiei Locale Ploiesti – prietenul procurorului Negulescu Mircea – sfidează legea, bunul simţ si inteligența functionarilor publici din subordine

Noroc cu Florin Citu, ministrul de finante liberal, care pe zi ce trece, devoaleaza din aceasta ticalosie: ,,In buget avem...

EvenimentO săptămână ago

ATEN colaboreaza cu Bosch pentru dezvoltarea unor noi tehnologii pentru sedinte

ATEN International, lider mondial in solutii de conectivitate AV/IT si sisteme complete de administrare, a anuntat ca produsele sale Pro...

EvenimentO săptămână ago

Student din Ploiești folosit sub ”acoperire” de DIICOT ST Ploiesti ucis de traficanții de droguri deoarece ofițerii și procurorii nu i-au oferit protecție

Cazul studentului din Ploiești, colaborator al DIICOT, ucis de traficanții de droguri, revine. În timp ce toate probele indică o...

Știrile Săptămânii