Connect with us

Eveniment

Sistemul de pensii private a avut o evoluţie pozitivă în primul trimestrul al anului

Published

on

Motto ” Pentru că regele Babilonului s-a oprit la o răspântie, unde încep două drumuri, şi stă să ghicească: scutură săgeţile, întreabă terafimii şi cercetează ficatul. Sorţul din dreapta are scris pe el: „spre Ierusalim”, încât el trebuie să îndrepte berbecii, să îndemne la ucidere şi să scoată strigăte de război; să aşeze berbecii împotriva porţilor, să ridice valuri şi să facă turnuri de împresurare. Acest sorţ s-a părut neadevărat în ochii acelora care au făcut jurăminte mincinoase; dar regele Babilonului, aducându-şi aminte de această necredinţă a lor, a hotărât să ia Ierusalimul.De aceea aşa zice Domnul Dumnezeu: De vreme ce voi vă aduceţi aminte de nelegiuirea voastră, făcând ca fărădelegile voastre să fie vădite şi scoţând la iveală păcatele voastre în toate faptele voastre; de vreme ce voi singuri vă aduceţi aminte de acestea, veţi fi prinşi cu mâna.Şi ţie, căpetenie nelegiuită şi rea a lui Israel, căreia şi-a venit ziua acum, când nelegiuirea ta a ajuns la culme.”(Iezechiel,Capitolul 21, versetele 21-25)

Înainte de toate, ca de fiecare dată, pentru a lămuri odată pentru totdeauna și a nu lăsa loc niciunei interpretări, vreau să vă asigur că acest material se dorește a fi socotit al douăzeci şi optulea episod al serialului lansat intitulat –”Despre Illuminati”. Pe parcursul acestui material, nu voi aduce niciun fel de atingere sau prejudiciu acestei caste, dar pe de altă parte nu voi face rabat de la cele mai (ne)semnificative informaţii cu sau despre acest subiect deosebit de interesant și mai mereu ocolit de majoritatea. Aceste coordonate sunt deja fixate asemenea unor condiții de facto, iar absolut toate cele enumerate sunt aspecte definite și tratate, cu lux de amănunte care întregește imaginea globală despre acest subiect.

 

**********************************************************************************************************

Adevărul e accesat întotdeauna de o Minoritate, iar Minoritatea este întotdeauna mai puternică decât Majoritatea pentru că minoritatea este în general formată de cei care au într-adevăr o Opinie, în timp ce puterea unei majorități este iluzorie,fiind formată de mase care nu au nici o opinie 

Facem parte din Minoritatea Adevărului, sau din Majoritatea „duşilor de nas”? Popularitatea și Adevărul se află într-o competiție acerbă, directă antagonistă una cu cealaltă. Dacă aș fi vrut să fiu popular, vă scriam despre can-can-uri, despre fel de fel de senzaţii, despre existenţa și călătoriile pe alte planete necunoscute sau aș fi apelat la „specialiști” care ne-ar fi „luminat” cu fel de fel de teorii fantasmagorice despre ceea ce „la modă” New Age, misticism sau alte…vrăjitorii.

Dar, vă lansez o provocare utilă.Dacă veți introduce cuvântul „Illuminati” într-un motor de căutare pe internet, cu siguranță vom sfârși prin a avea un amalgam aproape imposibil de informații, unele mult prea contradictorii pentru a fi utile.Iar aceste lucuri sunt certificate chiar de specialiști, de oameni pasionați de acest subiect precum scriitorul britanic William H.McIlhany, care a realizat cercetări minuțioase atât la Ingolstadt cât și la Muzeul Britanic.

Dar nu este singurul…Încă din anul 1922, John F.Hylan, primarul orașului New York a afirmat :” Adevărata amenințare împotriva republicii este guvernul invizibil care, aidoma unei caracatițe uriașe, își întinde puterea murdară și  mârșavă peste orașul, statul și națiunea noastră…La conducerea acestei caracatițe sunt interesele Rockefeller- Standard Oil și ale unui mic grup de bănci puternic denumite, în general, bancherii internaționali care conduc practic guvernul american, folosindu-l pentru propriile scopuri egoiste.”

Atunci când asemenea subiecte (dezbătute sau ignorate) se analizează, dintr-o dată cei care le ating sunt rapid catalogați ca fiind conspiraționiști. Lumea pune rapid etichete fără să cunoască, fără să ia contact în profunzime cu acel univers informațional. Iar grupurile și discursurile se limitează de cele mai multe ori la chestiuni istorice nesemnificative sau la amănunte insolite, de culoare.

Cei ce proclamă sfârşitul „civilizaţiei” ori al „spiritului” o face din resentimente împotriva unui viitor perceput ca fiind ostil şi ca să se răzbune pe o istorie pe deplin mincinoasă. Istoria nu catadicsește să aibe un caracter ciclic și totodată să se conformeze imaginii ce acești „luminați” ne-au tot mistificat-o.

Perspectiva reală, concretă este una ascunsă, din moment ce majoritatea întrebărilor legate de istorie, de cunoaștere sunt intersectate. Privind acum retrospectiv, în ultima sută de ani meritele vizualizării teoriei conspirației ca discurs esoteric au fost imediat date uitării, iar opinia publica s-a concentrat mai întâi pe aspectele care se cataloghează general a fi numai ”istorie și cunoaștere”

De aceea, tocmai dezvăluirea conspirației tinde să aibă forma unei narațiuni istorice. Conținutul polemic și forma narativă servesc teoriile conspirației în funcția lor de mitologii ale răului care dezvăluie cunoștințe secrete despre originile și natura răului, care se încadrează în umanitate și în natură. Aceasta se referă în special la teoriile mai complexe și mai largi despre marile conspirații, sistemice până inclusiv la cele cosmice.

Istoria necontrafăcută dă sens și formă revelațiilor despre forțele ascunse din jurul nostru, despre modul în care au modelat evenimentele trecute și actuale și unde ne conduc. Pentru a-și îndeplini rolul de apocalipsă a rădăcinilor răului și a modului în care planul său se desfășoară, trebuie cunoscute toate mecanismele acestor Illuminati, chiar daca și ei „servesc” unora false modele și promovează nenumărate pseudo-motive generatoare de iluzii, cu scopul declarat de a destabiliza si de a decredibiliza pe cei care lucrează asiduu și cercetează fenomenul.

Acțiunile colective și integrarea au fost mai puțin proeminente în ultimele decade, dar într-un viitor acest fenomen mai puțin cercetat va cunoaște o împlinire.Este prematur și neprincipial să nominalizez ceea ce s-ar petrece în viitor, dar tocmai datorită „istoricului” putem intui și anticipa varietățile și chiar formele de rezistență împotriva viitoarei dictaturi a Noii Ordini Mondiale. De altfel, folosirea inteligenței va reduce considerabil orice fel de construcție polemică ce ar putea să destabilizeze orice fel de…reciprocitate și vor refuza spiritul de înnoire ca pe cea mai mare năpastă.

Există convingerea că pentru a salva societăţile de la dezordine (haos) e necesară o idee universală, recunoscută de bunăvoie, fidelă principiilor creștine.Numai că, partea întunecată reprezentată de Francmasonerie acționează în ascuns, cu discreție.

De altfel, în Francmasonerie există o așa numită „tradiţie de disciplină sacerdotală”, conform căreia nu se pot face niciun fel de referinţe la elemente aparţinând unor grade superioare celui în care loja este deschisă.

De aceea,un venerabil de lojă competent va chema imediat la ordine un frate vorbind despre Steaua Înflăcărată într-o lojă de ucenic sau despre Hiram Abif într-o Lojă de ucenic sau de companion.

În ritualurile și legendele masoneriei regăsim construirea istorică a templului. Se spine că, în momentul în care înțeleptul rege al Israelului Solomon a demarat construcția Templului după planurile tatălui său, regele David, Hiram, regele din Tirus, și-a adus aminte de relațis bună ce a avut-o cu regele David.Acesta i-a oferit fiului acestuia, regele Solomon, ajutorul la construcția templului și i-a furnizat materialul de a-l construi.

Așa este scris în Vechiul Testament. Hiram Abiff este un personaj central în Francmasonerie. Legenda spune că el este Maestrul Constructor al Templului lui Solomon.

În Biblie sînt menţionate două personaje purtînd acelaşi nume – Hiram. În Cartea a treia a Regilor este amintit Hiram, rege al Tyrului care fusese prieten cu David, tatăl lui Solomon, cel care i-a promis tînărului rege că îi va îndeplini dorinţa şi îi va trimite lemn de cedru şi chiparos pentru ridicarea Templului. În Cartea regilor este amintit şi meşterul Hiram din Tyr : „Acesta era fiul unei văduve din seminţia lui Neftali. Tatăl lui, un tirian, era arămar; era şi Hiram plin de pricepere, cu meşteşug şi cu ştiinţa de a face orice lucru din aramă. Şi a venit la regele Solomon şi a făcut tot felul de lucruri. A turnat pentru pridvor doi stîlpi de aramă. Şi a aşezat stîlpii în pridvorul templului, punînd un stîlp în partea dreaptă şi dîndu-i numele de Iachin; şi pe celălalt stîlp în partea stîngă, dîndu-i numele de Boaz”.

În Cartea a doua a Cronicilor este menţionat din nou Hiram făurarul în răspunsul regelui Hiram către Solomon: „Aşadar îţi trimit un om înţelept şi înzestrat cu ştiinţă, şi anume pe meşterul Hiram-Abif. Acela ştie să facă lucruri de aur şi de argint, de aramă şi de fier, de tort purpuriu, stacojiu şi albastru, de in şi de purpură; ştie să facă tot felul de sculpturi şi să îndeplinească tot ce i se va porunci”.

Toţi comentatorii ritualurilor masonice sînt de acord că privitor la priceperea lui Hiram Abif (textul biblic îl  numeşte Abi) Cartea a doua a Cronicilor pune în evidenţă mai bine calităţile extraordinare ale meşterului Hiram, în vreme ce descrierea din Cartea Regilor este mai lacunară. Odată terminate capodoperele sale, Hiram Abif iese din istorie, dar figura sa intră în legendă, viaţa şi moartea sa se transformă în mit iniţiatic, devin mitul fondator al masoneriei speculative.

Francmasoneria se auto-intitulează o ştiinţă-artă „care se însuşeşte cu răbdare, în ordinea gradelor crescătoare” așa cum MLNR are în prezentare deține o poziţie privilegiată de societate iniţiatică.Dar, de fapt este un fel de club monden, mai mult sau mai puţin împodobit cu ceva aspecte filantropice.

Tot din prezentarea MLNR voi cita :”Pentru cei care urcă treptele simbolice ale gradelor albastre, câte una pe anul masonic, ridicarea la gradul sublim de Maestru Mason reprezintă o realizare de mare importanţă şi e un rezultat al unui efort mistic intens. Este un eveniment cheie al vieţii noastre, contrar calităţii cumpărate cu câţiva arginţi, de membru al unui club.”

Dar, așa cum în domeniul advertising-ului, mai precis în publicitate, există o practică cunoscută sub numele de „momeală și comutator”. Un magazin difuzează un anunț pentru un element de la un preț fantastic. Cu toate acestea, atunci când consumatorul ajunge la magazin, el descoperă că articolul a fost vândut. Cu exceptia acelui magazin în care doar „se întâmplă” pentru a avea un alt articol în stoc, acțiunea este foarte asemănătoare cu…fiecare.Natura umană fiind schimbătoare, cumpărătorul este atât de orientat să cumpere elementul pentru care a venit deoarece există riscuri de a nu-l cumpăra, de a-l achiziționa ceva mai scump, sau chiar de a pleca mai degrabă… fără ceva.
În francmasonerie, această practică se desfășoară mereu. Singura diferență este aceea de a trata religia la fel ca pe un „‘birou pentru afaceri mai bune”, dar care nu se poate implica.

Candidatul, de la primul grad, este condus să creadă că i s-ar fi dat secrete importante.Secretele sunt de fapt iluzii, astfel încât pământul să nu le cunoască sau „să se distrugă”. Pentru toate acestea, inițiații trebuie protejați prin jurământ solemn asupra Bibliei și acesta este suficient de serios pentru aspiranții ce-și cumpără pedepsele…cu moartea. După ce depune  jurământul, el învață o strângere de mână secretă și un cuvânt care este
ușor de găsit în Vechiul Testament (Boaz). Un set similar de „secrete” îi este împărțit în al doilea
grad.Cum anume intuiți, ambele grade costă destui de mulți bani (nu și altceva).

„Când trecusem prin ele la mijlocul anilor 1970, costau în jur de 50 de dolari pentru gradele Blue Lodge.(Loja Albastră) Asta înseamnă că masonii dintr-al doilea grad erau în afara cu cel puțin  o sută de dolari.De altfel, se construiește anticiparea candidatului.” (Masonry, Beyond the Light)

În gradul al doilea, el învață ce sunt artele liberale, și ce anume reprezintă litera „G” înseamnă Dumnezeu și geometria (sau el crede că învață aceste lucruri). Artele liberale pot fi găsite în orice enciclopedie și nu are nevoie de un geniu pentru a descoperi că geometria și „Dumnezeu” sunt scrise cu „G.“
Atunci când candidatul are încă cincizeci de dolari, din memorie trebuie să învețe inclusiv jurământul de sânge de gradul doi, care este lung de șase paragrafe. Concluzia c-ar fi gata pentru ultimul secret al Masoneriei (sau așa crede el). Iată de unde vine „momeala și comutatorul”!

„El este condus printr-o inițiere al gradul trei. Apoi după toate acestea, i se spune marele SECRET din Masonerie, numele sacru al lui Dumnezeu (care este păzit ritualic și trei ore cu jurăminte de răcire) a fost pierdut pentru totdeauna! El tocmai a scos cel puțin 150 de dolari și a investit luni pentru a afla că tocmai „Cuvântul Maestrului” a fost pierdut. În schimb, el primește un cuvânt de substituție, „Mah Hah Bone”, care este șoptit în ureche în timp ce îl îmbrățișează pe Maestrul Lojii.”(Masonry, Beyond the Light)

Majoritatea masonilor nu știu cu adevărat ce să se aștepte în calea secretelor. Poate că majoritatea nu sunt cu adevărat dezamăgiți, deoarece cei mai mulți dintre ei s-au alăturat lojei pentru mai multe motive… Nu e nimic pueril,dar ei, aspiranții vor să meargă mai departe și să se alăture acesteia sau pentru a promova la o carieră profesională „în vârful ierarhiei”.

Conform aceleiasi surse, în gradul Royal Arch, piesa centrală a Ritului York, candidatul este preluat de o dramă în care se presupune că intră într-o cameră sub ruinele templului regelui Solomon din timpul perioadei întoarcerii israelienilor din exilul babilonian. În această cameră, el și doi însoțitori descoperă Chivotul pierdut al Legământului. Pe Arcă este o placă de aur pe care este gravată „Cuvântul Marelui Omnificat al Arhanghelului Regal”. Acesta este scris într-un fel de arcană a unui alfabet cifrat pe care candidatul nu îl poate citi. I se spune că este numele lui Dumnezeu în trei limbi.
Sub „Royal Arch”, o poziție specială care implică trei „tovarăși” ai Arhanghelului Regal, acest cuvânt este comunicat ca numele inefabil al lui Dumnezeu – pierdut cu moartea marelui Maestru Hiram Abiff al gradului al treilea.Numele dat este JAH-BUL-ON. Marele preot al arhivei regale spune că acesta este „Logosul divin, sau „CuvântUL” la care se face referire în Evanghelia după Ioan la Primul Capitol.

Gluma, farsa e asigurată. Din moment ce, un fost membru a lăsat scris următoarele :

„Acest nume ciudat este presupus ca numele adevărat al divinității.Francmasoneria e dezvăluită în sfârșit! Este atât de „sacru” încât nu poate fi dezvăluit decât în ​​prezența a trei masoni regali în timp ce îngenunchează sub o „Arcă regală” formată din mâinile lor împletite! E frumos, iar de acum vor veni lucruri grele.” Masonry, Beyond the Light)

********************************************************************************************************

Respingerea obișnuită de către curentul mainstream poate conduce pe cei definiți ca fiind „alții” la anumite confuzii regretabile.De aceea, pentru a-și defini legăturile reciproce și „a face lumină” am eliminat deja ceea ce falșii propagandiști, sau predicatorii lor istorici au tot construit în mod emoțional, pentru a ascunde și a (se) ține secret.

Am luat în considerare relația dintre cunoaștere și informație. Subiectele rămân interconectate, deoarece pentru a „săpa” după informații a necesitat un timp destul de lung.”Proiectul” va continua, chiar dacă satisfacțiile nu sunt materiale ci gravitează în sferele sensibile ale sufletului…

De aceea,sper c-am asigurat și am avut menținut acel interes necesar. Iar toate cunoștințele,informațiile de la un anumit nivel și mai ales ceea ce am expus poate fi probat, argumentat!

De aceea, nu voi face rabat nici pe viitor, chiar dacă nu am pretenția de a cunoaște  „secretele” acestor Illuminati, prin muncă și perseverență pot fi devoalate. Ceea ce se vehiculează  despre secretele și puterea acestor malefici trebuie atent judecat, deoarece conjunctura și Adevărul este dat de Adevăratul Dumnezeu, Singurul care are putere peste Cele Cerești cât și cele de pe Pământ.De aceea, nu este deloc prilej sau motiv de a fi negociat.

Fără a concluziona și astfel a menține deschis acest interes, atunci când voi publica viitoarele conținuturi, veți avea plăcerea de a suprapune sau de a găsi și ecouri mai puțin cunoscute.Vă promit că împreună vom reuși să identificam cu mai largă vizibilitate atât ideile cât și acțiunile, într-o sferă mai mult apropiată de sensul sociologic al „societăților secrete” . Nu voi ascunde niciun fel de amănunt sau interes, dar, din motive lesne de înțeles și de altfel care cu adevărat respectă deontologia și valorile mele etice și profesionale, bibliografia nu o voi menționa.Dacă în jurul unor anumite idei care circulă în, de la și pentru o masă largă „alternativă” sunt nevoit să ascund acestea, pe parcursul (sper) a cât mai multor materiale original concepute o să le citez. Oricum, nu mi-am propus un număr fix de episoade,iar pe durata acestui serial vă voi „însoți” și voi exemplifica contextele, cu ajutorul elementelor și mijloacelor existente .Vă asigur că tot acest parcurs, într-un domeniu mult prea puțin prețuit și cunoscut vă vor reconforta iar „rezervorul” de idei, credințe, practici și simboluri sincronizat cu vastele cunoștințe venite dintr-un spectru larg de surse vă va dinamiza.

În plus, alături de suspecții din domeniul finanțelor, politicilor de cel mai înalt nivel, casta misterioasă a Illuminati va fi pe larg analizată în episoadele viitoare.De asemenea, vă voi prezenta mai multe aspecte ale unor cercetători deosebit de interesanți, cât și ale unor teoreticieni (nedrept numiți) „ai conspirației” ce au identificat câte ceva despre locurile importante ale tradițiilor ascunse care dispun de „puterea necunoscută” a Illuminatilor.

Voi încheia cu un citat al vrednicului de pomenire episcopul Vartolomeu al Râmnicului: „…Dacă sufletul meu a fost, este şi va rămâne în veac refractar vreunei instituţii omeneşti, instituţia aceasta este franc­masoneria, în care eu am văzut deapururea nu numai subminarea evanghelică a sunetelor, dar primejdia ordinei naţionale şi politice din fiecare stat.”

******************************************************************************************************

Vă promit că voi continua „această călătorie” şi astfel interesul pentru subiect va fi dezvoltat. Cu speranţa că toate aceste lucruri nu vor fi trecute cu vederea, desconsiderate, iar prin acest demers jurnalistic coroborat cu aceste cunoștințe mai mult sau mai puțin vechiculate despre secretele, influența și puterea acestor malefici vor fi cunoscute iar dumneavoastră veți fi cei câştigați, vă mulțumesc pentru atenția acordată.

Sursa foto :entite.over-blog.com Sage and Savant,https://www.salon.com,https://www.amazon.co.uk/,www.jesus-is-savior.com,/www.collective-evolution.com/,faxweb.al,

 

Acest material a fost conceput și oferit de către Prof. Dr.Daniel Mihai, redactor-șef al platformei online independente Criteriul Național

 

Facebook Comments
Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Eveniment

House of VLAdiLA și The Climate Change Company, marii câștigători ai competiției Startarium „Românii sunt antreprenori”

Published

on

By

Competiția Startarium „Românii sunt antreprenori”, inițiată de Impact Hub și ING Bank, cu sprijinul Pluxee, și-a desemnat câștigătorii pe 29 noiembrie, în cadrul unui eveniment organizat la Hotel Radisson din București. În marea finală au intrat 14 antreprenori, câte 7 pentru fiecare categorie a concursului de pitch-uri, Startup și Running Ops. Aceștia au avut ocazia să își prezinte afacerile la scenă deschisă, în fața a 600 de participanți și a juriului format din mentori și reprezentanți ai mediului de business. În urma jurizării, au fost alese câte 2 companii câștigătoare pentru fiecare categorie, care au fost premiate cu un total de 90.000 de euro, nerambursabili. Câștigătorii marilor premii sunt The Climate Change Company (Startup) și House of VLAdiLA (Running Ops).

Podiumul pentru fiecare categorie a arătat astfel:

Startup:

Premiul I: The Climate Change Company (20.000 de euro, nerambursabili)

Premiul II: PiciordePlay (10.000 de euro, nerambursabili)

Running Ops:

Premiul I: House of VLAdiLA (40.000 de euro, nerambursabili)

Premiul II: BRIO (20.000 de euro, nerambursabili)

În plus, în cadrul competiției Startarium „Românii sunt antreprenori” s-au mai acordat 10 premii suplimentare, în valoare de 1.000 euro fiecare, pentru 10 cele mai votate idei de afaceri  înscrise în secțiunea Ideea ta. Voturile au fost deschise pentru public până la data de 1 decembrie, iar câștigătorii secțiunii au fost anunțați public pe startarium.ro.

„<Românii sunt antreprenori> a revenit cu aceeași forță și energie în 2023 ca și în edițiile precedente ale competiției. Ediția din 2023 a marcat și o serie de noutăți importante: alăturarea Pluxee ca partener al evenimentului și platformei Startarium.ro, alături de ING Bank, extinderea competiției cu două noi categorii, dedicate atât antreprenorilor aspiranți, cât și companiilor care au depășit stadiul de startup și, nu în ultimul rând, evoluția <Românii sunt antreprenori> într-un adevărat festival de antreprenoriat, oferind participanților nu doar o platformă de competiție, ci și un mediu propice pentru a experimenta apartenența la o comunitate puternică, dinamică, la educație și inspirație.

Faptul că avem 4 câștigători care au soluții reale și fezabile ca model de afacere la probleme care țin de agenda economică și socială a României – educația, accesul la cultură, industriile creative, infrastructură și mediu demonstrează încă odată că antreprenoriatul este unul din pilonii de creștere pentru noi toți.”, a declarat Vlad Craioveanu, CEO și cofondator Impact Hub Bucharest.

Anul acesta, evenimentul iconic Startarium Pitch Day s-a desfășurat sub o nouă identitate – Românii sunt antreprenori, menită să celebreze spiritul antreprenorial național, să aducă  competiția mai aproape de publicul larg și să încurajeze mai mulți antreprenori și viitori antreprenori să își urmeze pasiunea profesională.

„În ING, susținem creșterea startup-urilor și a micilor companii, așadar ne-am bucurat să reluăm una dintre cele mai importante competiții pentru antreprenorii din România. Suntem încântați să descoperim afaceri noi, cultivate cu pasiune, dar și să vedem evoluția celor pe care le cunoșteam deja. Scena <Românii sunt antreprenori> a fost încărcată de emoții, entuziasm și efervescență. A fost o experiență incredibilă pentru toți cei care au participat deoarece au exersat cum să construiască și să susțină un pitch, cum să convingă un juriu, format din mentori și reprezentanți cu experiență din mediul de business, că afacerea lor merită să fie câștigătoare.

56 de afaceri au fost selectate pentru semifinala ‘Romanii sunt antreprenori’, iar 14 au ajuns în finală. Îi felicităm pe marii câștigători, dar și pe toți antreprenorii curajoși care au intrat în competiție. Vom urmări îndeaproape progresele lor!”, a declarat Luana Sorescu, Head of Clients, divizia Business Banking, ING Bank România.

Cine sunt marii câștigători?

Startups:

Locul 1: The Climate Change Company

The Climate Change Company dezvoltă soluții la cheie, inovatoare și cu impact înalt, menite să contribuie la îmbunătățirea ecosistemului în care trăim și, implicit, la mai binele planetei.

Prin proiectul Littar, the Climate Change Company transformă deșeurile de plastic și sticlă în asfalt de ultimă generație, punându-și, astfel, amprenta pe viitorul infrastructurii durabile și a economiei circulare.

Această distincție nu reprezintă doar o victorie pentru noi, ci și pentru toți cei care cred într-un viitor mai ecologic. Ne amintește că atunci când ne unim, motivați de pasiune și scop, putem aborda cu succes problemele complexe cu care ne confruntăm ca planetă și societate. Este un imbold pentru noi să continuăm să dezvoltăm soluții sustenabile și să îi inspirăm și pe alții să se alăture efortului nostru de a crea un mediu mai curat și mai sănătos pentru generațiile viitoare. Mulțumim tuturor celor care au fost alături de noi în această călătorie a schimbării pozitive„, a declarat Sebastian Tudose, cofondator The Climate Change Company.

Locul 2: PiciordePlay

PiciordePlay este platforma românească de streaming care și-a început activitatea în pandemie, în vara anului 2021. Proiectul își propune să aducă teatrul mai aproape de românii de pretutindeni, oferindu-le acestora oportunitatea de a viziona online piesele lor preferate.

Până în prezent, PiciordePlay a transmis peste 30 de spectacole live, 10 înregistrări și a atras pe platformă mai mult de 10.000 de utilizatori. Platforma are parteneriate cu unele dintre cele mai apreciate instituții culturale românești, precum Teatrul Național București, Teatrul Bulandra, Teatrul Nottara sau Teatrul de Comedie.

Suntem onorați și mândri să fim recunoscuți de o competiție atât de importantă, precum Startarium «Românii sunt Antreprenori». Acest premiu este nu doar o realizare personală pentru echipa PiciordePlay, ci și o validare a faptului că există un interes puternic în zona de cultură și artă. Ne-am asumat misiunea de a crea o punte între cultura, arta și consumatorul modern, oriunde s-ar afla el, iar acest premiu confirmă faptul că suntem pe drumul cel bun. Fondurile câșigate vor fi un sprijin esențial în continuarea acestei călătorii”, a declarat Alexandru Aramă, cofondator PiciordePlay.

Celelalte 5 startupuri care au intrat în finala Startarium „Românii sunt antreprenori” sunt: Mașini la cheieMommyHAIOffbeatSmilemobilul și Voidship.

Running Ops:

Premiul I: House of VLAdiLA

House of VLAdiLA este un brand fondat de Oana și Dragoș Vlădilă care combină arta și designul de interior în dezvoltarea de produse precum tapet personalizat, catifea și mobilier de designer. Oana, arhitectă, și Dragoș, cu expertiză în antreprenoriat, își propun să inoveze domeniul amenajărilor interioare. Tehnologia modernă de printare se îmbină cu desenul manual, asigurând calitate de top. Totul se produce in-house, respectând standardele de sustenabilitate: materiale naturale, ecologice și biodegradabile, fără substanțe toxice.

Suntem mândri că House of VLAdiLA este marele câștigător al competiției «Românii sunt antreprenori» și le mulțumim organizatorilor și juraților pentru încrederea arătată! Vedem această victorie ca pe o recunoaștere a muncii și pasiunii noastre, dar și ca pe o responsabilitate foarte mare. Ne propunem să punem România pe harta designului internațional și să devenim un brand de referință”, a declarat Dragoș Vlădilă, cofondator House of VLAdiLA.

Premiul II: BRIO

Fondată în 2014, BRIO este platforma de soluții fundamentate științific, pentru îmbunătățirea performanței școlare, destinată elevilor, părinților, educatorilor, școlilor și altor instituții implicate în actul educațional din România. Prin intermediul testelor BRIO, proiectul își propune să pună la dispoziția utilizatorilor teste digitalizate standardizate, prin care elevii români din clasele I-XII să își poată evalua obiectiv cunoștințele la principalele materii școlare și să își poată îmbunătăți performanța la examene.

Acest premiu ne demonstrează că educația rămâne o prioritate în România și ne inspiră să mergem mai departe și să lucrăm din ce în ce mai intens pentru a oferi oportunități de învățare și îmbunătățire a performanței școlare în întreaga țară. Suntem hotărâți să contribuim la creșterea nivelului de educație în România și să oferim elevilor instrumentele de care au nevoie pentru un viitor mai strălucit”, a declarat Gabi Bartic, cofondator BRIO.

Pe lângă cei 2 câștigători, în finala categoriei Running Ops au intrat și BeesersBright Spacescautcurier.roHelperz.ro și Spark Online School.

‘’M-am bucurat să văd că pe scena evenimentului <Românii sunt antreprenori> au urcat români pasionați de ceea ce fac, care devin o sursă de inspirație pentru alții prin faptul că sunt capabili să aibă o viziune mai largă, pentru care binele oamenilor și impactul pozitiv în comunitatea locală sunt prioritare.

Pluxee s-a alăturat proiectului Startarium anul acesta, din convingerea că educarea și susținerea antreprenorilor români au un potențial semnificativ de a genera un impact economic pe termen lung. Vom continua strategia noastră de susținere a comunității antreprenoriale din România fiind alături de antreprenorii cu idei excelente aflați la început de drum, dar și de afacerile care continuă să crească și au nevoie de resurse și finanțare pentru o dezvoltare durabilă”, a spus Manuel Fernandez Amezaga, CEO Pluxee România și Bulgaria.

2

600 de persoane au luat parte la marea finală Startarium „Românii sunt antreprenori”

Aproximativ 600 de persoane au luat parte, în sală, la prezentările și discuțiile propuse de către organizatorii competiției.

Printre cei care au urcat pe scenă în deschiderea evenimentului s-au numărat Vlad Craioveanu – CEO & cofondator Impact Hub Bucharest, Dan Ștefan – Managing Partner Autonom Group, Delia Olteanu – Manager Strategie Clienți IMM al ING Bank, și Manuel Fernandez Amezaga – CEO Pluxee România și Bulgaria.

Ulterior, în cadrul panelului „Viitorul businessului în România: antreprenori în ascensiune”, organizat cu sprijinul Romanian Business Leaders, o serie de lideri de business și-au împărtășit experiențele și perspectivele despre inovație și succes în antreprenoriatul românesc. Aceștia au fost: Iulian Nedea – CEO și cofondator Simtel, Cristian Logofătu – Financier, Entrepreneur, board member Bittnet, Andreea Pipernea – Managing Partner Exit by Choice și Delia Dragomir – CEO și cofondator Eucom Business Language.

Lansări prezentate pe scena principală

Scena principală a fost și gazda lansării unui nou modul în cadrul platformei Startarium: Startarium eXP(erience) oferă antreprenorilor experiențe interactive de învățare, depășind cursurile online tradiționale. Cu durată de o lună, fiecare curs include 4 module, quiz-uri, o sesiune de Q&A și un proiect final cu feedback, iar cei care finalizează un curs pot beneficia de 3 sesiuni gratuite de mentorat. Înscrierile pentru primele două cursuri, Management financiar pentru mici afaceri și Web Analytics, încep pe data de 8 decembrie, pe Startarium.

Un alt moment important a fost reprezentat de pre-lansarea mapării „Green Startups Ecosystem Overview Report 2023”. Aflat la a treia ediție, raportul prezintă o analiză a startupurilor verzi din România, organizațiile de sprijin și inițiativele care promovează o tranziție către o societate neutră din punct de vedere climatic. Lansarea oficială a Green Startups Ecosystem Overview Report 2023 va avea loc pe data de 7 decembrie, în cadrul evenimentului online Romania ClimAccelerator Demo Day.

Punctele culminante ale competiției Startarium „Românii sunt antreprenori” au fost, bineînțeles, cele două finale de pitch-uri, în cadrul cărora concurenții au beneficiat de sprijinul și încurajările prietenilor, partenerilor și celor pasionați de business și de antreprenoriat.

Scenele adiacente au găzduit 6 pastile de învățare pentru participanți

În paralel cu finalele de pitching, pe scenele secundare, participanții au putut lua parte la 6 sesiuni de învățare, prezentate sub formă de masterclassuri: „Principii STELL*R pentru înalta performanță”, susținut de Adrian Florea, fondator Trend Consult, „Bani și libertate – Despre echipă, viziune și autonomie în afaceri”, susținut de Ovidiu ToaderBusiness Coach, dar și la sesiuni dedicate siguranței cibernetice – susținută de Bogdan Botezatu, director Threat Research and Reporting Bitdefender, sustenabilității – susținută de Magdalena Caramilea, Director de sustenabilitate Autonom, comunicării și branding-ului, alături de Andrei Lasc și Mihaela Joița, cofondatori Poarta 9, și echipelor performante, sesiune susținută de Cosmin Alexandru, cofondator Teamology Institute.

Sectorul agrifood a avut o scenă dedicată la Românii sunt antreprenori

Ediția de anul acesta a Agrifood Innovation Summit, organizată de EIT Food și Impact Hub Bucharest, a avut loc în cadrul evenimentului „Românii sunt antreprenori”, pe o scenă dedicată. Sub numele de Agrifood Innovation Stage, scena s-a concentrat pe subiectul inovațiilor în agricultură și industria alimentară, abordând subiecte precum siguranța alimentară, agricultura digitală și sustenabilitatea.

Evenimentul a inclus lansarea raportului „Romanian Agrifood Startups Overview Report 2023″, care analizează tendințele și provocările din sectorul agroalimentar românesc și european. Romanian Agrifood Startups Overview Report, aflat la cea de-a treia ediție în 2023, este un raport complex care include maparea startupurilor românești din industria agroalimentară implicate în inovația industriei. Raportul poate fi descărcat gratuit aici.

Rezultatele „Românii sunt antreprenori”

Competiția „Românii sunt antreprenori”, noua identitate a evenimentului emblematic Startarium Pitch Day, a primit peste 220 de înscrieri la ediția din 2023. Înscrierile au fost deschise în perioada 12.10 – 12.11.2023, pentru următoarele categorii: Ideea ta, Startup și Running Ops. Valoarea cumulată a premiilor oferite este de 100.000 de euro, nerambursabili.

Peste 1100 de persoane s-au înscris pentru a participa la marea finală din 29 noiembrie, de la Radisson Blu din București. 600 au fost prezente în locație și au avut la dispoziție 4 scene diferite și oportunități valoroase de învățare, inspirație și conectare, alături de speakeri de renume din ecosistem. Marea finală a adus pe scena principală 14 echipe finaliste care și-au susținut pitch-urile live, în fața juriului, investitorilor, presei și publicului prezent.

În cadrul celor 4 ediții anterioare ale Startarium Pitch Day, organizate între 2016 și 2019, au concurat peste 580 de antreprenori, au fost sprijinite 155 de afaceri, iar 35 dintre acestea au beneficiat de premii în valoare totală de 450.000 euro.

Facebook Comments
Continue Reading

Eveniment

Ghid pentru stocarea și manipularea sigură a brichetelor de rumeguș

Published

on

By





Brichetele de rumeguș sunt o opțiune ecologică și eficientă pentru încălzirea locuințelor, însă este important să știți cum să le stocați și să le manipulați în mod sigur pentru a evita riscurile și a maximiza eficiența. În acest ghid, vă vom oferi sfaturi esențiale pentru a vă asigura că brichetele de rumeguș sunt o soluție durabilă și sigură pentru necesitățile dvs. de încălzire.

 

Stocarea adecvată a brichetelor de rumeguș

 

  1. Alegeți un loc uscat: Brichetele de rumeguș trebuie păstrate într-un loc uscat pentru a evita umiditatea și degradarea. Umiditatea poate face ca brichetele să se deterioreze și să devină ineficiente.
  2. Folosiți containere sau saci sigiliabili: Pentru a menține rumegușul în condiții optime, puteți să-l depozitați în containere sau saci sigiliabili. Aceasta va ajuta la prevenirea contaminării și a umezelii.
  3. Depozitați brichetele într-un spațiu răcoros: Evitați expunerea la căldură excesivă sau la soare direct, deoarece acest lucru poate duce la uscarea excesivă și potențial la fisurarea brichetelor.
  4. Asigurați-vă că spațiul de depozitare este bine ventilat: Ventilația adecvată ajută la menținerea calității brichetelor și la prevenirea acumulării de umezeală în spațiul de depozitare.
  5. Păstrați brichetele departe de substanțe inflamabile: În timpul stocării, asigurați-vă că nu există substanțe inflamabile sau materiale periculoase în apropiere.

 

Manipularea sigură a brichetelor de rumeguș

 

  1. Folosiți echipament de protecție: Atunci când manipulați brichete de rumeguș, purtați mănuși groase pentru a vă proteja mâinile de marginile aspre și praf.
  2. Manipulați brichetele cu atenție: Brichetele de rumeguș sunt fragile și pot fisura sau se pot rupe dacă sunt manipulate brutal. Ridicați-le și așezați-le cu grijă.
  3. Evitați inhalarea prafului: Atunci când tăiați sau manipulați brichetele, evitați să inhalați praful de rumeguș, deoarece acesta poate fi iritant pentru căile respiratorii.
  4. Utilizați unelte adecvate: Dacă tăiați sau divizați brichetele, asigurați-vă că folosiți unelte adecvate, cum ar fi o fierăstrău sau un topor, și păstrați-le ascuțite pentru a reduce riscul de accidente.
  5. Supravegheați copiii și animalele de companie: Asigurați-vă că brichetele de rumeguș sunt depozitate într-un loc în care copiii sau animalele de companie nu pot ajunge la ele. Brichetele pot fi periculoase dacă sunt ingerate sau folosite necorespunzător.

 

Sfaturi suplimentare pentru stocarea și manipularea sigură

 

  1. Verificați periodic starea brichetelor: Înainte de a le folosi, verificați starea brichetelor pentru a vă asigura că nu sunt deteriorate sau umede.
  2. Respectați instrucțiunile producătorului: Înainte de a utiliza brichetele de rumeguș, citiți și urmați cu atenție instrucțiunile producătorului pentru siguranță și eficiență.
  3. Nu supraîncărcați focul: Atunci când folosiți brichetele de rumeguș, nu le supraîncărcați în cuptorul sau soba dumneavoastră. Respectați recomandările producătorului privind cantitatea adecvată pentru încălzirea dvs.
  4. Eliminați corespunzător cenușa: După ce ați utilizat brichetele, așteptați să se răcească complet și apoi eliminați cenușa într-un recipient sigur și metalic. Niciodată nu aruncați cenușa caldă într-un coș de gunoi obișnuit.

 

Cu acest ghid, sunteți pregătiți să stocați și să manipulați brichetele de rumeguș în mod sigur și eficient. Respectarea acestor sfaturi vă va ajuta să vă bucurați de beneficiile ecologice și de încălzire pe termen lung pe care le oferă aceste brichete.




Facebook Comments

Continue Reading

Eveniment

Tigla Metalica: De ce sa o alegi pentru invelitoarea casei?

Published

on

By





Tigla metalica a castigat o popularitate tot mai mare in constructiile domestice din Romania. Cu aspectul sau traditional si asemanarea cu tigla ceramica, este o optiune tot mai atractiva pentru proprietarii de case.
Tigla metalica se remarca prin caracteristicile sale foarte convingatoare: este usoara, rezistenta si usor de manevrat. Disponibila in diverse stiluri si culori, se potriveste perfect in foarte multe variante de stiluri urbanistice si reuseste sa ofere tot confortul de care au nevoie cei care o utilizeaza.

Avantajele si dezavantajele acoperisurilor din tigla metalica

 Avantaje

  • Cost. Tigla metalica se bucura de preturi competitive datorita multiplilor producatori locali. Costurile de instalare sunt mai mici decat in cazul altor optiuni, iar timpul de instalare este redus, ceea ce se traduce in economii la manopera. De asemenea, este usor de transportat si manevrat.
  • Performanta. Acoperisul din tigla metalica intareste structura cladirii. Rezista la conditii meteo extreme si vanturi puternice. Materialele din care este fabricata sunt ignifuge, oferind protectie impotriva incendiilor. Este o optiune usoara, care nu adauga presiune suplimentara structurii cladirii.
  • Eficienta energetica. Vopseaua reflecta razele soarelui, reducand incalzirea excesiva a casei. De asemenea, este fabricata din materiale reciclabile, contribuind la reducerea impactului asupra mediului.

Dezavantaje

  • Izolarea. Comparativ cu tigla ceramica, tigla metalica ofera o izolare termica si fonica mai slaba.
  • Inlocuire destul de dificila.  Inlocuirea unor panouri de tigla metalica poate fi mai dificila si mai costisitoare decat in cazul altor materiale de acoperis, cum ar fi tiglele ceramice.
  • Posibila decolorare in timp. Experienta arata ca tigla metalica poate sa sufere decolorari in timp, ceea ce poate afecta aspectul si valoarea imobilului.

Cum se monteaza tigla metalica?

Procesul de montaj tigla metalica necesita o serie de etape importante pentru a asigura durabilitatea si functionalitatea acoperisului. Acesta se face in cateva etape de baza:

  1. Pregatirea cu carlige pentru jgheaburi si amplasarea acestora in dreptul fiecarui caprior. Carligurile pentru jgheaburi sunt esentiale pentru fixarea jgheaburilor si drenarea corecta a apei de pe acoperis.
  2. Aplicarea foliei anti-condens pe intreaga suprafata a acoperisului.  Folosirea unei folii anti-condens ajuta la prevenirea formarii condensului si a deteriorarii suprafetei tiglei metalice.
  3. Montarea cadrului din lemn, inclusiv sipci verticale si orizontale. Un cadru bine construit asigura suportul adecvat pentru tigla metalica si stabilitatea acoperisului.
  4. Fixarea tiglei metalice incepand din coltul dreapta-jos. Instalarea incepe de obicei din coltul dreapta-jos si avanseaza spre partea superioara a acoperisului.
  5. Montarea accesoriilor finale, precum coama si parazapezile. Aceste accesorii finale nu trebuie neglijate, deoarece sunt esentiale pentru aspectul si functionalitatea acoperisului.

Pentru a asigura montajul corect al acoperisului din tigla metalica, trebuie sa te asiguri de urmatoarele lucruri:

  • Materialele folosite si suruburile potrivite;
  • Grosimea tiglei este una potrivita, pentru o durabilitate mai mare;

Este esential sa acorzi atentie calitatii materialelor si serviciilor inainte de a alege cel mai mic pret pentru manopera si materiale.
Tarifele pot varia, insa si calitatea poate varia destul de mult. Este recomandat sa apelezi la o firma montaj acoperis care are experienta iti poate oferi garantie si lucreaza cu forme legale. In felul acesta, vei fi protejat in eventualitatea unor probleme si vei avea mai multe sanse de a te bucura de o lucrare de calitate.

 

 

 

 




Facebook Comments

Continue Reading

Parteneri

Ultimile stiri locale

Eveniment45 de minute ago

House of VLAdiLA și The Climate Change Company, marii câștigători ai competiției Startarium „Românii sunt antreprenori”

Competiția Startarium „Românii sunt antreprenori”, inițiată de Impact Hub și ING Bank, cu sprijinul Pluxee, și-a desemnat câștigătorii pe 29...

Afaceri2 ore ago

Transformă Evenimentul Tău cu DJ Mario: Alegerea Perfectă pentru O Experiență Memorabilă

Organizarea unui eveniment de neuitat necesită atenție la detalii și abilitatea de a crea o atmosferă vibrantă care să rămână...

drujbe drujbe
Uncategorized2 ore ago

Principalele calitati ale unei drujbe. Cum alegi un astfel de echipament?

Utilizarea unei drujbe iti permite sa ai cel mai bun randament in taierea lemnului si a altor materiale, precum cele...

Uncategorized20 de ore ago

TikTok celebrează comunitatea globală prin raportul Anul văzut pe TikTok: 2023

Raportul celebrează cele mai populare trenduri, creatorii care s-au remarcat și momentele frumoase din acest an, inspirate de comunitatea globală...

Social20 de ore ago

Foarfeci de tuns – cu ce sa le cureti

Daca esti frizer, cu siguranta si tu stii ca o foarfeca bine intretinuta poate reprezenta cheia catre o coafura perfecta....

Uncategorized23 de ore ago

PENNY România deschide magazinul cu numărul 360

PENNY România continuă în ritm alert planul de expansiune și deschide magazinul cu numărul 360 în  Segarcea, județul Dolj. Începând...

Uncategorized24 de ore ago

Nokian Tyres introduce noi versiuni ale selecției sale de anvelope de vară

Nokian Tyres își actualizează gama de anvelope de vară pentru Europa Centrală pentru autoturisme, vehiculele utilitare sport și vehicule crossroad....

Administrație localăo zi ago

Chaka Sobhani se alătură DDB WW în calitate de Președinte, CCO International

Un lider creativ premiat părăsește Leo Burnett WW pentru a se alătura rețelei DDB București, 6 decembrie 2023 – DDB Worldwide anunță că...

Uncategorizedo zi ago

25 de proiecte inovatoare merg mai departe în etapa a II-a a competiției Solve for Tomorrow organizată de Samsung România

București, 6 decembrie 2023 – Samsung România a anunțat cele 25 de proiecte selectate pentru a participa în cea de-a doua etapă...

Administrație locală2 zile ago

TikTok stabilește noi standarde de securitate și sustenabilitate prin Proiectul Clover în valoare de 12 miliarde de Euro

București, 5 decembrie 2023 –  Peste 150 de milioane de oameni din Europa vin în fiecare lună pe TikTok ca să...

Entertainment2 zile ago

AGON by AOC lansează monitoarele ultrawide CU34G2XE/BK și CU34G2XP/BK dedicate pasionaților de gaming

București, 5 decembrie 2023 – AGON by AOC, unul dintre cele mai importante branduri de monitoare pentru gaming și accesorii IT din...

Entertainment2 zile ago

PC Garage lansează campaniile speciale de sărbători

București, România – PC Garage, unul dintre cele mai mari magazine online de produse IT și electronice din România și în același timp...

Uncategorized2 zile ago

Kärcher lansează RCF 3 – mopul robotizat, de ultimă generație, care asigură o curățare autonomă

București, 5 decembrie 2023 – Kärcher își consolidează portofoliul de produse autonome de curățenie cu un mop robotizat pentru podele...

Uncategorized2 zile ago

Studiu Aqurate: Sărbătorile de iarnă aduc vânzări cu 28% mai mari decât media lunară anuală, în rândul magazinelor online monitorizate

Timișoara, 5 decembrie 2023 – Luna decembrie, perioadă a Sărbătorilor de iarnă, aduce magazinelor online vânzări cu 28% mai mari...

Uncategorized3 zile ago

Samsung Galaxy Tab A9 și Galaxy Tab A9+ acum disponibile și în România: Divertisment și Productivitate, accesibile tuturor românilor

Descoperă o lume nouă și captivantă a vizionării imersive, multitasking-ului simplu și conectivității fără întreruperi în ecosistemul Galaxy București, România –...

florin gioga florin gioga
Social5 zile ago

Florin Gioga şi-a anunţat candidatura ca independent la Primăria Sinaia

Primarul oraşului Sinaia va avea un adversar dificil la alegerile locale din anul 2024 în persoana lui Florin Gioga. Acesta...

Știrile Săptămânii