Structura DNA ST Ploiesti, probabil in cardasie cu Structura Centrala, a incercat cu disperare sa musamalize un caz grav de coruptie si crima organizata unde avem si fonduri europene dar si iz de „servicii secrete”. Cu toate ca OLAF cunoaste situatia reala, DNA incearca sa acopere acest caz sinistru in care este implicata multa lume „buna”.
Este vorba de dosarul penal nr 214/P/2018 inregistrat la unitatea de elita de la DNA ST Ploiesti. Revenim cu noi dezvaluiri din aceasta caracatita!
Precizam ca, in timpul unui contract aflat in executie Primaria Municipiului Targoviste incredinteaza direct, fara licitatie, societatii sale de profil executia lucrarilor si, mai rau decat atat, mentionanand ca amplasamentul este liber de orice sarcini sau alte obligatii contractuale in conditiile in care, repetam, contractul era in perioada de derulare cu alte cuvinte, credem noi, ca Primaria prin aceasta actiune a reziliat direct contractul fara a respecta procedurile prevazute de lege si contract. Fostul sef al SRI Prahova si ulterior sef al SRI Dambovita, Marin Cnstantin are o „reactie”? Vom reveni cu dezvaluiri senzationale privind implicarea unor „epave” din SRI in incercarea de musamalizare ale acestui dosar penal care s-a aflat pe rolul DNA ST Ploiesti, in speta la Onea Lucian, prietenul si „sursa” lui Marin Constantin de la SRI!
Va reamintim ca Marin Constntin, fost sef la SRI Prahova si ulterior la SRI Dambovita, a pus pe “butuci” si acest judet dupa metoda “patentata” la SRI Prahova…
Totodata, reamintim ca, Sectia pentru procurori a CSM a decis, marti, suspendarea din functie a fostului sef al DNA Ploiesti Lucian Onea, trimis in judecata de Sectia pentru investigarea infractiunilor din Justitie (SIIJ) pentru represiune nedreapta si cercetare abuziva.
De asemenea, e de precizat faptul ca, in urma dezvaluirilor ziarului Incisiv de Prahova cei implicati in aceasta afacere ilegala au inceput sa fie citati la DNA Central, dosarul fiind “pe repede înainte”, in ciuda unor incercari disperate de musamalizare, aspect cu care vom reveni intr-un articol separate, precizam in articolul de ieri.
Faptiuitori in acest caz sunt:
Primarul Targovistei – Stan Daniel Cristian Jr;
Viceprimarul Radulescu Catalin;
Managerul de proiect – Dir Daniela Popa care detine si functia de dir economic in cadrul primariei, personaj sustinut de un fost ofiter SRI dar si de alte „structuri” conform investigatiilor noastre;
Asistent manager proiect – Stanescu Ciprian Jr;
Directorul Executiv Directia Managementului Proiectului- ing Ciobanu Aurel;
Directorul General al SC ALPHACONSULT& ENGINEERING SRL;
Ing Dragomir Ionut de la ALPHACONSULT& ENGINEERING SRL si, atentie, clientul nostru despre care am mai scris o groaza,
BERNA THEODOR, fostul consilier al lui Băsescu, trimis în judecată și mai apoi denunțător mincinos, de “casa”, al Direcției Naționale Anticorupție cu identitate protejata.
Asa cum era de asteptat, dezvaluirile din ultimul timp ale ziarului nostru, nu au ramas fara efect. Ieri dimineata au inceput audierile in dosarul 214/2018.
Am ramas pur si simplu anesteziati cand am vazut ca din masina Primariei Municipiului Targoviste, a coborat ieri pentru audiere Jr.Ciprian Stanescu, precizam in articolul anterior, articol ce a determinat o reactive ciudata, ziarul fiind atacat cybernetic (pe aceasta tema firma de IT si Incisiv de Prahova au depus o sesizare la DIICOT).
O alta recatie ciudata a fost “Negarea-Negarii” de catre primarul Stan Daniel Cristian Jr.
Acesta a declarat unui jurnalist local ca audierea s-a efectuat intr-un alt dosar cica pe plangerea facuta de ei si de aceea masina se afla la DNA. Aceasta minciuna va fi devoalata cand vom publica raspunsul la solicitarea nostra oficiala trimisa la DNA.
Ca sa ne dam seama cu ce personaj avem de a face, alaturat reamintim o dezvaluire efectuata de colegii de la Romania Curata….
An de an, pe 15 iunie, cei ce ne conduc destinele la nivel local sunt nevoiți să își publice averile. Uneori apar diferențe mari între precedentele și actualele. Uneori apar diferențe mari între ce declară și ce au, de fapt. Aici ar trebui să intervină Agenția Națională pentru Integritate, ba chiar și Direcția Națională Anticorupție în multe cazuri. România Curată vă prezintă grupat, pe regiuni, în opt episoade, banii, casele și firmele celor care, teoretic, muncesc pentru ca cetățenii să o ducă mai bine. Dar, în timp ce în buzunarele cetățenilor de rând nu se vede o schimbare în bine, edilii și funcționarii prosperă.
Iata ce publicau colegii de la România Curată in 13 septembrie 2015…
Primar, viceprimar, consiler local și angajat la patru firme. Soția contracte pe bani publici
Daniel Cristian Stan este viceprimar şi primar interimar al municipiului Târgovişte din partea PSD. Soţia sa, Mariana Suzana Stan, deţine casa de avocatură „Stan şi Asociaţii”, care a primit în 2015 contracte de asistenţă juridică (prin atribuire directă) de la mai multe primării de comună din judeţul Dâmboviţa: Sălcioara, Mătăsaru, Gura Sutii, Moreni, Moroieni, Tătărani, Nucet, Dragomireşti, Cândeşti, Slobozia Moara, Vulcana Pandele, sumele fiind cuprinse între 1.400 şi 2.500 lei pe lună de la fiecare primărie timp de un an.
Casa de avocatură a mai primit contracte fără licitaţie în 2015 şi de la Inspectoratul Şcolar Judeţean Dâmboviţa (2.000 lei/lună), Agenţia pentru Dezvoltare Sud Muntenia Călăraşi (6.000 lei/lună), Asociaţia Biroul pentru Cooperare Transfrontalieră România-Bulgaria Călăraşi (5.000 lei/lună), Serviciul Judeţean de Ambulanţă Dâmboviţa (1.200 lei/lună), Şcoala cu clasele I-VIII Odobeşti (1.000 lei), Universitatea Valahia din Târgovişte (2.000 lei/lună), Primăria oraşului Măcin-Tulcea (3.000 lei), Şcoala Gimnazială Dora Dalles Bucşani-Dâmboviţa (1.500 lei).
De altfel, în ultimul an, soţia consilierului a avut un câştig de la casa de avocatură de 163.000 lei.
Daniel Cristian Stan a muncit foarte mult, iar niște calcule simple privind numărul de contracte individuale de muncă avute la patru firme, cumulate cu munca de consilier local, de viceprimar și de primar interimar, ne arată că Daniel Cristian Stan nici nu a dormit în anul trecut. Privarea de somn i-a adus, însă, venituri consistente: 22.406 lei de la UPET SA Târgovişte, 4.056 lei de la SC Armături Industriale SRL, 21.000 lei de la Net – Connect Internet SRL, 5.237 lei de la SC Penta Development SRL, 1.715 lei – indemnizaţia de consilier local şi 21.600 lei – indemnizaţia de viceprimar. Vom reveni cu dezvaluiri din dosarul “fantoma” pentru primar, adica din dosarul penal nr 214/P/2018 inregistrat la unitatea de elita de la DNA ST Ploiesti.
El și-a rezolvat, între timp, cea mai grea dintre problemele cu care s-a confruntat de-a lungul anilor, mai ales după ce presa i-a urmărit îndeaproape afacerile derulate prin intermediul soției .
Brichetele de rumeguș sunt o opțiune ecologică și eficientă pentru încălzirea locuințelor, însă este important să știți cum să le stocați și să le manipulați în mod sigur pentru a evita riscurile și a maximiza eficiența. În acest ghid, vă vom oferi sfaturi esențiale pentru a vă asigura că brichetele de rumeguș sunt o soluție durabilă și sigură pentru necesitățile dvs. de încălzire.
Stocarea adecvată a brichetelor de rumeguș
Alegeți un loc uscat: Brichetele de rumeguș trebuie păstrate într-un loc uscat pentru a evita umiditatea și degradarea. Umiditatea poate face ca brichetele să se deterioreze și să devină ineficiente.
Folosiți containere sau saci sigiliabili: Pentru a menține rumegușul în condiții optime, puteți să-l depozitați în containere sau saci sigiliabili. Aceasta va ajuta la prevenirea contaminării și a umezelii.
Depozitați brichetele într-un spațiu răcoros: Evitați expunerea la căldură excesivă sau la soare direct, deoarece acest lucru poate duce la uscarea excesivă și potențial la fisurarea brichetelor.
Asigurați-vă că spațiul de depozitare este bine ventilat: Ventilația adecvată ajută la menținerea calității brichetelor și la prevenirea acumulării de umezeală în spațiul de depozitare.
Păstrați brichetele departe de substanțe inflamabile: În timpul stocării, asigurați-vă că nu există substanțe inflamabile sau materiale periculoase în apropiere.
Manipularea sigură a brichetelor de rumeguș
Folosiți echipament de protecție: Atunci când manipulați brichete de rumeguș, purtați mănuși groase pentru a vă proteja mâinile de marginile aspre și praf.
Manipulați brichetele cu atenție: Brichetele de rumeguș sunt fragile și pot fisura sau se pot rupe dacă sunt manipulate brutal. Ridicați-le și așezați-le cu grijă.
Evitați inhalarea prafului: Atunci când tăiați sau manipulați brichetele, evitați să inhalați praful de rumeguș, deoarece acesta poate fi iritant pentru căile respiratorii.
Utilizați unelte adecvate: Dacă tăiați sau divizați brichetele, asigurați-vă că folosiți unelte adecvate, cum ar fi o fierăstrău sau un topor, și păstrați-le ascuțite pentru a reduce riscul de accidente.
Supravegheați copiii și animalele de companie: Asigurați-vă că brichetele de rumeguș sunt depozitate într-un loc în care copiii sau animalele de companie nu pot ajunge la ele. Brichetele pot fi periculoase dacă sunt ingerate sau folosite necorespunzător.
Sfaturi suplimentare pentru stocarea și manipularea sigură
Verificați periodic starea brichetelor: Înainte de a le folosi, verificați starea brichetelor pentru a vă asigura că nu sunt deteriorate sau umede.
Respectați instrucțiunile producătorului: Înainte de a utiliza brichetele de rumeguș, citiți și urmați cu atenție instrucțiunile producătorului pentru siguranță și eficiență.
Nu supraîncărcați focul: Atunci când folosiți brichetele de rumeguș, nu le supraîncărcați în cuptorul sau soba dumneavoastră. Respectați recomandările producătorului privind cantitatea adecvată pentru încălzirea dvs.
Eliminați corespunzător cenușa: După ce ați utilizat brichetele, așteptați să se răcească complet și apoi eliminați cenușa într-un recipient sigur și metalic. Niciodată nu aruncați cenușa caldă într-un coș de gunoi obișnuit.
Cu acest ghid, sunteți pregătiți să stocați și să manipulați brichetele de rumeguș în mod sigur și eficient. Respectarea acestor sfaturi vă va ajuta să vă bucurați de beneficiile ecologice și de încălzire pe termen lung pe care le oferă aceste brichete.
Tigla metalica a castigat o popularitate tot mai mare in constructiile domestice din Romania. Cu aspectul sau traditional si asemanarea cu tigla ceramica, este o optiune tot mai atractiva pentru proprietarii de case. Tigla metalica se remarca prin caracteristicile sale foarte convingatoare: este usoara, rezistenta si usor de manevrat. Disponibila in diverse stiluri si culori, se potriveste perfect in foarte multe variante de stiluri urbanistice si reuseste sa ofere tot confortul de care au nevoie cei care o utilizeaza.
Avantajele si dezavantajele acoperisurilor din tigla metalica
Avantaje
Cost. Tigla metalica se bucura de preturi competitive datorita multiplilor producatori locali. Costurile de instalare sunt mai mici decat in cazul altor optiuni, iar timpul de instalare este redus, ceea ce se traduce in economii la manopera. De asemenea, este usor de transportat si manevrat.
Performanta. Acoperisul din tigla metalica intareste structura cladirii. Rezista la conditii meteo extreme si vanturi puternice. Materialele din care este fabricata sunt ignifuge, oferind protectie impotriva incendiilor. Este o optiune usoara, care nu adauga presiune suplimentara structurii cladirii.
Eficienta energetica. Vopseaua reflecta razele soarelui, reducand incalzirea excesiva a casei. De asemenea, este fabricata din materiale reciclabile, contribuind la reducerea impactului asupra mediului.
Dezavantaje
Izolarea. Comparativ cu tigla ceramica, tigla metalica ofera o izolare termica si fonica mai slaba.
Inlocuire destul de dificila. Inlocuirea unor panouri de tigla metalica poate fi mai dificila si mai costisitoare decat in cazul altor materiale de acoperis, cum ar fi tiglele ceramice.
Posibila decolorare in timp. Experienta arata ca tigla metalica poate sa sufere decolorari in timp, ceea ce poate afecta aspectul si valoarea imobilului.
Cum se monteaza tigla metalica?
Procesul de montaj tigla metalica necesita o serie de etape importante pentru a asigura durabilitatea si functionalitatea acoperisului. Acesta se face in cateva etape de baza:
Pregatirea cu carlige pentru jgheaburi si amplasarea acestora in dreptul fiecarui caprior. Carligurile pentru jgheaburi sunt esentiale pentru fixarea jgheaburilor si drenarea corecta a apei de pe acoperis.
Aplicarea foliei anti-condens pe intreaga suprafata a acoperisului. Folosirea unei folii anti-condens ajuta la prevenirea formarii condensului si a deteriorarii suprafetei tiglei metalice.
Montarea cadrului din lemn, inclusiv sipci verticale si orizontale. Un cadru bine construit asigura suportul adecvat pentru tigla metalica si stabilitatea acoperisului.
Fixarea tiglei metalice incepand din coltul dreapta-jos. Instalarea incepe de obicei din coltul dreapta-jos si avanseaza spre partea superioara a acoperisului.
Montarea accesoriilor finale, precum coama si parazapezile. Aceste accesorii finale nu trebuie neglijate, deoarece sunt esentiale pentru aspectul si functionalitatea acoperisului.
Pentru a asigura montajul corect al acoperisului din tigla metalica, trebuie sa te asiguri de urmatoarele lucruri:
Materialele folosite si suruburile potrivite;
Grosimea tiglei este una potrivita, pentru o durabilitate mai mare;
Este esential sa acorzi atentie calitatii materialelor si serviciilor inainte de a alege cel mai mic pret pentru manopera si materiale. Tarifele pot varia, insa si calitatea poate varia destul de mult. Este recomandat sa apelezi la o firma montaj acoperis care are experienta iti poate oferi garantie si lucreaza cu forme legale. In felul acesta, vei fi protejat in eventualitatea unor probleme si vei avea mai multe sanse de a te bucura de o lucrare de calitate.
Daca te numeri printre pasionatii de pescuit, atunci cu siguranta ca mereu iti doresti sa te bucuri de cea mai frumoasa experienta si de echipamentul care sa iti permita sa faci cele mai mari capturi. Exista diferite metode si tehnici de pescuit, iar printre cele mai populare astfel de tehnici regasim si pescuitul la crap.
Alegerea echipamentului este foarte importanta pentru orice pescar, iar in continuare vei afla mai multe despre alegerea modelelor de lansete pentru aceasta tehnica de pescuit. Pentru ca si in ceea ce priveste alegerea echipamentului exista discutii intre pescari, la fel cum exista si in ceea ce priveste dimensiunea capturilor reusite de-a lungul timpului.
Aspecte in alegerea lansetelor pentru pescuitul la crap
Atunci cand vrei sa te pregatesti pentru experiente reusite la pescuitul la crap este foarte important sa stii care sunt criteriile in baza carora sa faci alegerile potrivite pentru aceasta metoda de pescuit. Principalele elemente care trebuie luate in calcul sunt tipul de pescuit la crap, distantele de pescuit, apele unde au loc sesiunile de pescuit si talia crapilor. Toate aceste elemente te pot ajuta sa faci alegerea potrivita pentru lansete crap.
In functie de tipul de pescuit la crap poti opta pentru pescuit lansat, plantat sau din barca. In ceea ce priveste tipul de ape unde urmeaza sa pescuiesti avem varianta lacurilor, raurilor si a baltilor. Insa mergand mai departe in privinta caracteristicilor lansetelor, aici sunt anumite criterii care nu trebuie deloc neglijate.
Un criteriu este numarul segmentelor avute de lansetele pentru pescuitul la crap. Poti gasi modele din 2 bucati, 3 bucati sau modelele telescopice. Rezistenta lansetei depinde de acest numar de segmente. Cu cat sunt mai multe puncte de imbinare, cu atat vorbim despre mai multe puncte slabe si lanseta poate ceda sub greutatea capturii. De aceea modelele din 2 bucati pot fi alegerea optima.
Greutatea lansetei este un detaliu foarte important si este un criteriu influentat de materialul din care sunt facute lansetele. Cu cat modelele de lansete sunt mai usoare, cu atat sunt mai scumpe. Insa trebuie tinut cont ca in pescuitul la crap timpii pe care pescarul ii petrece cu lanseta in mana este indelungat si din acest motiv poate influenta experienta la partidele de pescuit.
In cadrul modelelor de lansete crap lungimea variaza intre 1,8 si 4,5 metri. Cele mai frecvent folosite modele sunt cele de 3,6, respectiv 3,9 metri. Lungime lansetei trebuie aleasa pornind de la tipul de pescuit practicat, si anume cel lansat, plantat sau din barca.
Actiunea lansetelor este un alt criteriu de luat in calcul, iar aici avem varianta lansetelor parabolice, semi-parabolice, semi-rapide si rapide. Actiunea determina modul de comportare al lansetelor in momentul aruncarii.
Unde gasesti lansete pentru pescuitul la crap?
Acestea sunt o parte dintre cele mai importante criterii de luat in calcul atunci cand urmeaza sa alegi lansetele pentru pescuitul la crap. Pentru o oferta variata si numeroasa de astfel de lansete este recomandat sa gasesti un magazin specializat in articole de pescuit. O oferta numeroasa este disponibila pe targulpescarilor.ro.