Connect with us

Uncategorized

La ce distanta trebuie sa stam fata de televizor?

Published

on

La ce distanta trebuie sa stam fata de televizor?

 

Petrecem foarte mult timp in fiecare zi in fata ecranelor. Indiferent ca vorbim despre monitoare, laptop-uri, telefoane sau televizoare, fiecare dintre acestea ne pot afecta ochii daca nu stam la o distanta potrivita sau daca nu facem pauze regulate. Detinerea unui televizor cu o diagonala mare (de peste 100cm) nu mai este un moft de ceva vreme. 

Dupa ce au aparut ecranele LED, preturile au scazut si tot mai multe persoane si-au permis smart tv cu diagonale mari mari. Ca sa clarificam dimensiunile, lucrurile stau in felul urmator: diagonale mici=48-56cm, diagonale medii=56-94cm si diagonale mari= 94-170, 180cm sau chiar mai mult. 

Pentru ca televizorul sa nu afecteze intr-un mod violent ochii, el trebuie pozitionat la circa 1m distanta pentru cele cu diagonale mici, la 2-2,5m distanta in cazul diagonalelor medii si la 3-3,5m distanta in cazul celor cu diagonale mari. Ca sa fie si mai simplu: distanta ideala la care sa stati in faza televizorului este de 3 ori mai mare decat diagonala acestuia.

Retineti faptul ca tot mai multa lume are probleme cu vederea iar acest lucru va afecteaza pe viata. Desi nu este neaparat cea mai grava afectiune, tot provoaca un disconfort considerabil si o puteti evita. Lumina albastra (Blue light) este cea mai daunatoare pentru ochii nostri. Incercati pe cat posibil sa activati modurile de noapte sau filtrele de lumina albastra de pe ecranele dumneavoastra (laptop-uri/telefoane/televizoare/monitoare) cat mai des. Chiar daca imaginile si continutul nu se vad atat de bine, va puteti obisnui cu ele iar riscul ca vederea sa se strice sunt mult diminuate.

Obisnuiti-va sa pastrati o distanta cat mai potrivita fata de ecranele pe care le folositi. Nu exista neaparat o regula standard, sau daca exista, nu are cum sa cuprinda toate categoriile de persoane. Nu trebuie sa stati prea aproape si nici prea departe, trebuie gasit un echilibru. Stiu ca multi dintre noi suntem comozi si ignoram acesti factori atunci cand ne folosim gadget-urile, dar macar din cand in cand ne putem aminti acest lucru si sa-l punem in practica. De asemenea, incercati sa faceti pauze cat mai dese daca sunteti nevoit sa lucrati pe laptop/calculator si mai lasati telefoanele din mana cand se poate. Daca faceti o pauza de la munca si stati pe Facebook, acest lucru nu imbunatateste absolut deloc situatia.

In concluzie, trebuie sa stam la o distanta fata de televizor de aproximativ 3 ori mai mare decat diagonala acestuia. Desi am facut referire in general la orice fel de display-uri, toate lucrurile mai sus metionate se aplica si in cazul privitului la un smart tv.

Facebook Comments
Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Uncategorized

Millstone Developments alege centrul Bucureștiului pentru 3 noi proiecte rezidențiale, cu o valoare de piață de peste 25 mil. €

Published

on

 Randare Millstone2

 Millstone Developments anunță că plănuiește să dezvolte trei proiecte rezidențiale, în zona centrală a Bucureștiului. Valoarea de piață totală a acestora va depăși 25 de milioane de euro, iar lucrările vor începe în primăvara lui 2020. Fiecare proiect va avea între 20 și 40 de apartamente, cu prețuri de pornire de la 210.000 euro. 

“Ne continuăm evoluția pe piața locală cu aceleași valori: construcția de case cu stil atemporal, de calitate, cu un confort ridicat, în clădiri sustenabile. Sentimentul de comunitate este în centrul tuturor proiectelor noastre și credem că va fi un avantaj competitiv major. După un exit de succes din Flanders Residences, ne axăm pe zona centrală a Capitalei și suntem convinși că aceste trei noi proiecte vor fi un adevărat patrimoniu pentru Millstone Developments. Construim apartamente contemporane, care trec testul timpului prin stilul arhitectural.”, spune Horia Chioseaua, Founding Partner și Managing Director Millstone Developments.

Cele trei proiecte vor purta numele ariei în care se găsesc: Virgiliu 21-23, foarte aproape de Parcul Operei și zona Eroilor, Voievozi 63, în zona Calea Victoriei – Parcul Nicolae Iorga. Numele celui de-al treilea proiect va fi dezvăluit curând, fiind localizat în perimetrul Piața Universității – Biserica Armenească. Toate proiectele se găsesc în diferite faze ale autorizației de construire. Lucrările vor începe în primăvara anului 2020 pentru Virgiliu 21-23, iar startul celui de-al treilea proiect este planificat pentru începutul lui 2021.

Virgiliu 21-23 are 30 de apartamente (2, 3 și 4 camere), precum și 30 de locuri de parcare. Fiecare unitate va avea o logie sau o terasă, iar, la ultimul etaj, o terasă generoasă va înconjura apartamentele situate la acest nivel. Conceptul de boutique rezidențial este creat pentru familii care vor să investească într-o proprietate ce le va îmbunătăți simțitor viața urbană.

Voievozi 63 are 24 de apartamente (2, 3 și 4 camere, precum și duplexuri de 3 și 4 camere) și 38 de locuri de parcare. Este un proiect rezidențial exclusivist, datorită locației, arhitecturii și construcției, gândit pentru clienți pretențioși, cu venituri ridicate. Fiecare unitate va avea o terasă sau o logie, etajul superior va beneficia de o terasă ce-l va înconjura complet, iar apartamentele de la parter vor avea acces la o grădină privată. La parter vor exista, de asemenea, o cafenea și un spațiu de retail.

Al treilea proiect este și cel mai mare dintre cele 3, având 40 de apartamente și 48 de locuri de parcare. Unitățile de 2, 3 și 4 camere vor oferi sentimentul de comunitate restrânsă, datorită grădinilor private și spațiilor de joacă pentru copii. Proiectul va fi creat pentru cumpărătorul experimentat, care apreciază elementele de design și care își dorește să integreze modernul în stilul său de viață cotidian. Spații pentru retail și servicii publice se vor găsi la parterul clădirii. 

Pentru primele două clădiri, Millstone Developments a ales să lucreze cu AND Architects, cunoscutul birou de arhitectură din București, în timp ce al treilea proiect va fi creat de către KXL Architectural Bureau. 

Compania Millstone Developments a fost fondată în 2016 de către doi profesioniști de top din România – Johan Rogiers și Horia Chioseaua. Misiunea lor este de a realiza proiecte rezidențiale și de office, cu ambiția de a transforma compania într-un lider în zona dezvoltării de proiecte rezidențiale boutique durabile, ce îmbină stilul contemporan, confortul și calitatea. Mai multe informații despre companie și proiectele sale vor fi, în curând, disponibile pe www.millstone.com.ro.

 

 

 

Facebook Comments
Continue Reading

Afaceri

Sfaturi pentru pagina de produs a magazinelor online de urmat daca oferi servicii SEO – Partea I

Published

on

Atunci cand ownerul unui business online apeleaza la servicii SEO, de cele mai multe ori specialistii aleg cresterea unui magazin online in Google prin homepage si paginile de categorii sau subcategorii, insa nu trebuie neglijat faptul ca acestea sunt sustinute de paginile de produs, iar pana la finalizarea comenzii calatoria potentialului client prin pagina de produs este inevitabila.

Asadar, ce poti poti face atat pentru a imbunatati pagina de produs a unui magazin online pagina in sine, cat si performanta generala a site-ului?

Pentru a afla cele mai eficiente tehnici SEO, care sa mareasca performantele unui intreg magazin online prin aplicarea optimizarii paginii de produs, am solicitat opinia specilistilor SEO de la ADfel.ro.

Optimizarea unui site pentru motoarele de cautare este o metoda indelung testata si dovedita de-a lungul timpului, care a fost utilizata in practica de optimizare SEO a site-urilor cu performante ridicate si care genereaza mult trafic organic doar prin optimizarea on page.

Totusi, optimizarea paginilor de produse pentru un magazin online nu este decat un factor care contribuie la o pozitionare mai buna pe cuvintele cheie de interes si o vizibilitate mai ridicata in Google. Exista si alti factori de ranking precum cei care tin de experienta utilizatorului si care joaca un rol poate chiar egal in importanta obtinerii unor clasamente mai bune in rezultatele afisate de motoarele de cautare.

O pagina de produs optimizata a magazinului online ofera o experienta excelenta a utilizatorului, reduce rata de iesire (bounce rate) si genereaza un volum mai mare de vanzare (conversie).

Evident ca in acest articol nu vom putea trata toti factorii care influenteaza performantele unui magazin online, insa vom trata o serie de alti factori in partea a doua, pe care o poti citi pe ClujulDeAzi.ro. Performanta unei pagini sau a unei serii de pagini, daca vorbim la nivel de site, necesita optimizarea acestora pentru o combinatie de factori de crestere, care au ca scop final nivelul de indexare de catre motoarele de cautare si oferirea unei experiente cat mai placute oamenilor ce viziteaza magazinul online.

Asadar, daca oferi servicii SEO, iata cateva sfaturi pentru a optimiza pagina de produs a unui magazin online ca un adevarat profesionist, ceea ce va conduce la o crestere aproape instantanee atat a traficului organic cat si a vanzarilor:

Optimizarea adresei URL a produsului

Optimizarea adresei URL a produsului poate facilita sau impiedica crawlarea paginilor de produs de catre motoarele de cautare, dar poate atrage atentia si a utilizatorilor in masuri egala, care se pot ghida dupa aceasta pentru a naviga si, pe de alta parte, ii comunica unde se afla.

URL-ul are cateva caracteristici specifice care pot imbunatati experienta utilizatorului si usurinta de indexare de catre Google fara sa isi iroseasca bugetul de crawling. Te intrebi cum? Sa luam un exemplu.

O adresa URL, cum ar fi https://www.magazinonline.ro/tablete/ipad-10-2-inch informeaza utilizatorul ca adresa URL duce la o pagina a magazinului online care detaliaza un produs iPad 10.2 inch si este optimizata in comparatie cu adresa https://www.magazinonline.ro/produse/id=36.

Trebuie sa retii ca o adresa URL optimizata pentru a fi prietenoasa utilizatorului, curata si logica va ajuta:

  • Utilizatorul sa inteleaga cu usurinta ce se afla pe pagina in care se afla, il ajuta sa ia o decizie si sa se orienteze mai departe in calatoria sa de pe site.

  • Denumirea folderelor si utilizarea cuvintelor cheie in adresele URL sau caracteristicile care ajuta la formarea acestuia face ca motorul de cautare sa inteleaga mai ursor, mai repede si faciliteaza indexarea si relevanta paginii la cautarile utilizatorilor.

  • Imbunatatirea lizibilitatii in randul utilizatorilor online.

Exista numeroase probleme de indexare pe care le intalnesti atunci cand oferi servicii SEO Bucuresti, insa daca oferi servicii de optimizare site si doresti ca rezutatul muncii tale sa beneficieze de eficienta adresei URL pentru pagina de produs a magazinului online, tine cont de urmatoarele aspecte:

  • Evita utilizarea folderelor fara sens, care lungesc URL-ul precum /produs/;

servicii seo optimizare url produs magazin online

  • Evita utilizarea simbolurilor in structura URL-ului precum “#”, “?”, “&”, “_” pentru ca acesta vor impiedica sau ingreuna crawlingul si nu transmit niciun mesaj oamenilor;

servicii seo optimizare url produs magazin online

  • Evita utilizarea majusculelor pentru ca una dintre cele mai frecvente probleme generate este aparitia paginii duplicat. Spre exemplu ambele adrese URL https://instalmen.ro/Electrocasnice/ si https://instalmen.ro/electrocasnice/ , iar la momentul descoperirii problemei nu exista implementat canonical tag. Chiar si in situatia implementarii canonical tag de la o adresa la alta, Google poate prefera o varianta diferita fata de tine, daca utilizatorii acceseaza acea varianta mai des;

servicii seo optimizare url produs magazin online

  • Evita accesibilitatea in paginile de produs ale magazinului online prin slash si fara /. La fel ca si in situatia anterioara aceasta greseala a platformelor sau omisiune a programatorilor genereaza pagini duplicat.

 

  • Evita spatiul utilizat in URL. Vei putea observa spatiul acesta fiind generat in URL sub forma de % (https://instalmen.ro/Produse%20SMART/) si trebuie sa stii ca aceasta forma de URL ingreuneaza crawlingul, iar consecinta este ca Google va crawla paginile importante mult mai rar, iar eventualele clasamente mai bune in Google vor fi aparea mai greu;

 

  • Daca prin serviciile SEO creezi arhitecturi de site utilizeaza intotdeauna cratima ”-” si nu underscore “_” pentru ca aceasta din urma creaza o punte intre cuvinte si cuvintele cheie vor fi citite impreuna si nu dezlegat. Spre exemplu “Produse_SMART” vor fi interpretate ProduseSMART;

Asa cum afirmam mai devreme sunt multe probleme care sunt intalnite in randul magazinelor online, insa pentru a trata cat mai complet subiectul nostru te invitam sa citesti si partea a II-a, unde vom trece peste structura URL-urilor.

Facebook Comments
Continue Reading

Uncategorized

Camioane second hand accesibile de la Camioane.Scania.ro!

Published

on

Orice afacere, indiferent de obiectul de activitate trebuie tratata cu maxima seriozitate deoarece se presupune ca a fost deschisa pentru evolua si a face profit, prestand servicii de inalta calitate.

Ei bine, pentru ca o afacere sa cunoasca succestul, este nevoie de investitii serioase. Un bun exemplu poate fi dat de o firma de transport marfa, caz in care este obligatoriu nevoie de camioane functionale si fiabile.

De asemenea, aceste camioane nu trebuie neaparat achizitionate doar pentru ca sunt cele mai bune, noi si moderne, ci trebuie cumparate in functie de nevoile firmei, astfel incat invetitiile sa poata fi facute inteligent. Fie ca vorbim despre camioanele Scania, Mercedes, Renaul ori camioane DAF si asa mai departe, acestea trebuie alese in principal in functie de viitorul mod de utilizare.

Daca un camion va fi intens utilizat, atunci evident ca este necesar sa achizitionam un camion de la o marca de top. In cazul in care un camion nu va fi utilizat intr-un mod exagerat, putem opta pentru un camion ceva mai accesibil, cu o intretinere mai usoara si costuri de achizitie evident mai mici.

Puteti achizitiona prin diverse modalitati atat camioane, cat si autocare, semiremorci sau cap tractor, toate aceastea fiind disponibile la cele mai avantajoase preturi.

Camioane.Scania.ro va pot oferii cele mai avantajoase solutii in materie de camioane second hand foarte accesibile, camioane ce pot fi achizitionate atat cu banii in mana, cat si printr-un leasing operational.

Ce este leasing operational oferit de catre cei de la Camioane.Scania.ro? Ei bine, reprezinta acea solutie prin care va puteti achizitiona camioane in rate foarte avantajoase si in plus veti beneficia de diverse avantaje. Serviciile de finantare Scania sunt un partener de incredere, ce ofera solutii flexibile de finantare si asigurare, personalizate pentru a va oferi costuri previzibile si a face posibila gestionarea riscurilor, pe intreaga durata de functionare a vehiculului.

Toate detaliile despre serviciile oferite de Camioane.Scania.ro va sunt puse la dispozitie pe site, astfel ca va invit sa il accesati. Cu siguranta daca sunteti in cautarea unor camioane foarte accesibile si corecte din punctul de vedere al raportului pret/calitate, aici veti gasi cele mai bune solutii.

Facebook Comments
Continue Reading

Parteneri

Ultimile stiri locale

Exclusiv6 ore ago

Buneci And Buneci – Cei mai buni avocati din Bucuresti in 2020

Societatea Civila de Avocati Bucuresti „Buneci and Buneci” a fost infiintata in anul 2012 (preluand activitatea Cabinetului Individual de Avocat...

Eveniment6 ore ago

Buneci And Buneci – Cei mai buni avocati din Bucuresti in 2020

Societatea Civila de Avocati Bucuresti „Buneci and Buneci” a fost infiintata in anul 2012 (preluand activitatea Cabinetului Individual de Avocat...

Eveniment7 ore ago

Metrosexualii pun mâna pe Servicii!

(Preluare National – Catalin Tache): S-au umplut serviciile secrete românești – și încă la vârful lor!- de pensați, pomădați și...

Social7 ore ago

Clinica Dr. Georgescu Pitești – Specialiști în colonoscopie

Colonul este ultima porțiune a tractului digestiv. Acesta reprezintă un tub gol, de aproximativ 1,5 metri și se termină la...

EvenimentO zi ago

Cel mai bizar „Drept la Replică” semnat de SRI/ Se minte si intr-un „Drept la Replica”!?/ Nu se mai confunda „gripa aviara” cu „curcile” ci – Cotidianul „National” cu ziarul „Incisiv de Prahova”

(Preluare Inpolitics): Ambasadorul american la București, Adrian Zuckerman, a rostit azi un discurs, la Forumul CEO al Camerei Americane de...

Social2 zile ago

Translar – Campionii şcolilor de şoferi din Horezu, Râmnicu Vâlcea

Şcoala de şoferi Translar şi-a început activitatea acum aproape 30 de ani şi, prin multă muncă, perseverenţă şi seriozitate, a...

Cultură2 zile ago

Cătălin Gherzan pune educaţia pe primul loc şi formează generaţii la şcoala sa privată din Piteşti

Grădinița Particulară cu Program Prelungit „Lexford Castel” este locul cel mai potrivit pentru educația preșcolarilor din județul Argeș și, este...

Eveniment2 zile ago

Increngătura politică ascunsa a gunoaielor(IX)/Ce înseamnă ca frațiile din servicii sa pună mâna pe CONPET SA Ploiesti?

Oare cum a ajuns FRATELE MAI MARE sa fie subalternul FRATELUI MAI MIC? Sau în traducere liberă ce înseamnă ca...

Eveniment3 zile ago

Increngătura politică ascunsa a gunoaielor(VIII)De ce România a ajuns groapa de gunoi a Europei? Iată afacerile murdare de cca. 30 de ani!

(Preluare National – Catalin Tache): Iată că la doar câteva zile după declanșarea noii ”prigoane” împotriva celor mai reputați medici...

Eveniment4 zile ago

Florin Citu inregistreaza inca o premiera

Vot in comisii pentru Florin Citu, ministru desemnat la Finantelor Publice: 18-18. ,,Aviz de respingere” – spune unul dintre Parlamentari....

Eveniment4 zile ago

Bluehost sau Dreamhost? – Ziarul Nationalul

Poate ai deja unul sau mai multe site-uri sau poate esti in cautarea unui prim furnizor de gazduire web. Nu...

Eveniment5 zile ago

Nicoleta Craciunoiu e o glumă proastă si isi continua „tampenia”

Prahova nu a dus niciodată lipsă de scandaluri cu miză financiară enormă. Pentru că întotdeauna din Prahova au fost oameni...

Eveniment6 zile ago

„PNL a lăsat toți securiștii speciali cu pensii speciale și a votat o lege care nu se poate aplica iar cei care au pensii speciale și uriașe rămân cu ele pe spinarea fraierilor”

„Sunt atât de multe lucruri și mizerii care se întâmplă aceste zile, încât mi s-a părut frivol să scriu despre...

Eveniment7 zile ago

Increngătura politică ascunsa a gunoaielor(VI)/Catastrofele ecologice din Prahova si legaturile acestei grupari de crima organizata cu CONPET SA Ploiesti si statia de tratare mecano-biologică a deșeurilor (TMB)

Prahova nu a dus niciodată lipsă de scandaluri cu miză financiară enormă. Pentru că întotdeauna din Prahova au fost oameni...

EvenimentO săptămână ago

Increngătura politică ascunsa a gunoaielor(V)/Catastrofele ecologice din Prahova si legaturile acestei grupari de crima organizata

Prahova nu a dus niciodată lipsă de scandaluri cu miză financiară enormă. Pentru că întotdeauna din Prahova au fost oameni...

Administrație localăO săptămână ago

Ce sa faci pentru a-ti proteja smartphone-ul

Majoritatea oamenilor au astazi un smartphone. Desi asistam la o adevarata revolutie in ultimii zece ani, aceste tehnologii condensate sunt...

Știrile Săptămânii