Connect with us

Eveniment

Un procuror anost si netot „specializat” in infractiuni economice si spalarea banilor in vreme ce el credea ca T.V.A.-ul este „rulaj”/ Modus operandi: cu ce documente erau „incarcate” dosarele pe care le instrumenta si ce martori utiliza

Published

on

Pentru deontologii care ii promoveaza aberatiile procurorului „specialist” Negulescu Mircea:

Urmăriți comunicatul de presa dat de „Portocală” in dosarul nr 465 si verificați informațiile publice în care se „falea ” că a pus sechestru pe conturile a peste 100 de firme (majoritatea prahovene).

In fapt, procurorul inculpat a urmarit distrugerea mediului de afaceri din Prahova in favoarea gruparii de criminalitate economico-financiara organizata al carui exponent era si este.

Solicitați PCA Ploiești și Parchetul Tribunalului Prahova cate dosare au fost redistribuire după plecarea lui Portocală la DNA (si pe care le avusese in lucru „specialistul” și veti avea o MARE surpriză. Aproape toți au primit clasare si conturilor acestora au fost deblocate, dar după 3 -4 ani dupa ce au suferit prejudicii mari. Unii nici nu au mai rezistat…

A raspuns cineva, răspunde cineva? L-a întrebat public cineva pe acest „specialist” care spune că este specializat în infracțiuni economice când pentru  el T.V.A. -ul este „rulaj”?

Suntem curiosi ce va raspunde intr-un dosar penal (unul din cele 81 pe care le detine cu mandrie pe numele sau) in care este acuzat ca a dat o solutie de clasare in mafia materialului lemnos in vreme ce exista la dosarul cauzei stenograme si inregistrari audio efectuate de politie si parchet in care se vorbeste in clar despre o mita de un milion de euro, beneficiarul fiind „regina” din PNL Prahova?

Vom publica toate aceste stenograme semnate si stampilate de autoritati!

Dar se reamintim cititorilor modus operandi al procurorului „specialist” Negulescu Mircea de la unitatea de „elita” a DNA: cu ce documente erau „incarcate” dosarele pe care le instrumenta si ce martori utiliza, normal, fara inregistrarea audio-video a declaratiilor (nu putea sa sa inregistreze cand dicta, nu?).

GĂINA LUI NEGULESCU DE LA POLIŢIA LOCALĂ  PLOIEȘTI

“… Atunci baba se duce in poiată, găbuieşte găina, o apucă de coadă şi o ia la bătaie, de-ţi venea să-i plangi de milă! Biata găină, cum scapă din manile babei, fuge pe drumuri. Şi cum mergea pe drum, găseşte şi ea o mărgică ş-o inghite. Apoi răpede se intoarce acasă la babă şi incepe de pe la poartă: „Cot, cot, cotcodac !” Baba iesă cu bucurie inaintea găinei. Găina sare peste poartă, trece iute pe langă babă şi se pune pe cuibariu; şi, după vrun ceas de şedere, sare de pe cuibariu, cotcodocind. Baba atunci se duce cu fuga, să vadă ce i-a făcut găina!… Şi, cand se uită in cuibariu, ce să vadă? Găina se ouase o mărgică. Baba, cand vede că ş-a bătut găina joc de dansa, o prinde ş-o bate, ş-o bate, păn-o omoară in bătaie! Şi aşa, baba cea zgarcită şi nebună a rămas de tot săracă, lipită pămantului. De-acu a mai manca şi răbdări prăjite in loc de ouă; că bine şi-a făcut ras de găină şi-a ucis-o fără să-i fie vinovată cu nemica, sărmana! …”
Domnisoara MOCANU GABRIELA ISABELA isi descoperise in vara anului 2015 veleitati de Mata Hari. In loc sa se ocupe de problematica juridica din cadrul institutiei, care zace nerezolvata de cand a fost angajata pe acolo (fraudulos zice ea intr-o declaratie sub prestare de juramant si intr-un autodenunt date la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Ploiesti), s-a gandit cu capul ca-i poate fi utila procurorului „ZDREANTA” intr-o panaramă de dosar in care acesta il ancheta („ca asa voia muschii lui”), pe fostul sau sef ierarhic, directorul general TOADER CRISTINEL.
Predecesoare – in munca de culegere in secret de date si informatii „care intereseaza solutionarea dosarului” – a „sculei multifunctionale”, GHEORGHE CARMEN DANIELA (despre care v-am povestit intr-un articol anterior), domnisoara MOCANU s-a pus la dispozitia organului, mai ales dupa ce aflase, probabil, ce viril si periculos e „PORTOCALA”.
N-am inteles, nici dupa ce am citit de trei ori transcriptul convorbirii, de ce si-a ales-o ca tinta pe doamna CORNELIA TERECOASA, functionar public la Prefectura Prahova. Dupa toate datele noastre de cunoastere, doamna era cel mai putin indicata, dar fie „ZDREANTA” era dus cu biscuitii, ca de obicei, fie domnisoara MOCANU avea, ea, din „surse proprii”, niste semnale cum ca doamna TERECOASA ar fi depozitara unor informatii zdrobitoare pentru probarea vinovatiei lui TOADER.
Cert este ca, neavand de facut mare lucru nici la serviciu, nici pe acasa, aceasta Mata Hari de Dâmbu, obisnuita cu atmosfera de mahala de la Politia Locala Ploiesti si rodata in bârfe, şmenuri şi şuşanele, se prezinta la intalnirea “la un ceai”, de 11:30, cu doamna TERECOASA, de la care spera sa se intoarca la Negulescu “bogata” in informatii de interes major pentru bunul mers al anchetei.
Asa cum va puteti da seama si dv. citind redarea la dialog facuta de ofiterul de politie judiciara, precum si pe cele punctate de noi mai jos, in articol, madame MOCANU a gasit o mărgică si s-a dus, precum gaina babei, cotcodacind, la „ucigasul de destine”, caruia i-a pus triumfatoare in fata inregistrarea facuta in secret, in mediu ambiental (bă, ne-am dat dreacu cu totii!) a discutiei cu doamna TERECOASA.
Din Procesul verbal intocmit la data de 02 iunie 2015, comisarul de politie Georgescu Leonard, ofiter de politie judiciara din cadrul Inspectoratului Judetean de Politie Prahova – Serviciul de Investigare a Criminalitatii Economice, in care se consemneaza dialogul dintre MOCANU GABRIELA ISABELA si TERECOASA CORNELIA din cadrul Prefecturii Judetului Prahova, convorbire inregistrata de MOCANU pe data de 28.05.2015, reies foarte multe aspecte ce intereseaza ancheta penala (sanchi!) desfasurata in ds. nr. 636/P/2014 al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Ploiesti, cauza instrumentata de procurorul Negulescu Mircea, in care erau cercetati TOADER CRISTINEL s.a. pentru savarsirea infractiunilor de abuz in serviciu.
Enumeram exemplificativ, si nu limitativ, pe urmatoarele:
Interlocutoarea lui MOCANU nu mai fumeaza asa mult pentru ca „a fost cu mana fisurata”;
Mocanu trebuie sa se duca la o inmormantare, prilej cu care trebuie sa cumpere niste flori, context in care recunoaste ca nu a mai fost pe la mormant „de atata vreme”;
Ambele femei s-au intalnit pe strada, in aceeasi zi, la ore diferite, cu TOADER CRISTINEL, din dialogul lor cu acesta rezultand aspecte fulminante: „Da, da” ; „…si o cerere” ; „… dar iti dai seama. Na!” ; „Mda !” ; „Hm !” ; „Ă !” ;
Doamna TERECOASA vrea sa iasa mai repede la pensie si isi strange adeverintele care atesta vechimea in munca; la momentul vorbirii era, insa, preocupata de un parastas si de Mosii de vara (Sambata mortilor) ; domnisoara MOCANU, insa, nu face parastas mare, ci doar oale de lut cu orez cu lapte (iami, iami !) ; amandoua cad de acord ca e bine sa pui si niste sarmale in foi de vita;
A nascut Iuliana (baiat) si a venit mama ei la ea; MOCANU s-a intalnit cu dansa, atentie!, printre blocuri! Culegea frunze de tei. Nasol! ;
Pe domnisoara MOCANU o doare piciorul, si de aceea nu vorbeste cu nimeni, nu se uita in presa, are programul ei, ajunge acasa, se spala si sta in pat;
Domnisoara MOCANU bea numai ceaiuri din plante, avand in curte menta, salvie, galbenele iar de pe dealuri aduna sunatoare si coada soricelului.
Bine, va iertam, nu mai continuam, desi, pana la sfarsit, dialogul este cel tipic intre doua cucoane care mai schimba si ele, complet aleatoriu, cum le trazneste prin cap, pe moment, cate o parere, o idee, o barfa sau un sfat.
Totusi, de ce v-am deranjat cu acest articol ?? Va explicam imediat, pentru ca acum vine partea cea mai interesanta (dintr-un punct de vedere) si aiuritoare (din perspectiva afirmatiilor oscilante si brusc schimbatoare ale juristei MOCANU).
CUM ISI DA MOCANU CU STANGUL IN DREPTUL SI TOT EA CERE PENALTY
In denuntul din data de 27.05.2015 formulat in dosarul nr. 636/P/2014 in fata procurorului Negulescu Mircea de la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Ploiesti precum si, similar, in declaratia de martor tot din 27.05.2015, MOCANU GABRIELA ISABELA a declarat sub prestare de juramant si a semnat ca, in esenta, mai multe concursuri profesionale organizate si desfasurate pentru ocuparea unor posturi / functii, publice sau contractuale, la Politia Locala Ploiesti au fost fraudate la cererea directorului general din acea perioada, TOADER CRISTINEL.
Mai mult, de noaptea mintii, individa se autodenunta si declara ca si ea ocupa ilegal functia de sef serviciu pentru ca l-a mituit pe TOADER cu … 1000 euro, „din care si el, la randul sau, trebuia sa-i imparta cu membrii comisiei de examinare”.
A doua zi, pe 28.05.2015, daca va puteti inchipui ca exista un asemenea caracter uman, in discutia pe care singura si-o inregistreaza cu doamna CORNELIA TERECOASA, MOCANU GABRIELA ISABELA SPUNE CU SUBIECT SI PREDICAT CA EXAMENELE / CONCURSURILE AU FOST IN REGULA SI CA „A LUAT CINE A PARTICIPAT SI A INVATAT” !!
Dv. mai intelegeti ceva?! Noi, nu!
Sunt cateva variante de raspuns:
Domnisoara sef serviciu este amnezica si ii recomandam sa-si administreze un complex de minerale, vitamine si suplimente,
Domnisoara MOCANU are un IQ submediocru si o compatimim, dar nu intelegem ce cauta in acea functie publica de raspundere,
Functionarul public MOCANU are, probabil, o tulburare bipolara cu episoade mixte, si atunci situatia este si mai grava.
Adica, stimati cititori, mai pe romaneste: un om normal in ratiune, nu poate ca astazi sa sustina una si, maine, in aceeasi problema, sa sustina fix contrariul!

AVERTIZAM CA DOMNISOARA CONSILIER JURIDIC MOCANU GABRIELA ISABELA A COMIS O POSIBILA FAPTA PENALA PRIN INREGISTRAREA CONVORBIRII CU DOAMNA TERECOASA
Aceasta poate fi cea prevazuta si pedepsita de art. 226 Cod penal – Violarea vietii private, in conditiile in care:
Convorbirea nu justifica un interes legitim, deoarece Mocanu nu avea nicio atributie, nici pe linie de serviciu si nici in alt context, persoana vatamata nefiind avertizata ca este inregistrata audio, nedandu/si acordul.
Nu a rezultat din convorbire vreo infractiune si, mai mult, nu s-a contribuit la dovedirea vreuneia.
Nu a surprins in inregistrare fapte de interes public cu semnficatii pentru viata comunitatii, iar divulgarea acestora nu ar prezenta avantaje publice mai mari decat prejudiciul pe care l-a produs persoanei vatamate, Terecoasa.
Interesant este faptul ca Mocanu a inregistrat aceasta convorbire in data de 28.05.2017, la o zi dupa ce a scris denuntul si declaratiile de martor in fata procurorului, astfel ca nici infractiunea de ticluire de probe nu ar fi departe de adevar. In convorbirea inregistrata ilegal, Mocanu afirma “… organizate, cu inscrieri, cu candidati, cu…participanti. A luat cine a participat …si a invatat”, in totala contradictie cu denuntul si declaratiile date de aceasta cu o zi inainte.
Nu in ultimul rand, nu este deloc clar cum a fost pontata la serviciu domnisoara MOCANU pe data de 28.05.2015, cand dumneaei era intr-un restaurant incepand cu ora 11.3o, in timpul serviciului.
Pentru confruntare, anexam in facsimil toate documentele / materialele pe care ne-am bazat articolul.

In concluzie, cam astea sunt marile dosare efectuate de specialistul „Portocala” care a distrus agentii economici din Prahova pentru interesele de grup ale sale si ale acolitilor si sa isi satisfaca „fetisurile”. Vom Reveni. (Cristina T.).

28.05.2017 TERECOASA

DENUNT (1)

0_DECLARATIE-MARTOR

DECLARATIE-MARTOR 2

 

 

 

Facebook Comments

Eveniment

MatHaus anunță reduceri de până la 50% de Black Friday la materiale pentru construcții, renovări sau reparații.

Published

on

By

  • Este vital ca TVA-ul la mâncare să rămână la 9%
  • Industria ospitalității este susținută în continuare de români – aceștia au cheltuit peste 1,8 miliarde de euro în turismul romanesc în semestrul I din 2024, în timp ce străinii doar puțin peste 300 de milioane de euro
  • România are nevoie de susținere legislativă pentru a putea contribui la micșorarea deficitului bugetar
  • Federația Ospitalității solicită ferm reducerea impozitului pe salarii și venituri, menținerea TA la 9% și menținerea tichetelor de vacanță
  • Fără oricare dintre aceste măsuri, acest segment nu poate supraviețui. Iar presiunea merge pe consumator

Federația Ospitalității averizează că, în acest moment, toată industria HoReCa se află la punctul 0. Pentru următorii ani, ori alegem să mâncăm de la marile lanțuri ori alegem să susținem jucătorii români mici și mijlocii.

Federația solicită ferm Guvernului reducerea impozitelor pe salarii și venituri ale angajaților, menținerea TVA la 9% pentru mâncare și păstrarea tichetelor de vacanță.

„Marea majoritate a business-urilor din ospitalitate nu au rezultate financiare mai bune decât anul trecut, iar cele care reușesc au, în mare parte, creșteri mici, de maximum 6%. Industria  traversează o perioadă dificilă, pentru că nu doar materiile prime s-au scumpit, ci sunt majorări de costuri pe toate planurile, iar asta duce la creșteri foarte mari, pentru că majorările au un efect multiplicator. În prezent, foarte puține afaceri din această industrie mai pot supraviețui, pentru că devine tot mai greu să rămâi la fel de competitiv ca înainte și să susții prețurile”, a declarat Valentin Șoneriu, președintele Federației Patronatelor din Industria Ospitalității din România (FPIOR).

Orice creștere a prețurilor se va simți în buzunarul sau satisfacția clienților

Orice creștere a cheltuielilor avute de companiile din industrie generează, automat, o evoluție similară a prețurilor către consumatorul final. Situația este critică, cu atât mai mult cu cât se estimează că, de anul viitor, vor fi introduse noi majorări de taxe, iar plafonarea prețului la energie va dispărea. Mai mult decât atât, business-urile din sectorul ospitalității este dependentă de calitatea angajaților, mâna de lucru reprezentând 30% din cheltuielile din această industrie.

„Suntem martorii unei premiere: pentru prima oară în 30 de ani, industria ospitalității din România prinde putere și intră într-o fază de consolidare. În ultimii ani, companiile din ospitalitate s-au tot eficientizat, au construit modele de business flexibile și adaptate, dar s-a ajuns la un punct de plafonare de la care nu mai pot susține creșterile de cheltuieli. Mulți antreprenori sunt pe un minimum de profit, motiv pentru care orice creștere va deveni un compromis – fie vor fi nevoiți să facă rabat de la calitatea serviciilor, adică să scadă numărul de angajați și să le crească nivelul de muncă, lucru care se va simți în scăderea calității serviciilor turistice din România, fie vor face rabat de la calitate. În ambele cazuri, vom fi martorii unui nou lanț de falimente a business-urilor românești. Acesta va fi încă un motiv pentru ca românii să plece în străinătate și pentru alte lanțuri internaționale să acapareze piața ospitalității din România.”, a mai precizat președintele FPIOR.

“Solicităm cu fermitate menținerea sistemului tichetelor de vacanță – soluție vitală pentru susținerea industriei ospitalității din România. Datorită tichetelor de vacanță, a crescut cu 60% procentul unităților de cazare și alimentație  care au ieșit din zona de negru în zona albă a autorizării și a fiscalizării, ceea ce a crescut considerabil veniturile încasate de stat, ce provin de la industria ospitalității. Știm că România nu atrage un număr însemnat de turiști străini, față de destinațiile vecine și concurente și asta se întâmplă pentru că, în fiecare an, guvernele României nu alocă bugete de promovare turistică care să ne facă mai cunoscuți și mai vizibili în lume, astfel încât să atragem mult mai mulți turiști străini.

Ce înseamnă asta pentru industrie? Înseamnă că mecanismele și politicile statului român nu susțin, ci afectează, industria ospitalității din România!

În aceste condiții , eliminarea tichetelor de vacanță, creșterea TVA la mâncare și la pachetele de cazare cu mic dejun și eventuale noi măriri de taxe și impozite vor detemina o nouă presiune asupra operatorilor HORECA și, desigur, acestea se vor reflecta în prețuri mai mari, necompetititve față de destinațiile externe concurente.” (Corina Martin, Secretar General FPIOR)

Efectele se propagă în lanț

Creșterea cheltuielilor va accelera însă și fenomenul de închidere a multor companii, dar și la apariția unor afaceri mici în zona de fast-food, unde prețurile care pot fi practicate sunt mai accesibile. De asemenea, este foarte posibil ca produsele de foarte bună calitate să înceapă să dispară din meniuri, pentru că nu vor mai fi consumate și vom asista la o reorientare către produse mai populare, mai ieftine.

„Un alt efect vizibil deja este scăderea numărului de clienți. Iar mulți dintre cei care totuși merg la restaurant au început să consume mai puțin. De exemplu, sar peste aperitive, consumă două beri în loc de trei, nu mai mânâncă deserturi. Și acest lucru se vede și în programul de funcționare al firmelor – majoritatea închid la ora 22:00, nu la 24:00, unele nu mai deschid lunea, altele o fac doar după-amiaza și tot mai multe au renunțat la un schimb complet, din cele două care lucrau anterior prin rotație. Totul  pentru a reduce cheltuielile, cu energia, cu salariile, cu impozitele”, a explicat Csaba Ludescher, directorul Departamentului de dezvoltare al Federației.

Ce soluții propun antreprenorii?

Toate aceste efecte, cumulate, vor contribui, potrivit reprezentanților FPIOR, la creșterea numărului românilor ce vor alege destinații externe pentru a-și petrece concediile și care își vor cheltui banii în afara țării. Un rezultat total contrar celui declarat de guvern și autoritățile de resort, care susțin că ȋși doresc creșterea încasărilor din turism.

Valentin Soneriu, președintele Federației Patronatelor din Industria Ospitalității din România, suține că sunt soluții posibile pentru prevenirea acestor riscuri: „În primul rând, trebuie găsită o formulă pe zona de taxare a muncii, deoarece industria ospitalității este dependentă de bacșiș, din cauza salariilor mici. Apoi, ar trebui să ne asigurăm că TVA-ul la mâncare rămâne la 9%, pentru că vom ajunge să ne batem cu prețurile din supermarketuri. De asemenea, este vital ca tichetele de vacanță este vital să rămână valabile, la fel ca și plafonarea la energie, pentru că suntem o industrie puternic influențată de aceste costuri.”

Reprezentanții FPIOR susțin că, ȋncă din primăvara lui 2024, multe afaceri din industria ospitalității  au ȋnceput să se ȋnchidă. Un număr tot mai mare de unități sunt puse la vânzare, pe site-urile de profil, dar și bucătării ȋntregi, mobilate și utilaje de bucătărie, pensiuni, sau mobilier hotelier. Efectul de domino se resimte și ȋn cazul firmelor care furnizează utilaje și materii prime pentru restaurante și hoteluri. Deși au scăzut prețurile, vânzările lor sunt mai mici, au greutăți la încadrarea la termen, iar restanțele clienților se tot măresc.

Aceștia fac apel la instituțiile statului pentru a susține dezvoltarea industriei prin păstrarea unei stabilități legislative, pe de o parte, și prin investiții în promovarea turismului românesc în rândul străinilor, de cealaltă parte.

Facebook Comments
Continue Reading

Eveniment

Tehnologie și Inovație pe TopUpdates24.com – Ultimele Descoperiri și Tendințe

Published

on

By

Secțiunea de tehnologie a TopUpdates24.com explorează lumea inovării, aducând cele mai recente știri despre noile descoperiri tehnologice și lansările de produse. De la inovații în inteligența artificială și tehnologia verde, până la cele mai noi gadgeturi și aplicații mobile, această secțiune acoperă o gamă largă de subiecte de interes.

Cititorii care doresc să fie la curent cu cele mai noi tendințe tehnologice vor găsi în TopUpdates24.com o sursă de informații de încredere și ușor de parcurs. Platforma oferă articole ce explică impactul tehnologiei asupra vieții de zi cu zi și inovațiile care modelează viitorul. Prin intermediul acestei secțiuni, utilizatorii au ocazia să descopere noutățile din domeniu și să exploreze noi oportunități oferite de tehnologie.

Articolul Tehnologie și Inovație pe TopUpdates24.com – Ultimele Descoperiri și Tendințe apare prima dată în Ziarul Nationalul.

Facebook Comments
Continue Reading

Eveniment

Semnal de alarmă Federația Ospitalității: Punctul 0 în turismul românesc: orice creștere a costurilor poate însemna prăbușirea HoReCa. Profiturile nu depășesc 6% într-o industrie vitală pentru economia României

Published

on

By

  • Este vital ca TVA-ul la mâncare să rămână la 9%
  • Industria ospitalității este susținută în continuare de români – aceștia au cheltuit peste 1,8 miliarde de euro în turismul romanesc în semestrul I din 2024, în timp ce străinii doar puțin peste 300 de milioane de euro
  • România are nevoie de susținere legislativă pentru a putea contribui la micșorarea deficitului bugetar
  • Federația Ospitalității solicită ferm reducerea impozitului pe salarii și venituri, menținerea TA la 9% și menținerea tichetelor de vacanță
  • Fără oricare dintre aceste măsuri, acest segment nu poate supraviețui. Iar presiunea merge pe consumator

Federația Ospitalității averizează că, în acest moment, toată industria HoReCa se află la punctul 0. Pentru următorii ani, ori alegem să mâncăm de la marile lanțuri ori alegem să susținem jucătorii români mici și mijlocii.

Federația solicită ferm Guvernului reducerea impozitelor pe salarii și venituri ale angajaților, menținerea TVA la 9% pentru mâncare și păstrarea tichetelor de vacanță.

„Marea majoritate a business-urilor din ospitalitate nu au rezultate financiare mai bune decât anul trecut, iar cele care reușesc au, în mare parte, creșteri mici, de maximum 6%. Industria  traversează o perioadă dificilă, pentru că nu doar materiile prime s-au scumpit, ci sunt majorări de costuri pe toate planurile, iar asta duce la creșteri foarte mari, pentru că majorările au un efect multiplicator. În prezent, foarte puține afaceri din această industrie mai pot supraviețui, pentru că devine tot mai greu să rămâi la fel de competitiv ca înainte și să susții prețurile”, a declarat Valentin Șoneriu, președintele Federației Patronatelor din Industria Ospitalității din România (FPIOR).

Orice creștere a prețurilor se va simți în buzunarul sau satisfacția clienților

Orice creștere a cheltuielilor avute de companiile din industrie generează, automat, o evoluție similară a prețurilor către consumatorul final. Situația este critică, cu atât mai mult cu cât se estimează că, de anul viitor, vor fi introduse noi majorări de taxe, iar plafonarea prețului la energie va dispărea. Mai mult decât atât, business-urile din sectorul ospitalității este dependentă de calitatea angajaților, mâna de lucru reprezentând 30% din cheltuielile din această industrie.

„Suntem martorii unei premiere: pentru prima oară în 30 de ani, industria ospitalității din România prinde putere și intră într-o fază de consolidare. În ultimii ani, companiile din ospitalitate s-au tot eficientizat, au construit modele de business flexibile și adaptate, dar s-a ajuns la un punct de plafonare de la care nu mai pot susține creșterile de cheltuieli. Mulți antreprenori sunt pe un minimum de profit, motiv pentru care orice creștere va deveni un compromis – fie vor fi nevoiți să facă rabat de la calitatea serviciilor, adică să scadă numărul de angajați și să le crească nivelul de muncă, lucru care se va simți în scăderea calității serviciilor turistice din România, fie vor face rabat de la calitate. În ambele cazuri, vom fi martorii unui nou lanț de falimente a business-urilor românești. Acesta va fi încă un motiv pentru ca românii să plece în străinătate și pentru alte lanțuri internaționale să acapareze piața ospitalității din România.”, a mai precizat președintele FPIOR.

“Solicităm cu fermitate menținerea sistemului tichetelor de vacanță – soluție vitală pentru susținerea industriei ospitalității din România. Datorită tichetelor de vacanță, a crescut cu 60% procentul unităților de cazare și alimentație  care au ieșit din zona de negru în zona albă a autorizării și a fiscalizării, ceea ce a crescut considerabil veniturile încasate de stat, ce provin de la industria ospitalității. Știm că România nu atrage un număr însemnat de turiști străini, față de destinațiile vecine și concurente și asta se întâmplă pentru că, în fiecare an, guvernele României nu alocă bugete de promovare turistică care să ne facă mai cunoscuți și mai vizibili în lume, astfel încât să atragem mult mai mulți turiști străini.

Ce înseamnă asta pentru industrie? Înseamnă că mecanismele și politicile statului român nu susțin, ci afectează, industria ospitalității din România!

În aceste condiții , eliminarea tichetelor de vacanță, creșterea TVA la mâncare și la pachetele de cazare cu mic dejun și eventuale noi măriri de taxe și impozite vor detemina o nouă presiune asupra operatorilor HORECA și, desigur, acestea se vor reflecta în prețuri mai mari, necompetititve față de destinațiile externe concurente.” (Corina Martin, Secretar General FPIOR)

Efectele se propagă în lanț

Creșterea cheltuielilor va accelera însă și fenomenul de închidere a multor companii, dar și la apariția unor afaceri mici în zona de fast-food, unde prețurile care pot fi practicate sunt mai accesibile. De asemenea, este foarte posibil ca produsele de foarte bună calitate să înceapă să dispară din meniuri, pentru că nu vor mai fi consumate și vom asista la o reorientare către produse mai populare, mai ieftine.

„Un alt efect vizibil deja este scăderea numărului de clienți. Iar mulți dintre cei care totuși merg la restaurant au început să consume mai puțin. De exemplu, sar peste aperitive, consumă două beri în loc de trei, nu mai mânâncă deserturi. Și acest lucru se vede și în programul de funcționare al firmelor – majoritatea închid la ora 22:00, nu la 24:00, unele nu mai deschid lunea, altele o fac doar după-amiaza și tot mai multe au renunțat la un schimb complet, din cele două care lucrau anterior prin rotație. Totul  pentru a reduce cheltuielile, cu energia, cu salariile, cu impozitele”, a explicat Csaba Ludescher, directorul Departamentului de dezvoltare al Federației.

Ce soluții propun antreprenorii?

Toate aceste efecte, cumulate, vor contribui, potrivit reprezentanților FPIOR, la creșterea numărului românilor ce vor alege destinații externe pentru a-și petrece concediile și care își vor cheltui banii în afara țării. Un rezultat total contrar celui declarat de guvern și autoritățile de resort, care susțin că ȋși doresc creșterea încasărilor din turism.

Valentin Soneriu, președintele Federației Patronatelor din Industria Ospitalității din România, suține că sunt soluții posibile pentru prevenirea acestor riscuri: „În primul rând, trebuie găsită o formulă pe zona de taxare a muncii, deoarece industria ospitalității este dependentă de bacșiș, din cauza salariilor mici. Apoi, ar trebui să ne asigurăm că TVA-ul la mâncare rămâne la 9%, pentru că vom ajunge să ne batem cu prețurile din supermarketuri. De asemenea, este vital ca tichetele de vacanță este vital să rămână valabile, la fel ca și plafonarea la energie, pentru că suntem o industrie puternic influențată de aceste costuri.”

Reprezentanții FPIOR susțin că, ȋncă din primăvara lui 2024, multe afaceri din industria ospitalității  au ȋnceput să se ȋnchidă. Un număr tot mai mare de unități sunt puse la vânzare, pe site-urile de profil, dar și bucătării ȋntregi, mobilate și utilaje de bucătărie, pensiuni, sau mobilier hotelier. Efectul de domino se resimte și ȋn cazul firmelor care furnizează utilaje și materii prime pentru restaurante și hoteluri. Deși au scăzut prețurile, vânzările lor sunt mai mici, au greutăți la încadrarea la termen, iar restanțele clienților se tot măresc.

Aceștia fac apel la instituțiile statului pentru a susține dezvoltarea industriei prin păstrarea unei stabilități legislative, pe de o parte, și prin investiții în promovarea turismului românesc în rândul străinilor, de cealaltă parte.

Facebook Comments
Continue Reading

Parteneri

Ultimile stiri locale

Uncategorized2 ore ago

Istoria distribuției digitale de jocuri: de ce au nevoie jucătorii de unități de memorie de mare capacitate?

Distribuția digitală a jocurilor video, astăzi integrată în industrie, a început în anii ’80, atunci când Atari 2600 a introdus...

Uncategorized2 ore ago

Sonos anunță reduceri de până la 30% disponibile de Black Friday

Filme, seriale, jocuri de societate, sesiuni îndelungate de audiție sau pur și simplu lenevit pe canapea – astfel de activități...

Uncategorized3 ore ago

Review pentru Zyxel AX6000 WiFi 6 Security Router

Zyxel AX6000 este un router WiFi 6 de ultimă generație, destinat utilizatorilor care caută o conexiune rapidă, stabilă și sigură,...

Pudra pentru volum lasă părul lipicios sau greu Pudra pentru volum lasă părul lipicios sau greu
Viața în Iasi5 ore ago

Pudra pentru volum lasă părul lipicios sau greu?

Pudra pentru volum a devenit un produs popular pentru cei care doresc să adauge textură și volum părului, fără să...

Uncategorized5 ore ago

RAZER PREZINTĂ VIPER V3 PRO SENTINELS EDITION – UN OMAGIU ADUS EXCELENȚEI ÎN ESPORTS

Razer Viper V3 Pro Sentinels Edition îmbină performanța de top cu un design remarcabil, marcând succesul echipei Sentinels cu ajutorul...

Uncategorized8 ore ago

Declarația lui Carlo Messina, CEO Intesa Sanpaolo Group, referitor la rezultatele financiare din al treilea semestru al anului 2024

„Rezultatele primelor nouă luni ale anului 2024 au reconfirmat poziția Intesa Sanpaolo ca lider european, valoarea noastră de piață situându-ne...

Uncategorizedo zi ago

Ericsson lansează 5G Advanced – o nouă gamă ce include soluții software pentru rețele programabile de înaltă performanță

După dezvoltarea rețelelor 5G, furnizorii de servicii de comunicații (CSP) sunt gata să facă următorul pas în ceea ce privește...

Uncategorizedo zi ago

Ce poți descoperi pe platformele de e-commerce de Black Friday 2024

Black Friday 2024, programat pentru data de 8 Noiembrie, promite să fie un eveniment de cumpărături remarcabil, oferind consumatorilor o...

Viața în Iasio zi ago

Cum alegem firma potrivită pentru servicii de Deratizare, Dezinsecție și Dezinfecție în Iași

Piața serviciilor de deratizare, dezinsecție și dezinfecție (DDD) este într-o continuă expansiune, mai ales în orașe mari precum Iași, unde...

Eveniment4 zile ago

MatHaus anunță reduceri de până la 50% de Black Friday la materiale pentru construcții, renovări sau reparații.

Este vital ca TVA-ul la mâncare să rămână la 9% Industria ospitalității este susținută în continuare de români – aceștia...

mobila moale chisinau mobila moale chisinau
Uncategorized4 zile ago

Cum să Alegi Salteaua Perfectă pentru un Somn Odihnitor

Mobila moale Chisinau Alegerea saltelei potrivite este crucială pentru a vă asigura un somn sănătos și odihnitor. O saltea bună...

Uncategorized4 zile ago

CARMEN ELECTRA, SUTE DE MII DE APRECIERI DIN LUMEA ÎNTREAGĂ PURTÂND O PIESĂ CREATĂ DE O ROMÂNCĂ

Carmen Electra a ales să-și promoveze apariția în documentarul After Baywatch: Moment in the Sun lansat în Statele Unite la...

Eveniment5 zile ago

Tehnologie și Inovație pe TopUpdates24.com – Ultimele Descoperiri și Tendințe

Secțiunea de tehnologie a TopUpdates24.com explorează lumea inovării, aducând cele mai recente știri despre noile descoperiri tehnologice și lansările de...

Uncategorized5 zile ago

Dyson anunță că muzicianul Stormzy devine Ambasador Global pentru căștile Dyson OnTrac™ 55 de ore în mintea unei vedete rock

București, 31.10.2024  – Dyson, compania globală de tehnologie, îl anunță cu mândrie pe muzicianul britanic Stormzy ca fiind cel mai nou...

Uncategorized5 zile ago

Cel mai bun instrument pentru era AI: cum să vă alegeți laptopul potrivit

Anul acesta, accentul se pune tot mai mult pe valorificarea inteligenței artificiale (AI) pentru creșterea productivității, iar peisajul calculatoarelor personale...

Uncategorized5 zile ago

Allview Solar Energy intră în parteneriat cu Austrotherm, pentru realizarea unui sistem fotovoltaic de 999,90 kWp, în scopul eficientizării consumului de energie şi reducerii emisiilor de dioxid de carbon

Brașov, 31 octombrie 2024. Divizia Solar Energy a companiei Visual Fan, furnizor de soluții Full EPC în sectorul regenerabil,  anunță semnarea...

Știrile Săptămânii