Tragi-comedia din „statul Republica PLOIESTI”/Increngaturi periculoase: DNA, DIPI, Negulescu Mircea, Sergiu Lascu, Laura Codruta Kovesi, Adrian Dobre si Andrei Volosevici/Recompensa administratiei liberale fata de gasca penala (I)
Chiar daca PNL si Andrei Volosevici se comporta la Ploiesti de parca nu ar fi avut primar in functie, trebuie precizat ca actualul primar a fost „garantat” de Andrei Volosevici.
Iata ce precizau cei de la MAX MEDIA:
„Soarta Ploieștiului la mâna neputinciosului
Rușinea Ploieștiului, impostorul Adrian Dobre a ajuns primar din inerția unor 3 întâmplări nefericite, care poartă numele a 3 personaje cheie în succesul său: Portocală paraditorul de primari, Daniel Savu și Andrei Volosevici.
Toți cei trei, direct sau indirect au pus umărul la ungerea ticăloasă a unui incompetent în fotoliul de primar al Ploieștiului.
Om de partid, ascensiunea lui Dobre a fost una a unui om care s-a… știți voi… în scăldătoare când era mic, ceea ce demonstrează că în politica românească, chiar totul este posibil.
Norocosul Adrian Dobre a ajuns primar în conjunctura măcelului pornit la unitatea Haules de paraditorii de destine Portocală & Co, asupra candidaților la primărie și a terorizării politicienilor.
Nu sugerăm nicio legătură, ci doar o conjunctură! Căci fie vorba aceea… prost să fii, noroc să ai!
Iubit de ploieșteni, Andrei Volosevici, prietenul și colegul lui Adrian Dobre a avut un rol decisiv prin girul pe care i l-a oferit acestuia, mergând umăr la umăr o întreagă campanie electorală alături de un om care a dezamăgit o întreagă comunitate și a distrus un oraș!”
Am publicat precizarile celor de la MAX MEDIA doar pentru a sublinia implicarea si in campania electorala locala din 2016 a procurorului Negulescu Mircea si nu pentru a sublinia dezastul administratiei liberale prin Adrian Dobre, aceasta fiind cunoscuta.
Neputinciosul Adrian Dobre a ajuns primar datorita unei conjuncturi, procurorul „Portocala” in fapt precatind „terenul” si postul pentru un alt candidat.
Ce a urmat, cunoastem cu totii, la doar trei zile…
Prietenia este veche din perioada liceală și s-a „cristalizat” în perioada supremației PDL (cănd Andrei Volosevici era primar iar Adrian Dobre prefect) .
În ziarul Alphel a apărut, în prima parte a anului 2015, un articol în care era criticată relația/colaborarea” ne-deontologica „dintre Constantin Anghel Răzvan – șef SIPI Prahova și oameniil politici (PDL la acea vreme).
Au fost prezentate foto cu cei doi pe când ieseau din sediul PDL (parter, bloc șapte etaje ) .
Era scoasa în evidență prezenta ofițerului de informati in diferite momente/situații de la întâlniri politice PDL insotindu-l pe primar (atitudine care încalcă dispozițiile interne MAI cat si pe cele morale).
Iata ce publica si Catavencii in data de 25.09.2014 in articolul „Statul se reformează prin rotația cadrelor”:
„Răzvan Constantin, alias Cireașă, fostul șef al SIPI Ploiești, a reușit să facă o mulțime de prostii pe-aici. De la sprijinul acordat unui politician (Andrei Volosevici), … pentru că făcuse prea multe valuri, Răzvan Constantin a fost mutat disciplinar de la Ploiești la Ilfov. Se pare că ”performanțele” nu i-au fost apreciate nici acolo, acesta fiind acum la sediul central al DGIPI, având în grijă Jandarmeria. Răzvan Constantin este ținut în brațe de generalul Gelu Oltean, care probabil îl va muta prin toată țara pentru a-l proteja. Interesant e și ce-i cere în schimbul acestor favoruri, dar asta, din nou, nu e treaba noastră, nu?”
Deci, incă de la acea vreme frații „Cireasa” și-au acordat sprijin reciproc cu oamenii politici menționați.
Relația este de actualitate
Primarul liberal Adrian Dobre i-a permis și îi permite „tacit” lui Constantin Răzvan să construiască ilegal un imobil pe strada Mosneni, colț cu str. Oltului.
Acesta locație este evident o construcție noua și nu o „RENOVARE”. Unde este Autorizația legala și unde sunt avizele aferente (respectiv taxele la buget?
IV. Procurorul Negulescu Mircea si increngaturile sale cu fratele lui Kovesi
Adriana Lascu, cumnata fostei şefe a Direcţiei Naţionale Anticorupţie, lucrează, începând cu anul 2018, pentru una dintre companiile conectate la cele mai grele contracte ale Transgaz şi Romgaz SA. Asta, în condiţiile în care unul dintre directorii Transgaz este chiar soţul Adrianei Lascu, Sergiu Lascu, fratele lui Kovesi.
Firma care îi plăteşte Adrianei Lascu venituri salariale, SC Sutech SRL, patronată de cunoscutul om de afaceri Gabriel Bucur, din Mediaş, a început să deruleze contracte cu Transgaz în 2017, ca o coincidenţă, în perioada în care soţia lui Sergiu Lascu a început să lucreze pentru această firmă. Până în prezent, SC Sutech SRL a încheiat cu această societate de stat contracte în valoare de aproximativ 27,4 milioane de lei. De altfel, firma lui Bucur a derulat, în ultimii 12 ani, contracte publice exclusiv cu Romgaz, de unde a încasat aproape 200 de milioane de lei.
CONSTANTIN RAZVAN ANGHEL, fost ofiter DIPI Prahova, mana dreapta a procurorului Negulescu Mircea si-a folosit influenta pe langa lucratorii de politie din cadrul IPJ Prahova pentru ca acestia sa nu dispuna ori, dupa caz, sa nu ia masurile legale intr-un accident rutier in care a fost implicat tatal sau, Constantin Stefan, in cursul anului 2012, disjunse si declinate la Parchetul Judecatoriei Ploiesti, conform unei plangeri penala musamalizata de procurorii din Prahova.
CONSTANTIN RAZVAN ANGHEL a fost consilierul lui Sergiu Lascu, fratele lui Kovesi, unul dintre directorii Transgaz.
Reamintim ca, una dintre uneltele procurorului “Portocala” este Constantin Sorin zis “Cireasa”, fratele lui CONSTANTIN RAZVAN ANGHEL , fost lucrator la DIPI si ulterior mana dreapta a procurorului la DNA –ST Ploiesti. La inceputul anului 2018, Constantin Sorin a spalat putina de la DNA ST Ploiesti pentru a nu fi prins in “morisca” penala cercetata in prezent de Secţia pentru investigarea magistraţilor din Parchetul General. Astfel, Constantin Sorin s-a “transferat” in regim de urgenta la Serviciul Inmatriculari Auto din cadrul IPJ Prahova, unde a facut “purici” doar 3-4 luni de zile. Pentru a isi pierde “urma” in fata anchetatorilor, Constantin Sorin s-a pensionat, in mod dubios, ilegal din punctul nostru de vedere, ajutat de sefi din DIPI. Astfel, chiar daca nu indeplinea conditiile de varsta si vechime, Constantin Sorin a reusit sa se pensioneze in aprilie 2018 ca “urmare a reorganizarii DIPI, reorganizare care insa se finalizase pana la finele anului 2017. Pentru cunoscatori facem precizarea ca ofiterul Constantin Sorin fusese detasat la DNA ST Ploiesti fiind trecut pe un stat de plata asa zis “M”, in care MAI nu mai era obligat sa ii pastreze postul iar in aprilie 2018 acesta s-a pensionat beneficiind ilegal de “precizarea” reorganizarii DIPI care se finalizase cu mult timp in urma. Cum a fost posibila o astfel de pensionare ilegala? Fratele lui Constantin Sorin este Constantin Aurel Razvan, “lucrator” la DIPI care s-a pensionat si acesta, tot in mod subit, dar legal. De remarcat este faptul ca, fratii Constantin au fost utilizati de procurorul periculos pentru fabricarea de probe ilegale chiar impotriva impotriva procurorilor Aurelian Mihaila (procuror general adjunct al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești la aceea data), Liviu Tudose (procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești la aceea data) si/sau impotriva fostului sef al IPJ Prahova, Viorel Dosaru etc. Interferenta DIPI si a SRI in aceste executari efectuate de procurorul “minune” Negulescu Mircea a fost devoalata de ziarul Incisiv de Prahova, de mai multe ori.
Ce este interesant in aceasta retea?
CONSTANTIN RAZVAN ANGHEL, unul din ceir doi frati “minune”-uneltele procurorului Negulescu Mircea l-a rugat pe Sergiu Lascu sa il angajeze pe procurorul Negulescu Mircea, chiar la Transgaz. Conform declaratiei sale in mediul intim (acesta s-a laudat ca este comsilierul fratelui lui Kovesi si ca a intervenit la acesta pentru angajarea lui Negulescu Mircea), Va urma. (Cristina T.).
Brichetele de rumeguș sunt o opțiune ecologică și eficientă pentru încălzirea locuințelor, însă este important să știți cum să le stocați și să le manipulați în mod sigur pentru a evita riscurile și a maximiza eficiența. În acest ghid, vă vom oferi sfaturi esențiale pentru a vă asigura că brichetele de rumeguș sunt o soluție durabilă și sigură pentru necesitățile dvs. de încălzire.
Stocarea adecvată a brichetelor de rumeguș
Alegeți un loc uscat: Brichetele de rumeguș trebuie păstrate într-un loc uscat pentru a evita umiditatea și degradarea. Umiditatea poate face ca brichetele să se deterioreze și să devină ineficiente.
Folosiți containere sau saci sigiliabili: Pentru a menține rumegușul în condiții optime, puteți să-l depozitați în containere sau saci sigiliabili. Aceasta va ajuta la prevenirea contaminării și a umezelii.
Depozitați brichetele într-un spațiu răcoros: Evitați expunerea la căldură excesivă sau la soare direct, deoarece acest lucru poate duce la uscarea excesivă și potențial la fisurarea brichetelor.
Asigurați-vă că spațiul de depozitare este bine ventilat: Ventilația adecvată ajută la menținerea calității brichetelor și la prevenirea acumulării de umezeală în spațiul de depozitare.
Păstrați brichetele departe de substanțe inflamabile: În timpul stocării, asigurați-vă că nu există substanțe inflamabile sau materiale periculoase în apropiere.
Manipularea sigură a brichetelor de rumeguș
Folosiți echipament de protecție: Atunci când manipulați brichete de rumeguș, purtați mănuși groase pentru a vă proteja mâinile de marginile aspre și praf.
Manipulați brichetele cu atenție: Brichetele de rumeguș sunt fragile și pot fisura sau se pot rupe dacă sunt manipulate brutal. Ridicați-le și așezați-le cu grijă.
Evitați inhalarea prafului: Atunci când tăiați sau manipulați brichetele, evitați să inhalați praful de rumeguș, deoarece acesta poate fi iritant pentru căile respiratorii.
Utilizați unelte adecvate: Dacă tăiați sau divizați brichetele, asigurați-vă că folosiți unelte adecvate, cum ar fi o fierăstrău sau un topor, și păstrați-le ascuțite pentru a reduce riscul de accidente.
Supravegheați copiii și animalele de companie: Asigurați-vă că brichetele de rumeguș sunt depozitate într-un loc în care copiii sau animalele de companie nu pot ajunge la ele. Brichetele pot fi periculoase dacă sunt ingerate sau folosite necorespunzător.
Sfaturi suplimentare pentru stocarea și manipularea sigură
Verificați periodic starea brichetelor: Înainte de a le folosi, verificați starea brichetelor pentru a vă asigura că nu sunt deteriorate sau umede.
Respectați instrucțiunile producătorului: Înainte de a utiliza brichetele de rumeguș, citiți și urmați cu atenție instrucțiunile producătorului pentru siguranță și eficiență.
Nu supraîncărcați focul: Atunci când folosiți brichetele de rumeguș, nu le supraîncărcați în cuptorul sau soba dumneavoastră. Respectați recomandările producătorului privind cantitatea adecvată pentru încălzirea dvs.
Eliminați corespunzător cenușa: După ce ați utilizat brichetele, așteptați să se răcească complet și apoi eliminați cenușa într-un recipient sigur și metalic. Niciodată nu aruncați cenușa caldă într-un coș de gunoi obișnuit.
Cu acest ghid, sunteți pregătiți să stocați și să manipulați brichetele de rumeguș în mod sigur și eficient. Respectarea acestor sfaturi vă va ajuta să vă bucurați de beneficiile ecologice și de încălzire pe termen lung pe care le oferă aceste brichete.
Tigla metalica a castigat o popularitate tot mai mare in constructiile domestice din Romania. Cu aspectul sau traditional si asemanarea cu tigla ceramica, este o optiune tot mai atractiva pentru proprietarii de case. Tigla metalica se remarca prin caracteristicile sale foarte convingatoare: este usoara, rezistenta si usor de manevrat. Disponibila in diverse stiluri si culori, se potriveste perfect in foarte multe variante de stiluri urbanistice si reuseste sa ofere tot confortul de care au nevoie cei care o utilizeaza.
Avantajele si dezavantajele acoperisurilor din tigla metalica
Avantaje
Cost. Tigla metalica se bucura de preturi competitive datorita multiplilor producatori locali. Costurile de instalare sunt mai mici decat in cazul altor optiuni, iar timpul de instalare este redus, ceea ce se traduce in economii la manopera. De asemenea, este usor de transportat si manevrat.
Performanta. Acoperisul din tigla metalica intareste structura cladirii. Rezista la conditii meteo extreme si vanturi puternice. Materialele din care este fabricata sunt ignifuge, oferind protectie impotriva incendiilor. Este o optiune usoara, care nu adauga presiune suplimentara structurii cladirii.
Eficienta energetica. Vopseaua reflecta razele soarelui, reducand incalzirea excesiva a casei. De asemenea, este fabricata din materiale reciclabile, contribuind la reducerea impactului asupra mediului.
Dezavantaje
Izolarea. Comparativ cu tigla ceramica, tigla metalica ofera o izolare termica si fonica mai slaba.
Inlocuire destul de dificila. Inlocuirea unor panouri de tigla metalica poate fi mai dificila si mai costisitoare decat in cazul altor materiale de acoperis, cum ar fi tiglele ceramice.
Posibila decolorare in timp. Experienta arata ca tigla metalica poate sa sufere decolorari in timp, ceea ce poate afecta aspectul si valoarea imobilului.
Cum se monteaza tigla metalica?
Procesul de montaj tigla metalica necesita o serie de etape importante pentru a asigura durabilitatea si functionalitatea acoperisului. Acesta se face in cateva etape de baza:
Pregatirea cu carlige pentru jgheaburi si amplasarea acestora in dreptul fiecarui caprior. Carligurile pentru jgheaburi sunt esentiale pentru fixarea jgheaburilor si drenarea corecta a apei de pe acoperis.
Aplicarea foliei anti-condens pe intreaga suprafata a acoperisului. Folosirea unei folii anti-condens ajuta la prevenirea formarii condensului si a deteriorarii suprafetei tiglei metalice.
Montarea cadrului din lemn, inclusiv sipci verticale si orizontale. Un cadru bine construit asigura suportul adecvat pentru tigla metalica si stabilitatea acoperisului.
Fixarea tiglei metalice incepand din coltul dreapta-jos. Instalarea incepe de obicei din coltul dreapta-jos si avanseaza spre partea superioara a acoperisului.
Montarea accesoriilor finale, precum coama si parazapezile. Aceste accesorii finale nu trebuie neglijate, deoarece sunt esentiale pentru aspectul si functionalitatea acoperisului.
Pentru a asigura montajul corect al acoperisului din tigla metalica, trebuie sa te asiguri de urmatoarele lucruri:
Materialele folosite si suruburile potrivite;
Grosimea tiglei este una potrivita, pentru o durabilitate mai mare;
Este esential sa acorzi atentie calitatii materialelor si serviciilor inainte de a alege cel mai mic pret pentru manopera si materiale. Tarifele pot varia, insa si calitatea poate varia destul de mult. Este recomandat sa apelezi la o firma montaj acoperis care are experienta iti poate oferi garantie si lucreaza cu forme legale. In felul acesta, vei fi protejat in eventualitatea unor probleme si vei avea mai multe sanse de a te bucura de o lucrare de calitate.
Daca te numeri printre pasionatii de pescuit, atunci cu siguranta ca mereu iti doresti sa te bucuri de cea mai frumoasa experienta si de echipamentul care sa iti permita sa faci cele mai mari capturi. Exista diferite metode si tehnici de pescuit, iar printre cele mai populare astfel de tehnici regasim si pescuitul la crap.
Alegerea echipamentului este foarte importanta pentru orice pescar, iar in continuare vei afla mai multe despre alegerea modelelor de lansete pentru aceasta tehnica de pescuit. Pentru ca si in ceea ce priveste alegerea echipamentului exista discutii intre pescari, la fel cum exista si in ceea ce priveste dimensiunea capturilor reusite de-a lungul timpului.
Aspecte in alegerea lansetelor pentru pescuitul la crap
Atunci cand vrei sa te pregatesti pentru experiente reusite la pescuitul la crap este foarte important sa stii care sunt criteriile in baza carora sa faci alegerile potrivite pentru aceasta metoda de pescuit. Principalele elemente care trebuie luate in calcul sunt tipul de pescuit la crap, distantele de pescuit, apele unde au loc sesiunile de pescuit si talia crapilor. Toate aceste elemente te pot ajuta sa faci alegerea potrivita pentru lansete crap.
In functie de tipul de pescuit la crap poti opta pentru pescuit lansat, plantat sau din barca. In ceea ce priveste tipul de ape unde urmeaza sa pescuiesti avem varianta lacurilor, raurilor si a baltilor. Insa mergand mai departe in privinta caracteristicilor lansetelor, aici sunt anumite criterii care nu trebuie deloc neglijate.
Un criteriu este numarul segmentelor avute de lansetele pentru pescuitul la crap. Poti gasi modele din 2 bucati, 3 bucati sau modelele telescopice. Rezistenta lansetei depinde de acest numar de segmente. Cu cat sunt mai multe puncte de imbinare, cu atat vorbim despre mai multe puncte slabe si lanseta poate ceda sub greutatea capturii. De aceea modelele din 2 bucati pot fi alegerea optima.
Greutatea lansetei este un detaliu foarte important si este un criteriu influentat de materialul din care sunt facute lansetele. Cu cat modelele de lansete sunt mai usoare, cu atat sunt mai scumpe. Insa trebuie tinut cont ca in pescuitul la crap timpii pe care pescarul ii petrece cu lanseta in mana este indelungat si din acest motiv poate influenta experienta la partidele de pescuit.
In cadrul modelelor de lansete crap lungimea variaza intre 1,8 si 4,5 metri. Cele mai frecvent folosite modele sunt cele de 3,6, respectiv 3,9 metri. Lungime lansetei trebuie aleasa pornind de la tipul de pescuit practicat, si anume cel lansat, plantat sau din barca.
Actiunea lansetelor este un alt criteriu de luat in calcul, iar aici avem varianta lansetelor parabolice, semi-parabolice, semi-rapide si rapide. Actiunea determina modul de comportare al lansetelor in momentul aruncarii.
Unde gasesti lansete pentru pescuitul la crap?
Acestea sunt o parte dintre cele mai importante criterii de luat in calcul atunci cand urmeaza sa alegi lansetele pentru pescuitul la crap. Pentru o oferta variata si numeroasa de astfel de lansete este recomandat sa gasesti un magazin specializat in articole de pescuit. O oferta numeroasa este disponibila pe targulpescarilor.ro.