Connect with us

Eveniment

Alianța PNL+USR ar putea dăuna grav sănătății/Alina Mungiu-Pippidi DISTRUGE alianța PNL-USR-PLUS/’Așa au decis Klaus Iohannis și Serviciile Secrete’

Published

on

Se încheie, iată, și ultima campanie electorală din acest cumplit an al pandemiei, în care, direct sau indirect, fiecare dintre noi am plătit tribut incompetenței guvernanților

Am încercat în acest an să fiu prezentă cât mai mult în colegiu și să ajut, cât a fost posibil, pe toate căile… Am dus mesajele dumneavoastră în Parlament și, parte dintre ele, le-am și promovat ca propuneri legislative. Între noi, în toți acești ani, s-a creat o chimie, o relație de încredere reciprocă mai presus de politică pentru care vă mulțumesc! Vă mulțumesc că, la locale, ați înțeles că trebuie să maximizăm șansele oamenilor noștri buni. Și sunt convinsă că ați înțeles că același lucru trebuie făcut și duminică: dacă vrem să scăpăm de abuzurile, hoția și incompetența PNL, nu putem irosi votul pentru partide mici, cu șanse reduse de îndeplinire a pragului. Singurul partid care va avea puterea să se opună este PSD, iar acest lucru va fi în interesul democrației! Vă mulțumesc pentru toți acești ani în care, reprezentându-vă, m-am simțit onorată, utilă, eficientă și îndrăgită! Vă aștept la vot! Cu toate măsurile de prevedere îndeplinite, vom putea vota în siguranță! Nu vă fie frică! Vom trece și peste această încercare, cu ajutorul Lui Dumnezeu!

Grațiela Leocadia Gavrilescu este  prahoveancă 100%: s-a născut și trăiește în Ploiești, este inginer petrochmist, absolvent al Universității de Petrol și Gaze, a fost viceprimar al municipiului reședință de județ și și-a început activitatea parlamentară, în 2007, în Colegiul 3 Băicoi.

Experiența antreprenorială, seriozitatea, spiritul de echipă, inițiativa, curajul și, nu în ultimul rând, empatia au fost atuurile sale în ascensiunea profesională și politică.

A fost ministru pentru relația cu parlamentul, ministru al mediului și viceprim-ministru în guvernele PSD și membru al Comisiei pentru sănătate și familie a Camerei Deputaților.

În pofida climatului politic agitat, Grațiela Gavrilescu și-a respectat, de fiecare dată, mandatul asumat și promisiunile făcute cetățenilor și a făcut față, cu brio, presiunilor, urmărind, punct cu punct, îndeplinirea obiectivelor Programului de guvernare și ale președinției rotative a CE, asigurată de România în prima jumătate a anului 2019..

De ce? Pentru că doream să demonstrez că se poate face administrație și altfel: între oameni și pentru ei. Fără aroganță! Fără promisiuni mincinoase!

Probabil că cel mai bun slogan pe care l-aș fi putut alege, atunci, ar fi fost: ”La Primărie, cu suflet, știință de carte și prietenie!”… pentru că exact așa a și fost primul meu mandat, în slujba ploieștenilor.

Au urmat candidaturile succesive pentru Camera Deputaților, Colegiul 3 Băicoi devenind a doua mea casă.

În 2015 și, apoi, în 2017-2019, am avut onoarea de a face parte din guvernele conduse de PSD, ca ministru al mediului, ministru pentru relația cu Parlamentul și viceprim-ministru.

De fiecare dată când am rostit, cu mâna pe Biblie, Jurământul de învestitură, am făcut-o cu gândul la dumneavoastră, cei care mi-ați acordat încredere pentru că mă cunoșteați ca om sau doar pentru că ați sperat ca proiectele electorale pe care vi le-am prezentat le voi și pune în operă.

Și m-am ținut de cuvânt! Până la capăt!

Acum, deși ne aflăm într-o situație sanitară îngrijorătoare, suntem în fața unui nou scrutin, prin care vom decide configurația Parlamentului și, implicit pe cea a viitorului guvern.

Este o responsabilitate enormă, pentru că nu mai este nici un minut de pierdut! Sănătatea noastră, reluarea educației copiilor noștri, salvarea economiei românești sunt priorități absolute, care se cer gestionate de un guvern profesionist, susținut de un Parlament a cărui legitimitate să nu poată fi pusă sub semnul întrebării!

Pe 6 decembrie, alegeți, deci, candidații Partidului Social Democrat!

Parlamentarii și guvernele PSD și-au dat, deja, măsura valorii și a competenței și au demonstrat că au voința politică și știința de a lucra în interesul și spre binele românilor.

Activitatea parlamentară

În acest mandat, am avut 29 de Propuneri legislative inițiate, 9 dintre acestea devenind legi deja promulgate. Iată câteva dintre aceste inițiative:

Propunere legislativă privind achiziționarea produselor alimentare din producție autohtonă

Propunere legislativă privind înființarea Fondului de Solidaritate „Locuințe pentru tinerii români”

Propunerea legislativă privind venitul minim în sistemul public de pensii

Propunere legislativă privind reintegrarea pe piaţa muncii a pensionarilor care doresc să îşi continue activitatea în domeniile în care au activat anterior pensionării

Inițiativa legislativă privind modificarea și completarea Legii dialogului social nr. 62/2011

Propunere legislativă privind completarea Legii nr. 508/2004 privind înființarea, organizarea și funcționarea, în cadrul Ministerului Public, a Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, în sensul că toate infracțiunile de mediu să fie date în competența DIICOT, cu suplimentarea, corespunzător necesităților, a numărului de procurori și specializarea acestora, prin CSM, în parteneriat cu Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor .

Propunere legislativă privind instituirea Programului național de prevenire și gestionare a înmulțirii populației de câini fără stăpân.

Proiect de Lege pentru plafonarea preţului medicamentelor şi a alimentelor de strictă necesitate

Propunere legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr.286/2009 privind Codul penal, a Legii nr.46/2008 – Codul silvic, precum şi a Legii nr.171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice

Activitatea în Guvernul României

ÎN DOMENIUL GESTIONĂRII DEȘEURILOR

În decembrie 2017- am aprobat Planul Național de Gestionare a Deșeurilor (PNGD)- condiționalitate ex-ante, cu termen- depășit- 2016.

Am elaborat și adoptat legislația privind instrumentele economice, necesară aplicării PNGD, respectiv OUG74/2018:

–     ”Plătești pentru cât arunci”- de la 01.07.2019

–     Sistemul garanție-returnare- de la 31.03.2019

       Interzicerea pungilor subțiri din plastic

–     Producția- de la 01.07.2018

–     Comercializarea- de la 01.01.2019

–     + Taxarea diferențiată a tuturor pungilor din plastic, indiferent de formă, mărime, grosime- de la 01.07.2019

  • Modificarea și completarea Legii nr. 54/2012 privind desfășurarea activităților de picnic (la toate activitățile autorizate a se desfășura pe domeniul public seinterzic plasticele de unică folosință și sunt obligatorii colectarea separată a deșeurilor și salubrizarea imediată a zonelor).

– Legea privind gestionarea siturilor potențial contaminate și a celor contaminate- aprobată în guvern la 28.06.2019, adoptată de Parlament, drept Legea 74/ 2019.

CALITATEA AERULUI:

–     Legea EIA- impactul anumitor proiecte publice și private asupra mediului

–     Legea instalațiilor medii de ardere

–     Legea zgomotului ambiant

–     Viza anuală de mediu

–     Proiect POIM- Creșterea nivelului de evaluare și monitorizare a aerului la nivel național- 20 milioane euro- depunere octombrie 2018

BIODIVERSITATE:

–     Operaționalizarea Agenției Naționale pentru Ariile Naționale Protejate

–     3 proiecte pe fonduri europene POIM, 2- cu durată de 3 ani și unul- de 4, dedicate monitorizării și conservării biodiversității

–     și un al patrulea proiect, ”Implementarea măsurilor cuprinse în planul național de acțiune pentru URSUL BRUN”- aflat în evaluare, durată 5 ani, buget- 46,6 milioane lei.

ü   2 proiecte privind reducerea/ eliminarea impactului negativ al investițiilor existente în ZONE PROTEJATE (conservarea biodiversității din Defileul Valea Jiului- 2 milioane euro și gestionarea deșeurilor care ajung în apele de suprafață- 10 milioane lei)

METEO

–     Proiect cu finanțare europeană dedicat managementului situațiilor de urgență generate de fenomenele meteo periculoase- cca 25. milioane lei- dotare aparatură performantă ANM

PROIECTE FINANȚATE DIN FONDUL PENTRU MEDIU

180 milioane lei pentru investiții în instalații de reciclare și tratare a deșeurilor

20 milioane lei pentru suplimentarea Programului Rabla Plus – persoane juridice

400 milioane lei pentru Programul Termoficare

135 milioane lei pentru returnarea taxei auto

Am finanțat prin AFM:

PROGRAMUL RABLA CLASIC

PROGRAMUL RABLA PLUS

PROGRAMUL RABLA ELECTROCASNICE

PRIZE PENTRU MAȘINI ELECTRICE

TRANSPORT PUBLIC ECOLOGIC

CELULE FOTOVOLTAICE

CENTENARUL LUMINII

–     Sisteme solare fotovoltaice pentru gospodăriile izolate, neracordate la rețeaua națională de distribuție a energiei electrice- Buget: 230 milioane lei- 7.400 gospodării

Am asigurat, pe segmentul mediu, exercitarea PREȘEDINȚIEI rotative CE

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.2384277488559763&type=3

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1114292522359972&id=100013377035461

Studii și specializări

  • 1989 Facultatea de Tehnologie Petrochimică – Universitatea de Petrol și Gaze Ploiești;
  • 1992 Studii postuniversitare de marketing industrial – Institutul de Management București;
  • 1994 Specializare probleme de medicina muncii – Institutul de Medicină București;
  • 2007 Studii postuniversitare management în administrația publică locală – I.N.A. București

Activitate profesională

  • august 2019- prezent: deputat
  • aprilie 2017 – august 2019: deputat ALDE, viceprim-ministru- ministrul Mediului
  • ianuarie 2017 – aprilie 2017: deputat ALDE, ministrul pentru Relația cu Parlamentul
  • decembrie 2015- ianuarie 2017: deputat ALDE
  • decembrie 2014 – noiembrie 2015: deputat ALDE, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor
  • Iunie 2015 – decembrie 2016 : deputat ALDE
  • decembrie 2007 – Iunie 2015: deputat PNL
  • 2004-2007 Viceprimar al municipiului Ploiești
  • 1996 – 2004 Director General – SC ARPAROM SA Bucov;
  • 1994 – 1996 Responsabil toxicologie și protecția mediului – SC ARPACOR SA Bucov;
  • 1990 – 1994 Inginer chimist-tehnolog prelucrarea cauciucului – SC ARPACOR SA Bucov.

Funcții, activități într-o organizație sindicală, patronală etc.

  • 2000-2004 Membru în Consiliul Director al AJOFM Prahova și Vicepreședinte al CNIMM Ploiești

Funcții, activități într-o organizație din administrația publică centrală sau locală

  • 2004-2007 Viceprimar al municipiului Ploiești.

 

 

Facebook Comments

Eveniment

​Prospect Codamin: Cum îl folosești pentru biostimularea plantelor?

Published

on

By

Fotbalul este, fără îndoială, unul dintre cele mai populare și iubite sporturi din întreaga lume, iar echipamentele utilizate în acest sport sunt esențiale pentru desfășurarea unui joc corect și sigur. Printre cele mai importante componente ale terenului de fotbal se numără porțile. Acestea nu doar că definirea spațiului de joc, dar au un rol crucial în securitatea jucătorilor și în funcționarea corectă a meciurilor. În acest articol, vom explora importanța porților de fotbal, tipurile disponibile pe piață și cum să alegi poarta potrivită pentru diverse condiții de joc.

Ce Sunt Porțile de Fotbal?

O poartă de fotbal este un cadru structurat care delimitează zona în care jucătorii trebuie să înscrie pentru a câștiga un punct. Aceasta este o componentă esențială a oricărui teren de fotbal, având dimensiuni standard reglementate de către Federația Internațională de Fotbal (FIFA) și alte organisme competente. Porțile sunt plasate la ambele capete ale terenului de joc și au rolul de a oferi un obiectiv pentru echipele de atac, dar și de a proteja integritatea fizică a jucătorilor în timpul jocului.

Dimensiunile Standard ale Porților de Fotbal

Conform reglementărilor FIFA și UEFA, dimensiunile standard ale unei porți de fotbal sunt de 7,32 metri lățime și 2,44 metri înălțime. Aceste dimensiuni sunt utilizate la nivelul competițiilor profesionale și pentru majoritatea terenurilor de fotbal de dimensiuni mari. Este important de menționat că există și porti mai mici, folosite în competițiile pentru juniori, dar acestea sunt reglementate conform vârstei și nivelului de pregătire al jucătorilor.

Tipuri de Porți de Fotbal

Există mai multe tipuri de porți de fotbal, care diferă în funcție de materialele din care sunt realizate și de locul în care urmează să fie utilizate. Fiecare tip are avantaje și dezavantaje, iar alegerea potrivită depinde de scopul pentru care este achiziționată poarta.

1. Porți de Fotbal Fixe

Porțile fixe sunt cele mai întâlnite pe terenurile de fotbal profesionale sau în parcurile sportive. Acestea sunt montate permanent pe teren și sunt fabricate din materiale durabile, cum ar fi oțelul galvanizat sau aluminiul, care le oferă rezistență și stabilitate.

  • Avantaje: Sunt extrem de durabile și sigure, având o structură solidă care rezistă la impactul mingii și al jucătorilor. Sunt ideale pentru terenuri de fotbal mari și pentru competiții profesionale.
  • Dezavantaje: Nu pot fi mutați sau relocati, ceea ce le face mai puțin versatile în comparație cu alte tipuri de porți.

2. Porți de Fotbal Mobile

Porțile mobile sunt o alegere populară pentru terenurile de fotbal din școli, parcuri sau pentru competițiile de amatori. Aceste porți sunt ușor de mutat și pot fi folosite atât pe terenuri de dimensiuni mari, cât și pe terenuri de dimensiuni mai mici. De obicei, sunt fabricate din oțel sau aluminiu, dar au un sistem de transport ușor de manevrat, cu roți sau un cadru pliabil.

  • Avantaje: Sunt ușor de mutat, ceea ce le face ideale pentru terenuri care sunt folosite pentru mai multe sporturi sau pentru evenimente mobile. Sunt mai accesibile ca preț față de porțile fixe.
  • Dezavantaje: Sunt mai puțin stabile decât porțile fixe și pot fi mai vulnerabile la impacturi mari.

3. Porți de Fotbal pentru Juniori

Porțile pentru juniori sunt mai mici decât porțile standard, pentru a se potrivi nevoilor și dimensiunilor copiilor sau tinerelor talente aflate la începutul carierei. Acestea sunt folosite pe terenurile de fotbal de dimensiuni mai mici, conform reglementărilor pentru competițiile de juniori sau în cadrul școlilor.

  • Avantaje: Sunt ușor de utilizat pentru copii și ajută la dezvoltarea abilităților de joc ale celor mici.
  • Dezavantaje: Nu sunt recomandate pentru competițiile profesionale, deoarece dimensiunile lor nu sunt standard.

4. Porți de Fotbal Fără Cadru

Aceste porți sunt o opțiune mai accesibilă pentru antrenamente sau jocuri recreative. Ele sunt adesea utilizate în curțile de acasă sau pe terenuri improvizate și sunt realizate din materiale flexibile precum plasă sau țevi de plastic.

  • Avantaje: Sunt extrem de accesibile și ușor de transportat, fiind ideale pentru jocuri recreative.
  • Dezavantaje: Nu sunt la fel de durabile și stabile precum cele din metal și nu sunt recomandate pentru competiții oficiale.

Cum Alegi Poarta de Fotbal Potrivită?

Alegerea porții de fotbal depinde de mai mulți factori. Înainte de a face achiziția, trebuie să țineți cont de următoarele aspecte:

1. Scopul și Locul de Utilizare

Dacă doriți o poartă pentru competiții oficiale sau pentru un teren profesionist, atunci o poartă fixă și robustă este cea mai bună opțiune. În schimb, pentru terenuri mai mici, pentru școli sau pentru jocuri recreative, o poartă mobilă sau una mai ușor de transportat poate fi mai potrivită.

2. Materialele și Durabilitatea

Porțile de fotbal sunt fabricate din mai multe tipuri de materiale, dar cele mai durabile sunt cele din oțel galvanizat sau aluminiu. Aceste materiale rezistă bine la condițiile meteorologice și sunt mai puțin predispuse la ruginire sau uzură.

3. Siguranța

Siguranța jucătorilor este un aspect crucial atunci când alegeți o poartă de fotbal. Asigurați-vă că poarta are un cadru stabil și că rețeaua este bine fixată. În plus, este important ca poarta să fie montată corect, pentru a preveni accidentele sau rănirile.

4. Dimensiunea Terenului

Dimensiunile porții trebuie să fie adaptate dimensiunilor terenului pe care va fi utilizată. De exemplu, pentru competițiile de juniori, este posibil să fie necesare porți mai mici, în timp ce pentru terenurile de fotbal standard, dimensiunile oficiale sunt cele recomandate.

Plasele pentru Porțile de Fotbal: Rolul și Importanța Lor

Plasele pentru porțile de fotbal sunt o componentă esențială a fiecărei porți, având rolul de a captura mingea și de a oferi o claritate vizuală jucătorilor și spectatorilor atunci când un gol este marcat. Fabricate de obicei din materiale durabile, cum ar fi polietilena sau nylonul, plasele sunt rezistente la uzură și la condițiile meteorologice variate, precum ploaia sau expunerea la soare. De asemenea, plasa ajută la protejarea structurii porții, reducând impactul direct al mingii asupra cadrului metalic. Pe lângă rolul funcțional, plasa conferă porții un aspect profesional și complet, fiind disponibilă într-o gamă largă de dimensiuni și tipuri, în funcție de nivelul de joc și de cerințele terenului. În competițiile oficiale, plasa trebuie să fie fixată corespunzător, astfel încât să nu permită mingii să iasă din poartă, iar în cazul jocurilor de amatori sau antrenament, plasele sunt adesea mai ușor de montat și de întreținut.

Întreținerea și Îngrijirea Porților de Fotbal

Pentru a prelungi viața porții de fotbal și pentru a asigura o utilizare sigură, este esențială întreținerea corectă a acesteia. Iată câteva sfaturi pentru întreținerea porții:

  • Curățare regulată: Este important să curățați porțile de murdărie, praf sau resturi care ar putea afecta performanța rețelei sau a cadrului.
  • Verificați fixările: Asigurați-vă că toate componentele porții sunt bine fixate, inclusiv rețeaua, șuruburile și suporturile.
  • Protecție împotriva ruginirii: Dacă poarta este din metal, aplicați un strat de protecție împotriva ruginei pentru a o proteja în condiții de umezeală sau ploaie.

Concluzie

Porțile de fotbal sunt esențiale pentru orice teren de fotbal și joacă un rol vital în siguranța și performanța jocului. Alegerea unei porți potrivite depinde de mai mulți factori, inclusiv dimensiunea terenului, scopul utilizării și bugetul disponibil. Indiferent de tipul de poartă ales, este important să acordați atenție întreținerii corespunzătoare pentru a asigura o utilizare îndelungată și sigură. Astfel, fie că sunteți un antrenor, un părinte sau un jucător, alegerea unei porți de fotbal de calitate este un pas important în dezvoltarea acestui sport minunat.

Facebook Comments
Continue Reading

Eveniment

City Protect Security Group – Firma de Pază și Protecție cu O Strategie Vizionară

Published

on

By

Fotbalul este, fără îndoială, unul dintre cele mai populare și iubite sporturi din întreaga lume, iar echipamentele utilizate în acest sport sunt esențiale pentru desfășurarea unui joc corect și sigur. Printre cele mai importante componente ale terenului de fotbal se numără porțile. Acestea nu doar că definirea spațiului de joc, dar au un rol crucial în securitatea jucătorilor și în funcționarea corectă a meciurilor. În acest articol, vom explora importanța porților de fotbal, tipurile disponibile pe piață și cum să alegi poarta potrivită pentru diverse condiții de joc.

Ce Sunt Porțile de Fotbal?

O poartă de fotbal este un cadru structurat care delimitează zona în care jucătorii trebuie să înscrie pentru a câștiga un punct. Aceasta este o componentă esențială a oricărui teren de fotbal, având dimensiuni standard reglementate de către Federația Internațională de Fotbal (FIFA) și alte organisme competente. Porțile sunt plasate la ambele capete ale terenului de joc și au rolul de a oferi un obiectiv pentru echipele de atac, dar și de a proteja integritatea fizică a jucătorilor în timpul jocului.

Dimensiunile Standard ale Porților de Fotbal

Conform reglementărilor FIFA și UEFA, dimensiunile standard ale unei porți de fotbal sunt de 7,32 metri lățime și 2,44 metri înălțime. Aceste dimensiuni sunt utilizate la nivelul competițiilor profesionale și pentru majoritatea terenurilor de fotbal de dimensiuni mari. Este important de menționat că există și porti mai mici, folosite în competițiile pentru juniori, dar acestea sunt reglementate conform vârstei și nivelului de pregătire al jucătorilor.

Tipuri de Porți de Fotbal

Există mai multe tipuri de porți de fotbal, care diferă în funcție de materialele din care sunt realizate și de locul în care urmează să fie utilizate. Fiecare tip are avantaje și dezavantaje, iar alegerea potrivită depinde de scopul pentru care este achiziționată poarta.

1. Porți de Fotbal Fixe

Porțile fixe sunt cele mai întâlnite pe terenurile de fotbal profesionale sau în parcurile sportive. Acestea sunt montate permanent pe teren și sunt fabricate din materiale durabile, cum ar fi oțelul galvanizat sau aluminiul, care le oferă rezistență și stabilitate.

  • Avantaje: Sunt extrem de durabile și sigure, având o structură solidă care rezistă la impactul mingii și al jucătorilor. Sunt ideale pentru terenuri de fotbal mari și pentru competiții profesionale.
  • Dezavantaje: Nu pot fi mutați sau relocati, ceea ce le face mai puțin versatile în comparație cu alte tipuri de porți.

2. Porți de Fotbal Mobile

Porțile mobile sunt o alegere populară pentru terenurile de fotbal din școli, parcuri sau pentru competițiile de amatori. Aceste porți sunt ușor de mutat și pot fi folosite atât pe terenuri de dimensiuni mari, cât și pe terenuri de dimensiuni mai mici. De obicei, sunt fabricate din oțel sau aluminiu, dar au un sistem de transport ușor de manevrat, cu roți sau un cadru pliabil.

  • Avantaje: Sunt ușor de mutat, ceea ce le face ideale pentru terenuri care sunt folosite pentru mai multe sporturi sau pentru evenimente mobile. Sunt mai accesibile ca preț față de porțile fixe.
  • Dezavantaje: Sunt mai puțin stabile decât porțile fixe și pot fi mai vulnerabile la impacturi mari.

3. Porți de Fotbal pentru Juniori

Porțile pentru juniori sunt mai mici decât porțile standard, pentru a se potrivi nevoilor și dimensiunilor copiilor sau tinerelor talente aflate la începutul carierei. Acestea sunt folosite pe terenurile de fotbal de dimensiuni mai mici, conform reglementărilor pentru competițiile de juniori sau în cadrul școlilor.

  • Avantaje: Sunt ușor de utilizat pentru copii și ajută la dezvoltarea abilităților de joc ale celor mici.
  • Dezavantaje: Nu sunt recomandate pentru competițiile profesionale, deoarece dimensiunile lor nu sunt standard.

4. Porți de Fotbal Fără Cadru

Aceste porți sunt o opțiune mai accesibilă pentru antrenamente sau jocuri recreative. Ele sunt adesea utilizate în curțile de acasă sau pe terenuri improvizate și sunt realizate din materiale flexibile precum plasă sau țevi de plastic.

  • Avantaje: Sunt extrem de accesibile și ușor de transportat, fiind ideale pentru jocuri recreative.
  • Dezavantaje: Nu sunt la fel de durabile și stabile precum cele din metal și nu sunt recomandate pentru competiții oficiale.

Cum Alegi Poarta de Fotbal Potrivită?

Alegerea porții de fotbal depinde de mai mulți factori. Înainte de a face achiziția, trebuie să țineți cont de următoarele aspecte:

1. Scopul și Locul de Utilizare

Dacă doriți o poartă pentru competiții oficiale sau pentru un teren profesionist, atunci o poartă fixă și robustă este cea mai bună opțiune. În schimb, pentru terenuri mai mici, pentru școli sau pentru jocuri recreative, o poartă mobilă sau una mai ușor de transportat poate fi mai potrivită.

2. Materialele și Durabilitatea

Porțile de fotbal sunt fabricate din mai multe tipuri de materiale, dar cele mai durabile sunt cele din oțel galvanizat sau aluminiu. Aceste materiale rezistă bine la condițiile meteorologice și sunt mai puțin predispuse la ruginire sau uzură.

3. Siguranța

Siguranța jucătorilor este un aspect crucial atunci când alegeți o poartă de fotbal. Asigurați-vă că poarta are un cadru stabil și că rețeaua este bine fixată. În plus, este important ca poarta să fie montată corect, pentru a preveni accidentele sau rănirile.

4. Dimensiunea Terenului

Dimensiunile porții trebuie să fie adaptate dimensiunilor terenului pe care va fi utilizată. De exemplu, pentru competițiile de juniori, este posibil să fie necesare porți mai mici, în timp ce pentru terenurile de fotbal standard, dimensiunile oficiale sunt cele recomandate.

Plasele pentru Porțile de Fotbal: Rolul și Importanța Lor

Plasele pentru porțile de fotbal sunt o componentă esențială a fiecărei porți, având rolul de a captura mingea și de a oferi o claritate vizuală jucătorilor și spectatorilor atunci când un gol este marcat. Fabricate de obicei din materiale durabile, cum ar fi polietilena sau nylonul, plasele sunt rezistente la uzură și la condițiile meteorologice variate, precum ploaia sau expunerea la soare. De asemenea, plasa ajută la protejarea structurii porții, reducând impactul direct al mingii asupra cadrului metalic. Pe lângă rolul funcțional, plasa conferă porții un aspect profesional și complet, fiind disponibilă într-o gamă largă de dimensiuni și tipuri, în funcție de nivelul de joc și de cerințele terenului. În competițiile oficiale, plasa trebuie să fie fixată corespunzător, astfel încât să nu permită mingii să iasă din poartă, iar în cazul jocurilor de amatori sau antrenament, plasele sunt adesea mai ușor de montat și de întreținut.

Întreținerea și Îngrijirea Porților de Fotbal

Pentru a prelungi viața porții de fotbal și pentru a asigura o utilizare sigură, este esențială întreținerea corectă a acesteia. Iată câteva sfaturi pentru întreținerea porții:

  • Curățare regulată: Este important să curățați porțile de murdărie, praf sau resturi care ar putea afecta performanța rețelei sau a cadrului.
  • Verificați fixările: Asigurați-vă că toate componentele porții sunt bine fixate, inclusiv rețeaua, șuruburile și suporturile.
  • Protecție împotriva ruginirii: Dacă poarta este din metal, aplicați un strat de protecție împotriva ruginei pentru a o proteja în condiții de umezeală sau ploaie.

Concluzie

Porțile de fotbal sunt esențiale pentru orice teren de fotbal și joacă un rol vital în siguranța și performanța jocului. Alegerea unei porți potrivite depinde de mai mulți factori, inclusiv dimensiunea terenului, scopul utilizării și bugetul disponibil. Indiferent de tipul de poartă ales, este important să acordați atenție întreținerii corespunzătoare pentru a asigura o utilizare îndelungată și sigură. Astfel, fie că sunteți un antrenor, un părinte sau un jucător, alegerea unei porți de fotbal de calitate este un pas important în dezvoltarea acestui sport minunat.

Facebook Comments
Continue Reading

Eveniment

Cărți din gunoaie, cu valoare adăugată! Biblioteci amenajate de Eco Sud SA la Centrele de Management Integrat al Deșeurilor pe care le gestionează

Published

on

By

Fotbalul este, fără îndoială, unul dintre cele mai populare și iubite sporturi din întreaga lume, iar echipamentele utilizate în acest sport sunt esențiale pentru desfășurarea unui joc corect și sigur. Printre cele mai importante componente ale terenului de fotbal se numără porțile. Acestea nu doar că definirea spațiului de joc, dar au un rol crucial în securitatea jucătorilor și în funcționarea corectă a meciurilor. În acest articol, vom explora importanța porților de fotbal, tipurile disponibile pe piață și cum să alegi poarta potrivită pentru diverse condiții de joc.

Ce Sunt Porțile de Fotbal?

O poartă de fotbal este un cadru structurat care delimitează zona în care jucătorii trebuie să înscrie pentru a câștiga un punct. Aceasta este o componentă esențială a oricărui teren de fotbal, având dimensiuni standard reglementate de către Federația Internațională de Fotbal (FIFA) și alte organisme competente. Porțile sunt plasate la ambele capete ale terenului de joc și au rolul de a oferi un obiectiv pentru echipele de atac, dar și de a proteja integritatea fizică a jucătorilor în timpul jocului.

Dimensiunile Standard ale Porților de Fotbal

Conform reglementărilor FIFA și UEFA, dimensiunile standard ale unei porți de fotbal sunt de 7,32 metri lățime și 2,44 metri înălțime. Aceste dimensiuni sunt utilizate la nivelul competițiilor profesionale și pentru majoritatea terenurilor de fotbal de dimensiuni mari. Este important de menționat că există și porti mai mici, folosite în competițiile pentru juniori, dar acestea sunt reglementate conform vârstei și nivelului de pregătire al jucătorilor.

Tipuri de Porți de Fotbal

Există mai multe tipuri de porți de fotbal, care diferă în funcție de materialele din care sunt realizate și de locul în care urmează să fie utilizate. Fiecare tip are avantaje și dezavantaje, iar alegerea potrivită depinde de scopul pentru care este achiziționată poarta.

1. Porți de Fotbal Fixe

Porțile fixe sunt cele mai întâlnite pe terenurile de fotbal profesionale sau în parcurile sportive. Acestea sunt montate permanent pe teren și sunt fabricate din materiale durabile, cum ar fi oțelul galvanizat sau aluminiul, care le oferă rezistență și stabilitate.

  • Avantaje: Sunt extrem de durabile și sigure, având o structură solidă care rezistă la impactul mingii și al jucătorilor. Sunt ideale pentru terenuri de fotbal mari și pentru competiții profesionale.
  • Dezavantaje: Nu pot fi mutați sau relocati, ceea ce le face mai puțin versatile în comparație cu alte tipuri de porți.

2. Porți de Fotbal Mobile

Porțile mobile sunt o alegere populară pentru terenurile de fotbal din școli, parcuri sau pentru competițiile de amatori. Aceste porți sunt ușor de mutat și pot fi folosite atât pe terenuri de dimensiuni mari, cât și pe terenuri de dimensiuni mai mici. De obicei, sunt fabricate din oțel sau aluminiu, dar au un sistem de transport ușor de manevrat, cu roți sau un cadru pliabil.

  • Avantaje: Sunt ușor de mutat, ceea ce le face ideale pentru terenuri care sunt folosite pentru mai multe sporturi sau pentru evenimente mobile. Sunt mai accesibile ca preț față de porțile fixe.
  • Dezavantaje: Sunt mai puțin stabile decât porțile fixe și pot fi mai vulnerabile la impacturi mari.

3. Porți de Fotbal pentru Juniori

Porțile pentru juniori sunt mai mici decât porțile standard, pentru a se potrivi nevoilor și dimensiunilor copiilor sau tinerelor talente aflate la începutul carierei. Acestea sunt folosite pe terenurile de fotbal de dimensiuni mai mici, conform reglementărilor pentru competițiile de juniori sau în cadrul școlilor.

  • Avantaje: Sunt ușor de utilizat pentru copii și ajută la dezvoltarea abilităților de joc ale celor mici.
  • Dezavantaje: Nu sunt recomandate pentru competițiile profesionale, deoarece dimensiunile lor nu sunt standard.

4. Porți de Fotbal Fără Cadru

Aceste porți sunt o opțiune mai accesibilă pentru antrenamente sau jocuri recreative. Ele sunt adesea utilizate în curțile de acasă sau pe terenuri improvizate și sunt realizate din materiale flexibile precum plasă sau țevi de plastic.

  • Avantaje: Sunt extrem de accesibile și ușor de transportat, fiind ideale pentru jocuri recreative.
  • Dezavantaje: Nu sunt la fel de durabile și stabile precum cele din metal și nu sunt recomandate pentru competiții oficiale.

Cum Alegi Poarta de Fotbal Potrivită?

Alegerea porții de fotbal depinde de mai mulți factori. Înainte de a face achiziția, trebuie să țineți cont de următoarele aspecte:

1. Scopul și Locul de Utilizare

Dacă doriți o poartă pentru competiții oficiale sau pentru un teren profesionist, atunci o poartă fixă și robustă este cea mai bună opțiune. În schimb, pentru terenuri mai mici, pentru școli sau pentru jocuri recreative, o poartă mobilă sau una mai ușor de transportat poate fi mai potrivită.

2. Materialele și Durabilitatea

Porțile de fotbal sunt fabricate din mai multe tipuri de materiale, dar cele mai durabile sunt cele din oțel galvanizat sau aluminiu. Aceste materiale rezistă bine la condițiile meteorologice și sunt mai puțin predispuse la ruginire sau uzură.

3. Siguranța

Siguranța jucătorilor este un aspect crucial atunci când alegeți o poartă de fotbal. Asigurați-vă că poarta are un cadru stabil și că rețeaua este bine fixată. În plus, este important ca poarta să fie montată corect, pentru a preveni accidentele sau rănirile.

4. Dimensiunea Terenului

Dimensiunile porții trebuie să fie adaptate dimensiunilor terenului pe care va fi utilizată. De exemplu, pentru competițiile de juniori, este posibil să fie necesare porți mai mici, în timp ce pentru terenurile de fotbal standard, dimensiunile oficiale sunt cele recomandate.

Plasele pentru Porțile de Fotbal: Rolul și Importanța Lor

Plasele pentru porțile de fotbal sunt o componentă esențială a fiecărei porți, având rolul de a captura mingea și de a oferi o claritate vizuală jucătorilor și spectatorilor atunci când un gol este marcat. Fabricate de obicei din materiale durabile, cum ar fi polietilena sau nylonul, plasele sunt rezistente la uzură și la condițiile meteorologice variate, precum ploaia sau expunerea la soare. De asemenea, plasa ajută la protejarea structurii porții, reducând impactul direct al mingii asupra cadrului metalic. Pe lângă rolul funcțional, plasa conferă porții un aspect profesional și complet, fiind disponibilă într-o gamă largă de dimensiuni și tipuri, în funcție de nivelul de joc și de cerințele terenului. În competițiile oficiale, plasa trebuie să fie fixată corespunzător, astfel încât să nu permită mingii să iasă din poartă, iar în cazul jocurilor de amatori sau antrenament, plasele sunt adesea mai ușor de montat și de întreținut.

Întreținerea și Îngrijirea Porților de Fotbal

Pentru a prelungi viața porții de fotbal și pentru a asigura o utilizare sigură, este esențială întreținerea corectă a acesteia. Iată câteva sfaturi pentru întreținerea porții:

  • Curățare regulată: Este important să curățați porțile de murdărie, praf sau resturi care ar putea afecta performanța rețelei sau a cadrului.
  • Verificați fixările: Asigurați-vă că toate componentele porții sunt bine fixate, inclusiv rețeaua, șuruburile și suporturile.
  • Protecție împotriva ruginirii: Dacă poarta este din metal, aplicați un strat de protecție împotriva ruginei pentru a o proteja în condiții de umezeală sau ploaie.

Concluzie

Porțile de fotbal sunt esențiale pentru orice teren de fotbal și joacă un rol vital în siguranța și performanța jocului. Alegerea unei porți potrivite depinde de mai mulți factori, inclusiv dimensiunea terenului, scopul utilizării și bugetul disponibil. Indiferent de tipul de poartă ales, este important să acordați atenție întreținerii corespunzătoare pentru a asigura o utilizare îndelungată și sigură. Astfel, fie că sunteți un antrenor, un părinte sau un jucător, alegerea unei porți de fotbal de calitate este un pas important în dezvoltarea acestui sport minunat.

Facebook Comments
Continue Reading

Parteneri

Ultimile stiri locale

Eveniment2 zile ago

​Prospect Codamin: Cum îl folosești pentru biostimularea plantelor?

Fotbalul este, fără îndoială, unul dintre cele mai populare și iubite sporturi din întreaga lume, iar echipamentele utilizate în acest...

Eveniment2 zile ago

City Protect Security Group – Firma de Pază și Protecție cu O Strategie Vizionară

Fotbalul este, fără îndoială, unul dintre cele mai populare și iubite sporturi din întreaga lume, iar echipamentele utilizate în acest...

Afaceri2 zile ago

City Protect Security Group – Firma de Pază și Protecție cu Soluții Avansate pentru Mediul Corporativ

City Protect Security Group, sub conducerea fondatorului Bogdan Dumitrache, a încheiat anul 2024 cu realizări remarcabile, marcând o creștere accelerată...

Eveniment3 zile ago

Cărți din gunoaie, cu valoare adăugată! Biblioteci amenajate de Eco Sud SA la Centrele de Management Integrat al Deșeurilor pe care le gestionează

Fotbalul este, fără îndoială, unul dintre cele mai populare și iubite sporturi din întreaga lume, iar echipamentele utilizate în acest...

Politică localăo săptămână ago

Diaspora, inima care bate pentru o Românie europeană

În fiecare familie din România, există cel puțin o poveste despre diaspora. Este povestea fiicelor și fiilor, fraților și surorilor,...

Afacerio săptămână ago

Top anvelope all season pentru calatorii lungi – Performanta si confort in orice anotimp

Calatoriile lungi necesita pregatiri speciale, iar alegerea anvelopelor potrivite joaca un rol esential. Anvelopele all season sunt o solutie practica...

Evenimento săptămână ago

Porțile de Fotbal: Importanța, Tipuri și Alegerea Potrivită pentru Terenurile de Fotbal

Fotbalul este, fără îndoială, unul dintre cele mai populare și iubite sporturi din întreaga lume, iar echipamentele utilizate în acest...

Evenimento săptămână ago

Cauciucuri de Iarnă vs. Cauciucuri All Season: Care sunt Cele Mai Potrivite pentru Anotimpul Rece?

Jocurile de noroc au avut și au o influență mare asupra lumii în care trăim. Încă din Antichitate, acestea erau...

Politică localăo săptămână ago

Elena Lasconi: O viziune nouă pentru România

Într-o lume politică adesea marcată de promisiuni neonorate și scandaluri, Elena Lasconi aduce o abordare proaspătă și sinceră, angajându-se să...

Afacerio săptămână ago

Călin Georgescu explică: băuturile carbogazoase, noua armă a globalismului

Într-o țară care își cântărește viitorul pe talerul unui vot incert, Călin Georgescu vine cu o dezvăluire epocală: băuturile carbogazoase...

Evenimento săptămână ago

Norocul și imaginația în cele mai bune romane de cazinou

Mâine, 22 noiembrie 2024, ciocolatierii români își lansează colecțiile de dulciuri și cadouri pentru sărbătorile de iarnă,  la Sala Polivalentă...

Afacerio săptămână ago

Omul n-a fost pe Lună, dar e în închisoarea minții – filosofia cosmică a candidatului Călin Georgescu

Călin Georgescu, personaj cu o aură cosmică, pare să fi aterizat direct dintr-o galaxie îndepărtată a teoriilor conspiraționiste. După cum...

aparat dentar invizibil aparat dentar invizibil
Uncategorizedo săptămână ago

Aparatul dentar invizibil, solutia moderna pentru o problema veche: zambetul perfect!

Un zambet impecabil nu mai este doar un ideal, ci o realitate accesibila pentru oricine isi doreste sa corecteze imperfectiunile...

Uncategorizedo săptămână ago

Mini PC-ul: Mic în dimensiuni, mare în posibilități

Știai că, potrivit unui raport al Grand View Research, piața globală de mini PC-uri crește cu o rată anuală de...

lustre lemn foisor terasa rustice legenda casei lustre lemn foisor terasa rustice legenda casei
Uncategorized2 săptămâni ago

Cum să Îți Transformi Foișorul sau Terasa cu Lustre din Lemn: Modele Rustice și Sfaturi de Iluminat

Descoperă cum să transformi terasa sau foișorul cu lustre din lemn. Găsește modele rustice, sfaturi de iluminat și idei de...

Sport2 săptămâni ago

Michael Schumacher: dominanța în Formula 1 și lecții despre precizie și risc calculat

Michael Schumacher, de șapte ori campion mondial de Formula 1, este un simbol al excelenței și al dominanței în motorsport....

Știrile Săptămânii