Connect with us

Social

Elemente personalizate din piele pentru barista, bucătari, barbers

Published

on

Când îți pui un șorț fabricat din piele, modul de lucru al bucătarului sau barmanului devine activ. Te simți motivat și pasionat de meserie. Fierarii și tăbăcarii din timpurile medievale – bărbați antici – lucrau în șorțuri de piele. Acum alegerea este multiplă, deoarece astăzi există șorțuri din materiale naturale, precum bumbacul, înlocuitori sintetici, dar și dintr-o mare altă varietate de materiale. Toate aceste șorțuri din materiale textile diverse vor putea fi aruncate după câteva săptămâni de utilizare intensivă. Cu un șorț personalizat din piele de înaltă calitate poți face orice:

 • Pregătești fripturile pentru o petrecere la grătar;
 • Repari bicicletele în garaj;
 • Sudezi;
 • Faci tâmplărie;
 • Poți tunde în atelierul de frizerie;
 • Poți servi în sala de mese a restaurantului;
 • Poți prepara mâncare în bucătăria restaurantului;
 • Poți tranșa carnea la măcelărie etc.

Cu un șorț din piele customizat poți practica orice meserie.

Șorțuri din piele – Avantaje

Un șorț din piele este o idee de cadou minunată pentru femeia sau bărbatul din viața ta, dacă acesta este pasionat de bucătărie sau dacă chiar este bucătar, barman sau ospătar. Șorțurile din piele sunt rar folosite în bucătăria tradițională, însă proprietățile importante ale acestora sunt temperatura optimă și protecția împotriva arsurilor și a stropilor de ulei atunci când lucrezi cu elemente fierbinți.  Șorțurile personalizate sunt elegante și sunt fabricate din piele de înaltă calitate. Buzunarele conferă piesei un aer vintage și, de asemenea, sunt foarte practice pentru depozitarea ustensilelor.

Modelele de șorțuri barista, bucătari barbers croite din piele naturală sunt convenabile, confortabile și de lungă durată. Pielea groasă protejează împotriva murdăriei, zgârieturilor, stropilor de ulei fierbinți, scânteilor. De asemenea sunt plastice deoarece nu împiedică mișcarea atunci când lucrezi în bucătărie sau cu clienții.

Buzunarele sunt ideale pentru depozitarea elementelor esențiale. Poți pune în aceste buzunare chiar și cuțite de bucătărie, deoarece pielea puternică nu se va tăia. Mărimea universală se potrivește tuturor, mai ales că șorțurile din piele sunt unisex. Șorțul din piele cu curele are o cataramă pe cureaua superioară care reglează înălțimea potrivită. Poți cumpăra un șorț din piele pentru bărbați, cu dimensiuni standard, acesta fiind un cadou personalizat pentru un bucătar, un barbers, barista, precum și doar pentru un iubitor de grătare. De asemenea, pe piele se poate grava  un logo pentru personalul restaurantului tău.

Acest element elegant și funcțional este fabricat folosind o combinație de pânză durabilă non-cerată și piele naturală. Șireturile încrucișate din spate sunt reglabile astfel încât să se potrivească majorității mărimii taliei. Șorțul poate avea un buzunar la piept, un buzunar cangur, două buzunare verticale și două bucle pentru scule pe fiecare parte.

Șorț din piele – Design

Modele de șorțuri customizate sunt proiectate și realizate cu atenție la fiecare detaliu. Simțul confortabil, dar durabil al șorțului, face să te miști ușor și să te deplasezi, protejând împotriva zgârieturilor în timpul lucrului.

De asemenea, șorțul din piele personalizat are o utilizare universală, deoarece  poate fi folosit în mai multe scopuri, cum ar fi gătitul, servirea, vopsirea, curățarea, prepararea la grătar și multe altele.  Este o soluție elegantă pentru uz casnic și profesional. Datorită curelelor transversale reglabile, șorțul se adaptează perfect pentru majoritatea dimensiunilor taliei. Are buzunare și bucle la îndemână, astfel încât să poți ține întotdeauna la îndemână toate echipamentele necesare. Șorțul cu un design clasic asigură o bună protecție în timpul lucrului și este confortabil de purtat datorită materialului de înaltă calitate.

Sorț din piele pentru fierarul din trecut

Un fierar era mai presus de toate un meșter în fier forjat pe nicovală. Protejându-se cu un șorț din piele groasă, folosea un burduf (mai întâi din piele, apoi din lemn și, în cele din urmă, din metal) pentru a împinge aerul care alimenta focul de cărbune al forjei, un fel de masă din fontă unde fierul se înroșea și putea fi un real pericol pentru lucrător.

Facebook Comments
Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Social

Când se sărbătorește ziua numelui Sfântului Andrei?

Published

on

By

Sfântul Andrei este Sfântul din 30 noiembrie: iată originile sfântului, semnificația numelui, fraze, imagini și o serie de generalități oferite de albaiuliainfo.ro, pe care este bine să le cunoști, în special dacă cineva drag ție poartă acest nume.

Originea numelui Andrei

Semnificația numelui Andrei este de origine greacă și provine de la numele Andréas , a cărui semnificație literală este „virilitate” sau „curaj”.

Istoria Sfântului Andrei

 Pe 30 noiembrie este sărbătorit Sfântul Andrei, despre a cărui viață și istorie există puține știri sigure. În ciuda acestui fapt, cultul sfântului de astăzi este foarte răspândit, dovadă fiind mulți oameni care sărbătoresc ziua numelui astăzi.

Sfântul Apostol Andrei a fost primul care l-a recunoscut pe Isus ca „Mesia”. El era fratele Sfântului Petru și, la fel ca el, era un simplu pescar, înainte de a deveni discipol al Domnului. Sfântul Andrei, conform Evangheliei lui Ioan, a fost și discipol al lui Ioan Botezătorul, care a fost primul care l-a indicat pe Iisus ca Mielul lui Dumnezeu.

Sfântul Andrei a fost primul apostol al lui Isus și el a condus pe Sfântul Petru, fratele său, în prezența Domnului. Potrivit Noului Testament, Andrei era fiul lui Iona și s-a născut în Betsaida pe malul lacului omonim din Galileea. Sfântul Andrei a fost pescar, iar după întâlnirea cu Isus a devenit „pescar de suflete”. De fapt, grecii care doreau să-l cunoască pe Isus s-au întors spre el.

Există puține informații certe despre viața Sfântului: în Evanghelii prezența sa este subliniată în timpul înmulțirii pâinilor, apoi există alte știri raportate în Fapte, chiar dacă sunt considerate nesigure.

Conform unor texte antice, Sfântul Andrei a evangheliat Asia Mică și regiunile de-a lungul Mării Negre și, prin urmare, este onorat ca patron în România, Ucraina și Rusia.

Deosebit de celebru este episodul care povestește despre moartea Sfântului, care a avut loc la Patras, în Achaia: condamnat la tortura crucii, el însuși ar fi cerut să fie spânzurat pe o anumită cruce realizată în formă de X care evocă, în propria sa formă, Inițială greacă a numelui lui Hristos.

Sfântul Andrei a întâlnit tortura spunând aceste cuvinte: „Bună ziua Cruce, sfințită de trupul lui Iisus și înfrumusețată cu pietrele sângelui său … vin la tine plin de siguranță și bucurie, ca să poți primi ucenicul Celui care este peste tine. mort. Cruce bună, mult dorită, pe care membrii Domnului au îmbrăcat-o cu atâta frumusețe! Te-am iubit întotdeauna și am vrut să te îmbrățișez … Bun venit și du-mă la Stăpânul meu ».

Urări și felicitări de Sfântul Andrei

Există multe modalități de a trimite felicitări: imagini pentru a-i dori Andreei sau lui Andrei o zi fericită de nume, mesaje amuzante și fraze celebre și originale.

Dintre cele mai frumoase mesaje de Sfântul Andrei se pot enumera:

 • Calendarul de astăzi spune că este Sfântul Andrei: dintre toți cei care știu sigur că ești cel mai special! Cele mai bune gânduri!
 • O zi fericită a numelui dragostea mea: Andrea înseamnă „curajoasă”. Întotdeauna am crezut că ai un nume unic și acum am confirmarea că este și el special!
 • Cea mai bună modalitate de a-mi exprima cele mai bune urări este prin simplitatea unui mesaj care sper să te facă să zâmbești: o zi minunată pentru tine, Andrei!
 • O mică dorință pentru o persoană imensă: o zi bună a numelui dragostea mea!
 • Iubirea este oarbă, surdă și mută. Nu privește pe nimeni în față, nu ascultă motivele și lasă inima să vorbească … și strigă numele tău către lume. Fericită zi de nume Andreea!
 • Cele mai bune urări vin afectuos pentru ziua numelui tău: la mulți ani Andrei!
 • Fie că toate împlinirile frumoase, sănătatea și spiritul acestei zile să te însoțească pretutindeni. Va doresc o zi de Sf. Andrei cât mai frumoasă!

Facebook Comments
Continue Reading

Eveniment

Legea omeniei trebuie sa fie functionala si in azilele de batrani

Published

on

Sunt batrani si, cu toate ca au in spate o experienta de viata, au devenit neajutorati ca niste copii. Te uiti la ei si sunt umbra oamenilor falnici de odinioara. Puterile le-au scazut, se simt marginalizati si  nu mai tin pasul cu lumea. Isi dau seama ca au ramas in urma si asta ii supara cel mai mult.

Ce pot face? Picioarele au devenit grele ca de plumb, inima a obosit intretinand viata zeci de ani, mainile le tremura. Au fost adusi la azile batrani, sa fie respectati si ingrijiti, sa primeasca si hrana, caldura si curatenie, dar si consideratie din partea celor care lucreaza pentru ei.

Din pacate insa, multe prevederi legale sunt incalcate si anumite azilele devin detestate de sarmanii batrani care nu mai pot sta singuri in casele lor.

Mai intai oamenii au fost napastuiti de pandemie. Erau acolo, dincolo de lume si totusi exista pericolul ca oamenii din afara sa le aduca virusul.

Apoi mortii au ramas in camin zile intregi, iar colegii erau impietriti de durere si de frica. „Daca au murit de covid” era gandul care trecea fulgerator prin minte, fiind continuat de acel:„Daca va fi randul meu?”

In caminele de batrani in care nu exista camere frigorifice, decedatii sunt pastrati in conditii improprii pana se indura cineva sa vina sa ii ia si sa ii pregateasca de inmormantare. Daca ar fi existat o camera frigorifica ei ar fi fost feriti de ochii curiosi si infricosati ai colegilor.

Cea mai buna solutie pentru cei care conduc azilul este sa faca neaparat un contract ferm firma de servicii funerare autorizata de DSP din vecinatate, fiindca un astfel de furnizor de servicii este capabil sa:

-preia urgent trupul neinsufletit

-sa acorde ingrijirile necesare in vederea pregatirii pentru inmormantare

-sa asigure transportul sicriului unde va fi nevoie

-sa se ocupe de actele necesare inhumarii

-sa organizeze parastasul

-sa pregateasca toate obiectele necesare unei inmormantari traditionale.

Sunt preferate firmele de servicii funerare cu program non-stop, fiindca in acest mod, decedatii sunt preluati la cateva zeci de minute sau la 2-3 ore de la ora decesului.

Totul va decurge discret si decent, in conditii de maxima igiena si nimeni nu va mai fi afectat de decesul unui batran din azil, fiindca ii vede trupul neinsufletit asteptand stingher sa se ocupe cineva de el.

Lucrurile sunt mult simplificate si toata lumea va fi multumita, iar legea omeniei va triumfa in azilul acela.

DSP-ul va intensifica in perioada imediat urmatoare controalele tematice la caminele de batrani si va aplica amenzi usturatoare managerilor care nu au camere frigorifice pentru decedati si nici contracte cu firmele de pompe funebre autorizate DSP ca decedatii sa primeasca imediat ingrijirile ce li se cuvin.

In rimul rand, exista o responsabilitate fata de cei care mor si in al doilea rand, toti batranii din azil trebuie protejati de traumele emotionale si de eventualele infectari.

E greu sa fii batran si sa constati cum, dupa o experienta de-o viata ai redevenit neputincios ca un copil! E greu sa iti vezi colegul de camera mort si sa vezi ca nimeni nu vine sa il preia si sa il pregateasca pentru cele vesnice, iar pe chip i s-au intiparit chinurile mortii!

Facebook Comments
Continue Reading

Eveniment

Centrul Medical Maria: Terapia în camera hiperbară recomandată pentru recuperarea şi tratarea infectării cu virusul SARS-CoV-2

Published

on

De multe ori refacerea şi recuperarea din urma unei afecţiuni sunt considerate la fel de importante precum tratamentul în sine, pentru a se ridica din nou puntea dintre fostul pacient şi o viaţă normală. Şi în cazul coronavirusului, efectele secundare se pot întinde şi pe parcursul a mai multe luni sau chiar ani, astfel că persoanele care au fost confirmate ca fiind purtătoare ale virusului SARS-CoV-2, dincolo de particularităţile individuale ale organismului şi ale tipului de tulpină care a făcut obiectul infectării, pot avea de aşteptat mult timp până la revenirea la viaţa de dinainte, în cazul unei recuperări necorespunzătoare sau a dezinteresului faţă de acest proces.

Terapia în camera hiperbară  a devenit în ultimii ani, fără doar şi poate, vedeta sistemul mondial de sănătate. O veritabilă încununare a unor dorinţe multimilenare ale omenirii în domeniul medical, tehnica non-invazivă de regenerare a celulelor din întregul organismul a făcut posibil ca inclusiv unele afecţiuni extrem de delicate şi dificile să poată fi depăşite, cu o refacere exemplară. Oxigenoterapia ajută atât în tratarea, cât şi în recuperarea organismului, în urma a sute de afecţiuni severe.

Terapia în camera hiperbară este posibilă şi în judeţul Braşov, la Centrul Medical Maria de la Sânpetru, una dintre puţinele instituţii de profil din România care beneficiază de această tehnologie. Clinica îşi propune să îmbine utilul cu plăcutul, adică terapia cu bucuria unei vacanţe şi a unei pauze de la grijile cotidiene, astfel că odată cu terapia zilnică în camera hiperbară, efectuată pe baza recomandării specialiştilor, de 10 şedinţe, le oferim pacienţilor posibilitatea de a cunoaşte într-un mod relaxant cetatea din Sânpetru, rezervaţia de pe dealul Lempeş, centrul vechi al Braşovului, muntele Tâmpa sau Masivul Postăvaru, alături de multe alte obiective turistice ale zonei, adaptate la condiţiile de distanţare socială impuse de pandemie, dar şi la posibilităţile fizice ale fiecărei persoane. Despre locuri de cazare, dar şi despre pachetele de terapie la preţuri speciale, cu discounturi semnificative, de până la 20%, se pot afla informaţii atât de la sediul Centrului Medical Maria, situat pe strada Poienitei nr. 2-8, cât şi la numerele de telefon 0268.309.300/ 0735.444.085 sau pe email la programari@centrulmaria.ro.

Terapia în camera hiperbară ajută şi în tratarea sau recuperarea cazurilor de coronavirus, pentru cea mai frecventă manifestare severă COVID-19, pneumonia virală, energizează organismul, încetineşte procesului de îmbătrânire celulară, susține oxigenarea și crește producția de elastină. Oxigenoterapia este un adjuvant pentru recuperarea sportivilor de mare performanţă în perioadele foarte grele, de încărcare fizică și mentală, optimizând funcțiile organismului, crescând producția de colagen și vindecând mai rapid contuziile și leziunile. Efectele terapeutice ale acestei tehnici medicale oferă şi suport pentru tratamentele oncologice, tratează complicațiile radioterapiei, asigură o oxigenare optimă pentru țesuturi, scade inflamația, acumularea de lichide, eliberează celule stem și asigură efect antibacterian. Prezenţa în camera hiperbară duce la o optimizare cognitivă, îmbunătățind memoria pe termen scurt şi lung, fiind o formă de terapie recomandată inclusiv persoanelor diagnosticate cu tulburări din spectrul autist. Nu în ultimul rând, optimizează fertilitatea și îmbunătățește funcțiile sexuale, are şi efecte cardiace, prin îmbunătăţirea circulaţiei coronariene, creşte considerabil imunitatea organismului și îl ajută să lupte contra infecțiilor produse de viruși și bacterii, ducând la scăderea timpului de spitalizare.

Principalul avantaj al acestui tip de terapie medicală este dat de faptul că tot procesul se defăşoară într-un mod total non-invaziv şi este pretabil pentru toate categoriile de vârstă ale pacienţilor, independent de starea şi gradul afecţiunilor acestora.

Mai multe detalii despre oxigenoterapie, dar şi informaţii inedite, poţi afla de pe portalul centrulmaria.ro, dar şi din imaginile video referitoare la camera hiperbară: https://bit.ly/3uneIER

Facebook Comments
Continue Reading

Parteneri

Ultimile stiri locale

Eveniment19 ore ago

Dieta SPF: ce este si care sunt beneficiile sale?

Pielea este organul cel mai exterior al corpului uman. Este necesar sa aveti grija de ea pentru a evita aparitia...

Eveniment20 de ore ago

Gândiți-vă, că dacă nu era documentată această exmatriculare, unii dintre ei ar fi ajuns procurori/Sau să vă judece, judecători/Alții, poate ar fi ajuns procurori șef DNA – Ziarul Incisiv de Prahova

Necunoașterea limbii engleze în timp ce publica (peste) 20 de articole ,,științifice” în limba engleză (și le prezenta) este un...

Eveniment2 zile ago

Ce ascunde CV-ul lui Nicu Marcu de la ASF?/Hoțul de cuvinte de la ASF și opera ,,științifică” a autorului Nicu Marcu/Primul articol, furat/Al doilea nu există/Al treilea…/Documente – Ziarul Incisiv de Prahova

Necunoașterea limbii engleze în timp ce publica (peste) 20 de articole ,,științifice” în limba engleză (și le prezenta) este un...

Eveniment2 zile ago

Ce culori se poarta in acest sezon

Desi Saptamana modei din New York a fost digitala, Pantone Color Institute (cel mai autoritar ghid pentru tendintele modei culorilor)...

Eveniment3 zile ago

Epoletii din spatele acestor contracte/ZONA LIBERA GIURGIU/ZONA UNDE SE ASCUND CLANURILE DE INFRACTORI (II) – Ziarul Incisiv de Prahova

MAFIA DIN PORTUL GIURGIU II ZONA LIBERA GIURGIU: cazul Savin Bogdan Mihail ZONA UNDE SE ASCUND CLANURILE DE INFRACTORI CAZUL...

Social3 zile ago

Când se sărbătorește ziua numelui Sfântului Andrei?

Sfântul Andrei este Sfântul din 30 noiembrie: iată originile sfântului, semnificația numelui, fraze, imagini și o serie de generalități oferite de...

Eveniment4 zile ago

EXCLUSIV/Au inceput tunurile/jafurile in ministerele coordonate de USR/”Damf” puternic de “servicii”/Claudiu Nasui si Societatea Nationala a Sarii SA – “Salrom”, tun de peste 1 milion de euro – Ziarul Incisiv de Prahova

In plina pandemie conducerea Societatii Nationale a Sarii SA – “Salrom”, cu sediul administrativ in Splaiul Unirii nr.76, Corp A,...

Eveniment4 zile ago

Legea omeniei trebuie sa fie functionala si in azilele de batrani

Sunt batrani si, cu toate ca au in spate o experienta de viata, au devenit neajutorati ca niste copii. Te...

Eveniment5 zile ago

Acum normele de competenţă ale instanţelor judecătoreşti din România le stabileşte Parchetul European/Desfiinţaţi instanţele – Ziarul Incisiv de Prahova

Entitatea ale cărei patrimoniu şi interese au fost păgubite/lezate este Clubul Sportiv Municipal Ploieşti (CSM), structură sportivă de drept public...

Eveniment5 zile ago

Centrul Medical Maria: Terapia în camera hiperbară recomandată pentru recuperarea şi tratarea infectării cu virusul SARS-CoV-2

De multe ori refacerea şi recuperarea din urma unei afecţiuni sunt considerate la fel de importante precum tratamentul în sine,...

Eveniment5 zile ago

Centrul Medical Maria: Terapia în camera hiperbară recomandată pentru recuperarea şi tratarea infectării cu virusul SARS-CoV-2

De multe ori refacerea şi recuperarea din urma unei afecţiuni sunt considerate la fel de importante precum tratamentul în sine,...

Eveniment6 zile ago

Peste 1 Mil. Euro! Top 3 câștiguri mari la pariuri sportive

Cu toții ne dorim să câștigăm o sumă mare care ne poate asigura un viitor mai bun. Dar un câștig...

Cum sa va mariti afacerea online cu ajutorul unor advertoriale Cum sa va mariti afacerea online cu ajutorul unor advertoriale
SocialO săptămână ago

Cum sa va mariti afacerea online cu ajutorul unor advertoriale

Advertorialele difera de reclamele de la televiziune,  aceste teste se intregesc dupa mai multe criterii. Ca sa puteti intregii un...

Cele mai frumoase sarbatori pe care le intalnim intr-un calendar ortodox Cele mai frumoase sarbatori pe care le intalnim intr-un calendar ortodox
CulturăO săptămână ago

Cele mai frumoase sarbatori pe care le intalnim intr-un calendar ortodox

Un calendar ortodox intotdeauna va indica zilele de sarbatoare dar si zilele in care se incep acele patru posturi mari...

EvenimentO săptămână ago

De ce ar trebui să vă pese de data prăjirii boabelor de cafea

O pungă nouă de cafea boabe de la supermarket nu garantează prospețimea. O greșeală obișnuită pe care o fac majoritatea...

demaror drujba demaror drujba
UncategorizedO săptămână ago

Ai de unde alege! Inlocuieste rapid demarorul de drujba!

Drujba este o unealta foarte utila in orice gospodarie, insa aceasta trebuie folosita cu grija. Chiar daca achizitionezi un model...

Știrile Săptămânii