Eveniment
Ministrul Polisano se intoarce/In calitate de consilier onorific poate justifica prezenta si combinatiile ticaloase prin care sa fie sifonati banii publici catre hotelurile din sistemul de sanatate, asa numitele clinici private – Ziarul Incisiv de Prahova
Published
3 ani agoon

- Fostul rector al Academiei Forțelor Aeriene „Henri Coandă” (AFA) din Brașov, generalul (r) de flotilă aeriană Gabriel Răducanu, rămâne fără titlul de doctor în Științe Militare după ce Consiliul Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor (CNATDCU) a decis că teza de doctorat a acestuia este plagiată.
- Consiliul General al CNATDCU a votat cu unanimitate decizia de retragere a titlului de doctor deținut de Răducanu încă din 2011, după ce o comisie de specialiști ai CNATDCU a constatat, în mod oficial, că teza acestuia este plagiată.
- Generalul (r) de flotilă aeriană Vasile Bucinschi, și el fost rector al Academiei Forțelor Aeriene Brașov, a fost sancționat cu desfacerea disciplinară a contractului de muncă pe care îl avea încheiat cu UNAP, unde coordona doctorate.
- Totuși, sancțiunea dată de Comisia de Etică nu a mai fost aplicată de UNAP pentru că Bucinschi și-a dat demisia, o consecință imediată fiind faptul că acesta nu mai poate coordona teze de doctorat.
- Răducanu și Bucinschi sunt legați între ei nu numai printr-o veche prietenie: au semnat amândoi o carte care reprezintă conținutul tezei de doctorat a unui fost student al lui Bucinschi. Respectivul doctorand, Florentin-Gabriel Giuvară, a rămas fără titlul de doctor, care i-a fost infirmat de CNATDCU.
Generalul (r) Răducanu
Pe 17 noiembrie 2020 arătam în exclusivitate pe PressOne faptul că paragrafe disparate sau texte bloc din 78 de pagini din teza de doctorat a lui Gabriel Răducanu sunt plagiate, după ce cu o zi înainte am dezvăluit că acesta devenise conferențiar universitar fără să îndeplinească criteriile cerute de lege.
La acel moment, Răducanu era general de flotilă aeriană activ și rector al Academiei Forțelor Aeriene (AFA) din Brașov.
Exact o lună mai târziu, pe 17 decembrie, președintele Klaus Iohannis semna decretul de trecere în rezervă a lui Gabriel Răducanu începând cu data de 30 decembrie 2020.
Sesizarea de plagiat pentru teza de doctorat a generalului (r) Gabriel Răducanu, rector al Academiei Forțelor Aeriene din Brașov la acel moment, a fost înregistrată la CNATDCU în data de 18 noiembrie 2020.
Dovezile publicate erau unele solide: arătau că o parte din conținutul tezei – adică cel puțin 78 de pagini – erau plagiate.
Lucrarea științifică cu titlul Securitatea aeriană a României, parte integrantă a securității aeriene a NATO și a Uniunii Europene fusese susținută 2011 la Universitatea Națională de Apărare „Carol I” (UNAP) sub coordonarea gen. (r) prof. univ. dr. Mihail Orzeață.
Mai multe pagini din teză sunt plagiate dintr-o lucrare semnată de Mihail Orzeață, conducătorul lui de doctorat, iar altele, din două lucrări semnate de fostul rector al AFA Brașov, generalul (r) prof. univ. dr. Vasile Bucinschi, unul dintre cei trei referenți care au aprobat acordarea titlului de doctor pentru Răducanu.
Ceilalți doi referenți care au validat teza din punct de vedere științific au fost Florin Moisescu, și el fost rector al AFA Brașov – în prezent vicepreședinte al Academiei de Științe ale Securității Naționale (ASSN) –, și Mircea Boșcoianu, fost profesor la AFA, în prezent membru în Comisia de Științe politice, studii de securitate, științe militare, informații și ordine publică din CNATDCU.
De altfel, profesorul Mircea Boșcoianu, de la Universitatea Transilvania din Brașov, este unul dintre cei trei profesori care au făcut parte din comisia de lucru a CNATDCU care a confirmat plagiatul.
Ceilalți doi membri ai comisiei de lucru a CNATDCU au fost profesorul Dragoș Petrescu, de la Universitatea din București, și profesorul Valentin Naumescu, de la Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca.
Verificarea
Analizarea sesizării a urmat două trasee distincte.
Pe de-o parte, aceasta a fost trimisă la Comisia de Etică a Universității Naționale de Apărare „Carol I” – adică la universitatea la care teza a fost susținută – acolo unde, potrivit procedurii, sesizarea trebuie verificată.
Decizia comisiei de etică a universității care a decis acordarea titlului de doctor este una consultativă.
Surse din mediul academic susțin că decizia Comisiei de Etică a UNAP a fost că teza este plagiată și că a fost însoțită de propunerea de retragere a titlului de doctor acordat lui Răducanu în urmă cu zece ani.
În paralel cu această procedură s-a derulat procesul administrativ în interiorul CNATDCU, care a presupus, inițial, constituirea unei comisii de lucru, validată la finalul anului trecut de către Consiliul General.
Cei trei membri ai comisiei de lucru au analizat în mod distinct sesizarea, iar în rapoartele individuale cu toții au concluzionat că „sesizarea este îndreptățită”.
De altfel, în raportul comun se precizează că „opiniile celor trei membri au coincis, în sensul că toate cele trei rapoarte individuale au concluzionat că sesizarea este îndreptățită”.
În finalul documentului se regăsește și decizia comisie de lucru: „retragerea titlului de doctor acordat autorului tezei analizate”.
Cele două documente – decizia consultativă a Comisiei de Etică a UNAP și raportul comun al comisie de lucru – au stat la baza deciziei Consiliului General al CNATDCU din data de 27 ianuarie 2021 de retragere a titlului de doctor al lui Gabriel Răducanu.
Decizia a fost luată cu unanimitate de voturi, însă nu este una definitivă, putând fi contestată de Răducanu.
Trecerea în rezervă
Surse din mediul academic susțin că Gabriel Răducanu a luat în calcul ieșirea la pensie după ce la începutul lunii septembrie am dezvăluit faptul că acesta, împreună cu fostul rector al Academiei Forțelor Aeriene Brașov, Vasile Bucinschi, a semnat o carte care reprezenta teza de doctorat a lui Florentin-Gabriel Giuvară.
Este vorba despre lucrarea „Integrarea apărării aeriene și antirachetă la nivel național în context euroatlantic”, apărută în iunie 2020.
Titlul cărții are trei cuvinte în plus față de cel al tezei de doctorat „Integrarea apărării aeriene și antirachetă la nivel național”, susținută anul trecut în martie la UNAP de către comandorul Florentin-Gabriel Giuvară, comandantul Centrului de Operații Aeriene din cadrul Statului Major al Forțelor Aeriene.
Coordonatorul de doctorat al lui Giuvară a fost generalul (r) de flotilă aeriană Vasile Bucinschi.
Prim-autor pe coperta cărții este trecut Bucinschi, al doilea, Răducanu, iar autorul tezei, Giuvară – cel care se presupune că a muncit pentru respectiva cercetare științifică –, este ultimul.
Lucrarea a fost inclusă de Vasile Bucinschi în fișa de verificare pentru concursul de profesor universitar pe care l-a susținut anul trecut, la finalul lunii august, la Academia Forțelor Aeriene Brașov, pe care o condusese ca rector până în august 2017.
Bucinschi și Răducanu, care și-au însușit conținutul tezei de doctorat a lui Florentin-Gabriel Giuvară, au comis plagiat în acest caz.
La momentul publicării cărții, în iunie 2020, CNATDCU nu verificase și nu confirmase acordarea titlului de doctor lui Florentin-Gabriel Giuvară pentru teza „Integrarea apărării aeriene și antirachetă la nivel național”, susținută în martie.
La finalul anului trecut, teza de doctorat a lui Florentin-Gabriel Giuvară a intrat în analiza CNATDCU, iar Comisia de Științe politice, studii de securitate, științe militare, informații și ordine publică a infirmat propunerea de acordarea a titlului de doctor venită de la UNAP.
Consiliul General al CNATDCU a validat decizia de neacordare a titlului de doctor lui Florentin-Gabriel Giuvară.
Întrebat despre contribuția la cartea pe care o semnează împreună cu Bucinschi și Giuvară, Gabriel Răducanu a răspuns într-un mod neașteptat: „Dar curiozitatea de ce vă macină?”, apoi a continuat cu un răspuns mai clar: „Vă dați seama că am scris foarte mult la acea carte”.
Când l-am întrebat despre conținutul identic al tezei și al cărții, generalul Gabriel Răducanu a întrebat, în același stil, „La dumneavoastră care este problemuța?”.
Gabriel Răducanu și-a depus cererea de pensionare după apariția celor două articole despre cariera sa academică – mai exact despre postul de conferențiar ocupat fără a îndeplini criteriile cerute de lege și despre plagiatul în teza de doctorat, apărute la mijlocul lunii noiembrie – , susțin surse din Ministerul Apărării.
Trecerea în rezervă a lui Răducanu a fost avizată mai întâi de Statul Major al Forțelor Aeriene, de Statul Major al Apărării, mai apoi de ministrul Apărării Nicolae Ciucă, iar, în final, decretul de trecere în rezervă a fost semnat de președintele Klaus Iohannis pe 17 decembrie 2020, cu aplicare din 30 noiembrie 2020.
Generalul (r) Bucinschi
Consecințe au existat și pentru celălalt fost rector al Academiei Forțelor Aeriene din Brașov despre care am scris spre finalul anului trecut.
Pe 2 septembrie 2020 publicam în exclusivitate pe PressOne faptul că generalul (r) de flotilă aeriană Vasile Bucinschi a fost declarat câștigător al unui concurs pentru un post de profesor organizat la Academia Forțelor Aeriene din Brașov, universitatea pe care a condus-o în trecut.
La acel moment, Academia era condusă de generalul (r) Gabriel Răducanu, cel cu care Bucinschi semnase câteva luni mai devreme cartea care reprezenta teza de doctorat a fostului student al lui Bucinschi, Florentin-Gabriel Giuvară. Acea carte a fost inclusă în punctajul necesar lui Bucinschi pentru postul de profesor universitar.
Bucinschi a fost declarat „admis” fără să îndeplinească unele dintre criteriile obligatorii cerute de lege – de exemplu numărul de cărți publicate. În plus, acesta a fost admis după ce metodologia de concurs a fost modificată radical înainte de susținerea examenului, criteriile suplimentare impuse de AFA Brașov fiind diminuate.
După ce am publicat investigația în care am arătat că Vasile Bucinschi a plagiat alături de Gabriel Răducanu teza de doctorat a fostului său doctorand, Florentin-Gabriel Giuvară, rectorul UNAP, generalul Dorin-Corneliu Pleșcan, a numit o comisie de analiză pentru „verificarea și analiza informațiilor publicate în presă”.
Deși Comisia de analiză a propus sancționarea lui Vasile Bucinschi cu desfacerea contractului de muncă din motive disciplinare, iar Comisia de Etică a UNAP a aprobat-o, această decizie nu a fost pusă în aplicare.
Generalul (r) de flotilă aeriană Vasile Bucinschi și-a dat demisia de la Universitatea Națională de Apărare „Carol I”, unde avea contract pentru coordonarea de doctorate la Școala Doctorală, în urma unei înțelegeri.
Motivația deciziei prin care s-a stabilit sancționarea disciplinară a lui Bucinschi este uluitoare, ba chiar contradictorie: deși comisia care a anchetat acuzația de plagiat a constatat că 90% din conținutul cărții semnate de Bucinschi, Răducanu și Giuvară este identic cu cel al tezei de doctorat a lui Giuvară, Bucinschi a fost sancționat doar pentru că a publicat respectiva carte înainte ca Giuvară să aibă titlul de doctor atribuit prin ordin de ministru.
Analiza
Comisia de analiză l-a înștiințat pe generalul (r) Vasile Bucinschi despre faptul că analizează acuzația că ar fi plagiat teza de doctorat a comandorului Giuvară în cartea „Integrarea apărării aeriene și antirachetă la nivel național în context euroatlantic”.
Patru zile mai târziu, Vasile Bucinschi și-a prezentat apărarea în fața Comisiei și a pus la dispoziția acesteia cartea „Integrarea apărării aeriene și antirachetă la nivel național în context euroatlantic”, semnată împreună cu Răducanu și Giuvară, dar și teza de doctorat a lui Giuvară.
„Comisia a analizat conținutul celor două lucrări în format tipărit și identifică aproximativ 90% similitudine între acestea”, se precizează în raportul Comisie de analiză.
Unul dintre exemplele de diferență între cele două lucrări dat de Comisie de analiză se referă la paginile 7 – 8 din carte, care nu apar în teza de doctorat.
Această afirmație este una falsă și arată faptul că Comisia de analiză și-a făcut superficial treaba. Conținutul de la paginile 7 – 8 din parte, care corespund Cuvântului înainte, se regăsesc în Introducerea tezei de doctorat a lui Giuvară, la paginile 10 – 11.
Exemplele de acest fel pot continua.
Deși Comisia de analiză a constatat că 90% din conținutul tezei de doctorat a lui Florentin-Gabriel Giuvară este identică cu cartea „Integrarea apărării aeriene și antirachetă la nivel național în context euroatlantic”, semnată de Bucinschi, Răducanu și Giuvară, concluziile sunt de-a dreptul uluitoare: acuzația de plagiat la adresa lui Bucinschi este „nefondată”.
Explicația Comisiei de analiză este și mai surprinzătoare: cartea „Integrarea apărării aeriene și antirachetă la nivel național în context euroatlantic” a fost publicată și sub semnătură de autorului tezei, adică a doctorandului Florentin-Gabriel Giuvară.
Comisia nu menționează nimic despre faptul că „autorul tezei” a fost semnat ca cel de-al treilea autor pe coperta cărții, deși s-a constatat că 90% din munca lui a fost asumată de Bucinschi și Răducanu.
Într-o manieră absolut disonantă, Comisia de analiză îl găsește vinovat pe Vasile Bucinschi de două lucruri care nu au legătură directă cu plagiatul, ci de lucruri care decurg din evidentul plagiat comis de acesta și de Răducanu:
- Bucinschi e vinovat pentru că „nu l-a informat și consiliat pe studentul doctorand despre consecințele care decurg din publicarea tezei” înainte de conferirea titlului de doctor;
- Bucinschi e vinovat pentru că a publicat teza lui Giuvară în coautorat cu acesta înainte de atribuirea titlului de doctor, fapt care pune în discuție „imposibilitatea identificării distincte a contribuției fiecăruia [dintre coautori]”, deși Comisia însăși stabilește un procent de 90% similitudine între teză și carte;
„Față de cele constatate, Comisia de analiză propune Comisiei de Etică sancționarea gen. (r) Vasile Bucinschi cu desfacerea disciplinară a contractului de muncă”.
De la desfacerea contractului de muncă la demisie
Raportul Comisiei de analiză a fost aprobat de Comisia de Etică a UNAP în data de 7 octombrie 2010.
Totuși, potrivit unui răspuns primit de la Biroul de Presă al UNAP și semnat de generalul Dorin-Corneliu Pleșcan, rectorul UNAP, raporturile juridice ale lui Vasile Bucinschi cu Universitatea Națională de Apărare „Carol I” au încetat, prin demisie, la data de 4 noiembrie 2020.
Acest lucru înseamnă că decizia de desfacere a contractului de muncă pe care Bucinschi îl avea cu UNAP nu a fost pusă în aplicare.
Surse din mediul academic susțin că Bucinschi a ajuns la o înțelegere cu conducerea UNAP pentru a pleca prin demisie.
În același răspuns primit de la UNAP se mai precizează că Consiliul Școlii Doctorale a luat act de solicitarea lui Vasile Bucinschi „privind încetarea raporturilor juridice în calitate de conducător de doctorat”, iar în 14 noiembrie 2020 „a decis scoaterea din evidența Școlii Doctorale, din calitatea de conducător de doctorat asociat și redistribuirea doctoranzilor aflați în îndrumare la acest moment”.
Conducerea UNAP mai susține faptul că Școala Doctorală a UNAP nu va iniția demersuri pentru a-i retrage calitatea de conducător de doctorat a lui Vasile Bucinschi și că „pentru abaterile analizate de către Comisia de Etică a fost dispusă cea mai drastică sancțiune, respectiv desfacerea contractului de muncă, conform Legii 1/2011, art. 312”.
În răspuns se mai precizează că Școala Doctorală a UNAP este singura instituție care derulează studii de doctorat în domeniul Științe Militare, „astfel, domnul gl. fl. aer. (r) prof. univ. dr. Vasile Bucinschi nu se poate afilia la nicio altă școală doctorală și nici reafilia la Școala Doctorală a UNAP, în virtutea prevederilor art. 13, litera c) din Regulamentul Școlii Doctorale, care stipulează faptul că încălcarea prevederilor Codului de etică este incompatibilă cu calitatea de conducător de doctorat”.
Nu mai e membru în ASSN
Anul trecut, în luna septembrie, scriam că Vasile Bucinschi a devenit în vara trecută membru corespondent al Academiei de Științe ale Securității Naționale (ASSN), una dintre cele mai opace instituții, înființată de fostul vicepremier Gabriel Oprea și de fostul director al SRI George Maior.
La acel moment scriam că numirea lui Bucinschi în ASSN are legătură cu vicepreședintele instituției, Gabriel-Florin Moisescu, general de flotilă aeriană și fost rector al Academiei Forțelor Aeriene din Brașov exact înaintea lui Bucinschi.
Recent, numele lui Bucinschi a fost scos din lista de membri ai ASSN care figurează pe site-ul instituției, iar surse din mediul universitar susțin că Bucinschi a făcut cerere de retragere din ASSN după demisia de la UNAP.
Președinte interimar al ASSN este Remus Pricopie, rectorul SNSPA, cel care a preluat această funcție în vara lui 2015 de la George Maior, după ce acesta a fost numit ambasador al României în SUA.
Prin legea de înființare, ASSN se află în coordonarea Ministerului Apărării, Ministerului de Interne și a SRI. Deși în Parlamentul României există de mai mulți ani o propunere de desființare a ASSN, instituția încă rezistă, în ciuda scandalurilor care o înconjoară și a dezvăluirilor despre faptul că este o instituție-sinecură – care asigură un salariu pe viață unor apropiați ai lui Oprea și Maior, care nu au nicio activitate de cercetare reală – dar și a lipsei de transparență și a situațiilor de încălcare a integrității academice și plagiat comise de unii dintre membrii acesteia.
https://pressone.ro/urmarile-investigatiilor-pressone-generalul-r-raducanu-ramane-fara-titlul-de-doctor-pentru-plagiat-generalul-r-bucinschi-nu-mai-poate-coordona-doctorate?fbclid=IwAR2mNf0rodHlEt2O_gDG9pSkb5cF9wiO9R1fZNsDhAn1OheUpulJtjXEEtk
You may like
-
HONOR Magic V2: design ultra subțire și o baterie de 5000 mAh
-
PENNY a atins pragul de 359 de magazine în România
-
easySales: 263 lei, valoarea medie a comenzilor de Black Friday, 65% cu plata online
-
Descoperă magia schiatului în Vâlcea: Destinații încântătoare pentru iubitorii de zăpadă
-
realme anunţă peste 200 milioane de telefoane vândute la nivel global
-
AOC și Philips Monitors fac progrese remarcabile în procesul de sustenabilitate, confirmate de certificarea EPEAT Climate+
Eveniment
NAVITEL RE 5 DUAL: Inovația ce transformă fiecare călătorie într-o experiență de navigație și supraveghere deosebită
Published
o săptămână agoon
noiembrie 22, 2023
NAVITEL®, liderul incontestabil în tehnologia dispozitivelor auto, anunță cu mândrie lansarea celei mai recente inovații din portofoliul său de produse, NAVITEL RE 5 DUAL. Acest dispozitiv hibrid, care combină o cameră auto de înaltă definiție cu un sistem de navigație GPS avansat, promite să stabilească noi standarde de siguranță și confort pentru șoferi.
Conceput pentru a oferi cea mai înaltă calitate video, chiar și în condiții de vizibilitate redusă, NAVITEL RE 5 DUAL este echipat cu senzorul de imagine GC2053 (Night Vision) și cu o optica de ultimă generație, care asigură captarea unor imagini detaliate chiar și în timpul nopții. Senzorul G integrat este esențial pentru siguranța șoferilor, înregistrând și salvând automat momentele critice, precum frânările bruste sau impacturile, și prevenind astfel suprascrierea accidentală a înregistrărilor importante.
Unghiul de vizualizare generos de 140° al camerei auto permite o panoramă largă a drumului, asigurând nu doar vizibilitatea frontală, dar și o perspectivă completă a împrejurimilor. Aceasta caracteristică este deosebit de utilă în cazurile în care este necesară o evaluare rapidă a situației din trafic și pentru o mai bună orientare în spațiu.

NAVITEL RE 5 DUAL se remarcă prin sistemul său de montare magnetic inovator, care asigură o fixare rapidă și stabilă a camerei în vehicul. Aceasta caracteristică simplifică procesul de instalare și demontare a dispozitivului, făcându-l ideal pentru utilizatorii care preferă o soluție flexibilă și ușor de utilizat. Funcția Auto-Start este o altă inovație care sporește comoditatea utilizatorilor, activând înregistrarea video și sistemul de navigație imediat ce dispozitivul este conectat la suport.
O caracteristică distinctivă a dispozitivului este sistemul său de navigație GPS, care vine echipat cu hărți offline preinstalate și promite actualizări gratuite pe viață. Acesta oferă utilizatorilor libertatea de a naviga fără a depinde de o conexiune la Internet, fapt esențial în zonele cu acoperire slabă sau inexistentă. În plus, dispozitivul propune trei rute alternative, indicații vocale și o bază de date extinsă de puncte de interes, plus avertizări pentru camerele de viteză, toate acestea contribuind la o călătorie mai liniștită și informată.
Pentru o experiență îmbunătățită în vehicul, funcția transmițătorului FM permite șoferilor să redirecționeze audio de pe dispozitiv direct către sistemul stereo al mașinii. Compatibilitatea cu camera de marșarier extinde funcționalitatea dispozitivului, oferind o vedere clară și completă asupra spațiului din spatele vehiculului.

La baza performanței sale se află procesorul puternic MSB2531 ARM Cortex A7, care, împreună cu ecranul TFT de 5 inch și capacitatea de înregistrare video la o rezoluție de 1920×1080 (30 fps), asigură o funcționare fără probleme și o calitate superioară a imaginii. Astfel, NAVITEL RE 5 DUAL nu este doar o cameră auto, ci un companion de nădejde pentru orice călătorie, gata să ofere o experiență de navigație și înregistrare fără precedent.
NAVITEL RE 5 DUAL este disponibil acum cu un set complet de accesorii, inclusiv cabluri și suporturi de montare, permițând utilizatorilor să înceapă călătoria cu încredere și fără întârzieri suplimentare.

**Despre NAVITEL®**
NAVITEL® este un furnizor inovator de soluții de navigație, supraveghere video auto și DVR-uri, dedicat îmbunătățirii experienței de condus prin produse de înaltă calitate și tehnologii avansate. Cu o prezență globală și o viziune axată pe siguranța și confortul utilizatorilor, NAVITEL® se angajează să aducă pe piață cele mai noi dispozitive care răspund nevoilor dinamice ale conducătorilor auto.
Website: http://www.navitel.com/ro
Facebook: https://www.facebook.com/p/Navitel-Romania-100065358645391/
Contact: Blogatu@gmail.com, contact@avantnet.ro
Nume Contact: Marius Calugaru
Titulatura: PR Manager
Telefon: 0785351511
Email: Blogatu@gmail.com
Website: https://perspektive.ro/
Eveniment
Cele mai noi titluri de la Chilli Games vin la FAVBET!
Published
o săptămână agoon
noiembrie 22, 2023
Transformă timpul tău pe favbet.ro într-o experiență de neuitat cu o nouă selecție de jocuri de la Chilli Games. Te așteaptă 19 noi sloturi cu tematici variate, care oferă șanse egale tuturor jucătorilor, datorită certificatelor internaționale de joc echitabil.
Pentru a te bucura de noile titluri Chilli Games, folosește filtrul de furnizor din secțiunea Casino a site-ului. Sigur vei găsi ceva pe gustul tău. Îți plac sloturile care au cărțile ca simboluri? Caută Book of Life. Ești pasionat de jocurile tip shooter? Atunci aruncă o privire peste Close Combat. În total, ai la dispoziție 19 jocuri din care poți alege, fiecare cu tematică unică.
1. Book of Sam
2. Book of Life
3. Forest Story
4. Koala Sam
5. Cabaret Wild
6. Close Combat
7. ViruSlot
8. Crazy Box
9. Yummy Yummm
10. The Great Pearl Deluxe
11. Crazy Hot 20.
12. Fruit Deluxe 3×3
13. Steam Machines
14. Valhalla
15. Mighty Sailor Deluxe
16. Halloween Witch House
17. Catch A Melon
18. Fruit magic
19. Crazy Hot
Și nu totul se rezumă la tematici! Sloturile Chilli Games oferă jucătorilor 9 modele de jocuri cu diferite niveluri de volatilitate, cu funcții interesante, mecanici de joc și simboluri integrate. Jocurile bonus și rotirile gratuite adaugă și mai multă distracție jocului clasic.
„Suntem încântați să prezentăm jocurile noastre utilizatorilor uneia dintre cele mai mari platforme de divertisment din România. Am lucrat din greu la fiecare lansare și la fiecare mecanică de joc, pentru a ne asigura că jucătorii obțin experiența premium, care este de mult timp standardul pentru toate produsele FAVBET”, a declarat Chilli Games într-un comunicat.
Chilli Games este o echipă de dezvoltare în plină ascensiune, care a ajuns rapid un furnizor de încredere pe piața de jocuri moderne. Produsele sale oferă o experiență unică de iGaming, datorită conținutului divers, al premiilor și al ușurinței de utilizare.
Furnizorul oferă o gamă largă de sloturi pentru toate gusturile, precum și o interfață de joc intuitivă și ușor de utilizat, atât în versiunile web, cât și în cele mobile. Majoritatea jocurilor Chilli Games sunt acum disponibile exclusiv pentru jucătorii favbet.ro.
Eveniment
Black Friday cu TCL: Explorează divertismentul care te captivează și îți îmbunătățește viața de zi cu zi
Published
o săptămână agoon
noiembrie 21, 2023
România, 21 noiembrie 2023: Fiind un brand de top în domeniul electronicelor, TCL înțelege importanța unui mediu de acasă confortabil care îndeplinește cerințele pentru o stare generală de bine.
TCL oferă o selecție de televizoare QD-Mini LED TV de dimensiuni mari și electrocasnice smart pentru o experiență ideală de vizionare și pentru un stil de viață mai bun.
Oferte exclusive de Black Friday de la TCL
De Black Friday, TCL vine cu promoții pentru o varietate de produse. Nu rata perioada limitată în care aceste oferte vor fi valabile:
TCL 55C805: îmbunătățește-ți experiența de joc cu ajutorul QD-Mini LED TV
Începe o aventură de gaming cum nu ai mai trăit până acum, folosind televizorul nostru de ultimă generație, QD-Mini LED. Nu este doar un televizor, ci portalul tău către o experiență de gaming extraordinară, de care te poți bucura din confortul casei.
Cu un ecran de 55 inchi și rezoluție 4K Ultra HD, fiecare joc prinde viață cu un realism de neegalat. Are o luminozitate maximă de 1.600 niți, iar culorile sunt cu adevărat captivante, obținându-se astfel un mediu dinamic și imersiv. Rata nativă de refresh variabil de 144 Hz asigură sesiuni de gaming incredibil de fluide, perfecte pentru jocurile de acțiune și aventurile pline de adrenalină.
Ceea ce diferențiază acest televizor de celelalte sunt capacitățile sale HDR. Pătrunde în universul jocului cu funcția HDR Premium 1.600 niți, compatibil cu formate renumite precum HDR10, HDR10+, HDR HLG și Dolby Vision. Rezultatul? Jocurile și filmele tale favorite vor străluci cu un contrast uimitor și dinamic pentru experiențe vizuale de neuitat.
Îmbunătățește-ți abilitățile de gaming și cufundă-te într-o lume cu detalii uluitoare, unde jocul solo este în centru atenției, iar fiecare moment este incitant.
Televizorul este disponibil pe EMAG, cu 30% reducere (preț initial 3.999,99 RON, preț redus 2.799,99 RON). Pe evoMAG este disponibil la prețul de 2.999,99 RON. Pe PCgarage îl vei găsi la 2.998,99 RON, redus de la 4.998,99 RON.
De asemenea, tot pe PCgarage sunt disponibile variantele la 75 inchi și la 85 de inchi, iar pe evoMAG la 50 inchi și 65 inchi.
TCL 65C745 sau cum să îți transformi timpul petrecut acasă

TCL 65C745 4K îți oferă o experiență excepțională de divertisment acasă. Lasă-te pătruns de magia cinematografiei cu tehnologia Dolby Vision și Dolby Atmos. Acest televizor are o rezoluție 4K vibrantă, peste un miliard de culori și sunet care te învăluie, producând o atmosferă cinematografică, unde fiecare moment se simte ca și cum ai fi în sala de cinema.
Suportul HDMI asigură o experiență de joc premium cu rezoluții video ridicate, optimizare automată a imaginii și latență scăzută. Acceleratorul de joc de 120 Hz garantează un joc clar și fluid.
Eleganța se întâlnește cu funcționalitatea prin designul său elegant, fără margini și ornamentele metalice subțiri îl fac să fie potrivit pentru orice casă. Folosește Google Cast pentru a descoperi potențialul complet al televizorului tău Smart. Cu Google ai acces la site-uri și aplicații web.
Televizorul este disponibil pe PCgarage la 3.298,99 RON, redus de la 3.998,99 RON. Este de asemenea disponibil și în varianta de 55 inchi.
Televizorul TCL 75C845 îți aduce momente cinematice de neuitat

Bazându-se pe tehnologia Mini LED și QLED, televizorul TCL 75C845 înregistrează performanțe extraordinare când vine vorba de calitatea imaginii și este un bilet către distracție de top.
Ecranul de 75 inchi și rezoluția 4K Ultra HD creează o imersiune vizuală de neegalat, pentru seri epice de film chiar în sufrageria ta. Tehnologia de iluminare de fundal este susținută de algoritmi de calitate a imaginii AiPG 3.0.
Explorează o lume fără limite cu Google TV, în timp ce rămâi conectat prin Wi-Fi și Bluetooth.
Televizorul este disponibil pe PCgarage la prețul de 6.498,99 RON, redus de la 7.098,99 RON. Pe evoMAG găsiți varianta sa la 55 inchi, la 3.899,99 RON.
Aparatele de aer condiționat din seria TCL FreshIN: un paradis de sănătate și confort acasă

Casa devine un sanctuar al bunăstării cu aparatele de aer condiționat din seria FreshIN de la TCL. Conceput pentru a îmbunătăți calitatea aerului din interior, aceste aparate de aer condiționat depășesc simplele aparate de confort. Sunt proiectate pentru a crea un mediu sănătos și plăcut în care vă puteți relaxa.
Tehnologia FreshIN+ 2.0 de la TCL oferă un sistem bidirecțional de înlocuire a aerului proaspăt, aducând aer din exterior bogat în oxigen, în timp ce elimină aerul nesănătos din interior. Acest lucru este deosebit de valoros atunci când calitatea aerului nu este tocmai ideală, deoarece curăță eficient mediul de particule nedorite, cum ar fi praful, părul de animale și poluanții. Cuplat cu un sistem de filtrare cu patru straturi, aerul circulat este mult mai sănătos pentru cei cu alergii.
Sistemul de respirație a aerului proaspăt FreshIN+ excelează și în eliminarea mirosurilor persistente pe care aparatele de aer condiționat tradiționale nu le pot atinge. Casa ta devine nu doar un spațiu confortabil, ci un sanctuar în care poți respira liber, ceea ce contribuie la starea ta de bine. Cu aparatele de aer condiționat din seria FreshIN de la TCL, bunăstarea ta este în centrul casei tale.
Aparatele de aer condiționat TCL FreshIN sunt disponibile la prețul redus de 2.849,90 RON pe EMAG, Media Galaxy și Altex.
Parteneri
Ultimile stiri locale


HONOR Magic V2: design ultra subțire și o baterie de 5000 mAh
Într-o epocă în care smartphone-urile sunt elementele de legătură între lumea personală și cea profesională, durata de viață a bateriei...


PENNY a atins pragul de 359 de magazine în România
Planurile de expansiune ale PENNY România avansează rapid cu deschiderea a patru noi magazine în patru județe ale țării –...


easySales: 263 lei, valoarea medie a comenzilor de Black Friday, 65% cu plata online
București, 29 noiembrie– Platforma SaaS de management automatizat și centralizare a activităților de eCommerce easySales anunță că valoarea medie a comenzilor...


Descoperă magia schiatului în Vâlcea: Destinații încântătoare pentru iubitorii de zăpadă
Dacă ești în căutarea unei destinații de schi unică și plină de farmec iarna aceasta, ești în locul potrivit! Vâlcea...


realme anunţă peste 200 milioane de telefoane vândute la nivel global
București, România – 27 noiembrie 2023 – realme a anunțat oficial că livrările sale globale de smartphone-uri au depășit 200 milioane...


AOC și Philips Monitors fac progrese remarcabile în procesul de sustenabilitate, confirmate de certificarea EPEAT Climate+
București, 28 noiembrie 2023 – MMD, unul dintre cele mai importante companii de tehnologie din lume, partener licențiat al brandurilor...


Samsung desemnat ,,Cel mai bun angajator din lume” pentru al patrulea an consecutiv de către Forbes
București, România – 27 noiembrie 2023 – Samsung Electronics a fost desemnat în luna noiembrie ,,Cel Mai Bun Angajator din Lume”...


Optimizarea motorului de căutare: Cum să vă creșteți afacerea cu servicii SEO
creșterea afacerii dvs. online are nevoie de mai mult decât doar o prezență pe internet. Cu peste 93% din toate...


PENNY România ajunge la o rețea de 355 de magazine
PENNY continuă să se extindă rapid în România și inaugurează două noi magazine, unul în București, iar celălalt în Corunca,...


Miaunismul: un nou curent în artă inspirat de creativitatea pisicilor
Prin campania Artă Miaunistică, Whiskas își propune să încurajeze adopțiile și să arate că viața alături de pisici este mult...


Inovație fără limite și demonstrații spectaculoase la evenimentul regional Dyson Next Gen Living din București
București, 23 noiembrie 2023: Dyson, compania globală de tehnologie renumită pentru inovațiile sale, a marcat lansarea unor produse revoluționare în cadrul...


Sinonim cu Pionieratul
O Istorie prin Inovație În peisajul dinamic al dezvoltării imobiliare comerciale, Genesis Property se distinge ca un pionier, un vizionar...
Premieră în peisajul imobiliar românesc
Peste 20 milioane de Euro investite pentru Faza II a proiectului YUNITY Park: pădure urbană, promenadă etajată și energie regenerabilă...


NAVITEL RE 5 DUAL: Inovația ce transformă fiecare călătorie într-o experiență de navigație și supraveghere deosebită
NAVITEL®, liderul incontestabil în tehnologia dispozitivelor auto, anunță cu mândrie lansarea celei mai recente inovații din portofoliul său de produse, NAVITEL...


Studiu carVertical: Piața de mașini second-hand din România este una dintre cele mai puțin transparente din Europa
21 noiembrie 2023 România are una dintre cele mai puțin transparente piețe de mașini rulate din Europa. La polul opus,...
Cele mai noi titluri de la Chilli Games vin la FAVBET!
Transformă timpul tău pe favbet.ro într-o experiență de neuitat cu o nouă selecție de jocuri de la Chilli Games. Te...
Știrile Săptămânii
-
Uncategorized6 zile ago
Premieră în peisajul imobiliar românesc
-
Uncategorized6 zile ago
Inovație fără limite și demonstrații spectaculoase la evenimentul regional Dyson Next Gen Living din București
-
Uncategorized5 zile ago
PENNY România ajunge la o rețea de 355 de magazine
-
Uncategorized5 zile ago
Miaunismul: un nou curent în artă inspirat de creativitatea pisicilor
-
Uncategorized6 zile ago
Sinonim cu Pionieratul
-
Uncategorized2 zile ago
Samsung desemnat ,,Cel mai bun angajator din lume” pentru al patrulea an consecutiv de către Forbes
-
Afaceri2 zile ago
Optimizarea motorului de căutare: Cum să vă creșteți afacerea cu servicii SEO
-
Uncategorizedo zi ago
AOC și Philips Monitors fac progrese remarcabile în procesul de sustenabilitate, confirmate de certificarea EPEAT Climate+