Sfântul Andrei este Sfântul din 30 noiembrie: iată originile sfântului, semnificația numelui, fraze, imagini și o serie de generalități oferite de albaiuliainfo.ro, pe care este bine să le cunoști, în special dacă cineva drag ție poartă acest nume.
Originea numelui Andrei
Semnificația numelui Andrei este de origine greacă și provine de la numele Andréas , a cărui semnificație literală este „virilitate” sau „curaj”.
Istoria Sfântului Andrei
Pe 30 noiembrie este sărbătorit Sfântul Andrei, despre a cărui viață și istorie există puține știri sigure. În ciuda acestui fapt, cultul sfântului de astăzi este foarte răspândit, dovadă fiind mulți oameni care sărbătoresc ziua numelui astăzi.
Sfântul Apostol Andrei a fost primul care l-a recunoscut pe Isus ca „Mesia”. El era fratele Sfântului Petru și, la fel ca el, era un simplu pescar, înainte de a deveni discipol al Domnului. Sfântul Andrei, conform Evangheliei lui Ioan, a fost și discipol al lui Ioan Botezătorul, care a fost primul care l-a indicat pe Iisus ca Mielul lui Dumnezeu.
Sfântul Andrei a fost primul apostol al lui Isus și el a condus pe Sfântul Petru, fratele său, în prezența Domnului. Potrivit Noului Testament, Andrei era fiul lui Iona și s-a născut în Betsaida pe malul lacului omonim din Galileea. Sfântul Andrei a fost pescar, iar după întâlnirea cu Isus a devenit „pescar de suflete”. De fapt, grecii care doreau să-l cunoască pe Isus s-au întors spre el.
Există puține informații certe despre viața Sfântului: în Evanghelii prezența sa este subliniată în timpul înmulțirii pâinilor, apoi există alte știri raportate în Fapte, chiar dacă sunt considerate nesigure.
Conform unor texte antice, Sfântul Andrei a evangheliat Asia Mică și regiunile de-a lungul Mării Negre și, prin urmare, este onorat ca patron în România, Ucraina și Rusia.
Deosebit de celebru este episodul care povestește despre moartea Sfântului, care a avut loc la Patras, în Achaia: condamnat la tortura crucii, el însuși ar fi cerut să fie spânzurat pe o anumită cruce realizată în formă de X care evocă, în propria sa formă, Inițială greacă a numelui lui Hristos.
Sfântul Andrei a întâlnit tortura spunând aceste cuvinte: „Bună ziua Cruce, sfințită de trupul lui Iisus și înfrumusețată cu pietrele sângelui său … vin la tine plin de siguranță și bucurie, ca să poți primi ucenicul Celui care este peste tine. mort. Cruce bună, mult dorită, pe care membrii Domnului au îmbrăcat-o cu atâta frumusețe! Te-am iubit întotdeauna și am vrut să te îmbrățișez … Bun venit și du-mă la Stăpânul meu ».
Urări și felicitări de Sfântul Andrei
Există multe modalități de a trimite felicitări: imagini pentru a-i dori Andreei sau lui Andrei o zi fericită de nume, mesaje amuzante și fraze celebre și originale.
Dintre cele mai frumoase mesaje de Sfântul Andrei se pot enumera:
- Calendarul de astăzi spune că este Sfântul Andrei: dintre toți cei care știu sigur că ești cel mai special! Cele mai bune gânduri!
- O zi fericită a numelui dragostea mea: Andrea înseamnă „curajoasă”. Întotdeauna am crezut că ai un nume unic și acum am confirmarea că este și el special!
- Cea mai bună modalitate de a-mi exprima cele mai bune urări este prin simplitatea unui mesaj care sper să te facă să zâmbești: o zi minunată pentru tine, Andrei!
- O mică dorință pentru o persoană imensă: o zi bună a numelui dragostea mea!
- Iubirea este oarbă, surdă și mută. Nu privește pe nimeni în față, nu ascultă motivele și lasă inima să vorbească … și strigă numele tău către lume. Fericită zi de nume Andreea!
- Cele mai bune urări vin afectuos pentru ziua numelui tău: la mulți ani Andrei!
- Fie că toate împlinirile frumoase, sănătatea și spiritul acestei zile să te însoțească pretutindeni. Va doresc o zi de Sf. Andrei cât mai frumoasă!