Connect with us

Afaceri

Când este recomandată îndepărtarea măselelor de minte?

Published

on

DentoCare

În cele mai multe cazuri, îndepărtarea măselelor de minte este recomandată numai dacă au apărut probleme. Nu există dovezi că o extractie masea de minte fără simptome are beneficii pentru sănătate. Îndepărtarea este, de asemenea, incomodă și poate avea efecte secundare.

Deseori măselele de minte nu erup deloc sau ies doar incomplet. Până la 80% dintre tinerii adulți din Europa au cel puțin o măsea de minte care nu a erupt. Acest lucru se întâmplă mai des în maxilarul inferior decât în maxilarul superior. În principal, se datorează faptului că nu este suficient spațiu în maxilar. Apoi, alți dinți blochează drumul sau dintele crește strâmb.

Pentru mulți oameni, măselele care nu erup nu provoacă niciun disconfort. Dar pot duce și la dureri, umflături, cariile dentare sau inflamația gingiilor. În plus, uneori mișcă dinții vecini.

Când are sens să se îndepărteze măseaua de minte?

Dacă este mai bine sau nu să se extragă măseaua de minte, depinde mai ales de faptul că aceasta cauzează deja probleme sau este susceptibilă să o facă. Este important să clarifici următoarele întrebări înainte de tratament:

  • Măselele de minte au cauzat deja dureri și leziuni maxilarului sau dinților vecini sau riscul este crescut?
  • Acestea interferează cu dezvoltarea dentiției ?
  • Ar putea interfera cu un tratament ortodontic sau dentar planificat?

Care sunt riscurile procedurii?

Ar putea măselele de minte să fie adecvate ca înlocuitor pentru molarii pierduți sau grav deteriorați? Persoanele cu dinți frontali deplasați sau cu oase maxilare mici se tem uneori că dinții lor se vor schimba și mai mult dacă măselele de minte erup. Nu trebuie să fie așa. Același lucru este valabil și pentru acești oameni: dacă nu se așteaptă ca măselele de minte să afecteze alți dinți, acestea pot fi lăsate la locul lor.

Care sunt efectele secundare ale îndepărtării?

Pentru majoritatea oamenilor, zona gurii și obrazul sunt umflate după operație, iar gura nu poate fi complet deschisă timp de câteva ore sau chiar zile. Mulți oameni suferă de durere imediat după procedură, dar în curând va trece.

Cu toate acestea, dacă durerea revine după 4 până la 5 zile, se înrăutățește și este însoțită de umflături sau respirație urât mirositoare, aceasta indică o infecție a plăgii. Această problemă poate apărea atunci când cheagul de sânge care închide rana se desprinde prematur, lăsând rana neprotejată. Apele de gură sau gelurile antiseptice pot ajuta la prevenirea unor astfel de complicații.

Nervii sau vasele de sânge pot fi afectate în timpul procedurii. Acest lucru poate duce la sângerări și mai ales amorțeală temporară a limbii sau a feței. Infecțiile grave pot apărea foarte rar. Până la 1 din 100 de persoane pot avea probleme permanente ca urmare a procedurii, de exemplu pierderea senzației sau deteriorarea dinților vecini. Riscul depinde de amploarea procedurii.

Îndepărtarea măselei de minte necesită de obicei anestezie locală și, în cazul unei intervenții chirurgicale majore, un anestezic general.

Pentru a reduce inflamația, obrazul poate fi răcorit cu un pachet rece în primele zile. Fumatul, consumul de băuturi calde sau sucuri de fructe în primele câteva zile după procedură pot interfera cu vindecarea rănilor. Apa plată sau, de exemplu, ceaiul călduț de mușețel sunt potrivite ca băutură. Alimentele tari pot provoca, de asemenea, probleme. Este mai bine să eviți activitățile extenuante, cum ar fi sportul și sauna în zilele de după operație, deoarece și ele pot afecta vindecarea rănilor. Acest lucru se aplică chiar dacă te simți deja din nou bine.

Facebook Comments
Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Afaceri

Granturi și conținut educațional dedicat industriei HoReCa oferite de Academia de Sustenabilitate

Published

on

By

Academia de Sustenabilitate oferă companiilor din industria HoReCa granturi de 6.000 de euro și conținut educațional dedicat dezvoltat de 18 antreprenori, manageri și experți locali.

Programul de granturi este asociat lansării unui nou modul de self-paced e-learning disponibil prin platforma Academia de Sustenabilitate dezvoltată de Social Innovation Solutions. Acest modul educațional este dedicat antreprenorilor din HoReCa interesați să își transforme afacerea într-una mai sustenabilă.

“Vrem să îi ajutăm pe antreprenorii din domeniul ospitalității să reducă presiunea pe care o simt prin adaptarea la noile tendințe și norme de sustenabilitate și să găsească în aceste schimbări o adevărată oportunitate. De aceea am creat în Academia de Sustenabilitate un modul centrat pe nevoile specifice din industria HoReCa, alături de un instrument de suport pentru învățare accelerată prin cohorte și un program de granturi prin care susținem antreprenorii să transforme noțiunile teoretice despre sustenabilitate în impact concret.” a spus Ciprian Stănescu, Președinte Social Innovation Solutions.

Noul modul HoReCa conține 8 capitole care însumează peste 12 ore de conținut. Antreprenorii vor putea învăța cum să își îmbunătățească operațiunile, să reducă efortul generat de schimbările legislative din domeniu, să își creeze prima strategie de sustenabilitate pentru afacerea lor și să își îmbunătățească reputația brandului.

Fiecare capitol are o structură de sine stătătoare, iar informația esențială este prezentată succint,  astfel că fiecare antreprenor are libertatea să urmărească elementele care sunt în focus pentru nivelul la care se află business-ul pe care îl conduce – de la cum să își creeze propriul lanț de aprovizionare local, la cum să gestioneze consumul de resurse sau chiar să acceseze noi fonduri de finanțare.

Implementarea unor măsuri de sustenabilitate în afaceri necesită resurse financiare care, de cele mai multe ori, le lipsesc IMM-urilor la început de drum. De aceea, Academia de Sustenabilitate oferă celor mai activi antreprenori care urmează modulul HoReCa șansa de a obține unul dintre cele două granturi în valoare de 3.000 de euro. La finalul modulului, antreprenorii vor pune bazele primei lor strategii de sustenabilitate și, cu ajutorul granturilor, vor putea începe transformarea ei în acțiuni concrete. Aplicațiile pentru primul grant se pot face până pe 08.04.2024, iar pentru al doilea, până pe 06.05.2024.

Pentru a parcurge și mai ușor modulul și pentru a avea cele mai mari șanse de a obține grantul, vor fi organizate și două cohorte (grupuri de studiu) în perioada 11.03 – 05.04 și 08.04 – 03.05. Prin participarea la cohorte, cursanții vor avea ocazia de a se conecta cu colegi de breaslă, de a schimba bune practici și de a lucra împreună la strategia de sustenabilitate. Cei înscriși vor primi, săptămânal, obiective clare, teme și vor avea ocazia să discute conținutul modulului cu echipa Academiei de Sustenabilitate.

Printre experții prezenți în modul, se numără Dragoș Panait (Fondator Next Root Management Systems și Red Angus Steakhouse), Călin Ile (Senior Partner la Premier Hospitality și Președinte de onoare FIHR), Daniel Mischie (CEO City Grill Group), Vasi Andreica (CEO TED’S COFFEE CO), Raluca Simiuc (Co-fondatoare și Brand Shaper OTOTO), Adrian Adam (Executive Manager Singureni Manor) și Ioana Voinescu (Head of Sustainability, BCR). Așa cum se poate observa, experții vin din zone diferite HoReCa, tocmai pentru a oferi antreprenorilor sprijin și sfaturi cât mai utile și ușor de aplicat pentru nevoile lor.

Academia de Sustenabilitate este platforma creată de Social Innovation Solutions cu scopul de a ajuta antreprenorii din România să se alinieze la noile cerințe din piață. Platforma le prezintă, într-un mod prietenos și ușor de învățat, cum pot transforma sustenabilitatea într-o oportunitate de business, indiferent de domeniul în care aceștia activează. Proiectul a fost lansat anul trecut și este constant actualizat cu noi module care prezintă atât oportunități noi din piață, cât și schimbări legislative importante pentru antreprenori.

Noul modul Sustenabilitate în industria HoReCa, asemenea tuturor celelalte deja publicate pe platformă, este absolut gratuit și necesită doar înscrierea antreprenorilor pe site cu business-ul lor. De asemenea, tot pe www.academia-de-sustenabilitate.ro, este încurajată crearea de noi contacte de business printr-o platformă socială în care antreprenorii pot comunica, cere sfaturi de la experți și împărtăși cu toți cei înscriși deja bune practici din domeniile lor.

Despre Academia de Sustenabilitate

Academia de Sustenabilitate este un proiect inițiat de Social Innovation Solutions alături de Fundația Coca‑Cola, partener fondator și BCR, partener principal și OMV Petrom, partener. Printre partenerii organizaționali se numără Ambasada Sustenabilității în România, Confederația Patronală Concordia, Romanian Business Leaders, Viitor Plus, Global Shapers Bucharest Hub, WWF România, CCIFER sau SNRB. Proiectul beneficiază de sprijinul organizațiilor internaționale SME Climate Hub, Exponențial Roadmap Initiative, FutureShift, The Rock Group, având ca partener academic Envisia. Academia de Sustenabilitate are o componentă de Advisory Board, un consiliu consultativ care joacă un rol esențial în asigurarea resurselor educaționale de înaltă calitate, relevante și actualizate, astfel încât IMM-urile să poată adopta cele mai bune practici în domeniul sustenabilității și să rămână competitive pe piață.

Despre Social Innovation Solutions

Social Innovation Solutions (SIS) este o organizație care are ca misiune să susțină indivizi și organizații să înțeleagă transformările viitorului și să dezvolte soluții sustenabile de tehnologie, politici publice și antreprenoriale.

SIS organizează mai multe incubatoare și programe educaționale în România și Europa Centrală și de Est, precum Future Makers, Academia de Sustenabilitate, TRANSFORMATOR și Games of Science, lucrând cu aproape 10.000 mii de tineri, start-ups și ONG-uri în ultimii ani. De asemenea, SIS dezvoltă mai multe platforme de conversații precum Future Summit, Sustainable Futures sau Climate Change Summit și oferă consultanță și programe de executive education în foresight, inovație și sustenabilitate.

Facebook Comments
Continue Reading

Afaceri

Factorii de decizie în alegerea vitrinelor frigorifice potrivite pentru diferite tipuri de magazine

Published

on

By

vitrina frigorifica verticala

Vitrinele frigorifice reprezintă un element de bază în funcționarea eficientă a oricărui magazin, în special în industria alimentară. Alegerea corectă a acestor echipamente poate influența semnificativ succesul afacerii tale. În acest articol, vom explora factorii cheie pe care trebuie să îi iei în considerare atunci când alegi vitrine frigorifice potrivite pentru diferite tipuri de magazine.

Principalele criterii de selecție

Tipurile de produse comercializate

Tipurile de produse comercializate reprezintă un aspect crucial în selecția vitrinelor frigorifice potrivite pentru magazinul tău. Este esențial să analizezi cu atenție gama de produse pe care le vinzi, deoarece diferitele tipuri de alimente necesită condiții de stocare specifice pentru a-și menține prospețimea și calitatea.

Dacă magazinul tău se concentrează pe produse proaspete, precum carne, pește sau produse lactate, vei avea nevoie de vitrine frigorifice care să ofere temperaturi și umidități controlate pentru a menține aceste produse în stare proaspătă. De exemplu, carne crudă necesită temperaturi mai scăzute pentru a preveni deteriorarea și proliferarea bacteriilor, în timp ce produsele lactate pot necesita o temperatură constantă și umiditate moderată pentru a prelungi durata de viață.

Pe de altă parte, dacă magazinul tău se axează pe produse congelate sau înghețate, cum ar fi înghețata sau alimentele preambalate, vei avea nevoie de vitrine frigorifice cu capacități de congelare și temperaturi foarte scăzute pentru a menține aceste produse în condiții optime.

În plus, dacă vinzi produse alimentare precum produse de patiserie sau deserturi, este important să iei în considerare și aspectul de prezentare. Vitrinele frigorifice cu iluminare LED și design atrăgător pot influența decizia de cumpărare a clienților și pot contribui la creșterea vânzărilor.

Mărimea și structura magazinului

Dimensiunea și aranjamentul spațiului din magazinul tău vor influența în mod semnificativ selecția vitrinelor frigorifice potrivite. Este esențial să analizezi cu atenție dimensiunea totală a magazinului și distribuția spațiului disponibil pentru a determina cea mai eficientă plasare a a vitrinelor frigorifice (exploreză aici diverse opțiuni de vitrina frigorifica verticala și alege cel mai adecvat model pentru afacerea ta) .

Atunci când alegi vitrinele frigorifice, trebuie să iei în considerare nu doar dimensiunile fizice ale acestora, ci și modul în care acestea se potrivesc în spațiul disponibil. Este important să plasezi vitrinele în locuri strategice, astfel încât să maximizezi expunerea produselor și să facilitezi accesul clienților.

De exemplu, vitrinele frigorifice mari ar putea fi plasate în zona centrală a magazinului sau în spațiile cu trafic intens pentru a atrage atenția clienților și pentru a oferi o gamă largă de produse. În același timp, vitrinele mai mici sau specializate ar putea fi integrate în anumite zone ale magazinului, în funcție de produsele pe care le expui și de fluxul de clienți.

De asemenea, trebuie să iei în considerare și aspectele practice, precum accesul pentru reumplerea și curățarea vitrinelor, precum și fluxul de lucru al personalului. Plasarea vitrinelor în locuri ușor accesibile și bine iluminate poate facilita gestionarea eficientă a produselor și oferi o experiență plăcută atât pentru clienți, cât și pentru angajați.

Eficiența energetică și costurile operaționale

Eficiența energetică este un factor important în alegerea vitrinelor frigorifice. Echipamentele mai eficiente energetic nu numai că reduc costurile operaționale pe termen lung, dar pot contribui și la reducerea impactului asupra mediului înconjurător.

Tehnologia și caracteristicile speciale

Tehnologia avansată și caracteristicile speciale, cum ar fi sistemele de iluminare LED sau controlul automat al temperaturii, pot aduce beneficii semnificative afacerii tale. Este important să explorezi opțiunile disponibile și să alegi vitrinele frigorifice care se potrivesc cel mai bine nevoilor tale specifice.

Compatibilitatea cu cerințele de stocare și prezentare a produselor

Vitrinele frigorifice trebuie să fie compatibile cu cerințele specifice de stocare și prezentare a produselor tale. Asigură-te că acestea oferă suficient spațiu de expunere și că pot fi configurate pentru a afișa produsele în mod atrăgător și convenabil pentru clienți.

Ghid pentru selectarea vitrinelor frigorifice

Evaluarea necesităților specifice ale magazinului

Primul pas este să identifici nevoile specifice ale magazinului tău, inclusiv tipurile de produse comercializate, volumele de vânzări și spațiul disponibil.

Cercetarea pieței și a furnizorilor

Investește timp în cercetarea pieței și a diferiților furnizori de vitrine frigorifice. Compară caracteristicile, prețurile și recenziile pentru a identifica cele mai bune opțiuni pentru afacerea ta. Asigură-te că iei în considerare nu doar costul inițial, ci și costurile operaționale pe termen lung pentru a evalua în mod corect opțiunile disponibile.

Consultarea și colaborarea cu experți în echipamente comerciale

Nu ezita să consulți și să colaborezi cu experți în echipamente comerciale pentru a obține sfaturi și recomandări profesioniste în procesul de selecție a vitrinelor frigorifice.

În concluzie, alegerea vitrinelor frigorifice potrivite pentru magazinul tău este o decizie importantă care poate avea un impact semnificativ asupra succesului afacerii tale. Luând în considerare factorii de decizie discutați în acest articol și urmând ghidul nostru pentru selecția și gestionarea acestor echipamente, poți să îți îmbunătățești în mod semnificativ operațiunile și să creezi o experiență mai plăcută pentru clienții tăi.

Facebook Comments
Continue Reading

Afaceri

Iti doresti un gard traforat? Descopera ce avantaje iti ofera!

Published

on

Locuiesti la casa si nu mai esti multumit de gardul din lemn pe care il ai, intrucat presupune o intretinere constanta, dar si investitii considerabile?

Atunci este bine sa stii ca te poti orienta spre un gard traforat de aici, care are o durata de viata sporita si care presupune o intretinere destul de simpla. Inainte de a face o astfel de investitie, afla care sunt beneficiile de care te vei bucura, pentru a avea certitudinea ca iei decizia corecta.

Gard traforat – din ce material este realizat?

Unul dintre primele lucruri pe care este bine sa le cunosti despre gardul traforat este acela ca el este realizat dintr-o tabla extrem de rezistenta la intemperii, care iti va asigura nu doar intimitatea dorita in curte, ci si o durata de viata crescuta. Avand in vedere ca poti alege orice model iti doresti, este important sa iti aloci suficient timp pentru a studia cat mai multe variante, inainte de a te opri la cea care consideri ca este potrivita pentru locuinta ta.

Obtii un gard personalizat din punct de vedere a dimensiunii

Luand in considerare faptul ca fiecare casa are o personalitate proprie, ai nevoie de un gard personalizat, care sa corespunda spatiului de care dispui din punct de vedere a dimensiunilor. In acest sens, pentru a sti exact ce gard sa comanzi, trebuie sa masori cu atentie inaltimea, dar si latimea locului in care vrei sa amplasezi un gard nou. De asemenea, poti decide singur care sa fie grosimea foilor de tabla, cu mentiunea ca gardul este mai rezistent atunci cand grosimea sa este mai mare.

Un aspect deosebit

Un alt avantaj, pe care este bine sa-l iei in considerare atunci cand investesti intr-un gard modern este acela ca astfel te bucuri de o curte extrem de interesanta si eleganta. Tabla utilizata pentru realizarea panourilor are un finisaj excelent, care vine frumos in continuarea imaginii de ansamblu pe care o construiesti acasa. Tine cont, insa, si de celelalte elemente din curte, printre care se numara: tipul de acoperis pe care il ai sau decorativa utilizata pentru fatada casei.

Alegi design-ul ideal pentru tine

Procedeul prin care sunt obtinute foile de tabla pentru gardurile traforate este unul modern si eficient, care le permite producatorilor sa realizeze modele deosebite cu ajutorul unor stante. Astfel, ai la dispozitie garduri cu modele inspirate din natura sau garduri cu modele abstracte ori cu forme geometrice. Mai mult, trebuie sa stii ca imediat dupa scoaterea foilor de tabla din utilajele moderne, ele nu mai trebuie finisate, avand deja forma dorita.

Gama cromatica

Din punct de vedere cromatic, gardul pe care il alegi poate fi gri, maro, negru sau chiar alb. Inainte de a lua o decizie in acest sens, gandeste-te la culoarea ferestrelor, a acoperisului sau a usii de la intrare, pentru a fi sigur ca realizezi o imagine unitara frumoasa in propria curte.

Montaj

Nu in ultimul rand, mai trebuie sa iei in calcul si faptul ca montajul unui gard traforat poate fi realizat fie pe o structura metalica, fie direct pe un soclu din beton. Ramane la alegerea ta care este optiunea pe care o preferi, in functie de rezultatul pe care il obtii, dar si de bugetul de care dispui.

Accesand SanProd.ro gasesti o varietate de produse excelente de la rigole: https://www.sanprod.ro/produse/rigole/  si burlane pana la rampe auto si tabla ambutisata, care te ajuta sa te bucuri de confort la superlativ la tine acasa. Producatorul foloseste proceduri moderne, asa cum este cea de debitare laser, de exemplu, pentru a realiza produse de top, iar cand iti doresti sa inlocuiesti gardul, orienteaza-te catre un model modern, dar si rezistent in acelasi timp!

Date de contact:

Telefon: 0751 13 23 82

Email: office@sanprod.ro

Facebook Comments
Continue Reading

Parteneri

Ultimile stiri locale

Uncategorized16 ore ago

Kingston Digital prezintă noul card SD Canvas React V60

București – 27 februarie 2024 – Kingston Digital Europe Co LLP, o companie din domeniul memoriilor flash afiliată la Kingston Technology Company,...

Uncategorized19 ore ago

Au început înscrierile pentru cea de-a șasea ediție a competiției S.Pellegrino Young Chef Academy ce caută și promovează  cei mai talentați bucătari sub 30 de ani

Competiția S.Pellegrino Young Chef Academy 2024-25 va aduce în atenția publicului cei mai talentați bucătari ce au în mâini viitorul...

Uncategorized2 zile ago

HONOR lansează la MWC 2024 o nouă strategie All-scenario, bazată pe AI

HONOR anunță lansarea la nivel global a smartphone-ului HONOR Magic6 Pro, demonstrând angajamentul în stimularea inovației în era AI 26...

Uncategorized2 zile ago

Samsung prezintă viziunea Galaxy AI la MWC 2024 prin intermediul celor mai recente produse și servicii

Vizitatorii vor avea parte de experiențe puternice și autentice cu ajutorul seriei Galaxy S24, al ecosistemului extins de produse și...

Uncategorized2 zile ago

Xiaomi adaugă o serie captivantă de produse smart living gamei sale globale AIoT

Xiaomi, companie producătoare de electronice de consum și dispozitive smart conectate printr-o platformă IoT, a anunțat astăzi lansarea globală a...

Uncategorized2 zile ago

Xiaomi lansează global seria Xiaomi 14, cu optică Leica de ultimă generație, susținută de Xiaomi HyperOS

Xiaomi, lider global în inovație, anunță lansarea celei mai noi game de smartphone-uri flagship, seria Xiaomi 14, în cadrul unui...

Eveniment4 zile ago

Granturi și conținut educațional dedicat industriei HoReCa oferite de Academia de Sustenabilitate

Academia de Sustenabilitate oferă companiilor din industria HoReCa granturi de 6.000 de euro și conținut educațional dedicat dezvoltat de 18 antreprenori,...

Eveniment4 zile ago

ZiareCluj.ro – Punctul de Referință pentru Știri de Impact din Cluj

ZiareCluj.ro te invită într-o incursiune captivantă în universul știrilor locale. Fără compromisuri, fără zgomot inutil, suntem portalul de informații premium...

Afaceri4 zile ago

Granturi și conținut educațional dedicat industriei HoReCa oferite de Academia de Sustenabilitate

Academia de Sustenabilitate oferă companiilor din industria HoReCa granturi de 6.000 de euro și conținut educațional dedicat dezvoltat de 18 antreprenori,...

Uncategorized5 zile ago

HONOR ajunge în Top 5 branduri de smartphone-uri din Europa

HONOR, conform ultimelor cercetări Canalys (https://www.canalys.com/newsroom/europe-smartphone-market-q4-2023), s-a poziționat în mod remarcabil printre primele cinci branduri de smartphone-uri din Europa, pentru...

vitrina frigorifica verticala vitrina frigorifica verticala
Afaceri5 zile ago

Factorii de decizie în alegerea vitrinelor frigorifice potrivite pentru diferite tipuri de magazine

Vitrinele frigorifice reprezintă un element de bază în funcționarea eficientă a oricărui magazin, în special în industria alimentară. Alegerea corectă...

Uncategorized5 zile ago

TikTok lansează funcția Add to Music App în România

Add To Music App duce mai departe puterea descoperirii muzicii pe TikTok și contribuie la consumul de muzică pe principalele...

Uncategorized5 zile ago

De ce este mai bine să cumperi o unitate SSD sau NVMe în loc de una HDD

Cred că suntem cu toții de acord că unitățile HDD, care au fost odată forța dominantă, au pierdut bătălia cu...

Eveniment6 zile ago

NAVITEL R285 2K – Cameră de bord modernă echipată cu funcționalități avansate

În contextul unei piețe dinamice a tehnologiei auto, NAVITEL își reafirmă poziția de lider prin consolidarea ofertei de camere auto de...

Uncategorized6 zile ago

Funcția de urmărire a ochilor de la HONOR poate controla mișcarea mașinii VIDEO

Te invităm să descoperi cea mai recentă inovație HONOR și să experimentezi o nouă eră a condusului prin intermediul funcției de...

Uncategorized6 zile ago

Ce artisti ajung la Summer Well in 2024?

In perioada 9-11 august 2024 ne dam întalnire la a 13-a editie de Summer Well, care se va desfasura la...

Știrile Săptămânii