Connect with us

Eveniment

OSMAN AKDERE – Ziarul Nationalul

Published

on

OSMAN AKDERE

OSMAN AKDERE, scriitor turc stabilit în România, scriitor romancier, născut la 01.02.1954, în orașul  și municipiul Çankırı (Kaleden), Regiunea Anatolia Centrală din Turcia. Orașul Çankırı, care a găzduit multe civilizații de-a lungul istoriei, are o moștenire foarte bogată în ceea ce privește istoria, cultura și arta.

Studii: Facultatea de  limbi straine- Gazi Üniversitesi

După ce a luat sfârșit sistemul comunist, Osman Akdere  a venit în Romania, și a început un business cu mase plastice. Are 2 copii. A lăsat business-ul și astfel a început să scrie romane. Locuiește în România – Balotești , o comună în județul IlfovMuntenia , de 26 de ani.

Cărți :

  1. Timpuri furtunoase, Osman Akdere, Editura  F.I.R Publishing, 2018(prima ediție ), București ,  ISBN  9789737714-83-1;
  2. Micuța Kati , Osman Akdere, Editura Shah Publishing, 2019, București ,ISBN 978606947822-6 ;
  3. Prețul libertății, Osman Akdere, Editura Shah Publishing, 2020, București;

 

Autor: Prof. Claudia Bota

Facebook Comments
Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Eveniment

Sfaturi simple pentru a vă menține articulații sănătoase

Published

on

By

Pentru a vă menține sau îmbunătăți articulaţii sănătoase, exercițiile fizice sunt esențiale. Dar ce altceva poți face?

Iată câteva sfaturi simple pentru a vă menține articulațiile în formă maximă:

Continuă să te mişti

Mulți oameni cu artrită sunt reticenţi la activități fizice regulate sau la exerciții fizice, deoarece se tem că va crește durerea sau le va deteriora și mai mult articulațiile. Corpul ar trebui să se miște; articulațiile noastre permit mișcarea.

De fapt, mișcarea ușurează rigiditatea articulațiilor, reduce durerile articulare, întărește mușchii care înconjoară articulațiile și ne ajută să menținem o greutate sănătoasă. Beneficiile sunt reale, așa că recomandarea este să continuați să mergeți!

Protejați-vă articulațiile

Este important ca toată lumea, în special persoanele cu artrită, să-și protejeze articulațiile. Scopul principiilor de protecție a articulațiilor este de a reduce durerea și de a reduce stresul sau tensiunile aplicate articulațiilor.

Trebuie să aveţi în atenţie să:

  • Acordați atenție semnalelor de durere.
  • Evitați activitățile care stresează articulațiile sau cresc durerea.
  • Acordați atenție biomecanicii corporale adecvate.
  • Echilibrează activitatea și odihna; nu exagera cu activitățile.
  • Menține o greutate sănătoasă.

Menține-ți greutatea ideală pentru articulaţii sănătoase

În ceea ce privește sănătatea optimă a articulațiilor, este necesar să ne menținem greutatea corporală ideală.

Povara excesului de greutate corporală adaugă stres articulațiilor noastre, în special articulațiilor care susţine greutea. Studiile au descoperit că pierderea în greutate reduce semnificativ durerea, funcția și rigiditatea genunchiului asociate cu osteoartrita genunchiului.

Faceți exerciții cu impact redus

Beneficiile dorite ale activității fizice regulate și ale exercițiilor fizice pot fi obținute cu exerciții cu impact redus – un tip de exercițiu mai moderat care minimizează stresul exercitat asupra articulațiilor în timpul antrenamentelor de mare intensitate.

Potrivit Fundației pentru artrită, exercițiile cu impact redus care sunt mai ușor de suportat pentru articulații includ sporturi acvatice cum ar fi înotul, sporturi sociale precum golful, precum și mersul pe jos și mersul cu bicicleta.

Întărește-ți mușchii

Muschii care ne sustin articulatiile trebuie mentinuti cat mai puternici. Puteți lucra la menținerea sau îmbunătățirea forței musculare făcând exerciții de întărire.

Antrenamentul cu greutăți este adesea folosit ca parte a unui regim de întărire.

Aveți grijă să vă dozaţi antrenamentele și să nu exagerați. Cu un antrenament adecvat de forţă, vei creste stabilitatea articulatiilor tale, în timp ce scade durerea.

Încercați exerciții cu rază mai mare de mișcare

Artrita este asociată în mod caracteristic cu o gamă limitată de mișcare.

Pentru a vă păstra amplitudinea actuală de mișcare sau pentru a-l îmbunătăți, ar trebui să puneți în mod obișnuit fiecare articulație prin întreaga sa gamă de mișcare.

Extindeți, îndoiți sau rotiți fiecare dintre articulații. Exercițiile de mișcare îmbunătățesc flexibilitatea, ameliorează rigiditatea și durerea și ne ajută să ne menținem articulațiile funcționale.

Consumaţi alimente antiinflamatoare pentru a avea articulaţii sănătoase

Reducerea inflamației face parte din menținerea sub control a simptomelor artritei și îmbunătățirea sănătății generale a articulațiilor. O dietă antiinflamatoare presupune evitarea alimentelor care cresc inflamația, incluzând în același timp mai multe alimente care scad inflamația.

Multe surse sugerează că o dietă mediteraneană este o alegere bună pentru a menține inflamația sub control.

Prioritizează vitamina D și calciu

Vitamina D și calciul sunt doi nutrienți necesari pentru oasele sănătoase. Vitamina D este de fapt necesară pentru absorbția calciului. Puteți obține vitamina D prin expunerea la soare, dietă sau suplimente.

Mulți oameni au nevoie de suplimente. Un medic poate recomanda un test de sânge pentru a determina dacă aveți deficit de vitamina D. Calciul scăzut este asociat cu scăderea densității osoase și risc crescut de fractură.

Renunțaţi la fumat dacă doriţi articulaţii sănătoase

Majoritatea oamenilor nu știu că fumatul crește riscul de osteoporoză și fracturi osoase. Fumatul crește, de asemenea, probabilitatea de leziuni care implică bursită sau tendinită. De asemenea, fumătorii au un risc mai mare de dureri de spate și de artrită reumatoidă. Renunțați la fumat pentru a îmbunătăți sănătatea oaselor și a articulațiilor.

Pentru mai multe informaţii despre sănătate accesaţi acest director web

Facebook Comments
Continue Reading

Eveniment

Ecovillas: Preturile imobilelor pot creste cu pana la 40% in urmatorii 5 ani

Published

on

By

Zona Pipera, un pol al noilor investiții imobiliare și o atracție pentru viitorii proprietari. Cererea pentru segmentul premium-high class este în creștere an de an. În următorii 5 ani putem asista la o ofertă tot mai mare de locuințe noi livrate, dar și o creștere a prețurilor pe metrul pătrat de 30-40%.

  • Clienții caută să investească în locuințe care se află în proximitatea școlilor și aleg proiectele ce le oferă cele mai multe beneficii și calitate în construcție, bineînțeles ținând cont și de proximitate.
  • Zona de Nord a Bucureștiului se tot dezvoltă și va deveni cel mai atractiv pol de investiții imobiliare în următorii cinci ani. Vorbim în principal de zona Pipera, acolo unde există suprafețe de teren neconstruite și unde dezvoltatorii au șantiere deschise și construiesc mii de locuințe.

În aceste zone se vor crea comunități mari ce vor declanșa dezvoltarea infrastructurii și o creștere a pieței rezidențiale.  Se țintește atragerea unor oameni de afaceri, manageri de companii, străini, fiind o zonă în continuă dezvoltare urbană, cu multe facilități și aproape de ceea ce contează pentru locuitori.

Se poate observa cum zona Pipera este tot mai atractivă pentru dezvoltatorii imobiliari luând în considerare numărul mare de proiecte rezidențiale aflate în construcție și cererea pentru acest segment premium-high-class

În prezent, numai în zona Pipera sunt cel puțin 20 de proiecte rezidențiale noi în construcție ce urmează să livreze apartamente și case anul acesta și în anul 2025. Volumul ridicat de proprietăți a declanșat o cerere mai mare pe această zonă și tranzacții importante în anul 2023.

Datorită competiției din zonă, companiile constructoare au creat produse speciale pentru a atrage clienții. De exemplu, la unele ansambluri se oferă locurile de parcare gratuit sau se vând apartamente cu buget de mobilier integrat deja în prețul locuinței. Alții au ales să îi lase pe oameni să se mute în casă și să achite locuința după câteva luni pentru a facilita vânzarea proiectului. Unii dezvoltatori au mizat de confort și tehnologii noi lansând pe piață un concep unic.

La Epique home am implementat tehnologii noi verzi care nu numai că ajută la asigurarea unui confort sporit acasă, ci reduc costurile cu o casă. Am ieșit pe piață cu un produs sustenabil, ce utilizează materiale durabile și ne-am axat pe calitatea construcției pentru a livra case eficiente energetic, fără pierderi de căldură și consum redus. Casele noastre au pompe de căldură geotermală, recuperatoare de energie în fiecare cameră – locatarii nu mai trebuie să aerisească, practic casele se aerisesc singure și recuperează căldura, ceea ce se traduce într-un consum mai mic de energie. De asemenea, avem răcire pasivă și am folosit pe fațadă doar marmura ca material astfel încât cei care se mută aici să nu mai aibă grija ca la o anumită perioadă trebuie să intervină la fațadă. Același lucru și la interior unde regăsim: marmură, parchet stratificat, lemn, beton.  (VLAS VECESLAV – CEO Ecovillas Company)

Pe o piață unde oferta este mai mare, clienții sunt mai selectivi și analizează mai mult înainte de a lua o decizie de achiziție a unei proprietăți.

Este nevoie de mai mult de o lună de zile până când clientul ia decizia de achiziție, după ce a venit la prima vizionare. Însă prospectarea pieței poate dura și până la 3 luni de zile. Clienții au devenit pretențioși și caută calitatea construcției, vor finisaje durabile și încearcă să se documenteze cât mai mult și mai bine în legătură cu ceea ce le oferă un ansamblu rezidențial. În plus, negociază mai mult termenii din contractul semnat cu dezvoltatorul și încearcă să obțină reduceri mai mari de preț la avansuri plătite mai mari.

Cu toate acestea, dezvoltatorii care au înțeles nevoia clienților de flexibilitate au vândut fără probleme, chiar și pe această piață dificilă.

La 10  luni de la lansarea în piață a proiectului Epique home, am reusit să vindem jumătate dintre proprietăți. Valoarea acestor case vândute fiind de aproximativ 3 milioane de euro. Ceea ce ne arată să segmentul high-class este în creștere, că există cerere mare pentru astfel de produse. Și ne bucură să vedem că în zona de Nord apar tot mai multe proiecte axate pe calitate și reducerea impactului asupra mediului. (VLAS VECESLAV – CEO Ecovillas Company)

Epique home este un proiect rezidențial de 18 case, construit de Ecovillas Company în zona Erou Iancu Nicolae, aproape de cele mai importante instituții de învățământ internaționale și oferă un concept unic pentru piața rezidențială. Casele au 4 camere, 3 băi și parcare acoperită. Acestea beneficiază de inovație prin materialele folosite și tehnologiile verzi implementate pentru confort și reducerea consumului.

Articolul Ecovillas: Preturile imobilelor pot creste cu pana la 40% in urmatorii 5 ani apare prima dată în Ziarul Nationalul.

Facebook Comments
Continue Reading

Eveniment

Bononia Estate Winery & Resort, locul unde luxul este ȋn armonie cu natura, chiar pe malul Dunării

Published

on

By

Dacă esti un iubitor de escapade ȋn natură ce doreşte să-şi golească mintea şi să ȋşi umple sufletul pe malul fluviului, bucurându-se de frumosul unui colţ de Eden şi de toate experienţele pe care le poţi trăi aici, dar fără să faci rabat la confort, atunci ţi-ai găsit locul ideal, la numai o oră distanţă de Craiova.

Bononia Estate Winery & Resort este un hotel boutique cu privelişte la Dunăre, cu 22 de camere modern decorate, situat pe un vast domeniu cu cramă şi podgorie de viţă de vie.

Clădirea principală are o poveste ce traversează trei secole – XIX, XX si XXI, o clasică moştenire pe care familia s-a luptat să o menţină şi să o recondiţioneze. Cutreierând proprietatea, pe fiecare alee te poţi conecta cu istoria, ȋn timp ce simţi mirosul de iarbă proaspătă şi aerul răcoros al Dunării. În acelaşi timp pentru că te afli pe o podgorie cu cramă, să nu uităm de diversitatea de vinuri ce te ȋncântă cu mirosul bogat al celor mai rafinate buchete. Este momentul să ne răsfăţăm toate simţurile ȋntr-o călătorie cu stil şi eleganţă, ȋntr-un loc cu mult bun gust ce ȋţi va depăşi toate asteptările.

Mobila modernă şi facilităţile de calitate te aşteaptă ȋn camerele şi apartamentele cu vedere la Dunăre, sau la grădină, pe care le poţi alege ȋn functie de pairing-ul cu vinul preferat – camera albă, roşie sau rosé.

Echipa Bononia te va ȋntâmpina cu ospitalitate şi disponibilitatea de a-ţi ȋndeplini toate dorinţele şi solicitările, fie că ne referim la preferinţele culinare sau la activităţile outdoor şi indoor de care eşti interesat şi aici chiar ai de unde alege. Biciclete, excursii de pescuit, cycling, private yacht, plimbări cu vespa, utv, ridicări cu balonul cu aer cald fie deasupra proprietăţii, fie deasupra fortăreţei Belogradchik, jeep safari, degustare de vin chiar ȋn podgorie sau mai romantic, pe o limbă de pământ ȋn mijlocul apei. Dacă eşti ȋn căutarea unei experienţe clasice, poţi opta pentru degustările de vin ce au loc ȋn enoteca domeniului ce datează din anul 1895, acolo unde savoarea timpului se ȋmpleteste cu savoarea vinului, oferind astfel garanţia unui moment unic. Ai la dispoziţie mai multe pachete de degustare cu aperitive delicioase din care poţi alege ȋn functie de vechimea vinului şi de tipul de lemn folosit pentru depozitare.

După o zi plină de activităţi şi experienţe noi, un moment de relaxare la spa este binevenit. Infinity pool dacă iubeşti să ȋnoti cu vedere către Dunare, masaje faciale şi corporale, sau saună uscata, cu aburi, aromaterapie cu sisteme de cea mai bună calitate, dezvoltate de specialiştii din Estonia.

Seara pregăteşte-te de un răsfăţ culinar pregătit de Filip Zahariev, executive chef cu peste 14 ani de experienţă pe teritoriul Scandinaviei.

O echipă excelentă te asteaptă la Bononia Estate pentru a se asigura că şederea ta va fi ȋncântătoare şi că vei reveni cu drag de fiecare dată.

Convinge-te de frumuseţea proprietăţii accesandhttps://bononiaresort.com/unde vei descoperi şi oferta exclusivă pentru pachetele de Paste şi 1 Mai, unde tradiţionalul se ȋmbină armonios cu eleganţa. Fii pregătit de un răsfăţ pe cinste la cina ȋn regia vestitului jurat Masterchef Bulgaria chef Kustef, livesax şi recital Lidia Buble ca să nu te simţi departe de acasă.

Facebook Comments
Continue Reading

Parteneri

Ultimile stiri locale

Uncategorized8 ore ago

Infinix Mobility intră pe piața din România

București, România – Infinix Mobility, brand emergent care proiectează, produce și comercializează un portofoliu generos de produse sub brandul Infinix, a...

Eveniment9 ore ago

Sfaturi simple pentru a vă menține articulații sănătoase

Pentru a vă menține sau îmbunătăți articulaţii sănătoase, exercițiile fizice sunt esențiale. Dar ce altceva poți face? Iată câteva sfaturi...

Entertainment9 ore ago

Samsung dezvăluie gama anului 2024 de televizoare AI TV și inaugurează o nouă eră a televizoarelor cu inteligență artificială

Produsele din 2024 oferă o experiență de divertisment de nivel superior datorită procesoarelor avansate și funcțiilor performante, bazate pe inteligență...

Entertainment10 ore ago

Cooperarea Internațională și Interinstituțională în Combaterea Traficului Ilicit de Mărfuri 22 aprilie 2024, București, România

(București, 23 aprilie 2022) Asociația ACTIV, ONG din România dedicat prevenirii și combaterii comerțului ilegal, a organizat, luni, 22 aprilie,...

Uncategorized10 ore ago

PUMA PALERMO LANSEAZĂ O NOUĂ COLECȚIE

Herzogenaurach, Germania, 6 martie 2024 – Colecția PUMA Palermo se întoarce acasă în capitala Siciliană pentru un nou sezon. Noii...

Uncategorizedo zi ago

Înainte de executarea silită băncile trebuie să-și ajute clienții să depășească situațiile care au generat neplata. Rolul CSALB va crește

24 aprilie, București. Băncile sunt obligate pentru toate tipurile de credite să demonstreze că au încercat restructurarea datoriilor care înregistrează...

Afaceri2 zile ago

Soluții Spengler Profesionale pentru Protecția și Integritatea Acoperișului

Dacă sunteți în căutarea unei soluții durabile și eficiente pentru protejarea și menținerea integrității acoperișului dumneavoastră, nu căutați mai departe!...

Uncategorized2 zile ago

TikTok sărbătorește Ziua Internațională a Cărții alături de comunitatea #BookTok din România

Cu ocazia Zilei Internaționale a Cărții, TikTok lansează un efect AR disponibil în aplicație, care să aducă împreună iubitorii de...

Uncategorized2 zile ago

Studiu Reveal Marketing Research în parteneriat cu Up România despre comportamentul alimentar al românilor: 7 din 10 români intenționează să arunce mai puțină mâncare la gunoi

Cel mai recent studiu derulat de Reveal Marketing Research în parteneriat cu Up România și-a propus să identifice atitudinile și comportamentele...

Cât durează un proces terapeutic? Cât durează un proces terapeutic?
Viața în Iasi3 zile ago

Cât durează un proces terapeutic?

Abordarea unui proces terapeutic este o călătorie unică și profund personală, care implică o gamă variată de emoții, descoperiri și...

Social4 zile ago

Cupoanele de reducere: Mit sau realitate? Află cum poți să economisești cu adevărat

Cupioanele de reducere nu sunt un mit; ele sunt o realitate care te poate salva între 5% și 25%. Economisirile...

Eveniment6 zile ago

Ecovillas: Preturile imobilelor pot creste cu pana la 40% in urmatorii 5 ani

Zona Pipera, un pol al noilor investiții imobiliare și o atracție pentru viitorii proprietari. Cererea pentru segmentul premium-high class este...

Uncategorized6 zile ago

Agenția de creație DDB România semnează prima campanie de imagine a grupului de companii PPC din România

București, 15 aprilie 2023 – Agenția de creație DDB România anunță semnarea primei campanii de imagine a Grupului Public Power...

Entertainment6 zile ago

Mașini noi, cu livrare rapidă, direct de pe Autovit.ro.

Peste 1200 de oferte, 30 de mărci cu garanție de până la 7 ani și motorizări eligibile pentru Programul Rabla...

Afacerio săptămână ago

Montarea Tablei Cutate: Ghid complet oferit de Dachdeckerspezialist

Când vine vorba de acoperișuri, alegerea materialelor potrivite și a unei echipe calificate pentru montare sunt cruciale pentru asigurarea durabilității...

Afacerio săptămână ago

Profesioniști în Montarea Tablei Cutate pentru un Acoperiș Durabil și Estetic

În cadrul proiectelor de construcție sau renovare a acoperișului, montarea tablei cutate reprezintă o opțiune populară datorită durabilității și aspectului...

Știrile Săptămânii