Connect with us

Turism

Turism viticol: Top 4 vinării din Moldova

Published

on

Dacă ajungi vreodată în vacanță sau cu jobul în Republica Moldova, nu uita că te afli într-o zonă recunoscută pentru potențialul său viticol. Prin urmare, profită de ocazie și convinge-te de asta chiar la fața locului. Regiunea a devenit totodată o importantă destinație de turism viticol, așa că vei găsi aici o sumedenie de vinării, cu licori care mai de care mai de soi.

Pentru că am dat o tură prin zonă și am degustat de zor, suntem în măsură să îți recomandăm vinăriile care trebuie neapărat vizitate dacă ajungi în Moldova. 

Vinăria Românești

Istoria acestei vinării se leagă de împăratul rus Alexandru I, care a ales codrii Moldovei pentru a înființa aici Fabrica de Vinuri a Maiestăţii Sale „Românești“. Nu a făcut-o oricum, ci apelând la experiența viticultorilor francezi, dat fiind faptul că vinăria este amplasată la aceeași latitudine cu Burgundia –renumită regiune viticolă din Hexagon. Vinăria Românești este situată, așadar, în inima rezervației naturale Codri, într-o zonă care oferă cele mai bune condiții de sol și climatice pentru vinurile roșii seci, vinuri albe de masă precum și pentru vinurile maturate. Din această ultimă categorie, îți recomandăm Divinul de Românești – o băutură nobilă, cu o perioadă de maturare de 7 ani.

Imperial Vin Grup

În 1977, prin contopirea câtorva întreprinderi mai micuțe, a luat naștere o companie ce și-a câștigat rapid un binemeritat renume. Vinăria grupului Imperial o poți găsi în zona de sud a Republicii Moldova, mai precis în raionul Cantemir, între satele Pleșeni și Hănseni.

Podgoriile grupului se întind pe o suprafață de 205 hectare, de unde se obține o recoltă de peste 15.000 de tone de struguri în fiecare sezon. Cu o așa producție nu e de mirare că aici se îmbuteliază până la 50.000 de sticle de vin pe zi. Dacă ajungi aici, îți recomandăm un Grape Angel – un vin care îmbină calitățile soiurilor Cabernet Sauvignon și Fetească Neagră.

Vinăria Sălcuța

De această dată, vorbim despre o afacere de familie demarată în 1995, în satul Sălcuța din raionul Căușeni. Podgoriile din care provin strugurii se întind pe o suprafață de 400 de hectare, cultivate atât cu soiuri autohtone cât și de import. Din acest motiv, oferta vinăriei este una variată, incluzând vinuri de soi individual, vinuri maturate, vinuri cu Indicație Geografică Protejată, precum și cupaje unice pe care doar aici le poți degusta.

Noi ne-am delectat cu o Tămâioasă de Sălcuța – un roze splendid cu arome ușoare de trandafir și cireșe albe.

Vinăria Suvorov Vin

Activitatea companiei a început în 1998, iar 5 ani mai târziu a fost pusă pe picioare o fabrică modernă cu un ciclu complet de producție. Și în prezent, fabrica aflată în localitatea Căușeni este considerată una din cele mai performante și mai moderne din Republica Moldova și din întreg spațiul CSI. Muscatul Viorica, merlotul Ștefan Vodă și Feteasca Regală cu arome ușoare de tip floral sunt câteva dintre soiurile reprezentative al vinăriei Suvorov Vin.

Dacă ți-am stârnit curiozitatea și ai decis să faci o incursiune în Moldova pentru un tur al vinăriilor, îți sugerăm să îți planifici voiajul la început de octombrie, atunci când se celebrează Ziua Națională a Vinului. Acesta este un eveniment de tradiție cu ocazia căruia producătorii oferă tot ce au mai bun prin crame.

De asemenea, înainte de porni în această călătorie îți recomandăm să îți programezi din timp tururi ale vinăriilor pe care dorești să le vizitezi, pentru că majoritatea oferă pachete foarte avantajoase. Acestea includ transport, program artistic, degustări de vinuri și meniuri cu bucate tradiționale, chiar și cazare, dacă dorești să rămâi peste noapte.

Facebook Comments
Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Turism

Ghidul călătorului: cum să îți faci un plan de călătorie perfect?

Published

on

By

plan de călătorie

Călătoriile sunt o modalitate excelentă de a experimenta lucruri noi, de a cunoaște oameni noi și de a crea amintiri de neuitat. Cu toate acestea, planificarea unei călătorii poate fi o provocare. De la alegerea destinației potrivite până la planificarea călătoriei propriu-zise, există multe lucruri de luat în considerare. În acest articol, vom prezenta un ghid complet pentru a te ajuta să îți planifici următoarea călătorie perfectă, din prima încercare!

Alege destinația și perioada de călătorie

Primul pas important în planificarea unei călătorii este alegerea destinației și perioadei de călătorie. Pentru a face această alegere, este important să te gândești la ceea ce îți dorești să experimentezi în călătoria ta. Dacă ești în căutarea unei vacanțe relaxante la plajă, poate că un sejur într-o destinație tropicală ar fi potrivit. În schimb, dacă sunteți în căutarea unei aventuri active, o destinație montană ar fi mai potrivită.

În plus, este important să iei în considerare și perioada de călătorie. De exemplu, dacă ești în căutarea unui climat mai cald, ar fi bine să eviți sezonul de iarnă. În același timp, unele destinații pot fi foarte aglomerate în timpul sezonului turistic, lucru ce poate influența prețurile, dar și alți factori.

Stabiliți bugetul

Un alt factor important de luat în considerare în planificarea unei călătorii este bugetul. Este important să îți stabilești un buget realist pentru călătorie și bineînțeles, să încerci să te încadrezi în acesta. Există multe modalități de a economisi bani în timpul călătoriei, cum ar fi căutarea ofertelor speciale la cazare și transport, planificarea călătoriei în afara sezonului turistic sau găsirea de modalități de a reduce costurile pentru activitățile pe care dorești să le faceți când ajungi la destinație. Pentru a obţine preturi bune, poţi căuta oferte din timp pentru cazare hotel şi să îţi rezervi locul cu câteva luni înainte.

Planificați ce veţi face odată ajunşi la destinație

După ce ai găsit cazarea și transportul, următorul pas important este realizarea unui program, pentru a te bucura din plin de timpul petrecut în locația aleasă. Începe prin a face o listă cu activitățile și locurile pe care dorești să le vizitezi. După aceea, gândește-te cât timp vrei să petreci în fiecare loc și cum te vei deplasa între ele.

Este important să ai un program flexibil și să iei în considerare timpul de relaxare și de explorare spontană în călătoria ta. Nu uita să verifici orele de deschidere ale atracțiilor și să faci rezervări în avans acolo unde este nevoie.

Bucură-te de experiență

În timp ce planifici și pregătești călătoria, nu uita să te bucuri de experiență în sine. Explorează noi locuri, împrietenește-te cu oameni noi, încearcă mâncăruri locale și creează-ți întotdeauna amintiri de neuitat. Încearcă să te bucuri de fiecare moment și să trăiești în prezent.

Caută cazarea și transportul

După ce ai stabilit destinația și bugetul, următorul pas important este găsirea cazării și transportului. În cazul cazării, există multe opțiuni disponibile, de la hoteluri și hosteluri la case de oaspeți și apartamente de închiriat. Este important să cauți o opțiune care se încadrează în bugetul tău și să verifici recenziile și ratingurile altor călători pentru a te asigura că ai ales o opțiune bună. O foarte bună opţiune în acest sens dacă alegi să vizitezi judeţul Vâlcea este Hotel Izvoare – Căciulata unde puteţi avea parte de o relaxare pe cinste, inclusiv acces la piscină cu apă termală.

Facebook Comments
Continue Reading

Turism

Afla tot ce trebuie sa stii despre pretul unei parcari Otopeni!

Published

on

pret parcare Otopeni

Te-ai intrebat vreodata de ce uneori pretul unei parcari Otopeni private poate fi apropiat de cel al parcarii aeroportului? Exista mai multi factori care pot influenta pretul parcarii in apropierea aeroporturilor. In acest articol iti prezentam cateva dintre motivele generale pentru care poti plati un pret parcare Otopeni mai mare decat media, dar si de ce acesta este justificat.

Servicii si facilitati mai bune

Unul dintre principalele motive pentru care pretul unei parcari in Otopeni private poate fi mai mare decat al altor parcari este datorita serviciilor si facilitatilor oferite. O parcare privata moderna, precum cea mai noua parcare de langa Aeroportul Otopeni, ofera o gama larga de servicii si facilitati pe care nici macar parcarea aeroportului nu le ofera.

De exemplu, poti alege sa iti lasi masina intr-un loc acoperit, ceea ce inseamna ca masina ta este protejata de intemperii. De asemenea, ai garantia ca ai vehiculul protejat si supravegheat 24/7 prin sisteme moderne de paza si protectie.

Servicii de transfer

Pretul pentru o parcare Otopeni privata poate fi mai mare si datorita serviciului de shuttle de la si catre aeroport, ce este garantat tuturor clientilor.

Apeland la servicii de transfer nu va trebui sa iti faci ca va trebui sa cari bagajele, ca grupul tau se va imparti sau ca iti va fi greu sa iti supraveghezi copii.

Locatie buna

Un alt factor care poate influenta pretul pentru o parcare Otopeni este locatia acesteia. Cu cat parcarea este mai aproape de aeroport, cu atat iti este mai usor sa ajungi la el atunci cand iti lasi masina parcata intr-o unitate privata. Distanta mica pana la aeroport poate insemna mai putin timp petrecut calatorind catre si de la parcare, ceea ce poate economisi foarte mult timp si efort, mai ales daca te grabesti si ai bagaje voluminoase.

Cererea

In cele din urma, este important sa retii faptul ca cererea pentru locuri poate afecta pretul pentru o parcare Otopeni. In perioadele de varf, cum ar fi sarbatorile sau weekendurile, cererea de locuri de parcare poate fi mare, ceea ce poate duce la preturi mai mari.

Cu toate acestea, chiar si in perioadele de varf, confortul si facilitatile suplimentare ale unei parcari private de langa Otopeni pot face din aceasta o optiune mai atractiva, in ciuda pretului mai mare.

Acum ca am vazut cateva dintre motivele pentru care pretul unei parcari langa aeroport poate fi mai mare, haide sa vorbim despre de ce ar trebui sa alegi Olimpia Airport Parking, cea mai noua parcare acoperita din apropierea Aeroportului Otopeni.

In primul rand, Olimpia Airport Parking ofera o gama larga de servicii si facilitati care iti pot face experienta de calatorie mai confortabila si fara stres. Parcarea are aproximativ 1500 de locuri disponibile, majoritatea fiind acoperite. Intreaga locatie este luminata perfect pe timpul noptii si este protejata 24/7 prin sisteme de paza si securitate de ultima generatie.

Poate cel mai mare avantaj al acestei parcari este distanta pana la aeroport, deoarece Olimpia Airport Parking se afla la doar 5 minute de mers pe jos de terminalul la care trebuie sa ajungi.

Acestea sunt doar cateva dintre facilitatile si serviciile care fac din aceasta parcare locul ideal in care sa iti lasi masina personala atat pe termen scurt, cat si pe termen lung.

Lasa-ti masina in grija profesionistilor de la Olimpia Airport Parking si convinge-te ca merita investitia!

Facebook Comments
Continue Reading

Turism

Parcul Natural Putna Vrancea, o oaza de natura

Published

on

By

Parcul Natural Putna

In sezonul de primavara, atentia noastra se indreapta spre natura si spre frumusetile sale. Dupa cateva luni petrecute mai mult in mediul interior, acum a venit timpul sa redescoperi cadrul natural si sa iei aer curat departe de forfota din marile orase. Propunerea noastra de astazi este Parcul Natural Putna Vrancea, un loc apreciat in randul turistilor datorita peisajelor sale pitoresti. Parcul Natural este de-a dreptul impresionant, iar padurile intinse, vaile adanci si cerul senin te vor face sa te simti ca intr-un mic colt de rai. Desi zona nu este foarte dezvoltata economic si nu sunt atat de multe hoteluri precum in alte zone turistice, cu siguranta nu vei intampina prea mari probleme sa gasesti o cazare in Vrancea daca te decizi sa iti petreci cateva zile in acest loc pitoresc.

Biodiversitatea este termenul ce descrie cel mai bine Parcul Natural Putna Vrancea, avand in vedere faptul ca aici exista un numar impresionant de specii de plante si animale, iar o parte din ele sunt protejate prin lege. Dintre acestea amintim capra neagra, rasul, pisicile salbatice si lupii. Temperaturile de aproximativ 20 de grade ar trebui sa te convinga sa parcurgi unul dintre traseele montane puse la dispozitia turistilor. In acest mod, vei avea oportunitatea de a explora natura si de a descoperi latura salbatica a acestei regiuni.

Stiai ca pe suprafata Parcului Natural Putna Vrancea se afla si monumente istorice si culturale unice? Biserica din satul Racoasa este un exemplu concludent in acest sens, fiind veche de sute de ani. Edificiul a fost construit inca din secolul XVII, iar elementele arhitecturale inca mai pot fi vizibile si la momentul actual.

Sa te plimbi prin natura este o adevarata terapie pentru trup si suflet, iar razele blande ale soarelui, aerul puternic de munte si primele flori de primavara ce deja s-au facut aparitia, toate acestea iti vor da o stare de bine si te vor face sa uiti de tot stresul pe care l-ai acumulat in ultima perioada. Esti mereu dornic de aventura si iti doresti sa ai parte de adrenalina? Ia parte la o serie de activitati in aer liber, cum ar fi ciclismul, escaldele sau alpinismul. De la inaltime totul pare mult mai frumos, nu-i asa?

Interesant este si faptul ca Parcul Natural Putna Vrancea se intinde pe o suprafata de mai bine de 37.000 de hectare. Incepand cu anul 2004, intreaga arie a fost inclusa in patrimoniul cultural, fapt datorat biodiversitatii sale. Pe langa plimbarile in aer liber, in acest parc sunt si cateva obiective turistice de renume national, cum ar fi Manastirea Putna, Lacul Vulturilor, Varful Pietrosul si Pestera Muierii.

Asadar, Parcul Natural Putna Vrancea reprezinta o destinatie turistica excelenta pentru persoanele care isi doresc sa redescopere natura salbatica a Romaniei si sa se bucure de liniste. De asemenea, turistii ce ajung in acest loc au oportunitatea de a descoperi o serie de obiective turistice foarte interesante.

Facebook Comments
Continue Reading

Parteneri

Ultimile stiri locale

Eveniment2 zile ago

Pikito, un concept omnichannel de creștere vânzări și clienți pentru magazinele online mici și medii, acum în România

Pikito, proiectul care reunește cumpărăturile online și cele offline prin intermediul unor spații comerciale fizice comune, este acum operațional în...

plan de călătorie plan de călătorie
Turism3 zile ago

Ghidul călătorului: cum să îți faci un plan de călătorie perfect?

Călătoriile sunt o modalitate excelentă de a experimenta lucruri noi, de a cunoaște oameni noi și de a crea amintiri...

Afaceri3 zile ago

Pikito, un concept omnichannel de creștere vânzări și clienți pentru magazinele online mici și medii, acum în România

Pikito, proiectul care reunește cumpărăturile online și cele offline prin intermediul unor spații comerciale fizice comune, este acum operațional în...

Eveniment3 zile ago

Sfaturi utile in gasirea unui camin de batrani pentru o persoana apropiata

Gasirea unui azil de batrani adecvat pentru o persoana in varsta poate fi o sarcina demoralizanta. Trebuie sa tinem minte...

ușile de exterior ușile de exterior
Social4 zile ago

Termopanul: Soluție sigură și eficientă pentru ușile de exterior

Ușile de exterior joacă un rol cheie în ceea ce privește protejarea locuinței. Acestea sunt expuse în mod constant la...

Eveniment4 zile ago

Al treilea dialog LIVE între conciliatorii CSALB și consumatorii de servicii financiare!

Astăzi, începând cu ora 16.00 va avea loc al treilea dialog live între conciliatorii CSALB și consumatorii de servicii financiare   Nela...

pret parcare Otopeni pret parcare Otopeni
Turism4 zile ago

Afla tot ce trebuie sa stii despre pretul unei parcari Otopeni!

Te-ai intrebat vreodata de ce uneori pretul unei parcari Otopeni private poate fi apropiat de cel al parcarii aeroportului? Exista...

Afaceri4 zile ago

Numarul de companii care prefera dezvoltarea prin sistemul de franciza, crestere spectaculoasa

Franchwise, lider pe piața de consultanță în domeniul francizelor în România și în CEE, a realizat o analiză internă conform...

Eveniment4 zile ago

Raluca Andreica, Creative Director Mccann PR: ”Păduri cu arbori seculari s-au mai văzut. Dar păduri care spun povești nu s-au mai auzit. Până azi. „Pădurea Poveștilor Nemuritoare” – o campanie care poate duce povestea vieții tale mai departe

Agenția McCann PR alături de Fundația Conservation Carpathia și Primăria Nucșoara au lansat campania „Pădurea poveștilor nemuritoare” – un proiect...

Eveniment5 zile ago

B2B Academy oferă un nou tip de serviciu în industria de marketing: Fractional AI CMO

București, 23 May 2023 – B2B Academy, divizia de coaching a NNC Services, anunță lansarea serviciului său Fractional AI CMO. Cu...

Cultură5 zile ago

Descopera magia fotografiei cu Lights and Tales

Esti in căutarea unui fotograf de nuntă care să surprindă povestea ta de dragoste sub forma unei viziuni unice? Lights...

Eveniment5 zile ago

Al treilea dialog LIVE între conciliatorii CSALB și consumatorii de servicii financiare!

Astăzi, începând cu ora 16.00 va avea loc al treilea dialog live între conciliatorii CSALB și consumatorii de servicii financiare Cu cine...

Eveniment6 zile ago

Care este destinaţia huselor de telefoane?

  Husele de telefoane sunt accesorii concepute pentru a proteja și îngriji dispozitivele mobile, cum ar fi telefoanele inteligente. Ele...

Eveniment7 zile ago

CabineteStomatologice.Net – Alegerea inteligentă pentru pacienții exigenți

Descoperiți cele mai bune cabinete stomatologice cu ajutorul platformei CabineteStomatologice.Net Pentru pacienții care doresc să găsească cele mai bune cabinete...

Evenimento săptămână ago

Anunț de finalizare a implementării proiectului societății SC CONDRAX SRL

18.05.2023 Anunț de finalizare a implementării proiectului societății SC CONDRAX SRL SC CONDRAX SRL anunță finalizarea proiectul cu titlul ”Granturi...

Uncategorizedo săptămână ago

Imagini cu pisici, documente și emisii de CO2 – cum afectează stocarea datelor planeta?

Adoptarea unui stil de viață prietenos cu mediul devine din ce în ce mai frecventă. Dar te-ai întrebat vreodată cât...

Știrile Săptămânii