Connect with us

Afaceri

Digitalizare în stomatologie de la A la Z

Published

on

Imprimantele 3d și scannerele intraorale

Blue Laser Lines, singura companie cu experienta în Dental 3d printing din România, propune tehnicienilor dentari și stomatologilor o soluție completă de digitalizare a aplicațiilor dentare.

De la scanare la printare 3d, oferă consultanta, suport și mentenanță pentru fiecare pas.

Soluția completă a digitalizării în procesul stomatologic vine la pachet cu cel mai noi si performant scanner intraoral iTero Element by Align. ITero Element a câștigat titlul de „cea mai bună soluție tehnologică nouă pentru stomatologie” în cadrul Medtech Breakthrough 2020.

Primul sistem hibrid de imagistica dentară care inregistreaza simultan scanarea, imaginile color 3d și detectează cariile dentare și totodată permite compararea acestora în timp real folosind tehnologia iTero time lapse. Astfel puteți scana intraoral dinții pacienților la fiecare vizită pentru o ingrijire orală completă, preventivă și restaurativă.

În același timp, beneficiind de tehnologia NIRI puteți depista și monitoriza problemele pacientului în timpul fiecărui consult de rutină, fără a utiliza radiații dăunătoare.

Acest tip de tehnologie vizuală deschide o nouă era în relația medic-pacient.

De la scanare la printare cu un singur click

Cerințele sunt din ce în ce mai ridicate în ceea ce privește precizia siguranța și reproductibilitatea aplicațiilor printate 3d, în industria dentară. 

Cu sistemul de printare 3d Varseo, BEGO oferă un sistem de fotopolimerizare, materiale testate științific, software 3d, ceea ce permite o fabricare rapidă, simplă și eficientă din punct de vedere al costurilor prin gama restaurării realizate din rasini și hibrizi cu ceramică atat în cabinetul stomatologic cât și în laboratorul de tehnică dentară, avand flexibilitate completa și precizie de neegalat.

Varseo XS este o imprimantă 3d profesională cu tehnologie DLP, compactă și rentabilă, special concepută pentru Dental 3d printing. Se caracterizează printr-o precizie remarcabilă a detaliilor și o viteză a printării care este independentă de numărul de elemente ce urmează a fi produse.

Platforma sa de printare perminte construcția până la 20 de coroane sau 2 punți mari până la 7 unități și acestea cu o viteză de printare de aproximativ 30 mm pe oră.

Simplificați-vă procesul de lucru cu ajutorul tehnologiilor de ultimă generație! Blue Laser Lines vă oferă acest lucru.

Facebook Comments
Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Afaceri

Sfaturi pentru femeile gravide

Published

on

Femeile gravide au nevoie de mai multa atentie si ingrijire decat oricare alta persoana. In timpul sarcinii, corpul tau traverseaza o serie de schimbari fizice si emotionale, iar aceste schimbari pot fi dificil de gestionat. Cu toate acestea, exista multe lucruri pe care le poti face pentru a te asigura ca tu si bebelusul tau sunteti sanatosi.  Iata cateva sfaturi utile:

1. Mancati sanatos

Mananca o dieta echilibrata si variata, cu produse alimentare bogate in nutrienti esentiali. Include fructe, legume, cereale integrale, proteine slabe (de ex.peste) si grasimi sanatoase (de ex. ulei de masline). Evita alimentele procesate si alimentele cu zaharuri adaugate sau sare in exces. De asemenea, asigura-te ca iei suplimente recomandate de medicul tau pentru a te asigura ca primesti toti nutrientii de care ai nevoie in timpul sarcinii.

2. Faceti miscare

Exercitiile regulate sunt importante pentru sanatatea ta si pentru cresterea sanatoasa a bebelusului tau. Faceti exercitii usoare, precum mersul pe jos, plimbarile usoare sau yoga prenatal; aceste activitati vor contribui la pregatirea corpului tau pentru nastere fara a fi prea solicitante sau periculoase pentru bebelusul tau. Este important sa discuti cu medicul tau despre exercitiile pe care le practici inainte de a incepe orice program de exercitii noi.

3. Odihniti-va

Somnul este esential atunci cand esti insarcinata: este important sa te odihnesti suficient pentru a te asigura ca organismul se recupereaza dupa sarcina ta. Somnul mentine energia ta la un nivel ridicat pe tot parcursul zilei. Incearca sa iti stabilesti un program sanatos de somn si sa dormi bine. Poate dura mai mult decat inainte de sarcina. Daca adormi greu sau te trezesti prea devreme si nu reusesti sa te odihnesti bine, discuta despre asta cu medicul tau; el poate recomanda tratamente alternative care iti pot imbunatati calitatea somnului tau.

4. Hidratati-va

Este important sa consumati suficiente lichide – cel putin opt pahare de apă pe zi, astfel incat sa ramaneti hidratata si sa ca mentineti forta si functiile normale in timpul sarcinii. De asemenea, puteti sa va bucurati de sucuri naturale, ceaiuri etc.

5. Bucurati-va de aceasta perioada

Sarcina poate fi uneori stresanta – luptand cu schimbarile emotionale, hormonale , fizice si mentale. Prin urmare, este important sa gasiti momentele speciale ale experientei voastre: bucurati-va de momentele speciale petrecute impreuna cu familia voastra, faceti plimbari relaxante prin parc, ascultati muzica preferata sau vizionati filme dragute etc.

Esti in cautarea unui cabinet de ginecologie in Iasi?

Centrul Medical Dr. Gh. Iliev este un cabinet de ginecologie localizat in Iasi, Romania. Este un centru medical modern si profesionist, care ofera servicii complete de ginecologie, precum examene ginecologice, consultatii, tratamente etc.

Acesta are o echipa de medici cu experienta si specializare in domeniul obstetricii si ginecologiei, oferind tratamente individualizate pentru fiecare pacient in parte. Centrul Medical Dr. Gh. Iliev are dotari moderne si ofera servicii la standarde ridicate de calitate si siguranta medicala pentru pacienti. Centrul este dotat cu aparatura moderna si medici experimentati care asigura tratament adecvat pentru fiecare pacient in parte. Lista completa a serviciilor este disponibila pe www.driliev.ro.

Facebook Comments
Continue Reading

Afaceri

Diferența dintre sticla acrilică (plexiglas) vs policarbonat (Lexan)

Published

on

Diferența dintre sticla acrilică (plexiglas) vs policarbonat (Lexan)

Acrilic (de asemenea, cunoscut sub numele de plexiglas) și policarbonat (de asemenea, cunoscut sub numele de Lexan) sunt materiale plastice clare populare de top, care sunt considerate ca soluții eminente pentru o gamă largă de aplicații vizuale. Lexan și plexiglas nu sunt nume specifice pentru a generaliza acrilic și policarbonat. Pentru a fi mai specific pe nume, plexiglas este un nume de marcă de acrilic, produs de către „Evonik” corporation și Lexan este un nume de marcă de policarbonat, produs de către „Sabic” corporation.

Ambele materiale plastice au o mulțime de caracteristici comune în aparență și se ciocnesc unul de celălalt în timp ce efectuează aceeași lucrare. Cu toate acestea, aceste două foi de plastic au unele caracteristici cheie diferite în chimia lor pe care ar trebui să recunoască în timp ce alegeți materialul potrivit între acrilic și policarbonat pentru următorul proiect. Probabil ai folosit multe produse cu plexiglas acrilic și policarbonat în timpul vieții tale, fără să-ți dai seama de diferența dintre ele.

Deci, mai întâi, să identificăm câteva proprietăți reale care sunt unice pentru fiecare material.

Plexiglas acrilic este popular ca un material termoplastic strălucitor transparent, care nu conține substanțe nocive, cum ar fi bisfenol-A (BPA). Datorită rezistenței sale, rezistenței la zgârieturi, rigidității și aspectului asemănător sticlei, este folosit ca o alternativă mai ușoară la sticlă. În comparație cu multe alte materiale plastice transparente, foile de plexiglas acrilic se leagă bine cu adezivi și au proprietăți superioare de intemperii. Este folosit pentru fabricarea afișajelor POP, a panourilor de iluminat cu LED-uri, a distribuitoarelor transparente etc.

Iată câteva caracteristici principale ale plexiglasului acrilic.

 • Mai puțin costisitoare
 • Ușor de termoformat
 • Claritate ridicată decât sticla
 • De 17 ori mai multă rezistență la impact
 • 92% transmisie a luminii
 • Insensibil la decolorare
 • Durabil împotriva zgârieturilor
 • Reciclabil

Ce este policarbonatul sau Lexan?

Policarbonatul este un material termoplastic puternic, dur, care conține 2 grupuri de carbonat în structura lor chimică. Acești policarbonați au o claritate optică bună și un nivel mai ridicat de rezistență la căldură. Datorită caracteristicilor unice, cum ar fi un nivel scăzut de inflamabilitate, durabilitate, pot fi forate fără cracare; este ideal pentru a face semne, ochelari de vedere, corpuri de iluminat, apărători de mașini etc. Policarbonatul costă cu aproximativ 35% mai mult decât materialul acrilic.

Iată câteva caracteristici principale ale plasticului din policarbonat.

 • De 30 de ori mai puternic decât acrilic
 • 88% transmisie a luminii
 • Nivel scăzut de inflamabilitate
 • Durabil împotriva cipurilor și fisurilor
 • Clase rezistente la glonț
 • Ușor de fabricat
 • Izolație electrică bună

Acum, este timpul să identificăm diferența dintre materialele acrilice și cele din policarbonat.

Diferența în producție

În procesul de realizare a foilor de plastic acrilice, monomerul și catalizatorul sunt turnate într-o matriță sigilată, încălzită pentru a forma polimerul de plastic acrilic. În mod normal, foile acrilice subțiri durează 10 până la 12 ore pentru a se vindeca, în timp ce foile groase durează câteva zile pentru a se vindeca. Polimerizarea continuă în vrac și metodele de celule lot sunt utilizate pentru fabricarea plasticului acrilic.

Pentru a obține forma dorită a foilor de policarbonat, policarbonatul topit este turnat într-o matriță de înaltă presiune și uscându-l timp de 2-4 ore la 120 ° C. Turnarea prin injecție și extrudarea sunt principalele tehnici utilizate în procesul de fabricare a foilor de policarbonat.

Diferența de aspect

Acrilicul are o suprafață lucioasă asemănătoare sticlei și încăieră ușor suprafața. Este mai transparent și poate fi înmuiat pentru a forma orice fel de formă. Dacă suprafața este dură, stabilă, clară și mai ușoară în greutate decât foile acrilice, este din policarbonat.

Diferența de muchii

Acrilicul are margini perfect de sticlă clare, care pot fi lustruite complet clar. Cu toate acestea, marginile foii de policarbonat nu pot fi lustruite.

Diferența de flexibilitate

Ambele materiale sunt destul de flexibile. În funcție de grosimea acrilicului, acesta poate fi rupt și crăpat după atingerea limitelor. Cu toate acestea, policarbonatul nu crapă sau cip, chiar dacă l-ați forat mai aproape de marginile PC-ului.

Diferența de claritate

Acrilice au o mai bună claritate (capacitatea de difuzie a luminii) decât policarbonat. Transmite 92% din lumină chiar și în cele mai groase dimensiuni, spre deosebire de policarbonat, care transmite 88% din lumină. De asemenea, acrilic poate fi lustruit netedă și strălucitoare pentru a restabili claritatea sa, în timp ce policarbonat nu poate fi lustruit.

Diferența în ceea ce privește protecția împotriva incendiilor

În conformitate cu standardele europene de testare la foc, policarbonatul are un nivel de certificare b1, care este cel mai înalt grad de certificare a incendiilor. Acrilicul are o certificare b2 care nu este același nivel. Deci, foaia de policarbonat oferă o protecție ridicată împotriva incendiilor față de foile acrilice.

Diferența de lipire și fixare pe cadru

Multe tipuri de adezivi pot fi folosite pentru a face structura acestor materiale plastice stabile. Foile acrilice sau plexiglas au o lipire mai bună a lipiciului, deoarece dau o îmbinare mai curată a adezivului peste foile de policarbonat.

Diferența de versatilitate a culorilor

Foile acrilice sunt disponibile într-o gamă foarte largă de palete de culori. Foile din policarbonat au o gamă mult mai limitată de culori disponibile, deși vin cu culorile largi standard. Spre deosebire de foile de plexiglas, claritatea culorii Lexan scade în timp și va da o nuanță galbenă în timp.

Diferența de putere

Ambele produse sunt foarte puternice în comparație cu sticla. Acrilicul este de 10 ori mai puternic decât sticla și în aceeași grosime, policarbonatul este de 100 de ori mai puternic decât sticla. Chiar dacă rezistența policarbonatului este mai mare decât acrilicul, plexiglasul este de obicei excelent pentru majoritatea cerințelor de geamuri.

Diferența de rezistență la UV

Plexiglas acrilic este cunoscut ca o filtrare UV și transmiterea de plastic cu 3% degradare în aer liber pe o perioadă de 10 ani de timp. Cu toate acestea, policarbonatul nu este rezistent la UV. Razele UV vor decolora culoarea suprafeței foilor de policarbonat.

Diferența de preț

Acrilic întotdeauna iese mai ieftin decât policarbonat. Policarbonatul poate costa cu aproximativ 35% mai mult decât plexiglas acrilic. Acrilic întotdeauna iese mai ieftin decât policarbonat. Policarbonatul poate costa cu aproximativ 35% mai mult decât plexiglas acrilic. Dacă sunteți interesat de plexiglas sau policarbonat, faceți ca această dorință să devină realitate vizitând Fab Glass and Mirror, cea mai de încredere sursă pentru produsele din plexiglas și policarbonat. Fab Glass and Mirror este un producător și distribuitor de top de produse din sticlă și oglinzi. Cu calitatea de top fiind prioritatea lor primordială, compania surse de cele mai bune produse din plexiglas și policarbonat de pe piață și la cele mai competitive prețuri!

Care dintre ele este mai ușor de utilizat?

Când vine vorba de capacitatea de lucru a acestor două materiale plastice, acrilic este mult mai ușor, mai puțin vizibile, și ușor de gestionat pentru a reduce cu instrumente convenționale. De asemenea, ambele produse sunt ușor de curățat cu apă și săpun obișnuite, dar plexiglasul acrilic este mai puțin rezistent la substanțe chimice dure decât policarbonatul. Deci, acrilic este mult mai ușor de utilizat decât policarbonat.

Care dintre ele este recomandată?

Chiar și plexiglasul și policarbonatul au multe caracteristici comune la valoarea nominală, puteți alege un produs care se potrivește proiectului dvs., lovindu-vă de fiecare produs în timp ce performați. Daca iti doresti un material plastic mai stralucitor, mai putin costisitor, rezistent la zgarieturi, indoit termic, claritate ridicata si material reciclabil, plasticul acrilic este ideal pentru nevoile tale. Dacă sunteți o persoană care dorește să aibă o sticlă rezistentă la impact, care este de 30 de ori mai puternică decât acrilicul, rezistent la substanțe chimice sau foile care pot fi forate fără crăpare, plasticul din policarbonat este ceea ce se potrivește nevoilor dvs.

Facebook Comments
Continue Reading

Afaceri

Bonding dentar – soluția eficientă pentru restaurarea dinților

Published

on

By

Chiar dacă smalțul dinților este mai dur decât oțelul, asta nu înseamnă că dinții noștri sunt indestructibili. După ce au suferit o cantitate suficientă de deteriorare, dinții pot începe să se ciobească, să se crape, să se fisureze sau se pot decolora. Opțiunile tradiționale pentru îmbunătățirea aspectului dinților includ fațetele sau coroanele dentare, însă aceste opțiuni pot fi destul de costisitoare. O alternativă perfectă, mult mai rapidă și mai economică este bonding-ul dentar. Este vorba despre o procedură foarte simplă, care are ca scop îmbunătățirea aspectului dinților folosind rășină compozită.

Ce este mai exact bonding-ul dentar?

Bonding-ul dentar implică utilizarea rășinii compozite, deoarece rășina compozită este un material foarte durabil și flexibil pe care medicii dentiști îl pot folosi pentru a repara tot felul de probleme dentare. Înainte de a fi aplicată pe dinți, rășina compozită are o consistență groasă și modelabilă. Prin urmare, scopul medicului dentist este acela de a modela rășina astfel încât să se potrivească cu restul formei dintelui. Astfel, se vor obține rezultate foarte realiste și cât se poate de naturale. Un alt motiv pentru care bonding-ul dentar oferă rezultate atât de naturale este acela că rășina compozită este disponibilă în foarte multe nuanțe diferite. Medicii dentiști nu întâmpină probleme în a găsi nuanța potrivită de rășină care să se potrivească ideal cu dinții pacienților. În foarte multe cazuri, medicii recomandă bonding-ul dentar în detrimentul altor proceduri dentare, cum ar fi fațetele sau coroanele, în principal din perspectiva costului mai redus. Coroanele dentare sunt mai scumpe, însă costul unui bonding dentar este mult  mai accesibil.

Cum se realizează bonding-ul dentar?

Procedura de bonding dentar este destul de simplă și necesită doar câteva materiale și echipamente, printre care rășină compozită sau alt tip de material și un adeziv dentar. Este o procedură mult mai simplă în comparație cu ceea ce presupune montarea unor fațete sau coroane dentare. În schimb, bonding-ul dentar durează între 30 de minute și o oră pentru a finaliza un singur dinte. În primul rând, medicul dentist va efectua câteva radiografii ale dinților pentru a determina care sunt problemele dentare de care suferă pacientul. Atât timp cât un pacient se bucură de o bună stare de sănătate dentară, nu are carii, boli ale gingiilor sau infecții dentare, poate beneficia de bonding dentar. După examinarea dinților, medicul dentist va alege o nuanță de rășină compozită care se potrivește cel mai bine cu smalțul dinților. Primul pas al procedurii presupune pregătirea dintelui și este un pas necesar pentru ca rășina compozită să adere mai bine pe dinte. Odată ce medicul aplică rășina pe dinte, o va modela rapid pentru a se potrivi cu forma dintelui și pentru a obține un rezultat natural. Pe măsură ce rășina se întărește, medicul dentist va continua să rafineze forma, tocmai pentru ca pacientul să aibă o senzație naturală la vorbit, la mușcat și mestecat.

După aproximativ o jumătate de oră, procedura ar trebui să fie finalizată, iar pacientul poate ieși din cabinetul medicului stomatolog cu un zâmbet mult îmbunătățit. Dacă este bine îngrijit, un bonding dentar poate dura în jur de 3-5 ani. 

Facebook Comments
Continue Reading

Parteneri

Ultimile stiri locale

Eveniment4 ore ago

Raportul publicației The Economist și clasamentul întocmit în ceea ce privește România

Statul român „are o democrație deficitară” și se situează pe ultimul loc în UE, potrivit clasamentului anual realizat de publicația...

Eveniment15 ore ago

Care sunt metodele ideale pentru a-ți proteja grădina? Iată ce ar trebui să faci

Când vine vorba de propria grădină, fiecare știe cel mai bine cum ar trebui să aibă grijă de ea. Tot...

Evenimento zi ago

Apelează la servicii de deratizare și scapă de musafirii nepoftiți din casa ta!

  Aveți musafiri nepoftiți în casa dvs.? Acestea sunt provocate de șobolani sau rozătoare, care pot cauza pagube materiale, precum...

Eveniment2 zile ago

Importanta alegerii unei firme de debarasari cand dorim sa scapam de mobila veche

Debarasarea mobilierului poate fi un proces stresant, dificil și consumator de timp. Eliminarea mobilierului vechi sau inutil poate fi o...

Uncategorized2 zile ago

NOI PRODUCȚII ANIME SUNT DISPONIBILE ACUM PE DISNEY+

16 SEZOANE COMPLETEDIN SERIALULBLEACH & SEZONUL 1 DIN BLEACH: THOUSAND-YEAR BLOOD WAR De când se știe, Ichigo Kurosaki a fost capabil...

Uncategorized2 zile ago

Noua serie de telefoane Galaxy S23 de la Samsung aduce o experiență premium desăvârșită, concepută pentru astăzi și viitor

Cea mai avansată cameră, performanța fără cusur în gaming și un design prietenos cu mediul înconjurător se regăsesc în cea...

Eveniment2 zile ago

Idei și trucuri practice pentru amenajarea unei sufragerii mici

Sufrageria este una dintre cele mai importante camere din orice locuință, deoarece este locul în care petreci cel mai mult...

Eveniment2 zile ago

5 CARACTERISTICI importante – Cum să faci o cafea bună și ce espressor poți cumpăra

Considerată pe bună dreptate “licoare magică” o cafea bună este cea care dă startul unei zile pline de activități productive...

Uncategorized3 zile ago

Un eveniment unic în viaţa noastră surprins cu ajutorul inovaţiilor vivo în domeniul imagisticii

Sfaturi vivo despre cum poate fi surprinsă cometa C/2022 E3 (ZTF) pe cerul nopţii București, 1 februarie 2023 – După 50.000...

Afaceri3 zile ago

Sfaturi pentru femeile gravide

Femeile gravide au nevoie de mai multa atentie si ingrijire decat oricare alta persoana. In timpul sarcinii, corpul tau traverseaza...

Eveniment3 zile ago

Descoperă cum să ai cel mai bun confort în locuința ta

Deoarece confortul înseamnă o varietate de lucruri pentru diferite persoane, fiecare trebuie să facă propriile alegeri cu privire la ceea...

Eveniment3 zile ago

Grădina ta poate arăta ca în reviste! Iată ce elemente poți introduce în grădina ta pentru a o transforma într-un spațiu de vis!

Pentru majoritatea oamenilor, grădina este spațiul predilect pentru relaxare. Este micul tău colț personal de natură în mijlocul orașului. Fie...

Eveniment4 zile ago

Afla ce produse iti ofera productie display benefice companiei tale!

Semnalizarea este o parte importanta a afacerii tale. Exista foarte multe produse de productie display, de la productie standuri, POP,...

Eveniment4 zile ago

Beneficiile unui VPS Servere: deblocarea puterii serverelor dedicate

  Sunteți în căutarea unui serviciu de găzduire web de încredere în România? Cu atât de multe companii de găzduire...

Deep Forest Fest 2023 Deep Forest Fest 2023
Eveniment4 zile ago

Deep Forest Fest 2023, ediţia IV-a pe platoul Feţeni, Râmnicu Vâlcea

În cazul în care nu ţi-ai făcut planuri între 14-16 iulie, atunci află că Deep Forest Fest 2023 îşi va...

vestiare metalice vestiare metalice
Social5 zile ago

Uzina Mecanică Vâlcea – vestiare metalice la comandă

Un vestiar reprezintă un spațiu de depozitare care ne permite să ne așezăm lucrurile personale și hainele de exterior (geci,...

Știrile Săptămânii