Paturile pe care le folosim au rolul de a ridica înălțimea saltelei (fac asta cu ajutorul unei baze), facilitând accesul și coborârea din pat. Atât un pat cu cadru si picioare, cât și un pat de tip boxspring sunt privite ca baze de pat – totusi, cand vine vorba de confortul nostru si sustinerea saltelei, tot mai mult lume alege varianta boxspring.
Un boxspring este o cutie de lemn (dupa cum ii spune si numele) care conține un strat de arcuri, acoperit cu o țesătură respirabilă în partea de sus și o țesătură ce actioneaza ca o barieră de praf în partea de jos. Unele paturi de acest tip au un cadru de oțel pentru un sprijin sporit. Boxspring pot fi plasate direct pe podea sau pe un cadru de pat pentru o înălțime suplimentară. Menținerea acestuia pe un cadru de pat previne, de asemenea, alunecarea sau miscarea nedorita.
O circulatie mai buna a aerului
Stratul de arcuri dinauntrul patului promovează fluxul de aer. Astfel, temperatura va fi una optima iar umezeala excesiva nu va aduce efectele sale negative.
Elasticitate si flexibilitate
Arcurile permit saltelei un plus de mobilitate și absorb greutatea corpului. Acest lucru confera si saltelei o durata mai lunga de viata.
O excelenta asimilare a socurilor
Cu boxspring, ai o aliniere intre spiralele din arcuri, acest lucru făcând salteaua mai moale. Se îmbunătățeste asadar functia de absorbție a șocurilor și se izolează mișcarea.
Pentru un confort sporit la urcare / coborare, multi oameni prefera paturile boxspring, deoarece acestea pot depasi chiar si 1250 cm in inaltime. Astfel, sunt utile si pentru pozitia sezanda (multi oameni le folosesc ca si canapele). Paturile cu picioare si platforma, din contra, pot sa fie obositoare si sa solicite un grad mai mare de efort din cauza inaltimii lor foarte mici.
Zeci de optiuni – marimi, culori, stiluri
Azi, exista o multime de variante de personalizare si producere a acestor paturi. Poti alege (sau comanda) orice marime, combinatie de nuante/culori, in orice stil (clasic, modern, etc.). Daca te-ai saturat de look-ul simplist al paturilor vechi, un boxspring te va uimi prin estetica sa eleganta si complexa.
Totusi, este bine de stiut ca boxspring nu sunt compatibile cu saltelele cu spumă cu memorie sau cu saltelele din latex. Greutatea saltelei de deasupra poate rupe arcurile, ceea ce duce la o susținere redusă și la indoire.
Oamenii își petrec o treime din viață în pat (in medie). Prin urmare, alegerea unui pat confortabil, elegant si durabil va fi o decizie importanta de luat. Cunoașteți calitățile fiecărui pat boxspring pe care il selectati – in funcție de diverși factori, cum ar fi înălțimea patului și suportul pentru saltea, stilul si culoare, veti gasi ce cautati.
Dacă sunteți interesat de paturile boxspring, incepeti cautarea la Mobilacasamm.ro – gasiti diferite stiluri, peste 40 de produse, culori si preturi pentru orice gusturi sau preferinte! Transport gratuit la comenzile de peste 1800 lei!
Statul român „are o democrație deficitară” și se situează pe ultimul loc în UE, potrivit clasamentului anual realizat de publicația de specialitate din Marea Britanie-” The Economist”.
Standardele democratice din întreaga lume s-au ameliorat uşor în anul 2022 după ridicarea restricţiilor Covid-19, dar au scăzut şi mai mult în Federația Rusă, după invazia sa în Ucraina, a informat Economist Intelligence Unit (EIU), citat de The Economist.
În general, mai puţin de jumătate – 45,3% – din populaţia lumii trăieşte într-o democraţie, a ținut să precizeze grupul de analiză din Londra.
Poziția României în acest clasament
România înregistrează un indice de 6,45 și ocupă locul 62 în lume și ultimul în Uniunea Europeană în Indicele anual al democrațiilor întocmit de revista britanică The Economist, un clasament anual care ia în calcul cinci criterii şi care ierarhizează 167 de ţări.
Pentru întocmirea clasamentului, sunt luate în calcul cinci categorii de criterii: procesele electorale şi pluralismul, funcţionarea guvernului, participarea politică, cultura politică şi libertăţile civile.
Sondajul anual are capacitatea să evalueze starea democrației într-un număr de167 de țări pe baza a cinci itemi, cu un scor maxim de zece. Acești indici se referă la procesul electoral și pluralismul politic existent, funcționarea guvernului, participarea politică propriu-zisă, cultura politică democratică cât și libertățile civile.
Cea mai recentă ediție a acestei măsurători a constatat faptul că aproape jumătate (mai precis 45,3%) din populația lumii trăiește într-o anumită democrație, în timp ce mai mult de o treime (un procent de 36,9%) trăiește sub regimuri autoritare.
Indicele democrației în 2022
Scorul mediu global al indicelui care privește conceptul aplicat al democrației a stagnat în anul 2022. În ciuda așteptărilor privind o revenire după ridicarea restricțiilor legate de p(l)andemie, scorul a fost aproape neschimbat, la un cuantum de 5,29 (pe o scară de la 0 la 10), față de 5,28 înregistrat în 2021.
Efectul pozitiv al restabilirii libertăților individuale a fost anulat de evoluțiile negative la nivel global. Scorurile a mai mult de jumătate dintre țările măsurate de indice fie au stagnat, fie au înregistrat scăderi semnificative. Multe țări din Europa Occidentală au avut o valoare neașteptată, aproape anormală, cu indici pozitivi, fiind singura regiune al cărei scor a revenit la nivelurile de dinainte de trista perioadă a răspândirii virusului Covid-19 și a ratate campanii de vaccinare cu seruri mortale, experimentale.
Pe lângă o explicație a schimbărilor din clasamentul global și o analiză regională aprofundată, cea mai recentă ediție a raportului Indicelui democrației arată și de ce a eșuat democrația în Federația Rusă, cum anume s-a putut genera acest dezechilibru și de asemenea efectele războiului actual, cu implicații și conexiuni directe a ceea ce ar însemna democrația din Ucraina, în lupta lor pentru independență și redobândirea suveranității statale.
Cifrele raportului
România se încadrează la „democraţii deficitare”, la fel ca majoritatea statelor din Europa Centrală şi de Est. Singurul stat din regiune, care fiind etichetat la „democrații depline”-cea mai înaltă categorie-este „patria vasului” – statul austriac.
De altfel, statul român este devansată în clasament de alte națiuni din regiune. De exemplu, Polonia s-a clasat pe locul 47 (cu un iindice de 7,04), Ungaria se poziționează pe locul 56 (cu un indice de 6,64) în timp ce Bulgaria a ocupat locul 57 (cu un indice de 6,53).
În schimb, autoritățile conduse de la București se mențin deasupra Republicii Moldova, care a înregistrat în anul 2021 cea mai mare îmbunătățire a indicelui. În clasamentul pe 2022, frații noștri de peste Prut se află pe locul 69, cu un indice de 6,23.
Problema din Ucraina
De altfel, în anul 2022,cel în care s-a declanșat invazia din Ucraina, Federația Rusă a înregistrat una dintre cele mau mari scăderi, de 22 de locuri, fiind catalogată „regim autoritar”, ocupând locul 146 din cele 167 de state monitorizate. De cealaltă parte, destul de surprinzător ținând cont de evoluția evenimentelor imprevizibile, dominate de incertitudine, Ucraina se află pe locul 87, fiind catalogat drept un „regim hibrid”.
Trebuie scos în evidență faptul că acest lucru s-a generat din cauza propagandei autorităţilor ruse care s-au angajat într-o represiune fără precedent împotriva mass-mediei şi a opoziţiei de când preşedintele Vladimir Putin a trimis trupe în Ucraina de aproape un an de zile (sfârșitul lunii februarie 2022).
Conform raportului, războiul din Ucraina „a scos la iveală diviziunile dintre democraţiile dezvoltate care susţin Ucraina şi multe ţări în curs de dezvoltare care au ales să nu ia atitudine”, se arată în studiu.
Creșteri semnificative
Cea mai mare creștere a înregistrat-o Thailanda, cu ocreștere de 17 poziții până pe locul 55 și cubun indice de 6,67. Pe primul loc în clasament se menține Norvegia (indice de 9,81), urmată de Noua Zeelandă (indice de 9,61), Islanda (indice de 9,52), Suedia (indice de 9,39) și Finlanda (indice de 9,29).
Raportul discută și alți indici, precum cei definiți de Freedom House, justificând unele dintre alegerile făcute de echipa de la The Economist. De exemplu, în acest studiu comparativ s-a pus mai mult accentul pe opiniile și atitudinile publice, măsurat de sondajele publice, dar, pe de altă parte, standardul economic de viață nu a fost inclus ca un criteriu al democrației(cum se pare că au făcut alte studii).
Nu există niciun indiciu că acest raport a fost sau se plănuiește să fie prezentat într-un context academic, sau că a fost sau va fi validat de o recenzie a unor experți.
Acest material a fost realizat de către Daniel Mihai redactor-șef al platformei media independente Criteriul Național și jurnalist al Ziarului Nationalul.ro
Când vine vorba de propria grădină, fiecare știe cel mai bine cum ar trebui să aibă grijă de ea. Tot ce ține de acest spațiu exterior important pentru orice casă trebuie gestionat cu mare atenție.
Această atenție devine și mai mare dacă ai legume în grădină și vrei să profiți de această „producție locală”, tocmai pentru a te putea bucura de ele proaspete și pentru a putea să le folosești în propriile retețe. Drept urmare, ar trebui să ai mare grijă de ele și să te asiguri că ele vor crește în cele mai bune condiții posibile.
Pentru a putea face acest lucru, primul lucru pe care trebuie să îl faci este o documentare serioasă pentru acest subiect, asta mai ales dacă ești la început de drum și poate nu ști niște elemente de bază.
Ca să afli informațiile de care ai nevoie în ceea ce privește o grădină de legume bine întreținută, citește în continuare. Vei descoperi că aceste date te vor ajuta să iei cele mai eficiente măsuri pentru legumele crescute de tine în propria grădină.
Așadar, ce poți face chiar tu pentru grădina ta?
Măsurile pe care ar trebui să le iei astfel încât grădina ta să fie eficientă
Asigură-te că ai timp să o întreții
Este poate cel mai important pași dintre toți cei care vor fi enumerați în acest text. Înainte de a te apuca de treabă, înainte de a face orice sau de a lua orice fel de decizie importantă, pune-ți o întrebare cheie. Întreabă-te dacă programul tău îți va permite să te ocupi de această grădină așa cum merită, pentru ca ea chiar să devină productivă. Fii sincer cu tine și fii conștient că ea va necesita timp dedicat pentru ca totul să meargă așa cum trebuie, mai ales la început. Tocmai de aceea, cel mai bine ar fi să iei o foaie de hârtie în față și să pui totul pe hârtie, poate chiar și cu argumente pro și contra. Așa vei ști sigur că nu te bagi la ceva la care nu vei face față.
2. Folosește erbicide
Este un element cheie pentru oricine are o grădină de legume. Dacă vrei ca legumele tale să fie protejate de toate potențialele pericole, trebuie să folosești cele mai bune erbicide. Poti sa vezi aici gama de erbicide de la Hectarul.ro pentru produse de cea mai înaltă calitate care te vor ajuta să îți protejeezi produsele. Este foarte important să fii conștient că este important să investești în produse de calitate când vine vorba de erbicide, tocmai pentru ca insectele să nu se apropie de legumele tale.
Așadar, când vine vorba de o grădină de legume, trebuie să știi că vei avea mult de muncă, dar dacă vei trece prin sfaturile de mai sus nu ar trebui să ai probleme.
Aveți musafiri nepoftiți în casa dvs.? Acestea sunt provocate de șobolani sau rozătoare, care pot cauza pagube materiale, precum și probleme de sănătate. Apelează la servicii de deratizare pentru a scăpa de acesti musafiri nepoftiți.
Experții în controlul dăunătorilor au cunoștințe și echipamente specializate pentru a elimina aceste probleme într-un mod sigur și eficient. Ei vor evalua situația și vor aplica metodele cele mai potrivite, cum ar fi capcane, substanțe toxice sau repelenți.
Nu lăsați problemele să se agraveze și să afecteze sănătatea dvs. și a familiei dvs. Apelează la servicii de deratizare astăzi pentru a vă bucura de o casă curată și sigură. Nu mai trebuie să vă faceți griji pentru musafirii nepoftiți!
Șobolanii sunt cel mai de temut dăunător care există, nu doar că ne stresează din cauza prezenței lor neigienice, a daunelor periculoase pe care le provoacă, ci și a riscului pentru siguranța alimentară de luat în considerare.
În acest articol, vă împărtășim informațiile esențiale pe care trebuie să le cunoașteți atunci când aveți de-a face cu șobolani, inclusiv semnele de a fi atenți la șobolani, cum apar activitățile șobolanilor și, mai important, soluții de combatere a dăunătorilor pentru a scăpa eficient de șobolani cu ajutorul serviciilor de deratizare
Observarea șobolanilor este primul pas, însă sunt capabili să se ascundă bine de momeli și prădători, alte semne ale prezenței șobolanului sunt: excremente, urme de obiecte roase, miros neobișnuit.
Iată mai multe motive și posibilități pentru care infestarea șobolanilor poate apărea în casa sau în sediul dumneavoastră. În primul rând, prezența sursei de hrană și a apei inclusiv hrana pentru animale de companie, gunoi și deșeuri.
În al doilea rând, o casă aglomerată care permite șobolanilor să se ascundă și să cuibărească, inclusiv în grămezi de frunze, arbuști.
În al treilea rând, șobolanii intră prin deschidere, variind de la integritatea proprietății compromise, ferestre și uși deschise, ventilatoare și goluri. În al patrulea rând, întreținerea inadecvată și lacunele în depozitarea alimentelor, cum ar fi alimentele expuse, lipsa borcanelor bine sigilate și a pungilor de depozitare. În cele din urmă, infestarea încrucișată.
De ce rozătoarele sunt dificil de eradicat?
Șobolanii sunt foarte eficienți în a se ascunde și de cele mai multe ori, reperarea prezenței lor poate fi dificilă. În primul rând, nu apar în timpul zilei, deoarece caută surse de hrană noaptea. În al doilea rând, datorită capacităților lor de agilitate și flexibilitate care le permit să se ascundă în spații greu accesibile, detectarea șobolanilor poate fi o provocare. În al treilea rând, unele dintre semnele lor de infestare sunt mai puțin evidente sau dincolo de vizibilitate, astfel încât putem rata activitățile șobolanilor, permițând astfel creșterea infestării. În al patrulea rând, rozătoarele sunt cunoscute pentru inteligența lor și nu cad cu ușurință în capcana noastră, prin urmare pot evita momelile și capcanele.
Infestarea cu șobolani nu trebuie tratată cu ușurință, deoarece poate cauza diverse probleme de sănătate și siguranță, inclusiv contaminarea alimentelor, transmiterea bolilor, mușcăturile de șobolan, potențiale alergii și multe alte probleme, de aceea este recomandat să apelați la o firmă DDD care să vă scape de toate aceste pericole.
Infestarea cu dăunătorii are loc în orice moment și se poate declanșa pe baza mai multor factori. Acestea includ condițiile de mediu, urbanizarea, obiceiurile de viață și standardele de menaj și motivele de infestare încrucișată.
Prin urmare, cel mai bine este să apelați la un specialist DDD și la servici de deratizare în controlul dăunătorilor pentru a vă gestiona casa sau sediul în mod regulat și consecvent.
În funcție de prioritate, de nevoile critice, de nivelul de infestare și de riscurile de mediu, modul de frecvență poate varia de la săptămânal, cincinal, lunar sau mai mult. Cu toate acestea, detectarea și inspecția ar trebui făcute în mod regulat. În timp ce specialiștii în deratizare efectuează inspecția la fața locului, vă puteți verifica zilnic semnele neobișnuite care seamănă cu infestarea șobolanului.
Atât managementul dăunătorilor, cât și întreținerea menajului ar trebui să fie bine integrate și gestionate mână în mână pentru a asigura eficiența și eficacitatea.
Companiile de deratizare gestionează controlul, detectarea și tratamentele. De asemenea, puteți completa în mod activ serviciile de combatere a dăunătorilor.
Compania DDD® se străduiește să livreze cea mai bună experiență prin servicii rapide de dezinfectie, dezinsectie si deratizare, eficiente si inovatoare la preturi competitive. Daca aveți nevoie sa va curățați mediul in care trăiți sau lucrați apelați cu încredere la firma noastră!
Dispecerat comenzi: 021/9662 sau 0763.662.662
Sediul central: 021.345.06.88 și 021.345.08.22
București Ilfov: 0786.727.027
Zona de Vest (Timișoara, Cluj Napoca și Târgu Jiu) – 0766.472.274