Connect with us

Sport

Metoda Pilates sau cum să fii în formă echipat corespunzător cu un cod reducere decathlon

Published

on

Este o gimnastică inventată de Joseph Pilates în secolul trecut. Acest om fragil, pasionat de anatomie, și-a dedicat întreaga viață proiectând exerciții pentru a îmbunătăți și optimiza funcțiile corpului. Antrenamentul său își propune să facă organismul „puternic ca o coloană greacă și flexibil ca o pisică”.

Ce face Pilates?

Powerhouse – termen ales de Joseph Pilates – care se traduce ca centru. Aceștia sunt mușchii adânci, responsabili de postură și localizați între coaste și pelvis, în jurul coloanei vertebrale (abdominali, pelvieni și mușchii spatelui). Sunt centrul energetic al corpului, care oferă rezistență și stabilitate.

Conștientizarea corpului: conștientizați puterea, agilitatea și limitele voastre pentru a le antrena mai bine. Joseph Pilates a subliniat importanța armoniei dintre corp și minte, muncă fizică sub „controlul” minții.

Forța și mobilitatea: metodă Pilates face posibilă câștigarea forței, în special prin antrenarea mușchilor adânci care susțîn coloana vertebrală. Dar Pilates permite și dezvoltarea armonioasă a părților periferice ale corpului. La fel, mobilitatea este crescută prin căutarea constantă pentru a îmbunătăți funcțiile corpului în amplitudinile posibile.

Efecte dorite: muncă profundă asociată respirației vă permite să masați organele interne, să promovați funcția respiratorie și circulația sângelui. Tranzitul intestinal și digestia sunt îmbunătățite, dormiți mai bine!

Cum se practică Pilates?

Individual sau colectiv: există diferite moduri de a practica Pilates astăzi. În timp ce unii vor prefera calmul unei sesiuni individuale într-un studio specializat, alții vor fi mai atrași de lecțiile de grup.

La ce să ne așteptăm: sesiunile se bazează pe o serie de exerciții punctate prin respirație. La început, mișcările vor fi lente și precise, astfel încât principiile plasării și mișcării să fie bine înțelese de către persoană. Când începeți să vă obișnuiți să vă simțiți bine și să vă poziționați corect corpul, forța se dezvoltă și mișcările apar mai repede și mai ușor.

Exercițiile: Exercițiile nu sunt acrobatice, așa cum se poate auzi sau imagina adesea. Pilates a evoluat în formă sa, iar majoritatea exercițiilor pot fi modificate pentru a fi accesibile începătorilor. Consultați oferta noastră de echipamente pentru pilates pentru a „profita” și de un cod reducere decathlon 2021, dar și de produse de calitate pentru ședințe Pilates de calitate.

Exercițiile pe echipamente speciale sunt deosebit de utile pentru persoanele aflate în refacere sau pur și simplu pentru cei care ar avea dificultăți de lucru pe o saltea. Ele sunt, de asemenea, un instrument excelent pentru a facilita dobândirea senzațiilor și pentru a lucra împotriva rezistenței pentru a crește dificultatea muncii.

Cine poate face Pilates?

Pilates este pentru toată lumea și toate vârstele. Fie că ești bărbat sau femeie, atletic sau nu, flexibil sau nu, această metodă se va adapta întotdeauna la ține. Exercițiile pot fi adaptate în funcție de nivel, posturi și nevoile fiecăruia. Dacă aveți patologii care necesită activitate fizică progresivă, Pilates vă poate ajuta. Dar asigurați-vă întotdeauna că primiți undă verde de la medicul dumneavoastră mai întâi. Este posibil să trebuiască să parcurgeți câteva sesiuni individuale pentru a stăpâni elementele de bază și a vă cunoaște limitele, înainte de a vă alătura unei lecții de grup.

Practica regulată îmbunătățește postura prin întărirea profundă: tensiunea spatelui poate dispărea, stomacul se strânge, corpul devine puternic și flexibil. Oamenii capătă încredere.

Facebook Comments
Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sport

Iași devine în iulie capitala tenisului internațional. Două turnee ATP și WTA vor avea loc la Baza Sportivă Ciric din Iași

Published

on

  • 10-16 iulie – turneul masculin Concord Iași Open – ATP Challenger 100, cu premii totale de 130.000 dolari.
  • 17 – 23 iulie – turneul femini BCR Iași Open – WTA 125,  cu premii totale de 115.000 dolari.
  • Meciurile vor fi disputate în sesiuni de zi și seară, la Baza Sportivă Ciric.
  • Capacitatea arenei este de aproximativ 1200 locuri, care includ tribune și loje. Iar numărul locurilor de pe terenul secundar se majorează anul acesta de la 100, la 250 locuri.
  • Biletele sunt disponibile pe platforma entertix.ro și în magazinele Cărturești din țară, iar prețurile variază între 45 și 150 lei.

Turneele internaționale de tenis Iași Open s-au deschis astăzi printr-o conferință de presă care anunță detaliile de desfășurare și noutățile celei de-a 4-a ediție Concord Iași Open, turneu ATP Challenger 100 și celei de a 2-a ediție BCR Iași Open-WTA 125.

În săptămâna 10-16 iulie are loc turneul masculin Concord Iași Open – ATP Challenger 100, cel mai important turneu de tenis masculin din România, aflat la 4-a ediție, urmat de turneul feminin BCR Iași Open – WTA 125 aflat la a doua ediție, cel mai  mai vizionat turneu de tenis din România în 2022.

La eveniment au participat: Mihai Chirica, primarul Municipiului Iași, Daniel Dobre, directorul turneului WTA 125 BCR Iași Open, Andrei Pavel, directorul Concord Iași Open, ATP Challenger 100, Andrei Oriță, reprezentant Concord Service Center, deținătorul licențelor ATP Challenger 100 și WTA 125, Nicoleta Grăjdeanu, director zonal BCR, sponsorul principal al BCR Iași Open.  

„Reușim să atragem privirile la nivel național și internațional, reușim să arătăm imaginea unui oraș normal pentru o Europă dezvoltată, în care lumea se simte bine, în care lumea vine să vadă lucruri frumoase, se plimbă, participă la un turneu de tenis sau la turneele de tenis, se pot bucura de un cadru natural cum mai rar este întâlnit pentru o bază sportivă într o pădure cu posibilitatea de a și completa cu un gust artistic potrivit pentru orașul nostru, poate la Operă, poate la teatru.”a declarat Mihai Chirica, Primaul Municipiului Iași

„Iași Open este cel mai important turneu de tenis al verii și așteptăm spectactori din întreaga țară și din străinătate. Turneele Concord Iași Open și BCR Iași Open vor reuni jucători de top și vor atrage atenția asupra Iașului, care va fi promovat la nivel național și internațional. De astăzi, se deschid înscrierile pentru voluntari, copii de mingi și arbitri de linie și acreditări media. Le mulțumim tuturor sponsorilor și partenerilor care sunt alături de noi în această ediție”punctează Maria Tudor, director de marketing și comunicare Iași Open

Jucătorii de tenis din circuitele ATP și WTA vin la Baza Sportivă Ciric în perioada 10-23 iulie 2023

Turneul masculin Concord Iași Open este un turneu de 100 puncte ATP, cu premii totale de 130.000 dolari, la care participă jucători clasați între locurile 70 și 350 ATP, cu un tablou principal de 32 jucători la simplu și un tablou de dublu de 16 echipe. Turneul feminin BCR Iași Open este un turneu de 160 de puncte WTA, cu premii totale de 115.000 dolari, la care participă jucătoare clasate între locurile 50 și 350 WTA, cu un tablou principal de 32 jucătoare la simplu și un tablou dublu de 16 echipe.   

„Identitatea noastră este aceea de a oferi o experiență exclusivistă, deoarece aproximativ 40 de orașe din toată lumea pot să spună că organizează în același an și un turneu feminin și un turneu masculin. Una din valorile comunicate este transparența și ne dorim să oferim mai multe informații despre impactul și dimensiunile organizării celor două turnee. Bugetul de organizare, aprobat în ediția din 2022 și estimat pentru 2023, este de aproximativ 870 000 de euro și ne dorim să îl menținem datorită angajamentului nostru față de responsabilitatea socială corporativă.Efectul investiției în cele doua turnee ajunge la un retur al investiției în bugetul statului român între 57% și 62%. – punctează Andrei Oriță, Concord Service Center, deținătorul licențelor ATP și WTA

„Îmi doresc ca băieții noștri, cum a reușit Ana Bogdan anul trecut să cucerească trofeul, să ajungă acum în fazele finale, o semifinală sau chiar o finală. Ar fi superb. Și ne dorim mulți spectatori” – completează Andrei Pavel, Director Concord Iași Open

„Gabriel Iftimoaie și Andrei Oriță sunt printre puținii din România care investesc în tenis și apreciez foarte mult ceea ce fac. Mă onorează să fiu la Iași și vin întotdeauna cu plăcere. Turneul feminin este în prima săptămână după Wimbledon, este foarte greu să precizăm de pe acum ce jucătoare vom avea. Wild-card-urile vor fi acordate jucătoarelor locale, sperăm ca ele să fie în formă. Vorbim de Andreea Prisăcariu, de Ilinca Amariei, iar Oana Simion probabil în calificări. Vor fi două evenimente plăcute, care sper să atragă mai mulți spectatori ca anul trecut, două evenimente care sunt deja pe un nivel foarte înalt în privința recunoașterii în țară.” – menționeazăDaniel Dobre, Director BCR Iași Open

Trofeele turneului masculin sunt realizate de sculptorul Valentin Duicu, iar trofeele turneului feminin, Luceafarul, sunt realizate și oferite de Casa de Bijuterii Malvensky.

Capacitatea arenei centrale din Baza Sportivă Ciric este de aproximativ 1200 locuri, care includ tribune și loje. Iar numărul locurilor de pe terenul secundar se majorează anul acesta de la 100, la 250 locuri.

Meciurile vor fi disputate în sesiuni de zi și de seară. Turneul WTA 125 beneficiază de sistemul Electonic Line Calling, un serviciu de înaltă tehnologie pentru apelarea arbitriilor, care asigură o precizie și o acuratețe maximă.

Biletele sunt disponibile pe platforma entertix.ro și în magazinele Cărturești din țară, iar prețurile variază între 45 și 150 lei. Minorii sub 7 ani au acces gratuit. Detaliile despre acces și bilete sunt disponibile pe platforma entertix.ro, dar și pe conturile de socil media ale fiecărui turneu. 

Turneele sunt organizate de Asociația Club Sportiv Iași Open în colaborare cu Concord Service Center și Primăria Muncipiului Iași.  

Sponsorul principal al turneului ATP Challenger 100 este Concord Service Center, căruia i se alătură Nera Computers, Met Energy România, Romgaz, BCR, BCR Leasing, Catena, Alcalia, apa oficială a turneului și AdServio. Mașina oficială este Toyota, oferită de grupul Sandra.

Turneul WTA 125, BCR Iași Open are sponsor principal BCR, alături de Concord Service Center, Nera Computers, Romgaz, Catena, Alcalia și QEstetic din Iași. Mașina oficială este Audi, oferita de grupul Sandra.

„Este o onoare să fim alături de cei care cred, ca și noi, în dezvoltarea comunității prin susținerea unor evenimente importante. Relația noastră cu tenisul datează de mulți ani și se vede o continuă dezvoltare și implicare mai ales în Iași. Pentru că tenisul are valori comune cu noi în ceea ce înseamnă voință, perseverență și consecvență în obținerea unei independențe financiare și a unei sănătăți financiare. Aceasta este de fapt preocuparea noastră pentru clienții noștri, sănătatea financiară” – Nicoleta Grăjdeanu, director zonal BCR

Partenerii care susțin cele două evenimente sunt: Iulius Group, Rodotex, F Egidio, Evo Horeca, Gramma Wine, Vitamin Aqua, Oxygen, Tanqueray, Oobood, Cuptorul Moldovencei, Expert Vision. 

***

Iași Open este un eveniment sportiv deținut și organizat de Asociația Iași Open și Centrul de Service Concord în colaborare cu Primăria Iași.

Ambele competiții sunt organizate de Concord Service Center, sponsorul principal al turneului ATP, în parteneriat cu Primăria Municipiului Iași și Federația Română de Tenis. Turneul cu statut WTA 125 este sponsorizat de BCR în calitate de sponsor principal.

Facebook Comments
Continue Reading

Sport

Cum să alegi colanți potriviți pentru antrenamentele tale

Published

on

By

colanți

Primăvara a sosit, dar timpul zboară cu viteza luminii! Te-ai gândit deja la vară și la cum îți va arăta trupul în costumul de baie? Dacă încă nu ești pregătită pentru sezonul estival, nu trebuie să intri în panică. Încă ai timp să îți formezi un obicei sănătos și să faci sport în mod regulat. Pentru a face asta, trebuie să ai și outfit-ul potrivit! Așadar, astăzi vom discuta despre cum să alegi colanții fitness perfecți pentru antrenamentele tale.

Tabelul de mărimi, ghidul pentru o alegere perfectă

Când vrei să-ți alegi colanții perfecți pentru antrenament, cel mai important lucru pe care trebuie să-l ai în minte este mărimea. Ideal ar fi ca ei să se așeze bine pe corp, dar să nu fie nici prea strâmți, nici prea largi. Dacă alegi colanți prea mici, te vei simți inconfortabil și nu vei putea să te miști la fel de bine. Pe de altă parte, dacă alegi colanți prea mari, aceștia ar putea să cadă sau să alunece în timpul antrenamentului. Așadar, asigură-te că iei măsurătorile exacte ale corpului tău înainte de a plasa o comandă online. Când găsești potrivirea adecvată, vei avea parte de un antrenament confortabil și plăcut!

Bumbac? Spandex? Poliester?

Dacă ai răscolit internetul, atunci probabil ai observat o diversitate și în ceea ce privește materialele din care sunt confecționați colanții. Așadar, când vine vorba de colanții pentru antrenament, ai de ales dintr-o mulțime de materiale, printre care se numără bumbacul, poliesterul și spandexul.

Dacă vrei să te antrenezi cu adevărat bine, atunci colanții din materiale sintetice, cum ar fi poliesterul sau nailonul, sunt cei mai buni pentru tine! Acești colanți absorb transpirația de pe pielea ta și mențin căldura. Pe de altă parte, colanții din bumbac nu sunt la fel de respirabili și pot deveni umezi și grei când transpiri, iar acest lucru îți poate crea un disconfort.

Dacă ești pasionată de antrenamentele cu o intensitate mai ridicată, atunci colanții din poliester și spandex sunt o alegere grozavă! Acești colanți sunt mai elastici și mai confortabili decât colanții din bumbac, deci îți vor oferi mai multă libertate de mișcare și confort în timpul antrenamentului.

Alege culori care te avantajează

Colanții se găsesc într-o varietate de culori, inclusiv negru, albastru, roșu și roz. Nu există o culoare „greșită”, însă te sfătuim să optezi pentru culori mai întunecate, cum ar fi negru sau bleumarin, atunci când mergi la antrenamente. Culorile mai deschise pot atrage mai mult murdăria și pot evidenția mai ușor transpirația. Dacă totuși îți place să mixezi hainele de antrenament, atunci îți recomandăm să alegi câteva culori diferite pentru a avea mai multe opțiuni. Este important să te asiguri că nuanțele te avantajează și îți conferă încredere în timpul antrenamentelor.

Alege colanți în funcție de tipul de antrenament

Talia este un aspect esențial în alegerea colanților fitness perfect potriviți pentru antrenamentele tale. Cu o gamă variată de opțiuni disponibile, este important să iei în considerare tipul de exercițiu pe care îl practici și preferințele tale personale.

Dacă îți place să faci exerciții care implică mișcări de flexibilitate, precum yoga sau pilates, colanții cu talie joasă sunt alegerea perfectă. Aceștia îți vor permite să te miști cu ușurință, fără a-ți limita flexibilitatea.

Pentru antrenamentele cu greutăți sau de rezistență, colanții cu talie medie sunt opțiunea ideală. Aceștia îți vor oferi suportul necesar pentru a face față exercițiilor intense și vor asigura o bună respirabilitate a pielii în timpul antrenamentelor.

Cei cu talie înaltă sunt ideali pentru alergare sau alte activități care implică mișcări rapide și susținute. Aceștia îți vor oferi suportul necesar în zona abdomenului și vor preveni alunecarea în timpul mișcărilor intense.

La noi găsești soluția

La Unique Gym Wear ți-am pregătit o gamă diversificată de colanți perfecți pentru orice antrenament, dar și seturi care să te facă să te simți confortabilă și să îți ofere mobilitatea de care ai nevoie! De la culori neutre și până la cele mai îndrăznețe imprimeuri care îți vor pune formele în valoare, pe site-ul nostru găsești exact ceea ce ai nevoie pentru o apariție de excepție și un antrenament lejer!

Vrei să vezi cum arată pe modelele noastre și cât de mulțumite sunt clientele? Te invităm să ne urmărești și pe Instagram pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoţii!

Facebook Comments
Continue Reading

Sport

Top 5 sporturi pe care să le faci ca să te menții în formă

Published

on

By

Top 5 sporturi

Noi femeile, ne dorim să fim întotdeauna în formă, iar cea mai bună soluție pentru a ne menține în acest fel este sportul. Însă sportul e de multe feluri, cum alegem varianta potrivită pentru noi? Ei bine, pentru a te ajuta să iei mai ușor o decizie, mai jos am întocmit un top 5 al celor mai recomandate și benefice sporturi pentru femei. Iată așadar care sunt acestea:

1. Volei

Este un sport foarte interesant, care te relaxează și te destresează. Cu toate că pare foarte simplu, voleiul constă în foarte multă mișcare și o mulțime de combinații de exerciții fizice. Poți juca volei indiferent de vârsta pe care o ai, mai ales că te va face să te simți plină de energie și îți va ridica adrenalina la cote maxime, toate astea în timp ce socializezi și legi noi prietenii, având în vedere că este un sport de echipă.

2. Înot

Cunoști senzația de libertate pe care o ai atunci când ești în apă? Simți că nimic nu poate fi mai frumos decât momentul prezent, în care apa e singurul lucru care deși te înconjoară, îți dă atât de multă libertate. Înotul nu este un sport deloc ușor, din contră, este foarte solicitant, însă are foarte multe beneficii. De exemplu, înotul te ajută să te dezvolți armonios, deoarece lucrează în mod egal toată musculatura, relaxându-te în același timp. După o sesiune de înot nu te vei simți deloc extenuată, ci plină de energie pozitivă și un vibe extrem de bun.

3. Fitness

Mersul la sală e principalul gând la care ne duce mintea pe toate prima dată. Este foarte la îndemână, mai ales că în fiecare oraș sunt zeci de săli de fitness. Mergând la sală te poți focusa în mod special pe anumite tipuri de mușchi, lucrând exact ceea ce vrei să îmbunătățești. Cu toate că, pentru un aspect armonios, este recomandat să lucrezi toate grupele. Dacă nu ești chiar familiarizată cu acest domeniu, și nu ai habar ce și cum ar trebui să lucrezi, cea mai simplă variantă este un antrenor personal. Acesta te va duce la rezultatele dorite mult mai repede decât ai putea să o faci de una singură.

4. Jogging

Ieși la alergat în parc, în natură, în orice loc care îți place și în care spațiul îți permite! Este o activitate pe cât de relaxantă, pe atât de plăcută și benefică organismului. O oră de alergare merge perfect după o zi stresantă la lucru. Deși ai putea crede ca făcând jogging îți lucrezi doar picioare și fesierii, la fel de bine îți lucrezi și abdomenul, spatele și brațele, deoarece toate sunt active atunci când alergi.

5. Sporturi de contact

Când vine vorba de sporturi de contact, ai o mulțime de variante din care poți alege. Câteva exemple sunt: box, kickbox, arte marțiale, aikido, judo etc. Aceste tipuri de sporturi te ajută foarte mult din două mari puncte de vedere. Primul, înveți să te aperi singură, un lucru de care chiar ai nevoie în zilele noastre. Și cel de-al doilea, te menții în formă, în timp ce te distrezi.

Alege o ținută sexy indiferent de sportul pe care alegi să îl practici!

O ținută în care arăți și te simți bine îți va spori încrederea în tine, te va motiva și îți va da un vibe bun. Dacă vrei să fii în ton cu moda chiar și atunci când faci sport, aruncă o privire pe site-ul nostru și comandă-ți câteva dintre superbele noastre seturi fitness!

Facebook Comments
Continue Reading

Parteneri

Ultimile stiri locale

Eveniment2 zile ago

Pikito, un concept omnichannel de creștere vânzări și clienți pentru magazinele online mici și medii, acum în România

Pikito, proiectul care reunește cumpărăturile online și cele offline prin intermediul unor spații comerciale fizice comune, este acum operațional în...

plan de călătorie plan de călătorie
Turism3 zile ago

Ghidul călătorului: cum să îți faci un plan de călătorie perfect?

Călătoriile sunt o modalitate excelentă de a experimenta lucruri noi, de a cunoaște oameni noi și de a crea amintiri...

Afaceri3 zile ago

Pikito, un concept omnichannel de creștere vânzări și clienți pentru magazinele online mici și medii, acum în România

Pikito, proiectul care reunește cumpărăturile online și cele offline prin intermediul unor spații comerciale fizice comune, este acum operațional în...

Eveniment3 zile ago

Sfaturi utile in gasirea unui camin de batrani pentru o persoana apropiata

Gasirea unui azil de batrani adecvat pentru o persoana in varsta poate fi o sarcina demoralizanta. Trebuie sa tinem minte...

ușile de exterior ușile de exterior
Social4 zile ago

Termopanul: Soluție sigură și eficientă pentru ușile de exterior

Ușile de exterior joacă un rol cheie în ceea ce privește protejarea locuinței. Acestea sunt expuse în mod constant la...

Eveniment4 zile ago

Al treilea dialog LIVE între conciliatorii CSALB și consumatorii de servicii financiare!

Astăzi, începând cu ora 16.00 va avea loc al treilea dialog live între conciliatorii CSALB și consumatorii de servicii financiare   Nela...

pret parcare Otopeni pret parcare Otopeni
Turism4 zile ago

Afla tot ce trebuie sa stii despre pretul unei parcari Otopeni!

Te-ai intrebat vreodata de ce uneori pretul unei parcari Otopeni private poate fi apropiat de cel al parcarii aeroportului? Exista...

Afaceri4 zile ago

Numarul de companii care prefera dezvoltarea prin sistemul de franciza, crestere spectaculoasa

Franchwise, lider pe piața de consultanță în domeniul francizelor în România și în CEE, a realizat o analiză internă conform...

Eveniment4 zile ago

Raluca Andreica, Creative Director Mccann PR: ”Păduri cu arbori seculari s-au mai văzut. Dar păduri care spun povești nu s-au mai auzit. Până azi. „Pădurea Poveștilor Nemuritoare” – o campanie care poate duce povestea vieții tale mai departe

Agenția McCann PR alături de Fundația Conservation Carpathia și Primăria Nucșoara au lansat campania „Pădurea poveștilor nemuritoare” – un proiect...

Eveniment5 zile ago

B2B Academy oferă un nou tip de serviciu în industria de marketing: Fractional AI CMO

București, 23 May 2023 – B2B Academy, divizia de coaching a NNC Services, anunță lansarea serviciului său Fractional AI CMO. Cu...

Cultură5 zile ago

Descopera magia fotografiei cu Lights and Tales

Esti in căutarea unui fotograf de nuntă care să surprindă povestea ta de dragoste sub forma unei viziuni unice? Lights...

Eveniment5 zile ago

Al treilea dialog LIVE între conciliatorii CSALB și consumatorii de servicii financiare!

Astăzi, începând cu ora 16.00 va avea loc al treilea dialog live între conciliatorii CSALB și consumatorii de servicii financiare Cu cine...

Eveniment6 zile ago

Care este destinaţia huselor de telefoane?

  Husele de telefoane sunt accesorii concepute pentru a proteja și îngriji dispozitivele mobile, cum ar fi telefoanele inteligente. Ele...

Eveniment7 zile ago

CabineteStomatologice.Net – Alegerea inteligentă pentru pacienții exigenți

Descoperiți cele mai bune cabinete stomatologice cu ajutorul platformei CabineteStomatologice.Net Pentru pacienții care doresc să găsească cele mai bune cabinete...

Evenimento săptămână ago

Anunț de finalizare a implementării proiectului societății SC CONDRAX SRL

18.05.2023 Anunț de finalizare a implementării proiectului societății SC CONDRAX SRL SC CONDRAX SRL anunță finalizarea proiectul cu titlul ”Granturi...

Uncategorizedo săptămână ago

Imagini cu pisici, documente și emisii de CO2 – cum afectează stocarea datelor planeta?

Adoptarea unui stil de viață prietenos cu mediul devine din ce în ce mai frecventă. Dar te-ai întrebat vreodată cât...

Știrile Săptămânii