Nu ar trebui să vă mire că această băutură este una dintre cele mai consumate din lume, fiind cultivată preponderent în America de Sud, în Brazilia și Columbia. Consumatorul mediu de cafea bea trei căni pe zi. Contrar credinței populare, cafeaua conține vitamine și minerale, precum și compuși antioxidanți, care sunt deosebit de benefici pentru sănătate. Cumpărați cafea de o calitate superioară la un preț de invidiat și beneficiați de un cod voucher Elefant.
Caracteristicile cafelei:
Bogată în antioxidanți;
Sursă de vitamine și minerale;
Favorizează tranzitul intestinal;
Conține cofeină stimulantă.
Concentrați-vă pe micronutrienții conținuți în cafea
Contrar credinței populare, beneficiile unei cești de cafea nu se limitează la simplă prezență a cofeinei. Dimpotrivă, cafeaua conține o cantitate semnificativă de vitamine, minerale, antioxidanți și substanțe bioactive. Printre acești micronutrienți, putem cita:
Magneziu: cafeaua este o sursă excelentă de magneziu pentru femei și o sursă bună pentru bărbați (bărbații au mai multe cerințe de magneziu decât femeile). Magneziul ajută la dezvoltarea sistemului osos, creșterea nivelului de proteine, enzime, la contracția musculară, la întreținerea sănătății dentare și la bună funcționare a sistemului imunitar.
Vitamina B3: cafeaua este o sursă excelentă de vitamina B3. Numită și niacină, vitamina B3 este implicată în multe reacții metabolice și contribuie în special la producerea de energie din carbohidrații, grăsimile, proteinele și alcoolul pe care îl ingerăm.
Vitamina B2: Cafeaua preparată și cafeaua espresso sunt surse bune de vitamina B2 pentru femei și surse pentru bărbați (bărbații au nevoie de mai multă vitamina B2 decât femeile). Vitamina B2, cunoscută și sub numele de riboflavină, joacă un rol important în metabolismul energetic al tuturor celulelor.
Cupru: cafeaua espresso este o sursă de cupru. Fiind o componentă de bază a enzimelor, cuprul este foarte important în procesul de formarea hemoglobinei și a colagenului care întreține și repară țesuturile.
Acid pantotenic: cafeaua preparată este o sursă de acid pantotenic. Acidul pantotenic sau vitamina B5 este parte a unei coenzime de bază care ajută organismul să se folosească de energia din produsele alimentare pe care le consumăm.
Cofeină. Acest compus este de departe cel mai bine caracterizat până acum în cafea. Cu toate acestea, conținutul de cafeină din cafea variază în funcție de tipul boabelor, de metodă de prăjire și de metodă de preparare a cafelei (pentru mai multe detalii, consultați fișa noastră informativă despre cafeină). Cofeină este cunoscută în primul rând pentru efectele sale stimulative. La adulții sănătoși, o cantitate mică poate crește vigilența și concentrarea. La alte persoane, totuși, poate provoca efecte biologice nedorite, precum insomnie, dureri de cap, iritabilitate și nervozitate.
Antioxidanți: Cafeaua conține mai mulți compuși antioxidanți. Capacitatea antioxidantă a unei diete poate fi sprijinită de consumul frecvent de cafea.
Compuși fenolici: Cafeaua conține cantități mari de acizi fenolici, inclusiv acizi cafeici și clorogeni. O cană de 200 ml de cafea oferă 70 mg până la 350 mg de acid fenolic.
Dacă v-am convins și dacă, prin absurd, nu sunteți deja un consumator de cafea, vizitați site-ul și luați o cafea de calitate pentru a o savura, totul cu un cod reducere elefant.