Connect with us

Social

Ce trebuie să ştii înainte de a-ţi cumpăra un motocultor pentru grădina ta

Published

on

Dacă te gândeşti să începi a cultiva una sau mai multe parcele de teren din curtea ta, primul lucru pe care trebuie să-l faci este să sapi pământul. Bineînţeles că poţi oricând să pui mâna pe o sapă şi să începi lucrul, dar acesta poate fi un proces lung şi obositor. O modalitate mult mai bună de a face acest lucru este să investeşti într-un motocultor de grădină de bună calitate. Cu cât ştii mai multe despre aceste maşinării de săpat puternice, cu atât îţi va fi mai uşor să-l cumperi pe cel potrivit. Aici vom afla mai multe despre ele şi vom arunca o privire la câteva dintre cele mai populare motocultoare.

Există diferite tipuri de motocultoare

După cum probabil aţi observat, există o serie de stiluri diferite de motocultoare pe piaţă. Ele vin, de asemenea, într-o gamă largă de dimensiuni şi au întrebuinţări diferite. În cele ce urmează, ne vom îndrepta atenţia către cele operate manual ce pot fi folosite în grădini mici sau medii.

Motocultor cu freze montate frontal

La acest stil de motocultor, frezele sunt montate atât în ​​faţa motorului, cât şi a roţilor. În general aceste utilaje sunt de dimensiuni mici și au o greutate redusă. Sunt ideale pentru suprafețe de pământ mici. Aceste modele sunt adesea denumite motocultoare „mini” şi pot fi alimentate fie cu un motor în doi timpi, fie cu un motor în patru timpi.

Motocultor cu freze montate central

Acest tip de motocultor este cel mai des întâlnit. În această configurație frezele de pământ sunt montate în locul roților de cauciuc. Majoritatea au seturi de freze segmentabile, iar numarul de tronsoane per freză diferă în funcție de dimensiunea utilajului și puterea acestuia (2+1, 3+1+1, etc). De asemenea, puterea motorului și dimensiunile motocultorului sunt doi factori importanți și în determinarea suprafeței maxime de lucru – intre 2500 și 10000 de metri pătrați.

Motocultor cu freze tractabile, montate în spate

După cum sugerează şi numele, aceste motocultoare au frezele montate în spatele motorului şi al roţilor. Dacă sunteți interesat de un motocultor bine echilibrat, acest stil poate fi alegerea mai bună. Acest tip de motocultor este foarte ușor de manipulat, deoarece atât roțile de tracțiune cât și frezele de pământ ajută la deplasarea acestuia. Sunt ideale pentru a fi folosite de cei care au afecţiuni medicale uşoare, cum ar fi probleme de spate, genunchi şi umăr.

Concluzie

Acum că aveţi o idee mai bună despre ceea ce ar trebui să căutaţi atunci când cumpăraţi un motocultor de grădină, ştiţi cum să alegeţi ce este mai potrivit nevoilor voastre. Înainte de a vă cumpăra noul motocultor, asiguraţi-vă că luaţi în considerare dimensiunea grădinii voastre şi cât de des credeţi că va trebui să o cultivaţi. Nu există niciun motiv să cumperi unul care este mult mai mare decât sarcina în cauză, deoarece tot ceea ce vei face este să iroseşti banii.

Dacă v-aţi decis să investiţi într-un motocultor, accesaţi pagina de produse dedicată motocultoarelor de pe site-ul rotakt.ro şi alegeţi-vă produsul cel mai potrivit nevoilor voastre.

Facebook Comments
Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Social

Cornuleţe cu gem şi umplutură de fructe pentru orice pofticios

Published

on

Milioane de români îşi petrec ziua onomastică în acest weekend cu ocazia zilei Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena. Această mare sărbătoare este un motiv tocmai bun pentru familii să se reunească şi să petreacă timp împreună.

Cu atâţia oameni care poartă aceste două nume este aproape imposibil ca într-o familie să nu se regăsească un Constantin sau o Elena, aşa că în mai orice casă este un motiv de sărbătoare. Gustările dulci sunt indispensabile de pe masă atunci când există un moment de bucurie şi când se adună toate rudele şi prietenii.

Pentru această ocazie, dar şi multe altele, dacă apelaţi la cornuleţe de casă nu aveţi cum să daţi greş. Ele sunt excelente şi au puterea de a trezi amintiri dulci şi frumoase din copilărie. Pentru mulţi dintre noi, cornuleţele cu gem au o strânsă legătură cu bunicii, ele fiind una dintre gustările obişnuite cu care aceştia îşi aşteptau nepoţii să le treacă pragul casei. Gustoase şi uşor de făcut, fără a fi nevoie de ingrediente complexe, cornuleţele cu gem sau umplutură de fructe sunt ideale pentru a satisface orice pofticios.

Însă ce te faci când nu mai ai timp să te ocupi de toate preparatele festive, iar poftele din copilărie tânjesc după cornulețele bunicii şi musafirii vor fi sigur curioși să afle ce bunătăți ai mai pregătit? Pentru toate aceste situații în care timpul este prea puțin pentru cât de multe ne dorim să facem, avem pentru tine o sugestie.

SÂNZIENELE, căci numele nu poate fi decât unul din folclorul autentic românesc, sunt o magie culinară pentru orice pasionat de mici delicii dulci. Invitații nici nu vor observa că nu ai pregătit tu toate dulcegăriile de la masa festivă, iar tu vei avea destul timp să te ocupi de toate cele necesare.

De îndată ce apuci să mănânci un cornuleţ cu gem sau cu umplutură de vişine ori caise, gustul minunat îţi răsfaţă fiecare papilă gustativă şi va fi foarte greu să te mai poţi opri până nu le termini pe toate. Sânzienele au dorit să păstreze şi să ducă mai departe savoarea acestor produse tradiţionale, punând în fiecare pungă şi cutie câte un strop de iubire pentru tine şi cei dragi ţie.

Aceste cornuleţe delicioase sunt produse în România de către firma vâlceană Panitrans, iar la baza lor se află reţetele tradiţionale ce păstrează gustul deosebit al copilăriei. De asemenea, deoarece sunt realizate din ingrediente naturale şi vegetale, cornuleţele Sânziene sunt perfecte pentru a fi consumate în zilele de post şi aduc un plus de savoare meselor tale zilnice.

Facebook Comments
Continue Reading

Social

Mica sirenă sau mica prințesă? Marea dilemă a viitoarelor miresici

Published

on

Îți mai amintești de copilărie când, visai ca rochia ta de mireasă să fie în stil prințesă sau sirenă?

Cele două rochii sunt extrem de populare și apreciate pentru forma lor deosebită care, în mod cert, nu va trece neobservată.

Dar să alegi între cele două modele poate fi o adevarata provocare, chiar dacă faci parte din categoria doamnelor hotărâte care, în general, nu au nevoie de prea mult timp ca să se decidă și nici nu-și schimbă alegerile de pe-o zi pe alta.

Odată văzute în magazin și probate, se poate ca alegerea să fie și mai dificilă. Și, pentru că rochia de mireasa nu se alege doar după design sau preț, ci și ținându-se cont de stilul de ansamblu al evenimentului, de nevoi, de forma corpului și multe altele, hai să afli cele mai importante informații despre cele două tipuri de rochii, astfel încât să-ți simplifici alegerea.

Ce tip de siluetă trebuie să ai ca să ți se potrivească rochia prințesă vs. rochia sirenă?

Rochia de mireasă în stil prințesă se potrivește pe marea majoritate a siluetelor, de la cea tip pară, cea mai plinuță și bogată în forme, până la forma ideală de corp clepsidră. Desigur, trebuie să ai în vedere că amplitudinea rochiei trebuie echilibrată de preferință și cu umeri mari și pronunțați, respectiv un bust de acest fel. Dar, vei găsi cu ușurință rochii la BestBride care să dispună chiar și de o serie de detalii ajutătoare, precum decolteul în V sau tip bărcuță, mânecile căzute sau cu volănașe etc., astfel încât modelul să-ți complimenteze perfect linia corpului.

Deopotriva, rochiile de mireasa tip sirenă sunt in principal alegerea doamnelor și domnișoarelor înalte, respectiv a celor care au o siluetă bine definită și subțire, prin care-și pot evidenția cu succes toate aceste atuuri. Desigur, poți opta pentru o rochie sirenă și dacă de exemplu, înălțimea nu este punctul tău forte. O pereche de pantofi cu toc înalt va salva situația, dar este esențial ca aceștia să nu facă rabat de la confort, pentru că poate fi destul de obositor să stai întreaga zi și/sau întreaga noapte, pe niște tocuri extrem de înalte.

Ce model de rochie e mai spectaculos?

Putem spune că, nu există un model inferior atunci când vine vorba de rochia care poate atrage cel mai ușor atenția. Atâta timp cât rochia aleasă corespunde formei corpului tău, e ceea ce ți-ai dorit și nu te deranjează în niciun fel, ambele modele de rochii pot fi sufletul tău pereche.

Astfel, ambele dispun atât de avantaje, cât și de dezavantaje. Rochia tip prințesă este mai voluminoasă și mai grea față de cea sirenă, astfel că nu-ți va fi foarte ușor să te miști în voie. Rochiile tip sirenă vor fi însă mai mulate pe corp, iar dacă dispun și de o trenă considerabilă, poate fi la fel de anevoios să te miști sau să dansezi în ele.

Totuși, rochia tip prințesă te va ajuta să-ți îndeplinești un vis din copilărie, iar cea tip sirenă să-ți evidențiezi forma extraordinară și subțire a corpului.

Ce rochie este mai confortabilă?

Cea mai bună alegere pentru tine este cea care prezintă cele mai multe puncte forte. Iar aici poți jongla între modelele disponibile de rochii sirenă și rochii tip prințesă, ca să te orientezi către opțiunea ideală. Așa cum îți aminteam și anterior, este dificil de spus în care te vei simți mai confortabil, dar și cât de important este acest aspect pentru tine în raport cu atractivitatea în raport cu designul rochiei.

Cu cât ele vor fi mai spectaculoase, mai bogate în detalii și materiale, cu atât ele vor fi mai puțin confortabile. Dar poți opta pentru materiale mai fine, mai ușoare, pentru un model mai scurt la nivelul rochiei/al trenei, ca să-ți îndeplinești visul.

Facebook Comments
Continue Reading

Afaceri

Rolul unui avocat specializat în dreptul asigurărilor

Published

on

By

Cabinet Avocat Varzaru Ion

Dacă vă aflați în mijlocul unui litigiu privind o cerere de despăgubire, dacă trebuie să acționați în instanță compania de asigurări sau dacă sunteți în căutarea unui expert în una dintre polițele dumneavoastră de asigurare care să vă ajute să înțelegeți ce înseamnă și care sunt opțiunile dumneavoastră, un avocat specializat în asigurări poate fi o resursă valoroasă și necesară.

Un avocat specializat în asigurări are ani de experiență și educație care se ocupă de detaliile polițelor de asigurare, de acordurile de acoperire, de jargonul juridic și de birocrația care vine odată cu depunerea unei cereri de despăgubire sau cu trimiterea cazului dumneavoastră în instanță.

O sarcină tipică pentru un avocat specializat în asigurări ar putea fi un litigiu între un client și compania de asigurări auto în legătură cu faptul dacă daunele provocate de client au fost sau nu acoperite de polița de asigurare sau dacă acesta are dreptul la o despăgubire după ce un alt șofer l-a lovit.

Avocații de asigurări își ajută clienții să navigheze în legislația privind asigurările, care este adesea complexă și confuză. Un avocat specializat în asigurări vă poate ajuta să vă înțelegeți drepturile în calitate de deținător de poliță și să vă asigurați că primiți tratamentul pe care îl meritați din partea companiei de asigurări. Avocații de asigurări pot ajuta și în alte probleme juridice care implică polițe de asigurare, inclusiv ajutând întreprinderile să negocieze contracte cu asigurătorii lor.

Dacă ați fost rănit într-un accident de mașină și nu știți unde să vă adresați pentru ajutor, ar putea fi momentul să vorbiți cu un avocat specializat în asigurări. Acesta vă poate ajuta să vă înțelegeți drepturile, să determinați valoarea cererii dumneavoastră de despăgubire și să obțineți îngrijirile medicale de care aveți nevoie. În timp ce mulți oameni aleg să plătească din buzunar sau să intenteze un proces împotriva șoferului vinovat, există mai multe motive pentru care urmărirea unei cereri de despăgubire de asigurare este cea mai bună opțiune.

Știați că societățile de asigurări nu vor îndrepta întotdeauna lucrurile în urma unui dezastru sau accident? S-ar putea să vă confruntați cu o luptă dificilă și stresantă pentru a obține despăgubirile pe care le meritați.

Unele situații comune în care oamenii angajează un avocat de asigurări includ:

  • atunci când sunteți implicat într-un accident de mașină și doriți să vă asigurați că asigurarea celeilalte părți este răspunzătoare pentru pagube
  • când doriți să intentați un proces împotriva asigurătorului altcuiva pentru că nu a plătit despăgubirile
  • atunci când locuința dvs. a fost avariată de un dezastru natural, iar propriul asigurător nu vrea să plătească reparațiile, obiectele de înlocuire (sau chiar să recunoască faptul că este responsabil)
  • revendicarea unei polițe de asigurare de viață după decesul persoanei iubite
  • evaluarea polițelor existente în ceea ce privește valoarea lor în numerar, transferabilitatea (capacitatea de a muta polița de la o persoană la alta) și consecințele fiscale ale transferului sau vânzării poliței
  • gestionarea litigiilor dintre asigurători și asigurați cu privire la cererile de despăgubire pentru asigurări de proprietate
  • înțelegerea drepturilor dumneavoastră în cadrul unei polițe de asigurare a proprietarilor de locuințe, auto sau a proprietarilor de afaceri
  • revizuirea oricărui document legat de polița dumneavoastră de asigurare înainte de a-l semna

Cu ce se ocupă un avocat de asigurări?

O casă avocatură București vă poate ajuta să primiți răspunsuri la întrebări despre ceea ce aveți dreptul și despre cum să depuneți cereri de despăgubire, precum și să vă ajute să vă construiți un caz în cazul în care cererea dvs. este respinsă. Atunci când aveți de-a face cu companiile de asigurări, este important să aveți de partea dvs. pe cineva care știe cum funcționează aceste entități și care sunt obligațiile lor legale.

Asigurările sunt o industrie în continuă schimbare, iar un avocat specializat în asigurări vă poate ajuta să le înțelegeți. Oricare ar fi nevoile dumneavoastră, de la o afacere mică la o companie mare care are nevoie de o echipă de avocați care să vă ajute cu legile și reglementările în continuă schimbare, un avocat de asigurări are expertiza de care aveți nevoie.

Ce face un avocat de asigurări?

Un avocat specializat în asigurări oferă consultanță cu privire la toate aspectele dreptului asigurărilor, inclusiv:

-Răspundere civilă

-Protecția consumatorului

-Fraudă în domeniul asigurărilor

-Daune materiale

-Accidente auto

-Procesele proprietarilor de locuințe

Facebook Comments
Continue Reading

Parteneri

Ultimile stiri locale

Social18 ore ago

Cornuleţe cu gem şi umplutură de fructe pentru orice pofticios

Milioane de români îşi petrec ziua onomastică în acest weekend cu ocazia zilei Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena. Această mare...

Sport2 zile ago

Demonstrație de tenis cu Andreea Prisăcariu la Dr. Oetker Junior Trophy

Jucătoarea Andreea Prisăcariu va face o demonstrație de tenis copiilor participanţi la Dr. Oetker Junior Trophy. Acțiunea va avea loc miercuri,...

Eveniment4 zile ago

Banometru și Dragoș Pătraru: două zile de prezentări și ședințe gratuite de consiliere financiară pentru timișoreni, pe 20 și 21 mai, la Iulius Town

Echipa programului gratuit de sănătate financiară Banometru, alături de Dragoș Pătraru, Starea Nației, își anunță prezența în Timișoara, la Iulius...

Leuk Home Leuk Home
Afacerio săptămână ago

Obiecte decorative pentru o cameră de zi modernă

O cameră de zi modernă este locul perfect pentru a vă pune în valoare stilul personal. Fie că doriți să...

Evenimento săptămână ago

Cum isi va folosi copilul tau pantofii?

Alegerea unei perechi de pantofi depinde si de contextul in care vor fi folositi. Daca este vorba de pantofi pentru...

Evenimento săptămână ago

„Strategia Națională de Educație Parentală” reloaded sau pumnul de fier în mănușă de catifea

    Coșmarul numit Strategia Națională de Educație Parentală a reapărut în spațiul public românesc. Aceasta se poate regăsi pe...

Eveniment2 săptămâni ago

Știrile oferă o nouă perspectivă

Un avantaj major al citirii de știri Transilvania zilnic este reprezentat de faptul că oamenii...

Cultură2 săptămâni ago

TOP 10 CEI MAI BUNI BUCĂTARI DIN LUME ÎN 2021

TOP 10 CEI MAI BUNI BUCĂTARI DIN LUME ÎN 2021 Cui nu-i place să mănânce mâncare delicioasă? Pun pariu că...

Eveniment2 săptămâni ago

Legea salarizării aplicată în integralitate din luna iulie pentru polițiști

Scaunele directorilor de penitenciare rămân incă ocupate prin veșnicile imputerniciri, personaje dubioase cu care ministrul justiției se laudă că a...

Eveniment2 săptămâni ago

Care sunt cele mai bune lampi stradale?

Daca doriti sa beneficiati de iluminare excelenta in jurtul casei, atunci este o idee foarte buna sa tineti cont de...

Viața în Iasi2 săptămâni ago

Cum alegi halatul de baie potrivit? 5 lucruri de care să ții cont

Știi acel sentiment de confort total când te învelești într-un material pufos imediat după ce te-ai bucurat de o baie...

Uncategorized2 săptămâni ago

Brandul HONOR s-a lansat în România

Seria HONOR Magic4 și smartphone-ul HONOR X8 au fost vedetele evenimentului  București, 6 mai 2022 – Brandul global de tehnologie HONOR...

Exclusiv2 săptămâni ago

Dezvoltarea Regiunilor Nord-Vest și Vest

Acest articol pune în discuție sub raport tehnic și, bineînțeles, polemic dezvoltarea Regiunilor Nord-Vest și Vest în comparație cu celelalte...

Știri din județ2 săptămâni ago

De ce sa cumperi o masinuta fara pedale pentru copilul tau mic?

Cand putem sa ii cumparam celui mic o masinuta fara pedale? Inca de cand cei mici isi dezvolta capacitatea de...

Eveniment2 săptămâni ago

Cine te ajuta cu personalizarea locuintei tale

De fiecare data cand vrei sa amenajezi un spatiu, exista o anumita procedura care trebuie pusa in practica, indiferent de...

Eveniment2 săptămâni ago

Cumpara cuverturi pentru patul celor mici de laTexx

Copiii sunt fascinati de culoare, de modele inedite, de povesti in imagini, iar cuverturile Texx indeplinesc toate aceste criterii. Dincolo...

Știrile Săptămânii