Connect with us

Eveniment

Care este importanța unei uniforme de bucătar în ospitalitate?

Published

on

Multe locuri de muncă aleg să adopte o uniformă de personal, inclusiv retail, asistență medicală și medii de producție. Chiar și acele locuri de muncă care nu urmează o uniformă strictă încă tind să ofere unele îndrumări cu privire la un cod vestimentar adecvat. De exemplu, solicitarea unei ținute „profesionale” în mediile educaționale și de birou.

În industria ospitalității, purtarea unei uniforme este deosebit de importantă și benefică atât pentru personal, cât și pentru clienți. Pentru personalul din fața casei, purtarea uniformei le face ușor de identificat și menține o imagine profesională. Pentru personalul care se află mai mult în culise, cum ar fi bucătarii, uniforma este importantă pentru sănătate, siguranță și igienă. Dacă lucrezi în ospitalitate, este important să porți uniforma corectă și să înțelegi de ce ar trebui.

De ce este important ca bucătarii să poarte uniformă?

În conformitate cu legislația privind igiena alimentară, inclusiv Legea privind siguranța alimentară, orice persoană care lucrează cu alimente are responsabilitatea de a se asigura că alimentele pe care le prepară sunt sigure. Deși acest lucru înseamnă că alimentele trebuie depozitate și pregătite în siguranță, înseamnă, de asemenea, că trebuie să înțelegeți importanța purtării uniformei de bucătar pentru a susține siguranța alimentelor. De fapt, există trei motive principale pentru care bucătarii ar trebui să poarte uniformă:

Igiena alimentelor

Purtarea uniformei corespunzătoare este doar un pas pozitiv pe care îl puteți face în direcția asigurării siguranței alimentare. Bucătarii trebuie să poarte îmbrăcămintea de protecție corectă în zonele alimentare în orice moment, deoarece acest lucru va ajuta la asigurarea faptului că orice contaminanți purtați pe haine normale, cum ar fi firele de păr de companie sau murdăria, care pot contamina alimentele.

Pe lângă faptul că poartă tunica, bucătarul trebuie să poarte și boneta, bandana,  toca, în timp ce se agită în zonele de preparare a alimentelor. De exemplu, purtarea pălăriilor pentru a acoperi părul și barba pentru a acoperi orice păr facial va ajuta la prevenirea firelor de păr de la care se încadrează în alimente. Mai mult, atunci când ai alte cerințe pe langă uniforme, cum ar fi faptul să nu purtați bijuterii la locul de muncă, veți ajuta la prevenirea contaminării ulterioare. De exemplu, veți împiedica orice bacterie care poate fi prinsă în crăpăturile bijuteriilor sau orice pietre fizice care pot cădea din bijuterii să intre în contact cu alimentele. La rândul său, acest lucru va duce la alimente și beneficii mai sigure, inclusiv la clienți mai fericiți și la o reputație de afaceri mai bună.

Confort personal

Mai multe cuptoare, plite și alte echipamente de încălzire fac, fără îndoială, bucătării comerciale medii fierbinți. Pentru bucătari, căldura poate deveni foarte inconfortabilă, mai ales dacă lucrează o tură lungă. Prin urmare, purtarea uniformei corespunzătoare este crucială pentru confortul personal.

Pentru a fi confortabili și a rămâne răcoroși, bucătarii ar trebui să poarte uniformă care este dimensiunea potrivită pentru ei și încă mai are loc pentru a permite fluxul de aer și respirabilitatea. Ar trebui să fie fabricat dintr-un material confortabil și să nu irite pielea în timpul utilizării. Bucătarii trebuie să spună cuiva dacă uniforma lor este incomodă sau nepotrivită, deoarece acest lucru le va afecta confortul, capacitatea de muncă și performanța pe termen lung.

Profesionalism

În timp ce uniforma de bucătar este importantă pentru siguranța alimentelor, precum și pentru confortul personalului, are, de asemenea, un scop în ceea ce privește aparențele. Este posibil să aveți o bucătărie deschisă în restaurantul dvs., unde oamenii își pot vedea mâncarea pregătită sau poate fi cazul ca bucătarii de la unitatea dumneavoastră să nu fie în general văzuți de public. Cu toate acestea, oricare dintre acestea este, nu există nici o îndoială că uniforma de bucătar dă un aspect de profesionalism. Dacă un client observă un bucătar purtând propriile haine, este posibil să aibă întrebări despre cât de sigură este mâncarea pe care o pregătește.

În plus, există beneficii în cazul în care angajații poartă uniformă în afara bucătăriei, inclusiv personalul din fața casei. Clienții vor putea să vă identifice personalul mai rapid, ceea ce va duce la reducerea timpilor de așteptare, la servicii pentru clienți mai rapide și mai bune și, în general, la clienți mai fericiți.

Care sunt diferitele componente ale unei uniforme chef?

Există multe componente diferite ale uniformei de bucătar, fiecare dintre ele joacă un rol important. Fiecare bucată de uniformă are un scop specific, de la protejarea alimentelor împotriva contaminării până la denotarea vechimii în ierarhia bucătarilor.

Diferitele componente ale uniformei de bucătar includ:

Jacheta

Acest lucru are mai multe caracteristici diferite care toate contribuie la funcționalitatea și caracterul său practic. Jacheta este de obicei cu două sâni, deoarece aceasta oferă un strat suplimentar de protecție împotriva căldurii sau a oricăror stropi fierbinți. Materialul este adesea realizat dintr-un amestec greu de bumbac sau poliester și bumbac, deoarece acest lucru permite respirabilitatea și, de asemenea, ajută la protejarea bucătarului de orice stropi fierbinți. Jacheta este în mod tradițional albă, deoarece acest lucru face ca petele să fie mai ușor de identificat, ceea ce ajută la menținerea igienei. Jacheta albă crocantă oferă, de asemenea, un aspect profesional și curat.

În cele din urmă, jacheta ar trebui să conțină un fel de mecanism pentru fixarea acesteia. Acest lucru poate fi fie Velcro, butoane stud, capse sau nasturi. Atât butoanele Velcro, cât și cele stud oferă posibilitatea de a îndepărta rapid jacheta în caz de urgență. Capsele sunt, în general, cu risc foarte scăzut, deoarece posibilitatea ca acestea să cadă și să intre în alimente este mult mai mică decât alte mecanisme de fixare.

Pantalonii

La fel ca jacheta bucătar, pantalonii bucătar ajută la prevenirea contaminanților din hainele de zi cu zi de la contaminarea alimentelor. Ele sunt, de asemenea, de montare în vrac pentru a ajuta la mișcare și respirabilitate și sunt realizate dintr-un material gros pentru a ajuta la minimizarea pericolelor de scurgeri la cald.

În mod tradițional, pantalonii chef sunt concepuți pentru a avea un model alb-negru, deși unii bucătari optează acum pentru pantaloni cu un design mai simplu.

Șorț

Deși nu este considerată o parte din uniforma unui bucătar tradițional, mulți bucătari aleg să poarte un șorț peste albul lor atunci când sunt în bucătărie. Un șorț oferă un strat suplimentar de protecție împotriva căldurii și a flăcărilor, precum și a petelor.

Șorțurile trebuie să fie fabricate dintr-un material ignifug și trebuie să fie legate și montate corect. Acest lucru va ajuta pentru a preveni orice piese în vrac de a fi înmuiate în alimente sau care intră în contact cu foc deschis.

Pantofi

Bucătarii stau pe picioare ore în șir, așa că este esențial să ai pantofi confortabili. Pentru confort, pantofii trebuie sa fie bine montati si sa aiba o buna absorbtie a socurilor. Acest lucru va scuti o parte din presiunea de pe partea de jos a picioarelor de la picioare pe podea tare.

Pentru siguranta, toti bucatari ar trebui sa poarte incaltaminte antiderapant si sa aiba toecap-uri din otel sau ranforsate. Acest lucru va limita riscul de rănire în cazul în care renunță la orice echipament greu sau lichide fierbinți. În plus, deși nu este obligatoriu, mulți bucătari poartă pantofi fără șireturi pentru a limita riscul de a se împiedica peste o dantelă neîngrijită.

Pălăria

Pălăria sau toque blanche-ul  (cunoscută în una dintre denumirile tocă, bonetă, bandană, șapcă), pentru a-și folosi numele tradițional francez, este o componentă bine recunoscută a uniformei unui bucătar. Cu toate acestea, o mulțime de bucătari aleg să nu mai poarte pălăria clasică înaltă. Din punct de vedere istoric, purtarea toque blanche-ului a indicat statutul unui bucătar în bucătărie. Cu cât pălăria bucătarului era mai mare, cu atât erau mai în vârstă. Mai mult, numărul de pliuri de pe pălărie a reprezentat numărul de rețete pe care bucătarul le stăpânise.

Acum, mulți bucătari aleg head-wear care este un pic mai puțin extravagant, inclusiv pălării mai mici, bonete și bandane. Unii chiar optează pentru pălării de unică folosință pentru a-și proteja capul și siguranța alimentelor, în schimb. Cerințele pentru tipul de uzură a capului depind de fiecare cerință individuală a restaurantului. Unele restaurante high-end fine dining încă alege toca pentru a semnifica calitatea și nivelul de stabilire

Este esențial să înțelegeți importanța unei uniforme de bucătar, deoarece nu numai că aduce beneficii siguranței alimentare, dar este benefică și pentru siguranța personală, confort și profesionalism. Purtarea uniformei în ospitalitate are multe beneficii atât pentru personalul din față, cât și pentru cel din spate și nu poate fi ignorată.

Facebook Comments
Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Eveniment

Servicii de publicitate pentru firme in Craiova.biz

Published

on

By

Platforma CRAIOVA.biz vă ajută să vă promovați afacerea online în Oltenia.

Comunitatea de utilizatori a site-ului beneficiază în mod gratuit de știri economice, evenimente, afaceri, tech, imobiliare, social, sănătate, sport, diverse anunturi.

Propuneți inscrierea afacerii dumneavoastră, trimițând un e-mail la info@craiova.biz

Mult succes!

Facebook Comments
Continue Reading

Eveniment

De ce să apelezi la mărirerea buzelor – câteva motive

Published

on

By

Cropped closeup image of sensual female lips injected with syringe, Aesthetic corrective procedures concept

Procedura de mărire a buzelor oferă un număr mare de beneficii estetice, reușește să îmbunătățească în mod considerabil dimensiunea și forma buzelor. Dacă există nemulțumiri cu privire la aspectul buzelor, acest lucru va afecta calitatea vieții și va crea nesiguranțe greu de depășit.

De ce să apelezi la mărire buze- câteva motive

Pentru a-ți înfrumuseța zâmbetul. Zâmbetul este principala ta armă de seducție, fie socială, fie amoroasă. Un zâmbet frumos, cu buze frumos desenate, plin de viață, este un atu deloc de neglijat. Și, acest zâmbet frumos se poate obține cu ajutorul unui procedeu de mărire buze.

Este un procedeu care nu doare. Injecțiile în buze se fac acum fără durere. Se efectuează anestezii locale și produsele utilizate conțin anestezianți. Astfel, injectarea buzelor se face extrem de simplu și ușor.

Este o procedură care se poate adapta dorințelor tale

Există o gamă foarte largă de tehnici și produse. Poți alege între tratamente care variază de la o simplă rehidratare pentru buzele uscate, de exemplu, până la o creștere totală a volumului. Între cele două, toate variantele sunt posibile.

Este o procedură la modă

Injecțiile în buze sunt în ziua de azi destul de frecvente. Numeroase sunt vedetele de la Hollywood și de la noi din țară au recurs la ele.

De ce nu ai încerca și tu?

La urma urmei, dacă toți ceilalți o fac, de ce nu ai încerca și tu această procedură? La urma urmei, unele doamne sau domnișoare aleg deja un machiaj permanent sau semipermanent. Aici efectul durează aproximativ 1 an. Într-adevăr, s-ar putea să îți dorești să dureze mai mult, dar faptul că trebuie să o faci din nou (sau nu) este un avantaj: decizia ta nu va avea impact asupra viitorului dumneavoastră pe termen lung. Augmentarea buzelor, chiar dacă nu trebuie banalizată, poate fi considerată un simplu act cosmetic.

Ce trebuie să știi înainte de a apela la procedura de mărire a buzelor

Cu două săptămâni înainte de procedură, trebuie să te abții de la utilizarea medicamentelor sau a produselor care pot subția sângele, cum ar fi aspirina, vitamina E și uleiul de pește (de exemplu, suplimentele omega-3). Acest lucru va reduce riscul de sângerare sau de vânătăi.

După procedură, medicul pune, de obicei, gheață pe buze timp de aproximativ 10 minute cam atât. În afară de o ușoară umflătură care se va instala în decurs de 1 până la 4 zile și, uneori, de unele vânătăi, în funcție de fiecare persoană, rezultatele pot fi observate imediat.

Spre deosebire de o intervenție chirurgicală sau de o procedură mai intensă, cum ar fi un peeling, nu există o recuperare propriu-zisă. Acest lucru înseamnă că, de îndată ce se termină programarea, te poți întoarce la serviciu sau la școală, de exemplu. Cu toate acestea, probabil că nu vei fi în cea mai bună formă. Timp de câteva zile, va fi important să nu faci nimic care să activeze fluxul de sânge către față și buze. Așadar, fără exerciții fizice riguroase, fără masaj, fără tratamente faciale etc.

În plus, este important să nu îți atingi buzele timp de câteva zile.

Facebook Comments
Continue Reading

Eveniment

Nea’ Oaie de la MOVILA VULPII s-a suparat ca magarul pe sat si a trecut la amenintari/Tupeul Magarului (II)

Published

on

By

In articolul precedent am precizat ca, echipa de la ”Incisiv de Prahova” primește amenințări în fiecare zi. Am învățat să trăim cu amenințările/combinatiile și să nu le băgăm prea mult în seamă, la fel cum am învățat să trăim cu gălețile de lături pe care unii și alții ni le varsă în cap de dimineața până seara. Am declarat ca, le consideram pe toate parte din meserie, mai ales acum, când tehnologia a pus câte o portavoce în mâna fiecăruia. Până la urmă, dezvaluim lucruri pe care alții nu le vor spuse, cam cu asta se ocupă jurnaliștii. Restul e PR.

Am dezvaluit ca, dintre toate amenintarile si laturile ne-au atras atentia cele ale lui Nea’ Oaie de la MOVILA VULPII care AU TRECUT PE PRIMUL LOC LA PROSTIE SI IMBECILITATE.

PROBABIL I SE TRAGE DE LA PREA MULTA OMLETA MANCATA SI CERSITA DE LA DETINUTII PE CARE II PAZEA LA MOVILA VULPII. PROBABIL SI DE LA PREA MULTA PROSTIE COMBINATA CU BAUTURA, am mai precizat.

Dupa publicarea acestui articol, Nea’ Oaie a recidivat cu amenintarile.

Tupeul magarului

Nea’ Oaie de la MOVILA VULPII  NU s-a mai suparat ca magarul pe sat atunci cand:

  1. „Oita” sa a fost mutata la dispecarat, la program de 12 ore, de la program de 8 ore, atunci cand „oita” sa a fost favorizata sa efectueze schimburi de tura in weekend cu colegi ai „Oitei” , ca sa poata sa iasa la pensie cu o suma mai mare;
  2. Nea’ Oaie zis „Tractor” NU s-a mai suparat ca magarul pe sat atunci cand „oita” sa a fost favorizata pentru program de 12 ore care se platesc dublu;
  3. Nea’ Oaie NU s-a mai suparat ca magarul pe sat atunci cand favoriza detinutii care ii pazea pentru oua prajite, omleta si/sau cand ii puneau pe acestia sa ii faca gratar cu mici.

In aceste conditii nu intelegem daca Nea’ Oaie zis „Tractor” este doar o oaie „capie” si/sau magar.

Noi credem ca datorita urechilor sale, Nea’ Oaie a parasit turma de oi si s-a reincarnat intr-o gloaba de magar.

Rolul magarului in turma de oi se explica prin faptul ca aceste ANIMALE impartasesc ura fata de reprezentantii familiei canine: lupi, vulpi, caini sau coioti. Magarilor NU le pace atunci  cand acestia apar pe teritoriul lor. Vazand un dusman, MAGARUL devine agitat si scoate sunete care atrage atentia ciobanului.

NEA’ OAIE, mai usor cu pianul pe scari! (Redactia Incisiv de Prahova).

 

 

Articolul Nea’ Oaie de la MOVILA VULPII s-a suparat ca magarul pe sat si a trecut la amenintari/Tupeul Magarului (II) apare prima dată în Ziarul Incisiv de Prahova.

Facebook Comments
Continue Reading

Parteneri

Ultimile stiri locale

seturi fitness seturi fitness
Sport14 ore ago

Top 7 exerciții pentru creșterea masei musculare în zona fesierilor

Exercițiile fizice sunt adesea asociate cu îmbunătățirea imaginii corpului, menținerea greutății și reducerea anxietății și depresiei. Noi toate punem mare...

Motocultor Motocultor
Social22 de ore ago

Motocultor Rotakt – ajutorul de care ai nevoie

Un motocultor este foarte util oricărui mic fermier deoarece pregătirea solului este una din principalele sarcini efectuate înainte de plantarea...

Eveniment22 de ore ago

Servicii de publicitate pentru firme in Craiova.biz

Platforma CRAIOVA.biz vă ajută să vă promovați afacerea online în Oltenia. Comunitatea de utilizatori a site-ului beneficiază în mod gratuit de știri...

Știri din județ23 de ore ago

Experimentați o îngrijire de calitate la Centrul Medical Dr. Gh. Iliev din Iași: Servicii de obstetrică și ginecologie la standarde internaționale

Centrul Medical Dr. Gh. Iliev din Iași este o unitate medicală modernă, de ultimă generație, care oferă o gamă largă...

ferestre PVC ferestre PVC
Socialo zi ago

Usi si ferestre PVC realizate pe comanda – WindowMAG

Tipul de usi si ferestre PVC reprezinta una dintre cele mai populare optiuni pentru izolarea termica a locuintei. Acestea sunt...

sistem de securitate sistem de securitate
Social3 zile ago

Ce este un sistem de securitate pentru locuință și cum funcționează

Avansul tehnologic, dar și vremurile pe care le trăim, sunt factori care ne determină să ne protejăm locuința, bunurile, iar...

Pachet cazare Pachet cazare
Turism3 zile ago

Pachet cazare pentru sărbătorile Pascale 2023 la Hotel Izvoare – Căciulata

Știm cât de mult vă doriți să ieșiți din cotidianul de zi cu zi și să petreceți timp de calitate...

Eveniment3 zile ago

De ce să apelezi la mărirerea buzelor – câteva motive

Cropped closeup image of sensual female lips injected with syringe, Aesthetic corrective procedures concept Procedura de mărire a buzelor oferă...

Știri din județ3 zile ago

Centrul Medical Dr. Gh. Iliev din Iași: Servicii de obstetrică și ginecologie de top

Centrul Medical Dr. Gh. Iliev din Iași oferă pacienților săi îngrijire și servicii de calitate, cu un accent deosebit pe...

Timisoara Timisoara
Turism4 zile ago

Timisoara – Ce poti vizita in orasul de pe Bega?

Dupa cum bine stii deja, Timisoara se numara printre cele mai frumoase orase ale tarii noastre. Ceea ce diferentiaza acest...

boiler cu acumulare boiler cu acumulare
Social4 zile ago

Tot ce trebuie să știi despre boiler cu acumulare

Boiler cu acumulare este încă un produs extrem de răspândit menit să asigure producția de apă caldă în locuințe. Ușor...

terapia Schroth terapia Schroth
Exclusiv5 zile ago

Cum să depistați primele semne ale apariției scoliozei

Scolioza este o tulburare comună a coloanei vertebrale care poate fi dificil de detectat. Adesea începe în copilărie, dar simptomele...

Eveniment6 zile ago

Nea’ Oaie de la MOVILA VULPII s-a suparat ca magarul pe sat si a trecut la amenintari/Tupeul Magarului (II)

In articolul precedent am precizat ca, echipa de la ”Incisiv de Prahova” primește amenințări în fiecare zi. Am învățat să...

Cultură6 zile ago

Cum să zugrăvesști o cameră: 10 pași pentru a picta pereții ca un zugrav profesionist

A învăța cum să zugrăvești o cameră în mod corespunzător este esențial atât pentru cei începători cu bricolaj, pentru noii proprietari, cât...

Eveniment7 zile ago

Alternative ecologice pentru restaurante de viitor – Ce noutăți poți introduce în afacerea ta pentru a proteja mediul înconjurător!

În ziua de astăzi, în domeniul HoReCa se pune tot mai mult accent pe protecția adecvată a consumatorului, dar și...

Uși de interior Uși de interior
Social7 zile ago

Uși de interior în 2023: ce factori să iei în considerare

Când vine vorba de amenajarea locuinței, fiecare produs trebuie ales cu atenție, în special uși de interior. Elementele de design...

Știrile Săptămânii