Connect with us

Eveniment

Se dorește să se pună prosopul pe țambalul care a sunat urât la testările psihologice de unde se pare că se stabilea cine merge și cine nu merge mai departe in concurs pentru funcțiile din sistemul penitenciar

Published

on

Apoi, folosind pretextul fraudei favorizate de personaje din ASF, a fost complice cu explozia tarifelor RCA și cu ,,naționalizarea” fraudei, la buget. A se citi CARTELUL. Vă reamintesc că tarifele RCA s-au majorat încă din septembrie, de pe o săptămână pe alta, cu până la 70%, fără să existe motivele daunalității, care ar fi putut explica, cât e cât, situația. Iar ASF a dormit liniștit ca vechiul Camenco Petrovici de la CEC (noul Camenco este Marcu), favorizând CARTELUL. Cartel la care au vegheat încă 5 luni, până când păpușarii, i-au dat metaforic un pumn în bot contabilului de ocol silvic, văzându-i nu doar incompetența (pe asta o știau de când l-au numit acolo) ci faptul că prin acțiunile și inacțiunile lui pune reflectoare pe ceea ce metaforic numesc ,,matca” – respectiv beneficiarii reali ai fraudelor din asigurări. Pentru că, oricine se întreabă acum, precum Toma Caragiu: ,,Mă cine naiba îl ține pe ĂSTA în brațe”. Răspunsul este simplu și îl găsiți, mai jos, dezvaluie analistul economic Radu Teodor Soviani.

Intervenția intempestivă a ministerului de finanțe pentru plafonarea tarifelor RCA nu face decât să consemneze două lucruri: i) eșecul de supraveghere al șefilor de la ASF, motiv pentru care trebuie revocați; ii) guvernul a constatat de facto că șefii ASF sub complicii ai cartelului din piața asigurărilor, pe care l-au favorizat, în detrimentul românilor.

Deocamdată, șeful ASF, Nicu Marcu, a rămas cu salariul de până la 200.000 de Euro pe an, ca să facă #nimicpentrupopulatie. Nu uitați că până în 7 februarie 2022, Nicu Marcu sufla vânt în pânzele cartelului, susținând mincinos că ,,nu poate interveni, în sensul impunerii primelor de asigurare”.

Grupul de interese pe care îl consider nelegitim și care a sprijinit pentru interese personale și de grup diverse personaje dovedite toxice prin prisma destabilizării pieței asigurărilor, de prin diverse unitățăți ,,cu caimac” sau ,,ocol silivic” – gen Negrițoiu și Marcu (când spun gen este evident că nu mă refer la grad, întrucât niciunul nici altul în mod evident nu au calități personale care să îi lanseze în postură de ofițeri de informații, având în vedere că nici măcar Mugur Isărescu nu a depășit statutul de turnător), i-a luat comanda lui Nicu Marcu.

În acest fel, fostul șeful ASF de la unitatea ocol silvic, a rămas deocamdată doar cu salariul, devenind chiar periculos de incompetent prin neștiința pieței asigurărilor, chiar pentru grup. De aceea grupul a intervenit prin Ministerul finanțelor (deja vu ca în cazul Astra și Carpatica), venind cu fumigena ,,plafonării” – în fapt praf în ochi, așa cum am arătat AICI.

Timp de aproape 2 ani Nicu Marcu – șeful de la ASF, a fost complice prin acțiuni și inacțiuni cu frauda de la City Insurance. Apoi, folosind pretextul fraudei favorizate de personaje din ASF, a fost complice cu explozia tarifelor RCA și cu ,,naționalizarea” fraudei, la buget. A se citi CARTELUL. Vă reamintesc că tarifele RCA s-au majorat încă din septembrie, de pe o săptămână pe alta, cu până la 70%, fără să existe motivele daunalității, care ar fi putut explica, cât e cât, situația. Iar ASF a dormit liniștit ca vechiul Camenco Petrovici de la CEC (noul Camenco este Marcu), favorizând CARTELUL. Cartel la care au vegheat încă 5 luni, până când păpușarii, i-au dat metaforic un pumn în bot contabilului de ocol silvic, văzându-i nu doar incompetența (pe asta o știau de când l-au numit acolo) ci faptul că prin acțiunile și inacțiunile lui pune reflectoare pe ceea ce metaforic numesc ,,matca” – respectiv beneficiarii reali ai fraudelor din asigurări. Pentru că, oricine se întreabă acum, precum Toma Caragiu: ,,Mă cine naiba îl ține pe ĂSTA în brațe”. Răspunsul este simplu:

,,Matca” a văzut practic următoarea dezvoltare. Cam oricine vede acum ceea ce vă arătam eu încă din debutul favorizării cartelizării, respectiv din 9 septembrie 2021:

Încă din urmă cu 5 luni (septembrie 2021) atrăgeam atenția public, în Ziarul Bursa, asupra mecanismelor de protecție a fraudei de la City Insurance. Și asupra acțiunilor și inacțiunilor care vor duce la explozia asigurărilor RCA, din culpa șefilor ASF, care, prin acțiuni și inacțiuni au vegheat și ei la decapitalizarea brumei de economii românești, care a mai rămas.

Acest articol l-am publicat în urmă cu 5 luni, în 20 septembrie 2021, în ziarul Bursa, AICI, și îl reiau acum. Pentru ca nimeni să nu mai pretindă că vai – nu și-au dat seama și vai, nu putea lua măsuri încă din septembrie 2021, măsuri care ar fi stopat fraudarea asiguraților prin tarife rezultate din complicitatea ASF-asigurători, la scutul mătcii.

Realitatea complicității ASF cu frauda de la City Insurance. De la Mișu Negrițoiu la Nicu Marcu. Parchetul să se sesizeze, Parlamentul să revoce (I).

Nicu Marcu pentru noi este Camenco Petrovici doi. La fel cum CEC-ul, condus de Camenco Petrovici, a păcălit populația prin falsa garantare a Fondului Național de Investiții (FNI), la fel și Nicu Marcu a păcălint populația prin falsa garantare de către Autoritatea de Supraveghere Financiară a capitalului (și bonității) City Insurance, societate care se dovedește că a fraudat sute de milioane de Euro din banii asiguraților în timp ce era mângâiată pe creștet de către ASF.

Din prima zi în care Nicu Marcu a fost numit Președinte ASF (28 iunie 2020) el a acționat in scopul acoperirii fraudei de la City Insurance prin mangaierea pe creștet a City Insurance și neobligarea în mod real de a aduce capital.

Astfel Nicu Marcu a oferit mai mult de un an societății City Insurance timp în care societatea, cu cotă de piață de 45% pe piața RCA, a încasat miliarde de lei ca prime, a plătit mai puțin de jumătate din sumele încasate ca despăgubiri și a sifonat restul. Sub atenta privire și supraveghere a lui Nicu Marcu.

Mai mult decât atât, Nicu Marcu, prin promovarea psihotică a inițiativei de ,,decontare directă obligatorie” în polițele RCA (în fapt intenția de a scumpi asigurările cu până la 20% și a lua populației și companiilor până la un miliard de lei în fiecare an, cu scopul de a direcționa aceste sume către acționarii infractori care prezentaseră încă din 2017 extrase de cont false, și astfel, pentru a nu îi mai obliga să aducă capital), Nicu Marcu a devenit complice la frauda de sute de milioane de Euro din ultimul an și la acoperirea fraudei de alte sute de milioane din anii trecuți. 

,,Privatizarea profiturilor și naționalizarea pierderilor”.

Despre tentativa ticlăloasă de introducere a obligativității decontării directe am scris încă din 31 ianuarie 2021, iar argumentele prezentate de mine au fost de natură să împiedice și această fraudă din banii asiguraților, în fapt o mizerabilă accperire a sifonărilor din asigurări, de către populație.

Simultan cu achiesarea prin această inițiativă la interesele grupurilor care sifonau banii asiguraților, Nicu Marcu a primit asigurări că va primi imunitate pentru complicitatea de a nu supraveghea în mod real piața asigurărilor.

În acest sens, nefrecventabilul deputat Florin Roman, cu școală la Atheneum, cursuri la Colegiul Național de Apărare și fost secretar general al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA, precursorul ASF) din perioada în care Astra Asigurări fura banii asiguraților, a promovat o inițiativă ticăloasă prin care urmărea să îi ofere imunitate lui Nicu Marcu, spre exemplu, în cazul eșecului de supraveghere a liderului pieței asigurărilor, aflată acum în anticamera falimentului. Am scris și am contribuit la respingerea acestei inițiative ticăloase încă din februarie 2021.

Un an și patru luni de complicitate pentru ca City să mai încaseze peste 3 miliarde de lei sub mandatul lui Marcu și să sifoneze jumătate.

În baza acestor (false) garanții, Nicu Marcu, cel care și-a luat imediat după numire, ca șef de cabinet pe fostul directorul adjunct al SRI, generalul Voinescu (fost lucrător al Securității comuniste anti-NATO) a acordat, de facto, garanții grupului infracțional de la City Insurance și mai ales timp, pentru a mai sifona încă alte sute de milioane de Euro.

În mod real, timp de aproape un an de la numire (iunie 2020 – iunie 2021), Nicu Marcu nu a luat nicio măsură reală pentru a opri sifonarea banilor asiguraților.

Din contră, precum ,,fidejusorul” Camenco Petrovici din cazul FNI, a oferit falsa garanție asiguraților că City (despre care acum susține că avea indicii că este infractoare încă din februarie 2021) este o companie solidă. Complicitatea s-a manifestat multiplu:

 • cunoscând că extrasul de cont prezentat de City este falsificat (el susține că ASF a avut indicii încă din februarie 2021, dar în fapt, am convingerea că ASF știa sau trebuia să știe încă din martie 2017), a permis în continuare City Insurance să emită polițe RCA. Astfel, în 2020, City Insurance a emis polițe (marea majoritate RCA) de 2,3 miliarde de lei (cu 17% mai mult decât în 2019), din care 3 sferturi (1,7 miliarde lei) reprezintă RCA Doar din introducerea ticăloasă a decontării directe, Nicu Marcu ar fi asigurat astfel City Insurance, prin scumpirea de 20%, o sumă anuală de cel puțin 350 de milioane de lei pe care Nicu Marcu a vrut să o ia de la populație și companii și să o de acționarilor falsificatori. Suma ar fi fost suficientă pentru ,,ștergerea urmelor” extrasului de cont falsificat.
 • City Insurance a mers chiar și mai bine în Trimestrul I 2021, în timp ce sifona banii asiguraților pe baza unui extras de cont falsificat, despre care ASF știa. City Insurance a emis din ianuarie până în martie 2021 polițe de 648 de milioane de lei (în creștere cu 20% față de trimestrul I 2020). Sub ,,supravegherea” lui Nicu Marcu, care știa despre extrasul de cont falsificat.
 • Extrapolând 2 trimestre de la cunoașterea realității extrasului de cont falsificat, până la jumătatea lunii septembrie când ASF a anunțat declanșarea procedurii de faliment, City a încasat (deși ASF cunoștea că este infractoare), peste 2 miliarde  de lei, în timp ce ASF aștepta ca investitori fantomă să aducă 150 de milioane de Euro, capital.
 • Făcând totalul, pe perioada ,,supravegherii” lui Nicu Marcu, City Insurance a încasat peste 3 miliarde de lei (600 de milioane de Euro), dintre care aproape un miliard de lei (200 de milioane de Euro) de la momentul în care ASF a știut de la autoritățile elvețiene că City este o societate infractoare și prin urmare, Nicu Marcu a fost complice la delapidare, fals, uz de fals, spălare de bani și evaziunea fiscală a acționarilor.
 • Dacă nu ar fi fost complice, Nicu Marcu ar fi trebuit să suspende de îndată emiterea de polițe RCA de către City Insurance (legislația îi permite), încă de la momentul în care a cunoscut că City, ca și Astra, folosește falsuri fără de care nu ar fi fost niciodată o societate de asigurare. 
 • Complicitatea lui Nicu Marcu s-a manifestatat și prin decizia din iunie 2021, când a trecut în administrare specială a Fondului de Garantare al Asiguraților City Insurance în loc să suspende activitatea de emitere de polițe RCA de către City. Astfel, Nicu Marcu a mai oferit încă 4 luni acționarilor infractori, timp în care, extrapolând rezultatele din trimestrul I (rezultatele pe trimestrul II nu sunt disponibile) City Insurance a mai încasat de la asigurați încă 864 de milioane de lei (172 de milioane de lei)
 • Judecând după rezultatele anului 2020 (când City a încasat prime de 2,3 miiarde de lei) și a plătit pagube de 1,4 miliarde de lei) diferența de 40% (900 milioane de lei) punând-o în diverse buzunare. Astfel, pe parcursul mandatului lui Nicu Marcu, mandat care are deja 5 trimestre (cu 5 trimestre mai mult decât ar merita fostul contabil de ocol silvic, șomer până la 28 de ani, plagiator și hoț de TVA prin achiziție trucată și escrocând Poșta Română), Nicu Marcu a fost complice la transferul în diverse alte buzunare (foarte puțin la salariații City) a peste 1,1 miliarde de lei, reprezentând diferența extrapolată dintre primele încasate și despăgubirile plătite. Sumă care i se poate imputa lui, care încasează ca Președinte ASF venituri lunare de cel puțin 15.000 de Euro.
 • Așa cum Mișu Negrițoiu căuta pentru Astra Asigurări acționari în China și Elveția (în fapt oferind timp acționarilor infractori de la Astra pentru a face pierdute sumele sifonate – 200 de milioane de Euro), așa și Nicu Marcu a oferit timp pentru a se pierde urma banilor, în timp ce societatea despre care Nicu Marcu și ASF știau că este infractoare, încasa noi sume, sub mângâierea pe creștet de către Nicu Marcu și ASF.
 • În timp ce City Insurance încasa în continuare prime de asigurare (sub administrarea din iunie a Fondului De Garantare a Asiguraților), un nou tip de sifonare a sumelor se producea. Către cine au fost făcute plăți din Fondul de Garantare a Asiguraților în cele 4 luni, în care FGA decidea unde se duc sumele încasate prin prime? Au existat companii agreate? Au existat companii care au cumpărat creanțe de la creditorii City, cu discount și cu plăți cvasi-imediate din FGA? Informațiile mele spun că da și voi reveni.
 • Acum, prin terminațiile guvernamentale ale grupului infracțional care a sifonat banii asiguraților prin City Insurance, Nicu Marcu încearcă promovarea unei ordonanțe de urgență prin care Fondul de Garantare al Asiguraților să contribuie la spălarea banilor sifonați de la City Insurance, în loc să meargă pe firul banilor. Se devoalează astfel că și în ultimul moment înainte de revocare, Nicu Marcu acționează ca și complice pentru nerecuperarea sumelor sifonate de acționarii City Insurance.  

Și încă ceva:

 1. În Germania, Felix Hufeld, Președintele BAFIN (Autoritatea de Supraveghere din Germania) a demisionat imediat după scandalul în care s-a dovedit că societatea Wirecard, supravegheată de BAFIN, a fraudat investitorii. La fel și Elisabeth Rogele (a doua în comandă după Hufeld), pentru eșecul în supraveghere. Echivalentul lui Nicu Marcu și a Doinei Dascălu, prim-vicepreședinte.
 2. Markus Braun, fostul șef al Wirecard a fost deja arestat de două ori (prima oară a ieșit pentru o cauțiune de 5 milioane de Euro iar în 22 iulie 2020 a fost arestat a doua oară). Împreună cu el și alți 2 membrii ai board-ului Wirecard.
 3. Procurorii germani i-au arestat sub motivul că șefii Wirecard au conspirat să obțină împrumuturi frauduloase de 3,2 miliarde de Euro.
 4. În Germania, nici Hufeld și nici Rogele nu a încercat ticăloșii gen decontare directă obligatorie, astfel încât să fie complici precum Nicu Marcu la frauda de la City Insurance. Dacă încercau sau închideau ochii (cu știința comiterii de către infracțiuni de către City), erau arestați de îndată. Cum ar fi fost ca Hufeld și Rogele să fi impus un soi de decontare obligatorie a plăților on-line făcute pentru cazionouri și site-uri de pornografie (așa a început Wirecard), prin Wirecard, ceea ce de facto a încercat Nicu Marcu prin ,,decontarea directă obligatorie” în cazul polițelor RCA, serviciu auxiliar și care nu are nicio legătură cu activitatea de asigurare a societăților ,,supravegheate” de ASF?
 5. Am demonstrat că ASF, deși pretinde că știa doar din februarie 2021 că City Insurace a falsificat un extras de cont, a oferit timp pentru majorarea fraudei de la City Insurance și pentru majorarea pagubei. În Germania ar fi fost arestați imediat. Chiar și pe legislația din România ar fi trebuit să se afle măcar sub control judiciar.
 6. În episodul următor, pe care îl voi publica mâine, voi arăta indiciile că ASF știa și ar fi trebuit să știe încă din martie 2017 (sub mandatul lui Mișu Negrițoiu și a celor pe care i-a adus prin ,,concurs” la ASF – directorul supravegherii, directorul juridic, etc.) că extrasul de cont prezentat de către acționarii City este fals. În martie 2017, protocolul cu SRI (unde director adjunct era George Voinescu – actualul director de cabinet al lui Nicu Marcu) și ASF (unde Președinte era Mișu Negrițoiu, fost lucrător în comerțul exterior al Securității), avea deja aproape 3 ani. Protocolul a fost semnat inclusiv pentru verificarea unor aspecte gen extrase de cont false. Voi prezenta într-unul din episoadele următoare că în fapt, acest protocol, a fost folosit inclusiv pentru ștergerea urmelor falsificării de documente bancare chiar de către funcționari ai ASF.
 7. Dacă Autoritatea de Supraveghere Financiară condusă de Mișu Negrițoiu a certificat în martie 2017 extrasul de cont falsificat în ciuda informațiilor SRI sau în baza lor, este un subiect pe care îl discutăm în episodul următor.
 8. Cu certitudine, Mișu Negrițoiu s-a uitat pe acest document exact cum a făcut banca pe care o conducea fie ca director fie ca Președinte pe documentele falsificate de prin care ING Bank România când aceasta încălca embargoul impus de SUA și de Departamentul de Stat Iran-ului, ajutând infracțional Iranul aflat sub embargou să importe, prin falsificarea documentelor de proveniență, bunuri interzise.

Până atunci, o altă complicitate la scutul ASF se devoalează. Prin lipsa de supraveghere reală a ASF, asigurătorii au majorat deja prețul polițelor RCA cu până la 70%, invocând pretextul minicinos că din cauza falimentul City, așa cum am arătat aici.

Iar Florin Cîțu, care a declarat sâmbătă că ,,Aș vrea să văd dacă falimentul a fost ascuns – aici sunt alte probleme. Dacă situația a fost ascunsă atunci ar fi o problemă” ar trebui înainte ca să semneze o OUG prin care să acopere fructele infracționale ale rețelei de la City Insurance și care include funcționari din ASF, să procedeze ca premier și parlamentar (poate) viitor Președinte PNL, la demararea de urgență a revocării lui Nicu Marcu, Președinte ASF. Oare Florin nu își pune întrebarea de ce a simțitit nevoia Mișu Negrițoiu, care a văzut și verificat în 2017 extrasul de cont falsificat de City, să îl atace zilele trecute? De ce îl atacă Alexandru Nazare, fost ministru de finanțe demis de Florin și cel care a promovat ticăloșia ,,decontării directe obligatorii”, fără succes totuși? De ce Nicu Marcu, ajuns președinte ASF pe cârdășia PSD-Pro Romania susținută de Ludovic Orban (în urma unui troc în care socrul lui Victor Ponta, Ilie Sârbu, a devenit vicepreședinte al Curții de Conturi pe locul lăsat liber de Marcu)? Dacă Florin nu acționează acum devine evident complice al grupului infracțional care a devealizat City Insurance. (Cristina T.).

Facebook Comments
Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Eveniment

Raportul publicației The Economist și clasamentul întocmit în ceea ce privește România

Published

on

By

Statul român „are o democrație deficitară” și se situează pe ultimul loc în UE, potrivit clasamentului anual realizat de publicația de specialitate din Marea Britanie-” The Economist”. 

Standardele democratice din întreaga lume s-au ameliorat uşor în anul 2022 după ridicarea restricţiilor Covid-19, dar au scăzut şi mai mult în Federația Rusă, după invazia sa în Ucraina, a informat Economist Intelligence Unit (EIU), citat de The Economist.

În general, mai puţin de jumătate – 45,3% – din populaţia lumii trăieşte într-o democraţie, a ținut să precizeze grupul de analiză din Londra.

Poziția României în acest clasament 

România înregistrează un indice de 6,45 și ocupă locul 62 în lume și ultimul în Uniunea Europeană în Indicele anual al democrațiilor întocmit de revista britanică The Economist, un clasament anual care ia în calcul cinci criterii şi care ierarhizează 167 de ţări.

Pentru întocmirea clasamentului, sunt luate în calcul cinci categorii de criterii: procesele electorale şi pluralismul, funcţionarea guvernului, participarea politică, cultura politică şi libertăţile civile.

Sondajul anual are capacitatea să evalueze starea democrației într-un număr de167 de țări pe baza a cinci itemi, cu un scor maxim de zece. Acești indici se referă la procesul electoral și pluralismul politic existent, funcționarea guvernului, participarea politică propriu-zisă, cultura politică democratică cât și libertățile civile.

Cea mai recentă ediție a acestei măsurători a constatat faptul că aproape jumătate (mai precis 45,3%) din populația lumii trăiește într-o anumită democrație, în timp ce mai mult de o treime (un procent de 36,9%) trăiește sub regimuri autoritare.

Indicele democrației în 2022

Scorul mediu global al indicelui care privește conceptul aplicat al democrației a stagnat în anul 2022. În ciuda așteptărilor privind o revenire după ridicarea restricțiilor legate de p(l)andemie, scorul a fost aproape neschimbat, la un cuantum de 5,29 (pe o scară de la 0 la 10), față de 5,28 înregistrat în 2021.

Efectul pozitiv al restabilirii libertăților individuale a fost anulat de evoluțiile negative la nivel global. Scorurile a mai mult de jumătate dintre țările măsurate de indice fie au stagnat, fie au înregistrat scăderi semnificative. Multe țări din Europa Occidentală au avut o valoare neașteptată, aproape anormală, cu indici pozitivi, fiind singura regiune al cărei scor a revenit la nivelurile de dinainte de trista perioadă a răspândirii virusului Covid-19 și a ratate campanii de vaccinare cu seruri mortale, experimentale.

Pe lângă o explicație a schimbărilor din clasamentul global și o analiză regională aprofundată, cea mai recentă ediție a raportului Indicelui democrației arată și de ce a eșuat democrația în Federația Rusă, cum anume s-a putut genera acest dezechilibru și de asemenea efectele războiului actual, cu implicații și conexiuni directe a ceea ce ar însemna democrația din Ucraina, în lupta lor pentru independență și redobândirea suveranității statale.

Cifrele raportului

România se încadrează la „democraţii deficitare”, la fel ca majoritatea statelor din Europa Centrală şi de Est. Singurul stat din regiune, care fiind etichetat la „democrații depline”-cea mai înaltă categorie-este „patria vasului” – statul austriac.

De altfel, statul român este devansată în clasament de alte națiuni din regiune. De exemplu, Polonia s-a clasat pe locul 47 (cu un iindice de 7,04), Ungaria se poziționează pe locul 56 (cu un indice de 6,64) în timp ce Bulgaria a ocupat locul 57 (cu un indice de 6,53).

În schimb, autoritățile conduse de la București se mențin deasupra Republicii Moldova, care a înregistrat în anul 2021 cea mai mare îmbunătățire a indicelui. În clasamentul pe 2022, frații noștri de peste Prut se află pe locul 69, cu un indice de 6,23.

Problema din Ucraina

De altfel, în anul 2022,cel în care s-a declanșat invazia din Ucraina, Federația Rusă a înregistrat una dintre cele mau mari scăderi, de 22 de locuri, fiind catalogată „regim autoritar”, ocupând locul 146 din cele 167 de state monitorizate. De cealaltă parte, destul de surprinzător ținând cont de evoluția evenimentelor imprevizibile, dominate de incertitudine, Ucraina se află pe locul 87, fiind catalogat drept un „regim hibrid”.

Trebuie scos în evidență faptul că acest lucru s-a generat din cauza propagandei autorităţilor ruse care s-au angajat într-o represiune fără precedent împotriva mass-mediei şi a opoziţiei de când preşedintele Vladimir Putin a trimis trupe în Ucraina de aproape un an de zile (sfârșitul lunii februarie 2022).

Conform raportului, războiul din Ucraina „a scos la iveală diviziunile dintre democraţiile dezvoltate care susţin Ucraina şi multe ţări în curs de dezvoltare care au ales să nu ia atitudine”, se arată în studiu.

Creșteri semnificative 

Cea mai mare creștere a înregistrat-o Thailanda, cu ocreștere de 17 poziții până pe locul 55 și cubun indice de 6,67. Pe primul loc în clasament se menține Norvegia (indice de 9,81), urmată de Noua Zeelandă (indice de 9,61), Islanda (indice de 9,52), Suedia (indice de 9,39) și Finlanda (indice de 9,29).

Raportul discută și alți indici, precum cei definiți de Freedom House, justificând unele dintre alegerile făcute de echipa de la The Economist. De exemplu, în acest studiu comparativ s-a pus mai mult accentul pe opiniile și atitudinile publice, măsurat de sondajele publice, dar, pe de altă parte, standardul economic de viață nu a fost inclus ca un criteriu al democrației(cum se pare că au făcut alte studii).

Nu există niciun indiciu că acest raport a fost sau se plănuiește să fie prezentat într-un context academic, sau că a fost sau va fi validat de o recenzie a unor experți.

Aveți posibilitatea de a accesa și totodată de a descărca raportul gratuit, aici.

 

SSursa foto :https:google.com

Acest material a fost realizat de către Daniel Mihai redactor-șef al platformei media independente Criteriul Național și jurnalist al Ziarului Nationalul.ro 

 

 

Facebook Comments
Continue Reading

Eveniment

Care sunt metodele ideale pentru a-ți proteja grădina? Iată ce ar trebui să faci

Published

on

By

Când vine vorba de propria grădină, fiecare știe cel mai bine cum ar trebui să aibă grijă de ea. Tot ce ține de acest spațiu exterior important pentru orice casă trebuie gestionat cu mare atenție.

Această atenție devine și mai mare dacă ai legume în grădină și vrei să profiți de această „producție locală”, tocmai pentru a te putea bucura de ele proaspete și pentru a putea să le folosești în propriile retețe. Drept urmare, ar trebui să ai mare grijă de ele și să te asiguri că ele vor crește în cele mai bune condiții posibile.

Pentru a putea face acest lucru, primul lucru pe care trebuie să îl faci este o documentare serioasă pentru acest subiect, asta mai ales dacă ești la început de drum și poate nu ști niște elemente de bază. 

Ca să afli informațiile de care ai nevoie în ceea ce privește o grădină de legume bine întreținută, citește în continuare. Vei descoperi că aceste date te vor ajuta să iei cele mai eficiente măsuri pentru legumele crescute de tine în propria grădină. 

Așadar, ce poți face chiar tu pentru grădina ta?

 

Măsurile pe care ar trebui să le iei astfel încât grădina ta să fie eficientă

 

 1. Asigură-te că ai timp să o întreții

Este poate cel mai important pași dintre toți cei care vor fi enumerați în acest text. Înainte de a te apuca de treabă, înainte de a face orice sau de a lua orice fel de decizie importantă, pune-ți o întrebare cheie. Întreabă-te dacă programul tău îți va permite să te ocupi de această grădină așa cum merită, pentru ca ea chiar să devină productivă. Fii sincer cu tine și fii conștient că ea va necesita timp dedicat pentru ca totul să meargă așa cum trebuie, mai ales la început. Tocmai de aceea, cel mai bine ar fi să iei o foaie de hârtie în față și să pui totul pe hârtie, poate chiar și cu argumente pro și contra. Așa vei ști sigur că nu te bagi la ceva la care nu vei face față.

2. Folosește erbicide

Este un element cheie pentru oricine are o grădină de legume. Dacă vrei ca legumele tale să fie protejate de toate potențialele pericole, trebuie să folosești cele mai bune erbicide. Poti sa vezi aici gama de erbicide de la Hectarul.ro pentru produse de cea mai înaltă calitate care te vor ajuta să îți protejeezi produsele. Este foarte important să fii conștient că este important să investești în produse de calitate când vine vorba de erbicide, tocmai pentru ca insectele să nu se apropie de legumele tale.

Așadar, când vine vorba de o grădină de legume, trebuie să știi că vei avea mult de muncă, dar dacă vei trece prin sfaturile de mai sus nu ar trebui să ai probleme.

 

sursa foto: unsplash.com

Facebook Comments
Continue Reading

Eveniment

Apelează la servicii de deratizare și scapă de musafirii nepoftiți din casa ta!

Published

on

By

 

Aveți musafiri nepoftiți în casa dvs.? Acestea sunt provocate de șobolani sau rozătoare, care pot cauza pagube materiale, precum și probleme de sănătate. Apelează la servicii de deratizare pentru a scăpa de acesti musafiri nepoftiți.

Experții în controlul dăunătorilor au cunoștințe și echipamente specializate pentru a elimina aceste probleme într-un mod sigur și eficient. Ei vor evalua situația și vor aplica metodele cele mai potrivite, cum ar fi capcane, substanțe toxice sau repelenți.

Nu lăsați problemele să se agraveze și să afecteze sănătatea dvs. și a familiei dvs. Apelează la servicii de deratizare astăzi pentru a vă bucura de o casă curată și sigură. Nu mai trebuie să vă faceți griji pentru musafirii nepoftiți!

Șobolanii sunt cel mai de temut dăunător care există, nu doar că ne stresează din cauza prezenței lor neigienice, a daunelor periculoase pe care le provoacă, ci și a riscului pentru siguranța alimentară de luat în considerare.

În acest articol, vă împărtășim informațiile esențiale pe care trebuie să le cunoașteți atunci când aveți de-a face cu șobolani, inclusiv semnele de a fi atenți la șobolani, cum apar activitățile șobolanilor și, mai important, soluții de combatere a dăunătorilor pentru a scăpa eficient de șobolani cu ajutorul serviciilor de deratizare

Observarea șobolanilor este primul pas, însă sunt capabili să se ascundă bine de momeli și prădători, alte semne ale prezenței șobolanului sunt: excremente, urme de obiecte roase, miros neobișnuit.

Iată mai multe motive și posibilități pentru care infestarea șobolanilor poate apărea în casa sau în sediul dumneavoastră. În primul rând, prezența sursei de hrană și a apei inclusiv hrana pentru animale de companie, gunoi și deșeuri.

În al doilea rând, o casă aglomerată care permite șobolanilor să se ascundă și să cuibărească, inclusiv în grămezi de frunze, arbuști.

În al treilea rând, șobolanii intră prin deschidere, variind de la integritatea proprietății compromise, ferestre și uși deschise, ventilatoare și goluri. În al patrulea rând, întreținerea inadecvată și lacunele în depozitarea alimentelor, cum ar fi alimentele expuse, lipsa borcanelor bine sigilate și a pungilor de depozitare. În cele din urmă, infestarea încrucișată.

De ce rozătoarele sunt dificil de eradicat?

Șobolanii sunt foarte eficienți în a se ascunde și de cele mai multe ori, reperarea prezenței lor poate fi dificilă. În primul rând, nu apar în timpul zilei, deoarece caută surse de hrană noaptea. În al doilea rând, datorită capacităților lor de agilitate și flexibilitate care le permit să se ascundă în spații greu accesibile, detectarea șobolanilor poate fi o provocare. În al treilea rând, unele dintre semnele lor de infestare sunt mai puțin evidente sau dincolo de vizibilitate, astfel încât putem rata activitățile șobolanilor, permițând astfel creșterea infestării. În al patrulea rând, rozătoarele sunt cunoscute pentru inteligența lor și nu cad cu ușurință în capcana noastră, prin urmare pot evita momelile și capcanele.

Infestarea cu șobolani nu trebuie tratată cu ușurință, deoarece poate cauza diverse probleme de sănătate și siguranță, inclusiv contaminarea alimentelor, transmiterea bolilor, mușcăturile de șobolan, potențiale alergii și multe alte probleme, de aceea este recomandat să apelați la o firmă DDD care să vă scape de toate aceste pericole.

Infestarea cu dăunătorii are loc în orice moment și se poate declanșa pe baza mai multor factori. Acestea includ condițiile de mediu, urbanizarea, obiceiurile de viață și standardele de menaj și motivele de infestare încrucișată.

Prin urmare, cel mai bine este să apelați la un specialist DDD și la servici de deratizare în controlul dăunătorilor pentru a vă gestiona casa sau sediul în mod regulat și consecvent.

În funcție de prioritate, de nevoile critice, de nivelul de infestare și de riscurile de mediu, modul de frecvență poate varia de la săptămânal, cincinal, lunar sau mai mult. Cu toate acestea, detectarea și inspecția ar trebui făcute în mod regulat. În timp ce specialiștii în deratizare efectuează inspecția la fața locului, vă puteți verifica zilnic semnele neobișnuite care seamănă cu infestarea șobolanului.

Atât managementul dăunătorilor, cât și întreținerea menajului ar trebui să fie bine integrate și gestionate mână în mână pentru a asigura eficiența și eficacitatea.

Companiile de deratizare gestionează controlul, detectarea și tratamentele. De asemenea, puteți completa în mod activ serviciile de combatere a dăunătorilor.

Compania DDD® se străduiește să livreze cea mai bună experiență prin servicii rapide de dezinfectiedezinsectie si deratizare, eficiente si inovatoare la preturi competitive. Daca aveți nevoie sa va curățați mediul in care trăiți sau lucrați apelați cu încredere la firma noastră!

Dispecerat comenzi: 021/9662 sau 0763.662.662

Sediul central: 021.345.06.88 și 021.345.08.22

București Ilfov: 0786.727.027

Zona de Vest (Timișoara, Cluj Napoca și Târgu Jiu) – 0766.472.274

Zona de Est (Constanța și Panciu) – 0784.399.333

E-mail: office@companiaddd.ro

 

Facebook Comments
Continue Reading

Parteneri

Ultimile stiri locale

Eveniment3 ore ago

Raportul publicației The Economist și clasamentul întocmit în ceea ce privește România

Statul român „are o democrație deficitară” și se situează pe ultimul loc în UE, potrivit clasamentului anual realizat de publicația...

Eveniment14 ore ago

Care sunt metodele ideale pentru a-ți proteja grădina? Iată ce ar trebui să faci

Când vine vorba de propria grădină, fiecare știe cel mai bine cum ar trebui să aibă grijă de ea. Tot...

Evenimento zi ago

Apelează la servicii de deratizare și scapă de musafirii nepoftiți din casa ta!

  Aveți musafiri nepoftiți în casa dvs.? Acestea sunt provocate de șobolani sau rozătoare, care pot cauza pagube materiale, precum...

Evenimento zi ago

Importanta alegerii unei firme de debarasari cand dorim sa scapam de mobila veche

Debarasarea mobilierului poate fi un proces stresant, dificil și consumator de timp. Eliminarea mobilierului vechi sau inutil poate fi o...

Uncategorized2 zile ago

NOI PRODUCȚII ANIME SUNT DISPONIBILE ACUM PE DISNEY+

16 SEZOANE COMPLETEDIN SERIALULBLEACH & SEZONUL 1 DIN BLEACH: THOUSAND-YEAR BLOOD WAR De când se știe, Ichigo Kurosaki a fost capabil...

Uncategorized2 zile ago

Noua serie de telefoane Galaxy S23 de la Samsung aduce o experiență premium desăvârșită, concepută pentru astăzi și viitor

Cea mai avansată cameră, performanța fără cusur în gaming și un design prietenos cu mediul înconjurător se regăsesc în cea...

Eveniment2 zile ago

Idei și trucuri practice pentru amenajarea unei sufragerii mici

Sufrageria este una dintre cele mai importante camere din orice locuință, deoarece este locul în care petreci cel mai mult...

Eveniment2 zile ago

5 CARACTERISTICI importante – Cum să faci o cafea bună și ce espressor poți cumpăra

Considerată pe bună dreptate “licoare magică” o cafea bună este cea care dă startul unei zile pline de activități productive...

Uncategorized3 zile ago

Un eveniment unic în viaţa noastră surprins cu ajutorul inovaţiilor vivo în domeniul imagisticii

Sfaturi vivo despre cum poate fi surprinsă cometa C/2022 E3 (ZTF) pe cerul nopţii București, 1 februarie 2023 – După 50.000...

Afaceri3 zile ago

Sfaturi pentru femeile gravide

Femeile gravide au nevoie de mai multa atentie si ingrijire decat oricare alta persoana. In timpul sarcinii, corpul tau traverseaza...

Eveniment3 zile ago

Descoperă cum să ai cel mai bun confort în locuința ta

Deoarece confortul înseamnă o varietate de lucruri pentru diferite persoane, fiecare trebuie să facă propriile alegeri cu privire la ceea...

Eveniment3 zile ago

Grădina ta poate arăta ca în reviste! Iată ce elemente poți introduce în grădina ta pentru a o transforma într-un spațiu de vis!

Pentru majoritatea oamenilor, grădina este spațiul predilect pentru relaxare. Este micul tău colț personal de natură în mijlocul orașului. Fie...

Eveniment4 zile ago

Afla ce produse iti ofera productie display benefice companiei tale!

Semnalizarea este o parte importanta a afacerii tale. Exista foarte multe produse de productie display, de la productie standuri, POP,...

Eveniment4 zile ago

Beneficiile unui VPS Servere: deblocarea puterii serverelor dedicate

  Sunteți în căutarea unui serviciu de găzduire web de încredere în România? Cu atât de multe companii de găzduire...

Deep Forest Fest 2023 Deep Forest Fest 2023
Eveniment4 zile ago

Deep Forest Fest 2023, ediţia IV-a pe platoul Feţeni, Râmnicu Vâlcea

În cazul în care nu ţi-ai făcut planuri între 14-16 iulie, atunci află că Deep Forest Fest 2023 îşi va...

vestiare metalice vestiare metalice
Social5 zile ago

Uzina Mecanică Vâlcea – vestiare metalice la comandă

Un vestiar reprezintă un spațiu de depozitare care ne permite să ne așezăm lucrurile personale și hainele de exterior (geci,...

Știrile Săptămânii